ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-16, 11:17   #361
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Jestem, jestem, trochę Was podczytywałam ale jakoś tak do pisania nie mogłam się zabrać.
U mnie ok pomijając staranka Ostatnimi czasy mam dużo na głowie i nawet nie mam czasu, żeby posiedzieć na wizazu. Tż mi załatwił dodatkową pracę u siebie w biurze, pomagam mu prowadzić sprawy administracyjne, wracam do domu po pracy, obiad i siadam dalej do pracy W międzyczasie jeszcze ćwiczę, bo to sie stało ostanio z moim ciałem to jeszcze czegoś takiego nie widziałam Także mam co robić i dzięki temu moje myśli nie krążą wokół jednej myśli "dziecko". Kiedyś Wam pisałam, że dostałam skierowanie na inseminacje ale niestety nie udało się. W poniedziałek byłam na wizycie i gin chciał mnie skierować na kolejną ale ja teraz mam sajgon w pracy a potem wyjeżdzamy na wakacje więc zaproponował mi, żebym przez te cykle brała Clo i baaardzo dużo z mężem się starała. Wspominał coś o in vitro, mówił, że jest refundacja i koszty jakie byśmy ponieśli to ok 3 000 zł. Ale to odkładam na póżniej, mam nadzieję, że się obejdzie bez tego Pytał też jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa ale nie chciałam , Tż jest moim wsparciem i robi wszystko, żebym nie myślała o dziecku. Ostatnio sobie uświadomiłam, że my z Tż tak w sumie to nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli od 2010 roku ale takie prawdziwe stranka zaczęliśmy 2 lata temu więc dużo czasu już minęło...No nic nie ma co się użalać i tak gdzieś tam w podświadomości mam, że nam sie uda i zajdę w ciążę
No u mnie to tyle, dzisiaj jestem w pracy nie leniuchuje jak połowa Polski i dzisiaj też wyjeżdza od nas mój brat z rodzinką. Byli cały tydzień, więc mieliśmy wesoło w domu. Nacieszyłam się moim 2-letnim bratankiem, jest taki kochany i śmieszny, były momenty, że płakałam ze śmiechu z niego
Dobra strarczy już o mnie
trzymam za Was kciuki

jestem po glukozie, wyniki po 18

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:28   #362
iza243
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

jestem po glukozie, wyniki po 18
Oby były ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:58   #363
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

Linka dobrze że już w domu! Było strasznie, czy bardzo strasznie? Bo ja już schiz dostaje, a jak byłaś w szpitalu to ciągle myślałam o Tobie Obys szybko doszła do siebie i bierz ten wątek w obroty! Nie ma to tamto, II krechy muszą być bez żadnych dodatkowyh pomocy lekarskich
Kochanie nie obraź się ale Tobie nic nie bede pisałać ok ? zero opisów,pogadamy o wrażeniach po twojej laparo...tak bedzie lepiej. Ja ogolnie sobie nie radze z bólem i jestem mało obiektywna...zwłaszcza teraz gdy ruszyć się nie moge.

Cytat:
Cześć dziewczynki Jestem, jestem, trochę Was podczytywałam ale jakoś tak do pisania nie mogłam się zabrać.
U mnie ok pomijając staranka Ostatnimi czasy mam dużo na głowie i nawet nie mam czasu, żeby posiedzieć na wizazu. Tż mi załatwił dodatkową pracę u siebie w biurze, pomagam mu prowadzić sprawy administracyjne, wracam do domu po pracy, obiad i siadam dalej do pracy W międzyczasie jeszcze ćwiczę, bo to sie stało ostanio z moim ciałem to jeszcze czegoś takiego nie widziałam Także mam co robić i dzięki temu moje myśli nie krążą wokół jednej myśli "dziecko". Kiedyś Wam pisałam, że dostałam skierowanie na inseminacje ale niestety nie udało się. W poniedziałek byłam na wizycie i gin chciał mnie skierować na kolejną ale ja teraz mam sajgon w pracy a potem wyjeżdzamy na wakacje więc zaproponował mi, żebym przez te cykle brała Clo i baaardzo dużo z mężem się starała. Wspominał coś o in vitro, mówił, że jest refundacja i koszty jakie byśmy ponieśli to ok 3 000 zł. Ale to odkładam na póżniej, mam nadzieję, że się obejdzie bez tego Pytał też jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa ale nie chciałam , Tż jest moim wsparciem i robi wszystko, żebym nie myślała o dziecku. Ostatnio sobie uświadomiłam, że my z Tż tak w sumie to nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli od 2010 roku ale takie prawdziwe stranka zaczęliśmy 2 lata temu więc dużo czasu już minęło...No nic nie ma co się użalać i tak gdzieś tam w podświadomości mam, że nam sie uda i zajdę w ciążę
No u mnie to tyle, dzisiaj jestem w pracy nie leniuchuje jak połowa Polski i dzisiaj też wyjeżdza od nas mój brat z rodzinką. Byli cały tydzień, więc mieliśmy wesoło w domu. Nacieszyłam się moim 2-letnim bratankiem, jest taki kochany i śmieszny, były momenty, że płakałam ze śmiechu z niego

Santom po ciuchu gratuluje, prowadzenie wątku ma jakąś czarodziejską moc
Linka, najgorsze masz za soboą, teraz odpoczywaj ile wlezie i molestuj Tż, bo jesteś następna do prowadzenia wątku
u Ciepieli bylaś?? on tak powiedział?? mi też mowił o stymulacji ale ja nie wiem po co ??

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
U mnie też na gołe oko widać było co to jest ale wysłano na badanie histo., żeby się upewnić, że nie ma komórek rakowych, bo tego nikt na oko nie widzi, poza tym potrzebny jest ten wynik do dalszego leczenia farmakologicznego. Jeśli nie masz potwierdzenia że to endo poprzez to badanie to nie masz refundowanych leków na tą chorobę...

Toerma- ja mam 3 stopień endo stwierdzony, miałam torbiel 10 cm za macicą, która stykała się z obydwoma jajnikami i nie było przez to na usg widać na którym jajniku tak naprawdę jest. Bolało przy każdym gwałtowniejszym ruchu... Po otworzeniu brzucha okazało się, że oprócz tego całe jajniki są owinięte ognisko na ognisku. Usunął wszystko do ostatniego i nie uszkodził mi jajników. Co ma rezerwa do tego? Przecież nie przecinał mi jajnika. Dzięki temu, że postarał się usunąć wszystkie zmiany dłużej mogę cieszyć się tym, że jeszcze nie idę znów pod nóż. A szanse na ciąże w takim przypadku są większe, bo endo na jajnikach nie zaburza już hormonów przez nie wydzielanych.
nic lekarz nie mowił o leczeniu , mowił tylko o staraniach odrazu , ze ciąza jest najlepszym lekarstwem , bede sie z nim widziała to zapytam o co mu chodzi
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:15   #364
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

u Ciepieli bylaś?? on tak powiedział?? mi też mowił o stymulacji ale ja nie wiem po co ??

Tak, cały czas chodzę do Ciepieli Mi po ostatniej stymulacji urosły trzy duże pęcherzyki i endo było prawidłowej wielkości, stąd ten Clo w następnych cyklach. Jeśli się nie uda to będzie kolejna inseminacja albo HSG, żeby jeszcze raz sprawdzić jajowody, bo u mnie w tym tkwi problem.
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 12:34   #365
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, cały czas chodzę do Ciepieli Mi po ostatniej stymulacji urosły trzy duże pęcherzyki i endo było prawidłowej wielkości, stąd ten Clo w następnych cyklach. Jeśli się nie uda to będzie kolejna inseminacja albo HSG, żeby jeszcze raz sprawdzić jajowody, bo u mnie w tym tkwi problem.
Hmm zawsze mi się wydawało ze stumulacja przy dobrych owulacjach to tylko kuszenie losu na bliźniaki..a nie chciałabym, ale jeśli to jest jakaś szansa..chodzic do niego na mierzyn czy VL??
Stary 2013-08-16, 12:40   #366
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Hmm zawsze mi się wydawało ze stumulacja przy dobrych owulacjach to tylko kuszenie losu na bliźniaki..a nie chciałabym, ale jeśli to jest jakaś szansa..chodzic do niego na mierzyn czy VL??
Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, (najlepiej parce) więc stymulacji się nie boję Chodzę do niego na Unii Lubelskiej.
Stary 2013-08-16, 13:23   #367
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze marzyłam o bliźniakach, (najlepiej parce) więc stymulacji się nie boję Chodzę do niego na Unii Lubelskiej.
nie upchne w kawalerkę 2 dzieci naraz i jak długo czekasz na wizyty ?
Stary 2013-08-16, 13:34   #368
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
nie upchne w kawalerkę 2 dzieci naraz i jak długo czekasz na wizyty ?
Oj jak się trafią bliźniaki, to przecież jednego nie oddasz i jaką będziesz miałą dużo rodzinę Oczywiście żartuje, jak nie chcesz to życzę Tobie jednego maluszka.
Na wizyty czekam dość długo, bo 2 m-ce ale jak narazie mi to pasuje. A ty gdzie do niego chodzisz? I jak się dzisiaj czujesz? Ja pamiętam, że po laparo przez 2 dni bardzo mnie bolały żebra ale to podobno, przez ten gaz który wpuszczają do środka.
Stary 2013-08-16, 13:41   #369
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Oj jak się trafią bliźniaki, to przecież jednego nie oddasz i jaką będziesz miałą dużo rodzinę Oczywiście żartuje, jak nie chcesz to życzę Tobie jednego maluszka.
Na wizyty czekam dość długo, bo 2 m-ce ale jak narazie mi to pasuje. A ty gdzie do niego chodzisz? I jak się dzisiaj czujesz? Ja pamiętam, że po laparo przez 2 dni bardzo mnie bolały żebra ale to podobno, przez ten gaz który wpuszczają do środka.
ja chodzę na mierzyn , tam też czeka się 2-3 miesiące. Mam wizytę 30 wrzesnia..nie wiem czy nie za daleko.Wszyscy mowią ze powinnam brac jakieś leki na te endo a on nic poza ciąża nie 'przepisał'.Moze powinnam iść do witro szybciej nie wiem ??? ide za tydzien w środę na sciągniecie szwów moze go złapie tam i zapytam , nie wiem czy mają regularnie dyzury w takie same dni tygodnia.
Czuje sie bardzo zle , wczoraj nie mogłam się podnieść sama z łozka.Dzis się podnosze i wstaje ale nie moge sie wyprostować,boli jak oddycham nawet. Czuje sie fatalnie i załuje ze chcialam wyjsc ze szpitala mogłam zostać przynajmniej morfinka co 2-3h dozylnie mam nadzieje ze jakoś sie wykaraskam z tego...musze!a zebra mnie nie bolą , bolą mnie obojczyki i cały brzuch , co zjem to mam wzdęcia , nawet po rosołku czy kurczaku , teraz męcze 4ro dniowa bułkę..
Stary 2013-08-16, 13:50   #370
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
ja chodzę na mierzyn , tam też czeka się 2-3 miesiące. Mam wizytę 30 wrzesnia..nie wiem czy nie za daleko.Wszyscy mowią ze powinnam brac jakieś leki na te endo a on nic poza ciąża nie 'przepisał'.Moze powinnam iść do witro szybciej nie wiem ??? ide za tydzien w środę na sciągniecie szwów moze go złapie tam i zapytam , nie wiem czy mają regularnie dyzury w takie same dni tygodnia.
Czuje sie bardzo zle , wczoraj nie mogłam się podnieść sama z łozka.Dzis się podnosze i wstaje ale nie moge sie wyprostować,boli jak oddycham nawet. Czuje sie fatalnie i załuje ze chcialam wyjsc ze szpitala mogłam zostać przynajmniej morfinka co 2-3h dozylnie mam nadzieje ze jakoś sie wykaraskam z tego...musze!a zebra mnie nie bolą , bolą mnie obojczyki i cały brzuch , co zjem to mam wzdęcia , nawet po rosołku czy kurczaku , teraz męcze 4ro dniowa bułkę..
Miałam tak samo, też mi się ciężko oddychało ale jutro już powinno być troszkę lepiej. Ja po tygodniu zapomniałam, że miałam laparo
Mi też się wydaje, że powinnaś dostać leki na endo, on w jest we wtorki, środy i chyba piątki w Policach, więc pewnie go złapiesz.
Stary 2013-08-16, 13:58   #371
Linka1984
Zakorzenienie

o to świetnie bo w środę jadę
Stary 2013-08-16, 17:50   #372
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Poki co boli strasznie, nie byłam w stanie wyjsc sama z auta ale licze na to ze za pare dni bede latać już jak to ja , nie mam oreślonego stopnia, dziś swieto wiec wypisu nie widziałam ale wiem z opisu operacji ze nie dano też nic do hispato.Lekarka co była przy wypuszczaniu mnie do domu mowiła ze w przypadkach niepewnych sie wysyła na badania a u mnie było ewidentnie wiadać ze to jest to
Z kazdym dniem bedzie lepiej!
Co do his-pat - dziwne, wrecz nietypowe. Standardowo sie robi, bez wzgledu na to, co widac, u mnie tak mowil lekarz. U mnie tez przy usuwaniu torbieli bylo widac, ze to endo bez dwoch zdan.
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
nie wiem ile masz lat ale pamiętaj, że rezerwa obniża się już od ok 20rż i też nikt nie jest w stanie stwierdzić jak to obniżanie się przebiega. Torbiele na jajnikach i zabiegi ich usunięcia obniżają rezerwę ale również nie ma pewności w jakim stopniu. Może być np tak, że przez 10 lat rezerwa obniży się z 1,56 do 1,52 a następnego roku spadnie do 1 i taka będzie przez kolejne dwa lata...nie ma na to reguły. Ty rezerwą naprawdę nie musisz się przejmować, bo dopiero przy wartościach grubo poniżej 1 w klinikach zaczynają brać to pod uwagę.
Masz racje, nie przejmuje sie Tylko myslalam, ze bedzie wyzsza
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
U mnie też na gołe oko widać było co to jest ale wysłano na badanie histo., żeby się upewnić, że nie ma komórek rakowych, bo tego nikt na oko nie widzi, poza tym potrzebny jest ten wynik do dalszego leczenia farmakologicznego. Jeśli nie masz potwierdzenia że to endo poprzez to badanie to nie masz refundowanych leków na tą chorobę...

Toerma- ja mam 3 stopień endo stwierdzony, miałam torbiel 10 cm za macicą, która stykała się z obydwoma jajnikami i nie było przez to na usg widać na którym jajniku tak naprawdę jest. Bolało przy każdym gwałtowniejszym ruchu... Po otworzeniu brzucha okazało się, że oprócz tego całe jajniki są owinięte ognisko na ognisku. Usunął wszystko do ostatniego i nie uszkodził mi jajników. Co ma rezerwa do tego? Przecież nie przecinał mi jajnika. Dzięki temu, że postarał się usunąć wszystkie zmiany dłużej mogę cieszyć się tym, że jeszcze nie idę znów pod nóż. A szanse na ciąże w takim przypadku są większe, bo endo na jajnikach nie zaburza już hormonów przez nie wydzielanych.
Kochana, nie umiem Ci na to pytanie odpowiedziec inaczej, niz wysylajac linka:
http://leczenie.gameta.pl/diagnostyk...ajnikowej.html
Chyba kluczowym zdaniem jest to: "Zarówno sama torbiel jak i zabieg operacyjny uszkadza rezerwę jajnikową."
Nie trzeba "przecinac" jajnika, zeby schrzanic rezewe. Sam fakt ingerencji w jajnik (nawet na powierzchni) sprawia, że ona maleje.
A jak u Ciebie wyglada wynik AMH?
Cytat:
nic lekarz nie mowił o leczeniu , mowił tylko o staraniach odrazu , ze ciąza jest najlepszym lekarstwem , bede sie z nim widziała to zapytam o co mu chodzi
Bardziej chodzi o to, że jesli nie usuneli Ci wszystkiego, to czasem daja lek na endo refundowany, żeby uciszyc te ogniska, ktore zostaly (moga one utrudniac zajscie). Oczywiscie byloby idealnie, gdybys od razu zaszla, ale np. u mnie ten plan sie nie udal i gdybym zaakceptowała leczenie np. Visanne, to bylaby ona refundowana...

