Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 20:56   #4531
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
nie wiem czy ktoś wstawiał https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711444 ale daje do myślenia ten wątek. sama myślałam o terminie 2 tyg przed weselem ostateczny termin potwierdzenia
Ja myślę że bez sensu jest takie późne dawanie terminu potwierdzenia. Po sobie wiem że jak się wybieram na ślub to mam to uwzględnione w planach i wiem że się wybieram już wcześniej. A takie przeciąganie tylko "rozleniwia" niektórych gości do podjęcia decyzji. Wiadomo że nawet po potwierdzeniu tydzień przed może się okazać że coś nagle się stało i nie da rady iść. Ale to i tak powiem żeby mi zgłosili takie informacje nawet w dniu ślubu. Ale uważam że jak ktoś się wybiera to to wie nawet 2 miesiące wcześniej o tym - a jak ktoś ma zaplanowane inne rzeczy typu urlopy, wyjazdy inne imprezy to też ma już plany. Tak więc my gdzieś na końcu lipca/początku sierpnia damy potwierdzenia (ślub 20 września) i najwyżej doprosimy jakiś dalszych znajomych jak nam dużo odmówi.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja, aniuska, magdalenka witaj z powrotem
Kurczę, za 5 dni jadę na wakacje do Zakopca i jak szalona sprawdzam prognozy... Ja nie chcę żeby mi znowu padało 8 dni z 9 Na razie prognozy są bardzo spoko, temperatury około 20 stopni i albo bezchmurnie, albo niewielki deszcz. Ale i tak mam stresa, że znowu mi z planów nic nie wyjdzie
Na pewno będzie super urlop zobaczysz nie martw się na zapas

witam nową PM

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:57   #4532
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
ja przed chwilą zrobiłam listę osób do zaproszenia i wyszło 67... I na tym chyba się skończy, bo nie mam nikogo więcej. Dobrze, że mam 6cio osobowy zespół, to mi dobije do 70 gości wymaganych przez salę
To jak u nas mamy na liście na razie 68

My mamy umowę na 65 osob. Przyjść może i 20, ale musimy zapłacić za 65.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:57   #4533
Izabela92
Raczkowanie

Cytat:
tyle mam w umowie... No i sala jest duża, 40 osób wyglądałoby tam głupio... Czasem się zastanawiam, czy nie powinnam zrobić tylko jakiegoś obiadu, bo mam tak małe wesele, ale z drugiej strony obiady są nie w naszym stylu, oboje lubimy zabawę, znamy wszystkich naszych gości i wiem, że będzie mega... A szkoda rezygnować z wesela dlatego, że ma się maleńkie rodziny.
Obiad zrobicie jeszcze nie raz rocznica, chrzciny itd.. Warto zrobić wesele. Ostatnio byłam na weselu u pracownika naszej firmy na 60 osób/ dj zamiast orkiestry / była tak mega cudowna impreza że aż im zazdroszczę takiego wesela.. 60-70 osób to tez nie jest mało.
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:00   #4534
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
tyle mam w umowie... No i sala jest duża, 40 osób wyglądałoby tam głupio... Czasem się zastanawiam, czy nie powinnam zrobić tylko jakiegoś obiadu, bo mam tak małe wesele, ale z drugiej strony obiady są nie w naszym stylu, oboje lubimy zabawę, znamy wszystkich naszych gości i wiem, że będzie mega... A szkoda rezygnować z wesela dlatego, że ma się maleńkie rodziny.
Spokojnie wesele na pewno się uda nie ważne że nie ma 200 ludzi - takie małe imprezy też się udają! zobaczysz że będzie dobrze - znam przypadki takich mniejszych imprez i nikt nie żałował

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:03   #4535
Anesthesia
Wtajemniczenie

Heh, ja też z tych mniejszych wesel -liczę, że przyjdzie ok 60 osób, zapraszamy ok 70-80, choć z listą rezerwową to i do 100 może dobić Na szczęście minimum nam nie narzucili, tzn. jest kwota minimalna, ale wychodzi, że nawet jak przyjdzie 50 osób, to już wystarczy.

Czasami na mniejszych weselach bywa i lepsza zabawa, liczba gości o niczym nie świadczy Ja mam zamiar się świetnie bawić, nawet, jak przyjdzie 40 osób! Pozapraszamy dużo znajomych i będziemy balować

A co do tej sprawy z terminem potwierdzenia, to niestety, ale trochę sami są sobie winni... my na pewno damy ok. miesiąc wcześniej, a najlepiej to półtora.

Ja dziś mam tragiczny humor, przeżywam ciągle ten Dworek Białoprądnicki i czekam na odpowiedź... w dodatku zbiera mi się na @ i przez PMS już totalnie wariuję, co chwilę chce mi się płakać albo czymś rzucać...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:05
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:04   #4536
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nawet sie zonie nie przyznal ? co za burak. ja bym specjalnie ją "przypadkiem" poinformowała
Nie nie przyznal sie... kilka razy mialam ochote to zrobic.. ale uznalam, ze w naszej relacji ktos musi byc dorosly i zachowywac sie jak czlowiek wiec skoro nie jest to ojciec to bede to ja.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:04   #4537
Izabela92
Raczkowanie

Anannke - co do potwierdzeń to ja chce o potwierdzenie do 15 czerwca / ślub 12 lipca.. Dlatego ze i tak większość pewnie zapomni potwierdzić i będę musiała sama dzwonić a na sali muszę dać informacje chyba na początku lipca co do dokładnej ilości gości.
Stary 2013-08-18, 21:07   #4538
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że nie ! wesele małe , nie znaczy gorsze.
ja będe miec licze ok 180 osób że przyjdzie, to 100 bedzie sie bawic, a reszta pewnie siedzieć

apropo to jestem taka zmęczona po tym wypadzie że szok jak ja tego nie lubię, jade wypocząć, a wracam gorzej zmęczona niż po 12 h harówy. oczy mi sie zamykają żywcem,
do tego bolą mnie strasznie stawy kolanowe od rana, tż mi wlaśnie masuje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-18, 21:10   #4539
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ja myślę że bez sensu jest takie późne dawanie terminu potwierdzenia. Po sobie wiem że jak się wybieram na ślub to mam to uwzględnione w planach i wiem że się wybieram już wcześniej. A takie przeciąganie tylko "rozleniwia" niektórych gości do podjęcia decyzji. Wiadomo że nawet po potwierdzeniu tydzień przed może się okazać że coś nagle się stało i nie da rady iść. Ale to i tak powiem żeby mi zgłosili takie informacje nawet w dniu ślubu. Ale uważam że jak ktoś się wybiera to to wie nawet 2 miesiące wcześniej o tym - a jak ktoś ma zaplanowane inne rzeczy typu urlopy, wyjazdy inne imprezy to też ma już plany. Tak więc my gdzieś na końcu lipca/początku sierpnia damy potwierdzenia (ślub 20 września) i najwyżej doprosimy jakiś dalszych znajomych jak nam dużo odmówi.

witam nową PM
no właśnie to było w ogóle bez zastanowienia - teraz tak myślę, że jak ślub 21.06 to potwierdzenie najlepiej do 1 maja może, ewentualnie do połowy maja. Ale wtedy zaproszenia w lutym / marcu ? znowu nie wiem
Stary 2013-08-18, 21:11   #4540
Izabela92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Heh, ja też z tych mniejszych wesel -liczę, że przyjdzie ok 60 osób, zapraszamy ok 70-80, choć z listą rezerwową to i do 100 może dobić Na szczęście minimum nam nie narzucili, tzn. jest kwota minimalna, ale wychodzi, że nawet jak przyjdzie 50 osób, to już wystarczy.

Czasami na mniejszych weselach bywa i lepsza zabawa, liczba gości o niczym nie świadczy Ja mam zamiar się świetnie bawić, nawet, jak przyjdzie 40 osób! Pozapraszamy dużo znajomych i będziemy balować

A co do tej sprawy z terminem potwierdzenia, to niestety, ale trochę sami są sobie winni... my na pewno damy ok. miesiąc wcześniej, a najlepiej to półtora.

Ja dziś mam tragiczny humor, przeżywam ciągle ten Dworek Białoprądnicki i czekam na odpowiedź... w dodatku zbiera mi się na @ i przez PMS już totalnie wariuję, co chwilę chce mi się płakać albo czymś rzucać...
Widziałam ten dworek w internecie aa czy zastanawiałaś sie może nad akacjowym dworem ?? Funkcjonuje od tego roku, podobno rewelacja - osobiście nie byłam.
Stary 2013-08-18, 21:12   #4541
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Nie nie przyznal sie... kilka razy mialam ochote to zrobic.. ale uznalam, ze w naszej relacji ktos musi byc dorosly i zachowywac sie jak czlowiek wiec skoro nie jest to ojciec to bede to ja.
w sumie to dobrze, a spotykacie sie gdzies czasem przypadkiem, typu mijacie na ulicy, w sklepie etc ?
Bo ja nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji, najpraawdopodobniej przeszła obojętnie bez jakiegokolwiek odzewu, jakbym go poprostu nie widziała.

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
Anannke - co do potwierdzeń to ja chce o potwierdzenie do 15 czerwca / ślub 12 lipca.. Dlatego ze i tak większość pewnie zapomni potwierdzić i będę musiała sama dzwonić a na sali muszę dać informacje chyba na początku lipca co do dokładnej ilości gości.
my mamy 16 sierpnia, a potwierdzenia chcemy do 1 lipca. ale i tak pewnie 2 tyg przed weselem bede dzwonic sie upewniac, bo ostateczna liste ilosci gosci mamy dac tydzien przed slubem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-18, 21:16   #4542
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
w sumie to dobrze, a spotykacie sie gdzies czasem przypadkiem, typu mijacie na ulicy, w sklepie etc ?
Bo ja nie wiem jakbym sie zachowała w takiej sytuacji, najpraawdopodobniej przeszła obojętnie bez jakiegokolwiek odzewu, jakbym go poprostu nie widziała.

my mamy 16 sierpnia, a potwierdzenia chcemy do 1 lipca. ale i tak pewnie 2 tyg przed weselem bede dzwonic sie upewniac, bo ostateczna liste ilosci gosci mamy dac tydzien przed slubem
Na szczescie nie mieszkamy juz w tym samym miescie .. inaczej pewno kiedys bym zrobila akcje pod tytulem "dzieciaki czesc jestem wasza siostra!"

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-18, 21:18   #4543
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczescie nie mieszkamy juz w tym samym miescie .. inaczej pewno kiedys bym zrobila akcje pod tytulem "dzieciaki czesc jestem wasza siostra!"
to tyle masz spokoju, nie musisz go oglądać chociaż.

🤍

Stary 2013-08-18, 21:19   #4544
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
to i my pewnie damy jakis miesiac wczesniej..
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:21   #4545
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
to tyle masz spokoju, nie musisz go oglądać chociaż.
Dokladnie a jak czegos od niego potrzebuje (ojciec mnie ubezpiecza wiec potrzebuje druki) to wysylam siostre babci bo ona zawsze mu mowi co o nim sadzi i bardzo lubi to robic

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-18, 21:22   #4546
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie a jak czegos od niego potrzebuje (ojciec mnie ubezpiecza wiec potrzebuje druki) to wysylam siostre babci bo ona zawsze mu mowi co o nim sadzi i bardzo lubi to robic
uwielbiam takich ludzi !

🤍

Stary 2013-08-18, 21:22   #4547
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
no właśnie to było w ogóle bez zastanowienia - teraz tak myślę, że jak ślub 21.06 to potwierdzenie najlepiej do 1 maja może, ewentualnie do połowy maja. Ale wtedy zaproszenia w lutym / marcu ? znowu nie wiem
Ja większość zaproszeń, które otrzymałam w swoim życiu, to były dawane na jakieś 2 miesiące przed weselem i data potwierdzenia na miesiąc przed. Więc wg mnie można dać potwierdzenia do 1 połowy maja, a zaproszenia rozdawać w marcu/kwietniu, niekoniecznie już lutym.
U nas pewnie będzie rozdawanie na przełomie czerwca i lipca (z naciskiem na lipiec, bo w czerwcu mam sejsę na studiach i pewnie nie będę miała tyle czasu jeździć), potwierdzenie do 1 połowy sierpnia, wesele 13 września.

Cytat:
Widziałam ten dworek w internecie aa czy zastanawiałaś sie może nad akacjowym dworem ?? Funkcjonuje od tego roku, podobno rewelacja - osobiście nie byłam.
Niestety tutaj nie chodzi o wesele, tylko o udzielenie ślubu cywilnego - ponoć na rok 2014 USC rozwiązał umowę z Dworkiem Białoprądnickim i już nie udzielają tam ślubów, ale czekam na oficjalną pisemną odpowiedź...
Stary 2013-08-18, 21:26   #4548
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
my też mamy małe rodziny i z tymi dalszymi krewnymi nie utrzymujemy kontaktu, więc nie zapraszamy. samej rodziny u nas wychodzi 50-60 osób, ale chcemy też zaprosić zaprosić przyjaciół i biznesowych partnerów tż
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:28   #4549
Izabela92
Raczkowanie

Cytat:
Ja większość zaproszeń, które otrzymałam w swoim życiu, to były dawane na jakieś 2 miesiące przed weselem i data potwierdzenia na miesiąc przed. Więc wg mnie można dać potwierdzenia do 1 połowy maja, a zaproszenia rozdawać w marcu/kwietniu, niekoniecznie już lutym.
U nas pewnie będzie rozdawanie na przełomie czerwca i lipca (z naciskiem na lipiec, bo w czerwcu mam sejsę na studiach i pewnie nie będę miała tyle czasu jeździć), potwierdzenie do 1 połowy sierpnia, wesele 13 września.

Niestety tutaj nie chodzi o wesele, tylko o udzielenie ślubu cywilnego - ponoć na rok 2014 USC rozwiązał umowę z Dworkiem Białoprądnickim i już nie udzielają tam ślubów, ale czekam na oficjalną pisemną odpowiedź...
Aha w takim razie tu już większy problem polecam Zamek Królewski w Niepołomicach, UC ma podpisaną umowę i udzielają tam ślubów a przyjęcie w iście królewskim stylu też jest możliwe - sale w podziemiach są podobne do tego z Białoprądnickiego. Ogólnie cudownie i w restauracji najlepsi kucharze

Edytowane przez Izabela92
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:29
Stary 2013-08-18, 21:31   #4550
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha w takim razie tu już większy problem polecam Zamek Królewski w Niepołomicach, UC ma podpisaną umowę i udzielają tam ślubów a przyjęcie w iście królewskim stylu też jest możliwe - sale w podziemiach są podobne do tego z Białoprądnickiego. Ogólnie cudownie i w restauracji najlepsi kucharze
Niestety, do Niepołomic jest nam straaasznie daleko. Goście i tak będą jechać autokarem z Krosna do Krakowa, więc chcę im oszczędzić do minimum przejazdy między miejscem ślubu, a miejscem wesela. Salę weselną mamy już wybraną - Srebrną Górę. A Willa Decjusza niestety nie uwzględniła naszego terminu...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:32
Stary 2013-08-18, 21:33   #4551
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ja sie rozłożyłam z papierami i zaczynam ogarniac firmowe sprawy, masakra niechże się to ju,ż zacznie na dobre, bo zwariuje a juz niech najlepiej sie zacznie na dobre zarabianie super kasiory, to bede happy
Trzymam kciuki by raz dwa ruszyło i się meeeeeeeega rozkręciło.
P.S będziesz robić stronę internetową firmy i jakieś materiały reklamowe? Jeśli tak, to służę pomocą, podpowiedzią, radą.

Cytat:
Cześć Dziewczyny !!! Od jakiegoś czasu Was podglądam i wkońcu pasuje mi się odezwać. Ślubuje 12 lipca 2014 roku .

Czuje że rok przygotowań będzie jednym z piękniejszych w moim życiu, nie mam stresu ani strachu przed przygotowaniami i planowaniem
Witaj.

Cytat:
Poznanianka1990 tak fotografa i wideofilmowanie mam podpisane z firmą z Rzeszowa *Zebra* są cudowni i profesjonalni.
Nasze wesele jest na trochę ponad 300 osób więc musi być dobry skład coby ogarnąć tyle ludzi i żebyśmy nie mieli tylko naszych zdjęć a też naszych gości. Dlatego zdecydowałam się na dwóch fotografów, i prawdopodobnie dwóch operatorów kamer - ale to jeszcze muszę przemyśleć.

Czy ma któraś z Was suknie projektanta Justin Aleksander ??
Łoooo mamo nie ogarnęłabym.

Cytat:
macie wymogi ? że MUSI byc iles tam ludzi minimum ? nasza sala jest niby na 300 osob, ale jak osttanio tam bylam i liczyłam stoliki, to na moje oko 200 osob to max jesli sie tam zmiesci ^^
My mamy w umowie wpisane minimum 50 osób (na naszej liście jest póki co 58), ale babeczka na nowej sali powiedziała, że jak na ktoś odmówi w ostatniej chwili to jakoś się dogadamy.
Ostateczną liczbę gości mamy podać na tydzień przed.

Cytat:
Też się nad tym zastanawialiśmy, a teraz to samo sobie powtarzamy.
Dlaczego rezygnować z zabawy z najbliższymi tylko dlatego, że jest ich niewielu.
Jak byśmy się uparli, na piątą wodę po kisielu to i do 150 byśmy pewnie dobili, pytanie po co?

Cytat:

U nas będzie ogromna przewaga osób młodych - głównie przyjaciół i troszkę kuzynowska (najbliższego) więc obstawiam, że zabawa będzie przednia.
Ze starszyzny mamy na dobrą sprawę tylko rodziców, dwie ciotki z chłopami i Chrzestnego TŻ z żoną, co daje zawrotną liczbę 9 osób. Moja Chrzestna ma ciut ponad cztery dyszki, więc stwierdziła, że ona to do młodzieży się zalicza, a później już tylko nasz przedział czyli 30 +/- i mniej.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

My mamy zamiar zapraszać na 4 miesiące przed - głównie podczas Świąt BN bo po prostu wtedy będziemy się z rodzinką widzieć.
Ślubujemy pod koniec kwietnia, a o potwierdzenie chcemy poprosić do 10 marca (1,5 miesiąca przed) - myślę, że to optymalnie.

Uf! Nadrobiłam!
Za nami sympatyczny dzień - u rodziców miło. Oczywiście temat główny - ślub. Wszystko bardz pozytywnie jednak.
Później zakupy, chwila relaksu, rower , trochę mniejszych lub większych obowiązków i.. w końcu siedliśmy!
Aż mi się chyba nie chce do prac jutro iść - fajnie było to czterodniowe wolne.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:37   #4552
Izabela92
Raczkowanie

Ijaa nadrobiłaś idealnie kiedy zamawiasz zaproszenia skoro prosicie w grudniu ?
Stary 2013-08-18, 21:42   #4553
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ijaa nadrobiłaś idealnie kiedy zamawiasz zaproszenia skoro prosicie w grudniu ?
Jako, że ślubujemy w USC będziemy mieć klepniętą datę i godzinę na pół roku przed czyli na koniec października. Krótko po tym będziemy szlifować zaproszenia (robimy sami), drukować/zdobić. Obstawiam, że na połowę/koniec listopada będą gotowe.

Stary 2013-08-18, 21:46   #4554
Izabela92
Raczkowanie

Super tez chciałabym już mieć projekt albo chociaż wybrany model ale nie chce sie zabardzo wygłupić i przedwcześnie zamówić mam 11 miesięcy jakby nie było.
Masz już wybraną suknie ??
Stary 2013-08-18, 21:51   #4555
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super tez chciałabym już mieć projekt albo chociaż wybrany model ale nie chce sie zabardzo wygłupić i przedwcześnie zamówić mam 11 miesięcy jakby nie było.
Masz już wybraną suknie ??
Ostatecznie nie.
Byłam na mierzeniach i mam swoje typy, w dwóch wręcz się zakochałam, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji i nie zamówiłam.
Daję sobie jeszcze 1-1,5 miesiąca bo rozglądam się też za używaną.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:52
Stary 2013-08-18, 21:51   #4556
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki by raz dwa ruszyło i się meeeeeeeega rozkręciło.
P.S będziesz robić stronę internetową firmy i jakieś materiały reklamowe? Jeśli tak, to służę pomocą, podpowiedzią, radą.

Witaj.

Łoooo mamo nie ogarnęłabym.

My mamy w umowie wpisane minimum 50 osób (na naszej liście jest póki co 58), ale babeczka na nowej sali powiedziała, że jak na ktoś odmówi w ostatniej chwili to jakoś się dogadamy.
Ostateczną liczbę gości mamy podać na tydzień przed.

Też się nad tym zastanawialiśmy, a teraz to samo sobie powtarzamy.
Dlaczego rezygnować z zabawy z najbliższymi tylko dlatego, że jest ich niewielu.
Jak byśmy się uparli, na piątą wodę po kisielu to i do 150 byśmy pewnie dobili, pytanie po co?

U nas będzie ogromna przewaga osób młodych - głównie przyjaciół i troszkę kuzynowska (najbliższego) więc obstawiam, że zabawa będzie przednia.
Ze starszyzny mamy na dobrą sprawę tylko rodziców, dwie ciotki z chłopami i Chrzestnego TŻ z żoną, co daje zawrotną liczbę 9 osób. Moja Chrzestna ma ciut ponad cztery dyszki, więc stwierdziła, że ona to do młodzieży się zalicza, a później już tylko nasz przedział czyli 30 +/- i mniej.

My mamy zamiar zapraszać na 4 miesiące przed - głównie podczas Świąt BN bo po prostu wtedy będziemy się z rodzinką widzieć.
Ślubujemy pod koniec kwietnia, a o potwierdzenie chcemy poprosić do 10 marca (1,5 miesiąca przed) - myślę, że to optymalnie.

Uf! Nadrobiłam!
Za nami sympatyczny dzień - u rodziców miło. Oczywiście temat główny - ślub. Wszystko bardz pozytywnie jednak.
Później zakupy, chwila relaksu, rower , trochę mniejszych lub większych obowiązków i.. w końcu siedliśmy!
Aż mi się chyba nie chce do prac jutro iść - fajnie było to czterodniowe wolne.
to tak jak my, ostateczna liste gosci podać tydzień wcześniej - żeby wiedzieli ile pokupować, i porobić. ale goście nie muszą o tym wiedziec i dać znać będą mieli na początku lipca czy się deklarują na przybycie, czy też nie.

Mój tż ma najbliższą rodzinę do proszenia, jego rodzeństwo z rodzinami + dziadkowie + rodzenstwo rodziców i ich dzieci wychodzi 90 osób u mnie troche mniej, bo jakoś koło 60, ale wszyscy inni którzy są jeszcze na mojej liście, zyją ze mną w dobrych stosunkach i dobrym kontakcie, i się lubimy, i chcę ich w tak waznym dla mnie dniu jest jedna para z dzieciakami, z którymi nie trzymam kontaktu żadnego, i zdecydowałam się ich wykreślić z listy

🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:52
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:52   #4557
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam się po weekendzie
Miłe zaskoczenie, bo spodziewałam się już nowego wątku
Nie dam rady nadrobić
Weekend spędzony z TŻ. Wczoraj popiliśmy z jego rodzicami, tak że hoho wstyd gadać Ja byłam pijana jak nie wiem, a musiałam eskortować teścia, bo o mało nie wpadł komuś na działkę i spadł ze schodów gdyby nie ja :cojest: Chyba pierwszy raz widziałam go w takim stanie
Ale najlepsze jest to że wypił mniej niż ja Ale wieczór uważam za jak najbardziej udany Świetnie się z teściami bawiłam

Ehh ogólnie to rozmawiałam z TŻ. Powiedział, że rodzice mu ostatnio powiedzieli że na ślub dostanie od nich trochę kasy. Bo od dzieciaka odkładali dla niego i jego siostry kasę. ehh zrobiło mi się smutno i głupio, bo wiem że moi rodzice nie będą mogli sobie pozwolić żeby nam dać pieniądze :/
Wiem że te 9 tysięcy za salę to już jest dla nich spory wydatek. A co dopiero jakby nam mieli jeszcze sypnąć kasą na prezent :/
Wiem że to głupie, ale zrobiło mi się smutno. Że jak zwykle ja nawalam. On więcej zarabia, on dostanie pieniądze od rodziców...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:56   #4558
Izabela92
Raczkowanie

A jaki projektant Cię interesuje ?? Widziałaś suknie Inbal Dror ??? polowałam na jedną z nich ale okazało sie ze najbliższy salon jest w Paryżu i Anglii - mam znajomych w Anglii więc posprawdzali mi wszystko i okazało sie ze mogę mieć ją jedynie na obrazku bo cena ponad 20 tys złotych hahaha- Dlatego nikt nie sprowadza ich do Polski chyba/ chociaż piękne !!
Stary 2013-08-18, 22:04   #4559
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ehh ogólnie to rozmawiałam z TŻ. Powiedział, że rodzice mu ostatnio powiedzieli że na ślub dostanie od nich trochę kasy. Bo od dzieciaka odkładali dla niego i jego siostry kasę. ehh zrobiło mi się smutno i głupio, bo wiem że moi rodzice nie będą mogli sobie pozwolić żeby nam dać pieniądze :/
Wiem że te 9 tysięcy za salę to już jest dla nich spory wydatek. A co dopiero jakby nam mieli jeszcze sypnąć kasą na prezent :/
Wiem że to głupie, ale zrobiło mi się smutno. Że jak zwykle ja nawalam. On więcej zarabia, on dostanie pieniądze od rodziców...
No, ale przecież Wam też rodzice pomagają - mają wkład w wesele.
Każdy rozsądny człowiek rozsądnie do takiej sytuacji podejdzie - wiadomo, że rodzice chcą dla dzieci jak najlepiej i pomagają w miarę możliwości.
To, że jedni dają więcej nie jest automatycznie wyznacznikiem, że drudzy też powinni. Nie zadręczaj się takim myśleniem, bo na prawdę nie masz powodu.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
A jaki projektant Cię interesuje ?? Widziałaś suknie Inbal Dror ??? polowałam na jedną z nich ale okazało sie ze najbliższy salon jest w Paryżu i Anglii - mam znajomych w Anglii więc posprawdzali mi wszystko i okazało sie ze mogę mieć ją jedynie na obrazku bo cena ponad 20 tys złotych hahaha- Dlatego nikt nie sprowadza ich do Polski chyba/ chociaż piękne !!
Żaden.
Nigdy nie interesowałam się sukniami ze względu na projektantów. Poza jakimiś znanymi nazwiskami wręcz nie mam pojęcia, co, kogo i za ile.

Przy wyborach na pierwszy miejscu był gust, później dopasowanie do figury (wiadomo, że nie każdemu wszystko pasuje), a później stan konta - celuję raczej w mocno średnią półkę i polską firmę.

Stary 2013-08-18, 22:10   #4560
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie
Miłe zaskoczenie, bo spodziewałam się już nowego wątku
Nie dam rady nadrobić
Weekend spędzony z TŻ. Wczoraj popiliśmy z jego rodzicami, tak że hoho wstyd gadać Ja byłam pijana jak nie wiem, a musiałam eskortować teścia, bo o mało nie wpadł komuś na działkę i spadł ze schodów gdyby nie ja :cojest: Chyba pierwszy raz widziałam go w takim stanie
Ale najlepsze jest to że wypił mniej niż ja Ale wieczór uważam za jak najbardziej udany Świetnie się z teściami bawiłam

ej ! czemu niby Ty nawalasz ? przestań tak myśleć ! Nie kazdego stac na zafundowanie dziecku wesela, i to nie jest niczyja wina. Niestety, ale takie mamy czasy, że większośc ludzi liczy każdy grosz, żeby starczyło od pierwszego do pierwszego. Jeśli jego rodzice mają, i mu dadzą, to przynajmniej zmniejszą automatycznie Wasze koszty . Nie możesz się przez to smucić, Twój Tż na pewno wie jaka jest u Ciebie sytuacja i wątpie żeby miał jakieś pretensje do Ciebie, czy Twoich rodziców. Glowa do góry, i bez takiego myślenia, bo ..

🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości