|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Mnie niedosyc ze nic nie leci, to rozniar cycow taki jak przed ciaza...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
wrr dziwne uczucie w brzuchu i krzyżach
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Dziewczyny jak jest z przytulaniem po cc
? Czytam na necie ze tak samo jak po sn.... 6 tyg pologu (?) myslalam ze w takim wypadku da sie cos wczesniej.... Kropla: piekny opis, gratuluje jeszcze raz i zazdroszcze ze jestes juz po ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,
a ja ci powiem ze widzialam ta aukcje
noe znam sie ale podoba mi sie i jesli jednak zdecydujemu sie na zakup lozeczka to sobie dodalam.aukcje do obserwowanych i go kupie Cytat:
cycki ani drgna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
a nawet ze.dluzej bywa bo rana sie musi calkiem.zagoic zeby od orgazmu skurczow macicy nie porobic i zeby sie to nie rozlazlo ehhh ciezkie czasy nas czekaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ale sie ze mnie gadula.zrobila ide tz kplacje czynic tylko jeszcze 5minut bo mi sie.oliwka wchlania w brzuszek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaczynam panikować
-jakby to miało coś zmienić ![]() małż już w sobotę będzie, a ja się boję, żeby na tej ostatniej prostej Miki mnie nie zaskoczył nie wyobrażam sobie żeby P. ze mną nie było idę pobuczeć bo już mam łzy w oczach
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
moja matka się obraziła o to, że jak urodzę przed końcem remontu to pójdziemy na chwilę do moich teściów... bo powinnam wziąć noworodka ze szpitala i od razu przyjechać do Tarnowa 200 km... a Dawid nie wiadomo czy od razu dostanie te 2 tyg. poza tym nie wyobrażam sobie jazdy z całą wyprawką ze wszystkim i jeszcze po porodzie... i robi mi kazanie od pół godziny jaka to ja jestem nieszczera, że powinnam mieć matkę przy sobie a nie obcą babę itp itd... też bym chciała być przy niej ale myślę tez o podrozy prawie zaraz po porodzie i o Dawidzie... eh mam nadzieję, że nie urodzę przed końcem sierpnia... a najlepiej tak koło 10 września... bo wtedy pójdziemy do siebie i nie będzie problemu
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-08-18 o 20:45 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Tassia: no gdzies czytalam ze do 3mcy moze sie polog po cc przedluzyc... masakra
z tego co wiem to u mnie w szpitalu 12godz po operacji sie lezy... ciekawe czy w tym czasie przyniosa mi malego, czy dopiero jak wstane...zaczynam sie wogole bac tego znieczulenia, dziwnego uczucia ze targaja mi brzuch i cewnikowania, wyciagania szwow i drenuu eh masakra im blizej tym bardziej sie nakrecam![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ja mam jeden sportowy do karmienia i więcej takich nie kupię, bo ja wolę usztywniane, a te to potem. Mam jeszcze sportowe staniki takie zwykłe,więc wezmę je w razie w. Cytat:
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzscznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Agusia ja zamowilam hevea lateksowy baby na allegro, w necie sa o nim naprawde super opinie, dlatego sie nie zastanawialam... Na takiej rzeczy nie ma co oszczedzac moim zdanien.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,
Cytat:
moze nie przemyslala tego co opowiada Cytat:
nie myslalam.o zadnych drenach ani o cewniku a co do dzieciaka to u nas w staroswieckim.szpitalu uniwersyteckim daja dzidzie na chwilke doslownie minutke po cesarce potem wazenie mierzenie itp niby ojciec moze kangurowac tak maja na stronie i w ogole a dzieciaka przynosza co chwilke bo trudniej laktacje rozkrecic przy cc wiec przynosza niemal.bez przerwy przez okolo 6h i potem na sale poporodowa i wtedy juz naokraglo dziecko jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
mam serdecznie dość wszystkiego. za dużo problemów mi się zwaliło na głowę... i jeszcze myśleć muszę o takich pierdach, bo ktoś się obrazi, komuś się przykro zrobi itp itd... nie mamy mieszkania, nie mamy kasy takiej jak nam wywalili w piątek, czekają nas ogromne użerania się z właścicielami kamienicy, ogólnie same problemy to jeszcze ktoś mi robi wyżuty z takiego powodu... bo przykro się zrobiło bo to bo tamto.. a ja dziś naliczyłam 16 skurczy macicy... i to nie interesuje... dzisiaj dzwoniła inna ciotka i znów teksty: co wy zrobicie, jak wy dacie rade, przeciez do sierpnia musisz sie wyprowadzic, jak przeprowadzicie sie do tamtego syfu (nowe mieszkanie) anie pomalowane ani skonczone ani nic i ciagle tylko takie gadki slysze... bo powinnam teraz wsiasc w pociag lub auto i jechac do Tarnowa, bo tam lepiej niz "na tym" śląsku... tam zawsze wszystko jest lepsze. a ja wole siedziec w mojej malej klitce z Dawidem i co pocwiartuja mnie?
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Mam głupie pytanie.
A Żywiec Zdrój to woda źródlana, si? ![]() Zazdroszczę, już ze 2 lata nie siedziałam w wannie. A można w ogóle tak na końcówce ciąży? Bleee nie tknęłabym surowizny...
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() W goracej można jak sie zacznie - albo wyciszy, albo przyspieszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka a Ty moim zdaniem powinnaś wyluzować, bo tylko niepotrzebnie stresujesz dziecko. Przecież jesteś pozamykana, nic Cię nie boli, nic a nic nie zapowiada się na wcześniejszy poród. A przecież JAKBY COKOLWIEK zaczęło się dziać to przecież P. nie jest na końcu świata i zdąży przyjechać... Poza tym w sobotę już będzie...
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladan musisz spróbować jej to jakoś spokojnie wytłumaczyć
A gdzie jest Angel? była dziś? pytałam o tego wiesiołka a jej ni ma... Może co bedzie? ![]() na kolację zjedliśmy pizze, dużo pizzy... I piłam colę moja córka baaardzo lubi ten zestaw, skacze niemiłosiernie właśnie sobie uświadomiłamm że jutro na 18 idę do szkoły już mi się nie chcemój przezabawny mąż stwierdził, że trochę wstyd wejść na zajęcia ze swoją poduszką pod tyłek (bo krzesełka wiadomo twarde jak w szkole ). I on by mi radził wsadzić ją sobie w majty to nikt nie zobaczy że mam ją ze sobą... no kawalarz
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
mozna w wannie cala ciaze ale nie za dlugo i nie za goraco tak samo jak w basenie mozna do.konca :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mąż lubi z czym?Z Nutellą Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Tak z innej beczki: w lidlu od 22 bodajze ma byc nowa gazetka a w niej termometr za ok 5dych, taki do czola.. widzialyscie?
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale marzę o jacuzzi ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Kaśko wytrwasz
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam. Poza tym ja naprawdę mam teraz ZA DUŻO i nie chcę o tym myśleć ani tym bardziej rozmawiać. Dawid i ja zakładamy, że zdążymy, że wszystko pójdzie sprawnie i że nie urodzę przedwcześnie... no i że wprowadzimy się do siebie. On, ja, Julia. Jeśli urodzę i nie będzie gotowe to wtedy będę myśleć i ustalać - za dużo planów B, C, D...
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
ja jeszcze z 3 tyg i mogę rodzić
mam nadzieję że urodzę z 2 tyg przed terminem bo mam już dość czuje się jak kaleka wyspać się nie idzie, gniecie mnie pod żebrami ciągle i mam masakryczną zgagę weźcie się módlcie przez ten tydzień żeby szanowsny zus mi w końcu wypłacił kase
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
Cytat:
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olej to wszystko
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to kupie lampke i planuje zakup tych ochraniaczy do gniazdek bo dobra cena jest 8zl za 12sztuk biustonosz do karmienia i mysle o podgrzewaczu butelek do auta bo chyba tez tanio ale oblukam wczesniej allegro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to bez kitu, powinno do niej dotrzeć. Wiesz co,ja na Twoim miejscu przestałabym chyba odbierać takie telefony. Napisałabym smsa do ciotek i mamy,że nie chcę się denerwować...
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślenie "co będzie jak..." tylko stresuje i działa negatywnie na dzieci. staram się olać, pewnie jak Dawid wróci z pracy to mnie nastawi optymistycznie
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz do mnie zadzwonil ze mial ochote zwymiotowac jak ja widzial i je*nac mocno
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

? Czytam na necie ze tak samo jak po sn.... 6 tyg pologu (?)
myslalam ze w takim wypadku da sie cos wczesniej.... 

idę pobuczeć bo już mam łzy w oczach 

wiem, że byłam zła 

trzymajcie kciuki żeby jutro nas wypuścili

mój brat wczoraj jadł 
moja córka baaardzo lubi ten zestaw, skacze niemiłosiernie