Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 22:14   #601
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ifwka buziak za pol roczku!

cala, no pindolek nic lepiej jutro szczepienie, zobaczymy, mam nadzieje, ze to zadne uczulenie, bo kurcze meczylismy sie z odparzeniami, ale czegos takiego no jeszcze nie bylo
wybieracie sie kiedys moze na slask?

debrah!!!! jest szal!!!!!! gratulacje!!!!!!!!!
surowa, czy gotowana? owlasnie podrzucilas mi pomysla, jutro bedzie marchwa
swoja droga moj NIC nie tknie lyzeczka, nic, czego nie moze sam zlapac i wsadzic do buzki nie przejdzie, wybredna bestia
Surowa. Tż sobie wziął do chrupania i ja nagle bulwers, że się z dzieckiem nie podzielił
Tylko, że ona w sumie..nic nie zjadła tu? wsadzała do buzi z zaciekawieniem jak widać, ssała, smakowała - ale nie zjadła. Potem starłam marchewę i chciałam palcami jej dać, ale nie jadła bo włączył się już śpioszek i jojczek..
Ale to chyba znaczy, że się zaczyna interesować?
Na chrupkach kuku wytrenowała, że jak mama daje coś do rączki to to wędruje do buzi, trafia w buziaka bezbłędnie

Próbuję nagrać jak gada, mam jeden filmik ale DŁUGII (z 8 minut) jak się przewala po łóżeczku śpiąca już - chcecie go czy za długi i oczywiście gada tam mniej niż zazwyczaj, krępuje ją kamera z koma:d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:14   #602
Kija80
Zadomowienie

Lady ja już dawno chciałam wrzucić (jak wszystkie dodawały )ale coś się nie da. To znaczy próbowałam zdjęcia od fotografa bo znalazłam płytkę, robiłam wszystko wg instrukcji Black ale ostatecznie zdjęcia były niewidoczne, tak jakby się nie dodały, nie mam pojęcia czemu bo to normalne jpgi. Może mają zabezpieczenie przed dodaniem do klubu? Powinnam jeszcze gdzieś mieć takie zwykłe zdjęcia robione przez kuzynów ale muszę poszukać bo na laptopie nie ma, pewnie na starym kompie. Albo na jakiejś płytce (oby nie bo w życiu ich wtedy nie znajdę...)
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:15   #603
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
ifwka buziak za pol roczku!

cala, no pindolek nic lepiej jutro szczepienie, zobaczymy, mam nadzieje, ze to zadne uczulenie, bo kurcze meczylismy sie z odparzeniami, ale czegos takiego no jeszcze nie bylo
wybieracie sie kiedys moze na slask?
Kochana, jak zapraszasz to się wybierzemy w koncu sami sprawdziliście jak szybko się jedzie i moze wtedy jakieś ślunskie spotkanie z Wami, oj chciałabym chciała!!!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No ba! Słowo się rzekło to kiedy zaczynamy imprezować? Bo rozumiem że to nie taka jednodniowa?

Mówisz Marsi szalona kobieta-cóż wierze Ci na słowo
e no, spokojna Twoja broszka jasne, ze nie jednodniowa. toć pisała, że dwa tyżnie będzie chatą rządzić :brzyda l:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:17   #604
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja tez nie uzywam. Czasem tetrówka, ale szybko sciaga. Jeju ale jest parnooooooooo
u nas różnie, ale raczej też tetrówka, przy kaszce nic bo ładnie zjada

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
koło roczku dopiero chyba. Wojtka zaczełam jak miałą 9 m-cy ale i tak zaczął jażyć o co kaman po roczku
ale rozumiem, że nie wołał?

ja nie planuję wysadzać wcześniej, dopiero, aż sama gotowa do sygnalizowania młoda będzie, a to dziecko najwczesniej koło 1,5 roku jest czyli pewnie koniec następnych wakacji/jesień

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kurde bele- laski macie pomysł, dlaczego mi sie mały rozbudza ze snu z takim żalosnym płaczem, ze mi sie serce sciska??? utule, ukołysze i spi dalej

AGA, u nas tak samo jestz tym kleczeniem- oprze sie o bujak, moja noge, wersalke, łóżeczko- cokolwiek i hyc już plecki proste i zaciesz nie z tej ziemi
Dorotka czasem też tak, obstawiam, że coś się śni, albo ząbki zabolą - w dzień tego może nie być, bo zainteresowana światem

Agatka też taki etap miała, to raczej normalne

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Pisalam kiedys ze chcemy wyjechac a teraz jak moge to boje sie
Mam prace w zawohdzie ktora juz chybfa mnie nie ciesgzy
Ale to wiesz oraca od pon do pt od 7 do 15 mam ukoczone 3 kierunki studiow w tym zakresie kupe szkolen moje cv to na 2 czy nawet 3 strony juz a pojade tam niemieckiego w ogole nie znam nigdy sie nie uczylam tego jezyka szkola jezykowa jest 12 km ode mnie ake taka ze raczej sie nie naucze sama raz ze jak z dziecjiem a ooza tym nie mam takiego samozaparcia ale ok pojade a co z dzidzia ja chce pracowac jak ona rok skonczy jesli serce mi pozwoli dac do zlobka to wiadomo ze praca na poczatku fizyczna i czy kiedykolwiek jak naucze sie jezyka ktos mi da lepsza????? Boje sie ze moje dziecko bedzie sie mnie wstydzic

Wiem dupa wolowa ze mnie i boidudek
a ja tam cię rozumiem, w duuuużej mierze dlatego nie myślę o życiu za granicą - zwyczajnie, zawód od biedy mogłabym przerobić na międzynarodowy, ale języka nie bardzo, no i też... szkoda mi 4 kierunków.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wiecie, ale mam mega wqrwa.... wrrrrr..... wlasnie słyszałam jak tesciówa przez tel rozmawia z siostrą, której córka bedzie teraz miała 18-stkę i co? impreza na 57 osób w barze wynajetym- a zawsze były lamenty, ze oni pieniędzy nie mają..... jak im sie auto zepsuło to ciotkę i dziewczyny woziłam swoim, kasy mi mąz zabraniał brac od nich bo "Przeciez one nie mają", wszystkie ubrania, buty, kurtki, torebki dawalam, w których juz nie chodziłam, wszystko skoro im tak ciezko to dlaczego mialabym nie dac skoro i tak chodzic w nich nie bede. A tu co? na zarcie i bibe kasa jest....
w ogóle, zaproszenie jest na tą impreze wypisane Mariusza D. z synkiem Bartusiem. O mnie ani słowa, ale mnie to zwisa i tak bym nie poszła, bo całkowicie olewam system, ale jak myslą, ze dziecko dam to sa w wielkim błedzie takiego wała jak Polska cała

idziemy na spacer, dziec wyspał sie dwie godziny, zjadł pięknie ugotowany rosolek to wybywamy
noooo mocni są :/

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba niezaszczepiony.
Przez 1,5miesiaca przybral, uwaga, 140g..... :/

Jutro pobieranie krwi (znow z glowki ) i lapanie sikow.

Albo infekcja, albo taka jego uroda :/

Ide Was czytac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a bardzo możliwe, że infekcja siuśkowa albo urok ale trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

I mam pytanie-dlaczego właściwie nie można dzieci karmić na leżąco? Mówię o mleczku. Chodzi o ryzyko zadławienia czy coś jeszcze?
zadławienie się właśnie, z piersi inaczej jednak leci

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie a w sumie to mój mąż ma bo nie umiem mu w sensowny sposób wytłumaczyć dlaczego nie jest wskazane żeby takie maluszki oglądały tv ? Wiem wiem była tu dyskusja na ten temat ale wniosków jakoś nie wyłapałam ?! Dlaczego pytam - otóż jak jeździmy w rodzinne strony ( Góra 80 km pod Wrocławiem w stronę Poznania) to dziadkowie pięknie zajmują sie małym ale w ciągłym akompaniamencie tv i bardzo sie cieszą że mały zainteresowany. Mówimy im z mężem że raczej niech wymyślą inną formę zabawiania ale nie mam silnych argumentów i tu zwracam się do Was moje drogie co im konstruktywnego powiedzieć
No wdrożyłam się już ładnie w wątek to od następnego poscika zacznę cytować jak się należy

telewizja BARDZO pobudza, a takie maluszki mają niedojrzały układ nerwowy, w efekcie - dzieci przez tv źle śpią, są nerwowe, płaczliwe, mają bardzo niskie skupienie uwagi, pomijam rzecz jasna negatywny wpływ na wzrok

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Mam pytanie
czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki (oprócz mojej Darii) które jeszcze nie pełzają, nie raczkują????
tak

za to cudnie odpycha się na plecach i tak wędruje obraca się też wokół własnej osi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:19   #605
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

Marta-mam rozumieć że twoje dziecię już śpi na noc? Mój łobuz dopiero ukąpany i szaleje po wyrku
a w życiu, Filip jeszcze o tej godzine nawet wykąpany nie był. Drzemkę wieczorną sobie urządził.
Filip gdzieś o 9 dopiero na noc zasnął.

Po cytowałam i mi wykasowało i kurcze nie pamiętam co miałam napisać

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:24   #606
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kurcze tz pojechal do Holandii powinien na 19 zjechać a do teraz sie nie odzywa tel nie odbiera a drugi numer wyłączny ma martwie sie nawet sms nie napisał

Na pewno wszytko ok

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
włączyłam lap, pewnie podziała 3 min.

dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie, jakas kurteczke na jesien czy cuś takiego? 74 czy 80>? i czy na zime kombinezon wybieracie, czy kurteczke?

ja sprzedałam karuzele na all za stówke i chce za to Julce kupić kurteczkę albo komb. juz pod kątem zimy.. brr
mi się w zarze podoba kurteczka, ale też myślę czy nie lepiej kombinezon.... tylko to mi się takie niewygodne wydaje :/

Cytat:
cala, gratulacje dla Julaska!!!!
a wy sadzaliscie mala? bo sie zaczynam martwic kurka, nasz siada, daje nozie do przodu ale robi taaaaaki mega sklon pozwalac mu na to? kurcze wyglada to strasznie,taki mini mini gimnastyk
moja też tak robi i często z tej pozycji na brzuch się przewraca, a siadać zaczyna tak że na kolankach jak kleczy to jakby siada potem tak że pięty dotykają dupki albo jedną nogę ma z przodu a drugą pod dupą (tak jak w pozycji w której myła podłogę )

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie cytuję tylko po łebkach odpiszę, bo masakryja dziś.

Przede wszystkim DELI! GRATULACJE przegromne!! kla ski:

Witam nowe mamusie i gratuluję dzieciakom skończonych miesięcy.
Mika: nieustające kciuki dla Was!
Bokeh: właśnie, jak sprawa z aparatem? a ta para weselna to jacyś totalnie niepoważni ludzie są, przykro mi, tulę!
Hanna jest mega!<3

U nas dzień i wczorajsza noc cięzka, bo dziecię nie spało od 24 do 3 : a potem i tak się budziło. Więc dzień też wymęczony do granic, kojarzy mi się jedynie z usypianiem. Niedawno zasnęła po pierwszej wieczornej pobudce, trzymajcie kciukasy aby noc lepsza była, bo ledwo na oczy patrzę po niespelna 3h snu.

Mogę to uznać za postęp?

http://www.youtube.com/watch?v=-1IhY...ature=youtu.be

taaaaak ! mały króliczek

Hancia śpi już od wtedy mam nadzieję że zasnęła ładnie i spokojnie
Dzięki dziewczynki za troskę

Hania tak gada http://www.youtube.com/watch?v=4C8Ji...ature=youtu.be to akurat było zasypianie (jakby ktoś się nie zorientował )

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-08-19 o 22:28
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:29   #607
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, jak zapraszasz to się wybierzemy w koncu sami sprawdziliście jak szybko się jedzie i moze wtedy jakieś ślunskie spotkanie z Wami, oj chciałabym chciała!!!

e no, spokojna Twoja broszka jasne, ze nie jednodniowa. toć pisała, że dwa tyżnie będzie chatą rządzić :brzyda l:
A no tak to iJoooo się rozumie

To se pobalujem nieeee Wiśnia?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:30   #608
LadyWhisper
Zakorzenienie

cala, oczywiscie, ze zapraszamy!!!!!!!
a jak przyjedziecie to podejrzewam, ze slunsk sie w koncu zmobilizuje na spotkamie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

bokeh, laurko, hope? wy macie spacerowke quinny?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:33   #609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o widzisz! a jedna z dr jak kiedys bylam mowila ze do roku ;> ale juz do niej nie chodze musze isc do swojej konkretnej babki. A jeszcze niedlugo bede robić Amelce badania, związane z wątroba, wrr
a najnowsze wytyczne podają, że jesienią i zimą powinno podawać się aż do 18tki tym bardziej, że np. w tym roku było TYLKO 14 dni słońca zimą!
za to latem nie podaję osobiście, bo już nawet któaś pisałą- 15 minut starcza by naładować akumulator na cały dzień

Cytat:
włączyłam lap, pewnie podziała 3 min.

dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie, jakas kurteczke na jesien czy cuś takiego? 74 czy 80>? i czy na zime kombinezon wybieracie, czy kurteczke?

ja sprzedałam karuzele na all za stówke i chce za to Julce kupić kurteczkę albo komb. juz pod kątem zimy.. brr
80, na początek jesieni mam 74 co prawda ale duuuże i mam nadzieję, że wejdzie! bo ładna, fajna potem 80 i wcale nie wiem czy kombinezon to głupi pomysł - niby dzieci nie będą strasznie chodzić najpierw, no ale śnieg może i do kwietnia być, czyli dla dawno chodzących dzieci to na śnieg tylko kombinezon

i tak myślę, bo spodnie mam zimowe, ale nie wiem czy dobre będą... i na to patrzę - identyczne bym Agatce wzięła

http://allegro.pl/uroczy-kombinezon-...464934810.html

2częściowe to, i takie wolę
w cieplejszy dzień samą kurtkę się da

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jestem i nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam.

Dzisiaj kończymy pół roczku...ufff ale to zleciało
najlepszego

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie cytuję tylko po łebkach odpiszę, bo masakryja dziś.

Przede wszystkim DELI! GRATULACJE przegromne!! kla ski:

Witam nowe mamusie i gratuluję dzieciakom skończonych miesięcy.
Mika: nieustające kciuki dla Was!
Bokeh: właśnie, jak sprawa z aparatem? a ta para weselna to jacyś totalnie niepoważni ludzie są, przykro mi, tulę!
Hanna jest mega!<3

U nas dzień i wczorajsza noc cięzka, bo dziecię nie spało od 24 do 3 : a potem i tak się budziło. Więc dzień też wymęczony do granic, kojarzy mi się jedynie z usypianiem. Niedawno zasnęła po pierwszej wieczornej pobudce, trzymajcie kciukasy aby noc lepsza była, bo ledwo na oczy patrzę po niespelna 3h snu.

Mogę to uznać za postęp?

http://www.youtube.com/watch?v=-1IhY...ature=youtu.be

no ba, cudny postęp!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:34   #610
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
a w życiu, Filip jeszcze o tej godzine nawet wykąpany nie był. Drzemkę wieczorną sobie urządził.
Filip gdzieś o 9 dopiero na noc zasnął.

Po cytowałam i mi wykasowało i kurcze nie pamiętam co miałam napisać
To mnie uspokoiłaś uff
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 22:35   #611
hje
Zakorzenienie

Cała i Mała, powiem więcej - 2 tygodnie, przerwa w łikend, znowu dwa i tak dłuuuugo.
Wpadajcie, przy okazji zrobię sobie casting na niańkę.

Nie śpię. Znowu wracają problemy ze snem, a pół roku był spokój.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:43   #612
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Cała i Mała, powiem więcej - 2 tygodnie, przerwa w łikend, znowu dwa i tak dłuuuugo.

Łoooo tylko dwa dni w stanie trzeźwości i od nowa biba?
Cieniutko nas widzę,oj cieniutko

Sobie? Chyba nam (wszystkim! wszyściusieńkim przybyłym )Przecież coś trzeba zrobić z naszą gromadką podczas gdy mamuśki będą
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 22:51   #613
hje
Zakorzenienie

Chciałam wybierać spośród Was, ale Twoja opcja też mi się podoba.
Te dwa dni to raczej nie na trzeźwienie, tylko na gromadzenie zapasów na kolejne 2 tygodnie...
Stary 2013-08-19, 22:55   #614
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Na pewno wszytko ok

mi się w zarze podoba kurteczka, ale też myślę czy nie lepiej kombinezon.... tylko to mi się takie niewygodne wydaje :/
Kombinezon może i nie jest super wygodny do ubierania, za to wydaje mi się że dziecku jest w nim wygodniej niż w kurtce

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42341221]a najnowsze wytyczne podają, że jesienią i zimą powinno podawać się aż do 18tki tym bardziej, że np. w tym roku było TYLKO 14 dni słońca zimą!
za to latem nie podaję osobiście, bo już nawet któaś pisałą- 15 minut starcza by naładować akumulator na cały dzień

80, na początek jesieni mam 74 co prawda ale duuuże i mam nadzieję, że wejdzie! bo ładna, fajna potem 80 i wcale nie wiem czy kombinezon to głupi pomysł - niby dzieci nie będą strasznie chodzić najpierw, no ale śnieg może i do kwietnia być, czyli dla dawno chodzących dzieci to na śnieg tylko kombinezon

i tak myślę, bo spodnie mam zimowe, ale nie wiem czy dobre będą... i na to patrzę - identyczne bym Agatce wzięła

najlepszego

no ba, cudny postęp![/QUOTE] No właśnie taki 2cz kombinezon to też jest fajne rozwiązanie.

Cytat:
[/COLOR]bokeh, laurko, hope? wy macie spacerowke quinny?
Ja też mam quinny
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:07   #615
hje
Zakorzenienie

Debrah, ale jaka Amelka ucieszona! Postęp jest!

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

No nic, idę się położyć, może w końcu zasnę. Zresztą, Pola się pewnie koło północy obudzi, to i tak nie byłoby sensu...

Stary 2013-08-19, 23:11   #616
Konto usunięte

Mamy chłopców! jeśli któraś chce np. next, to mamy identyczną ale rozmiar jakoś niby na rok-półtora, i pamiętajcie - duże to! o takie:

http://allegro.pl/next-superowa-ziel...471832244.html

moja córa chodziła w tym mając 16-22mce, wychodzi raczej jak nasze polskie 86/92. Ale fason polecam bardzo, fajna, szerokie rękawy więc nie ma problemu z ubieraniem dziecka a ściągacze trzymają rękawiczki, do tego tył jest dłuższy i chroni plecki.
Stary 2013-08-19, 23:11   #617
iffonka7
Zadomowienie

Czytam was cały wieczór ale nie mam siły pisać.

Prosze Was jak znowu wyciągne ja pierwsza reke do TŻ i się jutro do niego odezwe to mnie
Stary 2013-08-19, 23:14   #618
Debrah
Zakorzenienie

Lady: pisałaś coś ostatnio o artykule na temat ?BLW, że się z małżem przestaliście bać zadławienia po przeczytaniu. Ja się boję strasznie, bo ona jak je to często ma jedzenie na języku daleko, memla, widać, że się gubi trochę przy połykaniu - a u nas chyba papki nie wchodzą i będziemy próbować z BLW. Z tym,że ja palpitacji serca dostaję nawet przy chrupku kuku...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:17   #619
Konto usunięte

Debrah, a może takie mocno ugotowane warzywa? Dorka dzisiaj szamała kawałki marchwi, kalafiora, pietruszki i karofla, takie 1x1 cm kostki z zupy, i to na tyle miękkie, że samo się gryzie w sumie, i latwo połknąć?
Stary 2013-08-19, 23:32   #620
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
A no tak to iJoooo się rozumie

To se pobalujem nieeee Wiśnia?
eee, bedzie TUGEZA

Cytat:
cala, oczywiscie, ze zapraszamy!!!!!!!
a jak przyjedziecie to podejrzewam, ze slunsk sie w koncu zmobilizuje na spotkamie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

bokeh, laurko, hope? wy macie spacerowke quinny?

to niech sie chłopy dogadają, bo wiem ze oni czasami sobie gadu gadu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42341221]

[/QUOTE]

tez patrzyłam na te 2 czesciowe, tak jak mowisz jak cieplej sama kurtka
to szaja kupuj pierwsza, dawaj linka a my za Tobą jak zwykle w szeregu
Cytat:

oooo kobiiiiiiiiiiiito, to ja widzę, że będzie biba na całego. rozniesiemy Ci wioske, że Twoi nie będą mieli gdzie wracać

charlizz do mnie zadzwoniła i tak żeśmy grzędy godzine pilnowały

lenova
, gdzieś sie po tym spotkaniu zapodziała?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Debrah, Amelka jest taka rozkoszna i jak pięknie sobie gada uwielbiam ją

dobry pomysł z tą marchewką, też jutro spróbuję

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

cisza zapadła, wiec spadam i ja

na jutro mam prasowanie z 5 pran wiec bede dopiero wieczorem jak mała zaśnie. Chyba, że laptop z rana bedzie łaskawy i pozowli się włączyć

Spokojnych nocy i miłego dnia!!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:43   #621
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hahaha o mamuniu TUGEZA cała Ty jak coś powiesz hahaha nie mogę siedz tu i pilnuj ze mną grzedy!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Dziewczyny a jak ja mam nie dawać Oli butli na leżąco jak ona butelkę toleruje TYLKO W WÓZKU i od biedy na łóżku? Nie ma opcji by wypiła np u mnie na rękach czy w foteliku

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Kurdebele, dawno tak późno spać nie chodziłam -.-

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Heloł, wszystkie zamknęły już kurnik??

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cisza

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Dobranoc
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:44   #622
jakajakaja5
Raczkowanie

Bokeh Twoja Hancia jest przeprzeurocza Pięknie gada !!!
Z zaległych to serdecznie gratuluję Deli z okazji zaręczyn - ważny moment w życiu każdej kobiety. Szaju dziekuję za odpowiedź. W sumie to co Napisałaś to nawet tak prości ludzie jak moja mama i teściowie zrozumieją mam nadzieje
A napiszcie mi proszę jak to zrobić by móc cytować ciurkiem różne forumowiczki bo jak ja tak każdą z Was zaczne cytować to zablokuję forum hahahaha
Ide spać bo dziś mojemu synkowi cały dzień sie popierdzaczył i dopiero 20 min temu zasnął na nocny sen. Zawsze zasypiał o 21 Hmmmm pogoda??
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 00:18   #623
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42334348]No właśnie nie. Bo tak jak dzisiaj - włączyłam kompa, wrzuciłam link i... dopiero teraz znów siadłam, bo ciągle coś robiłam/wychodziłam. Ja mam ciągle włączonego laptoczka, wizaż też, i prawdopodobnie mnie widać na pasku wciąż albo na gg, a mnie niet.

Spokojnie nie musisz przykrywać, Dorka też najczęściej odkryta - teraz bodziak z krótkim, jak chłodniej to dokladam cienkie, takie piżamkowe spodnie, bez skarpet. Bo i tak się odkryje

Wynikami się nie martw, anemia w tym wieku nie jest niczym dziwnym/niepokojącym, dziecko po prostu wytraciło już zapasy z życia płodowego. Możesz, prócz mięska, dawać też buraki, zielone warzywa (nie ogórka ), albo po prostu kupić żelazo dla dzieci np. actiferol (ale nie wiem czy już jest taka konieczność?), pamiętam, że Agatka dostała żelazo w syropie, brązowe, smak karmelowy.

łeee mdłe ja tylko suszone lubię

Brawa ogromne! ładne oświadczyny ślub kiedy?

no a czasem się zaczyna rano odpisywać, a kończy wieczorem

Biedny Leoś oby było lepiej!

eeee o co cho z żyrandolem, bo nie pamiętam? aaaa, ten kawał, tak?

powodzenia![/QUOTE]

No wlasnie blad - slodkie a przy tym orzezwiajace. O Tobie myslalam, bo nashi tez jadlam. Sezon sie zaczal

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
my też mamy tefala

Ja też sie boje spać z Małą... śpi między nami ale raz była taka sytuacja, że ona się obudziła a mi sie przysnęło i nie wiem jak że nie poczułam od przepełzła przezemnie i spadła, na szczęście też na poduszki ale się wystraszyłam ja i ona już teraz odkłądam ją w nocy do łózka ale męczące to jest...

ja to samo dziwne to....

ja nie wiem, u mnie Hania też się tak ostatnio budzi z płaczem, i nie wybudza się tylko przez sen płace i nawet tulenie nie pomaga..... jakby ją brzuszek bolał? i tak sobie myslę bo przedwczoraj dawałm pół żółtka, możliwe że od tego robiła wczoraj dużo kup?bo już nie wiem sama...

co za patafiany ! fanie mają Mariusz z synkiem pffff. Ciekawe czy by w ogóle wiedział co z dzieckiem zrobić .... i w ogóle co za perfidia. Wiadomo że byś nie szła ale helou

macie Hanisławę http://www.youtube.com/watch?v=ZfLde...ature=youtu.be poprawia po mamie podłogę :P

Marsi miałam pytać, znasz ten sklep? http://www.kuchnieswiata.com.pl/sklepy.html#wroc tzn raczej stoisko takie, u nas w Kce nie ma ale jak byłam w Krk na szybko tylko kupowałam cole waniliową i sos chili to nie wiedziałam na co paczeć
Uwazaj na ten sklep!
Co prawda doswiadczenie nabyte na produktach japonskich, ale sprzedaja przeterminowane, bo nie potrafia przeczytac daty przydatnosci do spozycia ani warunkow przechowywania - produkt mrozony przechowywany byl w lodowce. Takze ostroznosc zalecam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 00:27   #624
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
A co on na to że ma oddac Ci pieniądze?? mówi że odda czy co?

bez koszulki ????

piękna mama synuś oczywiście też :P

Kurde dziewczyny co ja przeżyłam! 1,5h płakanie! tfu! darcie normalnie ! jeszcze takiego czegoś od urodzenia Hania nie zrobiła... bidulka ;( normalnie płakałam razem z nią wczoraj było podobnie ale w wersji lajt nie wiem co się dzieje? Może zęby bo tak smoczka gryzła, tylko, że posmarowałam dziąsła to na minute była cisza....ehhh teraz zasnęła mam nadziej

ę, że już bedzie lepiej
biedulka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 01:30   #625
meneq
Zakorzenienie

fewciu z tym karmieniem na lezaco to jest jakos zwiazane z odlegloscia miedzy gardlem a uchem, ale nie pomne dokladnie
mika kciuki!!
sylwietta sloma z butow!

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
cala, gratulacje dla Julaska!!!!
a wy sadzaliscie mala? bo sie zaczynam martwic kurka, nasz siada, daje nozie do przodu ale robi taaaaaki mega sklon pozwalac mu na to? kurcze wyglada to strasznie,taki mini mini gimnastyk
Macie czas! Sprawdzilam w mojej ksiazece zdrowia dziecka i tylko 50% dzieci 7,5 miesiecznych potrafi siedziec. W wieku 9 miesiecy 95%. Takze spokojnie

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cała..właśnie to samo chciałam napisać o Hanci..że pokazuje mamie że wg.fewciwego bałaganu podłogi przecież zmywa się 2 razy.

Sylwieta byłam dziś w k.(swoją drogá ile tam muszę Was poprzelatywac )..gratuluję decyzji..co do t.brak słów... Tak trzymaj !

Dziś Antonio dostał indyka z ryżem i z czymś tam jeszcze z BD..trochę go odrzucalo...może jutro bedzie lepiej.
Dziś przyszły mi buciki i muszka z all robione na szydełku..ale to słodkie..już sie nie mogę doczekać jak będzie wyglądał w całości....najgorzej jeśli będzie upał.....:banghead: ...wróć CZIKA oczywiście
Jutro lecimy na zakupy..w czwartek.rozstswiamy już namiot..i jak fajne dekoracje..girlande z mini lampionami z body i bucikami...balony z napisami... Wazoniki i świeczniki z ikei już czekają..organza na stół...ciekawe jak mi to wyjdzie
Zdjecia nam pokazesz, prawda?

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Lady ja już dawno chciałam wrzucić (jak wszystkie dodawały )ale coś się nie da. To znaczy próbowałam zdjęcia od fotografa bo znalazłam płytkę, robiłam wszystko wg instrukcji Black ale ostatecznie zdjęcia były niewidoczne, tak jakby się nie dodały, nie mam pojęcia czemu bo to normalne jpgi. Może mają zabezpieczenie przed dodaniem do klubu? Powinnam jeszcze gdzieś mieć takie zwykłe zdjęcia robione przez kuzynów ale muszę poszukać bo na laptopie nie ma, pewnie na starym kompie. Albo na jakiejś płytce (oby nie bo w życiu ich wtedy nie znajdę...)
Moze sa za duze?

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

bokeh, debrah mam nadzieje, ze daly Wam corcie odpoczac
debrah jest postep!
bokeh Hanislaw

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Tz mial wczoraj dyzur, wiec poszlam spac razem z Yae jakos po 9. Dzis pobudka o 6, wiec odpoczelam bardzo.
Po 12 ni z tego ni z owego tz pakuje mi sie do lozka. Myslalam, ze snie, ale nie, to byl on; puscili go z dyzuru pod warunkiem, ze bedzie cala noc dostepny pod telefonem. Na szczescie pacjenci dali mu pospac.
Nadal czika, ale sa pierwsze zwiastuny jesieni: dwa dni temu slyszalam takiego charakterystycznego swierszcza (chyba swierszcza) - on sie uaktywnia na przelomie lata i jesieni. A teraz na spacerze jakos tak cicho, ze nawet wlasne mysli slysze - to cykady juz nie dokazuja! Jest dla nas nadzieja ;-)
Stary 2013-08-20, 06:13   #626
sarah67
Zadomowienie

Matko Nati dzis o 5 wstala niedawno dalam cycusia polulalam klade obok siebie a ta malpa oczy otwieera teraz kopie mnie po zebrach, dziewczyny, ktorych dzieci wstaja tak wczesnie to wspolczuje bardzo
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 06:31   #627
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Dzień był taaaki fajny, a tu wieczór fujowy jak stąd na Alaskę.

Fewcia, to jak z tym sąsiadem.
Już więcej nie przyszedł - mysz poszła spać. W nocy się rozbijala ale wolałam
do Niego nie pukać

Cytat:
bokeh, przytulam mocno my takie akcje ostatnio mielismy

jutro na szczepienie idemy.... abbuuuu

fewciu sasiad wymiata hahah
Trzymam kciuki za szczepienie!
Sąsiad jest super!

Debrah jaka cudowna Amelka!

Bokeh co za gadułka z Hani! I super czyścioszek

Meneq to Wy takie rzeczy macie w książeczce? Fajne! Co jeszcze ciekawego tam piszą?

-------
Nasza noc bez zmian. Tyle że dzisiaj troszkę płaczu było Mała jeszcze śpi a ja nie mogę...

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Już postanowiła dotrzymać towarzystwa mamie a myślałam że poleżę i odpocznę po nocy... Cóż,Blaneczka ma inne plany.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:10   #628
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Już więcej nie przyszedł - mysz poszła spać. W nocy się rozbijala ale wolałam
do Niego nie pukać

Trzymam kciuki za szczepienie!
Sąsiad jest super!

Debrah jaka cudowna Amelka!

Bokeh co za gadułka z Hani! I super czyścioszek

Meneq to Wy takie rzeczy macie w książeczce? Fajne! Co jeszcze ciekawego tam piszą?

-------
Nasza noc bez zmian. Tyle że dzisiaj troszkę płaczu było Mała jeszcze śpi a ja nie mogę...

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Już postanowiła dotrzymać towarzystwa mamie a myślałam że poleżę i odpocznę po nocy... Cóż,Blaneczka ma inne plany.

A same ciekawe rzeczy.
To jest ksiazeczka w doslownym tlumaczeniu matki i dziecka. Sa w niej zapisy z przebiegu ciazy, porodu i oczywiscie wszystkie dane dotyczace zdrowia Yae. Wydawana jest miedzy 8-11 tc przez UM. Jednoczesnie jest podstawa do wydania tutejszego "becikowego".
Jest rowniez czesc z informacjami o przebiegu ciazy, o baby blues, urlopach dla rodzicow, pielegnacji noworodka, rozszerzaniu diety czy higienie jamy ustnej. Sa tez rozne siatki centylowe i orientacyjnie podane przedzialy wiekowe, kiedy dziecko potrafi trzymac samo glowke, przewracac sie, raczkowac, siedziec, stawac i chodzic.
Stary 2013-08-20, 07:11   #629
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bardzo fajne! Dobra informacja dla młodych mam.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:11   #630
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się...Antonio już dawno się kitłasi obok mnie....ehhh znów od 5 męczydło z niego...i wogóle częściej się budzi w nocy...może to zęby? Ale tam nic nie widać

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości