Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 08:11   #4381
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Pysia, szybko się wdrożysz do pracy pomyśl sobie, na co wydasz tą całą wypłatę
Monisia, śliczna suknia, gratulacje
Ja dziś z chłopem spędziłam aktywnie dzień, najpierw zrobiliśmy 27 km rowerem, a potem jeszcze pojechaliśmy na działkę Będziemy spać jak zabici, prawie cały dzień na świeżym powietrzu.
A teraz w ramach relaksu szampan Michel z Biedronki, jak ja go dawno nie piłam!
uwielbiam
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dla mnie moj ojciec nigdy nie istnial... jak bylam mala to plakalam, ze mimo nakazu sadu mnie nie odwiedza tzn. w calym swoim zyciu widzialam go 6 razy z czego raz na komunii. 4 lata temu powiedzial mi, ze on sie mnie wstydzi i ma teraz nowa rodzine, ze mam sie z nim nie kontaktowac bo ja dla niego jestem bledem zyciowym i nikim.

Moja babcia jest baaardzo kochana niestety zdarzaja jej sie teksty jak ten ze ktos kto mnie zgwalci nie zrobi nic zlego skoro mieszkam z TZtem bez slubu... bo to oznacza ze jestem puszczalska. Mowi to w dobrej wierze ale wychodzi to bardzo zle...

ja mam podwojne imie ktore w sumie liczy 14 znakow i drugie imie i trzecie imie, lubie swoje imiona ale wypelnianie rubryczek w PL jest bezcenne. Wszyscy sie upieraja, ze nie moge tak naprawde miec podwojnego imienia.

Co do picia na weselu ja pic nie bede... nie trawie wodki, piwa i bog wie czego jeszcze, lubie wino wiec moge sobie saczyc w miedzy czasie Ale i TZta zamierzam poprosic o picie z umiarem nie widze naszej nocy pslubnej jako nocy spedzonej przez niego kochajac sie z kiblem...

A no i witam watek z rana... a ja sie mialam wyspac dzis... No i co?!
nie martw się, ja mam z ojcem podobnie... jak byłam mała i chciałam zobaczyć tatusia, to musiałam iść z mamą do sądu na rozprawę jak podawał ją o zmniejszenie alimentów. a on wtedy rozwiązywał krzyżówki, nawet nie podszedł... na komunii też nie był, mam nadzieję że nigdy już go nie zobaczę.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 08:21   #4382
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie moj ojciec nigdy nie istnial... jak bylam mala to plakalam, ze mimo nakazu sadu mnie nie odwiedza tzn. w calym swoim zyciu widzialam go 6 razy z czego raz na komunii. 4 lata temu powiedzial mi, ze on sie mnie wstydzi i ma teraz nowa rodzine, ze mam sie z nim nie kontaktowac bo ja dla niego jestem bledem zyciowym i nikim.

Moja babcia jest baaardzo kochana niestety zdarzaja jej sie teksty jak ten ze ktos kto mnie zgwalci nie zrobi nic zlego skoro mieszkam z TZtem bez slubu... bo to oznacza ze jestem puszczalska. Mowi to w dobrej wierze ale wychodzi to bardzo zle...

ja mam podwojne imie ktore w sumie liczy 14 znakow i drugie imie i trzecie imie, lubie swoje imiona ale wypelnianie rubryczek w PL jest bezcenne. Wszyscy sie upieraja, ze nie moge tak naprawde miec podwojnego imienia.

Co do picia na weselu ja pic nie bede... nie trawie wodki, piwa i bog wie czego jeszcze, lubie wino wiec moge sobie saczyc w miedzy czasie Ale i TZta zamierzam poprosic o picie z umiarem nie widze naszej nocy pslubnej jako nocy spedzonej przez niego kochajac sie z kiblem...

A no i witam watek z rana... a ja sie mialam wyspac dzis... No i co?!
Boże, co za okropny człowiek! Błędem życiowym to jest to, że mu nikt jeszcze kopa nie zasadził! Kurcze, aż mi się ciśnienie podniosło...
Ale wiesz co, często jest tak, że tacy ludzie pod koniec życia zostają sami i jeszcze kiedyś pożałuje tych słów i sam będzie szukał kontaktu z Toba.
Ja miałam super tatę, niestety zmarł 13 lat temu Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Szkoda, że nie będzie go na naszym ślubie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 08:51   #4383
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Boże, co za okropny człowiek! Błędem życiowym to jest to, że mu nikt jeszcze kopa nie zasadził! Kurcze, aż mi się ciśnienie podniosło...
Ale wiesz co, często jest tak, że tacy ludzie pod koniec życia zostają sami i jeszcze kiedyś pożałuje tych słów i sam będzie szukał kontaktu z Toba.
Ja miałam super tatę, niestety zmarł 13 lat temu Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Szkoda, że nie będzie go na naszym ślubie
pomysł o tym, że będzie z wami duchem , będzie na was patrzył pozatym masz go w sercu, więc cały czas jest z Tobą.

Ja jadę na slowacje, nie pedzcie strasznie miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-18, 09:05   #4384
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pomysł o tym, że będzie z wami duchem , będzie na was patrzył pozatym masz go w sercu, więc cały czas jest z Tobą.

Ja jadę na slowacje, nie pedzcie strasznie miłego dnia

Dzieki
Na pewno duchem będzie z nami
Udanego wypoczynku!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-18, 09:12   #4385
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo tak to właśnie wygląda...obyśmy w ogóle kredyt dostali
No nam pani w banku powiedziała, że dochody żeby dostać bez problemu kredyt to tak 6-7 tysięcy byłoby optymalnie.
Dodatkowo, u nas kredyt ma być tylko na TŻta, więc chyba sobie poczekamy na mieszkanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oczywiście nie pochwalam upicia się, czy nawet przegięcia z % (trzeba trzymać fason), ale jesteśmy dorosłymi ludźmi, każdy z nas wie na ile może sobie pozwolić i nie wyobrażam sobie nie napicia się z rodziną i przyjaciółmi na własnym weselu.
My też będziemy pić, ale z umiarem
Oboje wiemy, kiedy trzeba zrobic przerwę i sączyć sobie np. samą colę, a nie walić kielichy albo pić drina.
Po takiej przerwie mogę pić dalej.

Do tego dodajmy taniec + jedzenie i będzie spoko.

Pisałam tutaj, jak byliśmy w czerwcu na weselu: całe popołudnie + wieczór piłam, jadłam, tańczyłam. Fakt, nie piłam na umór, ale nigdy tak nie piję. Wracając do domu o 3.30 poszliśmy na policję, gdzie zbadałam się alkomatem i wyszło, że jestem TRZEŹWA, więc wróciliśmy samochodem do domu.

Hej
My ogarniamy śniadanko, potem zakupy i jedziemy do moich dziadków na grilla
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 09:26   #4386
Ad rem
Zadomowienie

Już wiem co tż dostanie na dzień chłopaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3-5_zpsdcd24d822086704138.jpg (33,1 KB, 18 załadowań)

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-18, 09:45   #4387
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też mam w planach te spinki
Stary 2013-08-18, 09:49   #4388
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ależ macie tempo, dziewczyny, na wieczór wyszłam na urodziny przyjaciółki i już tyle stron do nadrabiania...

Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie!

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa:
słyszałyście o planowanej zmianie nazw przystanków?
Zgubię się
Słyszałam, niby zamysł dobry, ale na pewno będzie bardzo ciężko się przestawić...

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
oo heloł
tez biere cywilny we krakowie
mnie przez tel powiedzieli ze z dworkiem nie bedą dłuzej współpracowac, a tam chciałam... na szczescie jest moja data w willi dostepna, ale czaje sie na zamek w niepołomicach
a gdzie weselicho?>
Ech, ale zazdroszczę dostępnego terminu w Willi... tym bardziej, że mielibyśmy bliziutko, bo wesele w Srebrnej Górze na ks. Józefa. Ja będę czekać na wiadomość z USC, ale nastawiam się na najgorsze, tylko nie wiem, co wtedy... Umowę z kamerzystą czy zespołem (dla nas najważniejszy, wybieraliśmy datę pod niego) podpisywaliśmy w kwietniu i już wtedy było bardzo ciężko o termin, nie ma szans tego przesunąć.

Co do nazwiska - ja przyjmuję TŻta. Wg mnie 2 nazwiska często rodzą problemy i i tak uzywa się głównie jednego. A ja, choć ogromnie kocham mój dom rodzinny i mam sentyment do nazwiska, to jednak z przyjemnością zmienię. Moje nazwisko ma niemiecką pisownię i zawsze są z nim problemy, TŻ ma nazwisko z kolei bardzo "polskie"

Co do dzieci, dla chłopca łatwo będzie nam coś wybrać, tak sądzę. Ale raczej tradycyjnie - np. Piotr, choć bardzo podoba mi się też Tymoteusz. A dziewczynka - ja uwielbiam imiona Ewa (moje ) i Julia (szwagierka, która ślubu raczej nie planuje), ale to by były 2 tak samo nazywające się kobiety w rodzinie... :P TŻ z kolei chce Madzię

I na naszym weselu nie planujemy pić. Lampkę szampana, może 2-3 kieliszki wódki, nie więcej. Chyba, że tak po północy TŻ będzie chciał piwko czy coś - ani on, ani ja za wódką i tak nie przepadamy Nasi rodzice też pić za wiele nie będą, odbijemy sobie wszyscy na poprawinach - planujemy małe, rodzinne posiedzenie u nas w ogrodzie następnego dnia.

A jak to jest, zawsze trzeba się umawiać na przymiarki sukni? I czy na jakieś konkretne godziny cz coś? Bo w Krk na Długiej jest mnóstwo salonów no i wyobrażam sobie urządzić taki spory "rajd" i np. jednego dnia odwiedzić 4 salony i co, trzeba się w każdym na określony czas umawiać? Ile wcześniej?

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-18 o 09:53
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 09:52   #4389
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Naprawdę?

Oczywiście nie pochwalam upicia się, czy nawet przegięcia z % (trzeba trzymać fason), ale jesteśmy dorosłymi ludźmi, każdy z nas wie na ile może sobie pozwolić i nie wyobrażam sobie nie napicia się z rodziną i przyjaciółmi na własnym weselu.
tez zamierzam pić na weselu. Przed pierwszym tancem na rozluźnienie na stówe sie napije a potem pewnie winko bede sączyć, TZ tez napewno nie odmówi, jasne ze trzeba sie bedzie pilnowac, zeby nie przesadzic, bo to nasze wesele, ale nie zamierzam świętować całkowicie na trzeźwo a poprawiny bedą pewnie u nas na ogrodzie i to tez nie od 8 rano, wiec nie widze problemu

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej

Witam nowe PM
Tym co mają rok do ślubu gratuluję
KaEs - mogę prosić o zdjęcie sukni na PW?

U mnie intensywnie, w końcu wzięłam się dziś ponownie za pisanie magisterki
Z TŻ ostatnio chcieliśmy na jarmarku dominikańskim kupić takie pudełeczko z muszelkami w kształcie serca na obrączki, ale zostały już takie brzydkie... Może w Gdyni coś jeszcze znajdziemy Kolejna rzecz byłaby załatwiona

Soul - widzę, że z Tobą będę mieć o czym gadać Bo my też mamy motyw morza

Kupiliśmy ostatnio rozgwiazdy, bo planujemy takie winietki (załącznik)
W planach jest właśnie to pudełko na obrączki z muszelkami i dekoracja sali - no właśnie ostatnio wymyśliłam, że może wcale nie ładować kwiatów - chciałam w te wysokie wazony naładować piasku na wierzch położyć muszle, rozgwiazdy, kryształy lodowe niebieskie i wiszące kryształki niebieskie - coś takiego jak w załączniku. A na koniec stołów takie rozgwiazdy... (załącznik) i tylko organza piaskowa i jeszcze świeczki niebieskie kule.
Ale nie wiem czy tak będzie fajnie bez kwiatów :conf used:

I jeszcze mam pomsył na dekorację auta - też bez kwiatów - na przyssawkach tylko kryształowy lód i rozgwiazdy układające się w taką falę... I tablice Skromnie, inaczej
I zaproszenia morskie wybrane: http://decorisus.pl/p/7/230/8648/DOPASUJ%20ZAPROSZENIA%20P O%20STYLU_morskie_30/akwn/z.html
W przyszły weekend wybieramy się do Warszawy, więc może skoczymy obejrzeć je na żywo

Soul pochwal się co Ty masz!
W załącznikach przesyłam jeszcze inne inspiracje
zaproszenia mi sie bardzo podobają co do bukietów na stoły to sama nie wiem, chyba dałabym jednak same białe kwiaty i do tego te morskie dodatki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No nam pani w banku powiedziała, że dochody żeby dostać bez problemu kredyt to tak 6-7 tysięcy byłoby optymalnie.
Dodatkowo, u nas kredyt ma być tylko na TŻta, więc chyba sobie poczekamy na mieszkanie

My też będziemy pić, ale z umiarem
Oboje wiemy, kiedy trzeba zrobic przerwę i sączyć sobie np. samą colę, a nie walić kielichy albo pić drina.
Po takiej przerwie mogę pić dalej.

Do tego dodajmy taniec + jedzenie i będzie spoko.

Pisałam tutaj, jak byliśmy w czerwcu na weselu: całe popołudnie + wieczór piłam, jadłam, tańczyłam. Fakt, nie piłam na umór, ale nigdy tak nie piję. Wracając do domu o 3.30 poszliśmy na policję, gdzie zbadałam się alkomatem i wyszło, że jestem TRZEŹWA, więc wróciliśmy samochodem do domu.

Hej
My ogarniamy śniadanko, potem zakupy i jedziemy do moich dziadków na grilla
6-7 tys taaaaa ciekawe kiedy to będzie... my mamy póki co połowe z tego

Cytat:
Już wiem co tż dostanie na dzień chłopaka
oo śliczne, tez mi sie te podobają!

Co do podwójnych imion , ja mam jedno, bo u mojego ojca w rodzinie dawało sie jedno, ale u TZta w rodzinie jest tradycja dawania dwóch i podoba mi sie to, pewnie dzieciom damy dwa

my sie chcemy budowac, ale to jest wszyyyyystko kwestia szczescia, kasy i ukladów w rodzinie... przy dobrych wiatrach zostalibysmy jeszcze jakis czas u tesciów i odkladali, albo zaczynali budowac powolutku... a jak bedzie źle, to trudno kupimy na kredyt małe mieszkanko i sruuuu

z dobrych wiesci - otwierają u TZta na uczelni przedszkole dla dzieci pracowników bedzie koło jego nowej siedziby pracy i tez niedaleko od naszego docelowego miejsca zamieszkania, wiec bedzie mógł sobie jechac rano do roboty i zabierac bąbla ze sobą, mega sie ciesze

Anesteshia oglądałam srebrną górę ladny ogród mają
na długiej mierzyłam kiecki dwa razy - w sobotę i sie umawialam bo było duzo os chetnych, a drugi raz w piatek i szłam na żywioł i zmierzylam wszedzie gdzie chciałam. Jakbys miała jakis wolny dzien w tygodniu to mozna isc od strzała.

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-08-18 o 09:55
Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 09:56   #4390
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
,

ja uwielbiam imiona Ewa (moje )
Witam imienniczkę!

Załamało mnie to 6-7 tys. dochodu... W życiu tyle nie wyciągniemy, może jakbyśmy w większym mieście pracowali, ale na razie nie ma szans

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-08-18 o 10:03
Stary 2013-08-18, 09:59   #4391
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to jest, zawsze trzeba się umawiać na przymiarki sukni? I czy na jakieś konkretne godziny cz coś? Bo w Krk na Długiej jest mnóstwo salonów no i wyobrażam sobie urządzić taki spory "rajd" i np. jednego dnia odwiedzić 4 salony i co, trzeba się w każdym na określony czas umawiać? Ile wcześniej?
Nie zawsze się trzeba umawiać, ale musisz się liczyć z tym, że przyjedziesz i np. zmierzysz tylko 1 suknię, bo na więcej czasu nie będzie, bo będą czekać na umówioną klientkę
Zadzwoń i zapytaj, kiedy możesz przyjść. Zapytaj też ile czasu rezerwować - wiadomo, to zależy od ilości mierzonych kiecek, bo jak sobie w danym salonie wybierzesz 5, a w innym 1, to jest różnica.
Ale umawiając się możesz powiedzieć, że mierzysz różne sukienki, wtedy jak przyjdziesz o 11:20 zamiast o 11, to nikt Ci wyrzutów robić nie powinien.

Na 100% trzeba umawiać się do Nabli.

Cytat:
otwierają u TZta na uczelni przedszkole dla dzieci pracowników bedzie koło jego nowej siedziby pracy i tez niedaleko od naszego docelowego miejsca zamieszkania, wiec bedzie mógł sobie jechac rano do roboty i zabierac bąbla ze sobą, mega sie ciesze
Ale super!

Cytat:
na długiej mierzyłam kiecki dwa razy - w sobotę i sie umawialam bo było duzo os chetnych, a drugi raz w piatek i szłam na żywioł i zmierzylam wszedzie gdzie chciałam. Jakbys miała jakis wolny dzien w tygodniu to mozna isc od strzała.
Ja z kolei byłam z koleżanką w tygodniu i niestety, raczej radzę się umawiać

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
6-7 tys taaaaa ciekawe kiedy to będzie... my mamy póki co połowe z tego
Aaaa jeszcze zapomniałam, że wkład własny! 10% trzeba mieć, czyli u nas byłoby to ok. 30 000, bo mieszkania w KrK to cena +/- 300 000.

Stary 2013-08-18, 10:03   #4392
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja umawiałam się na Długiej do Karoliny - jakoś zaraz po otwarciu, to jest na godzinę 10. Zmierzyłam tam kilka sukien i później spontanicznie chodziłyśmy z mamą po długiej i Filipa, w większości salonów było pusto i pozwolono nam mierzyć. Ale panie były mniej chętne niż w salonie gdzie byłyśmy umówione - zazwyczaj mówiły że 2-3 sukienki dadzą do przymierzenia.
Stary 2013-08-18, 10:13   #4393
Anesthesia
Wtajemniczenie

Srebrna Góra nas właśnie lokalizacją i ogrodem zachwyciła I ze wszystkich oglądanych sal, ta nam jednak najbardziej odpowiadała układem i wielkością, no i też cenami. Wystrój w środku może mógłby być lepszy, ale i tak jest wg nas ładnie .

Suknię planuję wybierać w tygodniu, nie w weekendy, więc w takim razie na pierwsze rozeznanie pewnie nie będę się umawiać. Ale to i tak jeszcze conajmniej do października poczekam.

Co do imion - ja mam dwa, ale uważam to za bezsens... U mnie w rodzinie ogólnie wszyscy mają 2 imiona, u TŻta po jednym. I nasze dzieci będą miały raczej po jednym.

Edit: Nie nadążyłam za Waszymi odpowiedziami... w takim razi ejednak może będę dzwonić

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-18 o 10:14
Stary 2013-08-18, 10:14   #4394
say-hello
Zakorzenienie

kurcze ja też mam problem z tym piciem na weselu (jak to brzmi )
chodzi o to, że mam słabą głowę oczywiście znam umiar i wiem kiedy przestać, ale bardzo nie lubię namawiania 'ze mną się nie napijeeesz???' .. zawsze stawia mnie to w niezręcznej sytuacji na pewno otworzymy sobie z mamą i świadkową szampana albo strzelimy po drinku podczas przygotowań, tak na odwagę a na weselu mam w planach pić winko, albo drinki.. ale wolałabym, żeby mnie nikt nie zmuszał do picia z kielonka, o tego szczerze nienawidzę.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:16   #4395
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja też mam w planach te spinki
nie są one nowością na wątku
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-08-18, 10:17   #4396
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
zaproszenia mi sie bardzo podobają co do bukietów na stoły to sama nie wiem, chyba dałabym jednak same białe kwiaty i do tego te morskie dodatki
Tylko właśnie to rodzi dodatkowe koszty, bo dekoracja kwiatami u nas na sali to dodatkowy koszt i to wcale niemały...
Musimy jeszcze to dobrze przedyskutować, na szczęście jest jeszcze duuużo czasu
Stary 2013-08-18, 10:20   #4397
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, ale zazdroszczę dostępnego terminu w Willi... tym bardziej, że mielibyśmy bliziutko, bo wesele w Srebrnej Górze na ks. Józefa. Ja będę czekać na wiadomość z USC, ale nastawiam się na najgorsze, tylko nie wiem, co wtedy... Umowę z kamerzystą czy zespołem (dla nas najważniejszy, wybieraliśmy datę pod niego) podpisywaliśmy w kwietniu i już wtedy było bardzo ciężko o termin, nie ma szans tego przesunąć.

I na naszym weselu nie planujemy pić. Lampkę szampana, może 2-3 kieliszki wódki, nie więcej. Chyba, że tak po północy TŻ będzie chciał piwko czy coś - ani on, ani ja za wódką i tak nie przepadamy Nasi rodzice też pić za wiele nie będą, odbijemy sobie wszyscy na poprawinach - planujemy małe, rodzinne posiedzenie u nas w ogrodzie następnego dnia.

Słyszałam bardzo dobre opinie o Srebrnej Górze

Co do picia to ja pewnie mało albo niemal na trzeźwo bo jakoś tak mało przepadam. Tż pewnie wypije ale pewnie podzieli moje zdanie żeby nie przesadzać i nie wprowadzać się w "zbyt dobry" nastrój

Te umawiania mnie "przerażają" - nie wiem jak to trzeba logistycznie ogarnąć. nie wiadomo ile czasu zarezerwować a potem znów jak z następnym...ale tak po obronie się wybiorę pooglądać

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:21   #4398
alloffkowa
Zakorzenienie

Czy tylko ja tak mam że im bliżej urlopu tym bardziej mi się nie chce? :beczy:
jeszcze aż 3 dni pracy
w sumie- to mój pierwszy urlop w życiu, może dlatego
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-08-18, 10:23   #4399
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko właśnie to rodzi dodatkowe koszty, bo dekoracja kwiatami u nas na sali to dodatkowy koszt i to wcale niemały...
Musimy jeszcze to dobrze przedyskutować, na szczęście jest jeszcze duuużo czasu
Wg mnie dekoracja bez żywych kwiatów jest taka... sucha... A może by samemu coś spróbować zrobić. Wtedy to jedynie kwestia załatwienia świeżych kwiatów.

Stary 2013-08-18, 10:30   #4400
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Co za gość... Jak tak można dziecku swojemu powiedzieć ? :/ a babcie tak mają, niby chcą powiedzieć coś pozytywnego, a wychodzi..
Co do picia to pjona

A mozna, on tyle tekstow mi juz strzelil.. dla funu robimy z mama tak, ze jak czegos potrzebuje np. ubezpieczenia to ona tam dzwoni :P i sie przedstawia z nazwiskiem :P podobno ojciec za kazdym razem ma stresa i to slychac.. no bo telefon moglaby odebrac nowa zona ktora nic nie wie, ze on ma dorosle dziecko

Wiem, ze to podle ale zostawil moja mame jak mialam dwa dni.. musialo byc jej naprawde bardzo ciezko

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
uwielbiam

nie martw się, ja mam z ojcem podobnie... jak byłam mała i chciałam zobaczyć tatusia, to musiałam iść z mamą do sądu na rozprawę jak podawał ją o zmniejszenie alimentów. a on wtedy rozwiązywał krzyżówki, nawet nie podszedł... na komunii też nie był, mam nadzieję że nigdy już go nie zobaczę.
Ja juz sie przestalam martwic. Moj ojciec dla mnie nie istnieje. Mialam wspanialego dziadka ktory zrobil dla mnie o wiele wiele wiecej niz moj ojciec by dla mnie zrobil. Szkoda tylko, ze go przy mnie nie ma. Nigdy sobie nie wybacze ze nie bylam na pogrzebie. Ale to byl moj przyszywany dziadek i jego syn uznal, ze bedzie zle wygladac jak ja bede bardziej pogrzeb przezywac niz jego prawdziwe wnuczki wiec zakazano mi pokazywania sie...

Cytat:
A czy liczy sie jako skopanie to, ze majac 4 lata zatrzacnelam mu drzwi prosto w nos? Matko jaka bylam z siebie dumna. Byla to jego pierwsza wizyta. Ojciec zadzwonil do drzwi a ja wlasnie zaczelam siegac do klamki wiec zawsze je otwieralam otworzylam i powiedzialam "Idz" na to ojciec "Ty pewno nie wiesz kim jestem" odpowiedzialam "Wiem, jestes moim tata mama pokazywala mi zdjecia. Mama cie nie chce. Idz"
Twoj tata napewno bedzie z Wami duchem

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:32   #4401
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Ja też biorę ślub 30.08.2014!
Opowiedz coś o Was
Ekstra, kiedy będziecie roznosić zaproszenia?

Jestesmy ze soba ponad 5 lat, początkowo związek na odległosc (ja wyjechałam do Wrocławia, pozniej zaczelismy byc ze soba, i po 1,5 roku TŻ przyjechał za mną do Wrocławia i zamieszkaliśmy ze sobą. Teraz mieszkamy od 1,5 roku na swoim mieszkanku narzeczeństwem jesteśmy od ponad dwóch lat, po mojej obronie pracy magisterskiej mieliśmy zacząć planować ślub (czyli ponad rok temu), ale szukanie pracy mnie absorbowało i jakoś za leniuchy wielkie byliśmy. Ale w końcu ruszyliśmy z kopyta

Ślubować będziemy w rodzinnej mieścinie (oboje z niej pochodzimy). Co do sali to wyboru specjalne nie mieliśmy, ale przynajmniej miejsce sprawdzone. Tylko przy liczeniu okazało się, że nasza rodzina jest mega duża, ale mają na szczęście powiększać sale w zimie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Witaj jak chcecie mieć foto i kamerzystę, to już też czas najwyższy Termin w kościele też już warto zaklepać, jeśli zależy wam na konkretnej godzinie.
pod koniec września będziemy w rodzinnym mieście to przejdziemy się do kościoła. Na fotografa mam już namiary, gorzej z kamerzystą.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dotka no ja mam to samo, nie wiem co robić, Chciałabym tak z 5-8 kilo zrzucić choć jak uda się z 10 też się nei obraże

Ana a ja właśnie z tym nazwiskiem to jakoś nie mam podniety. Kurde cały czas kombinuje, a może nie zmieniać, a może podwójne haha

Velika mój chłop za to rośnie w oczach, już się boje jak na wesele bęzie wyglądał hahaha

Natalia witamy Eee Natalka i tam masz więcej ogarniętych rzeczy niż ja. Teraz kościół na pewno musisz rezerwować
Ja bym chciała schudnąć 10 kilo, na szczęscie wakacje (a z nimi sezon grillowy) się kończą, i w końcu wezmę się za siebie

Cytat:
Hej my mamy też tylko zespół i salę, no i foto. Kościół będziemy rezerwować na początku roku

Co do nazwiska, będę mieć po mężu, chciałabym też swoje ale podwójne mi się nie podobają .
Mi podwójne też sie średnio podobają, Ja nazwisko biorę TŻ bo jest krótsze, będzie krótszy podpis

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Laski, za dwa dni zaczynam nową pracę, aaaaaaa z tej okazji buszuje po all i chce sobie z dwie pary nowych butów zamowic
Super, gratuluje nowej pracy, sama rozglądam się za nową robotą.

Cytat:
próbowałam właśnie uszczuplić moją liste gości.. ale nie da sie ew moge wykreślić z listy cztery osoby ( + 3 dzieci ) i tyle. choćbym chciała mieć mniej gości,to się nie da osób które odmówią raczej na 99%, naliczyłam 18.
No my też nie mamy za bardzo kogo "wykreślić" z listy, ale na szczęście sala będzie powiększana

Cytat:
Moj TZ non stop o cos mi robi wyrzuty.. za rzeczy nie z mojej winy. Czasami powiem cos nie specjalnie co on zle odbierze i od razu obraca to tak, zebym sie poczula winna za zranienie jego uczuc (nie specjalnie) albo wrecz celowo rzuca haslo czegos o czym wie, ze stram sie z nim nie mowic bo jego to drazni a mnie bardzo rani...

A oprocz tego dokladnie 7 lat temu pochowalam swoja siostre... Wiec kiepski ten dzien

Cytat:
też bym nie ryzykowała, żeby mi ktoś spaprał najwazniejszy dzien w moim zyciu ? Nigdy.

Przy okazji opowiem Wam historię, opartą na faktach.
( zaraz sie wkur#$^^ bo wlasnie mi sie skasowało już 2 razy to co napisalam! od nowa więc )

Wesele siostry mojej koleżanki. Goście się bawią, jedzą , piją. Ojciec Weselny ( młodego) wielkie degustator wszelkiego rodzaju alkoholu, pije , pije i pije. Sam Pan Młody też nie gardzi alkoholem, nie odmawia, wręcz przeciwnie. W pewnym momencie dochodzi do ostrej wymiany zdań pomiędzy ojcem weselnym młodego, a młodym. Zaczynają się szarpać, wyzywać, popychać aż w końcu okładać pięściami ( wraz z % wydaje im się chyba, że to ring , a goście to kibice boksu). Nikt nie jest w stanie ich rozdzielić, są za bardzo agresywni, ktoś dzwoni po policje. Przyjeżdza policja, impreza kończy się (jakoś to była godzina 2 ), pan młody oraz jego ojciec dokańczają imprezę w izbie wytrzeźwień.

Historia autentyczna, nie było mnie tam, ale dużo ludzi mi to opowiadało. Jakaś totalna masakra Ja bym zabiła męża, a potem teścia.

Edit : Jak dobrze, że mój TŻ zdaje sobie sprawe z tego, ze na naszym weselu, ani ja, ani on nie wypijemy nawet kieliszka
o jaka masakra, rozstrzelałabym TŻ i teścia!

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
my tak mamy zamiar zrobić Tż zaproponował
ale kilka kieliszków na rozluźnienie pewnie wypijemy ale wiadomo, że nie da się ze wszystkimi gośćmi wypić

zauważyłam, że młodzi zawsze chodzą ze swoim kieliszkiem, albo idą po swój czy coś i pewnie mają tam wodę
my też planujemy kilka kielichów na rozluźnienie

Cytat:
Witam imienniczkę!

Załamało mnie to 6-7 tys. dochodu... W życiu tyle nie wyciągniemy, może jakbyśmy w większym mieście pracowali, ale na razie nie ma szans
nic nie mów, ja pracuje na pełen etat za najniższą krajowa, w duzym mieście - (Wrocław), w biurze które mogło by sobie pozwolić na wyższe wynagrodzenie pracowników, ale wiedzą że jak nie ten pracownik to inny, taki "wspaniały" rynek pracy jest .;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:33   #4402
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Witam nowe PM
Tym co mają rok do ślubu gratuluję
KaEs - mogę prosić o zdjęcie sukni na PW?

U mnie intensywnie, w końcu wzięłam się dziś ponownie za pisanie magisterki
Z TŻ ostatnio chcieliśmy na jarmarku dominikańskim kupić takie pudełeczko z muszelkami w kształcie serca na obrączki, ale zostały już takie brzydkie... Może w Gdyni coś jeszcze znajdziemy Kolejna rzecz byłaby załatwiona

Soul - widzę, że z Tobą będę mieć o czym gadać Bo my też mamy motyw morza

Kupiliśmy ostatnio rozgwiazdy, bo planujemy takie winietki (załącznik)
W planach jest właśnie to pudełko na obrączki z muszelkami i dekoracja sali - no właśnie ostatnio wymyśliłam, że może wcale nie ładować kwiatów - chciałam w te wysokie wazony naładować piasku na wierzch położyć muszle, rozgwiazdy, kryształy lodowe niebieskie i wiszące kryształki niebieskie - coś takiego jak w załączniku. A na koniec stołów takie rozgwiazdy... (załącznik) i tylko organza piaskowa i jeszcze świeczki niebieskie kule.
Ale nie wiem czy tak będzie fajnie bez kwiatów :conf used:

I jeszcze mam pomsył na dekorację auta - też bez kwiatów - na przyssawkach tylko kryształowy lód i rozgwiazdy układające się w taką falę... I tablice Skromnie, inaczej
I zaproszenia morskie wybrane: http://decorisus.pl/p/7/230/8648/DOPASUJ%20ZAPROSZENIA%20P O%20STYLU_morskie_30/akwn/z.html
W przyszły weekend wybieramy się do Warszawy, więc może skoczymy obejrzeć je na żywo

Soul pochwal się co Ty masz!
W załącznikach przesyłam jeszcze inne inspiracje
No to widzę, że obie wybrałyśmy fajny motyw , z tym, że ja na drugim końcu Polski mieszkam i dostęp do morskich dodatków mam trochę utrudniony ale od czego ma się znajomych O takich winietkach myślałam nie wiem jak będzie z realizacją ale zobaczymy , zaproszenia będę mieć ręcznie robione i też morski akcent będzie zachowany . Planuję też coś wplątać w mój ubiór i bukiet (mam nawet pewien pomysł ) tak, żeby to było zaznaczone, bez przesadyzmu Co do stołów to u nas kwiaty też będą, wydaje mi się, że bez nich stoły mogą być łyse ale kule z piaskiem i muszlami będą jak na coś jeszcze wpadnę to napiszę

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:36   #4403
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
A mozna, on tyle tekstow mi juz strzelil.. dla funu robimy z mama tak, ze jak czegos potrzebuje np. ubezpieczenia to ona tam dzwoni :P i sie przedstawia z nazwiskiem :P podobno ojciec za kazdym razem ma stresa i to slychac.. no bo telefon moglaby odebrac nowa zona ktora nic nie wie, ze on ma dorosle dziecko

Wiem, ze to podle ale zostawil moja mame jak mialam dwa dni.. musialo byc jej naprawde bardzo ciezko

Ja juz sie przestalam martwic. Moj ojciec dla mnie nie istnieje. Mialam wspanialego dziadka ktory zrobil dla mnie o wiele wiele wiecej niz moj ojciec by dla mnie zrobil. Szkoda tylko, ze go przy mnie nie ma. Nigdy sobie nie wybacze ze nie bylam na pogrzebie. Ale to byl moj przyszywany dziadek i jego syn uznal, ze bedzie zle wygladac jak ja bede bardziej pogrzeb przezywac niz jego prawdziwe wnuczki wiec zakazano mi pokazywania sie...

A czy liczy sie jako skopanie to, ze majac 4 lata zatrzacnelam mu drzwi prosto w nos? Matko jaka bylam z siebie dumna. Byla to jego pierwsza wizyta. Ojciec zadzwonil do drzwi a ja wlasnie zaczelam siegac do klamki wiec zawsze je otwieralam otworzylam i powiedzialam "Idz" na to ojciec "Ty pewno nie wiesz kim jestem" odpowiedzialam "Wiem, jestes moim tata mama pokazywala mi zdjecia. Mama cie nie chce. Idz"
miałam identycznie. mój dziadek był dla mnie tatą. od kiedy przestałam sikać w majtki spałam z dziadkiem !! wygoniłam babcię
jak babcia krzyczała to dziadek bronił, był wspaniałym człowiekiem.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-08-18, 10:37   #4404
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Słyszałam bardzo dobre opinie o Srebrnej Górze

Co do picia to ja pewnie mało albo niemal na trzeźwo bo jakoś tak mało przepadam. Tż pewnie wypije ale pewnie podzieli moje zdanie żeby nie przesadzać i nie wprowadzać się w "zbyt dobry" nastrój

Te umawiania mnie "przerażają" - nie wiem jak to trzeba logistycznie ogarnąć. nie wiadomo ile czasu zarezerwować a potem znów jak z następnym...ale tak po obronie się wybiorę pooglądać
Cieszy mnie to Ja też dość dobre opinie słyszałam, manager zrobił bardzo pozytywne nastawienie, więc ostatecznie bardzo się cieszę z wyboru sali

Co do umawiania na przymiarki - mam tak samo... Tym bardziej, że mniej-więcej wiem, czego szukam, ale nie chcę iść do salonu z wypisanymi modelami sukien i powiedzieć, że chcę przymierzyć tych 5 modeli, chcę szukać na bieżąco w salonach i nie mam pojęcia, gdzie przymierzę 2 suknie, a gdzie 20...
Stary 2013-08-18, 10:40   #4405
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

haha dobrze zrobiłaś! Dzieciaki zawsze są szczere do bólu, dorosły może by się pohamował, ale dziecko powie zawsze prosto z mostu co myśli Liczy się jako kop

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ekstra, kiedy będziecie roznosić zaproszenia?

nic nie mów, ja pracuje na pełen etat za najniższą krajowa, w duzym mieście - (Wrocław), w biurze które mogło by sobie pozwolić na wyższe wynagrodzenie pracowników, ale wiedzą że jak nie ten pracownik to inny, taki "wspaniały" rynek pracy jest .;/
Zaproszenia zapewne w czerwcu, większość rodziny jest w małopolsce, więc nie powinno być problemu, poza tym o ślubie większość wie - łącznie z datą - więc zaproszenie to tylko formalność

No..ja zarabiam niewiele więcej niż najniższa; lubię swoją pracę i na szefową nie mogę narzekać bo jest naprawdę super, ale u nas takie są realia, większość zarabia tyle lub jeszcze mniej..

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-18, 10:43   #4406
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
miałam identycznie. mój dziadek był dla mnie tatą. od kiedy przestałam sikać w majtki spałam z dziadkiem !! wygoniłam babcię
jak babcia krzyczała to dziadek bronił, był wspaniałym człowiekiem.
Haha ja bylam tak rozpieszczona przez dziadka, ze szkoda gadac :P Byl wspanialy.

Cytat:
haha dobrze zrobiłaś! Dzieciaki zawsze są szczere do bólu, dorosły może by się pohamował, ale dziecko powie zawsze prosto z mostu co myśli Liczy się jako kop

.
ciesze sie :P chociaz raz w zyciu uslyszal co ludzie o nim mysla :P

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:44   #4407
velika
Winter is coming

Hej
Pisałyście o piciu na weselu. Ja na pewno będę pić, ale nie czystą, bo się szybko ubzdryngolę będzie dużo alkoholu, drinki będę sobie robić i powinno być ok. A chłop niech robi co chce, ma mocny łeb ;]
Co do imion, to ja mam dwa i nie wiem co to za problem? Drugiego i tak nie używam, chociaż jest śliczne i dużo bardziej mi się podoba niż moje pierwsze pospolite. A nazwisko będę miała podwójne

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:48   #4408
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość

Mi podwójne też sie średnio podobają, Ja nazwisko biorę TŻ bo jest krótsze, będzie krótszy podpis

ja biorę nazwisko tż ma dłuższe niż moje obecne ale mojego nie lubię więc się cieszę na zmianę

a powiesz w jakiej branży robisz?

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
No to widzę, że obie wybrałyśmy fajny motyw , z tym, że ja na drugim końcu Polski mieszkam i dostęp do morskich dodatków mam trochę utrudniony ale od czego ma się znajomych O takich winietkach myślałam nie wiem jak będzie z realizacją ale zobaczymy , zaproszenia będę mieć ręcznie robione i też morski akcent będzie zachowany . Planuję też coś wplątać w mój ubiór i bukiet (mam nawet pewien pomysł ) tak, żeby to było zaznaczone, bez przesadyzmu Co do stołów to u nas kwiaty też będą, wydaje mi się, że bez nich stoły mogą być łyse ale kule z piaskiem i muszlami będą jak na coś jeszcze wpadnę to napiszę
Soul jakoś zawsze się zastanawiam skoro jesteś z południa to taki motyw morski nie będzie ci się gryzł z całą resztą? czy morze jest jakoś z wami związane?

Bo ja nie obczajam trochę robić jakiś motyw który nie jest nijak związany z parą młodą. Ale to ja

A co powiecie na kielicha albo kieliszek wina czy szampana przed ślubem na odstresowanie? ja osobiście nie planuję ale oglądając zdjęcia w portfolio fotografów zobaczyłam że jest taki trend gdzie nie gdzie..

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-18 o 10:50
Stary 2013-08-18, 10:53   #4409
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Soul jakoś zawsze się zastanawiam skoro jesteś z południa to taki motyw morski nie będzie ci się gryzł z całą resztą? czy morze jest jakoś z wami związane?

Bo ja nie obczajam trochę robić jakiś motyw który nie jest nijak związany z parą młodą. Ale to ja

Tż oświadczył mi się na plaży w Irlandii spacerując brzegiem morza "znalazł" muszlę, a w niej był pierścionek zaręczynowy Ot cała historia. A poza tym nie rozumiem czemu miałoby się cokolwiek gryźć ? To, że jestem z południa to mnie deklasyfikuje w pewnych pomysłach ? A jak ktoś jest z Gdańska to nie morze sobie wymarzyć np wesela z motywem góralskim ?

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2013-08-18 o 11:00
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 11:10   #4410
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Tż oświadczył mi się na plaży w Irlandii spacerując brzegiem morza "znalazł" muszlę, a w niej był pierścionek zaręczynowy Ot cała historia. A poza tym nie rozumiem czemu miałoby się cokolwiek gryźć ? To, że jestem z południa to mnie deklasyfikuje w pewnych pomysłach ? A jak ktoś jest z Gdańska to nie morze sobie wymarzyć np wesela z motywem góralskim ?
też tego nie kumam, czemu miałoby się gryźć, poza tym, historia piękna i motyw przewodni tez
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości