|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Erudycja
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
u mnie od poczatku 3xx
ale ja pozno zaczelam...
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pysia powodznia w pracy !Co do wstawania, ja też zawsz wstaję coś wcześniej. tż zawsze mówi że 5 h wcześniej wstaje a on i tak zawsze szybciej gotowy:P hihihi ja też bym brała 16 ja biorę ślub o 15Adrem- ja pamiętam że u mnie chyba 600 coś było ;D |
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
witam z pracy
ja chodzę na 8, o 7:10 wychodzę z domu a wstaję o 6:15 w tym czasie zdążę wziąć prysznic, wysuszyć włosy, zrobić makijaż, ubrać się, ogarnąć trochę mieszkanie i wyjść śniadanie jem w pracy najczęściej ![]() alloffkowa pamiętam nazwisko Twojego TŻ bo kiedyś je pisałaś ![]() pysia powodzenia ![]() hihihi ja też chciałam 17 i była zajęta, zaproponowali mi 16 i 18:30 bo o 18 jest msza jak pisała któraś z dziewczyn więc zdecydiwałam się na 16
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-08-19 o 08:18 |
|
|
|
#4624 |
|
Erudycja
|
ja kiedys zawsze sniadanie jadłam w domu zaraz po wstaniu, teraz pracujac jem na miejscu, szkoda mi czasu. Poza tym nie wytrzymywalam, a teraz juz sie nauczylam
ja mam slub na 18 i wczesniej bym chciala jedynie na 17, a ze sie nie dalo to jest pozniej. Przynajmniej goscie dluzej sie pobawia bo "do rana"
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeżdżąc na praktyki na 7 wstawałam 5.35, o 6 wychodziłam z domu.
Umycie, ubranie się, make up, śniadanko ![]() TŻ też się na szczęście szybko zbiera, ale ma inną cechę która doprowaza mnie do szaleństwa. On uwielbia drzemki! Dla mnie budzik dzwoni o 5.35 to wstaję. On ustawia budzik na pół godziny przed wstawaniem i później "drzemkuje" 3 razy. Ja się budzę przy pierwszym, a mogłabym spać jeszcze dobre pół godziny (jeśli wstajemy razem w tym samym czasie). Walczę z tym jak mogę, ale nijak nie umiem go oduczyć tych drzemek.
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Erudycja
|
u mnie tez bedzie msza po nabozenstwie ale kosciol duzy to wszystkich pomiesci
zreszta jak babcie zobacza ze jest slub to moze wyjda... A tak w ogole zainteresowani beda wiedziec ze o 18 nie bedzie mszy bo beda zapowiedzi i ogłoszenia po mszach niedzielnych
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po ciężkim weekendzie
![]() Byliśmy na Mazurach i było rewelacyjnie, jak zwykle SPotkaliśmy się z kolegą TŻ który mieszka w Anglii, zaprosił nas na swoje wesele we wrześniu w przyszłym roku to i my od razu zaprosiliśmy go na swoje I tak się przytrułam piwem w pierwszy wieczór że następnego dnia nie mogłam zmęczyć jednego Reddsa a w sobotę to tylko gorąca herbata w tawernie.Jestem kompletnie niewyspana, wczoraj staliśmy w mega korku i późno dotarliśmy do domu a jeszcze cały tydzień jest u nas mama TŻ więc się nie wyśpię, głupio tak o 20 iść spać ![]() Muszę Was nadrobić jakoś a widzę że namazałyście od ciula stron ![]() Miłego poniedziałku!
|
#4629 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym czasie jem śniadanie, wychodzę z psem na dwór, ubieram. Dla mnie każda sekunda snu rano jest na wagę złota Od 3 lat wstaję rano i codziennie jest to dla mnie tragedią W czwartek obudziłam się o 12:30 i to było idealnie Za to w nocy mogę siedzieć bardzo długo![]() hihi popieram dziewczyny, godzina 18 na Mszę to za późno dla mnie. Zakończy się o godz. 19, życzenia pod Kościołem ok. 20 - 30 minut, dojazd na sale. Jeżeli dobrze pójdzie obiad o 20.00. Zabawa zacznie się dopiero ok. 21.00. Oczywiście są też plusy - więcej czasu na wyszykowanie się. pysiu trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
My mamy o 15 ślub, choć ja chciałam 14
Chcemy w dniu ślubu jeszcze zrobić mini sesję w plenerze i zwyczajnie czasu by nam zabrakło gdybyśmy później brali ślub ![]() Wymyśliliśmy sobie ostatnio, że po ślubie chcielibyśmy zabrać nasza panią fotograf na wycieczkę bliżej gór i tam zrobić drugą sesję plenerową Nie wiem tylko ile sobie policzy za tę przyjemność...
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
ale natrzaskałyście tych stron, troszkę podczytywałam przez weekend w wolnej chwili także teraz jestem na bieżąco ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o imionach - mam dwa (drugie to popularne Anna ) ale używam jednego. Dzieciom nie wiem jakie dam, nie zastanawiałam się jeszcze nad tym.Co do mieszkania po ślubie to chcemy wybudować domek, tylko na razie problem mamy z ziemią, nowa ustawa skutecznie wszystko utrudnia, także czekamy na rozwój spraw. Pysia, dasz radę Udanego pierwszego dniaI za wszystkie ślubne zakupy
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
znam to
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
U mnie drzemki się nie sprawdzają...po pierwszej mój mózg stwierdza, że z tym budzikiem to ściema i nie ma szans, żebym się obudziła wczesniej niż za godzinę
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
hihii ja bym wybrała 16
![]() U nas w sb są śluby o 16,17 i 18 ![]() Ja mam ślub o 17 i zabawa zacznie się w granicach godz. 19. Msza nie trwa pełnej godziny, tylko 30-40 minut, życzenia potrwają maks 20 minut, na każdym ślubie jakim byłam życzenia dość sprawnie szły... dojazd no i wsio... a na sali już nikt nie bedzie patrzeć na zegarek, zasiądą do stołów w oczekiwaniu na pyszny obiadek a później pierwszy taniec, hulanki i swawole
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-08-19 o 09:00 Powód: zmiana informacji |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 to za późno, tak jak mówią dziewczyny. Ja wychodzę z domu 9:10-9:20 i wstaję ok. 7 ![]() Zależy jak ile drzemek włączę ![]() Ja też z tych, co budzik dzwoni od 6:30, a ja wstaję np. 45 minut poźniej ![]() Bez sensu to jest, bo: i tak się przecież nie wyśpię te 45 minut dłużej, ale jakoś nie mogę wstać. A nie mogę ustawić sobie budzika na tę godzinę, o której mam wstać, bo i tak włączam drzemki i łatwo się spóźnić ![]() Ja też rano lubię wszystko na spokojnie zrobić, więc mam 2h czasu. Ale też często rano myję naczynia, albo gotuję obiad. Idę do pracy na prawie 12h, więc o samych kanapkach to trochę ciężko
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Poznanianka
Proszę dopisz mnie do ślubnej listy dat 12 lipiec ![]() Co do godziny ślubu to chciałabym około 15:30 - ponieważ na sale weselną mamy kawałek i gości dużo więc powiedzmy że msza skończy się koło 16:30 - 30/40 minut na życzenia to już mamy po godzinie 17.. Zanim wszyscy dojadą na salę (25 km) to będzie 18.. obiad 18;30. Wydaje mi się że to będzie w porządku.. Jakbym zrobiła ślub o 16-17 to obiad byłby po 19 a to już jest późno jak dla mnie. |
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to drzemkowanie to norma
![]() Dotka90 ja wychodzę z tego założenia, że i tak się nie wyśpię dłużej z tymi drzemkami, więc wstaję jak muszę A TŻ mnie doprowadza do białej gorączki ![]() Od rana użeram się z pomarańczową siecią, już się przerzuciłam na tryb mailowy zamiast dzwonienia, bo wyślę hurtem maila na 5 adresów i może ktoś odpowie, bo przez telefon nikt nic nie wie! Wrrrr
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2013-08-19 o 09:04 |
|
|
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z dopisaniem do kalendarza jest tak, że musisz się przynajmniej miesiąć po udzielać...
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alloffkowa gratulujuę sali! Cytat:
Cytat:
My wczoraj zawieźliśmy mamę TŻ do restauracji gdzie będzie wesele. Tak tylko na zerknięcie. I chyba jej się nie spodobało. Nic nie mówiła ale nie była zachwycona, popatrzyła, pokiwała głową i tyle... Powiem Wam że trochę mi się przykro zrobiło bo najpierw mówiła "to wasze wesele, ja się nie wtrącam", wysłaliśmy jej propozycje sal, wybrała właśnie tą, ciągle powtarzała że co zrobimy to będzie dobrze. A wczoraj jej zachowanie odebrałam jako wyraz niezadowolenia lub rozczarowania, że na zdjęciach wyglądało ładnie ale na żywo jej nie przekonało. Po drodze jeszcze zajechaliśmy do moich rodziców na chwilę i ona się zgadała z moimi rodzicami na temat grajka pod blokiem i wyszło że my nie chcemy ale rodzice tak, więc zaczęła później pytać dlaczego, jak to błogosławieństwo bez grajka itd. Bo to taka tradycja. I jak to bez welonu. To jej mówię że skoro mówimy o tradycji to nie powinnam mieć welonu bo w końcu już razem mieszkamy itd. A ona: no ale taka tradycja to nie tradycja, PMka powinna mieć welon. Na co ja: no to tradycja grajka to też nie tradycja, teraz już nikt w miastach tak nie robi. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Budzik dzwoni ze 3 razy zanim wstanę, w odstępach co 20 min. Za pierwszym razem ciężko mi się podnieść a tak to psychicznie się przyzwyczajam że jeszcze chwilka
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam ślub w wakacje, nie chcieliśmy wczeesnej godziny, bo jeżeli byłoby gorąco to byśmy się ugotowali wahaliśmy się pomiędzy godz. 16 a 17
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie umiem się oduczyć ![]() Raz na ruski rok wstanę od razu z budzikiem, ale ogólnie, to chociaż jedna drzemka musi być. I coś, czego nienawidzę: wstając do pracy, o 7 jestem często nieprzytomna i niewyspana. W dni wolne, ostatnio o 6:20 byliśmy już oboje wyspani ![]() Co za niesprawiedliwość ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- jsutynkie, hmmm może faktycznie jej nie zachwyciło, ale nie chciała Wam robić przykrości, dlatego nic nie mówiła? ![]() KaEs, u mnie tez życzenia długo trwają. Zwłaszcza jak dużo gości.. Na czerwcowym weselu było 160 osób, życzenia były na sali, bo lało, a trwały nooo z godzinę na pewno. U nas kopertę daje się właśnie przy tych życzeniach
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas na przykład życzenia są zaraz po mszy przed kościołem (lub ewentualnie na sali, jesli pogoda jest nie bardzo) i sa to życzenia, że tak powiem całościowe, czyli z wszystkimi przewidzianymi prezentami i kopertami
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
ja wczoraj popilam wina i dnpiero dotarlam do pracy bo sie balam ze mam jeszcze %.
pierwszy raz mi sie tak zdarzylo, ale kolega z Anglii, przylecial i poszlismy na bilard i winko - i do 24 balowalam :p TZ sie ze mnie dzis tak smial.. masakra ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Denerwuje mnie to że najpierw było: "ja się nie wtrącam, to wasze wesele" a teraz zaczyna się udzielać.
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

ale ja pozno zaczelam...

No i wejść na wizaż 

za wszystkie ślubne zakupy
ksiądz nam doradził 18 ;/