![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
My wybieramy się na weselicho do znajomych w najbliższy weekend.
Nie wiem jak tam długo wytrzymam biorąc pod uwagę fakt, że codziennie o godz 23 śpie niemalże na siedząco.
#452 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Np. Opak. 300 sztuk za 9,50, albo oak. 250 sztuk za 7,60. To już mozna kupić. Ale 50 zl w zyciu bym nie dala za kawalek aromatyzowanego plastiku. Cytat:
Z innej beczki, czy swędzą Was brodawki? Mnie strasznie już nie wiem jak sobie z tym radzić...
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-08-18 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że się dobrze bawiłaś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że się dobrze bawiłaś. ![]() ![]() Ja wczoraj byłam na weselu i jak się wyjdzie między ludzi, to od razu człowiekowi lepiej. Dziewczyny, a kupujecie przewijak jako osobny mebel czy tylko taką nakładkę na łóżeczko? Ja myślałam o takiej nakładce, ale nie wiem jak długo dzieciaczek będzie się na niej mieścił? Pozdrowienia!
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oboje ![]() co do przewijaka chyba kupię nakładkę ze względu na brak miejsca w sypialni na stacjonarny
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny
ja jak zwykle w niedziele leniuchuje i odpoczywam , jedynie co to mięsko w piekarniku upiekłam i tyle ![]() Po południu idziemy na dni Drezna na miasto zobaczyć co ciekawego tym razem zrobione . Przed moja pracą wczoraj i piątek pełno ludzi, hałas i kupe pracy już mysłałam wczoraj ,że nie wyrobie. Co do rozmowy na temat pieluchowy. Ja na 100% będę używać jednorazówek. 1 ,że jestem zbyt leniwa ,żeby koło tego coś więcej robić, a 2 ,że jakoś i tak jednorazówka niczym do mnie nie przemawia. Ani ,że tańsza, ani ekologiczniejsza itd itd. Ale oczywiście nie mam nic do tych co takich używają . To jedynie moje zdanie ![]() mala098- no to widzę ,że niespodzianka fajna hehehe ja bym się z takiej bardzo ucieszyła.Bardzo chcemy by maleństwo w brzuszku okazało się bezantenkowcem ![]() ![]() SunShineDoll -płaszczyk rewelka , jak będzie u mnie córcia na pewno za rok będzie mieć podobny magnusia -dobrze ,że zabawa udana ![]() gosia- mam nadzieje ,że mój dzieć nie będzie tyle kup walić , boże ile to przebierać trzeba i w jakim tempie kosz załadowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Gang Iren
|
Mam przewijak na łóżeczko i do teraz na nim przewijam,a Eryk ma już 16 miesięcy.
#457 |
Wtajemniczenie
|
Ehh...czy te moje kłótnie z TŻ sie kiedyś skończą to nie wiem. Dzisiaj doczepił się, że kubek jest niedomyty. Więc mu powiedziałam, żeby wziął i domył, miałam prawo nie zauważyć. Gdyby nie fakt, że siostra przyszła to bym przypier... w łeb bo już jestem na skraju wytrzymałości. Powiedział do mnie, że mi się w głowie pier... już.
Wiecie jakie mam myśli, żeby się spakować i sama przylecieć do PL i zamieszkać w domu u rodziców, gdzie ciągle mój pokój jest pusty...a dom duży. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Współczuje Ci bardzo ![]()
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pogadajcie szczerze, wyjedźcie gdzieś razem albo osobno aby nabrać dystansu do - bądź co bądź - nowej sytuacji
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam siły już z nim rozmawiać, bo każda rozmowa w końcu się kończy kłótnią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Kurde, awantura o łyzke w zlewie?! Gdyby leżała cała w dzemie na kanapie i usiadłby w nią ulubionymi spodniami - ok, zrozumialabym, ze ma prawo sie zdenerwowac. Ale w zlewie??
![]() |
#462 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zycze w takim razie bezantenkowca ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na prawdę coraz częściej myślę, czy go nie zostawić w pierony. mala: dziękuję, ale powoli tracę siły, słaba psychicznie w ciąży jestem bardzo. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-18 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie nieciekawe... ![]() Nie lubię bardzo takiego podejścia jak pogrubiłam i zawsze się pytam- gdzie jest napisane, że kobieta ma robić wszystko? że dom to domena kobiety? że to do niej należy gotowanie i sprzątanie? Litości, nie chodzi o żaden feminizm ale o zwykły pomyślunek- nie może być tak, że tylko jedna strona się zarzyna a druga leży bo "jej się należy i jest zmęczona". Oczywiście w drugą stronę też to działa- nie można też wszystkiego zwalić na faceta bo to też nie fair. Współpraca, kompromis to klucz. Zawsze możesz zrobić tak jak ja kiedyś zrobiłam- na tydzień zamieniliśmy się obowiązkami (choć a nie miałam właściwie problemu, że chłop leży a ja zasuwam) , ja robiłam to co małż (wtedy jeszcze TŻ) a on to co ja. Podpowiadaliśmy sobie co trzeba zrobić i po tygodniu oboje doceniliśmy to co robi druga osoba bo po części nie zdawaliśmy sobie z wieli rzeczy sprawy.
![]() |
#465 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję ![]()
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Ja z przewijaka na łózeczku korzystałam całe dwa lata, mimo że mój dzieć był wyrośnięty i nogi mu potem zwisały
![]() zrobiłam dziś nalot na H&M i kupiłam mojemu żłobkowiczowi kilka fatałaszków bo uzbierało mi się punktów na voucher za 50 zł z karty kredytowej, dostał jeszcze jakieś pieniążki od babci wiec trzeba było rozsądnie spożytkować coby sie nie rozeszły ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Aaaa przy okazji widziałam śliczne skarpetusie dla niemowlaczków, które na oko nie powinny sie zsuwać z małych stópek, wiec będę musiała chyba w nie zainwestowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, że taki przewijak starcza na długo, pewnie się na taki zdecydujemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę nic mi nie przeszło przeziębienie dziś w ogóle z łożka nie wychodzę nawet żeby tylko mi przeszło ![]() We wtorek idę do gina ale nie wiem czy jutro jednak do zwykłego lekarza się jednak nie przejadę . Bo w sumie leczę się tylko witaminą C... Co do wesel ja np. bylam na weselu w 10 tc i zatańczyłam całe 3 piosenki wolne ponieważ bardzo źle się czułam więc wiadomo , że każda z nas inaczej będzie się czuła . A i ja np. Teraz też o 23 to już najpóźniej idę spać ponieważ jestem padniętaaaaa ![]() Jeszcze w piątek spotkałam tą moją koleżankę z którą sobie gadałam przez net ( ta co już wie co ma , że ma super lekarza i w ogóle jest za☠☠☠ista chyba pamiętacie ? ) Więc widzę ją i się przywitałam i w żartach Mówię , że ooo widzę śniadanko obfite było i , że już dałny brzuszek ma ... a ona do mnie że Ty masz większy i tak z pogardą popatrzyła na mnie bo jej ciąża jest starsza od mojej o 7 tygodni tylko , że on a jest chudzina a ja no wiecie i tak mi się chyba trochę przykro zrobiło . później coś tam gadam , że wybieram się do niej już długi czas i w ogóle wyszło na to , że się przeprowadziła przedtem mieszkała w kawalerce a teraz gdzieś w kamienicy i dosłownie odpowiedziała mi tak : " łoo już ze 2 lata mieszkam gdzie indziej wynajmujemy płacimy drożej ale mamy lepsze warunku , 3 pokoje czyli 96 m kwadratowych " ![]() ![]() I ciagle czuję się fatalnie do tego chyba męża zaraziłam ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Dziewczyny a może jednak na doraźną się wybrać żeby jakiś lekarz mnie dziś zbadał ? Sama nie wiem co robić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
upadły anioł daj Ty se spokój z tą znajomością bo to jakaś toksyczna koleżanka jest. Po każdym spotkaniu z nią jest Ci przykro i smutno- do d.... z taką zajomością
#470 |
Zakorzenienie
|
magnusia chyba masz racje .
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Toksyczny koleżankom mówimy nie
![]() ![]() Dziewczyny ale mnie doooopsko boli, normalnie masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Też tak myślę,że nie ma co utrzymywać znajomości z kimś tami,kto tak na nerwy nam działa.
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Uuuuu a co przyszalało się
![]() ![]()
#474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem, co Ci radzić, sama tez sie miotam pomiedzy - czekac aż sie ogarnie, dać dziadowi szanse, czy olac mendę i życ spokojnie sama. Tylko jak ja juz jestem na granicy, czyli tak jakmTy teraz, wnioskujac po Twoich rozwazaniach, to on jakby sie opamietywal i staral byc grzeczny. Naprawde, jak dziecko, co przeskrobalo, a pozniej chce przeprosic calym soba. Ale tylko do kolejnej wpadki, nie na zawsze. I taka to u nas sinusoida, ktora wciaz nie ulatwia mi zadania i podjecia radykalnego kroku. Moze Twoj by sie zastanowil, gdybys wrocila do Pl? A jesli nie, to byloby to,potwierdzenie podjecia slusznej decyzji.
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
Shiloh naprawde wspolczuje. Wydaje mi sie ze w zwiazku najwazniejsza jest rownowaga, ja jak nie mam czasu to nic nie robie, pranie czasem ogarne ale pozniej rzucam wszystko na kupe i tak lezy az znajde czas albo checi :P Poza tym jestesmy w ciazy wiec nasze polowki powinny zrozumiec ze sie troche leniwe zrobilysmy. Z innej znowu strony nie ma co ustepowac, nauczysz go tak a potem na glowe Ci wejdzie.
Dziewczyny nie mam zbytnio czasu zeby moj brzuch do sieci wrzucic bo na wet w niedziele pracuje, wczoraj na zakupach bylam, dzidzius juz ma jakies slodkie ubranka, naszukamy sie ich troche bo uniwersalnych jest troche mniej niz rozowych czy niebieskich.. Z innej beczki: wczoraj jak co wieczor stalam naga przed lustrem i sie smarowalam oliwka (robie to codziennie bez wyjatkow, nawet jak padam z nog to z zamknietymi oczami) i zaczelam ogladac lewa piers ktora od kilku dni mnie niepokoi, otoz zyly mam bardzo widoczne na piersiach ale na lewej zauwazylam fioletowe kreski, poprostu takie brzydkie i wczoraj dotarlo do mnie ze to rozstepy!!! Na moich malych cyckach mam 4 rozstepy!!! Piszecie tu ze macie miseczki D, E a ja mialam male B ktore teraz jest troche pelniejsze i odrazu 4 rostepy na lewej piersi!!! Nie chodzi mi nawet o wyglad (tz stwierdzil ze teraz to bede prawdziwa mama i zawsze bede najpiekniejsza na swiecie ![]()
![]() |
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jestem w trzeciej ciąży i nie mam rozstępów,ani sztuki,mimo że za bardzo się nie smaruję,bo zapominam czy mi się nie chce. Za to mam coraz bardziej widoczne żylaki na nogach. Nic,może kiedyś uzbieram kasę na usunięcie i tak po ciąży coś nowego dojdzie.
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny- rano nie zdążyłam napisać bo śniadanie i takie tam, a potem do 15-16 się dziwiłam, że tu tak cicho, aż się zorientowałam, że mój telefon coś szwankuje (przez upał?) i mi forum wyłączył:/ a żeby było śmieszne przez 2 ostatnie dni miałam też problem z komputerem (zasięg był, a strony się nie otwierały) ale już się wszystko (samo!) ogarnęło, więc nadrabiam
zacznę od tego, że mam genialnego męża i przy rozmowie o winku - że od 2 tygodni mam smaka, ale powstrzymuję się, bo pewnie wyrzuty sumienia byłyby większe niż przyjemność z picia (i dopraszaniu się troszkę o to bezalkoholowe) zastrzelił mnie pytaniem: "a nie lepiej po prostu zwykłe wino przegotować? wtedy na pewno nie będzie w nim żadnej chemii"- w takich momentach wymiękam z rozczulania się nad nim, no bo rzeczywiście przy gotowaniu jakichś potraw w winie traci się alkohol a smak zostaje- więc wspaniałomyślnie się dziele trikiem z tymi, które też tęsknią za tym smakiem (a przy okazji mogę się pochwalić wybrankiem ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
jak mnie swędzą to smaruję czymś nawilżającym i przechodzi,a jak bolą bepanthenem, ale jest tłusty i tylko trochę pomaga... może dlatego, że kupiłam maść a nie krem? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- śliczne rzeczy... ale ja się jeszcze trzymam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.