Panny Młode 2016 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 22:06   #841
JustTheOne
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2016

Ja lubię gotować, ale jeszcze bardziej lubię jak gotuje TŻ - ma skubany smykałkę

Co do załatwiania się, golenia nóg itp - pewne elementy powinny pozastać tylko i wyłącznie moją sferą intymności, wydaje mi się to oczywiste.

Podczytuję PM-ki 2014 i taaaaak im zazdroszczę!
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:15   #842
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Ja włosy myję codziennie, nie da rady inaczej Od biedy by uszło ale nieświeżo źle się czuje i wolę umyć.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:10   #843
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez JustTheOne Pokaż wiadomość
Ja lubię gotować, ale jeszcze bardziej lubię jak gotuje TŻ - ma skubany smykałkę

Co do załatwiania się, golenia nóg itp - pewne elementy powinny pozastać tylko i wyłącznie moją sferą intymności, wydaje mi się to oczywiste.

Podczytuję PM-ki 2014 i taaaaak im zazdroszczę!
Faceci dobrze gotują,ale sie często nie przyznają france

Ja ostatnio zrobiłam przełom,bo pokazałam sie mojemu w masce z awokado Powiedział,ze wyglądam jak Fiona ze shreka
Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Ja włosy myję codziennie, nie da rady inaczej Od biedy by uszło ale nieświeżo źle się czuje i wolę umyć.
No właśnie ja ubolewam,bo już się odzwyczaiłam,a teraz znowu,a tu jest strasznie niewygodna łazienka,bo nie mamy brodzika w prysznicu i w zasadzie myję włosy w umywalce a nie jest to komfortowe ;/
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 00:04   #844
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zrobiłam przełom,bo pokazałam sie mojemu w masce z awokado Powiedział,ze wyglądam jak Fiona ze shreka
My sobie maseczki zazwyczaj nakładaliśmy razem Bo kupowałam takie w saszetkach i akurat starczało na dwoje
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 06:28   #845
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

ja tam uwlielbiam gotowac

co do pokazywania sie Tz w dresach, ja u niego laze w koszulkach, widzial mnie juz z nieogolonymi nogami itp. ale mysle, ze moze my jestesmy jacys dzwni bo dla mnie to nie jest jakas tragedia dla niego tez nie.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:29   #846
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Nie gotujesz? Nie wiesz co tracisz Uwielbiam gotowanie

A ja myślałam,że to ja jestem taka "strict" w tych kwestiach,bo nigdy nie załatwię się przy TŻ,nie ogolę przy nim nóg,a nie daj boże pach,nie pokażę mu,że mam jakiekolwiek owłosienie,nie mówiąc o bekaniu czy innych odgłosach
Za to wszelkie ciuchowe rzeczy mnie nie ruszają,choćby dlatego,że na codzien staram się ubierać zawsze jakoś tak "Zgodnie z trendami" albo elegancko, szpilki też są mi bardzo przyjazne (teraz nie,bo cieżko po górzystym mieście w szpilkach popylać,ale we Wrocławiu praktycznie non stop na obcasach jestem) wiec w domu potrzebuję luzu.Od razu zmywam makijaż,rozplatam fryzurę i wkładam dresa i kapciochy z kłapouchem
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4234322 4]ja tam uwlielbiam gotowac

co do pokazywania sie Tz w dresach, ja u niego laze w koszulkach, widzial mnie juz z nieogolonymi nogami itp. ale mysle, ze moze my jestesmy jacys dzwni bo dla mnie to nie jest jakas tragedia dla niego tez nie.[/QUOTE]

Wg mnie to też nie jest dziwne :P

ja mam momenty kiedy ubiorę się elegancko, natomiast teraz chyba mam moment kiedy wolę tenisówki, zwykłe spodnie.
Aczkolwiek szpilki to wśród moich znajomych to mój znak rozpoznawczy
Także kiedy tylko mogę to je zakłądam, no i nie wspomnę że na imprezę ubieram się tak jak lubi TŻ - już się przyzwyczaiłam szczerze mówiąc.
Ostatnio koleżanka przyszła, której dość dawno nie widziałam, patrzy jak się szykuję na imprezę a ona wyskakuje z tekstem, czy zawsze sie tak ubieram (w kontekscie że ładnie ), a ja po prostu już wiem, co mam założyć i jakie TŻ ma wymagania, on dla mnie też się stara ubierać wg moich wskazówek
No i nie wspomnę, że gdy tylko się z Nim widzę staram się mieć rozpuszczone włosy, bo takie lubi, a mi wygodniej w kucyku, bądź w takim pospolitym "fioku" na środku głowy

to w takim razie to co ja napisze będzie dla was przerażające
Nie mieszkaliśmy nigdy razem, jedynie nad morzem w tym roku i na początku jak byłam u Niego na sylwestrze.
widział zarówno moje nieogolone nogi jak i tłuste włosy, bez makijażu
I jak tylko jest możliwość tak jak na wyjeździe to razem idziemy się kąpać, on się goli przy mnie, aczkolwiek, nie chcę się przy nim golić
jakoś wolę spokój a nie będzie mi się patrzył
Jakoś mi nie przeszkadza to, tak normalnie po prostu u Nas jest. No jak w domu... Czysta sytuacja i wszystko jasne
I to TŻ namówił mnie do takiej naturalności, że po prostu jak chcę wejść do łazienki kiedy on akurat korzysta to mogę wejść, ale nie czynię tego zbyt często, bo ja sama nie lubię jak ktoś mi przeszkadza

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho

Edytowane przez stokrotenka18
Czas edycji: 2013-08-20 o 07:32
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:15   #847
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
Wg mnie to też nie jest dziwne :P

ja mam momenty kiedy ubiorę się elegancko, natomiast teraz chyba mam moment kiedy wolę tenisówki, zwykłe spodnie.
Aczkolwiek szpilki to wśród moich znajomych to mój znak rozpoznawczy
Także kiedy tylko mogę to je zakłądam, no i nie wspomnę że na imprezę ubieram się tak jak lubi TŻ - już się przyzwyczaiłam szczerze mówiąc.
Ostatnio koleżanka przyszła, której dość dawno nie widziałam, patrzy jak się szykuję na imprezę a ona wyskakuje z tekstem, czy zawsze sie tak ubieram (w kontekscie że ładnie ), a ja po prostu już wiem, co mam założyć i jakie TŻ ma wymagania, on dla mnie też się stara ubierać wg moich wskazówek
No i nie wspomnę, że gdy tylko się z Nim widzę staram się mieć rozpuszczone włosy, bo takie lubi, a mi wygodniej w kucyku, bądź w takim pospolitym "fioku" na środku głowy

to w takim razie to co ja napisze będzie dla was przerażające
Nie mieszkaliśmy nigdy razem, jedynie nad morzem w tym roku i na początku jak byłam u Niego na sylwestrze.
widział zarówno moje nieogolone nogi jak i tłuste włosy, bez makijażu
I jak tylko jest możliwość tak jak na wyjeździe to razem idziemy się kąpać, on się goli przy mnie, aczkolwiek, nie chcę się przy nim golić
jakoś wolę spokój a nie będzie mi się patrzył
Jakoś mi nie przeszkadza to, tak normalnie po prostu u Nas jest. No jak w domu... Czysta sytuacja i wszystko jasne
I to TŻ namówił mnie do takiej naturalności, że po prostu jak chcę wejść do łazienki kiedy on akurat korzysta to mogę wejść, ale nie czynię tego zbyt często, bo ja sama nie lubię jak ktoś mi przeszkadza
Ale u mnie jest tak samo jak mówisz Tj,w jego stronę -dla mnie to sexy jak facet sie goli na twarzy Ale ja bym nóg przy nim nie ogolila,chociaż on czasem chce zobaczyć (nie wiem po co )./on nie ma nic przeciwko wchodzeniu do toalety jak robi siusiu,ale ja mam dużo,bo nie chcę,żeby mi się jego przyrząd kojarzył z sikaniem tylko z łóżkiem Tak samo ja nie lubię jak on wchodzi,kiedy ja siusiam,bo swojego czasu się bardzo rozpasaliśmy w takich sparawach,poczuliśmy się "zbyt naturalnie" i to się odbiło na sferze seksualnej.
Przede wszystkim z mojej strony,jestem estetycznym nadwrażliwcem
It never fails.
Stary 2013-08-20, 10:23   #848
JustTheOne
Zadomowienie

Cytat:
Podpisuję się pod tym

Witam w deszczowy poranek! O ile 10:30 to jeszcze poranek
Stary 2013-08-20, 10:34   #849
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie jest tak samo jak mówisz Tj,w jego stronę -dla mnie to sexy jak facet sie goli na twarzy Ale ja bym nóg przy nim nie ogolila,chociaż on czasem chce zobaczyć (nie wiem po co )./on nie ma nic przeciwko wchodzeniu do toalety jak robi siusiu,ale ja mam dużo,bo nie chcę,żeby mi się jego przyrząd kojarzył z sikaniem tylko z łóżkiem Tak samo ja nie lubię jak on wchodzi,kiedy ja siusiam,bo swojego czasu się bardzo rozpasaliśmy w takich sparawach,poczuliśmy się "zbyt naturalnie" i to się odbiło na sferze seksualnej.
Mi zawsze będzie się jednoznacznie kojarzył
nie ma zbyt dużo takich sytuacji, ale jak już się zdarzają, to ja nie mówię nie.
Kiedyś przecież każda z nas będzie żonką, no i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Mąż żonę musi akceptować w każdej sytuacji, ile jest przecież przypadków, że kobieta jest niepełnosprawna, bądź cokolwiek innego, niewidoma, myślicie że ogolone nogi są ważne!?
Dla mnie trochę dziecinada, estetyka estetyką, bo lubię mieć gładkie nogi i dbam o siebie ale uwieżcie, że w związku nie ogolone nogi chodzi

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 10:48   #850
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Mi zawsze będzie się jednoznacznie kojarzył
nie ma zbyt dużo takich sytuacji, ale jak już się zdarzają, to ja nie mówię nie.
Kiedyś przecież każda z nas będzie żonką, no i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Mąż żonę musi akceptować w każdej sytuacji, ile jest przecież przypadków, że kobieta jest niepełnosprawna, bądź cokolwiek innego, niewidoma, myślicie że ogolone nogi są ważne!?
Dla mnie trochę dziecinada, estetyka estetyką, bo lubię mieć gładkie nogi i dbam o siebie ale uwieżcie, że w związku nie ogolone nogi chodzi
Szczerze?Ja uważam,że jest spore rozróżnienie między tym,na co wpływu się nie ma,a tym,na co wpływ się ma. I owszem,w moim związku chodzi również o ogolone nogi,bo ja się czuję fatalnie jak mój tż ma okresy,że nie dba o siebie i mam wrażenie,że nie chce się starać dla mnie. Dlatego np. nie będzie mi przeszkadzać jego łysienie,zmarszczki itp,ale jak np. będzie tył albo chodził w łachach,mimo że może temu zapobiec - to wg mnie wcale nie jestem zobligowana do akceptowania go takiego,tak jak on nie jest zobligowany do akceptowania nieogolonych pach,niezamaskowanych pryszczy i tłustych włosów Gdyby chciał,to by wziął sobie dziewczynę,która woli totalną naturalność,ale ja zawsze dbałam o siebie BARDZO i nie widzę powodu,dla którego nagle po kilku latach związku miałabym tego zaprzestać. Potem kobiety się dziwią,że mężczyzna nagle traci zainteresowanie,że nie pociągamy go,nie jesteśmy obiektem seksualnym.Zaraz któraś powie,że "jak mnie kocha,to go pociągam",ale tak jak napisałam - nie po to facet brał mnie ogoloną,wypachnioną,niepi erdzącą przy nim i z ładnym makijażem i modnymi ciuchami,żebym miała nagle zmieniac się i raczyć go widokami natury w wersji total. I tak jak przegięcie w każdą stronę dobre nie jest - bo nie rozumiem kobiet,które lecą od razu rano zrobić makijaż,tak myśle,że naprawdę nie jest to wielki problem te nogi ogolić,albo zęby rano umyć. I myślę,że tu nie rozchodzi się o miłość,bo kochasz tak samo,tylko miło widzieć,jak ktoś się dla ciebie stara a nie odpuszcza,bo "przecież w związku powinno się wszystko akceptować" Takie moje zdanie.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

I kwestia choroby wg mnie jest mocno przesadzona,bo wiaodmo,że inne standarty się stosuje do osób zdrowych,a do tych,które nie moga same się poruszać itp No bo nieracjonalnie brzmi trochę usprawiedliwianie "nie chce mi się golić nóg,bo jak kiedyś będę niepełnosprawna,to będzie musiał to zaakceptować" Dla mnie to jest jakaś tragiczna opcja,a nie opcja stanowiąca punkt odniesienia,bo ja,szczerze mówiąc nie mierzę swojego związku miarą "co by było,jakbym nie była sprawna,albo była chora",tylko zajmuję się tym,co jest teraz No i tak jak pogoniłabym faceta,który faktycznie wymagałby codziennego golenia nóg podczas mojej cięzkiej choroby,to tak samo pogoniłabym takiego,który by się zaniedbał będąc zdrowym (czyli sytuacja w drugą stronę,bo rozumiem,że tak też działa )

Mam nadzieję,że Cię nie uraziłam niczym,po prostu takie mam zdanie na ten temat
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-08-20 o 10:50
Stary 2013-08-20, 11:11   #851
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze?Ja uważam,że jest spore rozróżnienie między tym,na co wpływu się nie ma,a tym,na co wpływ się ma. I owszem,w moim związku chodzi również o ogolone nogi,bo ja się czuję fatalnie jak mój tż ma okresy,że nie dba o siebie i mam wrażenie,że nie chce się starać dla mnie. Dlatego np. nie będzie mi przeszkadzać jego łysienie,zmarszczki itp,ale jak np. będzie tył albo chodził w łachach,mimo że może temu zapobiec - to wg mnie wcale nie jestem zobligowana do akceptowania go takiego,tak jak on nie jest zobligowany do akceptowania nieogolonych pach,niezamaskowanych pryszczy i tłustych włosów Gdyby chciał,to by wziął sobie dziewczynę,która woli totalną naturalność,ale ja zawsze dbałam o siebie BARDZO i nie widzę powodu,dla którego nagle po kilku latach związku miałabym tego zaprzestać. Potem kobiety się dziwią,że mężczyzna nagle traci zainteresowanie,że nie pociągamy go,nie jesteśmy obiektem seksualnym.Zaraz któraś powie,że "jak mnie kocha,to go pociągam",ale tak jak napisałam - nie po to facet brał mnie ogoloną,wypachnioną,niepi erdzącą przy nim i z ładnym makijażem i modnymi ciuchami,żebym miała nagle zmieniac się i raczyć go widokami natury w wersji total. I tak jak przegięcie w każdą stronę dobre nie jest - bo nie rozumiem kobiet,które lecą od razu rano zrobić makijaż,tak myśle,że naprawdę nie jest to wielki problem te nogi ogolić,albo zęby rano umyć. I myślę,że tu nie rozchodzi się o miłość,bo kochasz tak samo,tylko miło widzieć,jak ktoś się dla ciebie stara a nie odpuszcza,bo "przecież w związku powinno się wszystko akceptować" Takie moje zdanie.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

I kwestia choroby wg mnie jest mocno przesadzona,bo wiaodmo,że inne standarty się stosuje do osób zdrowych,a do tych,które nie moga same się poruszać itp No bo nieracjonalnie brzmi trochę usprawiedliwianie "nie chce mi się golić nóg,bo jak kiedyś będę niepełnosprawna,to będzie musiał to zaakceptować" Dla mnie to jest jakaś tragiczna opcja,a nie opcja stanowiąca punkt odniesienia,bo ja,szczerze mówiąc nie mierzę swojego związku miarą "co by było,jakbym nie była sprawna,albo była chora",tylko zajmuję się tym,co jest teraz No i tak jak pogoniłabym faceta,który faktycznie wymagałby codziennego golenia nóg podczas mojej cięzkiej choroby,to tak samo pogoniłabym takiego,który by się zaniedbał będąc zdrowym (czyli sytuacja w drugą stronę,bo rozumiem,że tak też działa )

Mam nadzieję,że Cię nie uraziłam niczym,po prostu takie mam zdanie na ten temat
Nie uraziłaś, każdy ma prawo do swojego zdania, tylko chciałam przyblizyc przypadek ze co jesli w trakcie tej cudownej miłości nagle niestety nie można aż tak dbać o siebie ?!

to po kolei:
Zgadzam się z tym, co napisałaś, że jeśli mamy na coś wpływ to powinnyśmy o to dbać. Nie mówię, że w Naszym przypadku to jest norma, standard, czy codzienność ale są przypadki o których mówię, przeziębienie... i co lecę bo za 20 minut bd TŻ a ja mam nogi nieogolone!?
No to jest trochę przesadzone, bo tak jak w poprzedniej wiadomości chodziło mi o ironię i sarkazm, aby uwydatnić "golenie nóg" czy "choroba". Nie jedna z nas, gdy się przeziębi nie może wstać z łóżka, a to TYLKO przeziębienie. Akurat ja się delikatnie maluję, tzn bez tony fluidu i pudru, także TŻ widział co brał.
Nie wiem czy dobrze wszystko po prostu zrozumiałaś

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 11:32   #852
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Nie uraziłaś, każdy ma prawo do swojego zdania, tylko chciałam przyblizyc przypadek ze co jesli w trakcie tej cudownej miłości nagle niestety nie można aż tak dbać o siebie ?!

to po kolei:
Zgadzam się z tym, co napisałaś, że jeśli mamy na coś wpływ to powinnyśmy o to dbać. Nie mówię, że w Naszym przypadku to jest norma, standard, czy codzienność ale są przypadki o których mówię, przeziębienie... i co lecę bo za 20 minut bd TŻ a ja mam nogi nieogolone!?
No to jest trochę przesadzone, bo tak jak w poprzedniej wiadomości chodziło mi o ironię i sarkazm, aby uwydatnić "golenie nóg" czy "choroba". Nie jedna z nas, gdy się przeziębi nie może wstać z łóżka, a to TYLKO przeziębienie. Akurat ja się delikatnie maluję, tzn bez tony fluidu i pudru, także TŻ widział co brał.
Nie wiem czy dobrze wszystko po prostu zrozumiałaś
no ja wiem,ja też nie chodzę wytapetowana,tym bardziej uważam,że tzw. podstawa powinna być zachowana Dla mnie przeziębienie nie jest wymówką,skoro mam czas,żeby sie umyć,to mam czas ogolić nogi i pomalować rzęsy. Nie mówię o wklepywaniu tony fluidu tlyko o tym -minimum.
It never fails.
Stary 2013-08-20, 11:38   #853
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem,ja też nie chodzę wytapetowana,tym bardziej uważam,że tzw. podstawa powinna być zachowana Dla mnie przeziębienie nie jest wymówką,skoro mam czas,żeby sie umyć,to mam czas ogolić nogi i pomalować rzęsy. Nie mówię o wklepywaniu tony fluidu tlyko o tym -minimum.
no neistety się z tym nie zgodzę, bo nie jedna nie dwie nie może po prostu wstać z łóżka wtedy
niestetsy ale się z tym nie zgadzam

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 11:38   #854
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
My się często razem kąpiemy ale z kąpielą to ma mało wspólnego Traktujemy to jako grę wstępną
Ale jeśli chodzi o korzystanie z wc to nigdy nie korzystaliśmy przy sobie, nie wchodzimy do łazienki, gdy to drugie załatwia swoje potrzeby i nie chcę tego zmieniać. To już jest dla mnie tak intymna czynność, że nie potrzebuję wtedy żadnego towarzystwa. I nie chodzi o to, że bym się brzydziła czy coś- po prostu nie chcemy się widzieć w takich sytuacjach. No i tak jak już jedna z nas napisała- lepiej, żeby pewne rzeczy kojarzyły się wyłącznie ze sferą seksualną

No dobra- przy przyjaciółce mi się zdarzało korzystać z wc, kąpać też nie raz się we dwie kąpałyśmy Najczęściej wtedy, gdy na jakiś wyjazdach ładowałyśmy się obie do łazienki, żeby było szybciej z kąpielą

Cytat:
Zgadzam się z pogrubionym
Wiadomo, są sytuacje, że człowieka dopada choroba albo najzwyczajniej w świecie nie ma w mieszkaniu wody- ale są to sytuacje ekstremalne. Poza nimi nie widzę powodu, żeby sobie odpuszczać w kwestii dbania o siebie, chociażby dla samej siebie- bo lepiej się czuję zadbana i dobrze ubrana.
Można być razem i tysiąc lat ale to nie powód, żeby rezygnować z codziennej kąpieli czy zmiany ubrań albo odpuścić sobie całkiem kwestie kultury. I nie chodzi o to, żeby być ciągle ,,zrobioną" i na szpilkach.
Pamiętajcie dziewczęta- faceci nie widzą swoich koleżanek z pracy w domowych wersjach
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 11:45   #855
stokrotenka18
Zakorzenienie

Czyli rozumiem, że glut do pasa, telepie się z zimna w gorączce ale lecimy ogolić nogi ?

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 11:47   #856
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Czyli rozumiem, że glut do pasa, telepie się z zimna w gorączce ale lecimy ogolić nogi ?
Jak dla mnie to zależy
Jak dałabym radę to bym goliła Ale najczęściej jak jestem chora to zakazuję się do siebie zbliżać, żeby nie roznosić zarazków więc nie widzi moich nóg
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 11:51   #857
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja tak A jak nie daję rady,to przynajmniej zakładam rajstopy i na to jakieś legginsy,żeby nie miał szans się dobrac do moich nóg
Cytat:
My się często razem kąpiemy ale z kąpielą to ma mało wspólnego Traktujemy to jako grę wstępną
Ale jeśli chodzi o korzystanie z wc to nigdy nie korzystaliśmy przy sobie, nie wchodzimy do łazienki, gdy to drugie załatwia swoje potrzeby i nie chcę tego zmieniać. To już jest dla mnie tak intymna czynność, że nie potrzebuję wtedy żadnego towarzystwa. I nie chodzi o to, że bym się brzydziła czy coś- po prostu nie chcemy się widzieć w takich sytuacjach. No i tak jak już jedna z nas napisała- lepiej, żeby pewne rzeczy kojarzyły się wyłącznie ze sferą seksualną

No dobra- przy przyjaciółce mi się zdarzało korzystać z wc, kąpać też nie raz się we dwie kąpałyśmy Najczęściej wtedy, gdy na jakiś wyjazdach ładowałyśmy się obie do łazienki, żeby było szybciej z kąpielą

Zgadzam się z pogrubionym
Wiadomo, są sytuacje, że człowieka dopada choroba albo najzwyczajniej w świecie nie ma w mieszkaniu wody- ale są to sytuacje ekstremalne. Poza nimi nie widzę powodu, żeby sobie odpuszczać w kwestii dbania o siebie, chociażby dla samej siebie- bo lepiej się czuję zadbana i dobrze ubrana.
Można być razem i tysiąc lat ale to nie powód, żeby rezygnować z codziennej kąpieli czy zmiany ubrań albo odpuścić sobie całkiem kwestie kultury. I nie chodzi o to, żeby być ciągle ,,zrobioną" i na szpilkach.
Pamiętajcie dziewczęta- faceci nie widzą swoich koleżanek z pracy w domowych wersjach
Z pogrubionym zgadzam się w zupełności
Z całością też. No i wspólna kąpiel w celach growstepowych to też co innego niż dokładne wymywanie brudu spod paznokci i zmiękczanie pięt
A przy koleżankach to chyba mało która się wstydzi,w końcu koleżanka nie musi cię uznawać za atrakcyjną partię
Dobra,jadę z moim do ikei,może coś zakupimy do naszego gniazdka
It never fails.
Stary 2013-08-20, 11:54   #858
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to zależy
Jak dałabym radę to bym goliła Ale najczęściej jak jestem chora to zakazuję się do siebie zbliżać, żeby nie roznosić zarazków więc nie widzi moich nóg

udanych zakupów

no i otóż to!
Natomiast ja i tak się lepiej czuję jak potraktuję nogi depilatorem

Oczywiście nie twierdzę, żę perfidnie nie robię tego, ale po prostu myślę, że jednak jest odrobina przesady.
Być może, nigdy nie dbałam o siebie tak baaardzo, baaardzo, baaardzo.
ale myślę, że po pros kiedy mogę to mogę, a kiedy nie daje rady to odpuszczam, poza tym, kiedy choruję chyba najmniej myślę wtedy o tym, żeby pokazać mu swoje nogi
Natomiast powiem Wam, że zaczynam się odchudzać
Z koleżanką będziemy ćwiczyć i zdrowiej się odżywiać

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 11:59   #859
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
A przy koleżankach to chyba mało która się wstydzi,w końcu koleżanka nie musi cię uznawać za atrakcyjną partię
My się od dziecka znamy więc już nas nic nie dziwi

Cytat:
Natomiast ja i tak się lepiej czuję jak potraktuję nogi depilatorem
Też wolę depilator ale nie mogę się zmobilizować ostatnio
Teraz muszę sobie wyrobić nawyk regularnego używania wcierek do włosów. No i pilnuję, żeby pić 3 zielone herbaty dziennie.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 12:10   #860
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
My się od dziecka znamy więc już nas nic nie dziwi

Też wolę depilator ale nie mogę się zmobilizować ostatnio
Teraz muszę sobie wyrobić nawyk regularnego używania wcierek do włosów. No i pilnuję, żeby pić 3 zielone herbaty dziennie.
3x zielona herbata ??? a tak sie zapytam, że po co!? Na włosy?
Polecam pokrzywę, daje efekty, jeśli się ją regularnie pije.
ja mam zamiar pić drożdże, produkt zakupiony, ale jakoś nie mogę się przemóc...

też musze się zmobilizować do depilatora.

Choć nie powiem, ta wym,iana swoich poglądów z lolusl wpłynęła na mnie bardzo korzystnie, bo lepiej widzieć więcej niż mniej i co do tego, że facet koleżanek nie widzi w domowych papciach i innych to ma rację.
Mobilizacja jest!

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 12:16   #861
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
3x zielona herbata ??? a tak sie zapytam, że po co!? Na włosy?
Polecam pokrzywę, daje efekty, jeśli się ją regularnie pije.
ja mam zamiar pić drożdże, produkt zakupiony, ale jakoś nie mogę się przemóc...
Nie no, zielona herbata nie na włosy
Dobrze na mnie działa tak ogólnie Czuję się lżejsza i mam więcej energii jeśli ją regularnie piję- dlatego o to dbam. Poza tym ja uwielbiam zieloną herbatę I wszystkie inne, herbatoholik ze mnie

Pokrzywę piłam, skrzyp też ale mi nie podeszły Nie czułam się po nich dobrze.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 12:23   #862
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, zielona herbata nie na włosy
Dobrze na mnie działa tak ogólnie Czuję się lżejsza i mam więcej energii jeśli ją regularnie piję- dlatego o to dbam. Poza tym ja uwielbiam zieloną herbatę I wszystkie inne, herbatoholik ze mnie

Pokrzywę piłam, skrzyp też ale mi nie podeszły Nie czułam się po nich dobrze.
no tak, kazdy ma swój złoty środek

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 12:47   #863
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
no tak, kazdy ma swój złoty środek
Dokładnie tak
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 12:50   #864
Meitsa
Zakorzenienie

O, widzę że niezła dyskusja się wywiązała W związku z tym, że mam największy staż to mogę powiedzieć, że warto się starać dla drugiej połówki, bo to docenia, ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i trzeba pokazywać też nasze prawdziwe ludzkie strony typu bekanie, pierdzenie, przymusowa wizyta w toalecie, chodzenie nago po mieszaniu, bo wtedy uczymy się siebie i pozwala zacieśnić więzi. Nie traktuję jego/jej jako obcego.
Jak przychodzi zima mam lenia żeby ogolić nogi, bo i tak ich nie pokazuje, Tżowi to nie przeszkadza, bo wie kiedy pewnej granicy o niedbanie nie powinno się przekraczać. Faktem jest, że całkowite niedbanie może być powodem ochłodzenia stosunków. Warto pamiętać, że umiemy mówić i powiedzieć drugiej osobie np. "lubię jak jesteś ogolony", "nie lubię gdy nosisz dresy nie tylko w domu ale i poza nim". We wszystkim musi być dialog, bo nie możemy całe życie udawać, a trzeba wypracować jakieś reguły i kompromisy

Dopisuję się do herbatoholiczek!

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:04   #865
JustTheOne
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak A jak nie daję rady,to przynajmniej zakładam rajstopy i na to jakieś legginsy,żeby nie miał szans się dobrac do moich nóg
Stosuję dokładnie ten sam trick . Poza tym, nikt nam nie każe wyglądać non stop nieskazitelnie! Toż normalne, że są lepsze i gorsze dni i skóra nie będzie non stop piękna i gładka. Faceci to chyba rozumieją skoro się z nami wiążą

Cytat:
Natomiast powiem Wam, że zaczynam się odchudzać
Z koleżanką będziemy ćwiczyć i zdrowiej się odżywiać
Czyżby Ewa Chodakowska? Od razu mówię: też z nią ćwiczę! Aczkolwiek ostatnio strochę zaniedbałam tą sferę.
I
Stary 2013-08-20, 13:11   #866
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
O, widzę że niezła dyskusja się wywiązała W związku z tym, że mam największy staż to mogę powiedzieć, że warto się starać dla drugiej połówki, bo to docenia, ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i trzeba pokazywać też nasze prawdziwe ludzkie strony typu bekanie, pierdzenie, przymusowa wizyta w toalecie, chodzenie nago po mieszaniu, bo wtedy uczymy się siebie i pozwala zacieśnić więzi. Nie traktuję jego/jej jako obcego.
Jak przychodzi zima mam lenia żeby ogolić nogi, bo i tak ich nie pokazuje, Tżowi to nie przeszkadza, bo wie kiedy pewnej granicy o niedbanie nie powinno się przekraczać. Faktem jest, że całkowite niedbanie może być powodem ochłodzenia stosunków. Warto pamiętać, że umiemy mówić i powiedzieć drugiej osobie np. "lubię jak jesteś ogolony", "nie lubię gdy nosisz dresy nie tylko w domu ale i poza nim". We wszystkim musi być dialog, bo nie możemy całe życie udawać, a trzeba wypracować jakieś reguły i kompromisy

ehh.. no być może nie ubrałam to tak ładnie w słowa, a po prostu chodziło mi żeby znaleść gdzieś punkt wspólny i nie popaść w paranoję
dziękuję, że to tak ładnie ubrałaś w słowa

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez JustTheOne Pokaż wiadomość
Stosuję dokładnie ten sam trick . Poza tym, nikt nam nie każe wyglądać non stop nieskazitelnie! Toż normalne, że są lepsze i gorsze dni i skóra nie będzie non stop piękna i gładka. Faceci to chyba rozumieją skoro się z nami wiążą

Czyżby Ewa Chodakowska? Od razu mówię: też z nią ćwiczę! Aczkolwiek ostatnio strochę zaniedbałam tą sferę.
I
mam na nią chęć, ale zobaczę jak wyjdzie, narazie na świeżym powietrzu jak nie będzie padało, a jak już niesty będzie jesień i mnóstwo deszczu to będą z nią ćwiczyć. Widziałam efekty jej ćwiczeń naprawdę robi wrażenie...
Jestem zmuszona przez siebie zgubić minimum 7kg a tak najlepiej 10
osiągnę swoją wymarzoną wagę

nie dziękuję

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 13:13   #867
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:

Nie wiem, czy puszczanie bąków przy sobie pozwala zacieśnić więzi

Nie no, wiem, o co Ci chodzi Każda para przez lata bycia razem wypracowuje swoje własne zasady funkcjonowania związku. Dopóki się sprawdzają a ludzie są ze sobą szczęśliwi, jest ok. Uniwersalnej recepty na szczęście nie ma.

Za herbatoholiczki!
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2013-08-20, 13:20   #868
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.. no być może nie ubrałam to tak ładnie w słowa, a po prostu chodziło mi żeby znaleść gdzieś punkt wspólny i nie popaść w paranoję
dziękuję, że to tak ładnie ubrałaś w słowa
Zawsze lubiłam pisać

Ja chyba tą całą Mel B. sprawdzę, bo to co teraz ćwiczę P90X to tylko 1-3 w tygodniu robię gdy akurat oboje z Tżem jesteśmy w domu (on ćwiczy 6 razy w tygodniu). Są to ciekawe jednak ciężkie ćwiczenia i samej mi się nie chce robić i jak na razie utrzymuję w formie serce i mięśnie. Ale nie tyję Nie przekroczyłam od 3 tygodni 53,8 kilo

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Nie wiem, czy puszczanie bąków przy sobie pozwala zacieśnić więzi
Wierz mi, pozwala Poprawia humor
Zabawa w Hitlera w łóżku

Stary 2013-08-20, 13:34   #869
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawa w Hitlera w łóżku
Ty mi pracować nie dasz!
paaadłam

Paulo Coelho
Stary 2013-08-20, 13:37   #870
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mi pracować nie dasz!
paaadłam
Do usług

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości