Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 22:07   #4321
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Wpadłam się tylko przywitać i uciekam, kiepsko się czuję wracam do łóżka :/ dobrej nocy!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:25   #4322
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja na pewno przyjmę nazwisko TŻ-ta, nie podoba mi się podwójne nazwisko jak i podwójne imie, TŻ ma ładne nazwisko, choć mi swojego też szkoda..

a co do dzieci to córeczka Maja, Alicja a chłopczyk Antoś

PS Antoś mojemu mężczyźnie nie podoba się, ale mi bardzo
ja też tak uważam.
ostatnio jak moja koleżanka urodziła synka, i jej mąż pojechał zarejestrować synka w urzędzie i zamiast jedngo imienia, dał mu dwa, to ona sie tak wkurzyła na niego ze chyba nawet z tej zlosci sie poplakala ( no, hormony buzują ) . Bo nie chciala, nie podobaja jej sie dwa imiona, zreszta tak jak i mi

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-17, 22:28   #4323
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja też tak uważam.
ostatnio jak moja koleżanka urodziła synka, i jej mąż pojechał zarejestrować synka w urzędzie i zamiast jedngo imienia, dał mu dwa, to ona sie tak wkurzyła na niego ze chyba nawet z tej zlosci sie poplakala ( no, hormony buzują ) . Bo nie chciala, nie podobaja jej sie dwa imiona, zreszta tak jak i mi
plączą się w dokumentach, zawsze trzeba o tym drugim pamiętać, o nie nie, moje dzieci będą miały po jednym imieniu i ładnym nazwisku Tatusia

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:33   #4324
ana909
Erudycja

moje dzieci tez beda mialy jedno imie. Co prawda ja jakiejs wielkiej szkody nie widze u siebie ze czasem pytaja mnie o drugie. Raczej wieksze zdzwienie bierze jak slysza to imie Moj Tż sie skapnął ze mam drugie chyba dopiero w tym roku, jakos calkiem niedawno :P haha zawsze w takich chwilach smieje sie z niego ze nie moglby byc policjantem bo nie jest spostrzegawczy a ten tekst nawiazuje do tego, ze to on mi go serwował, po tym jak zrezygnowalam z ubiegania sie o posade w policji :P moze kiedys... haha jak wyćwicze sie z Ewką
Stary 2013-08-17, 22:34   #4325
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dziewczyny - chwalę się, już oficjalnie moja, czeka w szafie na dopasowanie
jestem mega szczęśliwa
Cudna! wygkądasz jak anioł!
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje za wszytskie pocieszenia... przypadkiem wybrałam się do babci na działkę, przed chwilą wróciłam. Pojeździłam sobie trochę autem, pobujałam na hamaku, jadłam sobie jeżyny, poziomki i borówki prosto z krzaczka. Samopoczucie o wiele lepiej. Teraz sobie poczytam i postaram się nie rozmawiać na żadne trudne tematy z TŻtem, żeby go nie drażnić :P

Monisiia Pięknie!!
Anasthesia Witaj Miło o Was przeczytać
I bardzo dobrze, trzeba sie odstresować

Co do imion, dla dziewczynki mi sie bardzo podoba Hania i tż też się już wstępnie zgodził Dla chłopca natomiast nic mi się nie podoba więc tż wybrał Paweł

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:37   #4326
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
moje dzieci tez beda mialy jedno imie. Co prawda ja jakiejs wielkiej szkody nie widze u siebie ze czasem pytaja mnie o drugie. Raczej wieksze zdzwienie bierze jak slysza to imie Moj Tż sie skapnął ze mam drugie chyba dopiero w tym roku, jakos calkiem niedawno :P haha zawsze w takich chwilach smieje sie z niego ze nie moglby byc policjantem bo nie jest spostrzegawczy a ten tekst nawiazuje do tego, ze to on mi go serwował, po tym jak zrezygnowalam z ubiegania sie o podase w policji :P moze kiedys... haha jak wyćwicze sie z Ewką
ja sie ciesze ze nie mam drugiego, bo niektóre kolezanki na studiach jak mowily jak maja na drugie to głowa mała i nie chciałabym meic na drugie takie imie, jakie by mi sie nie podobało, i dlatego dziecku tez nie chce dawac, bo jak mu sie nie bedaoba podobac? pozatym duzo pieprzenia jest w papierach roznych z wpisywaniem drugiego imienia ;P

ogladam sobie zabawy weselne, szukam jakis w miare normalnych, bez zadnych zboczenstw, ta nawet fajna ale za dluga, ja bym uszczupliła ilość facetów do 5 góra :P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-17, 22:43   #4327
Ad rem
Zadomowienie

Ja mam drugie imię, nie obciachowe czy coś, ale nie przepadam za nim Cieszę się, że rodzice zdecydowali się dać mi je jako drugie a nie pierwsze Córce dam swoje jako drugie a synowi...syn się obejdzie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-17, 22:44   #4328
kuli1986
Raczkowanie

Czytam, że większość z Was obawia się o gości na weselu, to samo spędza mi sen z powiek, obawiam się, że większość z zaproszonych osób nie przyjdzie, tymbardziej, że u nas będzie dosyć sporo starszych ludzi.
Ślub zimą i obawiam się, że ktoś się rozchoruje a co za tym idzie rodzinka też jak ktoś z Was wspomniał i obawiam się, że na sali na ponad 100 osób zostanie 50. I co wtedy począć?

Najgorsze chyba byłoby gdyby ktoś potwierdził przybycie a jednak nie przyszedł i tak kilka czy nawet kilkanaście pustych miejsc, tragedia.
Wolałabym, żeby chociaż dzień wcześniej dali znać luba nawet z samego rana w dniu ślubu aby nie stawiać talerzy i nie było pustych miejsc.

Byłam na takim weselu gdzie były puste miejsca, bo ktoś tam jednak nie przybył to młodym z tego powodu przykro było.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:52   #4329
poznanianka1990
Zakorzenienie

A co jest takiego złego w dwóch imionach?
Ja mam dwa (na drugie mam na imię Anna) i nie widzę w tym nic złego. Moi rodzice też mają po dwa imiona. Podobno przy chrzcie, gdy pierwsze imię nie jest święte to trzeba dać drugie (bynajmniej kiedyś tak było).

Jakbym miała dać dwa swoim dzieciom (a chciałabym, ale C. nie chce) to byłaby Julia Maria i Bartosz Paweł.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:54   #4330
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Czytam, że większość z Was obawia się o gości na weselu, to samo spędza mi sen z powiek, obawiam się, że większość z zaproszonych osób nie przyjdzie, tymbardziej, że u nas będzie dosyć sporo starszych ludzi.
Ślub zimą i obawiam się, że ktoś się rozchoruje a co za tym idzie rodzinka też jak ktoś z Was wspomniał i obawiam się, że na sali na ponad 100 osób zostanie 50. I co wtedy począć?

Najgorsze chyba byłoby gdyby ktoś potwierdził przybycie a jednak nie przyszedł i tak kilka czy nawet kilkanaście pustych miejsc, tragedia.
Wolałabym, żeby chociaż dzień wcześniej dali znać luba nawet z samego rana w dniu ślubu aby nie stawiać talerzy i nie było pustych miejsc.

Byłam na takim weselu gdzie były puste miejsca, bo ktoś tam jednak nie przybył to młodym z tego powodu przykro było.
ja szczerze mowiac zapraszam pare osob wiecej, ktore wiem ze i tak nie przyjda ale po prostu przy ostatecznej liscie ich nie liczę. Ja bardziej sie boje ze moja wredna sis zeby mi uprzykrzyc zycie postanowi zrobic wesele gdzies kolo mojego. Tyle ze ona tez na tym straci i to wiecej, bo przynajmniej 1/3 naszych gosci z rodziny do niej nie pojdzie bo dwa razy przyjezdzac nie bedzie
Stary 2013-08-17, 23:00   #4331
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja szczerze mowiac zapraszam pare osob wiecej, ktore wiem ze i tak nie przyjda ale po prostu przy ostatecznej liscie ich nie liczę. Ja bardziej sie boje ze moja wredna sis zeby mi uprzykrzyc zycie postanowi zrobic wesele gdzies kolo mojego. Tyle ze ona tez na tym straci i to wiecej, bo przynajmniej 1/3 naszych gosci z rodziny do niej nie pojdzie bo dwa razy przyjezdzac nie bedzie
no chyba, że zrobi przed Wami, to może być różnie.

Ja nie ma drugiego imienia, mój TŻ ma (i od niego przezwisko ).
Nie widzę ni złego w dwóch - akurat 'urzędowo' to się ich używa tyle co nic, nie stanowi to dla mnie problemu.
Nie zastanawiałam się jak to będzie w przypadku naszych dzieci. Syn możliwe, że będzie miał dwa bo chciałabym bardzo dać któreś po moim Tacie - chyba, że zdecydujemy się dać je jako pierwsze. Do nazwiska pasuje więc kto wie.

Córka będzie Aleksandra, a syn - póki co nie zdecydowane.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:05   #4332
czekooczekolada
Zakorzenienie

jak ktoś szuka jakis zabaw na wesele to wlasnie przeglądam tą strone http://www.planowaniewesela.pl/warto..._slubne_2.html , moze sie komus przyda

🤍

Stary 2013-08-17, 23:08   #4333
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A co jest takiego złego w dwóch imionach?
Ja mam dwa (na drugie mam na imię Anna) i nie widzę w tym nic złego. Moi rodzice też mają po dwa imiona. Podobno przy chrzcie, gdy pierwsze imię nie jest święte to trzeba dać drugie (bynajmniej kiedyś tak było).

Jakbym miała dać dwa swoim dzieciom (a chciałabym, ale C. nie chce) to byłaby Julia Maria i Bartosz Paweł.
nic nie ma tylko po co są dwa imiona? ja mam jedno i nie widzę powodów nadawania więcej swoim dzieciom

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:08   #4334
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
My już nie mamy kogo dopraszać, mamy zaproszoną całą najbliższą rodzinę gdzie jest ich około 100 osób i w zapraszanie dalekiej rodziny nie chcemy się już bawić, bo byłoby z 200 osób :p pozatym z dalszą rodzina wogóle nie mamy kontaktu.

Ciekawe, może wymyśli wesele przed wami czego oczywiście nie życze.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:08   #4335
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja przeglądam oferty mieszkań (głównie deweloperskich, albo nowych 2-3 letnich), ale są drogie Przecież my tyle kredytu nie dostaniemy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-17, 23:10   #4336
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
no chyba, że zrobi przed Wami, to może być różnie.

Ja nie ma drugiego imienia, mój TŻ ma (i od niego przezwisko ).
Nie widzę ni złego w dwóch - akurat 'urzędowo' to się ich używa tyle co nic, nie stanowi to dla mnie problemu.
Nie zastanawiałam się jak to będzie w przypadku naszych dzieci. Syn możliwe, że będzie miał dwa bo chciałabym bardzo dać któreś po moim Tacie - chyba, że zdecydujemy się dać je jako pierwsze. Do nazwiska pasuje więc kto wie.

Córka będzie Aleksandra, a syn - póki co nie zdecydowane.
wiesz, nasi goscie zwlaszcza Ci przyjezdni sa powiadomieni o slubie od dawna, bo planujemy je juz od pazdziernika zeszlego roku, a w styczniu byla juz ustalona data, kwestia zaproszen to rzecz formalna, w tym moj świadek to łącznie z rodziną 6 osob z gór, ktore nie beda jechac tydz czy nawet miesiac wczesniej do niej, bo sobie w ostatniej chwili tak wymyslila. A to jest wymysl bo poza kolezankami z pracy nikt nie wie o rzekomym slubie. Sis ktora wyjezdza do UK bedzie w polsce dwa razy, na moim slubie i na slubie sis jej Tżta i sama zapowiedziala ze jesli ta bedzie robila wesele w tym samym roku to i tak trzeci raz nie przyjadą. Bo jednak 2 sluby i 2 przyjazdy 4 osobowej rodziny to duzy wydatek. Samo wesele to juz wydatek. A jeszcze jedno to juz sorry, wątpie ze sra*ją pieniędzmi :P wujek z Gdyni moze i by przyjechal dwa razy, ale jest moim chrzestnym wiec... gdyby mial wybierac to raczej mnie nie oleje. Zreszta prosilam go o odprowadzenie do oltarza wiec... podobno rozpierala go duma i byl szczesliwy ze go o to poprosilam.
Stary 2013-08-17, 23:11   #4337
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
nic nie ma tylko po co są dwa imiona? ja mam jedno i nie widzę powodów nadawania więcej swoim dzieciom
Napisałam wcześniej - kiedyś się dawało dwa przy chrzcie, bo jak pierwsze nie było święte to właśnie się dawało drugie (święte). A czy teraz tak jest to nie wiem.

A mi nawet mimo tego się podobają dwa - Julia Maria T*******ska Czyż nie pięknie?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-17, 23:13   #4338
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja przeglądam oferty mieszkań (głównie deweloperskich, albo nowych 2-3 letnich), ale są drogie Przecież my tyle kredytu nie dostaniemy
u mnie pod warszawa byl moment ze mozna bylo kupic mieszkanie nowe bezczynszowe za, bagatela, tylko 150 tys :P podejrzewam ze teraz to jest kwota rzedem 250-300tys

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisałam wcześniej - kiedyś się dawało dwa przy chrzcie, bo jak pierwsze nie było święte to właśnie się dawało drugie (święte). A czy teraz tak jest to nie wiem.

A mi nawet mimo tego się podobają dwa - Julia Maria T*******ska Czyż nie pięknie?
moje imie jest swiete a drugie.... no niestety kojarzy się z panią lekkich obyczajow stojącą przy trasie z pochodznia wschodniego :P
Stary 2013-08-17, 23:17   #4339
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, nasi goscie zwlaszcza Ci przyjezdni sa powiadomieni o slubie od dawna, bo planujemy je juz od pazdziernika zeszlego roku, a w styczniu byla juz ustalona data, kwestia zaproszen to rzecz formalna, w tym moj świadek to łącznie z rodziną 6 osob z gór, ktore nie beda jechac tydz czy nawet miesiac wczesniej do niej, bo sobie w ostatniej chwili tak wymyslila. A to jest wymysl bo poza kolezankami z pracy nikt nie wie o rzekomym slubie. Sis ktora wyjezdza do UK bedzie w polsce dwa razy, na moim slubie i na slubie sis jej Tżta i sama zapowiedziala ze jesli ta bedzie robila wesele w tym samym roku to i tak trzeci raz nie przyjadą. Bo jednak 2 sluby i 2 przyjazdy 4 osobowej rodziny to duzy wydatek. Samo wesele to juz wydatek. A jeszcze jedno to juz sorry, wątpie ze sra*ją pieniędzmi :P wujek z Gdyni moze i by przyjechal dwa razy, ale jest moim chrzestnym wiec... gdyby mial wybierac to raczej mnie nie oleje. Zreszta prosilam go o odprowadzenie do oltarza wiec... podobno rozpierala go duma i byl szczesliwy ze go o to poprosilam.
Ok, spokojnie, oddychaj.
Szczegółów nie znam i w nie nie wnikam. Uważam jednak, że w przypadku zderzenia się dwóch ślubów w krótkim czasie, mimo różnych mniej lub bardziej zażyłych stosunków z rodziną może być różnie - goście mogą się zwyczajnie podzielić.

Stary 2013-08-17, 23:17   #4340
czekooczekolada
Zakorzenienie

ehh miała być Solina, a mój TŻ broni się nogami i rękami przed nią, jego siostra z mężem jadą jutro na Słowacje, na jezioro Domasa, i się uparł, żeby też tam jechać
i pewnie tak się stanie nie umię odmawiać ludziom trzeba mnie nawrócić

🤍

Stary 2013-08-17, 23:18   #4341
poznanianka1990
Zakorzenienie

U nas w Poznaniu to powyżej 4500 za m2 są takie deweloperskie... My nawet myślimy o okolicach Poznania, np. Środa Wlkp (30km od Poznania) - ok. 60m2, 3 pokoje za niecałe 200 tys. Mimo, że dojazd do C. do pracy fajny, bo trasa szybkiego ruchu + autostrada (łącznie 25 minut), ale kasy na paliwo ile by poszło...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-17, 23:23   #4342
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, spokojnie, oddychaj.
Szczegółów nie znam i w nie nie wnikam. Uważam jednak, że w przypadku zderzenia się dwóch ślubów w krótkim czasie, mimo różnych mniej lub bardziej zażyłych stosunków z rodziną może być różnie - goście mogą się zwyczajnie podzielić.
u nas tak będzie, wesele kuzynki tżta miesiąc przed nami, dziś mi siostra tż mówiła, że " ciotka mówiła, że te wesela sa blisko siebie, i trzeba sie zastanowic i wybrac do kogo isc" . jak kogos nie stac to nie pójdzie na dwa, tylko wybiera jedno z dwóch, jak kogoś stać, to idzie

🤍

Stary 2013-08-17, 23:24   #4343
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
moje imie jest swiete a drugie.... no niestety kojarzy się z panią lekkich obyczajow stojącą przy trasie z pochodznia wschodniego :P
ja mam oba święte

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-17, 23:25   #4344
ana909
Erudycja

Cytat:
Ok, spokojnie, oddychaj.
ooo huuuu ooo huuu już mi lepiej. Na szczescie moje raczej nie podzielą się inaczej niz mysle, bo szczerze mowiac kazdy zna moją sis i wie dobrze ze ma kaprysy i potrafi robic cos na zlosc. Zreszta samo planowanie slubu z ich strony jest smieszne, zeszli sie po rozstaniu zaledwie 3 miesiace temu, gdzie w ich historii byly wydarzenia takie a nie inne, 15 razy sie juz rozstawali z roznych mniej lub jeszcze mniej waznych powodow. Caly ich obecny zwiazek jest oparty na wielu solidnych klamstwach z jej strony, byly tez zalążki przemocy, na ktora wg mnie zreszta zasluzyla :P chociaz i tak nie popieram bicia kobiet. JA po zejsciu sie z moim M potrzebowalam prawie roku zeby miec pewnosc ze chce z nim spedzic reszte zycia. Bo rozstanie wystarczajaco mocno mna wstrząsnęło. Nie planowalismy przyszlosci zaraz po powrocie. NIE rozumiem tego i chyba nigdy nie zrozumiem. Boze normalnie juz samą mnie to denerwuje ze tak to przezywam ;/ ale po prostu nie cierpie jak ktos mi rzuca klody pod nogi z czystej zawiści, złośliwosci i zazdrości
Stary 2013-08-17, 23:27   #4345
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
U nas w Poznaniu to powyżej 4500 za m2 są takie deweloperskie... My nawet myślimy o okolicach Poznania, np. Środa Wlkp (30km od Poznania) - ok. 60m2, 3 pokoje za niecałe 200 tys. Mimo, że dojazd do C. do pracy fajny, bo trasa szybkiego ruchu + autostrada (łącznie 25 minut), ale kasy na paliwo ile by poszło...
ehh i kredyt na cale życie...
Nas to też zapewne czeka, z tym, że myślimy o budowie..

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-17, 23:29   #4346
ana909
Erudycja

Cytat:
u nas tak będzie, wesele kuzynki tżta miesiąc przed nami, dziś mi siostra tż mówiła, że " ciotka mówiła, że te wesela sa blisko siebie, i trzeba sie zastanowic i wybrac do kogo isc" . jak kogos nie stac to nie pójdzie na dwa, tylko wybiera jedno z dwóch, jak kogoś stać, to idzie
u nas wszyscy poza tymi z gór to najblizsza rodzina. Wiem ze ich nie stac na jedno wesele i bedzie ciezko... a co juz dopiero dwa. Ale wiecie, bracia i siostry i chrzestni czują sie zobowiązani do bycia na weselach bliskich. Ahh wogole planuje jednego z braci, tego agresywnego, jednak nie zapraszac i nawet nie poinformuje go gdzie jest wesele. To co mu napisano w papierach, ze jest nieobliczalny, agresywny i stanowi zagrozenie dla siebie i innych... Jest po prostu swietą prawda i sorry nie bede ryzykowac. Tym bardziej ze na weselu bedzie 2 policjantow... jakby sie dowiedzial, nacpal i napil jeszcze wczesniej... o nie, wole zapobiec chocby miala byc obraza majestatu.
Stary 2013-08-17, 23:40   #4347
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
ehh i kredyt na cale życie...
Nas to też zapewne czeka, z tym, że myślimy o budowie..
My nie mamy nerwów do budowy... Moja kuzynka już 3 lata się buduje i może jak dobrze pójdzie to na Gwiazdkę się wprowadzą, ale raczej dopiero na wiosnę przyszłego roku, bo jak im gazu/wody nie podłączą to po co? A im powiedzieli, że na przyłączenie mają czas do marca czy kwietnia.
Zgody, pozwolenia - tyle czasu trzeba czekać... E, to nie dla nas.
Po drugie kasy trzeba więcej wtedy. Wolimy mieszkanie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-17, 23:45   #4348
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
My nie mamy nerwów do budowy... Moja kuzynka już 3 lata się buduje i może jak dobrze pójdzie to na Gwiazdkę się wprowadzą, ale raczej dopiero na wiosnę przyszłego roku, bo jak im gazu/wody nie podłączą to po co? A im powiedzieli, że na przyłączenie mają czas do marca czy kwietnia.
Zgody, pozwolenia - tyle czasu trzeba czekać... E, to nie dla nas.
Po drugie kasy trzeba więcej wtedy. Wolimy mieszkanie
zgadza sie, trzeba w to więcej kasy i czasu włożyć, ale to takie nasze marzenie i jesli sie uda bedzie super!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-17, 23:49   #4349
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wszyscy poza tymi z gór to najblizsza rodzina. Wiem ze ich nie stac na jedno wesele i bedzie ciezko... a co juz dopiero dwa. Ale wiecie, bracia i siostry i chrzestni czują sie zobowiązani do bycia na weselach bliskich. Ahh wogole planuje jednego z braci, tego agresywnego, jednak nie zapraszac i nawet nie poinformuje go gdzie jest wesele. To co mu napisano w papierach, ze jest nieobliczalny, agresywny i stanowi zagrozenie dla siebie i innych... Jest po prostu swietą prawda i sorry nie bede ryzykowac. Tym bardziej ze na weselu bedzie 2 policjantow... jakby sie dowiedzial, nacpal i napil jeszcze wczesniej... o nie, wole zapobiec chocby miala byc obraza majestatu.
też bym nie ryzykowała, żeby mi ktoś spaprał najwazniejszy dzien w moim zyciu ? Nigdy.

Przy okazji opowiem Wam historię, opartą na faktach.
( zaraz sie wkur#$^^ bo wlasnie mi sie skasowało już 2 razy to co napisalam! od nowa więc )

Wesele siostry mojej koleżanki. Goście się bawią, jedzą , piją. Ojciec Weselny ( młodego) wielkie degustator wszelkiego rodzaju alkoholu, pije , pije i pije. Sam Pan Młody też nie gardzi alkoholem, nie odmawia, wręcz przeciwnie. W pewnym momencie dochodzi do ostrej wymiany zdań pomiędzy ojcem weselnym młodego, a młodym. Zaczynają się szarpać, wyzywać, popychać aż w końcu okładać pięściami ( wraz z % wydaje im się chyba, że to ring , a goście to kibice boksu). Nikt nie jest w stanie ich rozdzielić, są za bardzo agresywni, ktoś dzwoni po policje. Przyjeżdza policja, impreza kończy się (jakoś to była godzina 2 ), pan młody oraz jego ojciec dokańczają imprezę w izbie wytrzeźwień.

Historia autentyczna, nie było mnie tam, ale dużo ludzi mi to opowiadało. Jakaś totalna masakra Ja bym zabiła męża, a potem teścia.

Edit : Jak dobrze, że mój TŻ zdaje sobie sprawe z tego, ze na naszym weselu, ani ja, ani on nie wypijemy nawet kieliszka

🤍

Stary 2013-08-17, 23:54   #4350
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
zgadza sie, trzeba w to więcej kasy i czasu włożyć, ale to takie nasze marzenie i jesli sie uda bedzie super!
Trzymam kciuki by się udało!

Przyjaciele budują się od roku - jakie trzy tygodnie temu minął rok odkąd wbili łopatę w ziemię i właśnie dzisiaj stwierdzili, że pier**** - zostawili wszystko jak jest i pojechali odreagować nad morze! Nerwówkę mieli ostatnio fatalną!

Jak dobrze pójdzie wprowadzą się w listopadzie.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Edit : Jak dobrze, że mój TŻ zdaje sobie sprawe z tego, ze na naszym weselu, ani ja, ani on nie wypijemy nawet kieliszka
Naprawdę?

Oczywiście nie pochwalam upicia się, czy nawet przegięcia z % (trzeba trzymać fason), ale jesteśmy dorosłymi ludźmi, każdy z nas wie na ile może sobie pozwolić i nie wyobrażam sobie nie napicia się z rodziną i przyjaciółmi na własnym weselu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości