Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 10:42   #451
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

My wybieramy się na weselicho do znajomych w najbliższy weekend.
Nie wiem jak tam długo wytrzymam biorąc pod uwagę fakt, że codziennie o godz 23 śpie niemalże na siedząco.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 10:46   #452
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Rany jakie ceny chyba bym nie potrafiła żyć już w Polsce. Za opakowanie 250 szt woreczków 50 zł! Ja płacę niecałego funta,tj 4 zł.
Tansze tez mozna znalezc, jak sie troche przescrollowalo w dół, ale Toich cen zaden polski sprzedawca nie przebił.
Np. Opak. 300 sztuk za 9,50, albo oak. 250 sztuk za 7,60. To już mozna kupić. Ale 50 zl w zyciu bym nie dala za kawalek aromatyzowanego plastiku.

Cytat:
A fakt za 500 szt,no ale ja za 250 szt płacę w przeliczeniu 4 zł,więc za 500 płaciłabym 8 zł,8 a 50 to duża różnica. Ja pakuję w domu kupale w to,u nas jest tak tanie,że pozwalam sobie na ten luksus

Patrzcie na to :
http://www.edziecko.pl/nakrecone_mat...w_chacie_.html
Lol...

Z innej beczki, czy swędzą Was brodawki? Mnie strasznie już nie wiem jak sobie z tym radzić...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-08-18 o 11:05
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 11:09   #453
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Gratulacje wyników , a płci nie wiem czy gratulował ??...niespodzianka niezła. Hehe
Zmykam na spotkanie z przyjaciółmi i pizzę.
Ja się ucieszyłam, mąż trochę mniej.
Mam nadzieję, że się dobrze bawiłaś.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na podyplomówce miałam zajęcia z couchingu. Fajna sprawa, dobrze mi szło
Ja bym powiedziała, że wręcz rewelacyjna

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Kolejne łowy za mną nie wiem czy ponosi ten płaszczyk jest na 6-9 nie mogłam się oprzeć sama bym chciała taki tylko z 10 razy większy dla siebie

Płaszczyk cudo!

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam Was

Wróciłam wczoraj z panieńskiego- było super. Śmiechy, zabawa, konkursy dla PM, tancerz (bardzo fajny i kulturalny gościu), potem klub

oj nie fajnie że Cię deprecha złapała ale ja tez mam czasem takie myśli i napady paniki- to chyba normalne przed czymś nowym i nieznanym Cieszę się , że już Ci lepiej a nie przejmuj się tym że sama w domu siedzisz- jesteśmy my tutaj i zawsze pogadamy
Ale niespodzianka - jednak córeczka- ha ha ha super

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

o matko to może lepiej karmić na golasa w wannie i w razie czego od razu tyłek pod kran

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dzięki Magnusiu.
Fajnie, że się dobrze bawiłaś. Tylko na golasa Ty czy Dzidziuś?

Ja wczoraj byłam na weselu i jak się wyjdzie między ludzi, to od razu człowiekowi lepiej.

Dziewczyny, a kupujecie przewijak jako osobny mebel czy tylko taką nakładkę na łóżeczko?
Ja myślałam o takiej nakładce, ale nie wiem jak długo dzieciaczek będzie się na niej mieścił?

Pozdrowienia!
Stary 2013-08-18, 11:24   #454
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Tylko na golasa Ty czy Dzidziuś?

Dziewczyny, a kupujecie przewijak jako osobny mebel czy tylko taką nakładkę na łóżeczko?
Ja myślałam o takiej nakładce, ale nie wiem jak długo dzieciaczek będzie się na niej mieścił?

Pozdrowienia!

oboje
co do przewijaka chyba kupię nakładkę ze względu na brak miejsca w sypialni na stacjonarny
Stary 2013-08-18, 11:28   #455
Muminek1991
Rozeznanie

Hey dziewczyny
ja jak zwykle w niedziele leniuchuje i odpoczywam , jedynie co to mięsko w piekarniku upiekłam i tyle .
Po południu idziemy na dni Drezna na miasto zobaczyć co ciekawego tym razem zrobione . Przed moja pracą wczoraj i piątek pełno ludzi, hałas i kupe pracy już mysłałam wczoraj ,że nie wyrobie.

Co do rozmowy na temat pieluchowy. Ja na 100% będę używać jednorazówek. 1 ,że jestem zbyt leniwa ,żeby koło tego coś więcej robić, a 2 ,że jakoś i tak jednorazówka niczym do mnie nie przemawia. Ani ,że tańsza, ani ekologiczniejsza itd itd. Ale oczywiście nie mam nic do tych co takich używają . To jedynie moje zdanie

mala098- no to widzę ,że niespodzianka fajna hehehe ja bym się z takiej bardzo ucieszyła.Bardzo chcemy by maleństwo w brzuszku okazało się bezantenkowcem

SunShineDoll -płaszczyk rewelka , jak będzie u mnie córcia na pewno za rok będzie mieć podobny

magnusia -dobrze ,że zabawa udana w końcu trzeba się wybawić i odprężyć

gosia- mam nadzieje ,że mój dzieć nie będzie tyle kup walić , boże ile to przebierać trzeba i w jakim tempie kosz załadowany
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 11:42   #456
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

Mam przewijak na łóżeczko i do teraz na nim przewijam,a Eryk ma już 16 miesięcy.
Stary 2013-08-18, 11:43   #457
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ehh...czy te moje kłótnie z TŻ sie kiedyś skończą to nie wiem. Dzisiaj doczepił się, że kubek jest niedomyty. Więc mu powiedziałam, żeby wziął i domył, miałam prawo nie zauważyć. Gdyby nie fakt, że siostra przyszła to bym przypier... w łeb bo już jestem na skraju wytrzymałości. Powiedział do mnie, że mi się w głowie pier... już.

Wiecie jakie mam myśli, żeby się spakować i sama przylecieć do PL i zamieszkać w domu u rodziców, gdzie ciągle mój pokój jest pusty...a dom duży.

_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 11:46   #458
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ehh...czy te moje kłótnie z TŻ sie kiedyś skończą to nie wiem. Dzisiaj doczepił się, że kubek jest niedomyty. Więc mu powiedziałam, żeby wziął i domył, miałam prawo nie zauważyć. Gdyby nie fakt, że siostra przyszła to bym przypier... w łeb bo już jestem na skraju wytrzymałości. Powiedział do mnie, że mi się w głowie pier... już.

Wiecie jakie mam myśli, żeby się spakować i sama przylecieć do PL i zamieszkać w domu u rodziców, gdzie ciągle mój pokój jest pusty...a dom duży.

Współczuje Ci bardzo
Stary 2013-08-18, 11:51   #459
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

nos do góry szkoda być smutnym - żaden powód nie jest wart smutasków.
Może pogadajcie szczerze, wyjedźcie gdzieś razem albo osobno aby nabrać dystansu do - bądź co bądź - nowej sytuacji
Stary 2013-08-18, 11:58   #460
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
nos do góry szkoda być smutnym - żaden powód nie jest wart smutasków.
Może pogadajcie szczerze, wyjedźcie gdzieś razem albo osobno aby nabrać dystansu do - bądź co bądź - nowej sytuacji
Na początku nie zwracałam uwagi na to, że się czepia. Ale to jest teraz o wszystko, że łyżka w zlewie, że postawiłam szklanke na ławie i on szturchnął i wylał, że na siatce dużo talerzy leży - mówię weź i posprzątaj, myślisz, że służącą masz? Mam wrażenie, że on oczekuje po mnie, że ja jako kobieta będę wszystko robić a on jako Pan pracujący nic.

Nie mam siły już z nim rozmawiać, bo każda rozmowa w końcu się kończy kłótnią
Stary 2013-08-18, 12:04   #461
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Na początku nie zwracałam uwagi na to, że się czepia. Ale to jest teraz o wszystko, że łyżka w zlewie, że postawiłam szklanke na ławie i on szturchnął i wylał, że na siatce dużo talerzy leży - mówię weź i posprzątaj, myślisz, że służącą masz? Mam wrażenie, że on oczekuje po mnie, że ja jako kobieta będę wszystko robić a on jako Pan pracujący nic.

A on cos w ogole robi w domu? Wszystko jest zawsze idealnie?

Kurde, awantura o łyzke w zlewie?! Gdyby leżała cała w dzemie na kanapie i usiadłby w nią ulubionymi spodniami - ok, zrozumialabym, ze ma prawo sie zdenerwowac. Ale w zlewie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 12:04   #462
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Mam przewijak na łóżeczko i do teraz na nim przewijam,a Eryk ma już 16 miesięcy.
O, no to super wiedziec, bo tez sypialnie mamy malutka.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny
ja jak zwykle w niedziele leniuchuje i odpoczywam , jedynie co to mięsko w piekarniku upiekłam i tyle .
Po południu idziem dni Drezna na miasto zobaczyć co ciekawego tym razem zrobione . Przed moja pracą wczoraj i piątek pełno ludzi, hałas i kupe pracy już mysłałam wczoraj ,że nie wyrobie.
mala098- no to widzę ,że niespodzianka fajna hehehe ja bym się z takiej bardzo ucieszyła.Bardzo chcemy by maleństwo w brzuszku okazało się bezantenkowcem
Dobrze, ze wreszcie masz chwile wolnego! A jak dlugo jesteś już w Dreznie?
Zycze w takim razie bezantenkowca

Cytat:

Hej, głowa do góry.. to trudna bardzo sytuacja dla Was obojga, a wyjazd Wam nie pomoże.. trzymam kciuki za poprawę sytuacji.
Stary 2013-08-18, 12:07   #463
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A on cos w ogole robi w domu? Wszystko jest zawsze idealnie?

Kurde, awantura o łyzke w zlewie?! Gdyby leżała cała w dzemie na kanapie i usiadłby w nią ulubionymi spodniami - ok, zrozumialabym, ze ma prawo sie zdenerwowac. Ale w zlewie??
No bo ja mam taki nawyk, że jak coś robię np. kanapkę to nóż czasem umyję i odłożę i rzucę do zlewu. A on uważa, że powinnam odkładać umyty, BO ON tak robi. A zresztą...szkoda gadać, dziwi mnie to, ze w Polsce się tak nie zachowywał. Ale ja walczę z nim i powiedziałam mu, że nie będzie mnie tresował.

Na prawdę coraz częściej myślę, czy go nie zostawić w pierony.

mala:
dziękuję, ale powoli tracę siły, słaba psychicznie w ciąży jestem bardzo.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-18 o 12:11
Stary 2013-08-18, 12:10   #464
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no to faktycznie nieciekawe... bez przesady to że pracuje nie zwalnia go od np. wstawienia szklanki do zmywarki czy powieszenia prania. spólne życie to wspólne robienie codziennych czynności- nie zawsze miłych i przyjemnych.
Nie lubię bardzo takiego podejścia jak pogrubiłam i zawsze się pytam- gdzie jest napisane, że kobieta ma robić wszystko? że dom to domena kobiety? że to do niej należy gotowanie i sprzątanie?
Litości, nie chodzi o żaden feminizm ale o zwykły pomyślunek- nie może być tak, że tylko jedna strona się zarzyna a druga leży bo "jej się należy i jest zmęczona". Oczywiście w drugą stronę też to działa- nie można też wszystkiego zwalić na faceta bo to też nie fair.
Współpraca, kompromis to klucz.
Zawsze możesz zrobić tak jak ja kiedyś zrobiłam- na tydzień zamieniliśmy się obowiązkami (choć a nie miałam właściwie problemu, że chłop leży a ja zasuwam) , ja robiłam to co małż (wtedy jeszcze TŻ) a on to co ja. Podpowiadaliśmy sobie co trzeba zrobić i po tygodniu oboje doceniliśmy to co robi druga osoba bo po części nie zdawaliśmy sobie z wieli rzeczy sprawy.
Stary 2013-08-18, 12:51   #465
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Współczuję
Stary 2013-08-18, 12:55   #466
lidkaa82
Zadomowienie

Ja z przewijaka na łózeczku korzystałam całe dwa lata, mimo że mój dzieć był wyrośnięty i nogi mu potem zwisały Tak nam było wygodnie i mały też jak usłyszał hasło o przewijaniu biegł do przewijaka.
zrobiłam dziś nalot na H&M i kupiłam mojemu żłobkowiczowi kilka fatałaszków bo uzbierało mi się punktów na voucher za 50 zł z karty kredytowej, dostał jeszcze jakieś pieniążki od babci wiec trzeba było rozsądnie spożytkować coby sie nie rozeszły

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Aaaa przy okazji widziałam śliczne skarpetusie dla niemowlaczków, które na oko nie powinny sie zsuwać z małych stópek, wiec będę musiała chyba w nie zainwestowac
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 13:34   #467
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
No bo ja mam taki nawyk, że jak coś robię np. kanapkę to nóż czasem umyję i odłożę i rzucę do zlewu. A on uważa, że powinnam odkładać umyty, BO ON tak robi. A zresztą...szkoda gadać, dziwi mnie to, ze w Polsce się tak nie zachowywał. Ale ja walczę z nim i powiedziałam mu, że nie będzie mnie tresował.

Na prawdę coraz częściej myślę, czy go nie zostawić w pierony.

mala:
dziękuję, ale powoli tracę siły, słaba psychicznie w ciąży jestem bardzo.
To rzeczywiście nieciekawą masz sytuację. Nie dość, że pierwsze dziecko w drodze, to jeszcze przeprowadzka. Pewnie Twój TŻ jakoś musi odreagować stres, ale czepianie się każdej pierdoły to na pewno nie jest sposób. W każdym razie, mam nadzieję, że to przejściowe, i że jak trochę się ogarniecie w nowym miejscu to żadne radykalne rozwiązania nie będą potrzebne.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja z przewijaka na łózeczku korzystałam całe dwa lata, mimo że mój dzieć był wyrośnięty i nogi mu potem zwisały Tak nam było wygodnie i mały też jak usłyszał hasło o przewijaniu biegł do przewijaka.
Dobrze wiedzieć, że taki przewijak starcza na długo, pewnie się na taki zdecydujemy.
Stary 2013-08-18, 13:41   #468
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Z innej beczki, czy swędzą Was brodawki? Mnie strasznie już nie wiem jak sobie z tym radzić...
Tak swędzą na początku strasznie mnie to wkurzało teraz od czasu do czasu używam maści bephanten i mam spokój
Cytat:

Bidulko pogadaj z nim szczerze może się ułoży jakoś

Kurczę nic mi nie przeszło przeziębienie dziś w ogóle z łożka nie wychodzę nawet żeby tylko mi przeszło
We wtorek idę do gina ale nie wiem czy jutro jednak do zwykłego lekarza się jednak nie przejadę .
Bo w sumie leczę się tylko witaminą C...

Co do wesel ja np. bylam na weselu w 10 tc i zatańczyłam całe 3 piosenki wolne ponieważ bardzo źle się czułam więc wiadomo , że każda z nas inaczej będzie się czuła .

A i ja np. Teraz też o 23 to już najpóźniej idę spać ponieważ jestem padniętaaaaa

Jeszcze w piątek spotkałam tą moją koleżankę z którą sobie gadałam przez net ( ta co już wie co ma , że ma super lekarza i w ogóle jest za☠☠☠ista chyba pamiętacie ? ) Więc widzę ją i się przywitałam i w żartach Mówię , że ooo widzę śniadanko obfite było i , że już dałny brzuszek ma ... a ona do mnie że Ty masz większy i tak z pogardą popatrzyła na mnie bo jej ciąża jest starsza od mojej o 7 tygodni tylko , że on a jest chudzina a ja no wiecie i tak mi się chyba trochę przykro zrobiło . później coś tam gadam , że wybieram się do niej już długi czas i w ogóle wyszło na to , że się przeprowadziła przedtem mieszkała w kawalerce a teraz gdzieś w kamienicy i dosłownie odpowiedziała mi tak :
" łoo już ze 2 lata mieszkam gdzie indziej wynajmujemy płacimy drożej ale mamy lepsze warunku , 3 pokoje czyli 96 m kwadratowych " W oogóle coraz bardziej , nie chce mi się z nią spotkać a już mi powoli wymówek brakuje

I ciagle czuję się fatalnie do tego chyba męża zaraziłam głowa to mi pęka mam nadzieję , ze to przeziębienie nie zaszkodzi maleństwu

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Dziewczyny a może jednak na doraźną się wybrać żeby jakiś lekarz mnie dziś zbadał ? Sama nie wiem co robić
Stary 2013-08-18, 13:48   #469
magnusia
Zakorzenienie

upadły anioł daj Ty se spokój z tą znajomością bo to jakaś toksyczna koleżanka jest. Po każdym spotkaniu z nią jest Ci przykro i smutno- do d.... z taką zajomością

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 13:55   #470
upadly_aniol00
Zakorzenienie

magnusia chyba masz racje .
Stary 2013-08-18, 14:21   #471
lidkaa82
Zadomowienie

Toksyczny koleżankom mówimy nie Jak się chce dowartościowywać czyimś kosztem to niech sobie znajdzie inny obiekt
Dziewczyny ale mnie doooopsko boli, normalnie masakra
Stary 2013-08-18, 14:24   #472
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
upadły anioł daj Ty se spokój z tą znajomością bo to jakaś toksyczna koleżanka jest. Po każdym spotkaniu z nią jest Ci przykro i smutno- do d.... z taką zajomością

Też tak myślę,że nie ma co utrzymywać znajomości z kimś tami,kto tak na nerwy nam działa.
Stary 2013-08-18, 14:39   #473
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale mnie doooopsko boli, normalnie masakra
Uuuuu a co przyszalało się żarcik a tak poważnie to może jakiś masaż, ćwiczenia czy coś....
Stary 2013-08-18, 14:40   #474
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

Najgorsze, to robić z igły widły. Mnie akurat też denerwuja niepozmywane naczynia w zlewie, ale nie robie o nie awantury, chyba ze ustalilismy, ze tym razem on zmywa a ja prosze sie kilka dni o ich pozmywanie a TZ mimo marnotrawienia cząsu na pierdoły, na to znalezc kilku minut nie potrafi. Wiec mu powiedzialam, ze bedzie jadl na plastikach, skoro pozmywac po sobie nie potrafi czasem jak sie wkurze, tosama pozmywam, nawet jak sobie obiecuje, ze tym razem ich nie dotkne, no ale jak w koncu mi capi kuchnia od stojacej w jakims zalanym garnku wody, to z hukiem, ale zmyje. Smiac mi sie chce, bo wtedy jak mnie widzi w takiej furii, to sie snuje po domu jak skarcony pies, albo zamyka sie w lazience i tam siedzi az nie wyjde z kuchni i teren nie bedzie czysty . Pozniej zawsze zadaje pytanie na zalagodzenie sprawy: kochanie, a moze kawki? Herbatki? faceci.

Nie wiem, co Ci radzić, sama tez sie miotam pomiedzy - czekac aż sie ogarnie, dać dziadowi szanse, czy olac mendę i życ spokojnie sama.

Tylko jak ja juz jestem na granicy, czyli tak jakmTy teraz, wnioskujac po Twoich rozwazaniach, to on jakby sie opamietywal i staral byc grzeczny. Naprawde, jak dziecko, co przeskrobalo, a pozniej chce przeprosic calym soba. Ale tylko do kolejnej wpadki, nie na zawsze. I taka to u nas sinusoida, ktora wciaz nie ulatwia mi zadania i podjecia radykalnego kroku.

Moze Twoj by sie zastanowil, gdybys wrocila do Pl? A jesli nie, to byloby to,potwierdzenie podjecia slusznej decyzji.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:05   #475
Cicici
Rozeznanie

Shiloh naprawde wspolczuje. Wydaje mi sie ze w zwiazku najwazniejsza jest rownowaga, ja jak nie mam czasu to nic nie robie, pranie czasem ogarne ale pozniej rzucam wszystko na kupe i tak lezy az znajde czas albo checi :P Poza tym jestesmy w ciazy wiec nasze polowki powinny zrozumiec ze sie troche leniwe zrobilysmy. Z innej znowu strony nie ma co ustepowac, nauczysz go tak a potem na glowe Ci wejdzie.

Dziewczyny nie mam zbytnio czasu zeby moj brzuch do sieci wrzucic bo na wet w niedziele pracuje, wczoraj na zakupach bylam, dzidzius juz ma jakies slodkie ubranka, naszukamy sie ich troche bo uniwersalnych jest troche mniej niz rozowych czy niebieskich..

Z innej beczki: wczoraj jak co wieczor stalam naga przed lustrem i sie smarowalam oliwka (robie to codziennie bez wyjatkow, nawet jak padam z nog to z zamknietymi oczami) i zaczelam ogladac lewa piers ktora od kilku dni mnie niepokoi, otoz zyly mam bardzo widoczne na piersiach ale na lewej zauwazylam fioletowe kreski, poprostu takie brzydkie i wczoraj dotarlo do mnie ze to rozstepy!!! Na moich malych cyckach mam 4 rozstepy!!! Piszecie tu ze macie miseczki D, E a ja mialam male B ktore teraz jest troche pelniejsze i odrazu 4 rostepy na lewej piersi!!! Nie chodzi mi nawet o wyglad (tz stwierdzil ze teraz to bede prawdziwa mama i zawsze bede najpiekniejsza na swiecie ), ale o to ze dzien w dzien sie katuje i chodze tlusta, skore mam na maksa nawilzona i cos takiego :/
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:16   #476
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Uuuuu a co przyszalało się żarcik a tak poważnie to może jakiś masaż, ćwiczenia czy coś....
Już od kilku tygodni boli, a jak źle stąpne to jakby mi ktoś szpile wbijał, czasem aż ciężko się poruszać. Wcześniej bolał mnie dół pleców jeszcze ale z plecami teraz lepiej za to z pośladkiem gorzej ehhh...nie bardzo wiem jak sobie pomóc
Stary 2013-08-18, 16:11   #477
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Już od kilku tygodni boli, a jak źle stąpne to jakby mi ktoś szpile wbijał, czasem aż ciężko się poruszać. Wcześniej bolał mnie dół pleców jeszcze ale z plecami teraz lepiej za to z pośladkiem gorzej ehhh...nie bardzo wiem jak sobie pomóc
Mnie też boli dupsko a właściwie to kość ogonowa i tak mi promieniuje na pośladek a w nocy się nie wysypiam bo mnie bolą biodra i chyba wszystkie mięśnie - aż mi się robi smutno jak pomyślę, że idzie wieczór i trzeba się położyć. A siedzenie na drewnianym krześle na grilu to była dla mnie katorga...magnez mi raczej nie pomaga chodzę jak powykręcana
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:27   #478
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Z innej beczki: wczoraj jak co wieczor stalam naga przed lustrem i sie smarowalam oliwka (robie to codziennie bez wyjatkow, nawet jak padam z nog to z zamknietymi oczami) i zaczelam ogladac lewa piers ktora od kilku dni mnie niepokoi, otoz zyly mam bardzo widoczne na piersiach ale na lewej zauwazylam fioletowe kreski, poprostu takie brzydkie i wczoraj dotarlo do mnie ze to rozstepy!!! Na moich malych cyckach mam 4 rozstepy!!! Piszecie tu ze macie miseczki D, E a ja mialam male B ktore teraz jest troche pelniejsze i odrazu 4 rostepy na lewej piersi!!! Nie chodzi mi nawet o wyglad (tz stwierdzil ze teraz to bede prawdziwa mama i zawsze bede najpiekniejsza na swiecie ), ale o to ze dzien w dzien sie katuje i chodze tlusta, skore mam na maksa nawilzona i cos takiego :/
Wiesz co,ja myślę,że jak ma coś wyjść to i tak wyjdzie. To są już takie skłonności niestety. Może ciut da się załagodzić,no i chociaż nie robisz sobie wyrzutów,że to ty coś zaniedbałaś.
Jestem w trzeciej ciąży i nie mam rozstępów,ani sztuki,mimo że za bardzo się nie smaruję,bo zapominam czy mi się nie chce. Za to mam coraz bardziej widoczne żylaki na nogach. Nic,może kiedyś uzbieram kasę na usunięcie i tak po ciąży coś nowego dojdzie.
Stary 2013-08-18, 20:22   #479
ejani
Zadomowienie

hej dziewczyny- rano nie zdążyłam napisać bo śniadanie i takie tam, a potem do 15-16 się dziwiłam, że tu tak cicho, aż się zorientowałam, że mój telefon coś szwankuje (przez upał?) i mi forum wyłączył:/ a żeby było śmieszne przez 2 ostatnie dni miałam też problem z komputerem (zasięg był, a strony się nie otwierały) ale już się wszystko (samo!) ogarnęło, więc nadrabiam

zacznę od tego, że mam genialnego męża i przy rozmowie o winku - że od 2 tygodni mam smaka, ale powstrzymuję się, bo pewnie wyrzuty sumienia byłyby większe niż przyjemność z picia (i dopraszaniu się troszkę o to bezalkoholowe) zastrzelił mnie pytaniem: "a nie lepiej po prostu zwykłe wino przegotować? wtedy na pewno nie będzie w nim żadnej chemii"- w takich momentach wymiękam z rozczulania się nad nim, no bo rzeczywiście przy gotowaniu jakichś potraw w winie traci się alkohol a smak zostaje- więc wspaniałomyślnie się dziele trikiem z tymi, które też tęsknią za tym smakiem (a przy okazji mogę się pochwalić wybrankiem )

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
często:/ i bolą
jak mnie swędzą to smaruję czymś nawilżającym i przechodzi,a jak bolą bepanthenem, ale jest tłusty i tylko trochę pomaga... może dlatego, że kupiłam maść a nie krem?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Kolejne łowy za mną nie wiem czy ponosi ten płaszczyk jest na 6-9 nie mogłam się oprzeć sama bym chciała taki tylko z 10 razy większy dla siebie

śliczne rzeczy... ale ja się jeszcze trzymam...
Stary 2013-08-18, 20:25   #480
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny mój mąż poczuł pierwszego kopniaczka dzieciątka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości