Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 16:23   #1861
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Już się doprowadziłam do porządku. Pogadałam z koleżanką, która to miała i rodziła w tym miejscu, gdzie ja chcę, wszystko mi wyjaśniła, jutro pogadam z ginem jak się da, i będzie dobrze

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:24   #1862
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

normalnie padłam i zasnęłam...dwie godzinki pospałam i obudziła mnie zgaga połączona z mdłościami

ladan - super wieści jeśli chodzi o końcówkę remontu. Co do wyceny, to trzymam mocno kciuki żeby było po Waszemu, po 20 tys to jakiś kosmos

karolson - brawo za wizytę. Fotki super

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jutro jest moj termin z Usg..Ale i tak nie robie sobie nadziei..
hmm... może Cię weźmie z zaskoczenia

bojatoja, Asiek84 - za udane wizyty

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zasnęłam z Edim, to raz.
Zabieg tż przełożyli, dziś nie będzie to dwa.
Idę jeść, bo głodni jesteśmy, to trzy.
masakra!!!! biedny ten Twój TŻ w tym szpitalu i Ty w domu bez niego. Jakieś dziwne rzeczy w tym szpitalu się dzieją... zabieg będzie, zabiegu nie będzie i tak na zmianę... dużo sił i cierpliwości Wam obojgu życzę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:25   #1863
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
haha... nie uwierzycie, sprawdzam konto i dostałam zwrot tej kasy. 1,5 miesiąca pisania, dzwonienia i zwodzenia. przypuszczam, że te telefony to więcej kosztowały niz ten zwrot za towar i wysyłkę. aż musiało dość do tego, że allegro mu konto zablokowało... na prawdę ludzie to idioci, że za parę groszy narażają firmę na takie akcje..
No i super. Chodzi o zasady
Stary 2013-08-19, 16:25   #1864
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny mój Dawid wykonał kilka tel (mimo, że w pracy ma totalny zakaz rozmawiania przez tel) i dostał właśnie takiego sms: "Poza łazienką mieszkanie jest gotowe do przekazania. Łazienka jest robiona. Dzisiaj zabudowują wannę i robią półkę, jutro zaczynają płytkować." Jeju może się uda... Teraz tylko czekać na środę i trzymać najmocniej na świecie kciuki żeby udało się wynegocjować wycenę, bo nie mamy dodatkowych 20 tys. jakie sobie krzyknęli... 10 damy, bo zostały dodatkowe rzeczy zrobione ale nie 20!!! Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki, bo one działają bardzo!!!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:26   #1865
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
widzę że porodzik u Makreli w kapeluszu się szykuje

więc tak byłam na wizycie i :
- szyjka w badaniu ma 0,5 cm, rozwarcie, gin twierdzi, że dotykał główkę
- badanie bolało jak cholera, oczywiście karolson jaka reakcja na ból i stres? wybuch śmiechu.... beda miec jaja na porodówce
- Filipek nalutki to nie będzie jak to gin powiedział
- dostałam skierowania na morfo, mocz, kiłe, toxo, hiv, zółtaczkę i nakaz zrobienia tego jutro, bo inaczej mogę nie zdąrzyć
- dodatkowo w związku z tym ze mnie wszystko swedzi, dodatkowe badania pod kątem wątroby: bilurbine itp
- zwolnienie do dnia porodu
- ktg ok, ale bylo krótkie i mały się malo ruszał, położna twierdzi, że przed ktg następnym mam zjeść dużo słodkiego wiec sie zastanawiam, po co to ktg dla ruchów czy skurczy?
- ginek twierdzi że 27 się mozemy jeszcze spotkać, ale później to już raczej nie doczłapie
- ginek pytał gdzie rodze i jakoś nie dokonca znam intencje jego pytan, nie wiem czy nie chciał próbować przekonac mnie do szpitala medicover, gdzie Socha i Gardias ma rodzić, bo on tam pracuje też

w załączeniu zdjęcia z soboty
To czekamy na rozwój sytuacji...a zdjęcia śliczne
Stary 2013-08-19, 16:27   #1866
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tancia np o to czy chcesz zzo, czy masz być Ty albo małż przy szczepieniu, czy chcesz małża przy porodzie, czy chcesz dziecko do kontaktu "skóra do skóry" itd. wejdź sobie na rodzić po ludzku
chcę zzo.... ale u mnie nie ma
a tak poważnie to dopóki lekarz mi nie powie że mała jest głową w dół to nie myślę o porodzie naturalnym... szczerze mówiąc to czuję małą tak samo w tych samych miejscach co i 3 tygodnie temu- czkawka w tym samym miejscu itp więc podejrzewam że dalej siedzi pupą w dół a to oznacza cc... na taką okoliczność chyba się nie pisze planu porodu co?
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:30   #1867
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
no u koleżanki to był właśnie pierwszy poród. ale z tego co mówiła, to jej mamie też szło ekspresowo, więc może to u nich dziedziczne
moja akurat całą noc spędziła na porodówce...
Moja ze mną też miała ekspresowy poród...więc mam jakieś nikłe nadzieje. I ta położna w Medeorze mówiła, że takie szczupłe dziewczyny to raz-dwa rodzą trzeba się czymś motywować
Ale póki co, to porodu ani widu ani słychu (poza może faktem, że mały leży nisko). Więc odstawienie fenka nie wywołało u mnie natychmiastowego rozpakowania

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Makrela super

Karolson to u Ciebie też tuż, tuż super zdjęcia.

To tyle ile dzisiaj nadrobiłam

Ja też po wizycie u gina. Ale u mnie na razie bez zmian, czyli dalej centymetrowe rozwarcie, szyjka lekko skrócona Gin powiedział, że na razie ok, ale w każdej chwili mogłoby się coś rozkręcić.
W 3 tygodnie przytyłam 2 kilo
Usg nie miałam robionego, zbadał tylko tętno dzidziusia.
Fajnie bo anemii już nie mam i nie muszę łykać żelaza. Dostałam skierowanie na ktg. I tyle.
u mnie też hemoglobina już w normie, zapytam gin, czy nadal muszę brac tardyferon. Choc przyznam się, ze ja go codziennie nie łykam z uwagi na skutki uboczne
Stary 2013-08-19, 16:30   #1868
kaska87
Zakorzenienie

Ladan już chyba po wizycie? ale jeszcze miała po czajnior iść

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:32   #1869
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a masz posciel w lóżeczku ?
nie no tego jeszcze nie mam załozę pewnie jak już się dziecko urodzi
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Plan porodu
Szanowni Państwo,

Napisałam ten Pan Porodu, by przekazać Państwu moje oczekiwania związane z porodem. Będę wdzięczna, jeśli sprawując opiekę nade mną i moim dzieckiem weźmiecie ten plan pod uwagę. Rozumiem, że podczas porodu może okazać się, że niektórych punktów z mojego Panu Porodu nie można zrealizować. W takiej sytuacji chciałabym prosić o pełną informację i mieć możliwość analizy sytuacji i podejmowania decyzji.

Podstawowe dane
Imię i nazwisko:
Termin porodu: 20.09.2013☠

Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu

Zależy mi, aby mojej osobie towarzyszącej udzielano informacji o postępie porodu.
Wyrażam zgodę na obecność studentów/tek położnictwa i medycyny.

Przygotowanie do porodu
Proszę, aby przy przyjęciu do porodu wykonano mi lewatywę.
Wyrażam zgodę na założenie wenflonu przy przyjęciu do szpitala.

Poród
Zależy mi na pełnej i bieżącej informacji o postępie porodu.
Zgadzam sie na podanie oksytocyny, przebicie pęcherza i stałe monitorowanie KTG, gdy moja sytuacja będzie tego wymagała, po uprzednim wyjaśnieniu mi powodów zastosowania tych interwencji.
Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu.
Chciałabym móc złagodzić ból w trakcie porodu.
Chciałabym pić w trakcie porodu.
Nie wyrażam zgody na masaż szyjki macicy i wyciskanie dziecka z brzucha („chwyt Kristellera”).

Pierwszy okres porodu
Chciałabym mieć swobodę poruszanie się w pierwszym okresie porodu.
Chciałabym mieć możliwość korzystania z wanny/prysznica.
Chciałabym mieć możliwość korzystania ze sprzętów takich, jak drabinka, materac, worek sako.
Jeżeli zaistnieje konieczność podania mi kroplówki lub monitorowania stanu dziecka, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji.

Drugi okres porodu
Chciałabym rodzić do wody.
Chciałabym mieć możliwość wyboru pozycji w drugim okresie porodu.
Proszę o instruowanie mnie w trakcie parcia.
Chciałabym, jeśli poród do wody będzie niemożliy, skorzystać ze stołka porodowego

Łagodzenie bólu porodowego
Chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego.

Nacięcie/ochrona krocza
Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza.

Po porodzie
Nie wyrażam zgody na robienie zdjęcia mojemu dziecka podczas ważenia, zwłaszcza z użyciem lampy błyskowej.
Chciałabym od razu po porodzie dowiedzieć się, ile waży i mierzy moje dziecko.
Na oddziale położniczym
Chciałabym, jeśli odzyskam siły,aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej.
Chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko.

Szczepienia
Zgadzam się na szczepienie dziecka.
myślę że o znieczuleniu przy cięciu krocza też powinnaś napisać
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale pospałam, łolaboga

Twoja mówi k zamiast t?Bo znowu mój bratanek mówi t zamiast k i w jego wydaniu byłoby to TOTET
taak na tym etapie to jeszcze normalne a w jakim wieku bratanek? polecam poćwiczyć z nim naśladowanie kury, tak żeby patrzył na usta mamy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:33   #1870
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właśnie robię plan porodu

Do czego na salach porodowych służą linki i drabinki?
Do przywiązania, żebyś nie uciekłą
Stary 2013-08-19, 16:34   #1871
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
widzę że porodzik u Makreli w kapeluszu się szykuje

więc tak byłam na wizycie i :
- szyjka w badaniu ma 0,5 cm, rozwarcie, gin twierdzi, że dotykał główkę
- badanie bolało jak cholera, oczywiście karolson jaka reakcja na ból i stres? wybuch śmiechu.... beda miec jaja na porodówce
- Filipek nalutki to nie będzie jak to gin powiedział
- dostałam skierowania na morfo, mocz, kiłe, toxo, hiv, zółtaczkę i nakaz zrobienia tego jutro, bo inaczej mogę nie zdąrzyć
- dodatkowo w związku z tym ze mnie wszystko swedzi, dodatkowe badania pod kątem wątroby: bilurbine itp
- zwolnienie do dnia porodu
- ktg ok, ale bylo krótkie i mały się malo ruszał, położna twierdzi, że przed ktg następnym mam zjeść dużo słodkiego wiec sie zastanawiam, po co to ktg dla ruchów czy skurczy?
- ginek twierdzi że 27 się mozemy jeszcze spotkać, ale później to już raczej nie doczłapie
- ginek pytał gdzie rodze i jakoś nie dokonca znam intencje jego pytan, nie wiem czy nie chciał próbować przekonac mnie do szpitala medicover, gdzie Socha i Gardias ma rodzić, bo on tam pracuje też

w załączeniu zdjęcia z soboty
Ale cudnie wyglądacie

Hohohooo zbieraj się do rodzenia dziewczyno

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:34   #1872
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Uua troche stron do nadrobienia mam, zaraz to uczynie ale wczesniej was zapytam.
Mysle intensywnie nad wozem dla Jasia, pomozcie mnie jakos nakierowac.... zastanawiam sie nad:
-bebetto luca albo bebetto aquarius (ma je ktoras z was? Strasznie mi sie wizualnie podobaja)
-xlander xmove (podoba mi sie tez wizualnie tylko pasy ma 3punktowe nie 5cio i ponoc nie rozklada sie calkiem na plasko....)
-tako city move ten nowy