Milego weekendu!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 17:55   #373
Lilith890502
Zakorzenienie

mam wyniki glukozy i jest:
na czczo 68
po 1h 152
po 2h 135
tylko nie mam podanych norm

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 18:14   #374
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ale pocieszam sie, ze skoro w 11dpo wyszla taka calkiem sympatyczna krecha to musi byc dobrze, co nie?

Cytat:
zaczynam sie zastanawiac kto tutaj zapladnia: czy nasi faceci czy moze jednak wizaz:P
Bez znaczenia

Cytat:
Cześć! Jak fajnie, że jesteś
ja też dzisiaj byłam w pracy, więc należę do "Twojej" połowy
mam nadzieję, że u Was będzie coraz lepiej, cieszę się że masz wsparcie w TŻ. Poczekam na swoją kolej prowadzenia wątku

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 18:15   #375
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Z kazdym dniem bedzie lepiej!
Co do his-pat - dziwne, wrecz nietypowe. Standardowo sie robi, bez wzgledu na to, co widac, u mnie tak mowil lekarz. U mnie tez przy usuwaniu torbieli bylo widac, ze to endo bez dwoch zdan.

Masz racje, nie przejmuje sie Tylko myslalam, ze bedzie wyzsza

Kochana, nie umiem Ci na to pytanie odpowiedziec inaczej, niz wysylajac linka:
http://leczenie.gameta.pl/diagnostyk...ajnikowej.html
Chyba kluczowym zdaniem jest to: "Zarówno sama torbiel jak i zabieg operacyjny uszkadza rezerwę jajnikową."
Nie trzeba "przecinac" jajnika, zeby schrzanic rezewe. Sam fakt ingerencji w jajnik (nawet na powierzchni) sprawia, że ona maleje.
A jak u Ciebie wyglada wynik AMH?

Bardziej chodzi o to, że jesli nie usuneli Ci wszystkiego, to czasem daja lek na endo refundowany, żeby uciszyc te ogniska, ktore zostaly (moga one utrudniac zajscie). Oczywiscie byloby idealnie, gdybys od razu zaszla, ale np. u mnie ten plan sie nie udal i gdybym zaakceptowała leczenie np. Visanne, to bylaby ona refundowana...

Milego weekendu!
Nie wiem w sumie jak to w końcu jest , czuje niedosyt informacji. Poki co bede dochodzić do siebie a dowiem sie wszystkiego 30 września
Stary 2013-08-16, 18:37   #376
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

oj nie znam ja sie na tych rezerwach jajnikowych

alez ja sie dzis czuje jak z wyjeta. mam na cos ochote nie wiem na co

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 18:39   #377
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie znam ja sie na tych rezerwach jajnikowych

ja co zjem mam wzdęcia a wtedy strasznie boli brzuch po laparo zjadlam 1/10 porcji kurczaka z marchewką , popilam woda i 2 espumisanami i zaraz eksploduje..jakaś masakra
Stary 2013-08-16, 18:46   #378
santom
Zakorzenienie

kurcze, ale od czego te wzdecia? moze po przeglodzeniu? pamietam kiedys po jelitowce jak nie jadlam tez straszne wzdecia mialam po czymkolwiek. tylko ja nie bylam po operacji...
oj wspolczuje Ci brzuszka, ja sama tez srednio na bol odporna jestem, wiec poniekad wiem co czujesz, ale tylko poniekad, bo nigdy tez jakiegos strasznego bolu nie doswiadczylam...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-16, 18:53   #379
colorblue
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Witam:-*

Linka cieszę się,że już jesteś po:-*

Kwicia kciuki za dzidziola!!!!:-*

Szejda super,że jesteś

Tymek wita się;-) mamy 2,5 miesiąca. Wsadziłam go do bujaczko-huśtawki do zdjęcia bo na używanie jej musi poczekać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376671952073.jpg (60,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376671988666.jpg (55,2 KB, 29 załadowań)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 19:16   #380
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

zakażcie mi czytać internet!!! dorwałam prace jakiegoś profesorka w necie dla studentów o endometriozie i doczytałam ze o ile latwo można zajśc w ciąze przy endo to odsetek poronien jest 40% ( a nornalnie 15-20%) wrrrrrrrrr to prawie połowa ciąż leci!!!!!!!!! koniec z czytaniem!!!!!!!
Stary 2013-08-16, 20:09   #381
Sophia_1
Zadomowienie

No wiecie co! Nic mi nie pocytowalo!!!

Linka trzymaj sie dzielnie Kochana masz szlaban na internet, oprocz wizazu

Szejda super, ze sie odezwalas. Moze nawal pracy i chwila "zapomnienia" zaowocuja trzymam kciuki

Cos mnie glowa rozbolala i jakos generalnie jestem do dupy. Cisnie w miare, w miare, ostatni pomiar 134/85, wic szalu nie ma, ale nie ma tez paniki. Mierze sobie nawet temp, zeby nie bylo, 36.2.

Dzastin gratki za 30tc leci ten czas, leci

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-08-16 o 20:10
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 20:21   #382
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
zakażcie mi czytać internet!!! dorwałam prace jakiegoś profesorka w necie dla studentów o endometriozie i doczytałam ze o ile latwo można zajśc w ciąze przy endo to odsetek poronien jest 40% ( a nornalnie 15-20%) wrrrrrrrrr to prawie połowa ciąż leci!!!!!!!!! koniec z czytaniem!!!!!!!
Zakazuje Ci czytać Internetu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 20:34   #383
santom
Zakorzenienie

Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Tak, internety sa zuuuuoooooo;D ja juz tez nie
czytam i nie szukam

Sophia, a kiedy idziesz do lekarza na skonsultowanie tego cisnienia? Kurcze, troche nie fajnie ono wyglada;/

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

A swoja droga cebulova: czy Ty przypadkiem nam czegos nie obiecalas?

color slodki tymek<3 a na pierwszym zdjeciu jak wystraszony biedaczek wyszedl

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2013-08-16 o 20:31
Stary 2013-08-16, 20:42   #384
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam:-*

Tymek wita się;-) mamy 2,5 miesiąca. Wsadziłam go do bujaczko-huśtawki do zdjęcia bo na używanie jej musi poczekać
tylko nie czekaj za dlugo,bo Ci wyrosnie
taki juz duzy jestem
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 20:56   #385
Linka1984
Zakorzenienie

leże pierwszy dzien...zwariować idzie a tu jeszcze prawie 1,5 tygodnia!!!!!
Stary 2013-08-16, 21:23   #386
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mam wyniki glukozy i jest:
na czczo 68
po 1h 152
po 2h 135
tylko nie mam podanych norm
Jest ok

Na czczo norma jest do 90.
Po obciążeniu po 2 godzinach do 140.
Cytat:
Takie uroki ciąży
Cytat:
ja co zjem mam wzdęcia a wtedy strasznie boli brzuch po laparo zjadlam 1/10 porcji kurczaka z marchewką , popilam woda i 2 espumisanami i zaraz eksploduje..jakaś masakra
Biedna
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Kochany
Cytat:

[/COLOR]A swoja droga cebulova: czy Ty przypadkiem nam czegos nie obiecalas?
No właśnie.Czekamy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 21:26   #387
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Tak, internety sa zuuuuoooooo;D ja juz tez nie
czytam i nie szukam

Sophia, a kiedy idziesz do lekarza na skonsultowanie tego cisnienia? Kurcze, troche nie fajnie ono wyglada;/

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

A swoja droga cebulova: czy Ty przypadkiem nam czegos nie obiecalas?

color slodki tymek<3 a na pierwszym zdjeciu jak wystraszony biedaczek wyszedl

On tak czasami wygląda jak się zapatrzy na coś he he

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
tylko nie czekaj za dlugo,bo Ci wyrosnie
taki juz duzy jestem
nie no nie będe. Tylko Tymek w tej huśtawce praktycznie jakby siedział i mam wrażenie że mu nie wygodnie tak;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 22:44   #388
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

A macie na dobranoc. Mój tluscioch :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1376685866909.jpg (49,1 KB, 123 załadowań)

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 22:59   #389
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
A macie na dobranoc. Mój tluscioch :p
moj większy a w ciaże dopiero zajde :P
Stary 2013-08-17, 08:22   #390
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz

Cytat:
moj większy a w ciaże dopiero zajde :P
Wiedzialam, ze tak powiesz :p

Dzien dobry laski!

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości