|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja juz po wizycie. Maluszek ma prawie 6 cm ![]() Usg wyszło dobrze wiec na genetyczne nie będę sie decydowała tym bardziej że w okolicy nie moge znależć lekarza który miałby certyfikat. Wszystko z maleństwm jest ok i wierze że dalej będzie ok. W karcie ciązy miałam chyba żle wpisaną date porodu, bo dzisiaj byłam u innej ginki i z jej wyliczeń wyszło 28.02.2014 a wg usg termin mam na 23.02.2014. Ja miałam krótkie cykle i dokładnie wiem kiedy zaszłam i wszystko mi się zgadza z datą usg. dzidzia.jpg Trzymam kciuki za kolejne wizyty! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zamiaru Cię lać
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
19natka88, stefan89 witajcie
![]() Cytat:
![]() Rodzina może być w szoku, ale przejdzie im, będą czekać na malenstwo razem z wami ![]() w skończonym 7 tc Cytat:
![]() kicia super ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
o jaaaaacie
![]() dziś doszłam do wniosku, że jak poszłam do lekarza z przeziębieniem to sam wysyłał mnie na l4. teraz nagle mogę zdychać, a i tak będą mi powtarzać w kółko, że to normalne, mam przeżyć i pracować dalej, bo "ciąża to nie choroba". w tym momencie mi to zwisa. zobaczę jak długo pociągnę i co mi dziś wieczorem ginekolog powie. ale jak dalej będę tak jeść jak jem, bo niczego nie potrafię tknąć, to chyba padnę. a te bóle w podbrzuszu to mi się naprawdę zaczynają nie podobać. mam je od samego początku ciąży niemal codziennie. rodzinie raczej nie powiemy tak szybko. dziś miałam przeprawę z mamą, zupełnie nie na temat ciąży, ale to mi pokazało, że będzie ciężko... mam w tym momencie za dużo na głowie, żeby jeszcze nią się przejmować. a wierzcie mi... ona potrafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam bóle podbrzusza też codziennie od początku do gdzieś 8 tygodnia. Związane podobno są z powiększaniem się macicy. Teraz czasami się zdarzy, ale tylko chwilowe i lekkie. Czasami też coś mnie zakłuje, coś zaboli, ale podejrzewam, że to z przewrażliwienia ![]()
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamuśki
![]() I stare bywalczynie również ![]() Cytat:
Będziesz przecierać szlaki ![]() ![]() Cytat:
Piękna ![]() Uwielbiam oglądać takie foty A ja zrobiłam test na awidność toksoplazmozy i wyszła mi "szara strefa" - poniżej napisali mi, że zalecają powtórzyć test za minimum tydzień. Co za chamstwo i znowu mam wywalić 70 zł ![]() W czwartek idę do innego gina skonsultować swoje wyniki zobaczymy co powie. Ale niestety wszystko wskazuje, że przechodzę tokso ![]() Dziewczyny badajcie się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie - ponieważ w ub. tygodniu przeszłam traumatyczne przeżycie (śmierć i pogrzeb Mamy) bardzo się boję o ciążę. Czy sądzicie, że jak udam się na IP i powiem że np. mam silne bóle to zrobią mi USG i sprawdzą czy jest ok? Czy może odeślą do lekarza prowadzącego? Nie chcę też zostawać w szpitalu. Któraś się orientuje jak to wygląda.
Wg planu następne usg mam dopiero 5 września...
#2288 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a u Ciebie który? Cytat:
![]() ![]() Aaaa i jeszcze jedno dziewczyny za nic nie próbujcie podnosić cięższych rzeczy na zgiętych plecach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() To ja taka mam - w ogole zadnych objawow, az czasem mnie to martwi ![]() ag9 - Bardzo mi przykro ![]() ![]() Jak w praktyce IP wyglada niestety nie wiem, ale chyba nie powinni Ci odmowic pomocy jezeli powiesz ze bardzo boli... Kate - tez mam tak z kichaniem. To mowisz ze wystarczy sie skulic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-19 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabym iść prywatnie ale to znowu 120 zł ...
![]() |
#2291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli się martwisz to jak najbardziej idź na IP. Powinni Cię przyjąć ![]() Powiedz, że boli cię brzuch i masz złe przeczucia. I o mamie koniecznie też. W szpitalu nie zostawią cię jeśli nie będzie ku temu wskazań. Byłam już na IP więc wiem :P Gdyby coś się stało to byłoby na ich odpowiedzialność więc cię przyjmą, a jak nie to im pogroź, że w "razie czego" ich zaskarżysz ![]() To twoja ciąża i jeżeli się niepokoisz to idź, oni muszą cię zbadać ![]() Napisz co powiedzieli ![]() Cytat:
I już 3 kg na plusie ![]() W ogóle mam już bardzo duży brzuch. Ale taki okrągły nie z fałdkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to spróbuj i idź co ci szkodzi maluszek najważniejszy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam w tej ciązy na IP, zabrali mnie na ginekologie zbadali i po podaniu leków rozkurczowych(miałam kolkę nerkową) puścili do domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
hej
nie bylo mni tydzien, wylądowałam w szpitalu z powodu krwawień -leżalam cztery dni, na szcescie okazało się, że beta ladnie przyrasta a wczoraj na USG ukazała się fasolka ![]() Własnie konczymy 7 tydzien. do gina ide w poniedzialek, mailam isc dzis no ale bez sensu skoro wczoraj jeszcze leżalam i mi zrobili badania. od razu poprosze o L4, w ciązy z tymkiem mialam L4 od 5ego miesiąca, ale teraz z racji krwawien i plamien biorę od razu uważam, ze nie ma co potepiac dziewczyn co biorą zwolnienie od razu, ja mysle ze to calkiem mądre, ja np. mam takeigoszefa co mi wisi z wypłata ponad miesiąc, więc nie mam jakichś wyrzutów że biorę już teraz.uważam , że to mi się należy.zwłaszcza , że mam powody. ps. każdy lekarz i każdy szpital patrzy na datę porodu z OM, nie z USG to tak na marginesie Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-08-19 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej możesz jechać na IP ale musisz podać jakiś powód. Powiedz, że boli Cię brzuch albo miałaś plamienie i na pewno zostaniesz zbadana. Ja się dzisiaj zestresowałam, bo rano miałam bardzo dużo mega ciągnącego śluzu, nigdy czegoś takiego nie widziałam więc spanikowałam, że to czop śluzowy. Na razie mi przeszło ale jeśli jeszcze coś mnie zaniepokoi to się przejadę na IP.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zgięcie się nic nie daje :/ dalej kłuje. raz mocniej, raz słabiej. co najwyżej jak bym ucisnęłą w to miejsce... ale wolę nie próbować ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2013-08-19 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
ag9 ja bym o plamieniu nie mówiła skoro go nie masz,bo wtedy mogą chceć Cię zostawić na obserwacji, ale o bólu brzucha można powiedzieć.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zadomowienie
|
Michiru ale to tylko przy kichaniu działa na te pobolewania nie ma sposobu trzeba je przetrwać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo Ci współczuję, ale myślę, że podświadomie Twój organizm bronił fasolę przed stresem. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
ag9 bardzo wspólczuje, nie wyobrażam sobie co czujesz
myśle ze jak powiesz , ze masz bóle brzucha to zrobią ci usg, badanie ginekol i puszcza spowrotem ,ale o plamieniach nei mów bo ja mailam teraz to od razu mnie na oddział wstawili na 4 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
ag9 - wyrazy wspoluczucia... jedz na IP, bedziesz troszke spokojniejsza, jak Was ktos zobaczy.
Dziewczyny, gratuluje pozytywnych wiesci po wizytach. Na razie malo sie udzielam, ale czytam wszystko. Mam nadzieje, ze po pierwszej wizycie i usg tez bede miala dobre newsy ![]() A poki co wokol odbieram znaki zwiazane z blizniakami. W naszych rodzinach nie mamy takich przypadkow, ale mam jakies dziwne przeczucia, zauwazam sporo blizniakow dookola, a moja 3-letnia corcia, choc jeszcze nie wie o ciazy, od kilku dni chodzi i mowi, ze jeszcze nie mamy dzidziusia, ale mama urodzi z brzuszka i bedzie miala jedna siostrzyczke i jednego "bracia". Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie tego, marne szanse, zeby sie spelnilo, bo to bylby niezly hardcore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie pierwszych wizyt
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że Cię przyjmą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny... jutro może pojadę na tą IP. Dziś już nie mam siły i idę spać zaraz. Generalnie to jeśli chodzi o ciążę to nic mi nie dolega, tzn w rzeczywistości nic nie boli ani nie ma plamień, tylko raczej dla wewnętrznego spokoju bym chciała sprawdzić...
#2310 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się wreszcie na pierwszą wizytę, ale dopiero za tydzień. Skończę 7 tydzień, ale może dotrwam jakoś a pomyślałam, że chciałabym usłyszeć już serducho
![]() ![]() Czarnamadonna współczuje, że musisz leżakować... No ja nie wiem co to by były gdyby mi przyszło tak leżeć, też mam malucha i on teraz mega absorbujący. W domu już mu się nudzi jak dłużej więc trzeba łazić. Staje na nóżki i trzeba go asekurować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.