Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 11:08   #4741
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja na życzenia się cieszę, to przecież tyle miłych słów zawsze tylko mam dylemat, czy ktoś chce mi dać 2 buziaki, czy 3 i często się głupio nastawiam na tego trzeciego buziaka, a ktoś miał w zamiarze tylko 2 niezręczne to trochę
haha mam to samo Ja się boję życzeń od moich rodziców i siostry bo pewnie będę płakać, wiem że nie powiedzą mi tylko "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia" tylko będą to życzenia z serca
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:10   #4742
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Miałam na myśli właśnie kokardki Bo i ja muszę kupić, a nie wiem gdzie...

Jej, współczuję bardzo. Zdrowia dla TŻ'a taty!

Wróciłam z urlopu i aż się nic nie chce. Ale mam powera do działania i coraz mniej czasu do ślubu! To mnie przeraża, bo jeszcze tyle do zrobienia
Boze... co Ty mowisz ja bym chciala juz cos szykowac a tu tyle czasu! czuje ze jakies wieksze przygotowania poczynimy dopiero w lutym-marcu czyli 3-4 mc przed slubem.
Stary 2013-08-19, 11:10   #4743
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
ja na życzenia się cieszę, to przecież tyle miłych słów zawsze tylko mam dylemat, czy ktoś chce mi dać 2 buziaki, czy 3 i często się głupio nastawiam na tego trzeciego buziaka, a ktoś miał w zamiarze tylko 2 niezręczne to trochę
Ja też się cieszę, ale osobiście sama nie lubię życzeń składać :p. Z buziakami też zawsze mam ten dylemat, i jak ktoś daje 2 to mi głupio że się nadstawilam a tu psikus

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-19, 11:10   #4744
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja będę mierzyć tylko z mamą, bo Teściowa i szwagierka są z innego miasta, siostra wyjeżdża na 3 miesiące do USA... ale być może wezmę jeszcze przyjaciółkę, ale to już kiedy będę prawie zdecydowana na zakup konkretnej sukni

Moja koleżanka chodziła mierzyć z mamą i teściową, a jak już były blisko ostatecznego wyboru, to była mama, teściowa i siostra chyba A tak w ogóle to chcesz wybierać z TŻ?
Mój stwierdził, że nie ma opcji, żebym bez niego wybierała...
Moja świadkowa się stawia, że mu nie pozwoli, ale niestety nie zna za dobrze mojego TŻta-jak się uprze to nie ma mocnych...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:14   #4745
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
To super mnie też często motywują posty innych o treningach

Opowiadaj o wojażach

A nasze plany wyjazdu do Chorwacji co raz bardziej realne zarezerwowaliśmy noclegi

najpierw spedzilam 2 tygodnie w Polsce... i bylo cudownie... pobylam w domu i na Mazurach, ktore uwielbiam... W Polsce zalatwilam sporo spraw zwiazanych ze slubem, takze to byl owocny wyjazd Potem wrocilam do siebie i pare dni pozniej razem z TZ wybralismy sie na poludnie Francji nad morze.... i to byly najlepsze wakacje w zyciu! juz nie moge sie doczekac podrozy poslubnej....

no i juz mam mniej jak rok do slubu... a do cywilnego jeszcze mniej ( ale nie znam daty musimy nie dlugo ustalic )...

Teraz sobie siedzie spokojnie w mieszkanku, piore, ogarniam.... sprzatam... TZ w pracy, a ja mam czas tylko dla siebie... no i dla Was

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
pierwszy budzik dzwoni o 6:00, następnie drzemki co 10 minut
uwielbiam to.... mam tak samo....

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Co region to inny zwyczaj U nas na przykład życzenia są zaraz po mszy przed kościołem (lub ewentualnie na sali, jesli pogoda jest nie bardzo) i sa to życzenia, że tak powiem całościowe, czyli z wszystkimi przewidzianymi prezentami i kopertami
u mnie jest tak samo.... i w sumie jest to calkiem nie zla opcja dodatkowo goscie ktorzy juz zlozyli spokojnie jada na sale, nie robimy jakiegos slubnego korowodu z trabieniem

zastanawiam sie ciagle nad data na cywilny... logocznie rzecz biorac najlepiej byloby w kwietniu, ale wtedy bedzie to na 4 miesiace przed slubem koscielnym i weselem i troche tak glupio to znaczy ja chcialam to inaczej zalatwic, zeby jednak ta odleglosc byla max. 1 miesiac... ale w lipcu ja moge miec jeszcze egzaminy, a moje swiadkowe obrony mgr, wiec to tez troche srednio... no i ( to tez jest przeciez istotne), bilety lotnicze sa duzo drozsze... ehh juz sama nie wiem... a na poczatku wrzesnia chcemy juz zaklepac termin...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:14   #4746
Anesthesia
Wtajemniczenie

Mój TŻ z ulgą przyjmuje fakt, że przynajmniej po salonach sukien ślubnych nie będę go targać Ale ja sama nie chciałabym, żeby mnie widział przed ślubem... Nie mogę się doczekać tego błysku w jego oczach i uśmiechu, gdy pierwszy raz zobaczy mnie jako Pannę Młodą
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:14   #4747
Soul89
Zadomowienie

Ja mierzyłam najpierw z dobrą koleżanką Niestety świadkowa w ten dzień nie mogła nad czym ubolewa do tej pory, ale postanowiła, że przy wyborze dodatków itp itd musi być Później by już być pewnym na 100% poszłam z mamą no, a mama prawie się popłakała jak mnie zobaczyła pozytywnie ofkors

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:15   #4748
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka, nie wiedziałam Wydawało mi się, że wcześniej się dziwiłaś, że jednej z Wizażanek TŻ robił zdjęcie w sukni, ale musiało mi się pomieszać

Co do życzeń, ja nie cierpię ani składać, ani zbytnio otrzymywać... też nigdy nie wiem, jak to jest z tym cmokaniem... zawsze jest niezręcznie :P
Ja nigdy nie wiem co powiedzieć i nie wiem, co odpowiedzieć na życzenia. A jak ktoś się długo rozwodzi to mam ochotę go przyspieszyć... Koszmar. Wolę kartki z życzeniami...

W Sylwestra się chowam o północy w szał składania życzeń każdemu kto się nawinie. A od śmierci babci nie jestem w stanie nie ryczeć o północy i jedyne co mi się kołacze po głowie, że to kolejny rok bez niej I to jest straszne, trzy Sylwestry już takie miałam
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:17   #4749
say-hello
Zakorzenienie

ufff... czyli nie tylko ja mam problem z tymi całusami

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
say-hello to kiedy idziesz mierzyć?
W sobotę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:19   #4750
misia880
Zakorzenienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

moja mama na szczescie nie plakala ;D potrafila mi doradzic
A TZ nie chce - zobaczy w dzien slubu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #4751
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka, nie wiedziałam Wydawało mi się, że wcześniej się dziwiłaś, że jednej z Wizażanek TŻ robił zdjęcie w sukni, ale musiało mi się pomieszać
Nie dziwiłam się
Zapytałam tylko, czy to TŻ
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #4752
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Co do życzeń, ja nie cierpię ani składać, ani zbytnio otrzymywać... też nigdy nie wiem, jak to jest z tym cmokaniem... zawsze jest niezręcznie :P
Ja lubię składać życzenia osobom, które znam gdy nie znam pary młodej, jest mi trochę głupio - nic o nich nie wiem, co im mogę powiedzieć...? Wychodzi mi bardzo sztywne 'gratuluję, wszystkiego najlepszego!'

Za to potem ładnie wpisuję się im do księgi gości. Lubię życzenia pisemne, można się zastanowić, co się chce przekazać, nie trzeba tak nagle

Za to cmokanie i uściski to moja zmora mam mocne poczucie "strefy osobistej" i strasznie nie lubię, gdy ktoś ją narusza - jazda tramwajem w godzinach szczytu to dla mnie coś strasznego, składając komuś życzenia też kończę je uściskiem dłoni, nie przytulam się i nie całuję po policzkach (no, z wyjątkiem dla pewnych osób, na przykład rodziców, moich kuzynek, które znam całe życie, i przyszłej teściowej, którą szczerze lubię )
Stary 2013-08-19, 11:20   #4753
Soul89
Zadomowienie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
moja mama na szczescie nie plakala ;D potrafila mi doradzic
A TZ nie chce - zobaczy w dzien slubu
Moja na początku się tak bardzo wzruszyła :d chyba do niej dotarło, że to się powoli zbliża potem już doradziła ładnie

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:21   #4754
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !!! Od jakiegoś czasu Was podglądam i wkońcu pasuje mi się odezwać. Ślubuje 12 lipca 2014 roku .

Czuje że rok przygotowań będzie jednym z piękniejszych w moim życiu, nie mam stresu ani strachu przed przygotowaniami i planowaniem
Witaj

Na wesele bawiliśmy się świetnie. Przyjaciółka miała sukienkę z zabudowanym koronką przodem, do kolan z przodu, a z tyłu długą z trenem, odpinanym. Uczesana w niskiego koka takiego a'la wachlarzowatego, nie miała welonu, tylko malutki kapelusik z woalką, złote dodatki. Pan Młody ciemny garniak z muszką. Dobra zabawa, jedzenie też. Zamiast kwiatów prosili o wino.
Tańczyli do piosenki http://www.youtube.com/watch?v=XYp9RRGEO5c
Rodzicom dziękowali zaraz po pierwszym tańcu. Dostali kwiaty i swoje zdjęcia ślubne namalowane na płótnie.

UWAGA! Złapałam welon, ale TŻ nie złapał muchy
Pamiętam jak któraś z Was pisała, że tak bardzo chce złapać welon...
Były dwa kółka jednocześnie, więc nie było wiadomo. Nagle stop i rzucanie. Mam nadzieję, że TŻ złapał, odwracam się, a to nie on... Na szczęście znałam tego chłopaka, mieszkał przez 10 lat w moim bloku. Oczywiście gorzko gorzko było, ale ja nie chciałam żadnych buziaków, więc przykryliśmy się welonem i udawaliśmy, że się pocałowaliśmy. Goście krzyczeli, że niezaliczone, ale co mi tam No i zaczęło się najgorsze... Zamiast tańca głupie zadanie. Najpierw ja jestem rurą, on tańczył taniec erotyczny, potem zmiana. Trochę protestowałam, że nie chcę, ale co, nie miałam wyjścia. Patrzyłam tylko na TŻ smutną minką, ale coś tam zatańczyłam. Zespół potem się śmiał, że niby taka niechętna, a dobrze poszło...
Ucieszyłam się, że nigdy więcej (mam nadzieję) nie będę musiała łapać welonu!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:22   #4755
docik10
Zakorzenienie

Ja tam się cieszę na życzenia ślubne będę taka szczęśliwa w tym dniu, że każdy mnie może wycałować i nie będę miła nic przeciwko A najlepsze są dzieci składające życzenia. U mojej siostry od kuzynki syn miał podejść i powiedzieć "wszystkiego najlepszego" podszedł i powiedział mojej siostrze "wszystkiego najlepszego.." i od siebie dodał "z okazji urodzin" Wesele w lipcu a urodziny siostry w październiku, pomyślał że jak życzenia składają to pewnie ma urodziny

:
Stary 2013-08-19, 11:23   #4756
justynkie
Wtajemniczenie

A w ogóle to od dzisiaj

299 DDŚ

Waniliova, dodaja, lupinka, antonina_bielska, moooniaaaa
Świętujemy dwójkę z przodu!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:25   #4757
Dotka90
Zakorzenienie

Aha, jeszcze dodam: TŻ i tak będzie miał to WOW, gdy zobaczy mnie w sukience i WIEM, że będzie zachwycony i to jest kompletnie co innego niż mierzenie sukienki w salonie

W salonie sukienka nie jest dopasowana rozmiarem ani długością, do niektórych sukienek trzeba wprowadzić poprawki, np. inny dekolt, skrocenie trenu itd, więc to też zmienia sukienkę.

Poza tym ma się na sobie zwykłą bieliznę, codzienny makijaż, włosy normalnie ułożone.

Moim zdaniem nie ma co tego porównywać do TEGO dnia, kiedy mamy fantastyczny makijaż, fryzurę, piękną bieliznę, biżuterię i promieniejemy szczęściem

Poza tym TŻ mnie przecież nie będzie codziennie oglądał w tej sukni Zobaczy raz, a potem w dniu ślubu. Rok to bardzo dużo czasu

Ja np. nie wyobrażam sobie wybierać sukienkę bez niego
Bo np. jemu się nie podobają pewne modele, bo mówi, że są 'firankowe' i nie chciałby żebym byłą w takiej sukience.
To NASZ wspólny dzień, więc zamierzam uszanować jego zdanie i tak, jak pisałam, to właśnie przede wszystkim JEMU mam się w ten dzień podobać
Stary 2013-08-19, 11:25   #4758
misia880
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja tam się cieszę na życzenia ślubne będę taka szczęśliwa w tym dniu, że każdy mnie może wycałować i nie będę miła nic przeciwko A najlepsze są dzieci składające życzenia. U mojej siostry od kuzynki syn miał podejść i powiedzieć "wszystkiego najlepszego" podszedł i powiedział mojej siostrze "wszystkiego najlepszego.." i od siebie dodał "z okazji urodzin" Wesele w lipcu a urodziny siostry w październiku, pomyślał że jak życzenia składają to pewnie ma urodziny
moj 6 letni kuzyn na ostatnich urodzinach zyczyl mi " wsystkiego najfajniejszego i DUZO URODY" do konca imprezy wszyscy sie smiali ;D

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:25   #4759
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witaj

Na wesele bawiliśmy się świetnie. Przyjaciółka miała sukienkę z zabudowanym koronką przodem, do kolan z przodu, a z tyłu długą z trenem, odpinanym. Uczesana w niskiego koka takiego a'la wachlarzowatego, nie miała welonu, tylko malutki kapelusik z woalką, złote dodatki. Pan Młody ciemny garniak z muszką. Dobra zabawa, jedzenie też. Zamiast kwiatów prosili o wino.
Rodzicom dziękowali zaraz po pierwszym tańcu. Dostali kwiaty i swoje zdjęcia ślubne namalowane na płótnie.

Były dwa kółka jednocześnie, więc nie było wiadomo. Nagle stop i rzucanie. Mam nadzieję, że TŻ złapał, odwracam się, a to nie on... Na szczęście znałam tego chłopaka, mieszkał przez 10 lat w moim bloku. Oczywiście gorzko gorzko było, ale ja nie chciałam żadnych buziaków, więc przykryliśmy się welonem i udawaliśmy, że się pocałowaliśmy. Goście krzyczeli, że niezaliczone, ale co mi tam No i zaczęło się najgorsze... Zamiast tańca głupie zadanie. Najpierw ja jestem rurą, on tańczył taniec erotyczny, potem zmiana. Trochę protestowałam, że nie chcę, ale co, nie miałam wyjścia. Patrzyłam tylko na TŻ smutną minką, ale coś tam zatańczyłam. Zespół potem się śmiał, że niby taka niechętna, a dobrze poszło...
Współczuję, zawsze jak są takie głupie zabawy czy zadania myślę sobie, że to tylko świadczy o młodej parze, że zgodzili się na coś takiego na swoim ślubie

:
Stary 2013-08-19, 11:26   #4760
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie dziwiłam się
Zapytałam tylko, czy to TŻ
W takim razie musiało mi się pomieszać
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja lubię składać życzenia osobom, które znam gdy nie znam pary młodej, jest mi trochę głupio - nic o nich nie wiem, co im mogę powiedzieć...? Wychodzi mi bardzo sztywne 'gratuluję, wszystkiego najlepszego!'

Za to potem ładnie wpisuję się im do księgi gości. Lubię życzenia pisemne, można się zastanowić, co się chce przekazać, nie trzeba tak nagle

Za to cmokanie i uściski to moja zmora mam mocne poczucie "strefy osobistej" i strasznie nie lubię, gdy ktoś ją narusza - jazda tramwajem w godzinach szczytu to dla mnie coś strasznego, składając komuś życzenia też kończę je uściskiem dłoni, nie przytulam się i nie całuję po policzkach (no, z wyjątkiem dla pewnych osób, na przykład rodziców, moich kuzynek, które znam całe życie, i przyszłej teściowej, którą szczerze lubię )
Ja też mogę składać osobom, które znam, ale kiedy idę na wesele kuzyna TŻta, którego widziałam 2 razy w życiu to masakra... A i tym bliskim na ślubie mi nie za fajnie składać życzenia, wolałabym na spokojnie, osobiście, a nie, kiedy za mną stoi kolejka 100 innych gości. Poza tym prawie zawsze przy cmokaniu jedna osoba chce 2 razy, druga 3 razy i bleeeh, to takie niezręczne...
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Moja na początku się tak bardzo wzruszyła :d chyba do niej dotarło, że to się powoli zbliża potem już doradziła ładnie
Mam nadzieję, że moja Mama też się wzruszy... W dniu ślubu na pewno, ale na przymiarkach może być różnie Musimy obie trafić w dobry dzień, bo mama ma straszne huśtawki względem moich przygotowań ślubnych. Raz mówi, że sama nie może się doczekać, a raz, że to jeszcze nie czas, że nie za bardzo to sobie wyobraża i że ją to wszystko przeraża Ale mocno wierzę, że jak już pójdziemy mierzyć, to zacznie się rozpływać nad sukniami
Stary 2013-08-19, 11:26   #4761
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
No i zaczęło się najgorsze... Zamiast tańca głupie zadanie. Najpierw ja jestem rurą, on tańczył taniec erotyczny, potem zmiana. Trochę protestowałam, że nie chcę, ale co, nie miałam wyjścia.
O rany serdecznie współczuję!!

Ja w zeszłym roku złapałam welon u kuzynki, krawat złapał jej brat i musieliśmy tylko zatańczyć jakiś wesoły kawałek (co było trudne, bo on ma dwa metry, a ja 1,60 - wyglądaliśmy komicznie, on wysoki chudzielec, ja mała kuleczka) a potem odczytać ślubowanie - nie pamiętam go dokładnie, ale kończyło się naszą zgodą na posprzątanie po weselu. Było śmiesznie, ale z klasą.
Za to u kolegi mojego K. było tak, jak u Ciebie - para miała odtańczyć taniec erotyczny, potem było ślubowanie - tylko tam dziewczyna obiecywała "nie wyrywać się spod nowego pana młodego"... jeszcze tak się trafiło, że w ogóle się nie znali. Kompletna porażka.
Stary 2013-08-19, 11:27   #4762
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mój stwierdził, że nie ma opcji, żebym bez niego wybierała...
Moja świadkowa się stawia, że mu nie pozwoli, ale niestety nie zna za dobrze mojego TŻta-jak się uprze to nie ma mocnych...
Mój TŻ nawet nie chciał zobaczyć zdjęć w sukniach, których nie wybrałam. Stwierdził, że on chce takie wow, bo jak już mnie zobaczy w jakiejś to już będzie miał jakieś wyobrażenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A w ogóle to od dzisiaj

299 DDŚ

Waniliova, dodaja, lupinka, antonina_bielska, moooniaaaa
Świętujemy dwójkę z przodu!
Gratki. Ja już od tygodnia będę mężatką

292 ddś

2014

Stary 2013-08-19, 11:27   #4763
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście gorzko gorzko było, ale ja nie chciałam żadnych buziaków, więc przykryliśmy się welonem i udawaliśmy, że się pocałowaliśmy. Goście krzyczeli, że niezaliczone, ale co mi tam No i zaczęło się najgorsze... Zamiast tańca głupie zadanie. Najpierw ja jestem rurą, on tańczył taniec erotyczny, potem zmiana. Trochę protestowałam, że nie chcę, ale co, nie miałam wyjścia. Patrzyłam tylko na TŻ smutną minką, ale coś tam zatańczyłam. Zespół potem się śmiał, że niby taka niechętna, a dobrze poszło...

Masakra, ja bym nie zatańczyła
Czemu młodzi wciąż godzą się na takie idiotyczne zabawy?
Stary 2013-08-19, 11:28   #4764
justynkie
Wtajemniczenie

A co do mierzenia sukni, ja idę z TŻ. Na początku trochę się martwiłam z kim pójdę bo myślałam że on stwierdzi że to typowo babskie zadanie. Ale sam się zaoferował, nie przyjmuje do wiadomości że mogę iść z kimś innym. I nie przyjmuje do wiadomości że w wymarzonej sukience będę źle wyglądać

Po głębszym zastanowieniu stwierdzam że rzeczywiście TŻ najlepiej mi doradzi. Moje koleżanki na hasło: sukienka do kostek, pomarańczowej buty, brak welonu, robiły wielkie oczy i pytały: no ale jak to???
Więc chyba nie doradziłyby mi zbyt dobrze
A te najbardziej zaufane mieszkają daleko ode mnie i marne szanse że przejechałyby pól Polski (lub nawet całą) tylko po to żeby pójść do salonu sukien ślubnych.

Stary 2013-08-19, 11:28   #4765
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ja po slubie mam mase planow, zaczniemy od wycieczki a po powrocie stawiamy od razu schody, ganek i drzwi, gipsujemy cale piętro, szykujemy kuchnie, zamawiamy meble, urządzamy kuchnie, potem podłogi i sciany w salonie i pokoju dziecinnym, następnie glazura w lazience i w ogole... a kiedy zrobimy te rzeczy czyli mam nadzieje wyrobimy sie do wakacji 2015, lub ew do zimy, bierzemy sie za dzisiusia i w tym czasie bedziemy juz na spokojnie szykowac pokoj dziecinny tzn meble itp, potem zaczne zbierac ciuszki, zabawki, a kiedy z tym skonczymy i jeszcze dzidzi nie bedzie, zaczniemy robic salon. I po narodzinach dziecka w miare mozliwosci postaramuy sie skonczyc cale mieszkanie, ale juz nie wiem w jakim czasie w koncu nie wiadomo jak bedzie z praca...
o matko jakbym czytała o sobie... hehe też mam intensywne plany po naszym ślubie chcemy jak najszybciej urządzić swoje 4 katy i powoli planować potomstwo mam nadzieję, że wszystko pójdzie po naszej myśli
Stary 2013-08-19, 11:29   #4766
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
haha dobry dzieciaczki są fajne!
Stary 2013-08-19, 11:29   #4767
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze dodam: TŻ i tak będzie miał to WOW, gdy zobaczy mnie w sukience i WIEM, że będzie zachwycony i to jest kompletnie co innego niż mierzenie sukienki w salonie

W salonie sukienka nie jest dopasowana rozmiarem ani długością, do niektórych sukienek trzeba wprowadzić poprawki, np. inny dekolt, skrocenie trenu itd, więc to też zmienia sukienkę.

Poza tym ma się na sobie zwykłą bieliznę, codzienny makijaż, włosy normalnie ułożone.

Moim zdaniem nie ma co tego porównywać do TEGO dnia, kiedy mamy fantastyczny makijaż, fryzurę, piękną bieliznę, biżuterię i promieniejemy szczęściem

Poza tym TŻ mnie przecież nie będzie codziennie oglądał w tej sukni Zobaczy raz, a potem w dniu ślubu. Rok to bardzo dużo czasu

Ja np. nie wyobrażam sobie wybierać sukienkę bez niego
Bo np. jemu się nie podobają pewne modele, bo mówi, że są 'firankowe' i nie chciałby żebym byłą w takiej sukience.
To NASZ wspólny dzień, więc zamierzam uszanować jego zdanie i tak, jak pisałam, to właśnie przede wszystkim JEMU mam się w ten dzień podobać
Masz rację, jeśli Twój TŻ też tego chce, to oczywiście rozumiem i popieram Ja jednak wolę zrobić mu "niespodziankę", a i on sam tak woli

Cytat:
Współczuję, zawsze jak są takie głupie zabawy czy zadania myślę sobie, że to tylko świadczy o młodej parze, że zgodzili się na coś takiego na swoim ślubie
Ja zawsze unikam łapania welonu, dla mnie to horror... i jeszcze takie zabawy :/ U nas na weselu musimy wymyśleć coś rozsądniejszego
Stary 2013-08-19, 11:29   #4768
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

to pewnie o mnie chodziło z tym welonem ja chciałam, i zlapałam, ale mój tż tez nie miałam nadzieje ze tż złapie, bo zawsze się "rzuca" ale niestety , był lepszy.
Zabawa z rura okropna, na sto bym na to nie poszła i nie zatańczyłabym
Gorzko nam też spiewali, ale ja tego chlopaka nie znałam w ogole, a mój tż odezwał się " no no ja wam dam gorzko!" a orkiestra " a przepraszamy, przepraszamy" i nie było nic

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-19, 11:31   #4769
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
O rany serdecznie współczuję!!

Ja w zeszłym roku złapałam welon u kuzynki, krawat złapał jej brat i musieliśmy tylko zatańczyć jakiś wesoły kawałek (co było trudne, bo on ma dwa metry, a ja 1,60 - wyglądaliśmy komicznie, on wysoki chudzielec, ja mała kuleczka) a potem odczytać ślubowanie - nie pamiętam go dokładnie, ale kończyło się naszą zgodą na posprzątanie po weselu. Było śmiesznie, ale z klasą.
Za to u kolegi mojego K. było tak, jak u Ciebie - para miała odtańczyć taniec erotyczny, potem było ślubowanie - tylko tam dziewczyna obiecywała "nie wyrywać się spod nowego pana młodego"... jeszcze tak się trafiło, że w ogóle się nie znali. Kompletna porażka.
Ja wiem, że niby to żart i zabawa, TŻ nawet nagrał filmik, ale potem stwierdził, że nie chce tego oglądać... Gdyby to TŻ złapał muchę pewnie dobrze byśmy się bawili przy tym zadaniu, a tak TŻ stoi i patrzy i dziewczyna tego chłopaka też stała i patrzyła.
W dodatku nie wiem dlaczego tak wyszło, bo tydzień temu na wieczorze panieńsko-kawalerskim pytałam, co ustalili. Mówiła, że klasyczny taniec.
Najgorsze będzie oglądanie tego na DVD. Trudno...

2014

Stary 2013-08-19, 11:32   #4770
justynkie
Wtajemniczenie

Zabawy z łapaniem welonu i tańcami erotycznymi też uważam za żenujące. Dlatego nigdy się nie rzucam na welon. Co do gorzko gorzko to bym pocałowała 3 razy w policzek i tyle.
U nas nowa PM co najwyżej zatańczy mix tańców.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości