|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
robić idzie ale cóż z tego jak za chwilę nie będzie z kim
w sumie zawsze jest z kim, ale nie umiałabym ![]() tak jest, trochę biczów mi się przyda żeby się ogarnąć, już stoję na baczność ![]() tak poza tym jak byłam w Zakopcu to byliśmy na takiej imprezie u "nowych znajomych", właściwie nie znaliśmy tam nikogo oprócz tych nowo-poznanych. Większość to albo miała dzieci, albo ich nie miała podobno "z własnej woli". Jednak co mnie najbardziej rozdrażniło: bezczelne mądrzenie się nt. starania się o dziecko. Jak to większość zgodnie stwierdziła "staranie się jest bezsensowne, ponieważ wiadomo, że jak się starasz to ci nie wyjdzie. cały proces musi być spontaniczny i TYLKO WTEDY WYJDZIE. Że takie osoby nie potrafią zrobić sobie dziecka właśnie dlatego, ponieważ stawiają wszystkie karty na to by te dziecko posiadać, i nic dziwnego że może to przynosić klęskę"i jak to jeden ujął "Nie ma czegoś takiego jak 'nie potrafienie zrobienia sobie dziecka', jest albo bezpłodność albo nieudolność" (on oczywiście zaliczał się do super mężnych, bo miał trójkę synów). Nie mówię tu o sobie, bo miałam dopiero pierwszy cykl starań, ale jak sobie wyobraziłam Was wszystkie z tego forum, Wasze wszystkie zawody i smutki po otrzymanym okresie, ten czas jaki na to wszystko poświęcacie, całe te mierzenie, wiesiołki i tych ludzi, którzy wymądrzają się na temat starania się o dziecko mimo, że samym udało im się zrobić lub nie chcą ich jeszcze mieć to mi się gorąco zrobiło Ci którzy już mają to się nie dziwię, udało im się i nie musieli się męczyć i stresować, ale przecież ci którzy nie mają dzieci przecież sami nie wiedzą jak będą postępować, gdy będą się starać o dzieciątko, sami mogą mieć problemy i mogą lądować na takich wątkach jak ten. mam nadzieję, że nie będę miała okazji w takim towarzystwie więcej się "bawić", dodam że wyszłam z M. po 2 godzinach
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze ja miałam pozytywny ponad 2 tygodnie temu.Dziekuje, chyba dobrze ale spokojniejsza bede dopiero po ujrzeniu gina. Za tydzien dopiero mam wizyte. Nie ma terminów wczesniej a ide priv Juliette25 i Meduzka gratuluję!!! :jup i:
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak cwaniakują ci, którzy mieli szczęście i im się udało szybko. Glupie gadanie.
|
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo tak naprawdę punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tamtym osobom udało się, chociaż się nie starali, albo jeszcze nie chcą mieć dziecka. Stąd też mają jakiś swój pogląd (co więcej nakreślony przez jakieś tam promowane opinie, stwierdzenia, stereotypy) i póki sami nie będą się starali (nie to, że przypadkiem się udało) to nie będą myśleli w taki sposób w jaki my myślimy. Nie zdają sobie sprawy ile ludzie się starają i powodzenie nie jest zawsze zależne tylko od "nie stresowania się". Nie oceniałabym ich za to, że mają taką opinię. Mają, bo nie doświadczyli tego, co doświadcza wiele par. Bardziej mnie razi to, że niektórzy nie zastanowią się zanim coś powiedzą. I może są wśród nich osoby właśnie starające się o dziecko.
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że mnie zastanawiało w jakim świecie oni żyją? nie chce mi się wierzyć, że żaden z nich nie ma wśród bliskich osób, ani jednej która miała kiedykolwiek problem ze zrobieniem dziecka. Jest XXI wiek, okres w którym medycyna na co dzień wyjaśnia wszelkie powody chorób i nieudolności, i nie chce mi się wierzyć, że dalej żyją na etapie średniowiecza? że nie czytają gazet, nie słuchają radia ![]() Moim zdaniem ocenia ich nie ma sensu może dlatego, że takich ludzi po prostu nie da się ocenić. Bo nie wiem jak mam nazwać dorosłe, "myślące" osoby, które wymądrzają się nade wszystko, mimo, że nie mają za grosz racji. Co gorsza nie patrzą na to, że ta sprawa ich nie dotyczy gdyż nie mają takich problemów, więc nie mają prawa się na jej temat udzielać A jeśli się udzielają to są zwykłymi burakami
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda Czy nie mają prawa się udzielać... No mają. Tylko pytanie na ile rozsądnie i czy kogoś w ten sposób nie urażą. Może się nie zetknęli w najbliższej rodzinie? Może też ta rodzina im się nie "chwaliła", że ma problem. A tamtym się "udało", więc uważają, że mają najświętszą rację
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki i również gratuluję. Robiłaś betę? Ale dziś dajecie czadu, jak był długi weekend i siedziałam cały czas przy kompie to nie było co czytać, tak byłyście powściągliwe, a dziś? Nie wyrabiam znów Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-08-19 o 14:23 |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
3 sierpnia robiłam pierwszy test. wlasciwie drugi bo pierwszy uznałam za negatywny bo był cień kreski. 4 sierpnia i 12 sierpnia kolejne, ale bety nie robiłam bo laboratorium jest czynne w godzinach pracy, a słabe szanse że mnie zwolnią więc poczekam na wizyte u lekarza 26.08
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie tylko, że te dni do owulki i dni po owulce tak wolną płyną
następnego dnia już powinno być wiadomo czy jest bobo czy go nie ma
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak sądzę - że pownno się już wiedzieć następnego dnia
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. ciekawa na jak długo
|
|
#4400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Patrz, ja jestem luźna guma też pewnie do czasu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- A w ogóle to ovu już po wyznaczeniu dwóch grubych krech owulki i wyznaczenia terminu najbliższej @ nadal uparcie twierdzi, że owulka będzie tak, jakbym miała mieć długi cykl, czyli wychodzi na to, że będę miała owulkę i @ jednocześnie
|
||||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
I teraz już mi się włączył niepokój czy pecherzyki rosną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Szybko dawaj wynik, bo za pół godz. pracę zaczynam, a nie chcę żyć w niewiedzy do wieczora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
bo jakby nie było w tym cyklu Cię gonie i razem bierzemy CLO Boję się żeby jajników nie przestymulować
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Dziewczyny, pooglądajcie sobie wykresy ciążowe na ovu - ja na przykład wybieram babki w wieku 25-30, 1-6 miesięcy starań, nie biorąc żadnych leków. No hity tam są na tych wykresach i wychodzi na to, że w każdej opcji można zajść w ciążę
Humor mi to zawsze poprawia
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podnosi na duchu
M M Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2013-08-19 o 15:13 |
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Też oglądam.
Ale ostatnio się trochę podłamałam jak zaznaczyłam, żeby pokazywało ciąże w 1cs. KILKA raptem było buuu |
|
|
|
#4407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem się nawet zdarza, że są serduszka dłuuugo przed i dłuuugo po owu, wygląda jakby trafili jak kulą w płot, a tu ciąża To jest fajne ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2013-08-19 o 15:20 |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie mój wykres usiłuję z innymi porównać, ale nie ma szans każdy inny
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Przecież starania pół roku do roku to normalna sprawa, a my tu zdaje się nic dręczącego nie piszemy? Wręcz przeciwnie - każda ma jakieś mniejsze lub większe problemy, nie jesteś w tym sama! Trochę egoistyczne podejście jak dla mnie, ale skoro uważasz, że dla Ciebie tak będzie lepiej - to Twoja decyzja 

w sumie zawsze jest z kim, ale nie umiałabym 

Ci którzy już mają to się nie dziwię, udało im się i nie musieli się męczyć i stresować, ale przecież ci którzy nie mają dzieci przecież sami nie wiedzą jak będą postępować, gdy będą się starać o dzieciątko, sami mogą mieć problemy i mogą lądować na takich wątkach jak ten. mam nadzieję, że nie będę miała okazji w takim towarzystwie więcej się "bawić", dodam że wyszłam z M. po 2 godzinach 
:jup i:
23.06.2011
01.06.2013

że nie czytają gazet, nie słuchają radia