|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ostatnio miałam pobranie wpisane na 7.45, bo to była krzywa cukrowa, przyjechałam, a rejestracja od 8. A franca w labku mi mówi, że musze sie zarejestrować. w końcu tż stał w kolejce, a ja już piłam to gówno, bo przecież z głodu bym zjechała.
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
z tego co sie orientuje tutaj nawet nie robia krzywej
|
|
|
|
#513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to?To będzie w pl robić?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
no w pl pewnie tak, aczkolwiek kiedys Wam juz pisalam, ze nie dam tutaj im spokoju jesli cokolwiek bedzie mnie martwilo. teraz nie ide do lekarza, bo to nawet w Pl nie ma sensu na tak wczesnym etapie, bo i tak tam nic nie bedzie widzial. tutaj przeczekam do tego krytycznego tygodnia i jesli nadal bedzie szlo dobrze, to pojde tutaj juz sie zarejestrowac, ze jestem w ciazy i wymusic na nich przynajmniej usg w 12 tyg, bo tutaj tylko jedno przysluguje w okolicach 20tyg. bedac w Pl bede ok 9 tygodnia, wiec wtedy bedzie usg zrobione w Pl i pierwsze podstawowe badania, no chyba, ze juz okolo 6tyg uda mi sie tez to wywalczyc, bo zamierzam im tez wspomniec o tym, ze chce teraz usg, chociaz na to sie nie napalam.
no a teraz jest moj 30dc, a owulacje mialam niemalze ksiazkowo, bo w nocy z 15 na 16dc. ale bardziej sklaniam sie ku 15dc. oczywiscie zadnych tam oznak implantacji nie mialam, ale chyba byla dosyc wczesnie skoro w 11dc calkiem fajna linia wyszla. a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze kilka dni przed mialam sen, ze robilam test, ale nie mialam nadziei na pozytyw spojrzalam na niego i byla druga krecha. i jak robilam ten test pierwszy byla identyczna sytuacja, deja vu. nawet tak samo polozylam ten test kiedy czekalam na wynik i w tym miesiacu strasznie duzo snow ogolnie z tym tematem bylo zwiazanych, mimo, ze wczesniej nie bylo ich az tyle. i pierwszy sen w tym mieszkaniu tez byl z ciaza zwiazany, o czym Wam nawet pisalam
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
no nowe mieszkanie szybko nam szczescie przynioslo
|
|
|
|
#517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
apeluję do robaczków by grzecznie siedziały u mamusi!!! Cytat:
Witam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Santi,oficjalnie gratuluję!!! Witam nową staraczkę U Nas burzenie pieca zakończone,obyło się bez większego syfu więc jestem zadowolona ![]() Dziś rano byłam już na pobraniu,wykąpałam się i nadrabiam zaległości
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a bole podbrzusza przeczekac czy wziac nospe? magnezu nie moge, bo mam z witB6 tylko, dopiero mama mi asmag wysle.
edit: nie maja asmagu w aptece, ale maja aspargin? czy to to samo? Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-08-19 o 12:22 |
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A aspargin to jest magnez z potasem, a nie sam magnez. Będzie w innej aptece na pewno. Jest jeszcze slow-mag, on też jest bez b6, ale droższy od asmagu.
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
kochana asmag i aspargin to nie to samo, ale ja z poczatku bralam sam aspargin jak mi sie jakies twardnienia zaczely i bralam 3x1 wiec to mozesz brac napewno.
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu nie mozna witaminy b6?Ja biore magnez bez tej witaminy,ale jest w witaminach dla cieżarnych
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:15 |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
JUż po chrzcinach i koniec imprezSanti jak się czujesz?? Już was nadrobię, póki perła śpi
|
#524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
santi widziałam piękne krechy
bajka Amelka wyjdzie kiedy będzie gotowa Żadne mycie okien w tym nie pomaga i mąż:P Wiem po sobiecebulova widzę, że odzyskujesz spokój siebie. kocurku jak Marcelo?? bazile ale by było fajnie, jakbyś zaskoczyła ![]() mrau witaj powodzenia ![]() Linka biedna się musiałaś nacierpieć, ale myślę, że warto było Luna obraziłaś się na nas??? ![]() ocho moje szczęście wstało i cycka palce
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Nuna ja jestem kciukowym dzieckiem
smoczka nie chcialam i nic mnie nie powtrzymalo od ssania super, ze juz jestes po tych wszystkich imprezach, w koncu bedziesz mogla odetchnac ![]() jak ja sie czuje? calkiem niezle, ale wlasnie troche brzuch mi doskwiera czasami. Wzielam nospe i przeszlo, ale nie chcialabym sie nospa pasc. Jutro mam wolne wiec w domku przeleze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
r
Cytat:
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
A ja tam bardzo szczesliwie wspominam mojego kciuczka;D a zebuszki mam proste jakby od linijki rysowane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
godzina to koszt 50zł kurs to 1400zł egzamion 170zł po przerwach ludzie biorą koło 20 h a to daje podobne koszta jak cały kurs z teorią , zastanów się co chcesz a ja wtedy Ci podpowiem ![]() Cytat:
Ja sie nie wstydze mężą a nie lubie gdy ogląda mnie w intymnej sytuacji jedyne co to sex gdzie intymność jest do oglądania ze tak powiem Może nie kazdy to popiera..ale nam to odpowiada bo daje taką swieżość , tejemnice w związku a wygląda to tak ze jak właże tż do wc to pukam i pytam czy moge wejść , jak lezymy na kanapie przed TV to se nie pierdzimy dla zabawy jestem zdania ze jestem człowiek nie zwierz i umiem się powstrzymać ewentualni wyjśc do kuchni czy wc zeby się odgazować Cytat:
![]() bo to by oznaczało ze owulacja musiała być w 1-2dc? zeby faza lutealna trwala chociaż te 10-11 dni?? Mam jakiś taki leń dziś ze nawet nie chce mi się iść herbatę zrobic..a mąż wyszedł z domu
|
|||
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że każda para ma swoje przyzwyczajenia i swoją bariere intymnośći.
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Jestem dziś niewyspana i zła! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech małej już te zęby wyjdą, bo ja wychodzę z siebie, taka marudna. Jutro idziemy na szczepienie, zobaczymy ile waży. Na naszej wychodzi 6,8 kg.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=IsiaG;42333811]
Ja miałam owulkę tydzień po okresie. I mam kinder niespodziankę, bo tak się starałam wtedy nie zajść. Nie chciałam kolejnego dziecka z marca. A życie swoje.... /QUOTE] Tydzien po to około 7-8dc , nie jest to dziwny czas na owu przy krótkich cyklach , czytałam ze nawet 5dc pod koniec @ sa owulacje w 5% ciąż ale o owu szybciej niż 4dc nie słyszałam jeszcze
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak bałamuce męża..a w ogole moge?? nie pytałam lekarza ?!?! może mowił ale ja jeszcze nie kontaktowałam yyyy?
|
|
|
|
#537 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A też jestem typem który nie lubi jak ludzie patrzą gdy cierpię. a czemu oddajesz pampki 2-5, maluch już wyrósł???pytam, bo właśnie zaczęłam głupieć. To rozm 2 tak? czyli taką paczkę kupić tylko jedną, a potem od razu 3? Mamy pomocy!!! Cytat:
Cytat:
i proszę mi tu dziecka nie stresowaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że "już po wsszystkim". Ja tez lubię ludzi, ale bez przesady Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie, to też bardzo ważne.Witam się i ja. Tż pojechał do pracy, a ja sobie nalałam szklankę coca coli, bo aż mi język do tyłka uciekał jak na nią patrzyłam, a tak tż nie będzie mi tyłka truł.... Uważam, że raz na jakiś czas szklaneczkę można ![]() I mam dziś w tyłku lenia, ale mimo to byłam rano w labku (czy Wy też miałyście badany w ciąży sód i potas?), zajrzałam do pracy w celu podrzucenia papierów no i kupiliśmy materacyk i prześcieradełka w związku z tym zostało mi tylko (dosłownie) kilka pierdół kosmetyczno-aptecznych i wsio
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej był zainteresowany tym co na ekranie.
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po długim weekendzie. Mimo, że kazali mi się oszczędzać, to spędziliśmy go dość intensywnie
Dziś miałam pierwszą wizytę w poradni patologii ciąży no i okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc. Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być. Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze... I przepraszam, że znów tak o sobie piszę, ale dopiero zacznę porządne nadrabianie... Tymczasem Santom - myślę, że już oficjalnie mogę pogratulować nowej mamusi
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy moim wkurzającym męzu w chwili stresu stres rośnie 200% i juz wtedy sie tylko na niego wydzieram
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

i w tym miesiacu strasznie duzo snow ogolnie z tym tematem bylo zwiazanych, mimo, ze wczesniej nie bylo ich az tyle. i pierwszy sen w tym mieszkaniu tez byl z ciaza zwiazany, o czym Wam nawet pisalam

za Kwicię
Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale. 

JUż po chrzcinach i koniec imprez
smoczka nie chcialam i nic mnie nie powtrzymalo od ssania
Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie, to też bardzo ważne.