|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pracuję, nie mam żadnego doświadczenia, stażu nawet, nic.
![]() Jedyna nadzieja, to albo praca na czarno, albo po znajomości. A wyjazd nie jest pewny, na razie tylko rozważamy, bo to wszystko zależy od pracy tż. ![]() Ale jeśli Wy macie już bardziej określone plany, to jedź do męża, na początku na pewno będzie trudno, ale zobaczysz, że nie będziesz żałować.
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
HJE- Bartulo z płaczem budzi mi sie wciągu dnia, w nocy spi ładnie jak już zasnie twardo, ale czasami rozbudza mi sie po zasnieciu jak go odkładam do łóżeczka, np po 10 min..... no i jak sie obudzi to nigdy nie lezy- zawsze zdąży zrobic fikoła i na czworaki, ewentualnie gimnastykuje sie momentalnie
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, czuję się bardzo... pocieszona.
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Black, ja też.
Poli ząb zniknął, więc dalej czekamy. Choć podobno zęby im później, tym zdrowsze. I chyba coś w tym jest, bo mój brat miał już na 5 mies. i.... A ja po roku dopiero i naprawdę mam ładne.
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka tez nie ma jeszcze ząbkaaaa
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, ale mam mega wqrwa.... wrrrrr..... wlasnie słyszałam jak tesciówa przez tel rozmawia z siostrą, której córka bedzie teraz miała 18-stkę i co? impreza na 57 osób w barze wynajetym- a zawsze były lamenty, ze oni pieniędzy nie mają..... jak im sie auto zepsuło to ciotkę i dziewczyny woziłam swoim, kasy mi mąz zabraniał brac od nich bo "Przeciez one nie mają", wszystkie ubrania, buty, kurtki, torebki dawalam, w których juz nie chodziłam, wszystko skoro im tak ciezko to dlaczego mialabym nie dac skoro i tak chodzic w nich nie bede. A tu co? na zarcie i bibe kasa jest....
w ogóle, zaproszenie jest na tą impreze wypisane Mariusza D. z synkiem Bartusiem. O mnie ani słowa, ale mnie to zwisa i tak bym nie poszła, bo całkowicie olewam system, ale jak myslą, ze dziecko dam to sa w wielkim błedzie idziemy na spacer, dziec wyspał sie dwie godziny, zjadł pięknie ugotowany rosolek to wybywamy |
|
|
|
#488 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() To jak nagle znikniesz na dlugi czas bedziemy wiedziec, ze to sprawka Poli ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 1,5 miesiąca ma zazwyczaj dwie drzemki w ciągu dnia, budzi się między 7-8, pierwsza drzemka ok. 10 i śpi wtedy ok. 1,5-2 godzin, druga drzemka ok 15 i spi wtedy zazwyczaj godzinkę, czasem przełuży sobie do 2 godzin. Ale np dzisiaj i tu się zastanawiam czy to nie działanie czopka, czy po prostu efekt zbyt krótkich wcześniejszych drzemek, ale spi już 3 raz, obudził sie 0 6, pierwsze spanie o 8 do 8,30, drugie spanie ok. 11 ale tylko 15 min, i teraz mega spanie od 14, nadal spi. W ciągu dnia śpi w wózku na balkonie, spacerze. Karmimy się od urodzenia mieszanie, na początku zawsze była piers a potem dojadał mm, ale od czasu kiedy rozszerzamy dietę ( miesiąc) jest albo cyc albo butla. Na noc przed kąpielą dostaje kaszkę, chwila zabawy, kąpiel, potem długie przytulańce i spokojne zabawy, jak zaczyna okazywać zmęczenie to cyc i wtedy odkładamy do łóżeczka i w tym łóżeczku pośpi spokojnie jakieś 30 min, później idzie do nas do łóżka i dopóki mama daje cyca- w sensie chce mieć go w buzi NON STOP, to jest spokój, jak mu zabieram, to histerie i takie tam...był czas, że nie dawałam piersi w nocy wcale i dostawał wtedy butle, ale ta opcja też nic nie dawała, bo wtedy był po po prostu przez całą noc nie odkładalny, tylko rączki i broń boże w pozycji siedziącej, trzeba chodzić! Ja się zastanawiam, czy przyczyną nie jest jakaś trauma nabyta za noworodka, bardzo tracił na wadze do 12 doby swojego życie, kiedy był tylk na piersi, ale w sumie od urodzienia był wybudzany co 2h przez całą dobę na karmienia, żeby nadganiać wagę, sama nie wiem może to miało jakiś wpływ na obecny stan? nie zaglądałam do Was od poranka i takie tyły Ewik ja też będę pasztet na własnym ślubie, ale ćwicze dzielnie i waga w sumie leci powolutku, tyle o ile i nadal nie mam tego co przed ciążą, ale po ciuchach widzę miłe luzy, także polecam ćwiczonka ![]() a do naszych ślubów to już coraz mniej czasu i mnie już stresisko coraz większe ogarnia
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni są wszyscy zdrowo je.b.nięci, widzę...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-19 o 16:06 |
|
|
|
|
#491 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już teraz odkłądam ją w nocy do łózka ale męczące to jest...Cytat:
Cytat:
Cytat:
i w ogóle co za perfidia. Wiadomo że byś nie szła ale heloumacie Hanisławę http://www.youtube.com/watch?v=ZfLde...ature=youtu.be poprawia po mamie podłogę :P Marsi miałam pytać, znasz ten sklep? http://www.kuchnieswiata.com.pl/sklepy.html#wroc tzn raczej stoisko takie, u nas w Kce nie ma ale jak byłam w Krk na szybko tylko kupowałam cole waniliową i sos chili to nie wiedziałam na co paczeć
|
|
#492 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakich ciuszków szukasz? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha bokeh padlam, super Hanislawa
![]() zaczelo sie u nas wspinanie jeszcze dobrze nie siedzi, jeszcze dobrze nie raczkuje ale sie wspina na kanape. juz bylo - puscil sie odepchnal i j.e.b.u.t. na ziemie sylwia
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Hej !!! Bardzo dziękuję że tak miło mnie przyjęłyście. Wielkie brawa również za burzę mózgów - tak jestem z wrocławia choć wrocławianką nie jestem. Przyjechałam tu razem z mężem na studia i tak pokochaliśmy to miasto że zostaliśmy na dłużej. Z wykształcenia jestem technikiem chemii i sądzę że Bóg mnie opuścił jak wybierałam kierunek bo pracy po nim jak kot naplakał !!! Z moim potencjałem śmiało mogłam pójść na farmację i nawet w pewnym momencie myślałam że zaczne te studia ale równorzędnie ze studiowaniem pracowałam. Ato tu a to tam aż bardzo dziwny zbieg okoliczności i splot wydarzeń zadecydowały że otworzę kwiaciarnię
i poszło z kopytka..... teraz mam kilka kwiaciarni a mąż swoją firmę i jakoś sobie radzimy !!! Decyzja o ciąży była przemyślana i wyczekiwana więc jak pojawił sie Krzysio to wyluzowałam co nie znaczy że odpuściłam prace. jak to się mówi pańskie oko konia tuczy i to się w 100% sprawdza. Czas na pisanie mam wieczorami jak już wszystko pozałatwiam Dziecię i męża opożądzę i nastaje chwila relaksu tylko musze sie podszkolić w cytowaniu . Jak mi sie uda to wstawię zdjęcie synka zaraz jak się urodził i takie bardziej aktualne. pozdrawiam was Babeczki
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to się by marzyła taka kwiaciarnia z róznymi bibelotami Pochwal się dzieciem koniecznie
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia szeleje na podłodze, dojdzie już łobuziara wszędzie! a najbardziej jej spasowały zabawki Tuśka :P
|
#498 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo na gg, a mnie niet.Spokojnie nie musisz przykrywać, Dorka też najczęściej odkryta - teraz bodziak z krótkim, jak chłodniej to dokladam cienkie, takie piżamkowe spodnie, bez skarpet. Bo i tak się odkryje Wynikami się nie martw, anemia w tym wieku nie jest niczym dziwnym/niepokojącym, dziecko po prostu wytraciło już zapasy z życia płodowego. Możesz, prócz mięska, dawać też buraki, zielone warzywa (nie ogórka ), albo po prostu kupić żelazo dla dzieci np. actiferol (ale nie wiem czy już jest taka konieczność?), pamiętam, że Agatka dostała żelazo w syropie, brązowe, smak karmelowy.łeee mdłe ja tylko suszone lubięCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby było lepiej!eeee o co cho z żyrandolem, bo nie pamiętam? aaaa, ten kawał, tak? ![]() powodzenia! |
||||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Kuba niezaszczepiony.
Przez 1,5miesiaca przybral, uwaga, 140g..... :/ Jutro pobieranie krwi (znow z glowki Albo infekcja, albo taka jego uroda :/ Ide Was czytac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
((( ![]() O co choo? jaki kawał z żyrandolem ? ![]() I jeszcze jeden, ostatni http://www.youtube.com/watch?v=VsN21...ature=youtu.be
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Deli piękne zaręczyny!
Nawijko Kubuś taki po prostu jest Nie martw się ![]() Szaja pediatra nie kazała jeszcze podawać żelaza tylko rozszerzać dietę o mięsko i za 1,5 miesiąca powtórzyć krew. Szpinak daje,brokuły,groszek,por jest w zupkach. Co jeszcze mogę ? I mam pytanie-dlaczego właściwie nie można dzieci karmić na leżąco? Mówię o mleczku. Chodzi o ryzyko zadławienia czy coś jeszcze? Debrah were are you? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hanisława wymiata dosłownie ![]() a co do pożalsiebożerodzinki- za☠☠☠isci są wrócilismy ze spaceru- Bartulo posadzony przed wiadereczkiem z kolorowymi spinaczami do prania- nie ma dziecia, jest szał wyjmuje-wkłada-wyjmuje-wkłada-wyjmuje........ na spacerze zjadłam megapake lejsów cebulowych, teraz dwa ptysie,chyba bede ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Fewciu, prosze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30782 |
||
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
I znów nie nadrobię! zapisuję: po powrocie doczytać od 16 strony
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta dziękuję
![]() Laski mam myszy w domu!! Na trzecim piętrze w dwuletnim bloku!!!! ps. Ale mam przystojnego sąsiada (tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, no wiesz co.
Jak się M. dowie....![]() (zrób sąsiadowi zdjęcie z ukrycia i wrzuć do klubu Polaczek śpi od 16. Odsypia sobie ostatni brak drzemek...Nawijko, oby to była tylko "uroda" Kubeczka.
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, co ty mówisz?
![]() sąsiada wykorzystywac? pod nieobecnosc M.? oj
|
|
|
|
#508 |
|
Lurker ;)
|
Sylwia to juz jest chamstwo ;/ wiesz logiczne ze nie poszlabys pewnie tam, ale wypada Cie zaprosic- nadal jestescie malzenstwem...
Karusia dlatego sie ciesze, ze jednak nie licytowalam... szukam czegos wiekszego z mysla o zimie( bedziemy wtedy bez kasy wiec robie zapasy :P), jakies bodziaki, spodenki bo giry jej szybko rosna Nawijka Fewcia aa wspolczuje nie cierpie gryzoni... nas napastowal szczur. Tzn lazienke, upodobal sobie rure od kibla i z 2 razy przegryzl(wszystko zalane) ale ani razu nie wyszedl. Dopiero jak TZ zalozyl taka hmm aluminiowa? rure i na to plastik to dopiero sobie odpuscil.... Byli u nas dzisiaj szwagier z zona. Kluska dostala ogromnego micha! Przywiezli tez troche zapraw, mmm ogorki w chili <3 ciekawe czy zostanie cos dla TZa
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Pani dr była w szoku, że to tak długo trwa bo pierwszy raz byliśmy u niej 7.08 później 12 no i ostatnio 16 a poprawy ni hu hu nie widać. Lekarka stwierdziła, że mały na 99,9% jest alergikiem i przy byle infekcji uaktywnia sie też alergia i dlatego to tak trwa. Cały czas jedziemy na inhalacji z berodualu. poza tym dostaliśmy jakieś saszetki montelukast czy jakoś tak. Jak do jutra nie bedzie poprawy to mamy dołączyć jakieś tabletki na kaszel a po polejnych 3 dniach antybiotyk w razie braku poprawy. Na szczęście wydaje mi się że jakaś tam poprawa jest więc pozostaniemy na tylko inhalacji i tych saszetkach jeszcze ze dwa dni i zobaczymy co bedzie dalej.

A jak go karmię w leżaczku to zajada łyżeczkę, popycha pasami idopycha stopą, ale najsmaczniejsze są te pasy leżaczka

Oni są wszyscy zdrowo je.b.nięci, widzę...

ale wtedy nie zasypiałby chyba sam w łóżeczku? poza tym tak jak mówię, wył nawet jak go wybudziłam

Nie martw się 

(tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki