|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!
Cytat:
![]() [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;42317160]Mi sie mundurki w UK podobaja. I w UK nie ma chorej rywalizacji metek. Kazdego stac na nike bo sa tanie. I tylko u polaków w UK zauwazylam, ze kupuja ciuchy z mega duzym znaczkiem... mysla, ze to dziala na innych. Jada do PL i szpan bo nie kazdy wie, ze tutaj sa duze promocje i te ciuchy sa dosc tanie [/QUOTE]Też mi się podobają, tylko pamiętam jak za Giertycha było - okazało się że to za drogie, ustalone zostały kolory, miesiąc później apel i słowa dyrektora 'ja wam wierzę, najważniejsza jest wasza nauka, wyniki nasza szkoła ma dobre, chodźcie jak chcecie' |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to już zapewnia ogólnie lepszy wygląd, a o to chyba chodzi
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to jest kwestia sprzeczna.
Cytat:
Za młodu nasłuchałam się - nie jedz żółtego sera, nie jedz czekolady, nie jedz chipsów, nie jedz tego, tamtego. Wykluczałam, jadłam zdrowo i absolutnie zero różnicy w stanie cery. Jednakże - możliwe, że u kogoś innego ma to wpływ. Myślę jednak, że nie na trądzik o podłożu hormonalnym. U mnie dwóch dermatologów miało na ten temat sprzeczne opinie. Ale akurat nie uważam, żeby polscy dermatolodzy byli jakimiś wybitnymi specjalistami w leczeniu bardziej złożonych chorób. Trzeba się trochę naszukać, żeby trafić na kogoś naprawdę dobrego. Cytat:
Racja.
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2013-08-18 o 15:57 |
||
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
znacie ten kanał? https://www.youtube.com/user/sara1755/videos
|
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Mówcie co chcecie, ale najbardziej śmieszy mnie "leczenie" trądziku za pomocą kosmetyków
Niestety niektórzy przekupni dermatolodzy takie coś praktykują. Porażka po prostu, zamiast latać po drogeriach i kupować kosmetyki, które i tak nic nie dadzą warto iść do dobrego dermatologa
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w liceum panował terror ubraniowy, mieliśmy mundurki, do tego nie można było nosić: bluzek bez rękawów, szortów (obie płcie), dekoltów, mejkapu, dużych kolczyków, pomalowanych paznokci, farbowanych włosów (a chłopcy musieli nawet włosy wiązać jak mieli dłuższe), spódnic krotszych niż przed kolano itd. W sumie było fajnie, myślę, że dla 17latka takie ograniczenia nie są jakieś niewykonalne, często naginaliśmy zasady wiadomo. Ale były takie dni kiedy dyrektor faktycznie kontrolował korytarz i można było oberwać
Mimo wszystko uważam, że to trochę przesada i dyrektor po prostu aspirował do stworzenia takiego "elitarnego" wizerunku szkoły na siłę.
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Jako posiadaczka cery trądzikowej się wypowiem:
- U MNIE dieta nie działała wcale, wykluczenie przypraw, słodyczy fast foodów czy nawet mleka dało zerowy efekt. Pomogły inne sposoby. Ile osób z trądzikiem tyle przyczyn i nie zawsze winna jest dieta. Chociaż Karolina przesadza z niezdrowym jedzeniem i jak nie odbija sie to na jej skórze to nie znaczy że może sobie na to pozwalać. |
|
|
|
#820 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
mam książke dotyczącą trądziku. http://www.amazon.com/books/dp/185959073X przełożoną na język polski http://www.gandalf.com.pl/b/tradzik-...zyc-jak-ukryc/ wg tej książki dieta nie ma nic wspólnego z trądzikiem.
|
|
#822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Dopiero połączenie odpowiedniej diety i higieny z osiągnięciami medycyny i kosmetyki może sprawić, że skóra powróci do pożądanego stanu."
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#824 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A stosowałyście może korund w ramach robienia domowej mikrodermabrazji? Dostałam słoiczek, ale trochę się boję Za to kupiłam sobie maseczki algowe i spirulinę i dziś na pewno przetestuję.
|
||
|
|
|
#825 | ||
|
Konto usunięte
|
O kurczę, byłoby całkiem fajnie. Od dawna czaję się na ich róż taupe i pomadki.
Cytat:
Cytat:
Totalna porażka. Wróciłam potulnie do Avene Cleanance. |
||
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Dossisława I
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po kąpieli rozjaśniającej są nieźle przesuszone Zresztą ona jest bardzo tania. Jedyne co mnie odrzuca to lekko zapach, jest beznadziejny... Ale przeżyję dla efektu.
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Karolina ma bardzo małe pojęcie ogólnie o kosmetyce, pielęgnacji skóry, składach itd. Większość jej filmików to haule, ulubieńcy (ja nie wiem jak można co kilka tygodni zmieniać pielęgnację), w zasadzie nic wartościowego. Liznęła temat trądziku przy okazji współpracy z Vichy; z jednej strony fajnie, bo dużo osób wie, że nawet bloggerki mają z tym problem i nie muszą czuć się odosobnieni, ale z drugiej wciska taki kit tym młodym dziewczynom, które ją oglądają, bo kosmetyki przeznaczone stricte do skóry trądzikowej (sama używałam linii Normaderm) są najgorszym wyjściem i pogarszają stan skóry (chociażby przez alkohol).
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam u MsMeevis na blogu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=5BcaZJWRXXg Anioł na resorach i relacja ze spotkania z Szavką. Ani jedna ani druga jakoś mnie do siebie nie przekonują. Przez cały filmik mam wrażenie, że Bogusia na siłę stara się skierować uwagę wszystkich dziewczyn na siebie zwłaszcza gdy rozmawiają między sobą i nie uśmiechają się do jej kamery...
'Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć' Edytowane przez otoya Czas edycji: 2013-08-18 o 16:45 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam też po 1,29 za 5 g, także ceny są super.Dziewczyny, któraś z Was pisała tu o nieudanym przedłużaniu rzęs w Poznaniu, czytałam o tym na tym blogu i napiszę jedno - komedia. Jak ja nienawidzę korzystania z usług kosmetyczek/fryzjerek, tak naprawdę nawet wyższa kasa nie gwarantuje czystości w salonie i jakości wykonania - a wiadomo, ze obie rzeczy są ważne. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-08-18 o 16:48 |
|
|
|
|
#833 | |
|
-ist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
na stronce widziałam dwa kolory różu... ten neutralniejszy to właśnie ten taupe?
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena też fajna. Chyba się skuszę http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000043988.html te podręczne też całkiem, całkiem ![]() Tę siprulinę można kupić gdzieś stacjonarnie? Miałyście może do czynienia z kozieradką na włosy?
|
|
|
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że pachnie jak kurczak z curry.
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

[/QUOTE]
a to już zapewnia ogólnie lepszy wygląd, a o to chyba chodzi

a przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby mówiła o czymś takim - ciągle tylko leki i kosmetyki, nic poza tym. nawet jak odpowiednie odżywianie nie daje widocznego rezultatu to jedzenie fast foodów itp. na pewno nie pozostaje bez żadnego wpływu na organizm. ja na miejscu Karoli bym na to uważała, mimo wszystko, biorąc pod uwagę jak długo się zmaga z tym.

Mimo wszystko uważam, że to trochę przesada i dyrektor po prostu aspirował do stworzenia takiego "elitarnego" wizerunku szkoły na siłę.