|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#241 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Poa alpina: dziêkuje bardzo za wskazowki. Powinnam byc na P, ale nie moge sie przelamac. Mam nadzieje, ze w koncu wstawie tu porz±dny jadlospis P.
Narazie to U i naprawa metabolizmu i od¿ywienie.... Ryby jadam b czesto w tygodniu min 3x na obiad glownie dorsza i ³ososia czasem halibut czy morszczuk. jeszcze na kolacje tunczyk czy losos wedzony. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 660
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
![]() Nic wiêcej by mi siê nie zmie¶ci³o. Jak ju¿ mówi³am- mam raczej ma³± pojemno¶æ ![]() Cytat:
![]() Natomiast równie¿ nie podoba mi siê, ¿e od rana planujesz swoje jedzenie a¿ do wieczora. Ok, fajnie mieæ jaki¶ generalny plan. Mo¿na wtedy zrobiæ przemy¶lane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczegó³ach... Z tym zdecydowanie musisz walczyæ. Naucz siê znów cieszyæ jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawdê jest du¿± przyjemno¶ci±. Warto czasem zje¶æ co¶ spontanicznie, bo np. masz na to ochotê albo kto¶ Ciê czym¶ pysznym poczêstuje. Wiem, ¿e kontrola innych bywa strasznie przyt³aczaj±ca, ale na w³asnym przyk³adzie wiem, ¿e nieraz bywa niezbêdna... Cytat:
![]() Mamy chyba bardzo podobny gust w kwestii kulinariów. Pomijaj±c oczywi¶cie kwestiê ¿eberek ![]() Czym Ci ³oso¶ zawini³?
![]() |
#243 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
dance makabre, Poa alpina, Limonka1987 dziêki za bardzo praktyczne rady
![]() Dzisiaj wolne, wiêc mia³am wiêksze mo¿liwo¶ci dzia³ania, mam nadziejê, ¿e ju¿ jest troszkê lepiej ![]() U: I (8.00): manna (25g) na wodzie z brzoskwini± i ³y¿k± mieszanki bakaliowej 30min biegania interwa³owego (w moim wykonaniu to raczej marszo-trucht, bo straszna klucha ze mnie, mêczê siê ju¿ jak wejdê na 3 piêtro ![]() II(11.20): grahamka, pó³ z oscypkiem, pó³ z rzodkiewk±, marchewka III (14.30): warzywa na patelniê (300g!), 30g soczewicy, 250g przecieru pomidorowego, ¶wie¿y pomidor z bazyli± (to chyba najbardziej skomplikowana rzecz jak± w ¿yciu ugotowa³am, ale warto by³o w³o¿yæ wysi³ek, bo wysz³o ca³kiem dobre) IV (17.20): jogurt 0% z ³y¿k± kakao V(bêdzie zaraz, 19.00): kromka razowca z serkiem kiri, kromka razowca z przecierem pomidorowym, ogórek Du¿o herbaty czerwonej i bia³ej, 3 czarne kawy, puszka pepsi light (wiem, ¿e ¶wiñstwo, ale mia³am ochotê na s³odkie, a z powodu k³opotów ze spaniem staram siê unikaæ cukru) |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 493
|
Cytat:
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Podajê swój jad³ospis z dzisiaj.
![]() ¦niadanie: * owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych b³yskawicznych + ³y¿ka kaszy manny, ³y¿eczka otrêbów pszennych, ok. 250 ml mleka 1.5%, spora gar¶æ orzechów laskowych, niewielka miseczka borówek, kilka ³y¿ek miodu (nie pamiêtam, ile - du¿o ![]() * tu powinien byæ nutridrink, ale nie by³o w lodówce. :< Nic to. II ¶niadanie: * tost (2 kromki chleba sojowego grubo posmarowane serkiem kanapkowym [wiem, z³o, ale nie przepadam za mas³em], ma³y li¶æ sa³aty [nie wystawa³ poza kanapkê], plaster sera, ³y¿eczka s³oneczniku] - ca³o¶æ podpieczona + duu¿o sosu a'la sa³atkowego Obiad: * 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej * ogórek kiszony * gulasz warzywny (tutaj pe³nego sk³adu nie podam, na pewno by³ z cukinii i miêsa z indyka + dosypa³am trochê ziaren s³onecznika) * sok owocowy Tymbark o smaku liczi Podwieczorek: * porcja babki jogurtowej pracowicie wysmarowanej miodem * spora gar¶æ migda³ów zalanych miodem (razem posz³o kilka ³y¿eczek) * jogurt pitny truskawka-kiwi 150 ml Kolacja: * 2xchleb sojowy grubo wysmarowany serkiem kanapkowym + 2 plastry szynki wieprzowej * sa³atka (2 li¶cie sa³aty czerwonej, trochê sa³aty mas³owej, 3 pomidorki koktajlowe, 2 ³y¿ki tartego parmezanu, gar¶æ pestek z dyni, sos: ³y¿ka oliwy z oliwek, solidna ³y¿eczka musztardy, ³y¿eczka octu balsamicznego) * nutridrink czekoladowy W miêdzyczasie - woda, tylko woda. Taki ze mnie dziwny stworek, ¿e inaczej nie lubiê. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Manna koniecznie na mleku. Taka na wodzie ma w ogóle smak? Jogurt 0% nie jest dobrym wyborem, lepszy normalny ![]() Reszta? W porównaniu do poprzedniego menu i tak ogromna ró¿nica wiêc... czekam na kolejne postêpy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze U u T¯ - mega lu¼ne, ale nie ma czego ¿a³owaæ! Czujê siê, jakbym znów mia³a 16 lat ![]() ¦niadanie: 2 podwójne grzanki z jasnego pieczywa z ¿ó³tym serem, szynk±, cukini±, papryk± i ketchupem Do kawy: 50g bia³ej jogurtowej czekolady z limonk± Przek±ska: jab³ko Obiad: duszona karkówka wieprzowa w sosie, sporo ziemniaków, kalafior z bu³k± tart±, sa³atka z czerwonej kapusty Na mie¶cie: 3x piwo Namys³ów Bia³e Pszeniczne ![]() ![]() ![]() Do picia: woda ¼ródlana, 2x zielona herbata
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-15 o 22:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogarniam jad³ospis ju¿ pod "normalne" jedzenie + dodajê teraz niewielkie bonusy, ¿eby trochê pomóc losowi. :P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ju¿ Ci zwróci³y uwagê na pewne rzeczy, wiêc ja ju¿ tylko trzymam kciuki, ¿eby by³o coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Moje U wczorajsze ¦niadanie: owsianka z kakao, bananem, nektarynk± i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem II ¶niadanie: kromka pieczywa pe³noziarnistego z szynk± z piersi kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem, szklanka ch³odniku (takiego kupnego) Obiad: pier¶ z kurczaka curry marynowana w jogurcie, kalafior z bu³k± tart± (pi±teczka, Poa alpina ![]() Podjadane przy ogl±daniu seriali: lody, paluszki bekonowe, ¶liwki Kolacja: tortilla z cukini±, fet± i suszonymi pomidorami.
![]() |
#249 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Podoba mi siê w tym P, ¿e jesz warto¶ciowo i zapewniasz organizmowi ró¿norodne, fajne, zdrowe jedzenie. Skoro masz za sob± przygodê z ED na pewno musisz go trochê od¿ywiæ. Dobrze, ¿e np. nie napychasz siê po kokardkê s³odyczami, byle szybciej przybraæ na wadze. Chocia¿ wiadomo, ¿e ¶mia³o mo¿esz sobie pozwoliæ równie¿ na s³odko¶ci
![]() Natomiast równie¿ nie podoba mi siê, ¿e od rana planujesz swoje jedzenie a¿ do wieczora. Ok, fajnie mieæ jaki¶ generalny plan. Mo¿na wtedy zrobiæ przemy¶lane zakupy itp. Ale planowanie wszystkiego w szczegó³ach... Z tym zdecydowanie musisz walczyæ. Naucz siê znów cieszyæ jedzeniem, nie traktuj go zadaniowo. Ono naprawdê jest du¿± przyjemno¶ci±. Warto czasem zje¶æ co¶ spontanicznie, bo np. masz na to ochotê albo kto¶ Ciê czym¶ pysznym poczêstuje. Wiem, ¿e kontrola innych bywa strasznie przyt³aczaj±ca, ale na w³asnym przyk³adzie wiem, ¿e nieraz bywa niezbêdna... Jeszcze tydzien temu jad³am pó³ tabliczki dziennie , widocznie moj organizm potrzebowa³ jaki¶ sk³adników z tego produktu ![]() Co do planowania posi³kow to racja. Tez juz chce na spontana leciec i nie myslec co zjem, ale to jeszcze dla mnie troche trudne, ale d±¿e do tego. Wiem , ¿e jeszcze d³uga droga do wyjscia z tego bagna,ale ma³ymi kroczkami siê staram. Najwazniejsze,ze juz zrozumialam swój b³±d i nikomu nie polecam takiego "odchudzania" bo to wiecej szkód niz ... szkoda gadaæ. Czasem siê ¶mieje z mam± bo zawsze by³am troche pulchniejsza ,ze mysla³ysmy ,ze trudno jest schudn±æ , a tu siê okazuje ,¿e przytyc to sztuka ![]() ![]() Jesli Ciebie te¿ dotyczy³ problem ED to je¶li mozesz to napisz mi jak bym mog³a urozamicic podwieczorek i drugie sniadanie bo z tym zawsze sie zastanawiam ![]() Edytowane przez essero Czas edycji: 2013-08-16 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
hej,poczytuje wasze jad³ospisy i postanowi³am te¿ swój dodaæ. mOim celem jest przytycie
proszê o ocenê i komentarz Moje P ¦niadanie : 2 kromki chleba skandynawskiego z delm±, bia³ym serem,pomidorem. kawa latte,z ³y¿eczk± miodu przek±ska:nektarynka Obiad; zupa krem z dyni(bardzo gêsta) pier¶ kurczaka pieczona w zio³ach,sa³atka z pomidorów,mozarelli,bazyl i,polane oliw± z oliwek kilka kostek czekolady Podwieczorek: kawa³ek piernika,przek³adanego powid³ami w czekoladzie, latte KOlacja : 5 racuchów dro¿d¿owych (wielko¶ci po³owy d³oni)ze ¶liwkami ,posypanych cukrem pudrem,szklanka mleka 2% herbaty,woda Ocenicie????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze? Mi te¿ ciê¿ko wbiæ siê w smaki, jakie s± typowe dla domostwa mojego T¯. Zdecydowanie wolê tryb, w jaki sposób od¿ywiam siê w domu, ale nie bêdê tu ze sob± przywoziæ ca³ej swojej spi¿arni. Czekolada z limonk± by³a rewelacyjna. Lindt robi generalnie bardzo dobr±, aksamitn± bia³± czekoladê. Dodatek 15% jogurtu w proszku i 1% koncentratu soku z limonki nada³ jej kwaskowaty, bardzo od¶wie¿aj±cy wymiar. Idealny smako³yk na lato. Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj, bardzo fajne, lu¼ne i zdrowe menu - ten luz zdecydowanie zdrowszy, ni¿ w moim wczorajszym jad³ospisie ![]() ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-16 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
essero dziêkuje za ocenê
![]() rano ciê¿ko jest mi wcisn±æ wiêcej,bardzo d³ugo nie jad³am ¦niadañ,tylko kawa. ![]() czekolada mleczna,ale ja te¿ uwielbiam gorzk± zwlaszcza ze skórk± pomarañczy lub ¿urawin± ![]() postaram sie poprawiæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Ervisha dziêki za komentarz
![]() w³a¶nie wróci³am z zakupów,kupi³am mieszankê studenck±,my¶le ¿e to dobry sposób na podbicie kalorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
R
1. Jogurt ba³kañski light* z pra¿onymi p³atkami owsianymi, wiórkami kokosowymi, po³ow± du¿ego banana i suszon± ¿urawin± skakanka - 3o min 2. Dwie kromki grahama z mas³em, sa³at±, wêdlin± z piersi indyka, kie³kami rzodkiewki, pomidorem i sol± zio³ow±; nektarynka. 3. Pe³noziarnisty makaron z sosem z pomidorów z czerwon± soczewic±, marchewk±, pieczarkami i cukini±; kawa z mlekiem. 4. Serek wiejski z wkrojon± papryk± i mo¿e gar¶c orzechów. *ten light to tak wyj±tkowo, bo termin siê koñczy, a ¿e chwilowo jestem sama w domu, to nie by³o komu zje¶c ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
U. Pt chce miec normalny metabolizm, uniknac napadow, odzyskac @ i odzywic po ed organizm.. ale boje sie gwaltownych skokow wagi.(moje BMR przy obecnej wadze to jakies 1300....)
9. Sn. Owsianka na wodzie z 4lyzek platkow gorskich ok 40g, 100g twarogu poltlustego, otreby zytnie, orzechy wloskie 15g, garsc borowek z ogrodu. (Nie przesadzam z twarogiem?) 13.30 Obiad. 150g indyka na parze, wielki pomidor, porcja brokula, kasza gryczana ok 1/3 woreczka (100g po ugotowaniu jok 10 lyzek to jest, nie wiem czy mam jesc wiecej..) Calosc polana lyzka oliwy. Rower rekreacyjnie. Pol h 17 Podwieczorek. 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski milki mlecznej, kawa. 20.30 Kolacja. 2 kromki razowca z 2 jajkami, rzodkiewkami i natka. Lyzeczka chrzanu staropolskiego lowicz * chyba powinnam przekonac sie do masla na kanapki albo dawac awokado (ile?) Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-16 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
U
I serek wiejski z brzoskwini±, wi¶niami, nerkowcami i gorzk± czekolad±, 2 kromki domowego chleba z mas³em orzechowym II ¦niadaniowa pizza z patelni z warzywami i mozzarell± III Soczewica po pakistañsku IV fasolka szparagowa z mas³em orzechowym i sezamem V bed± kotleciki z marchewki z dipem jogurtowym i gotowanym kalafiorem
![]() |
#260 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Dziêki za wsparcie
![]() I (7.30): owsianka na wodzie (20g p³atków, 10g otrêbów, go tego 100g malin, pó³ nektarynki, ³y¿ka mieszanki bakaliowej) - nie jestem w stanie siê przemóc do mleka, ju¿ sam zapach mnie odrzuca II (11.30): jogurt 0%, nektarynka III (14.00): risotto z warzywami (pó³ porcji, ale i tak bardzo siê najad³am), du¿o surówek (z pekinki z papryk±, marchewka z brzoskwini± i ogórek ma³osolny) - skusi³am siê na wyj¶cie z kole¿ankami z pracy do barku na przerwê lunchow±, wiêc mia³am bez wysi³ku ciep³y obiad ![]() IV (17.15): jab³ko V (19.00): kromka razowca z przecierem pomidorowym, kromka razowca z rzodkiewk±, marchewka duuu¿o herbaty, kawy i wody, poza tym na deser po obiedzie puszka coli zero (uzna³am, ¿e przy pi±tku nale¿y mi siê smako³yk) Co do jogurtów to jem te bezt³uszczowe, bo tylko one s± bez cukru, którego muszê unikaæ (k³opoty z bezsenno¶ci±) Edytowane przez SybilVane Czas edycji: 2013-08-16 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze mam nadzieje lepsze P
¦niadanie: kasza manna na mleku ( 4 ³y¿ki kaszy szklanka mleka) gar¶c borówek amerykañskich, ³y¿ka miodu, ¿urawina suszona gar¶æ espresso 2¦niadanie ; jogurt naturalny z kilkoma ¶liwkami i ³y¿k± miodu gryczanego gar¶æ mieszanki studenckiej Obiad: ry¿ br±zowy z kukurydza,groszkiem,czerw on± fasol±, polany oliw± z skokiem z cytryny Podwieczorek : kawa³ tarty w malinami,gar¶æ mieszanki, latte z malinami w syropie Kolacja: omlet 2 jaja,cebula,cukinia,tuñcz yk(pó³ puszki) kromka chleba pomidor herbaty,woda,ice tea I jak?/ proszê o ocenê. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do sniadania do manna na 0,5 l mleka i 6 mannej (ja taka robie na gesto ) +kromka chleba lub nawet 2 do drugiego sniadania dozuc musli np ![]() Do obiadu mieso ! podwieczorek super , marzy mi ciacho ![]() kolacja sama nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, bez sensu opychaæ siê przed snem. Do ¶niadania doda³abym wiêcej miodu, w kaszy siê ³atwo "chowa", a borówki dodatkowo go kamufluj±, wiêc nie ma siê poczucia przes³odzenia. Czemu w obiedzie nie ma miêsa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
P:
¦niadanie: kasza manna na mleku: szklanka mleka 1,5%, pó³ ³y¿ki cukru, 2 ³y¿ki kaszy mannej, ³yzeczka kakaa, kawa³ek nektarynki, herbatnik II ¶niadanie: nektarynka, 7 days kakaowy Obiad: miska roso³u, dwa nale¶niki z serem bia³ym i polew± czekoladow±, szklanka soku pomarañczowego Podwieczorek: budyñ czekoladowy z kawa³kami orzechów Kolacja: pó³ pizzy z szynk±, serem, pieczarkami i ketchupem, melisa po: jogurt ananasowy z pestkami s³onecznika, orzechami w³oskimi i orzechami ziemnymi, pasek czekolady gorzkiej Wydaje mi siê, ¿e to jednak za ma³o na P...
#265 |
Rozeznanie
|
Nie jest ¼le. Fakt, ¿e przez wiêkszo¶æ dnia wygl±da³o to przeciêtnie, ale nadrobi³a¶ wieczorem.
![]() Ja te¿ dzisiaj da³am cia³a. Mia³o byæ P, ale z ciekawo¶ci, czy klasyfikuje siê to na w miarê zgrabne U, pomijaj±c obecno¶æ nutridrinków? ¦niadanie: *Tost (2 kromki chleba sojowego + gruba warstwa serka Turek Figura z rzodkiewk± + plaster szynki wieprzowej + plaster sera) z keczupem * 150 g kupnej sa³atki (takiej z jajkiem, majonezem, ziemniakami... t³ustej) + wkrojony szczypiorek * nutridrink tropikalny II ¶niadanie: * Big milk czekoladowy Obiad: * ry¿ bia³y (sporo...) * polêdwiczki drobiowe w sosie serowym * odrobina pomidorków z cebulk± * pó³ szklanki soku marchewkowego Podwieczorek: * zacny kawa³ek babki jogurtowej oblanej 2 ³y¿eczkami miodu * koktajl bananowy (przybli¿ony sk³ad: 200 ml kefiru 0%, 1/2 banana, ³y¿ka ziaren s³onecznika, pó³ ³y¿eczki kakao) Kolacja: * sa³atka (taka sama, jak ostatnio - pomidory, sa³ata, ziarna dyni, , tarty ser, sos z musztardy, octu i oliwy) * kromka chleba dyniowego z serkiem Turek Figura z rzodkiewk± + plaster szynki wieprzowej * nutridrink truskawkowy Zjedzcie mnie za te wszystkie zero i lighty - innych w lodówce nie by³o... |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Normalna obiadowa porcja kaszy gryczanej to pó³ woreczka, wiêc nie bój siê zje¶æ w³a¶nie tyle. Nie przesadzasz z twarogiem. 100g to ledwo z pó³ kostki, a mi siê zdarza³o zjadaæ ca³± na raz wraz z dodatkami. Poza tym w pozosta³ej czê¶ci dnia nie jadasz ¿adnego innego nabia³u, wiêc nie wiem, sk±d Twoje obawy. Dla mnie owsianka gotowana na wodzie jest ja³owa w smaku ![]() Rzeczywi¶cie mog³o wpa¶æ mas³o do kanapek. Uwielbiam po³±czenie jajek, mas³a i rzodkiewek ![]() Nale¿y Ci siê pochwa³a za podwieczorek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-16 o 21:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Owsiankê gotuje na wodzie - kiedy¶ zawsze gotowa³am na szklance mleka 2%, teraz zamieni³am po prostu mleko na rzecz twarogu (zostane przy tych 100g - lepiej sie czuje) - wiêcej bia³ka ![]() ![]() Dzieki za wskazówki dot kaszy- nigdy nie wiem ile zjesc, (mam troche zaburzony o¶rodek sytosci- po ED stad te moje wszytskie pytania ![]() Có¿ bêdê stara³a siê dbac o siebie, odzywiac i nie stresowaæ nadmiernie tym jedzeniem. Jeszcze raz dziêki! Edytowane przez pani uzytkownik Czas edycji: 2013-08-16 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R- poza ¶niadaniem wszystkie posi³ki w pracy, ruchu brak, ale ca³y dzieñ na stoj±co
![]() I placki owsiane z rabarbarem, podane z miodem; kawa z mlekiem; piêtka razowca z mas³em orzechowym II kanapka sk³adana z razowca z plastrem pieczonego domowego schabu z suszon± morel±, z ogórkiem zielonym i papryk± III makaron pe³noziarnisty z cukini±, pomidorem i chili IV serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi Na V posi³ek zabrak³o czasu i ochoty ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczê¶cie mam ten komfort, ¿e bywamy u nich tylko na niedzielnym obiedzie 1-2 razy w miesi±cu, wiêc mo¿na siê przemêczyæ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pó³ porcji risotto to pewnie tyle co kot nap³aka³. Nastêpnym razem wsuwaj ca³± bez wyrzutów sumienia. Do jab³ka na podwieczorek dodaj gar¶æ orzechów. Na kanapki wieczorne mog³y wpa¶æ 2 jajka na twardo. Albo mog³a¶ zblendowaæ ten koncentrat pomidorowy z czerwon± fasol± i zio³ami i mieæ pyszn±, wegetariañsk± pastê kanapkow±. Je¿eli boisz siê je¶æ wiêcej i trochê bardziej kalorycznie- a wydaje mi siê, ¿e tak w³a¶nie jest- zacznij uprawiaæ sport. Przyspieszysz metabolizm, bêdziesz na bie¿±co spalaæ nadwy¿kê kalorii. Tym samym bêdziesz ¶mia³o mog³a sobie pozwoliæ na wiêcej, nie ryzykuj±c, ¿e spodnie przestan± Ci siê dopinaæ ![]() Cytat:
Jest jeszcze rabarbar? Nie wiedzia³am. Trochê ma³o bia³ka, ale przecie¿ nie zawsze musi byæ ono w ka¿dym posi³ku. To jest trochê pu³apka naszego oceniania jad³ospisów- widzimy tylko to, co siê dzieje w danym dniu, a przecie¿ tak naprawdê dopiero w skali np. tygodnia widaæ, czy kto¶ dostarcza organizmowi wszystkich potrzebnych tematów. Cytat:
![]() Ja z regu³y na II ¶niadanie jem kanapki, wiêc mo¿esz sobie robiæ jakie¶ wypasione ![]() Podwieczorki nigdy nie by³y moj± mocn± stron±, ale my¶lê, ¿e to idealny moment na s³odko¶ci: czekoladê, lody, budyñ, ciastka owsiane, czy na co tylko masz apetyt. Mo¿esz te¿ zje¶æ np. jogurt z owocami i miodem. Warto schrupaæ te¿ na podwieczorek trochê NKKT, je¶li nie wpad³y wcze¶niej. Moje wczorajsze U ¦niadanie: 3 kanapki z razowca z sa³at±, tuñczykiem wsw, pomidorem i cebul± II ¶niadanie: owsianka z jogurtem naturalnym, jab³kiem i cynamonem Obiad (na mie¶cie): kotlety broku³owe z sosie rozmarynowo-¶mietanowym, podwójna porcja zestawu surówek (jako¶ nie mia³am chêci na kaszê lub ry¿) Deser: po ga³ce sorbetu melonowego i bananowego Kolacja: serek wiejski, pomidorki koktajlowe, winogrona, nektarynka Po: kieliszek bia³ego wina.
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2013-08-17 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.