Doraaadzcie bo ja juz nie wiem (
Ps. wlasnie zjadlam przez was nalesniki z serem i malinami wchlonelam 5 wielkich sztuk ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My z mężulem zastanawialiśmy się czy wybrać xlandera xmove, czy tako city move, czy może Tutka Grandera Deco (ten wizualnie najbardziej mi się podobał). Po 3 wizytach w sklepie, wielokrotnym obmacaniu, zamontowaniu i rozmontowaniu wózka wybraliśmy Tako. Nasze plusy, to to że jest wyższy, ma dłuższą gondolę, bardzo dobrze nam się go prowadzi, no i fajnie mi się go montowało samej bez TŻ W dwóch różnych sklepach sprzedawcy polecali Tako jako nowy model... No i co fajne, regulacja oparcia gondoli i spacerówki na zewnątrz wózka (ładnie zakryte), a nie jak np. w Tutku Granderze wewnątrz.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:35   #1873
papalinka83
Zakorzenienie

Inwersja - a kiedy ty masz wizytę? bo na 1 stronie nie widzę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:38   #1874
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Tancia np o to czy chcesz zzo, czy masz być Ty albo małż przy szczepieniu, czy chcesz małża przy porodzie, czy chcesz dziecko do kontaktu "skóra do skóry" itd. wejdź sobie na rodzić po ludzku [B]
To plan porodu nie jest wymogiem u Ciebie w szpitalu? Można go napisać albo nie? Czyli ja też mogłabym zabrać ze sobą taki plan do mojego szpitala? Bo w sumie pierwszy raz przeczytam tutaj, że piszę się w ogóle coś takiego jak plan porodu.
Cytat:
a swoją drogą to zapytam gina czy musi mnie ważyć na wizycie w sobotę, bo ja jem jak koń od kilku dni- serio teraz wrąbałam takie drugie danie jak je mój tata
No ja 2 kilo przytyłam w ciągu trzech tygodni I właśnie ostatnio apetyt mam dość spory. Ale Fili też na pewno przybrał coś około kilograma więc to poniekąd Jego zasługa te dodatowe kilogramy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:42   #1875
kaska87
Zakorzenienie

Bojatoja na szkole rodzenia położna radziła mieć plan porodu że to dla nich ułatwienie itd.
no ja myślę, że w te 2 tygodnie też mi jakieś kiloski wpadną może ze 2

zaraz tato powinien być i jedziemy na szoping, jeszcze do rosa mnie musi podrzucić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:46   #1876
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dla wszystkich już-mam planujących zakup poduchy do spania/karmienia, polecam Moje dziecko mi ją podkrada Siedzi w niej, pije w niej, najchętniej to by pewnie spał, ale mama ma teraz pierwszeństwo

Jeju, przyjechała teściowa i mam zapas ogórków ( butla, i teraz myślę jak to otworzyć i poprzelewać żeby się nie zpesuło - ma ktoś pomysły?), wiejskich jaj, dżemorów i soków owocowych . Dodatkowo masę słodyczy i warzyw Aż nie wiem za co się brać
Mam ten sam wzór, tylko w zielone mazy
Ja używam jej prawie od początku ciąży

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
jak dzwoniłam to położna potwierdziła, że to pacior i tak, miałam wymaz z pochwy i odbytu. jestem normalnie załamana, siedzę zaryczana może jutro uda się porozmawiać z ginem, bo podejrzewam, że tylko on jest w stanie mnie uspokoić....
Oj tam, przecież dużo kobiet ma paciora, no stress Tym bardziej,że i tak masz cc, to dzidzi to przynajmniej jakieś bezpośrednio nie zagraża

Cytat:
no co ja poradzę, że panikuję
Witam w klubie

Stary 2013-08-19, 16:51   #1877
tancerka212
Zakorzenienie

u nas na szkole rodzenia babka wspominała o planie porodu że jest coś takiego i można napisać i nawet miała w ręce jeden ale sama jak pokazała te kilka stron wydrukowane to wyśmiała to że chyba żartujemy że jak przyjedziemy rodzić to ktoś siądzie i taką epopeję będzie czytał... jeśli już chcemy to jakiś krótki i zwięzły, na pewno nie więcej niż stronę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:58   #1878
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu sie boje, nikt tutaj nie ma tego co ja, nie mam kogo zapytać i nie wiem co myśleć. na prawdę jakbys co chwila coś miała, co przypomina różne dziwne rzeczy, a na pewno nie upławy to też sama byś schizowała, że nie wiesz co to i co oznacza
OMG ja to mam ciągłe, nawracające się infekcje,objawy za każdym razem inne a jakoś nie męczę o tym na forum i tym bardziej tego nie opisuję...Jak ostatnio tak poleciałaś z opisem i co wrażliwsze się odezwały to na szczęście tego nie przeczytałam.Nie wiem no, może ja jestem zbyt wrażliwa i wstydliwa,żeby pisać o takim czymś ze szczegółami,ale jednak to intymne.

Jak masz takie problemy to do gin z tym, my Ci nie pomożemy...

I naprawdę za bardzo się ze wszystkim nakręcasz

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie no tego jeszcze nie mam załozę pewnie jak już się dziecko urodzi

taak na tym etapie to jeszcze normalne a w jakim wieku bratanek? polecam poćwiczyć z nim naśladowanie kury, tak żeby patrzył na usta mamy
W listopadzie będzie miał 4...
Córka kuzynki będzie miała 4 za tydzień, a też tak mówi.

Powiem im o tym, dzięki

Stary 2013-08-19, 17:10   #1879
Natala84
Zakorzenienie

Maharet, co do Twojego planu porodu to w punkcie nacięcie/ochrona krocza dopisałabym, że proszę o ochronę krocza a nacięcie tylko w przypadku 100% konieczności.
dlaczego nie godzisz się na masaż szyjki

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:12   #1880
pszczoua
Zakorzenienie

Melduje się po wizycie. Niestety, okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc (matal - dopiszesz?). Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze...

I przepraszam, że tak znowu o sobie, ale dopiero zacznę nadrabiać co tutaj od rana naskrobałyście...
Stary 2013-08-19, 17:15   #1881
butterfly20
Zakorzenienie

Ale przy cc ten plan porodu raczej niepotrzebny?

Chyba,że tylko ta część o opiece poporodowej?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Niestety, okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc (matal - dopiszesz?). Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze...

I przepraszam, że tak znowu o sobie, ale dopiero zacznę nadrabiać co tutaj od rana naskrobałyście...

A to u tego gina co ostatnio?Może ma kijowy sprzęt?

Stary 2013-08-19, 17:20   #1882
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

może w tydzień następny więcej przybierze, albo faktycznie taka jeg uroda i bedzie drobniutki
kciuki sa za wage i nastepne 2 tyg

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:31   #1883
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A to u tego gina co ostatnio?Może ma kijowy sprzęt?
No właśnie nie. Robił ten sam gin co w szpitalu (9 dni temu wyszło 2020g) i na tym samym sprzęcie...
Stary 2013-08-19, 17:37   #1884
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Robił ten sam gin co w szpitalu (9 dni temu wyszło 2020g) i na tym samym sprzęcie...

Ściskaj nóżki,żeby mały jak najwięcej podrósł

Stary 2013-08-19, 17:43   #1885
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
a dodam od siebie, że ostatnio się wydało, że mój chlop to miał wyobrażenie porodu takie jak na amerykańskich filmach. że babkę nagle w pół zgina i lecą taxą pomiędzy samochodami do szpitala, tak na łeb na szyję, potem wpadają zdyszani, a kobita rodzi jeszcze w korytażu czy coś w tym stylu...
każda by tak chciała, raz dwa i maluch na siecie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
mi teeeeeż chcę pląsać po łóżku jak lekka nimfa a nie jak foka, której przydałby się podnośnik żeby do pionu ją postawić
byłam też z ciekawości obczaić jesienne kolekcje ciuchów w sklepach i parę mi się spodobało i chętnie bym przygarnęła już conieco ale trochę sobie nie poprzymierzam w obecnym stanie

ja tez mam ochotę na kilka nowych szmatek....

Cytat:

Inwersja
jem obiad, wpieprzam aż miło, a tutaj post o pianie z piczy

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ale krocze nacina się w trakcie skurczu, tak że kobieta nawet nie wie kiedy, co i jak

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Cytat:

może rzeczywiście taka jego uroda, że nie będzie duży. A może przez tydzień przykoksuje

Witam się i ja.
Nadrobić Was, to po prostu wyzwanie
Mam dziś lenia w tyłku, ale i tak trzeba było się rano zerwać i śmigać do labka (miała któraś z Was badany sód i potas?), do pracy podrzucić papiery, no i do sklepu w celu zakupu materacyka i prześcieradełek Dzięki temu na liście zostało dosłownie kilka rzeczy kosmetyczno-aptecznych i pozostaje czekać
Skorzystała też z okazji, że tż w pracy i wypiłam szklankę coca coli, bo jak na nią patrzyłam to mi język do tyłka uciekał, a tak tż nie będzie mi truł... Uważam, że raz na jakiś czas szklankę można, nie dajmy się oszaleć.

Ladan kciuki za wycenę.

Makrela czekamy na kolejnego dzidziusia

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:45   #1886
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Mam dość. Jestem foką !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:52   #1887
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby maluszek przybierał na wadze
Stary 2013-08-19, 17:54   #1888
teacherka
Zakorzenienie

Makrela, Nephelim - kciuki moooocne! ale się dziejeeeee

Kropelce zazdroszczę porodu. Nie nastraszyła mnie

A ja 3 ostatnie wieczory płakałam z bólu tak mi mała dawała popalić... Poza tym czuję po kilka-kilkanaście razy dziennie jakieś kłucie na wzgórku łonowym. Z początku wydawało mi się, że to Zuza nóżkę mi wbija w niewłasciwe miejsce i stąd ten ból... (swoją drogą powodował u mnie łzy...) ale teraz już nei wiem, czy to ona czy jednak jajnik albo coś. ;/ Takie paskudne klucie... A na wizytę muszę jeszcze tydzień czekać...

Byłam dziś w lumpku i nie mogłam się powstrzymać... Kupiłam maleńki szlafroczek z minky! Taaaaki milusi. Będzie do zdjęć najwyżej
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:55   #1889
nephelim89
Rozeznanie

Landan- trzymam kciuki
Makrela - ominie Cię element zaskoczenia i strasznie Ci tego zazdroszczę
Przyszedł dziś wózeczek dla misiaczka rozpakowałam i złożyłam zanim TŻ wrócił z pracy - jest dokładnie taki jaki miał być , żadnych uszkodzeń mimo transportu z Polski
no i mam skurczybyki co 10 minut kazali mi przyjechać jak będą co 5 minut więc póki co idę chyba wziąć ciepły prysznic i zobaczymy co dalej TŻ już panikuje że mam torbę nie do końca spakowaną
Wrzucam kilka fotek fury misia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2598.jpg (25,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2597.jpg (33,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2596.jpg (24,2 KB, 27 załadowań)
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:55   #1890
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co kupujecie do gondoli?lu
- Podusia + kołderka?
- Śpiworek?

Ja nic nie kupuje. Na poczatku lekkie kocyki ktore mam, pozniej mam plan kupic porzadny gruby kocyk minky do tego kombinezon, i to od wozka i powinno wystarczyc, bo niewiem jak w kombinezonie jeszcze do spiworka lub koldry..
Cytat:
Pszczoua. Dobrze ze adekwatne porownanie i kontrola kolejna w piatek. Trzymam kciuki!! Moze Ty powinnas troche przykoksowac to i bobo by przybralo?! Czy to tak niedziala?!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Mam dość. Jestem foką !
Eh ja juz plasuje na morswina

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości