Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 22:35   #331
marta00537
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Neti pogrzeb w skrzynce bo zaproszenie do klubu dawno do ciebie poleciało
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hmmm. Neti, Black wysyłała zaproszenie
dziewczyny miałam cytować, ale bardzo przykro mi się zrobiło jak to przeczytałam. Już kilka razy poruszałam kwestie powrotu do klubu, ale żadna z Was tego nie skomentowała. Jeżeli mnie w nim nie chcecie to po prostu napiszcie mi to wprost.
Zostałam usunięta z klubu w tym samym czasie co Onaella i Djerba, dziewczyny zaraz potem dostały zaproszenie. Od tamtego czasy minęły już chyba ponad 3 miesiące, a ja dalej nie dostałam, odzywam się tutaj na wątku prawie codziennie. Nie są to szalone ilości postów, ale zawsze coś napisze. Żeby nie było nie "wale focha" tylko smutno i przykro mi się zrobiło. W ogóle mam wrażenie, ze moje posty są tutaj na wątku niewidoczne...

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:00   #332
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marta, wcale tak nie jest... Neti po prostu odzywa się bardzo często, dlatego znów dostała zaproszenie (choć i tak go nie zauważyła ), a Djerby nie ma w klubie... Nie chcemy Cię? No coś Ty, zwariowałaś? Jest nas tutaj po prostu dużo i czasem niektóre posty giną wśród innych - ja też nie jestem ostatnio jakoś bardzo aktywna, bo brak mi czasu na to i powiem szczerze, że nie widziałam, że coś pisałaś na ten temat. Nie obrażaj się.

Neti, poszukaj dobrze, bo zaproszenie wisi w klubie, czyli jest cały czas jako wysłane - nieodebrane.

Widziałam, że było coś o ząbkach - podobnie jak z porodem, odnoszę tutaj wrażenie, że u nas to NIGDY nie nastąpi. Także no... Pewnie zostaniemy ostatnie, na szarym końcu...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-18 o 23:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:06   #333
Krowa1989
Raczkowanie

My też bezzębne.

I chyba tyle na dzisiaj, bo młoda wieczorem tylko buczała. Padam. Może na te zęby, bo kupy też ma takie luzniejsze.
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:20   #334
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Black pocieszę się, że nawet jakbyście miały być ostatnie z zębami, to za to - jakie emocje! cały wątek by wam kibicował
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:30   #335
jakajakaja5
Raczkowanie

Witajcie !!!
Wywołana do tablicy przez Marsi postanowiłam się ujawnić
Wiem nie mam nic na swoje usprawiedliwienie prócz szczęśliwego bobasa który został obdarowany mnóstwem rzeczy z Waszego polecenia ! I tak skusiłam się na chustę, obala i żyrafę prosto z Francji :p
W wielu przypadkach rozwiązałyście też moje problemy za co chwała Wam!
Powinnam należeć do mamuś marcowo-kwietniowych i długo je podczytywałam ale kiedyś jedna z dziewczyn też podczytujących ten wątek opowiedziała coś o Was postanowiłam zerknąć okiem i tak oto nastąpił rozwód :p Wedle mojego gustu jesteście EXTRA ponieważ każda z Was jest dobra w innym i nie ukrywacie tego dzieki czemu wątek jest bardzo ciekawy i pomimo że dzieciowy można znaleźć tu również przepisy na ciasto, pooglądać piękne zdjęcia itd...
Cały dzień myślałam co napisze a i tak wyleciało mi z głowy...
Po krótkim wstępie pora na przedstawienie się :
CZEŚĆ JESTEM KAROLINA I JETEM WIZAZANKĄ hahahaha
Moje największe szczęście urodziło się 14.03 przez cc . Krzyś ważył 3400 g, miał 54 cm dł i dostał 8 pkt. Uprzedzając wasze pytania dlaczego cc - byłam już po terminie a mały miał bardzo brzydkie zapisy ktg( zwężała się oscylacja tętna) przyjeli mnie do szpitala po czym czekali jeden dzień, następnie robili próbę oksytocynową która wyszła prawidłowo, następnie chcieli mi założyć cewnik lub potraktować żelem ale wcześniej musieli sprawdzić czystość wód i jakaś doktórka KONOWAŁ stwierdziła u mnie kłykciny kończyste czyli uwaga wirusa HPV i zakwalifikowano mnie do natychmiastowej operacji żebym przypadkiem nie urodziła naturalnie i zaraziła synka !!! Operacja się udała a ja trafiłam na salę poporodową pojedynczą i traktowano mnie jak trędowatą !!! Położne niby starały być obojętne ale i tak dostawało mi się i kazały jak najszybciej potwierdzić diagnozę i zacząć się leczyc. Już nie powiem jak ja się czułam bo właśnie urodziło mi sie śliczne zdrowe dziecko o które walczyliśmy z mężem bardzo długo, byliśmy razem 10 lat i każde było dla siebie pierwszym partnerem a tu wiadomość o chorobie wenerycznej ?! O rzesz załapałam mega doła !Ale mąż zapewniał o wierności i bardziej niż lekarzom podświadomie wierzyłam jemu a decyzję o cc tłumaczyłam sobie tym że sala była pusta i jest okazja rozwiązać problem. Intuicja jeszcze nigdy mnie nie zawiodła - jakie było moje zdziwienie gdy na wizycie po połogu doświadczony lekarz powiedział że ja poprostu mam taką budowę anatomiczną a badanie kolposkopem nic nie wykazało! Ale nic to . Taka oto moja historia po krótce... przygarniecie zbłąkaną duszyczkę ?? A teraz uwaga zagadka z jakiego jestem miasta ???
p.s. blogerka przecież pojechała do chorwacji i pewnie nie ma neta żeby wam podesłać linka na jej modowy blog
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:29   #336
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nie obrazam sie, po to Wam o tym pisalam, bo mnie to tez meczy, ze faszeruje dziecko prochami.
Czopki maja na celu uspokoic malego, maja pomoc wydlozyc faze snu, ktora u nas w nicy nietrwa przewaznie dluzej niz pol godziny.
Ciezko odpowiedziec na pytanie czy probowalismy wszystkiego, pewnie nie, ale z rzeczy na ktore wpadlismy to juz tak.
Konsultowalismy sie z 4 pediatrami w tym jeden alergolog, badalismy morfologie, mocz, robilismy usg brzuszka i wszystko ok. Podawalismy bio gaje, infacol, debridad, probowalismy z mlekiem bez laktozy, probowalismy spacerow przed spaniem, opcji bez kapieli wieczornej, spania przy zapalonym swietle, spania z radiem, wybudzania z drzemek, zeby nie spal za duzo w dzien i niestety nic w wyzej wymienionych nie pomaga.
Acha nie smiejcie sie, nie katujcie, ale moja mama wylala nas rowwniez do bioenergoterapeuty, ten tez nic nie pomogl...
Maly z niewiadomych przyczyn jest bardzo nerwowy w nocy, rzuca sie nerwowo a jak sie przebudza to zawsze od razu z taki przerazliwym placzem ciezkim do okielznania.
I ja wiem, ze czopki pewnie przyczyny nie wylecza, ale naprawde brak innych pomyslow na ta chwile, swoja droga te czopki tez guzik daja, bo od wczoraj dostaje jeden caly na noc a za duzej roznicy nie widze
Może to głupie, ale próbowaliście przestawić łóżeczko w inne miejsce? Może Twój synek jest wrażliwy na żyły wodne i dlatego nie może spać w nocy? Też chodzimy do naturoterapeuty, który przed porodem wyznaczył nam jak przechodzą żyły w naszym mieszkaniu. Postępowaliśmy według jego wskazówek i Mała śpi jak złoto
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi nie od wielo, zaczelo sie duzo wczesniej, jak taka czika byla te pare dni pod rzad, od tego czasu nie chce zejsc. W dzien jedziemy na wielo glownie i na golaska, na noc pamper i po nocy zawsze jest gorzej, ale dzisiaj to juz przeszlo ludzkie pojecie, pisiorek nawet byl spuchniety :'(
Może spróbuj ten krem. U nas pomógł przy odparzeniu, tylko to się nakłada jak sudokrem, czyli baaardzo niewiele i trzeba dobrze wetrzeć w skórę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:57   #337
hje
Zakorzenienie

Dziewczyny, skończyłam zmiany na pierwszej stronie... Z zaginionych mamuś usunęłam te, które nie odezwały się przynajmniej w 3. pierwszych wątkach na odchowalni, albo po bardzo długiej przerwie napisały jednego posta i znowu ich nie ma.
Ogólnie, jeśli wszelkie zmiany się nie spodobają, to oczywiście wrócimy do tamtego wyglądu.

Jaka, Pewnie Chorzów.

Spadam w kimono, bo Pola już dwa razy się budziła - nosek ma przytkany.
Papa

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-19 o 01:16
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 01:45   #338
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skończyłam zmiany na pierwszej stronie... Z zaginionych mamuś usunęłam te, które nie odezwały się przynajmniej w 3. pierwszych wątkach na odchowalni, albo po bardzo długiej przerwie napisały jednego posta i znowu ich nie ma.
Ogólnie, jeśli wszelkie zmiany się nie spodobają, to oczywiście wrócimy do tamtego wyglądu.

Jaka, Pewnie Chorzów.

Spadam w kimono, bo Pola już dwa razy się budziła - nosek ma przytkany.
Papa
Skoro już robisz takie porządki to może mnie dopisz 33 lata, Ania ur. 11.02 przez cc (tp 20.02), 3360 g i 55 cm

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

I uu

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

Nie wiem czemu przy wysyłaniu zrobiło mi się z dużego UU małe bo wpisane było dobrze... To może lepiej kp
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 01:47   #339
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Czesc!
fewciu wczoraj Yae dospala do 6 a pozniej tz wzial ja na dlugi spacer. Dzieki temu jeszcze do 8.30 spalam.
lady troche kontrowersyjnie, ale odstawilabym wszelkie smarowidla. Natomiast zmienilabym sposob pielegnacji: pupy nie wycierac tylko przykladac wilgotna chusteczke miejsce przy miejscu i pozniej tak samo osuszyc chusteczka higieniczna. Takim sposobem dbam o Yae i mimo cziki, jednorazowych pieluszek nic sie nie dzieje ze skora. Jesli tak Pietraszkowi nie pomozesz, to poszlabym do lekarza.
marsi dieta na wieloryba jest genialna. Powodzenia w realizacji marzen!!
little wczoraj o 23 zachcialo mi sie deseru, wczesniej fast food wciagnelam, bo wlasciwa kolacje jedlismy o 18 (nota bene bylismy w knajpce, ktora specjalizuje sie w potrawach z aloesa, awokado i pomidorow i awokado). Poszlam do zamrazarki po lody mruczac pod nosem, ze moze lepiej zrezygnowac, bo w biodra tylko pojdzie, na co tz rezolutnie odpowiedzial: jedz, spodnie beda lepiej lezec (udalo mi sie kupic, ale i tak odstaja z tylu).
fewciu, bokeh, mala tule Was mocno!
tresello jak sie "Cien..." podobal?
Kaziololo to piosenka, ktora kiedys szaja dala i jest kapielowym hitem. Z frontu nowych wiesci brak, ale tz sie stara.
neti jak Antosiowa grzywka?
blugirl, jaka witajcie!!
jaka tez z Wroclawia jestes?

Dzis tez Yae wstala o 6, moze jej sie przestawilo. Zauwazylam tez, ze lepiej spi, jesli lezy na brzuszku.
Wczoraj tz mial wolne, caly dzien spedzilismy w Osace a wieczorem planowalismy wyjsc gdzies tylko we dwoje... Na planach sie skonczylo, bo przyjeli w szpitalu pacjenta, ktorym ma sie tz opiekowac. Normalnie nie szedlby, ale pacjent cierpi na bardzo rzadka chorobe (wczoraj pierwszy raz uslyszal o takiej a w calym kraju jest tylko kilka przypadkow) i musial sie douczyc.
W Osace bylam w kolejnym pokoju dla matki z dzieckiem. Tym razem jeszcze wiekszy wypas. Jest ciepla woda, zeby mleko przygotowac, mozliwosc podgrzania jedzenia dla dziecka, stoliki do karmienia lyzeczka, z 10 przewijakow, automat z pieluchami, miejsce do przebierania dzieci juz stojacych, mozliwosc zmierzenia i zwazenia dziecka oraz pokoj do karmienia dla jednej lub 3 osob a w nim nawet poduszki do karmienia! Byly tez 2 panie opiekunki, ktore ruchem sterowaly i pomagaly we wszystkim.
To pomieszczenie bylo przy dziale dzieciecym, a tam w niedziele odbywaly sie zajecia z pieczenia ciastek dla najmlodszych. Wszystkie dzieci maka umorusane i w wykrochmalonych czapkach kucharskich. Sliczny widok!
Zaraz dalej byly sklepy z ubrankami: Dior, Armani, Ralp Laurent i spolka. Nie mialam odwagi spojrzec na ceny, ale moze trzeba bylo...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 01:53   #340
nafiyqa
Zakorzenienie

jaka, slask jak nic
Wroclaw ewentulnie

Ale wysyp nowych mam, fajnie

tresselleo, widze, ze temat kaszek nurtuje Cie tak jak i mnie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 02:06   #341
Blugirl80
Przyczajenie

Dodalo mi tylko jedno zdjecie, Zosia miala wtedy 5 tygodni.

Marsi piekne marzenie. My podjelismy sie ratowania rodzinnej posiadlosci niedaleko Werony nie majac zielonego pojecia o niczym, bardziej na zasadzie zobaczymy co to bedzie. Zycie na wsi na poczatku zupelnie nas scielo z nog teraz gdy wracamy do Florencji jest ... dziwnie. Ale tam jest cale nasze zycie towarzyskie i to fajne wiec jezdzimy jak tylko sie da. I poludnie Wloch jest przecudne, ale dla mnie tylko na wakacje, niestety zupelnie nie moja mentalnosc. Co do kursow to smialo pytaj, pomoge jak moge.

Ja o zyciu z Wlochem nie moge sie chyba wypowiadac, bo moj maz jest najmniej wloska osoba jaka spotkalam i z charakteru i z wygladu, zreszta czesto do niego ludzie mowia po angielsku, bo jest dokladnym przeciwienstwem stereotypowego wlocha (a dokladna kopia ze sredniowiecznych afreskow Tesciowa moja jest okropna i moj maz jest pierwszy, ktory to przyznaje wiec nie ma mowy o mamisynku. Ale tak szczerze mowiac to z naszych znajomych jest tylko jeden przypadek skrajny. A podstawowy zarzut, ze mlodzi zostaja dlugo w domu z wygodnictwa uwazam za smieszny: znam wiele mlodych par, ktore chca zamieszkac same i starac sie o dzieci, ale finansowo jest to niemozliwe, tym bardziej ze rynek pracy rzadko ma cos interesujacego do zaoferowania poza Mediolanem.

Ja tez juz trzecia pobudka i juz nie ma szans na odlozenie do lozeczka, spi wylacznie wbijajac swoje duze stopy w moje zebra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (195,5 KB, 29 załadowań)
Blugirl80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 06:48   #342
ezzo
Zadomowienie

Witam nowa mamusie, śliczna Sofia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 06:50   #343
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witam się z rana ..nie mam już szans na pospanie...Antonio na wyjeździe spał tak sobie...sporo, miał pobudek...wiercil się-dzieci chyba też odczuwaja zmianę miejsca - no i dziś jakby mu to zostało ...:banghead::banghead:
Powiedzcie mi kobitki co moge mu podawac dalej (deserki je i wcina ze ho ho..) A z obiadkow jedynie zupa jarzynowa ( ale tam ta marchewka)...ponadto cały czas go ewidentnie coś zatwardza...mleko bebilon comfort??, kupiliśmy teraz2...zobaczymy...
BLACK...może w aplikacji nie widać tych zaproszeń..??
Muszę się udać do teściów na internet (na razie brak kasy na jakiegoś laptopa)...i wtedy popatrzę w końcu przez monitor na Was
MENQ grzywke obcielam jeszcze przed wyjazdem ...przy zmianie pieluchy na przewijaku...złapałam za nożyczki ...od razu lepiej..grzywka w oczka nie wchodzi
JAKA....witamy kolejna "nową" mamusię...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-19 o 06:53
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:07   #344
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witam sie po nocy pelnej pobudek

Blugirl, śliczn Zosia
Stary 2013-08-19, 07:12   #345
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cześć
W nocy 3 pobudki,, a przed chwila pobudka na dobre. Dziecko mi się przewala po łóżku więc sobie jeszcze leżę i odpoczywam.
Miłego dnia

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:14   #346
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam dziewczynki

Neti podawaj dalej warzywa-brokuły,groszek,dymie z ziemniakiem.

Witam nowe mamusie !
Włochy mój TZ marzy żeby tam mieszkać!

Meneq super że choć troszkę czasu spędziliście razem

Bokeh jak humor? U mnie bez zmian...

Szaja za dużo patrzysz w komputer i stąd zapalenie spojówek

---------

Blanka się dzisiaj znowu często budziła,przekręcała i podnosiła główkę do zabawy Rozkoszna przy tym była mimo wszystko,bo takie śpiące oczka miała ale głową twardo w górze. No i zauważyłam że jej się w nocy chce pić. Bo przy co drugiej pobudce Dawałam jej mleko,a dzisiaj tylko raz podałam mleko-koło 2 a resztę woda. I nie upominala się o mleko.
I zauważyłam że lepiej śpi jak jest odkrytą. Myślicie że mogę ją tak zostawiać tylko ubierać ciut cieplej na noc? Teraz śpi w samych bodach.

Zbieram się właśnie do lekarza-jedziemy sprawdzić wyniki badań. Pani w rejestracji w piątek nie chciała mi pokazać Więc cały weekend siedziałam jak na szpilkach.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:31   #347
ezzo
Zadomowienie

Fewciu powodzenia na wizycie.
Pozdrawiam z nad śniadanka

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:33   #348
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane!!!
U nas dzisiaj nocka marzenie!!!!!! Tzn marzenie Pietraszko budzil sie co 2godziny, dostawal cyca i szedl spac w porownaniu z tym, co sie dzialo przez ostatnich pare tygodni jest rewelacja. Wstal z malzem (podobno:P) o 6,25, M.go wzial ze soba i dopiero o 7.05 dostalam mlodego z powrotem nie kumam kompletnie, zeby wstawali
Poza tym o ktorejs w nocy czuje klepanie w ramie, otwieram oczy a tam malz, mowi, skarbie, poloz sie normalnie a ja reka zgoeta w lokciu, glowa oparta na dloni, cyc na wierzchu i twardo karmie spiacego Pietraszka M.powiedzial ze tak mu sie mnie zal zrobilo jak sobie wyobrazil stan mojego karku rano, ze musial mnie obudzic

Jakajakaja hello!!!!! Milo nam strasznie

Blu, przesliczna Sofia

Neti, kochana, z aplikacji nie wejdziesz do klubu

Fewciu, glowa do gory nie smutaj!!!

Meneq, dzieki za rady, skorzystam
A jak sobie radzisz z kupsztalkiem? Pupka pod kran? Malz mowil, ze dzisiaj odparzenie lepiej, jeszcze nie przebieralam pampka wiec nie wiem

Moje dziecie od jakiegos miesiaca ma ulubiona zabawe - wchodzi na wage jak jest cicho i nie ma go w zasiegu wzroku tzn, ze twardo probuje sie zwazyc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:57   #349
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Neti podawaj dalej warzywa-brokuły,groszek,dymie z ziemniakiem.

Witam nowe mamusie !
Włochy mój TZ marzy żeby tam mieszkać!

Meneq super że choć troszkę czasu spędziliście razem

Bokeh jak humor? U mnie bez zmian...

Szaja za dużo patrzysz w komputer i stąd zapalenie spojówek

---------

Blanka się dzisiaj znowu często budziła,przekręcała i podnosiła główkę do zabawy Rozkoszna przy tym była mimo wszystko,bo takie śpiące oczka miała ale głową twardo w górze. No i zauważyłam że jej się w nocy chce pić. Bo przy co drugiej pobudce Dawałam jej mleko,a dzisiaj tylko raz podałam mleko-koło 2 a resztę woda. I nie upominala się o mleko.
I zauważyłam że lepiej śpi jak jest odkrytą. Myślicie że mogę ją tak zostawiać tylko ubierać ciut cieplej na noc? Teraz śpi w samych bodach.

Zbieram się właśnie do lekarza-jedziemy sprawdzić wyniki badań. Pani w rejestracji w piątek nie chciała mi pokazać Więc cały weekend siedziałam jak na szpilkach.

Kciuki za wyniki!
My mamy w pokoju 25st i Yae spi w samym body.
Stary 2013-08-19, 08:03   #350
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Hej kochane!!!
U nas dzisiaj nocka marzenie!!!!!! Tzn marzenie Pietraszko budzil sie co 2godziny, dostawal cyca i szedl spac w porownaniu z tym, co sie dzialo przez ostatnich pare tygodni jest rewelacja. Wstal z malzem (podobno:P) o 6,25, M.go wzial ze soba i dopiero o 7.05 dostalam mlodego z powrotem nie kumam kompletnie, zeby wstawali
Poza tym o ktorejs w nocy czuje klepanie w ramie, otwieram oczy a tam malz, mowi, skarbie, poloz sie normalnie a ja reka zgoeta w lokciu, glowa oparta na dloni, cyc na wierzchu i twardo karmie spiacego Pietraszka M.powiedzial ze tak mu sie mnie zal zrobilo jak sobie wyobrazil stan mojego karku rano, ze musial mnie obudzic

Blu, przesliczna Sofia

A jak sobie radzisz z kupsztalkiem? Pupka pod kran? Malz mowil, ze dzisiaj odparzenie lepiej, jeszcze nie przebieralam pampka wiec nie wiem

Moje dziecie od jakiegos miesiaca ma ulubiona zabawe - wchodzi na wage jak jest cicho i nie ma go w zasiegu wzroku tzn, ze twardo probuje sie zwazyc

Tak myślałam.... To w d....pie taka aplikacją...zdjęć nie..klubu nie...

FEWCIU pisałam że mały jedynie zupke jarzynowa zje(wmusze tez w niego trochę groszku)....szpinaku nie tknie...ziemniaka..dyni nie.... Dziś spróbujemy brokuly...a zostaje jeszcze kalafior i chyba koniec...następne już z mięsem... Mogę dawać już coś z mięsem? Chyba za szybko..on je dopiero od 2 tygodni deserki i obiadki (głównie deserki)..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-19 o 08:06
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:14   #351
iffonka7
Zadomowienie

Witam się z rana u nas noc ok, jedna pobudka na mleko o 2 a teraz od 7:30 nie śpimy.

fewcia współczuje kolejnej kiepskiej nocy

lady brawa za noc piekna noc

jaka ja obstawiam wrocław

wiem że to może dziecinne ale boje sie naszego wyjzadu to znaczy że Bartuś wieczorem albo w nocy będzie bardzo płaka, że nie będzie go jak uspokoić i że ludzie w pensjonacie beda mieli o to pretensje
Stary 2013-08-19, 08:18   #352
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane!!!

Blu, przesliczna Sofia

Kupsztalka swiezego malego najpierw delikatnie zbieram chusteczka higieniczna a dalej tak jak pisalam. Jesli jest mega kupsztal to pod kran, rowniez taki przyschniety pod kran.
Najwazniejsze jest dokladne osuszenie i nie pocieranie
Stary 2013-08-19, 08:19   #353
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
to aż takie fajne?
Ja skończyłam Cień wiatru-super i zaczęłam Kobietę w lustrze Schmitta.

?
kwestia gustu. ja nigdy bym nie sądziłą ze mi podpasuje - a jednak
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:20   #354
LadyWhisper
Zakorzenienie

hje, widze poszalalas na pierwszej stronie
podoba mie sie

ale mnie dzisiaj plecy naparzaja rajusku

meneq dzieki, skorzystam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:24   #355
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile przyjecie

Jestem z Wroclawia (wychowana prawie w centrum teraz mieszkam na Klecinie) spedzam tam zime, bo to jedyny czas kiedy mam tyle wolnego. Na stale mieszkam we Wloszech dlatego taka zagubiona jestem we wszystkim. Szczepienia, badania, a juz przede wszystkim rozszerzanie diety... Dopiero teraz dochodze z tym wszystkim do ladu, a wygrywa oczywiscie moja intuicja (intuicja podpowiedziala mi tez, ze mimo super szpitala i ginekologa we Wloszech w 8 miesiacu zdecydowalam na porod w Polsce zreszta z blogoslawienstwem wloskiego ginekologa i majac swietne wsparcie we wroclawskim Mediconcepcie -to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac, moj najpierw przerazony a potem wzruszony maz z wrazenia chcial zafundowac nowe lazienki na patologii

Wiec Zosia, ktora nazywa tak rowniez moj wloski maz, tak naprawde w dokumentach jest Sofia. Nie siada jeszcze sama i nie raczkuje, do zeszlego wtorku nie gaworzyla, nie mamy zadnego zeba ale jest wiecznie usmiechnieta wiec jestem spokojna. Od okolo miesiaca przestala tez przesypiac noce, budzi sie co godzine i szuka cyca ale widzialam, ze u innych mam jest podobnie wiec czekam cierpliwie kiedy sie to skonczy. Od poczatku karmie piersia co w naszym zyciu w ciaglych rozjazdach jest wrecz zbawieniem. Diete zaczelam rozszerzac ponad miesiac temu i Zosia zazwyczaj je ladnie, szczegolnie lubi cale kawalki owocow i warzyw, ale nie zawsze uda mi sie ja nakarmic, musze sie lepiej zorganizowac.

Mam 32 lata, 5 lat temu podjelismy z wtedy TZ wyzwanie i teraz pracuje w turystyce i realizujac swoje pasje [jako private chef dla malych grup,ktore spedzaja wakacje we Wloszech. I jestem bardzo wdzieczna losowi, ze tak sie wszystko potoczylo, bo zdecydowanie nie potrafilabym zostawic malej samej, a pracujac dla siebie i bardziej okazjonalnie nie musze szukac skomplikowanych rozwiazan(we wloszech w pracy tzw. biurowej macierzynski trwa 3 miesiace z czego pierwszym obowiazkowo jest 9 miesiac ciazy)

Sprobuje dodac zdjecie Zosi

Ps. Wybaczcie mi brak polskich znakow.
piękna ta Wasza Sofija
Stary 2013-08-19, 08:29   #356
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas dzis to odwleczone o 1,5msca szczepienie.
Na dodatek 1.raz idziemy bez TZ...

Nocka tragedia.
Bylo juz tak pieknie (1 pobudka), a dzis powrot do dawnych czasow - 5 pobudek :/
Strasznie niespokojny sen mial dzis Kuba. Wiercil sie, jeczal, nie mogl sobie znalezc pozycji.
Na dodatek prezy sie podczas jedzenia, drapie, szczypie, wyrywa sie, steka czyli same uroki kp
W dzien tez nieznosny stekacz, wiec moze to zeby jednak.....

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:31   #357
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witajcie !!!
Wywołana do tablicy przez Marsi postanowiłam się ujawnić
Wiem nie mam nic na swoje usprawiedliwienie prócz szczęśliwego bobasa który został obdarowany mnóstwem rzeczy z Waszego polecenia ! I tak skusiłam się na chustę, obala i żyrafę prosto z Francji :p
W wielu przypadkach rozwiązałyście też moje problemy za co chwała Wam!
Powinnam należeć do mamuś marcowo-kwietniowych i długo je podczytywałam ale kiedyś jedna z dziewczyn też podczytujących ten wątek opowiedziała coś o Was postanowiłam zerknąć okiem i tak oto nastąpił rozwód :p Wedle mojego gustu jesteście EXTRA ponieważ każda z Was jest dobra w innym i nie ukrywacie tego dzieki czemu wątek jest bardzo ciekawy i pomimo że dzieciowy można znaleźć tu również przepisy na ciasto, pooglądać piękne zdjęcia itd...
Cały dzień myślałam co napisze a i tak wyleciało mi z głowy...
Po krótkim wstępie pora na przedstawienie się :
CZEŚĆ JESTEM KAROLINA I JETEM WIZAZANKĄ hahahaha
Moje największe szczęście urodziło się 14.03 przez cc . Krzyś ważył 3400 g, miał 54 cm dł i dostał 8 pkt. Uprzedzając wasze pytania dlaczego cc - byłam już po terminie a mały miał bardzo brzydkie zapisy ktg( zwężała się oscylacja tętna) przyjeli mnie do szpitala po czym czekali jeden dzień, następnie robili próbę oksytocynową która wyszła prawidłowo, następnie chcieli mi założyć cewnik lub potraktować żelem ale wcześniej musieli sprawdzić czystość wód i jakaś doktórka KONOWAŁ stwierdziła u mnie kłykciny kończyste czyli uwaga wirusa HPV i zakwalifikowano mnie do natychmiastowej operacji żebym przypadkiem nie urodziła naturalnie i zaraziła synka !!! Operacja się udała a ja trafiłam na salę poporodową pojedynczą i traktowano mnie jak trędowatą !!! Położne niby starały być obojętne ale i tak dostawało mi się i kazały jak najszybciej potwierdzić diagnozę i zacząć się leczyc. Już nie powiem jak ja się czułam bo właśnie urodziło mi sie śliczne zdrowe dziecko o które walczyliśmy z mężem bardzo długo, byliśmy razem 10 lat i każde było dla siebie pierwszym partnerem a tu wiadomość o chorobie wenerycznej ?! O rzesz załapałam mega doła !Ale mąż zapewniał o wierności i bardziej niż lekarzom podświadomie wierzyłam jemu a decyzję o cc tłumaczyłam sobie tym że sala była pusta i jest okazja rozwiązać problem. Intuicja jeszcze nigdy mnie nie zawiodła - jakie było moje zdziwienie gdy na wizycie po połogu doświadczony lekarz powiedział że ja poprostu mam taką budowę anatomiczną a badanie kolposkopem nic nie wykazało! Ale nic to . Taka oto moja historia po krótce... przygarniecie zbłąkaną duszyczkę ?? A teraz uwaga zagadka z jakiego jestem miasta ???
p.s. blogerka przecież pojechała do chorwacji i pewnie nie ma neta żeby wam podesłać linka na jej modowy blog
witaj
Wrocław?
Stary 2013-08-19, 08:32   #358
meneq
Zakorzenienie

lady koniecznie sprobuj, to dziala!

Wlasnie rozdziewiczylam nasza nowa kuchenke mikrofalowa. Wow, ale cudenko.
A na deser rozmaite owoce, Yae na figi sie rzucila ;-)
Stary 2013-08-19, 08:34   #359
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka gaduly!
dziec juz spi, powizazuje troche, zjem i musze ogarnac chalupcye i siebe bo dzis mam spotkanko z kolezankami z pracy
dalam wczoraj malemu arbuza, szal bym nie z tej ziemi
wazylam wczoraj malego - wazy 7920! tym samym wskoczylismy na 10 level centylowy
od dzisiaj daje malemu juz "normalne" kaszki, na pierwszy ogien poszla jakas zbozowa z jablkiem i sliwka. zjadl calkiem ladnie

Bokeh - przykro mi z powodu aparatu a zachowanie kolezanki - beznadziejne

ninagg-OMG z tym wpisem na fb! beznadziejna baba!

lenova - za bloga, ale laska z Ciebie!

nawijka - super ze wypad sie udal!

szaja - gratki za zebola! czyli opuszczasz nasze bezzebne grono?

mama - mam nadzieje ze z mezem juz ok?

Blugirl - witaj! niesmiala gadula he he, tutaj co druga taka

gocha
- super dzieciaczki!

----------
lece sprzatac. reszte nadrobie pozniej, buziaki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:34   #360
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kochane,

Stało się!! doczekałam się!! Tzt mi się oświadczył !!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zareczyny.jpg (87,3 KB, 65 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości