|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Zostałam usunięta z klubu w tym samym czasie co Onaella i Djerba, dziewczyny zaraz potem dostały zaproszenie. Od tamtego czasy minęły już chyba ponad 3 miesiące, a ja dalej nie dostałam, odzywam się tutaj na wątku prawie codziennie. Nie są to szalone ilości postów, ale zawsze coś napisze. Żeby nie było nie "wale focha" tylko smutno i przykro mi się zrobiło. W ogóle mam wrażenie, ze moje posty są tutaj na wątku niewidoczne...
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, wcale tak nie jest... Neti po prostu odzywa się bardzo często, dlatego znów dostała zaproszenie (choć i tak go nie zauważyła
), a Djerby nie ma w klubie... Nie chcemy Cię? No coś Ty, zwariowałaś? Jest nas tutaj po prostu dużo i czasem niektóre posty giną wśród innych - ja też nie jestem ostatnio jakoś bardzo aktywna, bo brak mi czasu na to i powiem szczerze, że nie widziałam, że coś pisałaś na ten temat. Nie obrażaj się. ![]() Neti, poszukaj dobrze, bo zaproszenie wisi w klubie, czyli jest cały czas jako wysłane - nieodebrane. Widziałam, że było coś o ząbkach - podobnie jak z porodem, odnoszę tutaj wrażenie, że u nas to NIGDY nie nastąpi. Także no... Pewnie zostaniemy ostatnie, na szarym końcu...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-18 o 23:04 |
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
My też bezzębne.
I chyba tyle na dzisiaj, bo młoda wieczorem tylko buczała. Padam. Może na te zęby, bo kupy też ma takie luzniejsze. |
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
Black
pocieszę się, że nawet jakbyście miały być ostatnie z zębami, to za to - jakie emocje! cały wątek by wam kibicował
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie !!!
Wywołana do tablicy przez Marsi postanowiłam się ujawnić Wiem nie mam nic na swoje usprawiedliwienie prócz szczęśliwego bobasa który został obdarowany mnóstwem rzeczy z Waszego polecenia ! I tak skusiłam się na chustę, obala i żyrafę prosto z Francji :p W wielu przypadkach rozwiązałyście też moje problemy za co chwała Wam! Powinnam należeć do mamuś marcowo-kwietniowych i długo je podczytywałam ale kiedyś jedna z dziewczyn też podczytujących ten wątek opowiedziała coś o Was postanowiłam zerknąć okiem i tak oto nastąpił rozwód :p Wedle mojego gustu jesteście EXTRA ponieważ każda z Was jest dobra w innym i nie ukrywacie tego dzieki czemu wątek jest bardzo ciekawy i pomimo że dzieciowy można znaleźć tu również przepisy na ciasto, pooglądać piękne zdjęcia itd... Cały dzień myślałam co napisze a i tak wyleciało mi z głowy... Po krótkim wstępie pora na przedstawienie się : CZEŚĆ JESTEM KAROLINA I JETEM WIZAZANKĄ hahahaha Moje największe szczęście urodziło się 14.03 przez cc . Krzyś ważył 3400 g, miał 54 cm dł i dostał 8 pkt. Uprzedzając wasze pytania dlaczego cc - byłam już po terminie a mały miał bardzo brzydkie zapisy ktg( zwężała się oscylacja tętna) przyjeli mnie do szpitala po czym czekali jeden dzień, następnie robili próbę oksytocynową która wyszła prawidłowo, następnie chcieli mi założyć cewnik lub potraktować żelem ale wcześniej musieli sprawdzić czystość wód i jakaś doktórka KONOWAŁ stwierdziła u mnie kłykciny kończyste czyli uwaga wirusa HPV ![]() p.s. blogerka przecież pojechała do chorwacji i pewnie nie ma neta żeby wam podesłać linka na jej modowy blog
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html |
||
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skończyłam
zmiany na pierwszej stronie... Z zaginionych mamuś usunęłam te, które nie odezwały się przynajmniej w 3. pierwszych wątkach na odchowalni, albo po bardzo długiej przerwie napisały jednego posta i znowu ich nie ma.Ogólnie, jeśli wszelkie zmiany się nie spodobają, to oczywiście wrócimy do tamtego wyglądu. ![]() Jaka, ![]() Spadam w kimono, bo Pola już dwa razy się budziła - nosek ma przytkany. Papa
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-19 o 01:16 |
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
33 lata, Ania ur. 11.02 przez cc (tp 20.02), 3360 g i 55 cm---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- I uu ![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Nie wiem czemu przy wysyłaniu zrobiło mi się z dużego UU małe bo wpisane było dobrze... To może lepiej kp
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Czesc!
fewciu wczoraj Yae dospala do 6 a pozniej tz wzial ja na dlugi spacer. Dzieki temu jeszcze do 8.30 spalam. lady troche kontrowersyjnie, ale odstawilabym wszelkie smarowidla. Natomiast zmienilabym sposob pielegnacji: pupy nie wycierac tylko przykladac wilgotna chusteczke miejsce przy miejscu i pozniej tak samo osuszyc chusteczka higieniczna. Takim sposobem dbam o Yae i mimo cziki, jednorazowych pieluszek nic sie nie dzieje ze skora. Jesli tak Pietraszkowi nie pomozesz, to poszlabym do lekarza. marsi dieta na wieloryba jest genialna. Powodzenia w realizacji marzen!! little wczoraj o 23 zachcialo mi sie deseru, wczesniej fast food wciagnelam, bo wlasciwa kolacje jedlismy o 18 (nota bene bylismy w knajpce, ktora specjalizuje sie w potrawach z aloesa, awokado i pomidorow i fewciu, bokeh, mala tule Was mocno! tresello jak sie "Cien..." podobal? Kaziololo to piosenka, ktora kiedys szaja dala i jest kapielowym hitem. Z frontu nowych wiesci brak, ale tz sie stara. neti jak Antosiowa grzywka? blugirl, jaka witajcie!! jaka tez z Wroclawia jestes? Dzis tez Yae wstala o 6, moze jej sie przestawilo. Zauwazylam tez, ze lepiej spi, jesli lezy na brzuszku. Wczoraj tz mial wolne, caly dzien spedzilismy w Osace a wieczorem planowalismy wyjsc gdzies tylko we dwoje... Na planach sie skonczylo, bo przyjeli w szpitalu pacjenta, ktorym ma sie tz opiekowac. Normalnie nie szedlby, ale pacjent cierpi na bardzo rzadka chorobe (wczoraj pierwszy raz uslyszal o takiej a w calym kraju jest tylko kilka przypadkow) i musial sie douczyc. W Osace bylam w kolejnym pokoju dla matki z dzieckiem. Tym razem jeszcze wiekszy wypas. Jest ciepla woda, zeby mleko przygotowac, mozliwosc podgrzania jedzenia dla dziecka, stoliki do karmienia lyzeczka, z 10 przewijakow, automat z pieluchami, miejsce do przebierania dzieci juz stojacych, mozliwosc zmierzenia i zwazenia dziecka oraz pokoj do karmienia dla jednej lub 3 osob a w nim nawet poduszki do karmienia! Byly tez 2 panie opiekunki, ktore ruchem sterowaly i pomagaly we wszystkim. To pomieszczenie bylo przy dziale dzieciecym, a tam w niedziele odbywaly sie zajecia z pieczenia ciastek dla najmlodszych. Wszystkie dzieci maka umorusane i w wykrochmalonych czapkach kucharskich. Sliczny widok! Zaraz dalej byly sklepy z ubrankami: Dior, Armani, Ralp Laurent i spolka. Nie mialam odwagi spojrzec na ceny, ale moze trzeba bylo... |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
jaka, slask jak nic
![]() Wroclaw ewentulnie ![]() Ale wysyp nowych mam, fajnie ![]() tresselleo, widze, ze temat kaszek nurtuje Cie tak jak i mnie ![]()
|
|
|
|
#341 |
|
Przyczajenie
|
Dodalo mi tylko jedno zdjecie, Zosia miala wtedy 5 tygodni.
Marsi piekne marzenie. My podjelismy sie ratowania rodzinnej posiadlosci niedaleko Werony nie majac zielonego pojecia o niczym, bardziej na zasadzie zobaczymy co to bedzie. Zycie na wsi na poczatku zupelnie nas scielo z nog teraz gdy wracamy do Florencji jest ... dziwnie. Ale tam jest cale nasze zycie towarzyskie i to fajne wiec jezdzimy jak tylko sie da. I poludnie Wloch jest przecudne, ale dla mnie tylko na wakacje, niestety zupelnie nie moja mentalnosc. Co do kursow to smialo pytaj, pomoge jak moge. Ja o zyciu z Wlochem nie moge sie chyba wypowiadac, bo moj maz jest najmniej wloska osoba jaka spotkalam i z charakteru i z wygladu, zreszta czesto do niego ludzie mowia po angielsku, bo jest dokladnym przeciwienstwem stereotypowego wlocha (a dokladna kopia ze sredniowiecznych afreskow Tesciowa moja jest okropna i moj maz jest pierwszy, ktory to przyznaje wiec nie ma mowy o mamisynku. Ale tak szczerze mowiac to z naszych znajomych jest tylko jeden przypadek skrajny. A podstawowy zarzut, ze mlodzi zostaja dlugo w domu z wygodnictwa uwazam za smieszny: znam wiele mlodych par, ktore chca zamieszkac same i starac sie o dzieci, ale finansowo jest to niemozliwe, tym bardziej ze rynek pracy rzadko ma cos interesujacego do zaoferowania poza Mediolanem. Ja tez juz trzecia pobudka i juz nie ma szans na odlozenie do lozeczka, spi wylacznie wbijajac swoje duze stopy w moje zebra
|
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa mamusie, śliczna Sofia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Witam się z rana ..nie mam już szans na pospanie...Antonio na wyjeździe spał tak sobie...sporo, miał pobudek...wiercil się-dzieci chyba też odczuwaja zmianę miejsca
- no i dziś jakby mu to zostało ...:banghead::banghead:Powiedzcie mi kobitki co moge mu podawac dalej (deserki je i wcina ze ho ho..) A z obiadkow jedynie zupa jarzynowa ( ale tam ta marchewka)...ponadto cały czas go ewidentnie coś zatwardza...mleko bebilon comfort??, kupiliśmy teraz2...zobaczymy... BLACK...może w aplikacji nie widać tych zaproszeń..?? Muszę się udać do teściów na internet (na razie brak kasy na jakiegoś laptopa)...i wtedy popatrzę w końcu przez monitor na Was ![]() MENQ grzywke obcielam jeszcze przed wyjazdem ...przy zmianie pieluchy na przewijaku...złapałam za nożyczki ...od razu lepiej..grzywka w oczka nie wchodzi ![]() JAKA....witamy kolejna "nową" mamusię...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-19 o 06:53 |
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Witam sie po nocy pelnej pobudek
![]() Blugirl, śliczn Zosia |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W nocy 3 pobudki,, a przed chwila pobudka na dobre. Dziecko mi się przewala po łóżku więc sobie jeszcze leżę i odpoczywam. Miłego dnia ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Neti podawaj dalej warzywa-brokuły,groszek,dymie z ziemniakiem. Witam nowe mamusie ! Włochy Meneq super że choć troszkę czasu spędziliście razem ![]() Bokeh jak humor? U mnie bez zmian... Szaja za dużo patrzysz w komputer i stąd zapalenie spojówek ![]() --------- Blanka się dzisiaj znowu często budziła,przekręcała i podnosiła główkę do zabawy Rozkoszna przy tym była mimo wszystko,bo takie śpiące oczka miała ale głową twardo w górze. No i zauważyłam że jej się w nocy chce pić. Bo przy co drugiej pobudce Dawałam jej mleko,a dzisiaj tylko raz podałam mleko-koło 2 a resztę woda. I nie upominala się o mleko.I zauważyłam że lepiej śpi jak jest odkrytą. Myślicie że mogę ją tak zostawiać tylko ubierać ciut cieplej na noc? Teraz śpi w samych bodach. Zbieram się właśnie do lekarza-jedziemy sprawdzić wyniki badań. Pani w rejestracji w piątek nie chciała mi pokazaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu powodzenia na wizycie.
Pozdrawiam z nad śniadanka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!!!
U nas dzisiaj nocka marzenie!!!!!! Tzn marzenie Pietraszko budzil sie co 2godziny, dostawal cyca i szedl spac w porownaniu z tym, co sie dzialo przez ostatnich pare tygodni jest rewelacja. Wstal z malzem (podobno:P) o 6,25, M.go wzial ze soba i dopiero o 7.05 dostalam mlodego z powrotem ![]() Poza tym o ktorejs w nocy czuje klepanie w ramie, otwieram oczy a tam malz, mowi, skarbie, poloz sie normalnie Jakajakaja hello!!!!! Milo nam strasznie ![]() Blu, przesliczna Sofia Neti, kochana, z aplikacji nie wejdziesz do klubu Fewciu, glowa do gory nie smutaj!!!Meneq, dzieki za rady, skorzystam A jak sobie radzisz z kupsztalkiem? Pupka pod kran? Malz mowil, ze dzisiaj odparzenie lepiej, jeszcze nie przebieralam pampka wiec nie wiem Moje dziecie od jakiegos miesiaca ma ulubiona zabawe - wchodzi na wage jak jest cicho i nie ma go w zasiegu wzroku tzn, ze twardo probuje sie zwazyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w pokoju 25st i Yae spi w samym body. |
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() FEWCIU pisałam że mały jedynie zupke jarzynowa zje(wmusze tez w niego trochę groszku)....szpinaku nie tknie...ziemniaka..dyni nie.... Dziś spróbujemy brokuly...a zostaje jeszcze kalafior i chyba koniec...następne już z mięsem... Mogę dawać już coś z mięsem? Chyba za szybko..on je dopiero od 2 tygodni deserki i obiadki (głównie deserki).. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-19 o 08:06 |
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana u nas noc ok, jedna pobudka na mleko o 2 a teraz od 7:30 nie śpimy.
fewcia współczuje kolejnej kiepskiej nocy lady brawa za noc piekna noc ![]() jaka ja obstawiam wrocław ![]() wiem że to może dziecinne ale boje sie naszego wyjzadu to znaczy że Bartuś wieczorem albo w nocy będzie bardzo płaka, że nie będzie go jak uspokoić i że ludzie w pensjonacie beda mieli o to pretensje
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze jest dokladne osuszenie i nie pocieranie |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
hje, widze poszalalas na pierwszej stronie
![]() podoba mie sie ale mnie dzisiaj plecy naparzaja rajusku meneq dzieki, skorzystam
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis to odwleczone o 1,5msca szczepienie.
Na dodatek 1.raz idziemy bez TZ... Nocka tragedia. Bylo juz tak pieknie (1 pobudka), a dzis powrot do dawnych czasow - 5 pobudek :/ Strasznie niespokojny sen mial dzis Kuba. Wiercil sie, jeczal, nie mogl sobie znalezc pozycji. Na dodatek prezy sie podczas jedzenia, drapie, szczypie, wyrywa sie, steka czyli same uroki kp ![]() W dzien tez nieznosny stekacz, wiec moze to zeby jednak..... |
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrocław?
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
lady koniecznie sprobuj, to dziala!
Wlasnie rozdziewiczylam nasza nowa kuchenke mikrofalowa. Wow, ale cudenko. A na deser rozmaite owoce, Yae na figi sie rzucila ;-) |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka gaduly!
dziec juz spi, powizazuje troche, zjem i musze ogarnac chalupcye i siebe bo dzis mam spotkanko z kolezankami z pracy ![]() dalam wczoraj malemu arbuza, szal bym nie z tej ziemi ![]() wazylam wczoraj malego - wazy 7920! ![]() od dzisiaj daje malemu juz "normalne" kaszki, na pierwszy ogien poszla jakas zbozowa z jablkiem i sliwka. zjadl calkiem ladnie ![]() Bokeh - przykro mi z powodu aparatu ![]() ninagg-OMG z tym wpisem na fb! beznadziejna baba! lenova - za bloga, ale laska z Ciebie! nawijka - super ze wypad sie udal! szaja - gratki za zebola! czyli opuszczasz nasze bezzebne grono? ![]() mama - mam nadzieje ze z mezem juz ok? Blugirl - witaj! ![]() gocha - super dzieciaczki! ---------- lece sprzatac. reszte nadrobie pozniej, buziaki! |
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane,
Stało się!! doczekałam się!! Tzt mi się oświadczył !!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

), a Djerby nie ma w klubie... Nie chcemy Cię? No coś Ty, zwariowałaś? Jest nas tutaj po prostu dużo i czasem niektóre posty giną wśród innych - ja też nie jestem ostatnio jakoś bardzo aktywna, bo brak mi czasu na to i powiem szczerze, że nie widziałam, że coś pisałaś na ten temat. Nie obrażaj się. 
Także no... Pewnie zostaniemy ostatnie, na szarym końcu...
pocieszę się, że nawet jakbyście miały być ostatnie z zębami, to za to - jakie emocje! cały wątek by wam kibicował

zmiany na pierwszej stronie... Z zaginionych mamuś usunęłam te, które nie odezwały się przynajmniej w 3. pierwszych wątkach na odchowalni, albo po bardzo długiej przerwie napisały jednego posta i znowu ich nie ma.