Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 13:10   #4861
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Wątek się kończy
Stary 2013-08-19, 13:11   #4862
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć

widzę, że zaraz kończymy wątek....

Co do olejowania ja miałam olejek łopianowy z czerwoną papryką - był taki sobie. Ostatnio kupiłam z radical'a odżywkę taką do wcierania w głowę i efektów nie widzę. Efekty jedynie były po masce fryzjerskiej z Joanny (wielka odżywka za 15zł)
Stary 2013-08-19, 13:12   #4863
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
widzę, że mamy podobne włosy też się dziady szybko puszą, ale jak już pisałam, u mnie złotym środkiem jest ciężka odżywka bez spłukiwania

robię koczka i tak chodzę po domu nie walę tego oleju aż tyle, żeby mi spływało po ciele

Dotka wiele osób ma problem ze zmyciem rycynowego, ja tylko raz próbowałam nałożyć, ale jest taki tępy przy nakładaniu, że nie dokończyłam dodaję go za to do masek jak mnie najdzie ochota na mieszanie
Że nie spływa to się domyślam, ale ja w zasadzie w domu ciągle siedzę i gdzieś się opieram głową. Nawet jak mam mokre to się zapominam :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:12   #4864
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć

Chciałam dołączyć do Waszego grona - świeżo po zaręczynach, ale jeszcze bez konkretnego terminu. Na pewno 2014, marzy mi się lipiec lub sierpień.

Póki co to będzie wypadkowa sytuacji rodzinnej (mój tata przez rok będzie w żałobie), możliwości przyjazdu rodziny mojego narzeczonego (mieszkają za oceanem) oraz dostępności sali... Trochę mnie to przeraża, bo z tego co widzę wiele z Was na organizację ślubu i wesela ma więcej niż rok. Póki co jestem dobrej myśli
witaj
czasu wprawdzie nie jest dużo ale dacie radę. trzymam kciuki
Coraz więcej nas
Stary 2013-08-19, 13:14   #4865
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie hipotetyczne, ale może podpowiecie

Czy sukienka Justin Alexander 8638 będzie pasować na osobę z dużym cycem, niezłym wcięciem w talii i szerokimi biodrami?

Kurczę, tak mi się MEGA podoba Ale może nie powinnam się napalać, to ostudźcie mój entuzjazm
nie wiem czy będzie pasować, ale suknia jest piękna! przymierz i pokaż nam fotki

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że mam pierwsze przymiarki sukni za sobą !!!
super! i jak?!

Anka,
według mnie lepsi są Codwieglowy

tinyheart o olejowaniu pisałam troszkę tutaj: http://slodkimiod.blogspot.com/2012/...lejowanie.html

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:19
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:15   #4866
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Może źle zmywasz olej i dlatego zostaje tłusta poświata? A może zły olej??? Mi oliwa tak puszyła i wysuszała włosy, że szok!! Trzeba znaleźć olejek dla siebie to podstawa.
Próbowałam już amli, rycynowego (ten był najgorszy, taki tępy w użyciu), kokosowego i arganowego, bez skutku szkoda mi pieniędzy na dalsze eksperymenty
Generalnie wydaje mi się, że te rozmaite olejki są dobre dla włosów kręconych/falowanych, puszących się i trochę suchych - ja mam proste z tendencją do smętnego oklapywania, przetłuszczające się w trymiga, i dołożenie kolejnej warstwy olejku tylko to wzmagało. Eksperymentalnie znalazłam najlepszy specyfik - miks żółtka z jajka z miodem i dodatkiem jakiejkolwiek odżywki, ale to zmywa się chyba jeszcze gorzej (szczególnie, gdy przegnę i przytrzymam za długo) i efekt też jest krótkotrwały - musiałabym chyba co 2-3 dzień kłaść to na kilka godzin, a po prostu nie mam tyle czasu.
Zdaje się pozostanie mi iść do ślubu w peruce, albo w doczepkach z sztucznych włosów
Stary 2013-08-19, 13:15   #4867
alloffkowa
Zakorzenienie

a ja idę do pracy i pewnie sę nie załapię na początek
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:15   #4868
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
cześć

napisz coś więcej o Was

edit: Aasikk - ja po myciu odżywką nabawiłam się wstrętnego łupieżu, łagodne szampony też mi nie służą - zostałam przy OMO i SLS
o widzisz... no ja nigdy nie stosowałam więc cieżko mi powiedzieć, słyszałam jedynie że dziewczyny chwalą. Ja z szamponów używam h&s bo fajnie odświeża (czyści) mi głowę i czasem ziołowego ale też z SLS...
Stary 2013-08-19, 13:15   #4869
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Że nie spływa to się domyślam, ale ja w zasadzie w domu ciągle siedzę i gdzieś się opieram głową. Nawet jak mam mokre to się zapominam :/
możesz spróbować dać folie/reklamówkę na głowę, lepiej wniknie olej do środka włosów pod wpływem ciepła. Nie zaobserwowałam, żebym zostawiała głową ślady w domu
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:16   #4870
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wątek się kończy
No właśnie

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:18   #4871
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja spinam klamrą i nakładam mój sexi różowy czepek TŻta to zawsze bawi
Albo po prostu nakładam na włosy ręcznik i zawijam w turban - mam jeden ręcznik TYLKO do olejowania, bo wiadomo, że się trochę odbarwił od olejów.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Dotka wiele osób ma problem ze zmyciem rycynowego, ja tylko raz próbowałam nałożyć, ale jest taki tępy przy nakładaniu, że nie dokończyłam dodaję go za to do masek jak mnie najdzie ochota na mieszanie
Przerzuciłam się z powrotem na oliwę z oliwek, która była moim pierwszym olejem i bardzo mi służy
Plus jeszcze olejek babydream

Cytat:
najlepiej na włosy z olejem jest nałożyć odżywkę do włosów (jakąkolwiek) poczekać 5 minut i polać włosy wodą i nałożyć szampon - wszystko ci pięknie zejdzie.
Można też zmywać samą odżywką - tak jest podobno najlepiej bo szampony bardzo ingerują w strukturę włosów a odżywki są delikatniejsze. Metody tylko z odżywką nigdy nie próbowałam ale jest też często polecana
Nie przepadam za myciem odżywkami
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:19   #4872
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Wątek się kończy
jakie są propozycje na nowy tytuł?

Cytat:
o widzisz... no ja nigdy nie stosowałam więc cieżko mi powiedzieć, słyszałam jedynie że dziewczyny chwalą. Ja z szamponów używam h&s bo fajnie odświeża (czyści) mi głowę i czasem ziołowego ale też z SLS...
ja już się wyleczyłam z obsesyjnego demonizowania SLS, mi nie szkodzi, w przeciwieństwie do podobno łagodnych szamponów dla dzieci
Stary 2013-08-19, 13:20   #4873
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć

Chciałam dołączyć do Waszego grona - świeżo po zaręczynach, ale jeszcze bez konkretnego terminu. Na pewno 2014, marzy mi się lipiec lub sierpień.

Póki co to będzie wypadkowa sytuacji rodzinnej (mój tata przez rok będzie w żałobie), możliwości przyjazdu rodziny mojego narzeczonego (mieszkają za oceanem) oraz dostępności sali... Trochę mnie to przeraża, bo z tego co widzę wiele z Was na organizację ślubu i wesela ma więcej niż rok. Póki co jestem dobrej myśli
Witamy
Opowiedz coś o Was, zaręczynach

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:21   #4874
exist_
Zakorzenienie

Ja chyba świętą za życia zostanę za cierpliwość

Ja nie wiem co za debile w tym orange pracują, że nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi na PROSTE pytanie.
Ani przez telefon - chociaż go odbierają, ani mailowo, ani na fb. A niech ich drzwi ścisną.
Stary 2013-08-19, 13:23   #4875
201605100
Konto usunięte

Pora kończyć pracę, jadę do dziekanatu po zaświadczenie, że mam wyższe wykształcenie bo na dyplom się chyba nie doczekam czas zapisać się na mgr i skończyć wreszcie edukację bo 30tka na karku mnie zastanie
Stary 2013-08-19, 13:23   #4876
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Nadal waham się na fotografem, może Wy doradzicie
http://www.codwieglowy.com/
http://marcinzak.pl/

Z każdym się spotkaliśmy- zupełnie różni ludzi ale każdy fajny, kontakt super zdjęcia też. Tylko kogo wybrać
Dwie głowy.
No i jest ich dwoje, a to zawsze lepiej niż jeden foto
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:27   #4877
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Próbowałam już amli, rycynowego (ten był najgorszy, taki tępy w użyciu), kokosowego i arganowego, bez skutku szkoda mi pieniędzy na dalsze eksperymenty
Generalnie wydaje mi się, że te rozmaite olejki są dobre dla włosów kręconych/falowanych, puszących się i trochę suchych - ja mam proste z tendencją do smętnego oklapywania, przetłuszczające się w trymiga, i dołożenie kolejnej warstwy olejku tylko to wzmagało. Eksperymentalnie znalazłam najlepszy specyfik - miks żółtka z jajka z miodem i dodatkiem jakiejkolwiek odżywki, ale to zmywa się chyba jeszcze gorzej (szczególnie, gdy przegnę i przytrzymam za długo) i efekt też jest krótkotrwały - musiałabym chyba co 2-3 dzień kłaść to na kilka godzin, a po prostu nie mam tyle czasu.
Zdaje się pozostanie mi iść do ślubu w peruce, albo w doczepkach z sztucznych włosów
tak jak ja!
ja też mam bardzo przetłuszczające się włosy, do tego stopnia, że muszę myć codziennie!
są długie, proste, przylegają do skóry głowy jedynie końcówki się rozdwajają. Ale po olejach jest dużo lepiej a też się obawiałam, że mam tłuste włosy i jaka jeszcze nałożę olej to już zupełnie będzie masakra!!!! Ale zaczęłam nakładać najpierw na końcówki później coraz wyżej aż w końcu nałożyłam na całą głowę włosy są błyszczące, nawilżone, sprężyste, miękkie, wygładzone. co do wyboru oleju to ja stawiałam na bardziej szersze w zastosowaniu, np. olej z pestek winogron - jak do włosów się nie sprawdzi to jajecznicą go potraktuje a i tak dziada zużyję... albo alterra jak nie do włosów to wetrę go w ciało

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
jakie są propozycje na nowy tytuł?

ja już się wyleczyłam z obsesyjnego demonizowania SLS, mi nie szkodzi, w przeciwieństwie do podobno łagodnych szamponów dla dzieci
szampony dla dzieci to dla mnie zło ostateczne!!!! nigdy więcej... moja skóra głowy tak szalała, że myślałam, że się wścieknę, swędziało, szczypało, włosy jak puch.... o nie nigdy więcej. ja też już nie wzracam uwagi czy szmpon ma sls najważniejsze aby dobrze mył mi włosy i dobrze traktował skórę.
Stary 2013-08-19, 13:28   #4878
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
To relacjonuj. Zdjęcia mile widziane
Cytat:
No to chwal się! poprosimy relację i zdjęcia kiecki
Niestety zdjęcia można było robić, jak się już zamówi kiecki, a ja mierzyłam tak orientacyjnie tylko. I mało, bo to taki szybki wypad do Siedlec z mamą
W jednym salonie mierzyłam greczynkę, wyglądałam w niej wdzięcznie, ale aż za skromnie, więc zmierzyłam trochę szerszą. Śliczna była, dekolt miała zarąbisty, bo w końcu było widać, że mam cycki ale jak dla mnie trochę za szeroka. W dwóch następnych salonach nas babki olały, w czwartym zmierzyłam greczynkę, tym razem z małym kółeczkiem. Dziwnie się te kiecki mierzyło, tyle mają materiału że miałam wrażenie, że są niewygodne strasznie Ale w sumie w każdej z tych trzech wyglądałam ładnie. Moja mama mówiła, że ślicznie, a jest bardzo krytyczna (TŻ stwierdził, że musiałam naprawdę ślicznie wyglądać, skoro nawet moja mama tak powiedziała ale się chłopak i tak nie dowie ). W żadnej nie czułam tego WOW, no i marzy mi się kiecka z odkrytymi plecami, a tam nie było ANI JEDNEJ . Przynajmniej wiem, że greczynka to model dla mnie (o ile nie jest zbyt skromna i do ciała za bardzo), ale nie mam pewności, że na taką bym się zdecydowała. Plus za to, że jest tania, każda kiecka była w cenie do 2000zł (z tym, że to wyprzedaże). W sumie tyle z relacji, szkoda, że nie mam zdjęć ale z tą "moją" wstawię na pewno

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie też pojawi się po raz pierwszy, ale postaram się dopilnować, żeby goście się wpisywali; tak jak pisałam już kiedyś - najpierw przez mikrofon wyjaśnię, ze jest i o co chodzi, a później wpisza się najbliźsi, dla dobrego przykładu i będę ciągle przypominać o wpisywaniu się - poproszę też DJ'a żeby co jakiś czas o tym przypominał Mam nadzieję, że wypali
Dobry pomysł, też nakarzę dj'owi przypominać

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Nadal waham się na fotografem, może Wy doradzicie
http://www.codwieglowy.com/
http://marcinzak.pl/

Z każdym się spotkaliśmy- zupełnie różni ludzi ale każdy fajny, kontakt super zdjęcia też. Tylko kogo wybrać
Ja bym brała pierwszego, bezapelacyjnie, jeśli chodzi o zdjęcia

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:30   #4879
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

anka

Ja też jestem za pierwszym foto.

Co do tytułu i dzisiejszych rozmów - "O litości! Nie wybiorę tańca na rurce dla moich gości"

a tak na poważnie to nie mam weny Myślcie.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:33
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:31   #4880
201605100
Konto usunięte

anka1987 dwie głowy
Stary 2013-08-19, 13:32   #4881
Elrosa
Zadomowienie

Ja też jestem za dwiema głowami
Stary 2013-08-19, 13:33   #4882
docik10
Zakorzenienie

dla tych które jeszcze nie widziały tego teledysku ślubnego dla mnie mega!!
http://www.youtube.com/watch?v=zWyWPlUznzA
http://www.youtube.com/watch?v=DXMqEIhm_Xs
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:35   #4883
Aasikk
Zadomowienie

ja chyba też jestem za tym co większość
Stary 2013-08-19, 13:38   #4884
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
anka

Ja też jestem za pierwszym foto.

Co do tytułu i dzisiejszych rozmów - "O litości! Nie wybiorę tańca na rurce dla moich gości"

.
Również popieram pierwszy foto jest lepszy

A tytuł również fajny

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:38   #4885
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

docik10

podobają mi się... szkoda, że nie mogę nikogo przekonać do kamerzysty :[
Stary 2013-08-19, 13:40   #4886
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Niestety zdjęcia można było robić, jak się już zamówi kiecki, a ja mierzyłam tak orientacyjnie tylko. I mało, bo to taki szybki wypad do Siedlec z mamą
W jednym salonie mierzyłam greczynkę, wyglądałam w niej wdzięcznie, ale aż za skromnie, więc zmierzyłam trochę szerszą. Śliczna była, dekolt miała zarąbisty, bo w końcu było widać, że mam cycki ale jak dla mnie trochę za szeroka. W dwóch następnych salonach nas babki olały, w czwartym zmierzyłam greczynkę, tym razem z małym kółeczkiem. Dziwnie się te kiecki mierzyło, tyle mają materiału że miałam wrażenie, że są niewygodne strasznie Ale w sumie w każdej z tych trzech wyglądałam ładnie. Moja mama mówiła, że ślicznie, a jest bardzo krytyczna (TŻ stwierdził, że musiałam naprawdę ślicznie wyglądać, skoro nawet moja mama tak powiedziała ale się chłopak i tak nie dowie ). W żadnej nie czułam tego WOW, no i marzy mi się kiecka z odkrytymi plecami, a tam nie było ANI JEDNEJ . Przynajmniej wiem, że greczynka to model dla mnie (o ile nie jest zbyt skromna i do ciała za bardzo), ale nie mam pewności, że na taką bym się zdecydowała. Plus za to, że jest tania, każda kiecka była w cenie do 2000zł (z tym, że to wyprzedaże). W sumie tyle z relacji, szkoda, że nie mam zdjęć ale z tą "moją" wstawię na pewno
To fajnie, że wiesz chociaż że grecki krój będzie tym w co chcesz celować ja nie wiem kompletnie jeszcze nic. ślub mamy we wrześniu więc palnuję rozglądać się za suknią w grudniu / styczniu. Ale bardzo lubię czytać wasze relację z salonów mody ślubnej ciekawe jak będzie ze mną? czy założę pierwszą lepszą i się zakocham czy bede rwała włosy z głowy bo nie bedzie mi się chciało już przymierzać kolejnych sukni. Mój tż nie będzie ze mną na przymiarkach bo raz że ja wolę w mamą i siostrą a dwa to on też nie chce ze mną chodzić i wybierać (nie lubi chodzić po sklepach i chciałby mieć niepsodziankę) ja nie mam z tym problemu więc nawet nie suszę mu głowy, że ma ze mną wybierać i koniec.
Stary 2013-08-19, 13:45   #4887
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ważne, że jest już dobrze. Byle było jeszcze lepiej

Jak sobie pomyślałam czego nie mam to jestem załamana! Stąd ten stres
a czego nie masz?
Stary 2013-08-19, 13:49   #4888
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki by raz dwa ruszyło i się meeeeeeeega rozkręciło.
P.S będziesz robić stronę internetową firmy i jakieś materiały reklamowe? Jeśli tak, to służę pomocą, podpowiedzią, radą.
Dzięki jak coś to będę pisać

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Myślę, że wszędzie tak jest, że jedni rodzice mogą dać trochę więcej, inni mniej. Dla mnie liczy się to, że pomagają jak tylko mogą (nawet dając rady czy też pomagając w załatwianiu pewnych spraw). Bardzo to doceniam

Mykam spać, bo jutro pobudka o 4tej
Dobranoc

hehe nam nikt w niczym nie chce pomóc, to jest dopiero niefajnie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam się po ciężkim weekendzie
Byliśmy na Mazurach i było rewelacyjnie, jak zwykle SPotkaliśmy się z kolegą TŻ który mieszka w Anglii, zaprosił nas na swoje wesele we wrześniu w przyszłym roku to i my od razu zaprosiliśmy go na swoje I tak się przytrułam piwem w pierwszy wieczór że następnego dnia nie mogłam zmęczyć jednego Reddsa a w sobotę to tylko gorąca herbata w tawernie.

Jestem kompletnie niewyspana, wczoraj staliśmy w mega korku i późno dotarliśmy do domu a jeszcze cały tydzień jest u nas mama TŻ więc się nie wyśpię, głupio tak o 20 iść spać

Muszę Was nadrobić jakoś a widzę że namazałyście od ciula stron

Miłego poniedziałku!

fajnie Ci też chcę na Mazury!!

Cytat:
Gratuluję!

My wczoraj zawieźliśmy mamę TŻ do restauracji gdzie będzie wesele. Tak tylko na zerknięcie. I chyba jej się nie spodobało. Nic nie mówiła ale nie była zachwycona, popatrzyła, pokiwała głową i tyle...
Powiem Wam że trochę mi się przykro zrobiło bo najpierw mówiła "to wasze wesele, ja się nie wtrącam", wysłaliśmy jej propozycje sal, wybrała właśnie tą, ciągle powtarzała że co zrobimy to będzie dobrze. A wczoraj jej zachowanie odebrałam jako wyraz niezadowolenia lub rozczarowania, że na zdjęciach wyglądało ładnie ale na żywo jej nie przekonało.
Po drodze jeszcze zajechaliśmy do moich rodziców na chwilę i ona się zgadała z moimi rodzicami na temat grajka pod blokiem i wyszło że my nie chcemy ale rodzice tak, więc zaczęła później pytać dlaczego, jak to błogosławieństwo bez grajka itd. Bo to taka tradycja. I jak to bez welonu. To jej mówię że skoro mówimy o tradycji to nie powinnam mieć welonu bo w końcu już razem mieszkamy itd. A ona: no ale taka tradycja to nie tradycja, PMka powinna mieć welon. Na co ja: no to tradycja grajka to też nie tradycja, teraz już nikt w miastach tak nie robi.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Też tak mam Budzik dzwoni ze 3 razy zanim wstanę, w odstępach co 20 min. Za pierwszym razem ciężko mi się podnieść a tak to psychicznie się przyzwyczajam że jeszcze chwilka

wiem ze to trudne ale staraj się nie przejmować i tak będzie wspaniale a jak tesciowa ma problem to trudno

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Hej dziwczyny
Wracam do świata żywych Własnie jade Polskimbusem z Gdanska do Krakowa mam przed soba 10h jazdy ale wiem że warto było

bezpiecznej podróży jak tam Gdańsk ?

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
o mamo zawsze tego niw rozumialam jak jade do babci i spie z moja siostra cioteczna i musimy wstac wczesnie, to ona 45min przed wstaniem ma nastawione drzemki ktore dzwonia co 10min,wiec nawet jak jakima cudem uda mi sie usnac po budziku to 1 drzemka mnie budzi a kolejne wywoluja zlosc.. wiec wstaje zaraz po budziku, zawsze i bez wyjatku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mam to samo z tztem masakra!!!

Cytat:
W weekend jest parowozjada w Rabce Chabówce!
A TŻ nie chce chyba jechać Bo coś kręci, że chyba idzie do pracy, sam nie wie - no jasne, siedzi w pracy i nie może sprawdzić czy pracuje czy nie!
A parowozy i pociągi retro to moje dzieciństwo! Ile ja tam godzin spędziłam skakając po tych parowozach, jeżdżąc drezyną, oglądając piekiełka Rany, to były czasy. A tu taka fajna okazja, przejazdy pociągu retro, parada parowozów. Tak bym chciała!

Uwielbiam parowozy! Piękne, potężne... Takie tam zboczenie

lol mój chłop tez lubi takie klimaty może chciałby pojechać :d

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja sobie myśle do czego ja po ślubie będę odliczać!!???

Do dzieci i wnuków :p

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Cześć!
Przez tydzień mnie nie było, a wy w międzyczasie już prawie wykończyłyście wątek
Jeśli któraś z Was się zastanawia, gdzie jechać w podróż poślubną, to gorąco polecam Majorkę - ciepełko, słońce, plaża, palmy i drinki opaliłam się na piękny, złoty brąz, co nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy w życiu.
Szkoda, że to był tylko tydzień

nawet nie gadaj, marzy mi się ogromnie!!!

Cytat:
Ja bym chciała, żeby po złapaniu bukietu i krawata u nas, nowi PM po prostu zatańczyli ze sobą i tyle.

Kiedyś widziałam 'taniec w płetwach', świetnie to wyglądało.

:

Mnie się ten pomysł bardzo podoba, chyba go zrobimy

Cytat:
Jak byśmy chciały to nie szłybyśmy z TŻ

Ja bym nie chciała żeby mój wygląd był dla TŻ zaskoczeniem. To nie zabawa w Kinder niespodziankę, przecież się znamy, razem wszystko planujemy, TŻ wie jaką będę miała suknię, jakie buty, fryzurę, kwiaty. Efekt WOW i tak będzie bo w tym dniu to wszystko zbierze się w jedną całość.

Ja się swojemu pokazałam w domu, nie mogłam wytrzymać :p

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Na czerwcowym weselu koleżanki spodobała mi się baardzo jedna zabawa Wszyscy goście byli zaproszeni na parkiet - tradycyjnie kółeczko, a zespół puścił 2 duże worki. Temat zabawy - wspólne rodzinne zdjęcie. Jak skończyli grać, to osoba która trzymała w danej chwili worek musiała wylosować coś z worka a trafiały się przeróżne rzeczy od jakiś ogromnych body, strój płetwonurka, stare wielkie galoty, po kolorowe peruki Mama Panny Młodej wylosowała czapkę - świnkę, no śmiechu co nie miara
Ooo świetne!! Kradne!

Za dużo piszecie nie da się tego ogarnąć!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:02   #4889
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja właśnie wróciłam z praktyk, dobrze, że w biurze sobie zaznaczałam posty do cytowania

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Moja też ma straszne huśtawki.. ale ja zwalam, że to już "ten wiek" Na początku mówiła, że trzeba powiadomić rodzinę z Kanady itp itd a w weekend jak jej powiedziałam, że chcielibyśmy w listopadzie wysłać zaproszenia, to stwierdziła, że to jest stanowczo za wcześnie bo "dziecko tyle czasu jeszcze.." i weź tu zrozum
Moja Mama ogólnie jest cudowna, ale niestety, w kwestii wesela ma skrajne odczucia, choć od jakiegoś czasu się ustabilizowały - jak już najważniejsze umowy podpisaliśmy Wiem, że tego dnia będzie tak samo szczęśliwa, jak i my, ale jednak stresuje się tym bardzo - w końcu wydaje swoją córkę za mąż Jak 2 dni temu jej mówiłam o przymiarkach to powiedziała, że absolutnie teraz nie ma do tego głowy, ale jakieś 3 tygodnie temu znowu jak byłam z nią na zakupach to sama wspominała, że nie może się doczekać...
No i na początku miała wahania od tych pt. "z tak małą ilością gości nie ma sensu robić wesela" po "nie ważne ile gości, wesele i tak będzie wspaniałe, a najlepiej to jeszcze zapewnić jak najwięcej wypasionych atrakcji" Na szczęście teraz jest gdzieś pomiędzy

Cytat:
Dziewczyny, pytanie hipotetyczne, ale może podpowiecie

Czy sukienka Justin Alexander 8638 będzie pasować na osobę z dużym cycem, niezłym wcięciem w talii i szerokimi biodrami?

Kurczę, tak mi się MEGA podoba Ale może nie powinnam się napalać, to ostudźcie mój entuzjazm
Justin Alexander ma bossskie suknie, ale obawiam się, że dla mnie zdecydowanie za drogie... 8638 jest przepiękna, nie wiem tylko jak będzie wyglądać, jak się ramiączka doszyje. Musisz przymierzyć, ale wydaje mi się, że może wyglądać na Tobie dobrze

Cytat:
Takie gdybanie nie ma sensu. Koniecznie przymierz i dopiero wtedy można coś powiedzieć Zapowiada się ciekawie.
Ja też się zakochałam w Justinie Alexander 8630. Jak tylko założyłam to chciałam ją zdjąć, mimo że jak wstawiłam zdjęcia to część pisała, że ładnie mi w niej. Ja się nie czułam i nie wyobrażałam sobie nawet w niej stać, a tańczyć w ogóle. Nie mogłam się nawet zmieścić do przymierzalni. Byłam 10 razy szersza.
8630 to taka bardzo w moim stylu, choć teraz zastanawiam się nad koronkowym rękawem 3/4. Ale jest piękna

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
to jest test zgodności, i też zamierzam go mieć, ale nie z kartkami tylko z butami, ja bede miec swoj i tż, on tak samo
Też chcę tą zabawę Ogólnie nasz zespół, z tego,m co widzieliśmy, robi same gustowne zabawy. No i przede wszystkim - ustalasz z nimi, nie ma niespodzianek. Na weselu przyjaciół zrobili jedną zabawę-niespodziankę - czytanie przysięgi - ale było to ze smakiem i fajnie zrobione

Cytat:
Też bym chciała księgę, ale to nieznana rzecz w naszych rodzinach i pewnie nikt się nie wpisze...
U nas też nieznana, ale zespół o tym powie i my też będziemy przypominać Nie chcemy chyba księgi jako takiej, tylko drzewko z odciskami palców i podpisem

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-19 o 14:04
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:07   #4890
gosia1351
Raczkowanie

GG do gosia1351 Send a message via Skype™ to gosia1351

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
to jest test zgodności, i też zamierzam go mieć, ale nie z kartkami tylko z butami, ja bede miec swoj i tż, on tak samo
A to myślałam, że test zgodności to co innego, teraz już wiem, dziękuję a z butami fajny pomysł, nawet lepszy niż z kartkami. Może my też wymienimy na buty

Filologia angielska ;]
gosia1351 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości