Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 10:32   #4711
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziadek jest drugim mężem babci, ojczymem mamy i jej nie przysposobił. Po śmierci babci [mimo testamentów] okazało się, że jako mąż dziedziczy część, mama drugą część, ale po śmierci dziadka z jego części miałyby dziedziczyć dzieci z poprzedniego małżeństwa nie mama. I jakoś właśnie ta sprawa z tą niewspółwłasnością mieszkania miała związek[tylko już nie pamiętam jaki]. Także testamentami można było sobie rozpalić w kominku... Po wielu kombinacjach [łącznie z próbą wydziedziczenia dzieci z oprzedniego małżeństwa dziadka-na uprawomocnienie wyroku trzeba by było czekać z 5 lat, a dziadek ma już teraz 88...] w końcu poszli do notariusza i mieszkanie już jest po prostu mamy. Ale jakby się uprzeć pewnie i to można by podważyć. Jakby była współwłasność to łatwiej by to było załatwiać. Szczegółów nie pamiętam, bo co prawnik to inaczej mówił i sami się pogubiliśmy :P

Ta, a czym tam dojadę? Poza tym w IKEI muszę mieć TŻta żeby hamował moje zapędy Najbardziej uwielbiam ich dział kuchenny, mogłabym tam zamieszkać

U nas tak będzie, że moi mogą dać kasę, ale mam mamy nie zamęczać kolorami serwetek :P A z kolei mama TŻta lubi organizować takie rzeczy i pewnie będziemy razem dziergać dekoracje i dopieszczać szczegóły
Jak mam na 6 do pracy to też wstaję w okolicach 4 [zależy czy jadę autobusem czy rowerem na pociąg o 5:51...]. A że mam tak cały sierpień to... łączę się w bólu!

Strasznie późno jak na mój gust ta 18... 17 zresztą też. Ale Twój TŻ ma rację-nie ma o co kruszyć kopii, najważniejsze że weźmiecie ślub!

My planujemy w grudniu powysyłać SAVE THE DATE, bo jeśli niemal wszyscy goście będą przyjezdni to będą musieli nas pouwzględniać w planach urlpowych. A przynajmniej będziemy mieć pewnoć, że wszysyc odpowiednio wcześnie będą o weselu widzieć. A zaproszenia [do rozwiezienia we Wrocku, Warszawie i Bieszczadach, a pojedyncze w innych miastach jeszcze...] będziemy chyba sukcesywnie rozdawać kwiecień-maj-czerwiec...

Nam się marzy 13-14, właśnie żeby wesele nie trwało do samego rana tylko do 1-2, a potem co najwyżej niedobitki będą dopijać wino i plotkować[moja ulubiiona forma imprezy

2:30 to godzina na chodzenie spać a nie wstawanie! Jeny środek nocy Jak ja się cieszę, że mój pies się nauczyć, że 6 to godzina do spania i zdarza się jej nawet do 10 spać Znaczy wstaje wtedy kiedy mój tata albo i później

Mnie też mój fascynuje. Potrafi się ubrać idąc od łóżka do wyjścia, a i kawę w tym czasie łyknie. Kiedyś wstał 5 minut przed odjazdem autobusu (a dojście to tak z 5-7 minut...) i zdążył...

Ciesz się,że nie śpisz ze mną. Ja o tej 4 mam ustawione 5 budzików do 5 minut i każdy ma drzemki po minucie. A bywa, że póbuję się dobudzić przez 15 minut. Mój TŻ ma na szczęście łatwość zasypiania, inaczej by mnie chyba wywiesił za okno....

Ja wymyśliłam mojej siostrze drugie imię, na część chłopaka w którym byłam wtedy śmiertelnie zakochana Miałam jakieś 4 lata, trzeba mi to wybaczyć

Dzięki, wreszcie mam wymówkę do leniuchowania

Hej wszystkim
Uwielbiam mieć wolne i dostawać kawkę do łóżka
aaaaj, znam to. Ja mam w sumie dzięki Ikeii zrbioną prawie całą wyprawkę do kuchni
teraz dokupimy już takie duperele tylko, jakieś łyżki do mieszania, do sałatek, makaronu, itp, i w sumie całe wyposażenie kuchni już mamy weźmiemy się za małe ADG
deska do prasowania, jakiś dokurzacz, etc
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:35   #4712
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
może mamy tego samego tż ?
chyba nie bo tata TŻ nie pracuje rehabilituje się po udarze (na szczęście lekkim i jest w pełni sprawny) praca na kierowniczym stanowisku w upadającym zakładzie go wykończyła, zbyt stresująca się okazała (co zarobił to jego, ale czy było warto )

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:36   #4713
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaj, znam to. Ja mam w sumie dzięki Ikeii zrbioną prawie całą wyprawkę do kuchni
teraz dokupimy już takie duperele tylko, jakieś łyżki do mieszania, do sałatek, makaronu, itp, i w sumie całe wyposażenie kuchni już mamy weźmiemy się za małe ADG
deska do prasowania, jakiś dokurzacz, etc
My też właśnie mamy całą naszą malutką kuchnię ikejowską Ale mało zdecydowanie za mało! Kocham kuchenne gadżety . TŻ dostaje ze mną szału, ale co ja poradzę, że na takie pierdółki i książki kucharskie mogę przepuścić każde pieniądze?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

A deskę dostałam od niego kiedyś w "prezencie", żebym się nie męczyła prasując jego koszule-bo ma dwie na spinki i prasowanie tego to koszmar na zwykłym stole...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:41   #4714
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Jejku, życzenia będą straszne. Nie cierpię przyjmować życzeń i składać życzeń...
mam tak samo...
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:42   #4715
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
A widzisz to ja się z tym nie spotkałam. Mnie proponowano owszem suknie w obniżonej cenie, ale to był model salonowy.
Ja nawet sie zapytalam o salonowa ale babeczka mi wytlumaczyla, ze jest przecena nowych modeli szytych na miare, a sukni salonowych staraja sie nie sprzedawac na razie bo pozniej musialyby je zamowic i dlugo czekac a roznica miedzy salonowa a nowka byla nie duza

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
do mnóstwa rzeczy! pierwsza rocznica, pierwsza ciaza, narodziny, urodziny, drugie dziecko, pierwszy kroczek słowo mama itp itd etc

ja po slubie mam mase planow, zaczniemy od wycieczki a po powrocie stawiamy od razu schody, ganek i drzwi, gipsujemy cale piętro, szykujemy kuchnie, zamawiamy meble, urządzamy kuchnie, potem podłogi i sciany w salonie i pokoju dziecinnym, następnie glazura w lazience i w ogole... a kiedy zrobimy te rzeczy czyli mam nadzieje wyrobimy sie do wakacji 2015, lub ew do zimy, bierzemy sie za dzisiusia i w tym czasie bedziemy juz na spokojnie szykowac pokoj dziecinny tzn meble itp, potem zaczne zbierac ciuszki, zabawki, a kiedy z tym skonczymy i jeszcze dzidzi nie bedzie, zaczniemy robic salon. I po narodzinach dziecka w miare mozliwosci postaramuy sie skonczyc cale mieszkanie, ale juz nie wiem w jakim czasie w koncu nie wiadomo jak bedzie z praca...
Zazdrosze u nas rok do poltora po slubie to bedzie dla mnie harowa do skonczenia studiow. Ew. zaczniemy projekt dzidzius bo wiem ze TZ nie moze sie doczekac ale wiem tez, ze chcialby zebym najpierw sie obronila. Potem wreszcie wracamy do domu! Tzn. Szwecji. Mamy w planach kupno domu i wtedy bedzie dopiero fajnie, mam juz uczelnie ktora mnie chce na doktorat wiec plany ustalone

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:43   #4716
say-hello
Zakorzenienie

ja na życzenia się cieszę, to przecież tyle miłych słów zawsze tylko mam dylemat, czy ktoś chce mi dać 2 buziaki, czy 3 i często się głupio nastawiam na tego trzeciego buziaka, a ktoś miał w zamiarze tylko 2 niezręczne to trochę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:44   #4717
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja nawet sie zapytalam o salonowa ale babeczka mi wytlumaczyla, ze jest przecena nowych modeli szytych na miare, a sukni salonowych staraja sie nie sprzedawac na razie bo pozniej musialyby je zamowic i dlugo czekac a roznica miedzy salonowa a nowka byla nie duza
A to są promocje czy wyprzedaże? Tzn. czy obniżki są dożywotnie czy tylko przez pewien czas?

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:44   #4718
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja na życzenia się cieszę, to przecież tyle miłych słów zawsze tylko mam dylemat, czy ktoś chce mi dać 2 buziaki, czy 3 i często się głupio nastawiam na tego trzeciego buziaka, a ktoś miał w zamiarze tylko 2 niezręczne to trochę
Za kazdym razem przy buziakach mam ten dylemat :P

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 10:47   #4719
Izabela92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
mam tak samo...
Nikt nie lubi.. Najgorsze są wiekowe ciocie które mają wymalowane usta szminkami w kolorze krwistej czerwieni )) Policzki nabiorą mi takich rumieńców.... w sam raz do zdjęć ehhh
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:48   #4720
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
ale gorzelnia

ale co?? tylko korki zamawiałam przez neta tasiemki na kokarki mam z chińskiego marketu, za 2,5 zł babcia nie mogła uwierzyć, a te cyrkonie kupiłam dziś w hurtowni takiej florystycznej jakby, różne pierdoły tam są, kokardki, jakieś takie rączki do bukietów, sztuczne kwiaty itp
Miałam na myśli właśnie kokardki Bo i ja muszę kupić, a nie wiem gdzie...

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
chyba nie bo tata TŻ nie pracuje rehabilituje się po udarze (na szczęście lekkim i jest w pełni sprawny) praca na kierowniczym stanowisku w upadającym zakładzie go wykończyła, zbyt stresująca się okazała (co zarobił to jego, ale czy było warto )
Jej, współczuję bardzo. Zdrowia dla TŻ'a taty!

Wróciłam z urlopu i aż się nic nie chce. Ale mam powera do działania i coraz mniej czasu do ślubu! To mnie przeraża, bo jeszcze tyle do zrobienia

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:49   #4721
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Ja słyszałam teorię, że daje się jednego albo trzy i zawsze się do trzeciego nastawiam, a niektórzy chcą mi dać 2 i też tak śmiesznie to wychodzi u mnie będzie ten problem, że rodziny TŻta w ogóle nie znam, generalnie nie lubię obściskiwać się z osobami, których nie znam/ nie ufam, nie lubię jak ktoś obcy narusza moją przestrzeń osobistą

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-19 o 10:51
Stary 2013-08-19, 10:51   #4722
Dotka90
Zakorzenienie

Aaaa dziewczyny, a z kim mierzyłyście sukienki?

Chciałabym wziąć TŻta, mamę i świadkową, czy to nie będzie już tłok?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:51   #4723
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Wlasnie zafundowalam sobie na kolacje placek ze sliwkami no ale.... mysle ze mialam prawo od 3 rano jak wstalam, az do teraz zjadłam, uwaga! 2 serki wiejskie ze szczypiorkiem, do tego jedną, dlugą, cienką bułkę, 250ml pitnego jogurtu, 1/8 arbuza i szklanke soku z grejfruta. Noo jeszcze dwie kawy z mlekiem ale ze słodzikiem :P i zieloną herbatkę takze tego, mysle ze sie w kcal zmiescilam :P[COLOR="Silver"]
Moim zdaniem mało ...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Myślę, że wszędzie tak jest, że jedni rodzice mogą dać trochę więcej, inni mniej. Dla mnie liczy się to, że pomagają jak tylko mogą (nawet dając rady czy też pomagając w załatwianiu pewnych spraw). Bardzo to doceniam

Mykam spać, bo jutro pobudka o 4tej
Dobranoc
Otóz to ! Dobrze powiedziane!

Jak ja miałabym się licytować kto dał więcej to wiecie... Szkoda życia. Oboje rodziców stara się jak może i ja im jestem dozgonnie wdzięczna za wszystko- mam nadziejeę,że kiedyś będę mogła im się odwdzięczyć.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ja nadal chora,dzisiaj mam noc nieprzespana,czuje sie koszmarnie. czekam na 7 30 zeby zadzwonic do przychodni i szybko udac sie do normalnego lekarza a nie tego dyzurnego konowala :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ależ Cię złapało
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
no to spadam, 5 dni do urlopu byle przeżyć ten tydzień
Ale zazdroszczę
Trzymam kciuki za pogodę

Cytat:
Ja też się cieszę na życzenia Mnie one zawsze wzruszają!
I też mam problem z całusami

Co do przecenionych kiecek, to ja mailowałam z jednym salonem i pani mi odpisała, że model, który mi się spodobał mogą mi uszyć na moją miarę w promocyjnej cenie

Cześć!

Czuję się fatalnie- @ nadchodzi- czuję sie jak wieloryb, który ma ochotę zasnąć
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:53   #4724
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

teoretycznie więcej spostrzeżeń będziesz miała, ale z drugiej strony każdy może mieć inne zdanie/będzie podobać się coś innego i większy mętlik w głowie Ci narobią

też gromadkę sobie wezmę: mamę, dwie przyjaciółki i chyba kandydatkę na świadkową
Stary 2013-08-19, 10:54   #4725
ana909
Erudycja

Zna się któras z was na prawie spadkowym, wlasnosciowym? Zastanawiam się (odpukac) czy powinnam sie jakos zabezpieczyc na przyszlosc gdyby się okazalo ze nam nie wyjdzie i musielibysmy sie za 10-20 lat rozstac. Dom Tżta jest teraz jego babci, po niej dziedziczy jego mama a po niej on. Obecnie oboje wkladamy pieniądze w jego urzadzenie i podejrzewam ze za 20 lat nic by mi sie nie nalezalo bo dom nie jest na niego i nie wiem czy uratowalyby mnie rachunki na moje nazwisko. No i druga sprawa, czy po slubie, jesli wlasnie bedziemy inwestowac, miec dzieci i on odziedziczy dom, to czy ja albo dzieci bedziemy mieli do tego domu jakies prawa? Jesli tak to czy są one niewazne w przypadku kiedy istnieje zapis w testamencie zebym nie miala do tego prawa? jestem pewna ze tesciowa/babcia moglaby chciec cos takiego zrobic gdybysmy byly na siebie ciete. A nie chcialabym sytuacji takiej jak moja ciocia miala ze musiala sie po rozwodzie wyniesc z domu z 5 dzieci. Fakt ze ona po slubie podpisala z wlasnej glupoty intercyze, a dom byl prezentem slubnym dla niej i meza od jego dziadkow... Ale jednak, zostala na lodzie. Nie planuje rozstania i wiem ze Tż nigdy by mnie nei wyrzucil z dziecmi z domu ale roznie się miedzy ludzmi uklada...
Stary 2013-08-19, 10:55   #4726
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
co do wyprzedaży to objęte nią nie są tylko modele salonowe

pytałam w 2 salonach w których byłam (Madonna, Carmen) i tam w niższej, wyprzedażowej cenie zamawiasz suknię, którą dla Ciebie szyją
A orientujecie się do kiedy będą trwały tego typu wyprzedaże? Bo chcę bardzo upolować coś na wyprzedażach, ale sukni chcę szukać dopiero w okolicach października...

Co do porannego wstawania, to ja na razie na szczęście nie martwię się tym zbytnio - wakacje, a jak chodzę do biura na praktykę, do dopiero na 11, a dojazd zajmuje mi 20min Za to całe liceum wstawiałam o 5:30 i o 6:33 miałam autobus, godzina dojazdu i o 7:30 lekcje... Masakra Choć jak ostatnio wstałam tak o 5 do łazienki to troszeńkę mi się za tym zatęskniło, miało to swoje uroki Ale to chyba tylko był chwilowy przebłysk

My z TŻ jesteśmy już urządzeni na szczęście, ale Ikea... to zło! Mam ochotę tam jeździć co chwilę, a jak robiliśmy pierwsze większe zakupy do mieszkania to 1000zł jednorazowo zostawiliśmy...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:55   #4727
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

moim zdaniem będzie jak byłam w kilku salonachh.. niby godziny poumawiane ale kazdy poprzychodzil w 3 osoby i byl straszny tlok no i kazdy sie patrzy na Ciebie.. nie tylko Twoi ale tez od innych "osoby towarzyszace" dla mnie to krepujace. A wiadomo ze jak sa 3 przymierzalnie to umowia 3 osoby na jedna godzinke.

Ja byłam mierzyc z mama a jutro jade wpłacic zaliczke i ostatecznie zmierzyc ze świadkową. TZ nas tylko zawiezie ale bedzie a aucie :P on nie chce mnie zobaczyc

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:57   #4728
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Zna się któras z was na prawie spadkowym, wlasnosciowym? Zastanawiam się (odpukac) czy powinnam sie jakos zabezpieczyc na przyszlosc gdyby się okazalo ze nam nie wyjdzie i musielibysmy sie za 10-20 lat rozstac. Dom Tżta jest teraz jego babci, po niej dziedziczy jego mama a po niej on. Obecnie oboje wkladamy pieniądze w jego urzadzenie i podejrzewam ze za 20 lat nic by mi sie nie nalezalo bo dom nie jest na niego i nie wiem czy uratowalyby mnie rachunki na moje nazwisko. No i druga sprawa, czy po slubie, jesli wlasnie bedziemy inwestowac, miec dzieci i on odziedziczy dom, to czy ja albo dzieci bedziemy mieli do tego domu jakies prawa? Jesli tak to czy są one niewazne w przypadku kiedy istnieje zapis w testamencie zebym nie miala do tego prawa? jestem pewna ze tesciowa/babcia moglaby chciec cos takiego zrobic gdybysmy byly na siebie ciete. A nie chcialabym sytuacji takiej jak moja ciocia miala ze musiala sie po rozwodzie wyniesc z domu z 5 dzieci. Fakt ze ona po slubie podpisala z wlasnej glupoty intercyze, a dom byl prezentem slubnym dla niej i meza od jego dziadkow... Ale jednak, zostala na lodzie. Nie planuje rozstania i wiem ze Tż nigdy by mnie nei wyrzucil z dziecmi z domu ale roznie się miedzy ludzmi uklada...
Nie znam sie ale moge opisac Ci sytuacje z mojej rodziny, moj dziadek zostawil po smierci kamienice. Kamienice remontowala z nim moja babcia, wykupili od jego ojca nawet jedno pietro. Mojej babci nie udalo sie niczego dojsc..

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 10:57   #4729
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

WItaj

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Już wiem co tż dostanie na dzień chłopaka
Mój TŻ dostał na Walentynki, ale nie ubierze ich w dniu ślubu. Chciałabym, żeby w tym dniu miał eleganckie spinki, a te I love my wife założy na poprawiny.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych kredytach i mieszkaniach, oglądam sobie oferty i normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera. Nie wiem jak ja kiedykolwiek coś kupię, jak w 90% ogłoszeń nie podają ulicy ani ceny A jakbym miała kupować coś u siebie, to interesuje mnie tylko jedno osiedle... Ludzie to są niepoważni ;]
Zresztą i tak nikt nam kredytu nie da Zarobki to jedno, a drugie to umowy niestety... my oboje mamy na czas określony i to się nie zmieni ;] A dodatkowa fucha jest w formie tzw. powołania, bo to praca jako kurator... I w ogóle nam się nigdzie nie liczy, czyli automatycznie tysiak mniej :/
U nas w K. tez nie podają często osiedla Wkurza mnie to bardzo. Mój TŻ ma umowę na czas nieokreślony. Dwa lata temu sprawdzał zdolność kredytową, więc mam nadzieję, że nie będzie problemy, bo ja ciągle na umowach na czas określony.

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4231556 6]Ogłoszenie parafialne
Od tego poniedziałku codziennie na blogu pojawiać się bedzie nowa notka, rowno o 20
(ustawione sa az do 1.12 wiec nie bedziecie sie nudzic )[/QUOTE]
To bardzo dobrze

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:58   #4730
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja będę mierzyć tylko z mamą, bo Teściowa i szwagierka są z innego miasta, siostra wyjeżdża na 3 miesiące do USA... ale być może wezmę jeszcze przyjaciółkę, ale to już kiedy będę prawie zdecydowana na zakup konkretnej sukni

Moja koleżanka chodziła mierzyć z mamą i teściową, a jak już były blisko ostatecznego wyboru, to była mama, teściowa i siostra chyba A tak w ogóle to chcesz wybierać z TŻ?
Stary 2013-08-19, 10:59   #4731
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:

Ja mialam z soba jedna osobe, i to mi starczylo. Nie chcialabym miec ze soba wiecej osob

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 11:01   #4732
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:

Ja byłam tylko z przyjaciółką, po wybraniu kilku ostatecznych modeli przyszłyśmy z mamą, siostrą i przypadkowo obecną we Wrocławiu ukochaną kuzynką te trzy osoby faktycznie zrobiły tłok, bo salonik był bardzo niewielki, ale w normalnych jest jednak więcej miejsca
Stary 2013-08-19, 11:01   #4733
ana909
Erudycja

Cytat:

ja mam to samo z calowaniem wiec lepiej z gory nastawic sie na dwa i w razie czego jeszcze raz dac policzek :P
Stary 2013-08-19, 11:01   #4734
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Jejku, życzenia będą straszne. Nie cierpię przyjmować życzeń i składać życzeń...
Ale ja wolę przyjmować niż składać
Stary 2013-08-19, 11:02   #4735
KasiaK_080290
Zadomowienie

Kishlaczkowa dzięki, teraz z tatą TŻ już jest dobrze na szczęście, ale ile było strachu

say-hello to kiedy idziesz mierzyć?

ja byłam ze świadkową i bratową TŻ na przymiarkach pierwszych, myślę, że 2-3 osoby to max żeby nie było tłumu
idę 3 września na mierzenie "ostateczne" z mamą i bratem bo dziewczyny już nie mogą, ale to w sumie dobrze, z nimi będę mierzyła typy, które wybrałam z dziewczynami

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:02   #4736
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja będę mierzyć tylko z mamą, bo Teściowa i szwagierka są z innego miasta, siostra wyjeżdża na 3 miesiące do USA... ale być może wezmę jeszcze przyjaciółkę, ale to już kiedy będę prawie zdecydowana na zakup konkretnej sukni

Moja koleżanka chodziła mierzyć z mamą i teściową, a jak już były blisko ostatecznego wyboru, to była mama, teściowa i siostra chyba A tak w ogóle to chcesz wybierać z TŻ?
przecież napisała ze chce zabrać TŻ
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:03   #4737
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się marzy 13-14, właśnie żeby wesele nie trwało do samego rana tylko do 1-2, a potem co najwyżej niedobitki będą dopijać wino i plotkować[moja ulubiiona forma imprezy
Nie łudź się byłam na weselu co ślub był o 14 a zabawa trwała do 6 rano

Cytat:

mnie się wydaje dużo... ja mam w planach wziąć 2 osoby - mamę i świadkową, albo dobrą znajomą. Też mam 3 osoby z którymi chciałabym mierzyć. Dlatego liczę że będę mieć co najmniej 2 wycieczki po salonach więc raz wezmę jedną a drugi raz drugą - mama obowiązkowo zawsze.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:05   #4738
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:

Ja jeszcze nie mierzyłam, ale na przymiarki pójdą ze mną świadkowa i bardzo dobra koleżanka
Stary 2013-08-19, 11:05   #4739
Dotka90
Zakorzenienie

Nie pomogłyście mi
Z kogo mam zrezygnować?

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to chcesz wybierać z TŻ?

To przede wszystkim jemu (i sobie ) mam się podobać w tym dniu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:08   #4740
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dotka, nie wiedziałam Wydawało mi się, że wcześniej się dziwiłaś, że jednej z Wizażanek TŻ robił zdjęcie w sukni, ale musiało mi się pomieszać

Co do życzeń, ja nie cierpię ani składać, ani zbytnio otrzymywać... też nigdy nie wiem, jak to jest z tym cmokaniem... zawsze jest niezręcznie :P

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości