Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 17:02   #1111
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
ja poki co jestem.bardzo na nie
bo.to.troche jak.spanoe z dzieckiem w lozku
ale czas zweryfikuje poglady

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:03   #1112
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a kucnie w jakich kolorach będziecie mieli?
mamy aneks, kuchnia i salon w brązie, ściany krem

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
PODOBNO w Wawie też można z kranu, ale w życiu bym tego nie zrobiła Nawet przegotowana jest paskudna
Można mineralkę, ale moim zdaniem szkoda kasy. Z kranu trochę nie bardzo jak dla mnie, nie w mieście, ale w sumie to Twój wybór

Ja wolę z filtra
ja też w życiu bym nie wypiła wody z kranu...
Stary 2013-08-18, 17:03   #1113
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Można mineralkę, ale moim zdaniem szkoda kasy.
Tylko mineralkę(a raczej źródłówkę) to podgrzewałam sobie w podgrzewaczu do temp, żeby rozrobić mm.Nie musiałam mieć wrzątku, potem studzić, a i tak nie wiedzieć czy nie jest za gorące, albo za zimne.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:04   #1114
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kup taki, ktory ma w gratisie duzo filtrow. bardziej sie oplaca.

Cytat:

5l w biedronce źródlanej kosztuje ok 1,5zł więc tylko brać
nie wiem, nie pijam wody z biedry, a szczegolnie tych w baniakach 5 l
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:04   #1115
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
w sobotę ma myć
nie mamusia, nie pozwoliła mi tak mówić
milusio

już 18:00 jeah! zaraz ogarnę co tam w pudle, coś pooglądam i będzie poniedziałek sesese

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:05   #1116
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
a jakieś dodatki w jakim kolorze?
tak wypytuję bo lubie jak wszystko ma w miarę ręce i nogi
Stary 2013-08-18, 17:05   #1117
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kup taki, ktory ma w gratisie duzo filtrow. bardziej sie oplaca.
ok, to poszukam jeszcze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 17:06   #1118
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Tylko mineralkę(a raczej źródłówkę) to podgrzewałam sobie w podgrzewaczu do temp, żeby rozrobić mm.Nie musiałam mieć wrzątku, potem studzić, a i tak nie wiedzieć czy nie jest za gorące, albo za zimne.
wlasnie takie pytanie mialam zadac
bo po co to wtedy gotowac jak mieszanke chyba z tym.sie rozrabia i.do.podgrzewacza
lub na odwrot

[/RIGHT]
Stary 2013-08-18, 17:06   #1119
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ok, to poszukam jeszcze
i bierz bialy, uniwersalny :P
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:09   #1120
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dziekuję
powiedz mi jeszcze jak ma tratować tą przerwę między ruchami?
Minutka, dwie wystarczą czy chodzi o jakieś dłuższe??

przepraszam że tak męczę ale mam wrażenie że moje dziecko jest baaardzo leniwe (i nie wiem kiedy zacząć się martwić)
z tymi przerwami to nie wiem, ale tak przynajmniej kilka minutek

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tylko nie śmiejcie się:
- książkę Ewy Chodakowskiej i jakąś taką http://allegro.pl/rytualy-dla-trojga...416436510.html
- piżamkę
- krem i żel z Iwostin'u
- skarpetki
- majtki
- portfel
- koszulkę z nadrukiem dla TŻ na porodówkę http://allegro.pl/koszulki-z-nadruki...472391280.html Numer 165
Fajna koszulka dla TŻ Przyznam, że dla mnie szkoda kasy na takie rzeczy....

Też muszę sobie kupić nowy portfel....

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
obiecany opis porodu :

Jak wiecie we wtorek wieczorem koło 19 miałam już skurcze, tak co 15-20 minut. Sciagnelam sobie aplikację na telefon, w której zapisywalam (a raczej mój mąż) częstotliwość i odstępy pomiędzy skurczami Około godziny 23 skurcze były już co 5 minut - więc postanowiliśmy z mężem jechać na IP. Tam podłączył mnie do KTG, gdzie ładnie rysowaly się skurczybyki. Przyszła pani doktor zbadala mnie, rozwarcie na 2 palce, szyjka zdegradowana, skurcze mówiła że faktycznie się rysują, ale to jeszcze są za słabe jak na porodowe Stwierdziła, że ja na pewno nie urodze tego dnia, ale że przyjmie mnie na patologię ciąży. Koło godziny 1 zostałam położona na sali i mąż pojechał do domu. Ja oczywiście przelezalam 3 godziny w bólach i ze skurczami. Od 4 nad ranem miałam już skurcze co 1-1,5 minuty. 4:30 - położna zabrała mnie na porodowke, kazali zadzwonić po męża jeśli ma być przy porodzie. Rozwarcie było już na 7 cm zrobili mi szybką płytką lewatywe, w tym czasie mąż przyjechał (6 minut mu to zajęło). Położyłam sie na łóżku, było mi na nim mega niewygodnie! Zdjelam koszule bo było okropnie gorąco! Urodziłam na golasa Później chcieli żebym sobie inną pozę przyjęła - no to ja ciach na piłkę, mąż mi masowal krzyże bo napierniczaly jak nie wiem! Kilkukrotnie prosiłam położną o znieczulenie (jakiekolwiek, bo na ZZO nie miałam co liczyć, jednak trzeba było załatwić wcześniej anestezjologia - fuck! ) ona za to umiejętnie mnie omijala później powiedziała mi, że jakby mi dała znieczulenie to bym rodziła jeszcze ze 3 godziny, a tak to godzinka i było po wszystkim. O 6:30 będąc na piłce odeszły mi wody...kazali mi wskoczyć na łóżko i położyć się na boku pierwsze skurcze parte mialam właśnie w takiej pozycji - co wydawało mi się durnota bo zsuwalam się z tego wyra a kazali mi przec Ale jak mi potem wytłumaczono - gdy tak się zaczyna przec w tej pozycji to szybciej poród postępuje. Przecieli mi pęcherz plodowy do końca bo nie wszystko wyleciało. No i tym sposobem zaczęła główka ładnie się rodzić, obrocili mnie na plecy i było już widać główkę ( mój mąż był przerażony w tym momencie bo było widać ten kawałek gdzie ciemiaczko. Później mi powiedział, że bal się ze ta glowka taka scisnieta) Położna pozwoliła dotknąć główki - a ja oczywiście co? pomacalam i szok ze włoski są później już poszło raz dwa, parlam może ze 4-5 razy i dzidzi wyskoczylo na świat o godzinie 7:17. Jak dali mi ja na brzuch to mi łzy szczęścia poleciały i już nic innego jak moja Okruszynka mnie nie interesowało 2180 g i 48 cm szczęścia Jeszcze jednym parciem urodziłam łożysko (bardzo małe było). Przyszła pani, która zszyla mi warge sromowa górna, która nie wiem jakim cudem pencła? I jeszcze mnie w środku szyla bo też coś lekko brzegi były postrzepione. Łącznie miałam 5 szwów. Wywieźli mnie potem ma sale poporodowa i przynieśli małą. Była pozawijana w jakieś śmieszne folie i miała taką flizelinowa czapeczke Przystawic kazali do piersi - mała ciutke possala, chociaż ewidentnie nic tam nie leciało. Ogólnie to spodziewałam się czegoś gorszego jeśli chodzi o poród, ale moim zdaniem te 3 godziny poszlo dość sprawnie

I jestem dumna z męża, że był przy mnie

Kropelko, świetny opis i świetnie, że dobrze się obie czujecie Już zaciskam żeby prześwietlenie było w porządku i żebyście migusiem wyszły do domku

Cytat:
Wczoraj wieczorem byłam na wielkim kebabisku z baraniną.Mały tak sie rwał jakby chciał to zjeść osobiście.A porcja taka wielka, że nawet połowy nie zjadłam.Wzięłam resztę na wynos, miałam dzisiaj na śniadanie i jeszcze zostało
Fajnie to opisałaś

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak to sie liczy? 10ruchow w jakim czasie ma byc?
moj tez od wczoraj cos niemrawy wiec mam nadzieje ze nie schodzi do kanalu
bo ma do 2 wrzesnia wytrzymac
Skopiuję to, co napisałam dziś rusałce:
Mój gin dał mi taką książeczkę i liczę według metody Cardiff (zobacz sobie tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Cardiff ). Mam rozpocząć obserwację od godz. 9 i do godziny 21 naliczyć 10 ruchów dziecka, na kartę pomiaru nanoszę godzinę 10. ruchu i kończę obserwację na dany dzień. Te ruchy to kopnięcia, przesunięcia, rozpychanie, ale ważne, żeby były przerwy między ruchami, tj. kilka kopnięć pod rząd traktujesz jak jeden ruch. Czkawka się nie liczy.

10 ruchów powinnaś poczuć, by nie panikować.

Cytat:
w sumie to 1 wrzesnia bedzie donoszony
U mnie też Choć chyba między nami dzień różnicy w TP i liczeniu tygodni, no ale tak gin powiedział

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiecie co? mam marzenie - tylko małża nie ma a mój stary się ostatnio obciął na krótko i mi się podoba chyba lepiej niż wczesniej
też dziś o tym rozmyślałam lękam się.... może po 1 września, jak Julek będzie uznany za donoszonego

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:13   #1121
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a jakieś dodatki w jakim kolorze?
tak wypytuję bo lubie jak wszystko ma w miarę ręce i nogi
no własnie nie mam pojęcia
sprzęt mamy srebry (płyta i piekarnik do zabudowy)
Stary 2013-08-18, 17:14   #1122
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
PODOBNO w Wawie też można z kranu, ale w życiu bym tego nie zrobiła Nawet przegotowana jest paskudna
Ja będąc w Londynie piłam kranówę, bo podobno właśnie tam jest bardzo czysta, choć trudno w to uwierzyć

Cytat:
przy dzieciach nie uzywa sie wody mineralnej tylko zrodlanej, bo jesli daje sie mleko modyfikowane to mozna przesadzic z mineralami.
ja przy Blance zrodlanej wody uzywalam 2 lata i 9 miesiecy poki brity nie kupilam
Bajka + Matall = wątkowe kopalnie wiedzy

Cytat:
5l w biedronce źródlanej kosztuje ok 1,5zł więc tylko brać
jeśli mowa o tej polaris, to ja najgorsza jaką w życiu piłam...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:15   #1123
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
i bierz bialy, uniwersalny :P
dzięki, już jako druga mi to piszesz i tak zrobię
Stary 2013-08-18, 17:17   #1124
passion80
Zakorzenienie

Agusia,ja też mam zamiar po ciąży ćwiczyć z chodakowską więc dla mnie super zakup
podziwiam, że zdecydowałąś się na jakiś wzór koszulki z tylu dostępnych, dla mnie niewykonalne
Stary 2013-08-18, 17:17   #1125
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Bajka + Matall = wątkowe kopalnie wiedzy
Stary 2013-08-18, 17:18   #1126
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja też chciałam kupić te dzbanki do filtracji ale ostatnio dowiedziałam się, że wrocławska kranówka jest podobno bardzo dobrze kilkukrotnie filtrowana i jest zdrowa i nie opłłaca kupować sie wody butelkowanej bo to samo mamy w kranie

natomiast dowiedziałam się o tym dosłownie z tydzień temu, do tej pory piłam źródlaną z biedry i ja ją bardzo lubie

a niektóre butelkowane to zapodają żelazem, czy jakimś innym świństwem i tego pić się nie da

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:19   #1127
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia,ja też mam zamiar po ciąży ćwiczyć z chodakowską więc dla mnie super zakup
podziwiam, że zdecydowałąś się na jakiś wzór koszulki z tylu dostępnych, dla mnie niewykonalne
to samo sobie pomyślałam wchodząc na link z all
Stary 2013-08-18, 17:19   #1128
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha ja też się nad tym długo zastanawiałam :P Mam nadzieję, że mu się spodoba Nie wiem co z tym materacykiem

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:20   #1129
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

bedąc w Holandii jak w pracy zabrakło mi wody butelkowanej a często brakowało to piłam kranówke bo tez mają dobr i zyje, mam sie super

wydaje mi sie ze nie ma co przesadzac

Aleksander

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 17:20   #1130
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie nie mam pojęcia
sprzęt mamy srebry (płyta i piekarnik do zabudowy)
trudny wybór

Cytat:
jeśli mowa o tej polaris, to ja najgorsza jaką w życiu piłam...
polaris to ta droższa
poza tym była mowa o wodzie do gotowania jeśli ktoś nei chce kranówy

my mamy wodę do picia za darmo, z miasta obok gdzie teście mieszkają jest ujęcie
Stary 2013-08-18, 17:21   #1131
tassia
Zakorzenienie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

no a tak w ogole to od godziny byczymy sie z tz na lozku wiec mialam czas was nadrobic
on maluje cos
wczoraj wieczorem mi namalowal szczurka nocnego
choc znajomi powiedzieli ze wyglada jak szczurek w trakcie porodu wiec nie wiem ale chyba jemu mozg tez pracuje tylko na obrotach ciazowych
teraz maluje krolika w wersji mrocznej
zalaczam wam.szczurka 1376842374107.jpg

a dzien mielismy prze uroczy
o 5 35 rano bylismy juz nad wisla
akurat 5minut pozniej zaczal.sie wschod, rozlozylismy kocyk, tz zapodal herbatke z termosu, jedlismy buleczki maslane z dzemem morelowym i dzemem agrestowym
nasz pies tez mial przygotowana miseczke z jedzeniem i tak radosnie przelezelismy w sloneczku do 9 30 az zrobilo sie kosmicznie goraco
gadalismy o minionym.roku, potencjalnym.rozwodzie i szukalismy dla siebie nowych partnerow wsrod znajomych
hehe
oczywiscie nikt nam sie nie podoba, kazdy ma duzo wad, wiec stanelo na tym że ze wzgledu na brak atrakcyjnych potencjalnych partnerow i koszty rozwodu w najblizszym roku pozostaniemy parą a najblizsza rocznice spedzamy tam.gdzie miala byc ta dzisiejsza czyli w barcelonie
powstaly rytualy rocznicowe:
-slodkie sniadanie o wschodzie slonca
-dzien bez obraczki
-bedziemy wysylac sobie kartke rocznicowa tego dnia do domu na adres
-kazda rocznica w innym miescie

jak juz sie wylezelismy to poszlismy na kazimierz na kawe, pooddychalismy w cieniu chlodniejszym powietrzem i pojechalismy do mojej mamy na obiad
a moja mama złowiła leszcze i zajadalismy sie ryba wiec rozwijalismy mozg Macieja

teraz konczymy sie byczyc i spadamy wyslac kartke.plus okazalo sie ze nasz pies ma dzis imieniny wiec obiecalismy jej romantyczny wieczorny spacer a my bedziemy potem.ogladac zdjecia

[/RIGHT]
Stary 2013-08-18, 17:21   #1132
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym takiej nie przegotowanej w ogóle nie dawała
Do podgrzewacza zamierzam dawać chłodną przegotowaną jak coś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:21   #1133
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

.
do beżu i brązu weź biały lub przezroczysty

Cytat:
z tymi przerwami to nie wiem, ale tak przynajmniej kilka minutek
dziękuje
w środę mam wiztę u gina to jeszcze go podpytam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:23   #1134
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
no a tak w ogole to od godziny byczymy sie z tz na lozku wiec mialam czas was nadrobic
on maluje cos
wczoraj wieczorem mi namalowal szczurka nocnego
choc znajomi powiedzieli ze wyglada jak szczurek w trakcie porodu wiec nie wiem ale chyba jemu mozg tez pracuje tylko na obrotach ciazowych
teraz maluje krolika w wersji mrocznej
zalaczam wam.szczurka Załącznik 5367865

a dzien mielismy prze uroczy
o 5 35 rano bylismy juz nad wisla
akurat 5minut pozniej zaczal.sie wschod, rozlozylismy kocyk, tz zapodal herbatke z termosu, jedlismy buleczki maslane z dzemem morelowym i dzemem agrestowym
nasz pies tez mial przygotowana miseczke z jedzeniem i tak radosnie przelezelismy w sloneczku do 9 30 az zrobilo sie kosmicznie goraco
gadalismy o minionym.roku, potencjalnym.rozwodzie i szukalismy dla siebie nowych partnerow wsrod znajomych
hehe
oczywiscie nikt nam sie nie podoba, kazdy ma duzo wad, wiec stanelo na tym że ze wzgledu na brak atrakcyjnych potencjalnych partnerow i koszty rozwodu w najblizszym roku pozostaniemy parą a najblizsza rocznice spedzamy tam.gdzie miala byc ta dzisiejsza czyli w barcelonie
powstaly rytualy rocznicowe:
-slodkie sniadanie o wschodzie slonca
-dzien bez obraczki
-bedziemy wysylac sobie kartke rocznicowa tego dnia do domu na adres
-kazda rocznica w innym miescie

jak juz sie wylezelismy to poszlismy na kazimierz na kawe, pooddychalismy w cieniu chlodniejszym powietrzem i pojechalismy do mojej mamy na obiad
a moja mama złowiła leszcze i zajadalismy sie ryba wiec rozwijalismy mozg Macieja

teraz konczymy sie byczyc i spadamy wyslac kartke.plus okazalo sie ze nasz pies ma dzis imieniny wiec obiecalismy jej romantyczny wieczorny spacer a my bedziemy potem.ogladac zdjecia

haha jesteście nei do podrobienia
twój TŻ ma talent
no i widać, że super dzień nawet piesek się załapie

Aleksander
Stary 2013-08-18, 17:24   #1135
passion80
Zakorzenienie

szukam jakiejś tkaniny na poście i nie mogę się zdecydować
mam nadzieję, że jak urodzę to mi wróci zdycodowanie i nie będę taką mameją
Stary 2013-08-18, 17:26   #1136
tassia
Zakorzenienie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

ale elaborat walnelam
przepraszam

[/RIGHT]
Stary 2013-08-18, 17:26   #1137
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bedąc w Holandii jak w pracy zabrakło mi wody butelkowanej a często brakowało to piłam kranówke bo tez mają dobr i zyje, mam sie super

wydaje mi sie ze nie ma co przesadzac
ja też często piję wodę z kranu w domku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:26   #1138
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja też chciałam kupić te dzbanki do filtracji ale ostatnio dowiedziałam się, że wrocławska kranówka jest podobno bardzo dobrze kilkukrotnie filtrowana i jest zdrowa i nie opłłaca kupować sie wody butelkowanej bo to samo mamy w kranie

natomiast dowiedziałam się o tym dosłownie z tydzień temu, do tej pory piłam źródlaną z biedry i ja ją bardzo lubie

a niektóre butelkowane to zapodają żelazem, czy jakimś innym świństwem i tego pić się nie da
No mówię, podobno w Wawie też można. Ale jakoś w to nie wierzę. I moja siostra biotechnolog też nie wierzy. Bo to nie tylko o filtrację chodzi, ale też o ilość bakterii, które są np. w rurach

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:26   #1139
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziękuję wam bardzo za wszystkie opinie
a jeszcze pytanko: jak robicie mm, herbatkę lub kaszkę to nie dajecie prosto przegotowanej tylko jaką? gotujecie wcześniej i odstawiacie?
Stary 2013-08-18, 17:29   #1140
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję wam bardzo za wszystkie opinie
a jeszcze pytanko: jak robicie mm, herbatkę lub kaszkę to nie dajecie prosto przegotowanej tylko jaką? gotujecie wcześniej i odstawiacie?
zawsze warto mieć przegotowaną wodę w dzbanku, jak nie do herbatki do do picia po prostu dla dziecka

mam zamiar nauczyć dziecko picia wody, od razu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości