|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Tylko, że ona w sumie..nic nie zjadła tu? wsadzała do buzi z zaciekawieniem jak widać, ssała, smakowała - ale nie zjadła. Potem starłam marchewę i chciałam palcami jej dać, ale nie jadła bo włączył się już śpioszek i jojczek.. Ale to chyba znaczy, że się zaczyna interesować? Na chrupkach kuku wytrenowała, że jak mama daje coś do rączki to to wędruje do buzi, trafia w buziaka bezbłędnie ![]() Próbuję nagrać jak gada, mam jeden filmik ale DŁUGII (z 8 minut) jak się przewala po łóżeczku śpiąca już - chcecie go czy za długi i oczywiście gada tam mniej niż zazwyczaj, krępuje ją kamera z koma:d
|
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Lady ja już dawno chciałam wrzucić (jak wszystkie dodawały
)ale coś się nie da. To znaczy próbowałam zdjęcia od fotografa bo znalazłam płytkę, robiłam wszystko wg instrukcji Black ale ostatecznie zdjęcia były niewidoczne, tak jakby się nie dodały, nie mam pojęcia czemu bo to normalne jpgi. Może mają zabezpieczenie przed dodaniem do klubu? Powinnam jeszcze gdzieś mieć takie zwykłe zdjęcia robione przez kuzynów ale muszę poszukać bo na laptopie nie ma, pewnie na starym kompie. Albo na jakiejś płytce (oby nie bo w życiu ich wtedy nie znajdę...)
|
|
|
|
#603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w koncu sami sprawdziliście jak szybko się jedzie ![]() i moze wtedy jakieś ślunskie spotkanie z Wami, oj chciałabym chciała!!!Cytat:
jasne, ze nie jednodniowa. toć pisała, że dwa tyżnie będzie chatą rządzić ![]() :brzyda l:
|
|
|
#604 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie planuję wysadzać wcześniej, dopiero, aż sama gotowa do sygnalizowania młoda będzie, a to dziecko najwczesniej koło 1,5 roku jest Cytat:
Agatka też taki etap miała, to raczej normalne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
telewizja BARDZO pobudza, a takie maluszki mają niedojrzały układ nerwowy, w efekcie - dzieci przez tv źle śpią, są nerwowe, płaczliwe, mają bardzo niskie skupienie uwagi, pomijam rzecz jasna negatywny wpływ na wzrok Cytat:
![]() za to cudnie odpycha się na plecach i tak wędruje obraca się też wokół własnej osi
|
|||||||||
|
|
|
#605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Filip gdzieś o 9 dopiero na noc zasnął. Po cytowałam i mi wykasowało i kurcze nie pamiętam co miałam napisać
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko to mi się takie niewygodne wydaje :/Cytat:
albo jedną nogę ma z przodu a drugą pod dupą (tak jak w pozycji w której myła podłogę )Cytat:
taaaaak ! mały króliczek Hancia śpi już od wtedy mam nadzieję że zasnęła ładnie i spokojnie Dzięki dziewczynki za troskę Hania tak gada http://www.youtube.com/watch?v=4C8Ji...ature=youtu.be to akurat było zasypianie (jakby ktoś się nie zorientował )
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-19 o 22:28 |
||||
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się rozumie To se pobalujem nieeee Wiśnia?
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
cala, oczywiscie, ze zapraszamy!!!!!!!
a jak przyjedziecie to podejrzewam, ze slunsk sie w koncu zmobilizuje na spotkamie ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- bokeh, laurko, hope? wy macie spacerowke quinny?
|
#609 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za to latem nie podaję osobiście, bo już nawet któaś pisałą- 15 minut starcza by naładować akumulator na cały dzień Cytat:
potem 80 i wcale nie wiem czy kombinezon to głupi pomysł - niby dzieci nie będą strasznie chodzić najpierw, no ale śnieg może i do kwietnia być, czyli dla dawno chodzących dzieci to na śnieg tylko kombinezoni tak myślę, bo spodnie mam zimowe, ale nie wiem czy dobre będą... i na to patrzę - identyczne bym Agatce wzięła ![]() http://allegro.pl/uroczy-kombinezon-...464934810.html 2częściowe to, i takie wolę w cieplejszy dzień samą kurtkę się da Cytat:
![]() Cytat:
no ba, cudny postęp! |
||||
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Cała i Mała, powiem więcej - 2 tygodnie, przerwa w łikend, znowu dwa i tak dłuuuugo. ![]() Wpadajcie, przy okazji zrobię sobie casting na niańkę. ![]() ![]() ![]() Nie śpię. Znowu wracają problemy ze snem, a pół roku był spokój.
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieniutko nas widzę,oj cieniutko ![]() Sobie? (wszystkim! wszyściusieńkim przybyłym )Przecież coś trzeba zrobić z naszą gromadką podczas gdy mamuśki będą
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam wybierać spośród Was, ale Twoja opcja też mi się podoba.
![]() Te dwa dni to raczej nie na trzeźwienie, tylko na gromadzenie zapasów na kolejne 2 tygodnie...
|
|
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42341221]a najnowsze wytyczne podają, że jesienią i zimą powinno podawać się aż do 18tki za to latem nie podaję osobiście, bo już nawet któaś pisałą- 15 minut starcza by naładować akumulator na cały dzień 80, na początek jesieni mam 74 co prawda ale duuuże i mam nadzieję, że wejdzie! bo ładna, fajna potem 80 i wcale nie wiem czy kombinezon to głupi pomysł - niby dzieci nie będą strasznie chodzić najpierw, no ale śnieg może i do kwietnia być, czyli dla dawno chodzących dzieci to na śnieg tylko kombinezoni tak myślę, bo spodnie mam zimowe, ale nie wiem czy dobre będą... i na to patrzę - identyczne bym Agatce wzięła ![]() http://allegro.pl/uroczy-kombinezon-...464934810.html 2częściowe to, i takie wolę w cieplejszy dzień samą kurtkę się da najlepszego ![]() no ba, cudny postęp![/QUOTE] No właśnie taki 2cz kombinezon to też jest fajne rozwiązanie. Ja też mam quinny
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ale jaka Amelka ucieszona!
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- No nic, idę się położyć, może w końcu zasnę. Zresztą, Pola się pewnie koło północy obudzi, to i tak nie byłoby sensu... |
|
|
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
Mamy chłopców! jeśli któraś chce np. next, to mamy identyczną ale rozmiar jakoś niby na rok-półtora, i pamiętajcie - duże to! o takie:
http://allegro.pl/next-superowa-ziel...471832244.html moja córa chodziła w tym mając 16-22mce, wychodzi raczej jak nasze polskie 86/92. Ale fason polecam bardzo, fajna, szerokie rękawy więc nie ma problemu z ubieraniem dziecka a ściągacze trzymają rękawiczki, do tego tył jest dłuższy i chroni plecki. |
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Czytam was cały wieczór ale nie mam siły pisać.
Prosze Was jak znowu wyciągne ja pierwsza reke do TŻ i się jutro do niego odezwe to mnie
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: pisałaś coś ostatnio o artykule na temat ?BLW, że się z małżem przestaliście bać zadławienia po przeczytaniu. Ja się boję strasznie, bo ona jak je to często ma jedzenie na języku daleko, memla, widać, że się gubi trochę przy połykaniu - a u nas chyba papki nie wchodzą i będziemy próbować z BLW. Z tym,że ja palpitacji serca dostaję nawet przy chrupku kuku...
|
|
|
|
#619 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, a może takie mocno ugotowane warzywa? Dorka dzisiaj szamała kawałki marchwi, kalafiora, pietruszki i karofla, takie 1x1 cm kostki z zupy, i to na tyle miękkie, że samo się gryzie w sumie, i latwo połknąć?
|
|
|
|
#620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
eee, bedzie TUGEZA
Cytat:
to niech sie chłopy dogadają, bo wiem ze oni czasami sobie gadu gadu ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42341221] 80, na początek jesieni mam 74 co prawda ale duuuże i mam nadzieję, że wejdzie! bo ładna, fajna potem 80 i wcale nie wiem czy kombinezon to głupi pomysł - niby dzieci nie będą strasznie chodzić najpierw, no ale śnieg może i do kwietnia być, czyli dla dawno chodzących dzieci to na śnieg tylko kombinezoni tak myślę, bo spodnie mam zimowe, ale nie wiem czy dobre będą... i na to patrzę - identyczne bym Agatce wzięła ![]() http://allegro.pl/uroczy-kombinezon-...464934810.html 2częściowe to, i takie wolę w cieplejszy dzień samą kurtkę się da [/QUOTE] tez patrzyłam na te 2 czesciowe, tak jak mowisz jak cieplej sama kurtka ![]() to szaja kupuj pierwsza, dawaj linka a my za Tobą jak zwykle w szeregu Cytat:
oooo kobiiiiiiiiiiiito, to ja widzę, że będzie biba na całego. rozniesiemy Ci wioske, że Twoi nie będą mieli gdzie wracać charlizz do mnie zadzwoniła i tak żeśmy grzędy godzine pilnowały lenova, gdzieś sie po tym spotkaniu zapodziała? ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Debrah, Amelka jest taka rozkoszna dobry pomysł z tą marchewką, też jutro spróbuję ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- cisza zapadła, wiec spadam i ja ![]() na jutro mam prasowanie z 5 pran wiec bede dopiero wieczorem jak mała zaśnie. Chyba, że laptop z rana bedzie łaskawy i pozowli się włączyć Spokojnych nocy i miłego dnia!!
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hahaha o mamuniu TUGEZA
cała Ty jak coś powiesz hahaha nie mogę siedz tu i pilnuj ze mną grzedy!---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Dziewczyny a jak ja mam nie dawać Oli butli na leżąco jak ona butelkę toleruje TYLKO W WÓZKU i od biedy na łóżku? Nie ma opcji by wypiła np u mnie na rękach czy w foteliku ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Kurdebele, dawno tak późno spać nie chodziłam -.- ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Heloł, wszystkie zamknęły już kurnik?? ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cisza ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Dobranoc |
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Bokeh Twoja Hancia jest przeprzeurocza
Pięknie gada !!! Z zaległych to serdecznie gratuluję Deli z okazji zaręczyn - ważny moment w życiu każdej kobiety. Szaju dziekuję za odpowiedź. W sumie to co Napisałaś to nawet tak prości ludzie jak moja mama i teściowie zrozumieją mam nadzieje A napiszcie mi proszę jak to zrobić by móc cytować ciurkiem różne forumowiczki bo jak ja tak każdą z Was zaczne cytować to zablokuję forum hahahaha Ide spać bo dziś mojemu synkowi cały dzień sie popierdzaczył i dopiero 20 min temu zasnął na nocny sen. Zawsze zasypiał o 21 Hmmmm pogoda??
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42334348]No właśnie nie. Bo tak jak dzisiaj - włączyłam kompa, wrzuciłam link i... dopiero teraz znów siadłam, bo ciągle coś robiłam/wychodziłam. Ja mam ciągle włączonego laptoczka, wizaż też, i prawdopodobnie mnie widać na pasku wciąż
albo na gg, a mnie niet.Spokojnie nie musisz przykrywać, Dorka też najczęściej odkryta - teraz bodziak z krótkim, jak chłodniej to dokladam cienkie, takie piżamkowe spodnie, bez skarpet. Bo i tak się odkryje Wynikami się nie martw, anemia w tym wieku nie jest niczym dziwnym/niepokojącym, dziecko po prostu wytraciło już zapasy z życia płodowego. Możesz, prócz mięska, dawać też buraki, zielone warzywa (nie ogórka ), albo po prostu kupić żelazo dla dzieci np. actiferol (ale nie wiem czy już jest taka konieczność?), pamiętam, że Agatka dostała żelazo w syropie, brązowe, smak karmelowy.łeee mdłe ja tylko suszone lubięBrawa ogromne! ładne oświadczyny no a czasem się zaczyna rano odpisywać, a kończy wieczorem ![]() Biedny Leoś oby było lepiej!eeee o co cho z żyrandolem, bo nie pamiętam? aaaa, ten kawał, tak? ![]() powodzenia![/QUOTE] No wlasnie blad - slodkie a przy tym orzezwiajace. O Tobie myslalam, bo nashi tez jadlam. Sezon sie zaczal ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
Co prawda doswiadczenie nabyte na produktach japonskich, ale sprzedaja przeterminowane, bo nie potrafia przeczytac daty przydatnosci do spozycia ani warunkow przechowywania - produkt mrozony przechowywany byl w lodowce. Takze ostroznosc zalecam |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 | |||
|
Zakorzenienie
|
fewciu z tym karmieniem na lezaco to jest jakos zwiazane z odlegloscia miedzy gardlem a uchem, ale nie pomne dokladnie
mika kciuki!! sylwietta sloma z butow! ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- bokeh, debrah mam nadzieje, ze daly Wam corcie odpoczac debrah jest postep! bokeh Hanislaw ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Tz mial wczoraj dyzur, wiec poszlam spac razem z Yae jakos po 9. Dzis pobudka o 6, wiec odpoczelam bardzo. Po 12 ni z tego ni z owego tz pakuje mi sie do lozka. Myslalam, ze snie, ale nie, to byl on; puscili go z dyzuru pod warunkiem, ze bedzie cala noc dostepny pod telefonem. Na szczescie pacjenci dali mu pospac. Nadal czika, ale sa pierwsze zwiastuny jesieni: dwa dni temu slyszalam takiego charakterystycznego swierszcza (chyba swierszcza) - on sie uaktywnia na przelomie lata i jesieni. A teraz na spacerze jakos tak cicho, ze nawet wlasne mysli slysze - to cykady juz nie dokazuja! Jest dla nas nadzieja ;-) |
|||
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Matko Nati dzis o 5 wstala niedawno dalam cycusia polulalam klade obok siebie a ta malpa oczy otwieera teraz kopie mnie po zebrach, dziewczyny, ktorych dzieci wstaja tak wczesnie to wspolczuje bardzo
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
W nocy się rozbijala ale wolałamdo Niego nie pukać ![]() Cytat:
Sąsiad jest super! ![]() Debrah jaka cudowna Amelka! Bokeh co za gadułka z Hani! I super czyścioszek ![]() Meneq to Wy takie rzeczy macie w książeczce? Fajne! Co jeszcze ciekawego tam piszą? ------- Nasza noc bez zmian. Tyle że dzisiaj troszkę płaczu było Mała jeszcze śpi a ja nie mogę...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Już postanowiła dotrzymać towarzystwa mamie a myślałam że poleżę i odpocznę po nocy... Cóż,Blaneczka ma inne plany.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest ksiazeczka w doslownym tlumaczeniu matki i dziecka. Sa w niej zapisy z przebiegu ciazy, porodu i oczywiscie wszystkie dane dotyczace zdrowia Yae. Wydawana jest miedzy 8-11 tc przez UM. Jednoczesnie jest podstawa do wydania tutejszego "becikowego". Jest rowniez czesc z informacjami o przebiegu ciazy, o baby blues, urlopach dla rodzicow, pielegnacji noworodka, rozszerzaniu diety czy higienie jamy ustnej. Sa tez rozne siatki centylowe i orientacyjnie podane przedzialy wiekowe, kiedy dziecko potrafi trzymac samo glowke, przewracac sie, raczkowac, siedziec, stawac i chodzic. |
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne! Dobra informacja dla młodych mam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się...Antonio już dawno się kitłasi obok mnie....ehhh znów od 5 męczydło z niego...i wogóle częściej się budzi w nocy...może to zęby? Ale tam nic nie widać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

jutro szczepienie, zobaczymy, mam nadzieje, ze to zadne uczulenie, bo kurcze meczylismy sie z odparzeniami, ale czegos takiego no jeszcze nie bylo 

i oczywiście gada tam mniej niż zazwyczaj, krępuje ją kamera z koma:d

)ale coś się nie da. To znaczy próbowałam zdjęcia od fotografa bo znalazłam płytkę, robiłam wszystko wg instrukcji Black ale ostatecznie zdjęcia były niewidoczne, tak jakby się nie dodały, nie mam pojęcia czemu bo to normalne jpgi. Może mają zabezpieczenie przed dodaniem do klubu?
wierze Ci na słowo 
utule, ukołysze i spi dalej 

pozwalac mu na to? kurcze wyglada to strasznie,taki mini mini gimnastyk 
kla ski:

Znowu wracają problemy ze snem, a pół roku był spokój.

podczas gdy mamuśki będą
i w ogóle co za perfidia. Wiadomo że byś nie szła ale helou