|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Gegee szukamy czegoś w dobrej cenie na gruponie i gruperze ale na razie ceny są dość wysokie, może uda Nam się coś we wrześniu upolować bo ja wolę morze po sezonie ;D
#4532 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A późno wpisałam, bo się coś dzisiaj z łóżka zwlec nie mogłam ![]() ![]() To już nie długo jedziecie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Pradip pytałaś się, gdzie jedziemy - do Jastarni. Dojazd w miarę ok, dw sprawdzony już, więc nie wybieraliśmy już niczego nowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Przyczajenie
|
Staramy się od 4 miesięcy o dzidziusia i nic
![]() Miesiączka nieregularna od 28 do 33 dni. Testy owulacyjne pokazały dwie grube krechy 15 dc i pomimo przytulanek w ten dzień nic nie wyszło. Podpowiedzcie coś na temat monitoringu cyklu (gdzie, za ile, czy na nfz)? |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- dziewczyny mam wyniki ale nie ejstem z nich szczegolnie zadowlona ![]() ![]() ilosc nasienia 2 (>1,5ml) barwa zoltomleczna ph 9 (>7,2) uplynnienie 50 ( <60min) liczba plemnikow 50 ( > 15mln/ml) calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100 ( >39mln) plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28% ( >4%) - to mnie martwi bo na innych stronkach juz pisza ze to malo jest prawidlowych ;/ ruchliwosc plemnikow ogolna 42% (>40%) 00- sa tez malo ruchliwe ;/ ruch postepowy szybki i wolny kat a i b 30% ( >32) tutaj poza norma ;/ nie sa ruchliwie ;/ agregacja plemnikow brak leukocyty 1-0-1 wpw erytrocyty poj w preparacie nablonki 1-0 wpw Prosze niech sie wypowiedza doswiadczone
![]() |
#4535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś byłam tylko po receptę u innego. Cytat:
O matko co za lekarze ![]() Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze ![]() Cytat:
Na szczęście poprosiłam gina o zmniejszenie dawki luteiny z 3 na 2 dziennie i się zgodził ![]() Fatalnie się po niej czuję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze 3 tygodnie ale ten to zleci bo w sobotę wesele ![]() Właśnie przez to że ten cykl się wydłuży owulke będę miała już po wakacjach a też troszkę na to liczyłam ![]() Fajne miejsce wybraliście ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
wpaula te wyniki są dobre, powiedziałabym że nawet całkiem dobre bo tak jak piszesz:
liczba plemnikow 50mln ( > 15mln/ml) calkowita ilosc plemnikow w ejakujacie 100mln ( >39mln) plemniki o prawidlowej morfologii wg kryteriow who 28% Przy 50mln plemników 28% to bardzo dobry wynik więc myślę że nie masz co się czepiać męża ![]()
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chodze do lux medu wiec nie musze placic bo mam w pakiecie z pracy wiec tez super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej ale martwi mnie ich ruchliwosc ze sa bardzo powowlne a to jest etz wazne , wyczytalam ze przyczyna moga byc gorace kapiele( to on uwielbia robi to codziennie i siedzi w tej wannie ebz konca) , ciasna bielizna ( oczywiscie tez nosi slipy ciasne) papierosy ( akurat nie pali , sporadycznie 1 szt ) i alkohol ( to czasem wypije piwko albo winko) ![]() lub infekcja ( te poj tez krwinki o czyms moga swiadczyc) skoro ja mam ciagle infekcje to czemu on mialaby nie miec , posiew go nie ominie niestety , wole to sprawdzic i meic spokojna glowe niz mialaby chodzic kolejne iles meisiecy z infekcja. Teraz ja ide na monitoring 27 go ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego wyszła średnia aglutynacja plemników czyli zdolność do ich złączania się, co generalnie utrudnia zapłodnienie podobno. wpaula - wydaje mi się że Ty trochę przesadzasz i panikujesz na wyrost, szukając dziury w całym... A jak się skupisz tylko na poszukiwaniu powodu dla którego się nie udało to z pewnością jakiś sobie znajdziesz. Zobacz ile inne dziewczyny się starają/starały...
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie spieszylabym sie tak gdybym miala inna umowe , a zalezy mi na zasilku rocznym ;/ a czy nastepna umowe dostane nie wiem , dlatego nie moge czekac np 2 lata nie robiac badan bo wtedy juz pewnie nie bedziemy mogli miec dziecka zanim znajde nowa prace , takie sa wlasnie warunki w Polsce, mimo ze sie chce dziecko czasem trudno i trzeba sie nakombinowac zeby je miec ;/ w tym cyklu zamierzam wlasnie nie skupiac sie na robieniu dziecka tylko na czerpaniu przyjemnosci z tego , choc przyjemnie to ejst zawsze ![]() ja tak jak wyzej nie znam sie na tym badaniu wiec chcialam zasiegnac inf czy jest dobrze czy ne ,dla mnie ruchliwosc ponizej normy od razu oznaczala ze za dobrze nie jest ale skoro mowicie ze tak ma byc i ze jest dobrze to troche mi ulzylo ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-19 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do monitoringu, to ja chodzę prywatnie do Medicover. Niestety to trochę droga sprawa. Zazwyczaj co miesiąc wychodzą co najmniej 2 wizyty, czasami i 3. Za każde usg ok. 100 zł. Najlepiej jak się ma abonament, wtedy nie trzeba płacić za każdą wizytę. Na nfz to chyba raczej nie dają, ale może inne dziewczyny mają jakieś doświadczenie w tym temacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj, że na urlopie to nigdy nic nie wiadomo. Podróż, zmiana klimatu itd. może jeszcze wszystko zamieszać i nawet nie będziesz wiedziała kiedy owu się trafi. Tak więc odpoczywajcie tam, relaksujcie się i przytulajcie na całego, a kto wie... może już we czwórkę wrócicie ![]() ![]() ![]() Fajnie, że na wesele idziecie. Mi się ostatnio marzy pójść na jakieś wielkie weselicho i się porządnie wybawić, ale albo wszyscy już się pochajtali albo nikt nie chce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dlaczego ma być u Was coś źle? Zbyt wnikliwe wyszukiwanie wszelkich możliwych problemów nie jest dobre. Jak to zawsze mówi moja Mama: nie wolno źle myśleć, bo się te złe rzeczy wywoła. Pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda, więc tego się trzeba trzymać. I niekoniecznie jest tak, że jak się szybciej zbadasz to szybciej zajdziesz. Czasami wszystko wychodzi ok, tak jak u mnie, a często przez psychikę nie wychodzi. I takie badanie wszystkiego za wszelką cenę, w szybkim czasie, może prowadzić do odwrotnego skutku. Tak więc kochana, głowa do góry i uwierz w Was ![]() Ag9 - jak tam u Ciebie? jak się czujesz? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
wpaula az z ciekawosci wrocilam do wynikow mojego M i oto jak sie prezentowaly;
Liczba pl.w 1 mililitrze ehakulatu 60,3 mln Calkowita liczba pl. w ejakulacje 42,2 mln Plemniki o ruchu progresywnym A i B -48% progresywnym szybkim 44% liczba plemnikow progr. 28,8 mln Progresywnych szybkich 26,3 Plemniki o prawidlowej budowie 16% I wg M.Radwana te wyniki sa WZORCOWE wiec Twoj M ma podobne wiec nie mecz chlopa o zle wyniki bo jest jak mlody ogier ![]()
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-19 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez przesady ja go nie mecze , nie ma nic gorszego niz dokuczac facetowi w tej kwestii bo sie zrazi , moj sam wzial wyniki i zaczal analizowac i zobaczyl ze ma wolne plemniki , nie jest to trudne do stwierdzenia bo byly podane przedzialy i zapytal mnie jak ma to poprawic zeby byly szybsze i poczytalismy co mozna zrobic ze brac witaminki , luzna bielizne nie rzegrzewac itd bo moj to robil ![]() ![]() ![]() 27go ide na monitoring zobaczymy co powie moja lekarska i tego bede sie trzymac w koncu to lekarz ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-19 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
wpaula moje "nie mecz"bylo z usmiechem, nie chcialam zebys to zle odebrala, jesli maz sam chcial brac suplementy to super i napewno wszystko bedzie dobrze-musi.
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4548 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że dostałaś receptę. Nie wiem już co myśleć o tej luteinie. W sobotę jeden lekarz powiedział mi ze dopochwowa jest silniejsza od podjęzykowej, dziś mój gin (i dobry kolega tamtego) stwierdził że to nie prawda ![]() ![]() Cytat:
![]() To kiedy przewidujesz owulacje? mierzysz temperaturę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jedziemy z moja mamą i zamierzamy robić właśnie to co napisałaś ![]() Ciesze się na to wesele chociaż wiem ze fizycznie będę się dziwnie czułą ale jakoś przeżyje i już nie mogę się doczekać zabawy ze znajomymi. Nasze wesele było czymś niesamowitym i super się bawiłam ale strasznie mnie denerwowało ze musiałam siedzieć na środku a nie ze wszystkimi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Ja juz po @ na szczescie nie mialam na weselu i wybawislismy sie cudnie az nozki bolaly wczoraj ![]() dół minimalnie jeszcze jest a dzis kolezanka oznajmila ze w ciazy jest i sie podłamałam. 8 cs moze bedzie szczesliwy ale znajac moje "szczescie" to pewniec nic nie wyjdzie....
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dlatego tak źle się czułam po tym ![]() Na pudełku/ ulotce jest stężenie progesteronu trzeba by porównać czy jest różnica w "mocy". Cytat:
Fajnie, że się wybawiliście, też bym chciała na wesele ale nic się nie szykuje ![]() Też tak reagowałam na znajome w ciąży ![]() Razem czekamy do czwartku ![]() ![]() W ogóle odkąd jestem w ciąży moja siostra wyjawiła, że od przyszłego roku też chce się starać o dziecko. Z tym, że ona dopiero w tym roku kończy 19 lat, nie ma wykształcenia - skończone gimnazjum i pracy ![]() Aktualnie mieszkamy razem i mam nadzieję, że jakoś wybije jej to z głowy na jakieś 2-3 lata jak zobaczy "jak ja się męczę" ![]() A ja idę zaraz po firanki, do mojego świeżo pomalowanego pokoju ![]() Fasolka będzie miała pięknie jak się urodzi, czekamy na nią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() przyszły mi testy owu. w niedziele ostatni dzień @ miałam, więc zaczynamy "od nowa". wogóle postnowiłam ze codziennie będe wykonywac test/ w tym cylku/ wiem, że zaraz po @ oczywiście negatywny, ale chce "uchwycić " moment tych 2 kreseczek- tak z ciekawości i dopiero wczoraj trafiłam na strone ovufriend ========================= ========================= ================== co sądzicie o tej"teorii"? znalazlam na innym forum "Czesc dziewczyny!ja też próbuje zajsc w ciaze po raz drugi,gyz pierwszy raz mialam ciaze obumarla niestety!W tedy duuuzo dowiedzialam sie o metodach zajscia!Jezeli kochasz sie z partnerem codziennie to w spermie sa tak slabe plamniki,ze gdy przychodza dni plodne to one nie maja sily sie przebic,lub jest ich za malo.Najlepiej przed dniami plodnymi nie kochac sie ze 2 dni,aby one mogly byc zywe i moglo byc ich duuzo.powiedzial mi to lekarz,ktory mnie teraz prowadzi.Od zabiegu minely mi juz 3 miesiace,aiec czekamy na dni plodne i dzialamy!Powodzenia!" Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
asiulka_22 ja robiłam w tym cyklu testy od 9dc i 10,11 dc był widoczy tylko cień cienia II kreski, 12dc już była widoczna II kreska ale nie tak intensywna jak testowa, a dziś 13dc spodziewam się II pięknych kreseczek
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cykle mam 26 dniowe
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
malinka1984 >> dzięki za odp.
włąśnie dzwoniłam dziś odwołać wizyte u gina/ miałąm na 22.08/- "podziałamy "w tym cyklu i może uda się zapisać we wrześniu i pójdę wtedy z jakąś konkretną informacją / więc przed nami 2 cs/ Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... podczutuję, ale nie mam siły nic pisać. Trzeci dzień, a drugi tak już na maksa, boli mnie głowa i normalnie nie daję rady
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Gegee współczuje ![]() ja od dziś mam zmniejszoną dawkę duphastonu i luteiny (jeszcze będę brała tydzień i koniec) 31 sierpnia mamy wesele, oczywiście nie mam co założyć, wczoraj na allegro wylicytowałam taką sukienkę
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
A nie myślałaś o jakiś badaniach? Bo chyba bardzo często Cię ta głowa boli... Nie wiem jaki to rodzaj bólu, czy migrenowy czy taki "zwykły", ale może masz problem z ciśnieniem? Ból głowy może być też od oka, gdy masz za wysokie ciśnienie w oku...
#4559 |
Zakorzenienie
|
Gegee współczuje bóli głowy. Ja też ostatnio mam częstrze bóle głowy, reaguje też bardzo na zmiany ciśnienia i ogólnie mogę powiedzieć że jestem meteopatką bo każda radykalna zmiana pogody kończy się u mnie bólem głowy a czasem mega migreną.
Ag9 co do ciśnienia ja np jestem niskociśnieniowcem i Pani dr mi powiedziała że powinnam pić kawę jak mam bóle głowy a ja kawy nie pijam więc tylko cola albo tansy z Ibuprofenem.
#4560 |
Raczkowanie
|
Hej po 36 dniach od ostatniej tabletki visanne, dostalam miesiaczke Na szczescie nie odczuwalam prawie zadnych boli Testy owulacyjne zakupione i mam nadzieje ze wyjda pozytywnie i do dziela Oby sie wszystko udalo. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.