|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
nie dość, że teściowie chcą nam pomóc i oferują, że jeśli nie zdążymy to możemy iśc na chwilę do nich to źle... moja matka jest przewrażliwiona, bo przez to, że się urodziła jak to twierdzi zaprzepaściła swoje życie, zmarnowała szanse, zaufała ojcu, który roztrwonił kasę i całe życie słyszę, że była bogata, mogła jeździć po świecie ale była zaślepiona jak mnie urodziła i zmarnowała swoje życie... jezu ale mi smutno... i teraz mówi, że ona nie chce żebym popełniła takie błędy jak ona... ale przecież ja już nie mogę wysiedzieć w domu, chcę wracać do pracy więc o co jej chodzi?!?!??!!
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cześć,
Bardzo możliwe ze już niedlugo mój synuś postanowi wyjść dwa dni temu wylądowaliśmy w szpitalu z racjo wysokiego ciśnienia- połączyli nas pod ktg a tam skurczybyki takie w miare regularne po 60-100 . Przeszły po godzinie ale wracaja dość czesto. Do tego przy tych powyżej 80 dochodzą bóle krzyża :/ wypuscili nas do domku i mam czekac na rozwój akcji. W sumie mlody ma jeszcze teoretycznie 2 tygodnie ale przebadali wszystko i mowia ze moge rodzić bo mały ma prawie 3 kg Trzymam kciuki za wizyty kropla super opis az chce sie rodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
Wprawdzie piłam colę kiedy miałam mdłości, bo tylko ona mi pomagała,ale ja ogólnie z tych, co piją tylko wodę. Gazowane odpada totalnie, a soczki są dla mnie za słodkie. Mam nadzieję,że moje dziecko nauczy się tak jak ja, bo mój mąż niestety czasem to świństwo pije... Wczoraj mi przytachał Kubusia to myślałam,że go zabiję. Słodkie to takie, wcale nie jest zdrowe.Fuj.
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
ale mnie suszy.dzis
jakbym.kaca miala znow wypilam pol litra wody a jama gebowa suucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładna waga Może i z nerwów. Mam dziś wizytę. Cytat:
A jest jakiś racjonalny powód dla którego miałabyś tak zrobić ? Skąd u Nich w ogóle takie przypuszczenia?
|
||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan Ty wyłącz telefon, myśl o Julci , to na tej bezbronnej istotce odbijają się wszystkie stresy !
nie ma co się tak stresować na zapas, życie samo pokaże kiedy urodzisz i gdzie będziesz wracać po szpitalu, póki co priorytet to jak najszybsze wykończenie mieszkania, a cała te rozkminianie co będzie jak nie zdążycie jest mało ważne, skup się na własnym podwórku czy masz wszystko gotowe dla Małej, torba spakowana itd
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan
wspierająca mamusia nie ma co ![]() ja bym już od niej nie odbierała po prostu...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-19 o 11:03 |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cos czuje ze w tym watku zadna nie urodzi a w kolejnym zacznie sie powolny wysyp
a w kolejnym sajgon ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
i cały czas mi mówi, że mnie wszyscy omamia i zaprzepaszczę swoje życie i nie wrócę do pracy...
a niejednokrotnie jej mówiłam, że mnie to stresuje, czuje się fatalnie a ona mi wczoraj napisała, że ciąża to nie wymówka, bo nie rośnie mi na mózgu i nie zwalnia mnie od myślenia... aha i wczoraj mi napisała: musi ktoś ci to w koncu powiedzieć: nie ma szans żebyście zdążyli z mieszkaniem. nie dacie rady.
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u Ciebie to w sumie i tak nie ma znaczenia ![]() Wagę dopisałam ![]() za nerkę
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź no się wreszcie zdecyduj czy rodzisz czy nie, bo strasznie dużo emocji wprowadzasz ![]() żartuje rzecz jasna Cytat:
przecież są bezpieczne antybiotyki w ciąży, sama takowy brałam i dziękowałam Bogu za każdą jego tabletkę ![]() ja już po ktg, pojechałam zaraz po śniadaniu i szklance soku, młoda ciągle brykała a potem jeszcze na chwile w pracy byłam. Mama mi już truje, żebym nie jeździła sama autem, ale ja jakoś nie dostrzegam żadnego ryzyka z tym związanego ![]() Motyl, super że malutka przybrała aaa, zaspokoiłam swoją ostatnią ciążową zachciankę - milke z oreo
|
||
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ladan brak mi słów masz tyle problemów, a ona jeszcze Ci dokłada
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
motylku gratuluję wagi malutkiej
ja dziś też mam USG i aż jestem ciekawa ile waży, bo też jestem w 36 tc
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Ladan
![]() Moze jej po prostu powiedz ze jedyne czego potrzebujesz teraz to jej wsparcie, a za takie gadanie dziekujesz bardzo..
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
soki z sokowirowki albo pomaranczowy bez cukru ktory w dodatku woda rozcienczam kiedys jak bylam.nastolatka uwielbialam slodkie a teraz mi to przez gardlo nie przechodzi a gazowanego tez nie lubie i dlatego piwa nie pijam smakowaloby mi ale ze jest gazowane to odpada choc w lecie w upal czasem sie skusze tyle ze.moj tz tez raczej wode pija Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
za wózio , jak przyjdzie do Ciebie to daj znać jak na żywo się prezentuje ! Motyl , piękna waga , ułożenie u Ciebie akurat nie ma znaczenia dużego mój Michaś znów mam wrażenie że wrócił to poprzedniego i jest główką w dół, no ale jeszcze dużo się może dziać
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-08-19 o 11:09 |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie.
ona myśli, że mi tym pomaga i mnie przestrzega przez złym życiem. muszę być wolna i niezależna od Dawida, robić własną karierę, itp itd.. ale dla Dawida zawsze była najważniejsza moja jak to ona nazwała "kariera" do tego stopnia, że do niedawna jeszcze miał wyrzuty sumienia, że przez niego jestem w ciąży, bo zmarnowałam wiele ról.. ale wytłumaczyłam mu, że dziecko to nie koniec świata a wręcz przeciwnie i w niczym nie przeszkadza... teraz posiedzę w domu a póxniej będę mieć i pracę i dzidzię... i on to zrozumiał... już ustaliliśmy, że idzie na 6 tyg. macierzyńskiego.. a ona dalej mi wmawia, że mnie wszyscy omamią i zaprzepaszczę życie?!?!?!?!?
|
#1519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odbieraj telefonówCytat:
![]() łączę się w szpitalnym bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 tygodnie |
||||
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak Ty czujesz, że Maleństwo jest położone miednicowo?
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie
![]() ladan współczuję. Cytat:
Oj to spieszy się maluszek na ten świat . Ale skoro lekarze mówią,że już bezpiecznie to niech się rodzi
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
muszę wam to przecytować: "i spojrz prawdzie w oczy, dawid nie jest osoba ktora chce cos w zyciu zdobywac roziwjac sie, mozesz to w nim obudzic bo jest inteligentny, ale on ma dusze robola na dzien dzisiejszy i jemu wystarczy chodzic do " roboty" , oszczdzanie na najdorbniejszych sprawach bo tak trzeba, mysli bardzije jak oszczedzic a nie co wymyslic zeby dobrze zarobić, taka mentalnosc, ktorej jezeli nie zmienisz to bedziesz clae zycie nieszczesliwa
10:08:58 dlatego musisz dziecko stanowczo przyilnowa swojej kariery"
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ladan Cytat:
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A słodkie to ja lubię słodycze, niestety
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie to przykre
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
sorki ale to zabawne tzn ona jest sfrustrowana Twoimi wyborami przykre to, ale z boku wyglada to jak tragikomedia wazne ze ty masz podjeta decyzje pamietaj ze nawet jak jest zla to i tak jest najlepsza bo jest TWOJA a nie narzucona przez kogos to Ty sie masz dobrze czuc z wlasnymi wyborami a nie twoja mama choc wiem ze.to.boli jak najblizsi nie wspieraja tylko klody pod nogi rzucaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
"nim sie urodziłas ja tez mialam nawet jeszcze w szpitalu kilka koncepcji roznych interesów, potem jak sie urodziłas, tak bylam szczesliwa ze o tym zapomniałam, nawet jak chcialam w lutym juz cos robic i opiekunke wynajac albo babcie prosiłam, zeby sie toba zajela jak bede musiala na kilka dni wyjechac, to ojciec powiedział babce ze on wszystko ogarnie lepiej zeby dziecko było z matka i babka go poparła, a to był moj najwiekszy blad, bo ptoem stało sie jak sie stało
10:13:11 i dzis wiem ze ty o wiele byłabys szczseliwa gdbym wtedy pomyślała glowa i nie innymi czesciami ciała 10:13:20 bo miłosc 10:13:34 nie rob tego samego błedu dziecko"
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

dwa dni temu wylądowaliśmy w szpitalu z racjo wysokiego ciśnienia- połączyli nas pod ktg a tam skurczybyki takie w miare regularne po 60-100 . Przeszły po godzinie ale wracaja dość czesto. Do tego przy tych powyżej 80 dochodzą bóle krzyża :/ wypuscili nas do domku i mam czekac na rozwój akcji. W sumie mlody ma jeszcze teoretycznie 2 tygodnie ale przebadali wszystko i mowia ze moge rodzić bo mały ma prawie 3 kg 

[/RIGHT]
Ale lekarz powiedział,że wszystko ładnie.

Ale u Ciebie to w sumie i tak nie ma znaczenia 
za nerkę

za wózio , jak przyjdzie do Ciebie to daj znać jak na żywo się prezentuje !