|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie juz obudziły mdłości
![]() Nie mogę spać tak mnie męczy, ale co najsmieszniejsze - jeszcze nie wymiotowalam ani razu. Ale rano tak mi daje popalic że muszę wstać, zrobić sobie miętę i dopiero mogę dalej spać ale zwykle to juz nie mogę zasnąć. Koniec końców jestem chronicznie nie wyspana i koło 21 już padam na twarz. Wczoraj znajomi sie na nas obrazili bo nie wyszlismy. TZ wrocil o 20 z pracy po 15 godzinach fizycznego wysilku i nie mial ochoty na wyjscia, ja -Sid leniwiec teraz jestem, to juz w ogole. I w nocy wydzwaniali jak to przyjaciół poznaje sie w biedzie... TZ sie wkurzyl i zadzwonil ze szacunku do ciężarnej nie maja bo jest noc, ja potrzebuje spokoju i sie mocno zdenerwowal. Ostro było. Ale mi zaimponował troszkę ![]() Dziecinada. My juz myślimy trochę inaczej. Dziecko jest ważniejsze od piwka bo ktoś chce zebym wyszla akurat teraz. Jak uwazacie? Ja wczoraj miałam ochotę na bliskość a moj TZ się bał ze coś zrobi dziecku. Powiedział ze sobie by nie wybaczyl ![]() Mamy juz dluga abstynencje i mi bylo bardzo ciezko bo byl zakaz ale teraz pani doktor zezwolila jesli nie bedzie plamien ok 10 dni. Ja juz nie moglam wytrzymac ![]() ![]() ![]() Czuję się jakbym czyhała na jego cnotę ![]() Nawet sie usmialam z tego ![]() Jak jest u was? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
jedz migdały, jak już pisałam dzięki nim minęły moje mdłości. jak mnie znów mdli zaczynam podjadać i na prawdę działa, może nie od razu ale po jakimś czasie wielka ulga. co do przyjaciół to w książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" piszą o tym (jeśli się nie mylę, bo czytam dwie książki) że właśnie powinno się zrezygnować ze spotkań popołudniowych, nie umawiać się ze znajomymi w takich godzinach w których powinnaś dla maleństwa jak najwięcej spać. Pamiętam zabawny tekst z 9 tygodnia "gdy ktoś cię pyta dlaczego nie masz siły, powiedź żeby ci nie przeszkadzali bo właśnie produkujesz brwi i rzęsy" ![]() ![]() Przyjaciół poznaje się w biedzie. Jedna z moich najbliższych koleżanek która jest zdeklarowaną przeciwniczką posiadania dzieci odsunęła się zupełnie, bo nie rozumie tego że nie można się chwilowo ze mną umówić bo nie wiem jak się będę czuła za godzinę i gdy odmówiłam spotkania a potem mimo wszystko z TŻ wybraliśmy się na kolację na mieście bo lepiej sie poczułam to znieważyłam majestat. Może ciąża to nowy stan nie tylko dla nas, ale dla naszych znajomych i jeśli część z nich ma inne priorytety nie znaczy to że nie będziemy się przyjaźnić mimo to...może obydwie potrzebujemy przerwy bo dla mnie najważniejsze są teraz zdrowie mojej fasolki i szperanie w internecie za tym wszystkim co chciałabym jej kupić przed przyjściem na świat gdy tylko odważę się kupić pierwszą rzecz (bo jeszcze nie) ![]() Głowa do góry! Twój TŻ bardzo ładnie się zachował. Co do zbliżeń też trwamy w abstynencji mimo że nie miałam plamień. Wizytę mam 23gom i chcę już spytać lekarza czy możemy bo zliża się rocznica ślubu i przykro byłoby jeść z tej okazji tylko ciastka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A znajomi, którzy nie mają własnych dzieci faktycznie mogą nie zrozumieć tej troski o bobaska i odbierać to jako przesadę, tym samym nie wykazując zrozumienia. Ja przy pierwszej ciąży też miałam libido wysokie, ale TŻ jakoś nie był chętny, szczególnie pod koniec jak miałam już wielki brzuch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Mnie dziś już pogoniło do wc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja staram się spotykać nadal ze znajomymi tylko ja nie mam męża przy sobie, więc tak na prawdę jeżdżę gdzie i kiedy chcę ![]() ![]()
![]() |
#2226 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Co do abstynencji - u nas tez sami sobie zrobilismy celibat. I mam wrazenie ze tez gorzej ja to znosze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Nie lubie ludzi ktorzy uwazaja ze bede robic co i kiedy ktos sobie zyczy. I dlatego nie rozumiem o co afera i to po nocy. Moj TZ to dzis sie obudzil wsciekly i chyba bedzie awantura... Cytat:
Nasze dziecko teraz jest wazniejsze dla nas. A z tym celibatem to porazka ![]() ![]() A ten sie boi:screwy: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętaj - pierwsi będą ostatnimi, a ostatni piersiami ![]() ![]()
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jej non stop bym coś jadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ścięłam się w piątek z kierownikiem w pracy. nie mają dla mnie stanowiska, na które mogliby mnie teraz przenieść, firma nie będzie mi płacić za siedzenie w domu i nic nie robienie, a ten ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja celibatu póki co nie mam. poza podobno normalnymi akcjami ciążowymi to zdaniem lekarza jest wszystko ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję atmosfery w pracy, ale faktycznie to problem szefa, że nie ma Cię gdzie dać i nie powinien się na ciebie wyżywać ![]() ![]() U mnie jeszcze nie wiedzą, dopóki czuję się ok to nie powiem, a do doktorka dopiero się wybieram. masa cukrowa blee ![]() Też nie mam celibatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
ja też. O tyle dobrze, że już nie są to słodycze, chipsy etc a coś normalniejszego
![]()
#2236 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Mysle ze powinnas do PIP sie pofatygowac i narobic im troszke problemow skoro nie potrafia normalnie rozmawiac ![]() To widze ze sporo z Was nie ma celibatu... Ja tez zaczynam rozwazac jego koniec ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-18 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam dylemat bo ja bym chciala po 12 tyg wrocic do pracy jesli nie bedzie przeciwwskazan a wszyscy mi mowia zebym korzystala i siedziala w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mnie lekarz zapytal czy chce mi sie pracowac czy wole zwolnienie, ale ja w domu swiruje i poki sie dobrze czuje i nie ma przeciwskazan to wole pracowac... Jezeli Ty tez masz takie podejscie to uwazam ze nie sluchaj innych i wroc do pracy - od razu mniej sie czlowiek zamartwia bo zwyczajnie nie ma czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli będzie ok i chcesz pracować to czemu nie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Zobaczysz, od razu mniej bedziesz myslala o problemach ciazowych ![]() Co do jedzenia to ja chyba jem tyle co wczesniej a juz 2 kg mi przybylo :p W tym tempie czarno to widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
hej
![]() czytam was i czytam od kilku tyg a dziś postanowiłam się zapisać ![]() jestem justyna, mam 24 lata. ciąży nie planowałam, a wrecz broniłam się przed nią. niestety (albo stety, nie wiem jeszczze) tabletki, które brałam ZAWSZE regularnie, zawiodły. jesteśmy prawdopodobnie w gronie tego 1 % szczęśliwców. nie potrafię wykrzesać z siebie tak wielkiego entuzjazmu, ale zauważyłam, że dzięki czytaniu waszych szczęśliwych, uśmiechniętych, troskliwych i typowo matczynych postów na myśl o tym co rośnie mi w brzuchu zaczynam się uśmiechać i myślec "o tym" jak o czymś swoim, ukochanym, jedynym i niepowtarzalnym. trudny to czas dla mnie, w szczególności, że w jednej sekundzie musiałam zmienić całkiem swoje życie, a do tego te nudności, senność, zmęczenie itd.. potrzebuje was dziewczęta. potrzebuje kogoś, kto doskonale mnie rozmie, kto jest w takiem samej sytuacji, kto wie co to znaczzy źle się czuć i płakać, choc tak naprawde nie wiadomo z jakiego powodu. o nas jesteśmy szczęśliwą parą. kochamy się nad życie. mieszkamy razem, dzielimy codziennym zyciem, a mimo to ciaża mnie zaskoczyła i zasmuciła (z tego powodu mniałam ogromne wyrzuty sumienia) 28.07 zobaczyłam 2 kreski OM 27.06 pierwsza wizyta u gin 12.08, który potwierdził ciążę i zrobił pierwsze zdjecie kulce dziś jesteśmy w 7ti5d czyli 8 tydzień pozdrawiam, justyna. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- aaaa no i termin porodu na 1 kwietnia 2014!
#2245 |
Rozeznanie
|
Czesc Justynko.
Nie jestes odosobniobana w tych odczuciach. Ja niby marzyłam o dziecku bo mam juz 31 lat i wyobrazalam sobie ze jak zobacze dwie kreski to bede piala z radosc. A jak juz to sie stalo to bynajmniej nie bylo mi do smiechu. Te ambiwalentne uczucia, watpliwosci sa w mojej ocenie calkiem normalne. Ale jak moje dziecko bylo zagrozone to plakalam i szalalam z niepokoju wiec chyba jednak sie ciesze. W kazdym razie nie jestes sama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zawodności tabletek... może weszły w interreakcję z czymś, co osłabiło działanie antykoncepcyjne, może z powodu jakichś sensacji żołądkowych czy biegunki się nie wchłonęły. dziewczyny, jak powiedziałyście rodzinie i przyjaciołom, znajomym o ciąży?? my póki co do tego etapu nie doszliśmy. wiedzą kierownicy w pracy, moja przyjaciółka i przyjaciel TŻta. póki co obawiam się reakcji rodziny, szczególnie mojej. znamy się ponad 2lata, przyjaźniliśmy się przez ten czas, ja kilka miesięcy temu zakończyłam ponad 6letni związek. razem jesteśmy od maja dopiero. moja mama ledwo przywykła do zmiany, a tu już taka niespodzianka ją czeka... Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2013-08-18 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Justyna. Jeśli cię to pocieszy, to mimo, iż planowałam pierwszą ciążę, też miałam ambiwalentne uczucia, kiedy okazało się, że są te dwie kreski. Koleżanki, które wiedziały, że się staramy, nie potrafiły zrozumieć, że nagle wcale nie skaczę ze szczęścia, kiedy się udało, że mam jakieś wątpliwości, czy nie pospieszyliśmy się itd. Na szczęście to uczucie szybko minęło
![]() W tamtej ciąży dawałam radę w pacy do 6 miesiąca. Teraz jestem starsza i nie kozakuję już, zwolniłam, dużo odpoczywam. Zresztą przesypiam 16 godz. dziennie, jak kot! Wy tez tak macie? O ciąży musiałam powiedzieć moim najbliższym, skoro powiedziałam jednym rodzicom to i drugim, a skoro rodzicom to i siostrze, przyjaciółkom i jakoś tak się to rozeszło. Zreszta tak sie z tego cieszę, że nie potrafię utrzymać języka za zębami ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z drugim tez się zgadzam - jest dużo osób, które tylko przy1 okazji łapią biorą L4 na ciążę i potem pracodawcy sobie wyrabiaja opinię o ciężarnych. Nasza Nadzwyczajna by chciała pracować a nie moze. A ile osób może ale im sie nie chce ![]() Cytat:
![]() Na pewno to było zaskoczenie, ale myślę ze z czasem będzie lepiej. Czasami się mówi, że lepiej wpaść bo nie mamy już na to wpływu niz sie zastanawiać czy to odpowiedni czas i zwlekać za długo ![]() Także w nas znajdziesz wsparcie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyna mojego brata mnie zapraszała na opicie matury to jej powiedziałam, że dzisiaj nie mogę. To ona, kiedy będe mogła. Ja - gdzieś za rok ![]() Siostra męża sama zapytała kiedy, to my sie zaczęliśmy śmiać. A reszta się rozniosła ![]()
![]() |
#2250 | ||
Raczkowanie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
Co do celibatu to my z mężem go nie mamy od poczatku i powiem Wam że mam wieksza ochotę na sex niz przed ciążą i ogólnie duzo więcej czuję. Chociaz wczoraj nie chciałam juz kochac sie w mojej ulubionej pozycji bo bałam sie że będę miała za bardzo przygnieciony brzuszek więc musieliśmy zmienić pozycję. Zauważyłam że brzuszek troszke mi urósł i zrobił sie twardszy. A jak u Was dziewczyny? Połozna mi mówiła ze przy kolejnych ciażach brzuszek rosnie szybciej i szybciej czuć pierwsze ruchy dziecka. Nieraz jak przykładam reke do brzuszka to czuje takie dziwne bulgotanie jakby się maluch poruszał ale to pewnie moje złudzenie. Podobno około 15tc moge poczuć pierwsze ruchy dziecka. Trzymajcie kciuki za moją jutrzejsza wizytę. Zobacze znowu mojego bąbelka na usg. Miłego wieczoru! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.