|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Mam pytanie ile sobie życzą kucharki za przygotowanie jedzenia na ślub i poprawiny? Ile kucharek jest potrzebnych? ilu jest kelnerów w zespole?
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;42260326]Treść usunięta[/QUOTE]
Marie a mogę wiedzieć co to za poradnia w Krakowie? Gzie się znajduje bo ja tez bym chciała sobie tak to załatwić
|
|
|
|
#393 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! orientujecie sie ile trzeba balonow miec zeby na taki duzy luk na brame starczylo?chce zamowic balony i nie wiem czy 300 sztuk jest ok? a wiecei ile sobie firmy za to licza ? aha,kogo bierzecie do strojenia kosciola?
poltora miesiaca....
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam do Pani Doroty Durlik bardzo miła kobietka i we wrześniu mamy podjechać się z nią spotkać.
|
|
#396 |
|
Przyczajenie
|
mam wielką prośbę do wszystkich udzielających się na forum, mam nadzieję, że pomożecie
szukam jakichkolwiek informacji o Szafranowym Dworze w Strawczynie.. nt. jedzenia, obsługi itp. Chcę tam zorganizować swoje wesele. Sala istnieje od 2012 roku, a w necie prawie nie ma żadnych opinii na jej temat. Wiem tyle, że praktycznie większość terminów na rok 2014 jest już zajętych, więc na pewno sala cieszy się dużym zainteresowaniem, ale czy któraś z was była tam na weselu i mogłaby cokolwiek napisać na jej temat? z góry dziękuję za informacje
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, może Wy mi pomożecie :P
Jaka sukienka na poprawiny? Co myślicie o białej? Oczywiście nie ślubnej :P |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swoje poprawiny miałam małą białą, tą samą co na tym zdjęciu
|
|
|
|
#399 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Hej Pnie o loginie Kropka1980 odezwij się. Miałam Cię malować dziś w leśnym dworze. Wplacilas zaliczkę. Nie odbierasz telefonu. Czekam w leśnym dworze w recepcji.
Dziewczyny apel: czy któraś zna powyzasza pmke? Pierwszy raz mam taka sytuacje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Piękna sukienka Też myślałam o takiej klasycznej, eleganckiej z gołymi plecami
Edytowane przez kropka2904 Czas edycji: 2013-08-17 o 14:36 |
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie ok, ale bez jakiegos zachwytu i nie dla duej liczby osob, bo przy 150 jest za ciasno
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za opinie
wg mnie sala jest piękna, właśnie w takim stylu szukałam, jedyne obawy wiążą się właśnie z jedzeniem i obsługą, żeby było dobre i niczego nie zabrakło podczas wesela itd. Ale na razie nikt nie krytykuje.. ![]() Będę wdzięczna za kolejne opinie
|
|
|
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam, ze nie pamietam co bylo i jak, chyba typowo weselne jak zawsze, ale ja malo jadam wiec pewnie nie zwrocilam uwagi
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co krótko o usługodawcach, dłuższą relację napiszę później, bo jeszcze żyjemy emocjami i nie ma czasu na komputer
![]() -Katedra - jak pisałam 700zł ślub, 200zł organista. Zgodzili się, by znajomy ksiądz koncelebrował mszę. Ksiądz Artur z katedry powiedział piękne kazanie -Stangret - polecam - pięknie przystrojona sala (w jasnej zieleni), pyszne jedzenie w ilościach nie do przejedzenia, zwinna i uśmiechnięta obsługa. Dużo jedzenia zostało - kobitki popakowały wszystko - nawet nie zmieściło się do lodówki - i rano po śniadaniu zabraliśmy - było jak znalazł na poprawiny -DJ - Piotr Gładkowski - mogę opisać w superlatywach - bawili się i starzy i młodzi (rodzice, którzy bali się dj na weselu też są zadowoleni z naszego wyboru), świetnie prowadził zabawy, wszystko z nami konsultował i na koniec puścił nam seta z muzyki elektronicznej o którego prosiliśmy -foto - na razie nie wiem, ale świetnie się zachowywali, prawie nie czułam ich obecności. Punktualni, uśmiechnięci. Przemili ludzie. -bukiety ślubne - kwiaciarnia Ewa na Sandomierskiej - ładne, ale baaaaardzo drogie. Prawie padłam, jak mój już mąż powiedział, ile za nie zapłacił. Jutro jadę wyjaśniać sytuację, bo wyszło ponad 100 procent drożej niż się umawialiśmy... -tort od Braci Janusz - wiśniowo-bananowy - pycha. Udekorowany tak jak chciałam zieloną wstążką i kwiatami. Ważył ok. 10 kilogramów i też trochę zostało. -moja fryzura - pani Sylwia Kochel z Awangardy - niedrogo ale pięknie. Polecam. -makijaż i paznokcie - Agnieszka Jakubczyk - po próbnym miałam kilka uwag, które Agnieszka wzięła pod uwagę (masło maślane..) - efekt - piękny! -sukienka - z krakowskiej Nabli - wiem, że niektóre z was jeżdżą do Krakowa - gorąco polecam ten salon - pełen profesjonalizm i piękny efekt Mieliśmy 99 osób dorosłych i 2e dziewczynki nastoletnie (3 osoby nie przyszły): -wódka została - goście wypili ok. 70 butelek (a wesele trwało do 5 - ponad połowa gości została do końca), 1 poszła na bramkę, daliśmy po butelce obsłudze, DJ, fotografom, kierowcom itp. oraz gościom na drogę. Zostało nam jeszcze 20 butelek. -bimber został - z kupionych 5 litrów oko. połowa -wino zostało - postawiliśmy 13 butelek - 3 zostały nieotwarte Były też 4 butelki koniaku czy whisky - 2 zostały nieotwarte. Dla mnie ten dzień był wspaniały - dopisała pogoda, goście. Nie denerwowaliśmy się wcale, otaczali nas bliscy, życzliwi ludzie. Mogłabym tak z raz w miesiącu organizować wesele i wychodzić za mąż!!! Jak chcecie - pytajcie
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz jakieś foto ? nie mówię, że Cibie całej, ale bukieciku, fryzury etc. - detali. ps. w nawiązaniu do twojej propozycji, mam ogromną prośbę byś w wolnej chwili jak już się sobą nacieszycie - krok po kroku opisała konieczne formalności (zarówno w usc w kielcach jak i w katedrze), przede wszystkim w katedrze. ze szczegółami jeśli mogę prosić (kwestia spowiedzi, momentu dawania zaswiadczen z nauk, z poradni, ustalania lub nie ;p kwestii z organistą). będę wdzieczna. powodzenia na nowej drodze życia !
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta odebrałam dziś suknię i poprostu jest śliczna
nawet pani, która była niemiła na przymiarce (o której pisałam) szczebiotała jak wróbelek jutro zrobię zdjęcia może mi doradzicie Teraz jestem szczęśliwa, suknia wisi i czeka, a tu już tylko 12 dni...
|
|
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz moja relacja
Kościół - Św Jadwigi - ks Tomasz. Mogę powiedzieć tylko tyle, ze lepszego nie mogliśmy sobie wymarzyć, odstresował nasz konkretnie. Kazanie krótkie i na temat bez zbędnych pouczeń. Fotograf - M&M Studio - Jestem zadowolona, współpraca super, na efekty trzeba będzie poczekać Zespół - Gratis i tu pierwszy minus. Ciągle robili sobie przerwy, źle przeprowadzili podziękowania dla rodziców mimo wyraźniej prośby o piosenkę i o to, ze rodzice męża są po rozwodzie to oni chcieli żeby rodzice dali sobie buzi. Ogólnie jestem zawiedziona Makijaż - Czarna Kawka. Zrobiony pieknie i perfekcyjnie, nie musiałam niczego poprawiać do rana. Mimo, ze mam tłustą cerę ani przez moment nic mi nie błyszczało. Dziękuje Olu Fryzura - Anna Świeboda. Tu również wszystko było super. Mam wrażenie, ze moja fryzura przeżyłaby nawet 2-3 dni. Samochód - pan ze Stoku, zawióżl nas Volvo XC60( jakby ktoś chciał mogę podać namiary )Polecam z czystym sercem. Wziął 200 zł mimo tego, że spokojnie mógł wsiąść wiecej bo taka była umowa. W cenie było także przybranie samochodu Tort - Bracia Janusz 0 porzeczkowo-bananowy.... przepyszny Sala - Pod Dębami w Woli Kopcowej. Świetny kontakt z właścicielką. sala ubrana pięknie, obsługa pomocna we wszystkim. Polecam Obrączki - WIK Wiktor Ciopiński. Solidnie, pięknie i tanio Kwiaty - Kwiaciarnia "Florina" w Realu, nieznana ale polecam na 100%. Za bukiet panny młodej, świadkowej, 2 duże bukiety dla rodziców i 2x kwiaty dla butonierek zapłaciłam 330 zł. Kwiaty świetnie trzymają się do tej pory Sukienka - MS Moda. Tylu zachwytów nad moja osobę w tej sukience jeszcze nigdy nie słyszałam Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dużo osób nie odmówiło, ale przyszli Ci najlepsi którzy potrafili się bawić. W razie pytań, chętnie odpowiem
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
acidka, mikusia2013 serdecznie Wam gratuluję! Bardzo się cieszę, że jesteście tak szczęśliwe. Sama chciałabym, żeby po moim ślubie pojawiła się tak pozytywna relacja...
|
|
|
|
#413 |
|
Polka Ogarniaczka
|
gratulacje, wszystkiego naj, dzięki za relacje i wskazówki
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Trochę zazdroszczę że te przygotowania i wszystko związane ze ślubem weselem już za mną, chciałoby sie cofnąć czas i po przeżywać to jeszcze raz
|
#415 |
|
Raczkowanie
|
acidka, mikusia2013
GRATULACJE !!!
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
acidka, mikusia2013 GRATULUJE!!!!!!!!
|
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kucharki + kelnerki ![]() Gratuluję dziewczyny ![]() Ja wczoraj znowu chodziłam po Kielcach w poszukiwaniu butów ślubnych i nic :/ Po urlopie zamówię jednak na białebuty.com To chyba jedyne wyjście. |
|
|
|
|
#418 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#419 |
|
Przyczajenie
|
A szukałaś w Kiarze? Ja tam zamawiałam, bo można wybrać kolor, ozdobę (jakiegoś kwiatka, kokardkę itd) i chyba też wysokość obcasa. I wydaje mi się, że jest spory wybór fasonów.
Edytowane przez gosia_89 Czas edycji: 2013-08-20 o 12:42 |
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
to u mnie zażyczyli sobie 7 tys za 4 kucharzy, 5 kelnerów i 2 osoby do zmywania, hmmm....
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Gzie się znajduje bo ja tez bym chciała sobie tak to załatwić

i nie dla duej liczby osob, bo przy 150 jest za ciasno