Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 12:39   #4831
201605100
Konto usunięte

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
A jakie to daje efekty? Właśnie się przerzuciłam na szampony bez silikonu... i się nad tym olejowaniem zastanawiam ale nie wiem co, kiedy i jak?
ja nakładam oleje 2-3 razy w tygodniu na ok 4 godziny. Aktualnie używam lnianego, przedtem był z pestek winogron. Włosy mam wysokoporowate, suche, ciężko je obciążyć.

Nakładam na suche włosy. Niektóre dziewczyny nakładają na zmoczone wodę/na odżywkę/ na całą noc... dużó jest sposobów, trzeba znaleźć najlepszy dla siebie metodą prób i błędów

ja na efekty musiałam długooooo czekać, ale teraz już nie chodzę z sianem na głowie wizualna poprawa pojawiła się równieżwtedy, gdy zaczęłam nakładać więcej odżywki bez spłukiwania(któa notabene wg producenta jest do spłukiwania), tylko moje suche z natury kłaki potrzebują porządnego dociążenia
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:39   #4832
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1351 Pokaż wiadomość
Źle mnie zrozumiałaś u nas też zabawy będą ograniczone. Rzucanie welonem, krawatem plus 1 czy 2 zabawy z udziałem młodych. Jedna będzie taka, gdzie będziemy siedzieć tyłem do siebie z kartkamiz napisem "On" i "Ona" i orkiestra będzie zadawać pytania typu:
Kto będzie rządził w kuchni/sypialni/domu itd. i my będziemy podnosić te kartki. Będzie trochę śmiechu i ta zabawa mi się akurat podoba
to jest test zgodności, i też zamierzam go mieć, ale nie z kartkami tylko z butami, ja bede miec swoj i tż, on tak samo

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-19, 12:43   #4833
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ja nakładam oleje 2-3 razy w tygodniu na ok 4 godziny. Aktualnie używam lnianego, przedtem był z pestek winogron. Włosy mam wysokoporowate, suche, ciężko je obciążyć.

Nakładam na suche włosy. Niektóre dziewczyny nakładają na zmoczone wodę/na odżywkę/ na całą noc... dużó jest sposobów, trzeba znaleźć najlepszy dla siebie metodą prób i błędów

ja na efekty musiałam długooooo czekać, ale teraz już nie chodzę z sianem na głowie wizualna poprawa pojawiła się równieżwtedy, gdy zaczęłam nakładać więcej odżywki bez spłukiwania(któa notabene wg producenta jest do spłukiwania), tylko moje suche z natury kłaki potrzebują porządnego dociążenia
Dziękuje bardzo za wytłumaczenie, napewno spróbuje też olejowania teraz jak już wiem o co kaman

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:44   #4834
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
podziwiam Was dziewczyny, że macie taki zapał dbania o włosy. Ja to jak mam je umyc i poswiecic wiecej niz 20 min to wysypki dostaje ;D
Ja bardzo lubię dbać o włosy bo efekt widać od razu. Jak posiedzę z maską 2-3 godz pod foliowym czepkiem, umyję włosy to są mega gładkie, lśniące, fajnie się układają. Po olejach tak samo. Niestety na dokładnie dbanie jest mało czasu. Wstaję wcześnie rano i jak bym musiała codziennie robić coś włosami to musiałabym wstawać jeszcze wcześniej

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:46   #4835
misia880
Zakorzenienie

ja mam to szczescie ze caly czas mam ładne włosy to moja chluba :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:46   #4836
Panna Izabela
Zakorzenienie

Nie dam rady wszystkego nadrobić, piszę o tym, co rzuciło mi się w oczy, jak powtórzę stary wyczerpany temat, to wybaczcie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
hahaha szalona z tym 'napadem na bank' też bym chciała się tak poczuć
przykro z powodu związku brata
Mi siostra TŻ powiedziała, że jak się rozstanę z jej bratem to i tak mnie zaprosi

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nie ma u nas. kazdy daje tyle na ile go stac. ja osobiscie staram sie dawac tak, zeby cos zostalo, przykladowo osttanio kolezanka placila 140 za osobe, my z tztem do koperty dalismy 500.
u nas przewaznie jest tak, ze ile ty dasz, tyle ci oddadza na twoim
ja sie spotkałam, w maju, kuzyn tżta płacił za talerzyk 180, a znajoma dała mu 300 zł razem z mezem i dwojka dzieci. ja osobiscie jakbym miala tyle dac, to bym w ogole nie poszla.
Tu pewnie się narażę - w październiku na ślub siostry TŻ damy jej 100-200zł max. plus wino (chcą zamiast kwiatów). Nie stać nas na więcej, sami oszczędzamy na swoje wesele a mnie utrzymują rodzice i nie będę od nich brała, zwłaszcza że mój brat też jest zaproszony i mu dadzą kasę.
Poza tym mnie nie będzie nawet na zaproszeniu, co dla mnie nie jest fajne- jestem "osobą towarzyszącą" TŻ, ale nie ma mnie z imienia i nazwiska, a chciałabym być. Trudno.
Cytat:
Dziewczyny, o co chodzi, co chwile śni mi się mój eks, w każdym śnie mnie prosi, żebym do niego wróciła.
ja go strasznie "lubiłam" i strasznie przeżyłam z nim rozstanie, pewnie z 2 miesiące nie mogłam sie pozbierać, mimo, że było to dawno, to po tych snach teraz cały czesto o nim rozmyślam , co tam u niego, etc . a niedawno sie dowiedziałam, że jakis miesiac temu wymieniał dach u mojej sasiadki
Też tak miałam, przejdzie

Cytat:
Napisane przez _kosteczka_ Pokaż wiadomość
hehe ale... nie mamy się co martwić, bo przecież małe jest PIĘKNE!

Dziewczyny skąd będziecie brały obrączki??
Ja się zastanawiam między Apartem, a Yes...
Apart już mnie zawiódł, chociaż z zaręczynowego jestem zadowolona nie wiem jak będzie później... Z Yes jeszcze nic nie miałam...
W ogóle jakie próby wybieracie?
Będę mieć obrączki z Apartu, jak już mówiłam, dla nas tak jest praktyczniej, bo TŻ ma kartę rabatową.

Cytat:
Dziewczyny ja juz nie mam sily do TZta, czuje sie przez niego jak smiec... on sobie poszedl bo on nie bedzie marnowal weekendu a ja zaplakalam cala bluzke i koldre. Nie wiem o co mu chodzi. Mam wrazenie ze juz sie w ogole nie rozumiemy
Jak chcesz pogadać, pisz na priv, chętnie pomogę/wysłucham itp.,ostatnio sama tu pisałam o problemie z TŻ-póki co TŻ zmienił swoje zachowanie, a też nie chciał gadać...

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4231611 7]o mialam Cie ostatnio zlapac pytanie mam do Ciebie i do innych naszych Pm-ek znajacych sie troche na kosmetykach (na pewno lepiej niz ja >.<) jakiego typu kosmetyki polecilybyscie do twarzy gdzie strefa T sie blyszczy + troche porozszezane pory + wagry a policzki suche na wior? bo ja juz trace nadzieje, uzywalam kosmetykow flosleku na poczatku superale teraz widze ze wszystko wraca do stanu poprzedniego ;/[/QUOTE]
ja używam La Roche Posay żel do twarzy, jest całkiem całkiem, choć trzeba używać kremu nawilżającego.

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
ooo rany! masakra jakaś. My na weselu brata Tż mieliśmy umowę, że jak złapię welon to on muchę. Welon złapała inna dziewczyna i widziałam, że jej partner chciał złapać, ale ubiegł go podpity chłopak z delegacji. Luuudzie, co się działo na ich tańcu to szok. Koleś obmacywał nową PMkę i "trochę" się zagalopował - ręką zbłądził prawie że pod spódnicę próbując dotknąć miejsc intymnych. Jak ja się cieszyłam, że nie złapałam tego welonu....
nie wytrzymałabym takiego tańca, wstyd i żenada...

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja też! I założę się, że 70% życzeń to będzie "Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia"...

O tak, dlatego koniecznie będziemy mieli księgę
Też bym chciała księgę, ale to nieznana rzecz w naszych rodzinach i pewnie nikt się nie wpisze...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:47   #4837
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem może wyglądać bardzo fajnie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Takie gdybanie nie ma sensu. Koniecznie przymierz i dopiero wtedy można coś powiedzieć Zapowiada się ciekawie.
Ja też się zakochałam w Justinie Alexander 8630. Jak tylko założyłam to chciałam ją zdjąć, mimo że jak wstawiłam zdjęcia to część pisała, że ładnie mi w niej. Ja się nie czułam i nie wyobrażałam sobie nawet w niej stać, a tańczyć w ogóle. Nie mogłam się nawet zmieścić do przymierzalni. Byłam 10 razy szersza.
No wieeeem, ale chociaż mniej więcej chciałam wiedzieć, czy jest szansa, bo dziewczyny, które już mierzyły, mają doświadczenie i mogą na wstępie powiedzieć, że raczej ten model nie
Wiadomo, że przymierzę

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
myślę, że powinna pasować. podkreśli Ci talię to na pewno, nie wiem jak z górą, bo ja mam średnie piersi, ale ładnie leżała. U mnie się sprawdziła, bo wyrównała ramiona z biodrami (mam szerokie ramiona)
Ja z kolei ramiona mam dość wąskie, a piersi duże.
Ale i tak ramiona nie będą gołe (widać by było, że są wąskie), tylko będę mieć ramiączka doszyte

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja mam szersze biodra i dobrze wyglądam w A i księżniczkach, ale dużo zależy od miejsca gdzie kończy się gorset. Bo w niektórych jest on albo za krótki i wtedy robi się półka z bioder Albo za długi i to też źle.
Przymierz, przekonaj się
Tak zrobię!

Co do olejowania, to ja olejuję na mokre włosy. Jak nakładałam olej na suche, to musiałam go zużyć bardzo dużo i mijało się to z celem
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:47   #4838
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ale niby dlaczego chować ? Co prawda mój TŻ nie był na mierzeniu ze mną (nawet o tym nie wiedział ), ale niedawno pokazałam mu zdjęcie i był oczarowany Sam powiedział, że efekt nie jest taki super bo widać, że suknia była za duża, ale na pewno będzie zachwycony w dniu ślubu. Nie rozumiem tych "tajemnic" jakiś kolejny "hamerykański trend" przenika do nas

jeszcze zaraz któras napisze że jej się to w pale nie mieści
mój tż też będzie mi towarzyszył i doradzał
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:48   #4839
Panna Izabela
Zakorzenienie

A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że mam pierwsze przymiarki sukni za sobą !!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:49   #4840
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
I marzy mi się brak oczepin-i tak nie będę miała welonu to czym mam rzucać? Wychuchanym bukietem czy podwiązką-jakby nie patrzeć część bielizny?
Ja chcę rzucać luźno związanymi (albo wcale) kwiatami, tak, żeby w locie się rozdzieliły i było po jednej różyczce dla każdej z panien mój K. mógłby rzucić wiązką krawatów, na Allegro widziałam w niskiej cenie.
Kwiaty i krawaty mogłyby być w różnych kolorach, a po wyłapaniu nowe pary mogłyby się dobrać według koloru złapanego kwiatu/krawatu i zatańczyć coś razem.
Nie wiem tylko, jak to zrobić, żeby panny i kawalerowie nie widzieli wcześniej, że fantów będzie więcej, niż zazwyczaj, ale to wymyślę
Stary 2013-08-19, 12:50   #4841
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje bardzo za wytłumaczenie, napewno spróbuje też olejowania teraz jak już wiem o co kaman
na wizażu jest kilka wątków o tym, w sieci pełno blogów polecam olejowanie, uratowały mi włosy

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię dbać o włosy bo efekt widać od razu. Jak posiedzę z maską 2-3 godz pod foliowym czepkiem, umyję włosy to są mega gładkie, lśniące, fajnie się układają. Po olejach tak samo. Niestety na dokładnie dbanie jest mało czasu. Wstaję wcześnie rano i jak bym musiała codziennie robić coś włosami to musiałabym wstawać jeszcze wcześniej
dlatego ja olejuję po przyjściu z pracy i myję wieczorem, szybko mi schną dzięki wizażowi odkryłam, że mam fale, a nie proste, na początku była wielka radość, ale po roku stwierdziłam, że kończę z cudowaniem z żelami itp. bo efekt jest marny lepsze proste niż spuszone fale, na szczęście po rozczesaniu na mokro po myciu są proste

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-19 o 12:56
Stary 2013-08-19, 12:51   #4842
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Ja bardzo lubię dbać o włosy bo efekt widać od razu. Jak posiedzę z maską 2-3 godz pod foliowym czepkiem, umyję włosy to są mega gładkie, lśniące, fajnie się układają. Po olejach tak samo.
Szczęściara! U mnie nic nie widać po olejach mam co najwyżej tłuste siano, po maskach też nic, jakikolwiek efekt mam tylko po odżywkach z dużą ilością silikonu, ale to oczywiście tylko do pierwszego mycia.
Stary 2013-08-19, 12:54   #4843
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
A jakie to daje efekty? Właśnie się przerzuciłam na szampony bez silikonu... i się nad tym olejowaniem zastanawiam ale nie wiem co, kiedy i jak?
przede wszystkim nawilżanie, wygładzanie. Włosy są zdrowe, mięsiste, 'jędrne'. Nie rozdwajają się - bo nie są suche. Jednym słowem włosy są odżywione przede wszystkim musisz dopasować olej do twoich potrzeb. ja nakładam średnio raz w tygodniu (raz na całe włosy a raz na końcówki - zależy ile mam odżywki -potrzebna jest do zmycia oleju- dobrze żeby olej trzymać kilka godzin ja średnio trzymam ok. 3,4 godz.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
podziwiam Was dziewczyny, że macie taki zapał dbania o włosy. Ja to jak mam je umyc i poswiecic wiecej niz 20 min to wysypki dostaje ;D
ja włosy myję codziennie już z 6 lat raz że się przetłuszczają a 2 to jakoś jest mi ciężko umyć całe ciało a włosy zostawić i niech czekają na swoje mycie.
Wcale nie dbam o nie tak jakbym chciała. Myję head&shoulders lub ziołowym za 3 zł i stosuję te oleje. Żadnych dodatkowe odzywki, maski nie widziały moich włosów.
Stary 2013-08-19, 12:57   #4844
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
na wizażu jest kilka wątków o tym, w sieci pełno blogów polecam olejowanie, uratowały mi włosy

dlatego ja olejuję po przyjściu z pracy i myję wieczorem, szybko mi schną dzięki wizażowi odkryłam, że mam fale, a nie proste, na początku była wielka radość, ale po roku stwierdziłam, że kończę z cudowaniem z żalami itp. bo efekt jest marny lepsze proste niż spuszone fale, na szczęście po rozczesaniu na mokro po myciu są proste
Jest to jakieś rozwiązanie Pomyślę nad tym bo włosy mi się szybko przesuszają, poza tym używam sporo lakieru a on też sprawia że mam czasem siano na głowie.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Szczęściara! U mnie nic nie widać po olejach mam co najwyżej tłuste siano, po maskach też nic, jakikolwiek efekt mam tylko po odżywkach z dużą ilością silikonu, ale to oczywiście tylko do pierwszego mycia.
U każdego inny efekt. Ja widzę natychmiastowy efekt bo mam suche włosy z tendencją do puszenia się. Więc po zastosowaniu masek, olejów itp. efekt jest natychmiastowy, ale krótkotrwały.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:57   #4845
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, o co chodzi, co chwile śni mi się mój eks, w każdym śnie mnie prosi, żebym do niego wróciła.
ja go strasznie "lubiłam" i strasznie przeżyłam z nim rozstanie, pewnie z 2 miesiące nie mogłam sie pozbierać, mimo, że było to dawno, to po tych snach teraz cały czesto o nim rozmyślam , co tam u niego, etc . a niedawno sie dowiedziałam, że jakis miesiac temu wymieniał dach u mojej sasiadki
Mnie się śniło dłuuugi czas, że zdradzam TŻta z byłym. Przejdzie.

Chociaż i do dziś mi się czasem coś takiego gorącego z S. przyśni...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:57   #4846
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że mam pierwsze przymiarki sukni za sobą !!!
To relacjonuj. Zdjęcia mile widziane

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:58   #4847
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Może źle zmywasz olej i dlatego zostaje tłusta poświata? A może zły olej??? Mi oliwa tak puszyła i wysuszała włosy, że szok!! Trzeba znaleźć olejek dla siebie to podstawa.
Stary 2013-08-19, 13:00   #4848
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego ja olejuję po przyjściu z pracy i myję wieczorem, szybko mi schną dzięki wizażowi odkryłam, że mam fale, a nie proste, na początku była wielka radość, ale po roku stwierdziłam, że kończę z cudowaniem z żelami itp. bo efekt jest marny lepsze proste niż spuszone fale, na szczęście po rozczesaniu na mokro po myciu są proste
A jak masz ten olej na włosach to nie brudzisz nim nic, jakoś zabezpieczasz włosy? BO w sumie dobry system...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-08-19, 13:00   #4849
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Też bym chciała księgę, ale to nieznana rzecz w naszych rodzinach i pewnie nikt się nie wpisze...
U mnie w rodzinie też pojawi się po raz pierwszy, ale postaram się dopilnować, żeby goście się wpisywali; tak jak pisałam już kiedyś - najpierw przez mikrofon wyjaśnię, ze jest i o co chodzi, a później wpisza się najbliźsi, dla dobrego przykładu i będę ciągle przypominać o wpisywaniu się - poproszę też DJ'a żeby co jakiś czas o tym przypominał Mam nadzieję, że wypali

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:00   #4850
Soul89
Zadomowienie

Na czerwcowym weselu koleżanki spodobała mi się baardzo jedna zabawa Wszyscy goście byli zaproszeni na parkiet - tradycyjnie kółeczko, a zespół puścił 2 duże worki. Temat zabawy - wspólne rodzinne zdjęcie. Jak skończyli grać, to osoba która trzymała w danej chwili worek musiała wylosować coś z worka a trafiały się przeróżne rzeczy od jakiś ogromnych body, strój płetwonurka, stare wielkie galoty, po kolorowe peruki Mama Panny Młodej wylosowała czapkę - świnkę, no śmiechu co nie miara

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:01   #4851
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
No to chwal się! poprosimy relację i zdjęcia kiecki
Stary 2013-08-19, 13:02   #4852
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę rzucać luźno związanymi (albo wcale) kwiatami, tak, żeby w locie się rozdzieliły i było po jednej różyczce dla każdej z panien mój K. mógłby rzucić wiązką krawatów, na Allegro widziałam w niskiej cenie.
Kwiaty i krawaty mogłyby być w różnych kolorach, a po wyłapaniu nowe pary mogłyby się dobrać według koloru złapanego kwiatu/krawatu i zatańczyć coś razem.
Nie wiem tylko, jak to zrobić, żeby panny i kawalerowie nie widzieli wcześniej, że fantów będzie więcej, niż zazwyczaj, ale to wymyślę
Jak byłam na weselu ostatnio to w sumie tylko z 5 panien się znalazło i jakoś nikt się do łapania nie kwapił. U panów podobnie. Trocha smętnie to wyglądało, a że nigdy tego rzucania nie lubiłam to mnie zniechęciło do końca.
Stary 2013-08-19, 13:02   #4853
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
A jak masz ten olej na włosach to nie brudzisz nim nic, jakoś zabezpieczasz włosy? BO w sumie dobry system...
Pytanie nie do mnie ale odpowiem, a co
ja robię zwykła kitkę i zakładam opaskę i chodzę tak dopóki nie pójdę się myć.
Też nakładam oleje tylko po pracy ok. 17 i ok 20, 21 je zmywam.
Stary 2013-08-19, 13:05   #4854
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zostawały tłuste włosy po oleju rycynowym Nie mogłam go domyć, mimo dwukrotnego mycia szamponami z SLS, po wysuszeniu miałam tłuste pasma
Dlatego zmieniłam olej i teraz jest ok, zmywam bez problemu nawet babydreamem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:06   #4855
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć

Chciałam dołączyć do Waszego grona - świeżo po zaręczynach, ale jeszcze bez konkretnego terminu. Na pewno 2014, marzy mi się lipiec lub sierpień.

Póki co to będzie wypadkowa sytuacji rodzinnej (mój tata przez rok będzie w żałobie), możliwości przyjazdu rodziny mojego narzeczonego (mieszkają za oceanem) oraz dostępności sali... Trochę mnie to przeraża, bo z tego co widzę wiele z Was na organizację ślubu i wesela ma więcej niż rok. Póki co jestem dobrej myśli
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:07   #4856
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Jest to jakieś rozwiązanie Pomyślę nad tym bo włosy mi się szybko przesuszają, poza tym używam sporo lakieru a on też sprawia że mam czasem siano na głowie.

U każdego inny efekt. Ja widzę natychmiastowy efekt bo mam suche włosy z tendencją do puszenia się. Więc po zastosowaniu masek, olejów itp. efekt jest natychmiastowy, ale krótkotrwały.
widzę, że mamy podobne włosy też się dziady szybko puszą, ale jak już pisałam, u mnie złotym środkiem jest ciężka odżywka bez spłukiwania

Cytat:
robię koczka i tak chodzę po domu nie walę tego oleju aż tyle, żeby mi spływało po ciele

Dotka wiele osób ma problem ze zmyciem rycynowego, ja tylko raz próbowałam nałożyć, ale jest taki tępy przy nakładaniu, że nie dokończyłam dodaję go za to do masek jak mnie najdzie ochota na mieszanie

Czas edycji: 2013-08-19 o 13:09
Stary 2013-08-19, 13:07   #4857
anka1897
Wtajemniczenie

Nadal waham się na fotografem, może Wy doradzicie
http://www.codwieglowy.com/
http://marcinzak.pl/

Z każdym się spotkaliśmy- zupełnie różni ludzi ale każdy fajny, kontakt super zdjęcia też. Tylko kogo wybrać

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:07   #4858
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

jeszcze zaraz któras napisze że jej się to w pale nie mieści
mój tż też będzie mi towarzyszył i doradzał
Mój tż po prostu wybrał dla mnie suknię..wczesniej mierzyłam same paskudy ( z perspektywy czasu) a on tylko wszedł, rozejrzał się, powiedział "ta" i jak się okazało strzał w 10!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:10   #4859
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mi zostawały tłuste włosy po oleju rycynowym Nie mogłam go domyć, mimo dwukrotnego mycia szamponami z SLS, po wysuszeniu miałam tłuste pasma
Dlatego zmieniłam olej i teraz jest ok, zmywam bez problemu nawet babydreamem.
najlepiej na włosy z olejem jest nałożyć odżywkę do włosów (jakąkolwiek) poczekać 5 minut i polać włosy wodą i nałożyć szampon - wszystko ci pięknie zejdzie.
Można też zmywać samą odżywką - tak jest podobno najlepiej bo szampony bardzo ingerują w strukturę włosów a odżywki są delikatniejsze. Metody tylko z odżywką nigdy nie próbowałam ale jest też często polecana
Stary 2013-08-19, 13:10   #4860
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć

Chciałam dołączyć do Waszego grona - świeżo po zaręczynach, ale jeszcze bez konkretnego terminu. Na pewno 2014, marzy mi się lipiec lub sierpień.

Póki co to będzie wypadkowa sytuacji rodzinnej (mój tata przez rok będzie w żałobie), możliwości przyjazdu rodziny mojego narzeczonego (mieszkają za oceanem) oraz dostępności sali... Trochę mnie to przeraża, bo z tego co widzę wiele z Was na organizację ślubu i wesela ma więcej niż rok. Póki co jestem dobrej myśli

cześć

napisz coś więcej o Was

edit: Aasikk - ja po myciu odżywką nabawiłam się wstrętnego łupieżu, łagodne szampony też mi nie służą - zostałam przy OMO i SLS

Czas edycji: 2013-08-19 o 13:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości