Rossmann cz. XVIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 12:06   #4681
Rotkohl
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się zapach Hippa, strasznie mnie drażnił. Babydreama z resztą też. Emolium się u mnie dobrze sprawuje, więc problemu nie mam z wyborem szamponu Do tego jeszcze emulsji na skalp używam.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ciekawe co tak "uswędza" w Babydreamie U siebie stawiałam na rumianek.
mnie green pharmacy z rumiankiem nie drażni wiec to nie to w moim przypadku
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:13   #4682
cosmetix
Makeup challenge winner

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Dostała któraś z Was pędzel przy zakupie podkładu z Affinitone? Ja jestem zadowolona z tych podkładów, właśnie mi się kończył więc miałam kupić z pędzlem. 3 razy byłam w Rossie i pytałam o gratisa, w końcu kupiłam podkład bez, bo za jedną pierdółką nie chce mi się ganiać i pytać. Kasjerka była też zła, bo mówiła, że również czeka na ten pędzel, a w Rossach w dwóch sąsiednich miejscowościach też ich nie ma.
Nie masz czego żałować. Pędzle niespecjalne. Ta promocja jest teraz w Naturze i to przy niższych cenach: podkład Affinitone po 15,59 zł.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-13 o 19:00
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:25   #4683
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
A jakiej wersji używałyście jeśli chodzi o Green Pharmacy? Chętnie wypróbuję to cudeńko

Co do rumianku, to bardzo możliwe
Przeciwłupieżowego z dziegciem brzozowym i cynkiem. Tylko uprzedzam, że pachnie mocno dziegciem, co nie każdemu odpowiada Ale działa, naprawdę działa. I nawet nie wysusza włosów/skalpu jak wszystkie przeciwłupieżowe.
Stary 2013-08-17, 12:34   #4684
nicctakiego
Raczkowanie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

ja przez długi czas mylam włosy babydremem i nie miałam problemu ale raz spróbowałam tego : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html i wg mnie sprawdza się o wiele lepiej
co do swędzenia, to mnie swędzi skóra po alterze niestety :/
nicctakiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:46   #4685
Justine1989
Zakorzenienie

widzę, że dyskusja się wywiązała po moim poście
używałam ze 2 razy szamponu bd do zmycia olejów z włosów i nic złego nie zauważyłam, ale rzeczywiście włosy były dość tępe w dotyku, buteleczka gdzieś stoi w szafie, muszę w końcu zużyć

każda głowa jest inna, mi np. odżywki nic nie dają jeśli chodzi o rozczesywanie włosów, mam dość długie i gęste i może przez to? jedyne co zauważyłam, że jedne szczotki radzą sobie z tym lepiej, a inne gorzej

a green pharmacy spróbuję kiedyś, zwłaszcza przeciwłupieżowego, starczy mi na rok przy sporadycznym używaniu
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 14:31   #4686
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podoba mi się zapach Hippa, strasznie mnie drażnił. Babydreama z resztą też. Emolium się u mnie dobrze sprawuje, więc problemu nie mam z wyborem szamponu Do tego jeszcze emulsji na skalp używam.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ciekawe co tak "uswędza" w Babydreamie U siebie stawiałam na rumianek.
Jakiej emulsji używasz? Właśnie mam problem ze skórą głowy, Babydream też się u mnie nie sprawdzał. A z Green Pharmacy miałam szampon z nagietkiem, bardzo nie wydajny, no ale jakby był świetny to pewnie by mi to nie przeszkadzało, a jakoś mnie nie zachwycił. Jedyny który działa w miarę dobrze to Alterra, właśnie ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html

Proszę o odpisywanie w moich wątkach
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:01   #4687
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
widzę, że dyskusja się wywiązała po moim poście
używałam ze 2 razy szamponu bd do zmycia olejów z włosów i nic złego nie zauważyłam, ale rzeczywiście włosy były dość tępe w dotyku, buteleczka gdzieś stoi w szafie, muszę w końcu zużyć

każda głowa jest inna, mi np. odżywki nic nie dają jeśli chodzi o rozczesywanie włosów, mam dość długie i gęste i może przez to? jedyne co zauważyłam, że jedne szczotki radzą sobie z tym lepiej, a inne gorzej

a green pharmacy spróbuję kiedyś, zwłaszcza przeciwłupieżowego, starczy mi na rok przy sporadycznym używaniu
Właśnie BD to jednak szampon dla dzieci i osoby mające suche, zniszczone włosy, dużo włosów ciężkich do rozczesania mogą być niezadowolone.

Cytat:
Napisane przez Madziulllka Pokaż wiadomość
Jakiej emulsji używasz? Właśnie mam problem ze skórą głowy, Babydream też się u mnie nie sprawdzał. A z Green Pharmacy miałam szampon z nagietkiem, bardzo nie wydajny, no ale jakby był świetny to pewnie by mi to nie przeszkadzało, a jakoś mnie nie zachwycił. Jedyny który działa w miarę dobrze to Alterra, właśnie ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html
TEJ, naprawdę polecam jeśli masz problem z suchym skalpem.
Alterry dla wrażliwców używałam, przyjemny szampon, jeden z lepszych z alterrowego dorobku (lubiłam też ten z makadamią i figą), ale nie jest zachwycający. Olejki etetryczne, roślinne ekstrakty, alkohol - to nie sprzyja alergikom. Nie podoba mi się męczący przy dłuższym używaniu zapach źle fermentujących owoców Choć raz na jakiś czas taka odskocznia jest miła, więc jak będzie na Alterrę większa promocja to chyba sobie przypomnę jego działanie
Stary 2013-08-17, 19:54   #4688
fejs
Wtajemniczenie

Co jest takiego w żelach OS, że każdy je kupuje i się zachwyca? Strasznie agresywna mają kampanię reklamową. Czy te żele są naprawdę dobre i nie wysuszają, czy po prostu każdy ulega magii reklamy?

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:57   #4689
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Co jest takiego w żelach OS, że każdy je kupuje i się zachwyca? Strasznie agresywna mają kampanię reklamową. Czy te żele są naprawdę dobre i nie wysuszają, czy po prostu każdy ulega magii reklamy?
Ja nie uległam magii reklamy, ale kocham ich kilka zapachów, na przykład ten. Tyle, że to nie żel
Stary 2013-08-17, 20:06   #4690
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Rossmann cz. XVIII

Co do Green Pharmacy to uzywalam szamponu z nagietkiem, zen-szeniem i lopianem, i zasadniczo każdy mi pasował, więc polecam bardzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:19   #4691
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
ja kupiłam 3 skuszona promocyjną ceną, zapachy ładne, chociaż nie wszystkie, ale sam żel jakoś specjalnie mnie nie zachwycił. mam bardzo suchą skórę i niestety mnie troszkę wysusza, konsystencja ok, zapach nie jest intensywny i nie pozostaje na skórze. osobiście o wiele bardziej wolę żele np. nivei.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:50   #4692
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja je kupuję ze względu na szeroką gamę zapachową, wegański skład, zawartość olejków, niską cenę (kupuję zawsze na promocji za max 6 zł). Wcześniej lubiłam żele Isana, ale po czasie zaczęły mnie wysuszać - z OS nie mam tych problemów. A kampanii reklamowej nawet nie zauważyłam
Stary 2013-08-17, 20:59   #4693
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Powiem szczerze, że też nie rozumiem fenomenu tego produktu. Żel jak każdy inny, dużo jest intensywnie pachnących owocami kosmetyków. :P

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Przeciwłupieżowego z dziegciem brzozowym i cynkiem. Tylko uprzedzam, że pachnie mocno dziegciem, co nie każdemu odpowiada Ale działa, naprawdę działa. I nawet nie wysusza włosów/skalpu jak wszystkie przeciwłupieżowe.
Używam tego śmierdziucha od tygodnia i ukoił mój skalp. Jednak uprzedzam, że śmierdzi papierosami. Masakra, na dodatek zapach utrzymuje sie na włosach przez dłuższy czas mimo stosowania masek/odżywek. :P

Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:01   #4694
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja je kupuję ze względu na szeroką gamę zapachową, wegański skład, zawartość olejków, niską cenę (kupuję zawsze na promocji za max 6 zł). Wcześniej lubiłam żele Isana, ale po czasie zaczęły mnie wysuszać - z OS nie mam tych problemów. A kampanii reklamowej nawet nie zauważyłam
Ja widziałam i kupiłam jeden żel z OS o zapachu truskawki i niestety sama chemia. Nie lubię pachnieć owocami za bardzo, a ten był wyjątkowo sztuczny.
Teraz kupuję albo dove albo nivea i jestem zadowolona. Choć kupiłam też cudo w czeskim kauflandzie o ślicznym zapachu za 3 zł i było ok, ale skóra wołała o balsam
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:34   #4695
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zauważyłam zadnej kampani reklamowej skusiłam sie bo była promo na otwarciu jakiegoś rossa a zostałam z nimi, bo to jedyny zel który mnie nie uczula i nie swedzi mnie po nim skóra, co niestety zdaża mi się przy innych zelach przy każdej kapieli/prysznicu wysypka i swedząca skóra, a OS tego nie powoduje.

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Co do Green Pharmacy to uzywalam szamponu z nagietkiem, zen-szeniem i lopianem, i zasadniczo każdy mi pasował, więc polecam bardzo

mi właśnie nie pasowały dwa warianty ale nie wiem które, bo inteligentnie wyrzuciłam opakowania bez spisania nic złego nie robiły, ale nie myły włosów. Napewno nagietek i ten przeciwłupieżowy były super
Stary 2013-08-17, 21:43   #4696
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie BD to jednak szampon dla dzieci i osoby mające suche, zniszczone włosy, dużo włosów ciężkich do rozczesania mogą być niezadowolone.

TEJ, naprawdę polecam jeśli masz problem z suchym skalpem.
Alterry dla wrażliwców używałam, przyjemny szampon, jeden z lepszych z alterrowego dorobku (lubiłam też ten z makadamią i figą), ale nie jest zachwycający. Olejki etetryczne, roślinne ekstrakty, alkohol - to nie sprzyja alergikom. Nie podoba mi się męczący przy dłuższym używaniu zapach źle fermentujących owoców Choć raz na jakiś czas taka odskocznia jest miła, więc jak będzie na Alterrę większa promocja to chyba sobie przypomnę jego działanie
Dzięki. Miałam żel do suchej skóry głowy Cerkogel, ale wcale sobie nie poradził, więc poczytam i pewnie zakupię. Ten drugi szampon Alterry właśnie też mam, kupiłam jak była promocja, ale jeszcze nie używałam

Proszę o odpisywanie w moich wątkach
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:21   #4697
201703241651
Konto usunięte

Witam ponownie, Dziewczyny
Mam pytanie, czy możecie polecić jakąś kredkę do brwi, z Rossa oczywiście? W miarę przystępnej cenie
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:38   #4698
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

[1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;42288389]Dziewczęta, a kiedy można się spodziewać -40% w Rossie? [/QUOTE]
tak jak obiecałam,pytałam mojej koleżanki pracjącj w Rossmannie-móiła że nic jej nie wiadomo żeby w najbliższym czasie coś miało być...a jeśli miałoby być od września,to już by wiedziały...więc póki co na razie nadal musimy mieć nadzieję
Cytat:
ja też za tymi żelami nie przepadam-miałam dwa warianty zapachowe i były ok,ale bez zachwytu i raczej do nich nie wrócę moją ulubioną firmą 'od żeli' jest niezmiennie Palmolive albo wersja aromatherapy,albo kremowe,zwłaszcza sensitive
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 23:23   #4699
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Ja nie uległam magii reklamy, ale kocham ich kilka zapachów, na przykład ten. Tyle, że to nie żel
Też uwielbiam ten żel I miętowy, który świetnie chłodzi w upały
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 00:17   #4700
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
tak jak obiecałam,pytałam mojej koleżanki pracjącj w Rossmannie-móiła że nic jej nie wiadomo żeby w najbliższym czasie coś miało być...a jeśli miałoby być od września,to już by wiedziały...więc póki co na razie nadal musimy mieć nadzieję
Po ostatniej akcji mam taaakie zapasy, że kolorówkę powinnam omijać z daleka Ale marzy mi się - 40% na kosmetyki do ciała i włosów
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 08:31   #4701
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
ja też za tymi żelami nie przepadam-miałam dwa warianty zapachowe i były ok,ale bez zachwytu i raczej do nich nie wrócę moją ulubioną firmą 'od żeli' jest niezmiennie Palmolive albo wersja aromatherapy,albo kremowe,zwłaszcza sensitive
Dla mnie ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iwa-skora.html to mistrzostwo Szkoda tylko, że nie mogę go nigdzie dostać w większym opakowaniu Raz mi się udało 750ml w jakiejś małej drogerii, a teraz nigdzie nie ma
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 08:43   #4702
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Dla mnie ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iwa-skora.html to mistrzostwo Szkoda tylko, że nie mogę go nigdzie dostać w większym opakowaniu Raz mi się udało 750ml w jakiejś małej drogerii, a teraz nigdzie nie ma
dokładnie,to mój debeściak kokosowy też lubię-z fioletową zatyczką,choć mało go czuć kokosem jedynie z tej serii oliwkowego nie pokochałam ja to żałuję bardzo że nie ma np.z Palmolive balsamów do ciała,wieki temu tato z zagranicy przywoził krem do ciała w słoiczku Palmolive,pokradałam zawsze mamie

dziewczyny jaka firma ma najwięcej kolorowych eyelinerów? wiecie jaki kolor mi się zamarzył? miodowy ale mat,żadne złoto czy metalic....pewnie żadna takiego nie produkuje

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2013-08-18 o 08:48
Stary 2013-08-18, 09:05   #4703
kika2013
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
to nie do mnie, ale chodzi o sklep internetowy e-zebra-jest na allegro, tam zaznaczysz odbiór osobisty

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
i-lovebeauty najbardziej polecam, ekobieca podobny asortyment a ceny nieco wyzsze i do tego niesamowicie nieprzyjemnie obsługa w sklepie, ezebra zupełnie inny asortyment, ale troche niezorganizwoani są ale też polecam
Bardzo Dziękuję na pewno skorzystam

Edytowane przez kika2013
Czas edycji: 2013-08-18 o 09:16
kika2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 09:47   #4704
tempting
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie,to mój debeściak kokosowy też lubię-z fioletową zatyczką,choć mało go czuć kokosem jedynie z tej serii oliwkowego nie pokochałam ja to żałuję bardzo że nie ma np.z Palmolive balsamów do ciała,wieki temu tato z zagranicy przywoził krem do ciała w słoiczku Palmolive,pokradałam zawsze mamie
Ten kokosowy to taki otulacz z zapachem typowym dla produktów Palmolive, jakbym miała porównywać go z kokosowym z Kamilla to ten drugi jest bardziej kokosowy jak dla mnie Palmolive pasuje idealnie na zimę
Stary 2013-08-18, 10:05   #4705
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Używam tego śmierdziucha od tygodnia i ukoił mój skalp. Jednak uprzedzam, że śmierdzi papierosami. Masakra, na dodatek zapach utrzymuje sie na włosach przez dłuższy czas mimo stosowania masek/odżywek. :P

No dziegciem śmierdzi, to jest ten zapach Jak ktoś używał Polytaru to sobie może skojarzyć. Według mnie zapach do wytrzymania, nawet się można przyzwczaić i polubić.

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Witam ponownie, Dziewczyny
Mam pytanie, czy możecie polecić jakąś kredkę do brwi, z Rossa oczywiście? W miarę przystępnej cenie
Ja używam kredki Max Factor -> KWC klik, w kolorze Ebony. Jest naprawdę super! Cena może nie jest najniższa, ale mam ją niecały rok, a jeszcze na kolejny mi wystarczy.
Stary 2013-08-18, 10:14   #4706
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
No dziegciem śmierdzi, to jest ten zapach Jak ktoś używał Polytaru to sobie może skojarzyć. Według mnie zapach do wytrzymania, nawet się można przyzwczaić i polubić.

Ja używam kredki Max Factor -> KWC klik, w kolorze Ebony. Jest naprawdę super! Cena może nie jest najniższa, ale mam ją niecały rok, a jeszcze na kolejny mi wystarczy.
ja sie przyzwyczaiłam właśnie do tego zapachu ale mój Tż go nie znosi i kaze mi drugi raz włosy umy ć
Stary 2013-08-18, 10:49   #4707
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Okej dzięki na pewno wypróbuję

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że też nie rozumiem fenomenu tego produktu. Żel jak każdy inny, dużo jest intensywnie pachnących owocami kosmetyków. :P
Cytat:
Napisane przez KatiaM Pokaż wiadomość
Ja widziałam i kupiłam jeden żel z OS o zapachu truskawki i niestety sama chemia. Nie lubię pachnieć owocami za bardzo, a ten był wyjątkowo sztuczny.
Teraz kupuję albo dove albo nivea i jestem zadowolona. Choć kupiłam też cudo w czeskim kauflandzie o ślicznym zapachu za 3 zł i było ok, ale skóra wołała o balsam
Też nie lubię OS. Miałam truskawkowy właśnie i śmierdzi chemicznie, trudno to nazwać truskawką. Poza tym żadna rewelacja, miałam wrażenie, że wysusza mi skórę. Natomiast ja również uwielbiam żele z Dove i ogólnie balsamy co ciała i odżywki

Cytat:

I jaka fajna ocena Ja mam na razie jakaś z Golden Rose kupioną w małym sklepiku i całkiem nieźle sie sprawdza, ale szału nie robi, tym bardziej, że kolor nie do końca dobrze dopasowany i poprawiam trochę ciemniejszym chłodnym brązem.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:58   #4708
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
dziewczyny jaka firma ma najwięcej kolorowych eyelinerów? wiecie jaki kolor mi się zamarzył? miodowy ale mat,żadne złoto czy metalic....pewnie żadna takiego nie produkuje
nie widziałam takiego, ale polecam kupić w inglocie duraline, możesz sobie z nim stworzyć liner z dowolnego cienia
Stary 2013-08-18, 11:02   #4709
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
ja sie przyzwyczaiłam właśnie do tego zapachu ale mój Tż go nie znosi i kaze mi drugi raz włosy umy ć
Mój go za to bardzo lubi

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
I jaka fajna ocena Ja mam na razie jakaś z Golden Rose kupioną w małym sklepiku i całkiem nieźle sie sprawdza, ale szału nie robi, tym bardziej, że kolor nie do końca dobrze dopasowany i poprawiam trochę ciemniejszym chłodnym brązem.
Ebony to taki bardzo ciemny (podchodzący pod czerń) chłodny, popielaty brąz. Ja brwi mam praktycznie czarne, włosy bardzo ciemny brąż, więc szukałam czegoś odpowiedniego, a większość dostępnych to ciepłe brązy, rudawe
Stary 2013-08-18, 11:09   #4710
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
nie widziałam takiego, ale polecam kupić w inglocie duraline, możesz sobie z nim stworzyć liner z dowolnego cienia
oooo nie słyszałam o czymś takim,dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości