|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Zdrówka |
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, kochana przyjmij prosze spoznione ale szczere zyczenia
zdrowka, milosci, oraz slonka i usmiechu na codzien A dla Was niech kazdy dzien przynosi Wam radosc z rodzicielstwa
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja pochwalę się Antkiem i jego "yyymmm ma"
![]() http://www.youtube.com/watch?v=aD-Os...ature=youtu.be Cytat:
Zdrówka dla niej.
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Marta,
zdrówka dla Zuzi kurcze, coś nam się wątkowe Zuzinki pochorowały. oby na moją nic nie przeszło "komputerowym" wirusem ![]() Cytat:
druga impreza na 10 osób. mimo, że d.pokój ma 25mkw to jednak dwudziestukilku osób nie pomieści. nie mówiąc już o tym, że nawet tyle krzeseł, naczyń, sztućców nie mam. no i druga kwestia - nasze rodziny (rodzice) za sobą nie przepadają i jak są razem to jest mega sztywna atmosfera. między nami w narzeczeństwie różnie było i niestety rodzice trochę wiedzieli. no i są skutki. boli mnie to, że nie potrafią sie dogadać, bo u mnie w rodzinie zarówno ze strony taty, jak i mamy wszyscy dorbze żyją, dzwonią do siebie, odwiedzają się. i to normalne dla mnie. a tż jak to zobaczył u mnie, to był mega zdziwiony, bo u niego jedna o drugiej stronie nic nie wie, nie utrzymuje kontaktów, nic... ja z jego siotrami nawet nie mam prawie kontaktu. przez długi czas nawet na "cześć" mi nie odpowiadały, jak przychodziłam do tż tylko mijały jak powietrze
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martuś, zdrówka dla Zuzi, pewnie lada moment sama stanie, zobaczysz z dnia na dzień Maggie, nie fajnie tak mieć w rodzinie, wiem o czym piszesz, u nas był mój tato i teście i dość normalnie się porozumiewają ... rodzeństwo moje z rodzeństwem męża tez ale były kiedyś inne czasy ... oby u Was to się wszystko poukładało chyba drugiego roczku na 14 osób bym nie przetrwała, każdy tylko mówił - chodź usiądź z nami ale jak tu siedzieć jak trzeba było co chwilkę wszystkiego doglądać tak ? a ja z mężem sami więc jak wszyscy poszli to nie wiedzieliśmy jak się nazywamy ... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Witam z mega bólem głowy.Jednak dopadła mnie ta wirusówka i wczorajszą noc i dzień
![]() Kubuś niestety nadal gorączkuje co mu spadnie to znowu wzrasta Dziś byliśmy oddać jego mocz do badania i krew.Tak mu się pani wbiła,że krew trysnęła dookoła i bidulek nie mógł się uspokoić.Musiałam go nieść na rękach do domu pchając wózek.W nocy też trudno go uspokoić.Przytulał się do cyca i ciumkał,choć nie wiem,czy coś z niego leciało.Apetyt ma mniejszy niż zwykle,ale je i pije.O 17-ej będą wyniki i wtedy pójdziemy do lekarza.W piątek doktorka stwierdziła,ze to od zębów.Mam nadzieję,że to nic poważnego jednak,bo bardzo się boję...
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jejku ... dużo zdrówka dla Was
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Biedne te nasze dzieciaczki - najgorsze jest jak trzeba je kluc - oby szybko wszytsko wrocilo do normy i maluszki wyzdrowialy.
Maggie/Konczi wiem co to znaczy urodzinki czy chrzest w domu, tez mielismy domowe party - roboty co nie miara, duzo pomogla mi moja mama. Urodzinki Sonii beda w domku ale z rodziny to tylko babcia, chrzestny, chrzestna z rodzicami moja siostra z mezem i synkiem. Musze tylko zrobic plan potraw zeby sie nie narobic za duzo ale bylo smaczne
|
#1389 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Cytat:
pięknie mówi ni ma.Cytat:
Cytat:
Dużo zdrowia dla małej, a dla siebie siły i cierpliwości. Ostatnio pokazywałam Wam tort, który chciałabym zrobić na Alicji roczek, o ten: http://www.mojewypieki.com/app/webro...teserami_3.jpg Zrobiłam go w końcu na spróbowanie. No cóż, zdecydowanie nie wyszedł taki ładny, a w smaku jak dla mnie za słodki, biszkopty zaś za twarde. Ogólnie dobry, ale w małych ilościach chociaż mój brat zjadł 2 spore kawałki.Mama mówi żeby go zrobić mimo wszystko, ale z biszkoptami z jej przepisu i przełożyć jakimiś owocami, żeby nie był taki czekoladowy mocno. Alicja miała ostatnio przykry wypadek w wanience. Jak zwykle musiała zabrać ze sobą to co akurat miała w rączce, a pechowo miała akurat jakiś metalowy element( z tatusiowych rzeczy). Nie zauważyłam nawet kiedy spadło jej to na dno, a ona podczas swoich harców usiadła na to sisiunią... i się skaleczyła. Dobrze, że po tym wypadku nie mięliśmy umówionej jakiejś wizyty u lekarza bo pewnie mięlibyśmy nieprzyjemności... Na szczęście z tego co widzę już się goi. |
|||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maggie co serwowałaś za dania na roczek?
|
|
#1391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja moją przekonałam do smoka, a mleko z butli od niedawna też zaczęła chętnie ssać. Za dnia już nie cyckujemy, jedynie na noc do spania i jak się budzi nad ranem zwykle ok 6. Też mnie martwi odstawianie całkowite cycka. Ok na noc w męczarniach pewnie ją uśpimy, ale jak obudzi się np, o 5 rano to będzie trzeba wstać bo już nie zaśnie bez cyca. A mi się nie chce tak wcześnie wstawać
|
|
|
|
|
#1392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Marta zdrówka dla Zuzanki
Cytat:
Cytat:
Teraz chyba by się obrazili jakby ich oddzielnie zaprosić, no ale Kropka rodziny nie da się nie lubić, a u mnie tata to uwielbia wszelkie takie spotkania, mama to różnie. Zależy od nastroju ![]() Cytat:
Cytat:
Lepiej powiedzcie co dzieci roczkowe dostały w prezencie. Szukam inspiracji
|
||||
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ... ja już chyba się na takie imprezki domowe nie piszę chociaż co roku są urodzinki tylko my bez obiadu .. i ten obiad właśnie nas tak wykończył chyba .... no i dwie ciepłe kolacje .. Cytat:
Fajny ten torcik podoba mi się ja chciałam myszkę miki, ale mąż mój nie chciał i dopiero za rok zrobię jej ten mój wymarzony skusze się na tego Twojego torta ups .... niefajna przygoda się Wam przytrafiła ...
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rodziną to prawda - dziwna sytuacja. u teściów też na świeta, imieniny, urodziny nie zaprasza się nikogo. nawet rodziców teścia, którzy poza teściem nikogo nie mają nie zapraszają na święta ![]() za to rodzinę teściowej na chrzciny zu musieliśmy (oj nacisk był jak cholera) zaprosić z całym inwentarzem: rodzeństwo (3) z dziećmi, które juz jest pożenione bo w naszym wieku, mamę - no i się zrobiło 25 osób od nich. nie rozumiem po co takie dziwne zwyczaje, jak na codzień kontaktu nie utrzymują? a od teścia na chrzcinach nie było nikogo ![]() Cytat:
obiad schabowe z ziemniaczkami z koperkiem i kilkoma surówkami (pekińska, czerwona kapusta) tort ciastka (szarlotka, muffiny) półmisek wędlin i serów sałatka z łososiem sałatka z kukurydzą, szynką, serem i selerem marynowanym naleśniki przekładane 3 rodzajami serka typu almette i krojone na takie zawijaski małe no i napoje
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1397 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas kolejna ciężka nocka...no ale cóż ![]() Cytat:
Cytat:
słodziak małyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o taki: http://allegro.pl/jmstyl-jezdzik-3w1...452071394.html dostała też: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60061967/ i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ no i kasę a za kasę mam zamiar jej kupić garnuszek i nocnik z fp Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-19 o 13:32 |
|||||
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie Antoś super
![]() Nariko wystarczy probiotyk i cierpliwie czekać
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy któraś dostała już prezent od rossnę na roczek? Bo my ostatnio dostałyśmy i zastanawiam się czy każdy to samo dostaje?
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Agnus , do wesela sie zagoi
![]() Nie martw sie, szybko sie zagoi Katee zdrówka dla Was Dearlie Antek cudny Miałam Alanka na kolanach i puściłam ten filmik to sie śmiał i mówił "tata" ![]() Powtarzał po Tobie jak Antka pytałaś gdzie tata ![]() Własnie druga drzemka u Alanka sie szykuje Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:30 |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
wrzucę tylko wieczorkiem albo jutro
dziś mam spadek sił... Cytat:
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
wysłane z fona
|
||
|
|
|
#1403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
,ja też nie przepadam za rodzinką męża ale normalnie ze sobą rozmawiamy.Cytat:
Cytat:
Nie,a co dostałaś? |
||||
|
|
|
#1404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie komplementy!
Cytat:
![]() Współczuję bardzo tej nieprzyjemnej przygody. Cytat:
Trzymam z całych sił kciuki za dobre wyniki i życzę dużo, dużo zdrówka.Cytat:
![]() Cytat:
), ale za to z rozwojem motorycznym zawsze jesteśmy w plecy. A Twój Misiek za to bardzo jest rozwinięty ruchowo i czytałam gdzieś ostatnio, że to lepsza kolejność u maluchów.
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą Dearlie masz bardzo ładny głos
|
#1406 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też muszę nagrać moją córę bo już dawno tego nie robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na roczek zaangażuję mamę, która świetnie gotuje albo teściowa, która wszystko zamawia ![]() ![]() Cytat:
Biedny Kubuś oby wyniki były dobre. Trzymajcie się Cytat:
tort wygląda bardzo smacznie te nasze dzieciaczki ciekawskie wszystko muszą do rączki wziąść, dobrze, że już się goi ![]() Cytat:
więc przyłączam się |
||||||||
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie to fakt masz piękny głos,a Antek
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochaniutkie witam się po tymczasowej nieobecności
![]() remont za nami.Plan pomalowania Jagody pokoiku nie wypalił ![]() Nie jest tam brudno,bo w zeszłym roku malowaliśmy(na turkusowo). Teraz chcieliśmy wygładzić porządnie ściany i na lawendowy zmienic,by dziewczęcej bardziej było. Niestety, nasza sypialnia pochłonęła zbyt dużo czasu. W dodatku wysterował męża kolega i nie było jak wynieść części mebli bo ja oczywiście nie miałam siłyno ale ostatecznie mała przeniesiona została do swojego pokoju. Pierwsza noc? zasnęła o 20(oczywisice na cycu...) i pospała do 2. Później armagedon szalała do 5, cycka jadła non stop, popijając na zmianę łyczkami mmjuż widzę jak się teraz rozespi i znów pół nocy będzie jape darła ![]() dobrze,że mama była u mnie od rana to zajmowała się małą,a ja ogarniałam mieszkanie po remoncie,bo mąż dziś już do pracy poszedł. Oczywiście chyba tydzień jeszcze będę sprzątała,bo prania się uzbierało,a tu jak na złośc pada i nie mam jak wysuszyc ide więc zrobić mega mocną kawę i zabieram się za nadrabianie
|
#1409 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
może uda mi się odpisać w końcu najpierw spóźnione ale płynące z serca życzenia urodzinowe dla Oti i Zu niech szczęśliwe uśmiechy nie znikają z waszych pięknych buziek maluszki kochane Cytat:
mała z niego pije i nie ma problemów z brzuszkiem poza tym jak tylko mała się napije to ja go odkręcam i stoi taki otwarty poza jej zasięgiem, wtedy ten nalot tak się nie robi Cytat:
ja sama wybieram najczęściej takie oferty, gdzie przesyłka jest już w cenie produktu, więc jestem w stanie zrozumieć, że inni też tak robią a wy lubicie płacić za przesyłkę? pewnie też nie fakt tylko, że darmową przesyłkę oferują zazwyczaj duże sklepy a nie prywatni sprzedawcy i tutaj jednak ludzie mogliby się wykazać logiką, że dużemu łatwiej dać taką ofertę niż osobie prywatnej a swoją drogą można dać ciut wyższą cenę za przedmiot i powiedzieć, że przesyłka gratis i wtedy wilk syty i owca cała ![]() Cytat:
oby już mu tak zostało Lili na razie odrzuciła tylko szpinak z tego co jej dawaliśmy a z naszych talerzy próbowała już naprawdę wiele hitem są owoce wszystkie, te może wcinać bez opamiętania Cytat:
zdrówka życzę Cytat:
najważniejsze, że już się goi u nas akcesoria taty wylądowały wysoko w szafie w przedpokoju nisko zostały tylko plastikowe miski i wiadro od mopa, bo tak to też niedozwolone rzeczy poszłyby w ruch Jeszcze miałam życzyć zdrówka dwóm Zuziom Narriko mam nadzieję, że już macie końcówkę tej choroby i będzie tylko lepiej Marta zdrowotne buziaki też dla twojej córci znajomi pierwszych lotów myślowych nie są jak widać |
|||||
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Zdrówka dla niej.

i bidulek nie mógł się uspokoić.Musiałam go nieść na rękach do domu pchając wózek.W nocy też trudno go uspokoić.Przytulał się do cyca i ciumkał,choć nie wiem,czy coś z niego leciało.Apetyt ma mniejszy niż zwykle,ale je i pije.O 17-ej będą wyniki i wtedy pójdziemy do lekarza.W piątek doktorka stwierdziła,ze to od zębów.Mam nadzieję,że to nic poważnego jednak,bo bardzo się boję...

szalała do 5, cycka jadła non stop, popijając na zmianę łyczkami mm