|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
cisnoenie 100/60 wiec moze byc powtorka z wczoraj z omdleniem... ogolnie jakos mi slabo... wczoraj w przeciagu jakis 3 min spadlo mi z 110/80 do 80/50
wrr cala sie trzese
|
#2072 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
Teściowa ma dzwonić do jakiejś koleżanki co tam pracuje i ona ma z nimi pogadać, żeby chociaż przedłużyli termin, Najśmieszniejsze jest to, że firma praktycznie działała aż 3 miesiące i miała aż 400 zł przychodu Oczywiście kosztów więcej.Nie wiem po cholerę ciągaja ludzi którzy nic nie zarabiają,Poza tym mąż nawet już nie ma licencji.---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
Apropo tego US jak się nie da inaczej załatwić to weźmie urlop w pon i tam pojedzie w weekend.W takim wypadku rodzę w weekend Bo co może zrobić laska w 9-tym miesiącu zostawiona sama na 2 dni?
|
|||
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio jak mialam wenflon to tez bolalo jak cholera i nie moglam ruszac nadgarstkiem... wiec mozliwe, zw po prostu mam dziwne zyly czy cos...
czekam na pobieranie krwi... brr jak ja to uwielbiam
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-08-20 o 06:41 |
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Co do wenflonu-nie powinien bolec generalnie. Ja normalnie z nim chodzilam do lazienki (zdejmowalam kroplowke i z nia szlam). Mialam przypiety na zewn.czesci dloni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
krew pobrana - morfo i jakies jeszcze cos ale nie zapamietalam
co do wenflonu to mam nadzieje, ze skonczy sie tylko na tej kroplowce i mi go wyciagna brr... najwyzej przed podaniem kolejnej poprosze o nowy
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam nifuroksazyd 200 hasco, węgiel w tabletkach i nospę. Z dzidzią ok, ale coraz uparciej degraduje prawą nerkę Ilość wód płodowych jest spora, dlatego gin chce poczekać jeszcze 2 tygodnie i dać małej szansę na wywrotkę. Te wymioty mnie wykończyły. A Ty jak się czujesz? :glaszcze:
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Agusia - zycze duzo zdrowia!
Mnie dzis w nocy bolal brzuch jak @-bolal i przestawal, ale ucichlo-teraz tylko lekko pobolewa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Oszaleję z nerwów za chwilę! TŻ odwoził nas w nocy, była burza, miał dać znać jak dojedzie i nic... Wydzwaniam do niego i nie mogę się dodzwonić
Teście też nie odbierają Miał dziś na 8 do pracy...
|
|
#2079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nephelim super wózeczek a kolorek śliczny. Koniecznie daj znać co tam u Was ![]() Cytat:
Cytat:
Sio sio uciekać mi do domku i robić miejsce dla mnie i tancerki ![]() Cytat:
Cytat:
O kurcze. A miała być zwyczajna wizyta u gina ... Zdecydowanie za dużo stresu ![]() Kochany chłopak ![]() Mój mi ostatnio nogi golił i poprawiał psitę po moim goleniu Cytat:
. Są już dwie mamusie chętne na czwartek i jedna na sobotę ![]() A tego US to lepiej nie będę komentować agusiamaskota zdrówka życzę My po wczorajszej wizycie. Miałam bardzo dokładne i długie badanie usg- małej i łożyska oraz doppler przepływów w tt.pępowinowych. Siedziałam w gabinecie 45min. i po moim wyjściu jakaś laska tylko chrząkała i patrzyła na mnie z niechęcią Trochę się Jej nie dziwię bo generalnie było spore opóźnienie (50min.) już przed moim wejściem .Zatem na wizycie wszystkie pomiary wyszły super. Co do łożyska to gin mi podświetlał je i pokazywał takie maleńkie białe cząsteczki (zwapnienia)-powiedział,że to maksymalnie II stopień a zwapnienia i owszem są ale niewielkie. Nie odniósł się nijak do usg wykonanego w ubiegły poniedziałek przez Jego kolegę po fachu tu od nas z K. ![]() Wszystkie przepływy w pępowinie w porządku. Szyjki gin nie mierzył na usg tylko paluchami na badaniu samolotowym i jest ponoć odpowiedniej długości ![]() Mała pięknie przybiera , wód płodowych jest odpowiednia ilość. Wiek ciąży wg. usg wskazuje idealnie na skończony 35 tc. i Ewa jest w 50 centylu zatem mamy się spodziewać średniaczka takiego ok.3300g Kolejną wizytę mam 29 sierpnia o 15.20 i pobierze mi wymaz na GBS misiu zmień mi bardzo proszę datę z 28.08 na 29.08 15.20 ![]() Od teraz się będziemy widywać średnio co 8-10dni ale jak to gin powiedział to bardziej dla mojego spokoju(delikatnie nalegałam ) bo On nie widzi absolutnie żadnych powodów do niepokoju ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- daohar widzę Cię na pasku dostępnych Pisz co tam u Was
|
||||||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Diorisha w takim razie
za wizyte I gratuluje pieknej wagi malenstwa.Ja wczoraj wieczorem stwierdzilam ze do terminu chyba nie dotrwam. Nie dosc ze mam to rozwarcie to jeszcze brzuch mi sie tak spinal ze mialam problemy zeby wstac z lozka albo zmienic pozyje. Maly chyba jest bardzo nisko bo czesto boli mnie krocze przez co chodze jak kaczka. I gdyby nie jego niska waga to bym sie nawet cieszyla ale martwie sie ze nie zdazy dobic do tych 2,5kg... |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
byl moj gin (jak dobrze miec go tutaj).. na poczatku zazartowal, ze taka akcja wczoraj byla
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Diorisha - ale udana wizyta :thumbup:
Pszczoua, Ladan - na pewno bedzie dobrze, trzymam kciuki ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Postawiłam wszystkich w stan gotowości, przez to, że do TŻ nie mogłam się dodzwonić. Właśnie dzwoniła teściowa, że wszystko ok, teść odwiózł go do pracy... Jeszcze powiedziała, że go opieprzy, że mnie można się do niego dodzwonić. Napisał mi sms'a przed chwilą, że jest bardzo zmęczony... Ehs... Mam wyrzuty sumienia, że go wczoraj ciągnęłam na IP - 4 dni w pracy pod rząd po 12h + dzisiejsze 4h snu i znów do pracy
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niektóre kobiety rodzą, chociaż się skurcze na ktg nie rysują ![]() Pamiętaj, siła spokoju! Ja znów wstałam jakaś nie do życia, najchętniej bym poszła dalej spać, ale mały terrorysta zarządził wstawanie
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadanku ![]() Diorisha - gratki za wizytę Super, że z łożyskiem jednak wszystko dobrze. Na pewno jesteś spokojniejsza ![]() Ladan - biedaku, trzymaj się tam Agusia - czy ty z tą nerką nie powinnaś być w szpitalu jednak, bo to jakoś poważnie brzmi? Pszczoua - oby maluszek jeszcze podrósł, żebyś już mogła spokojnie rodzić Nephelim - jak tam skurcze po nocy? Skoro już jesteś gotowa do rodzenia, to oby się rozkręciło
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonil Dawid na chwile i pytalam czy sie stresuje.. on sie zasmial i powiedzial, ze teraz ma tyle na glowie i tyle mysli ze u niego tylko stres stresuje stres
ale jest najukochanszy mowi ze sie ciesy i nie moze sie doczekac jak bedziemy miec wlasna dzidzie taka jak te co tu placza i jezdza po korytarzach i ogolnie tak mnie wspiera jak nikt inny---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- matall tylko szkoda, ze te moje niby przepowiadacze sa tak bolesne jak te porodowe prawie
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie popatrzyłam na pierwszą stronę na daty OM i TP w okolicy mojego i widzę, że każdy gin sobie liczy TP jak chce, bo np. Nephelim miała OM 4 dni po mnie, a TP ma 2 dni przede mną i ogólnie każdy ma inaczej jakoś
Ale jak widać dzieciaczki i tak wyjdą kiedy chcą
|
#2088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
TŻ zadzwonił i powiedział, że w nocy jak wracał, to jeszcze mu w bok samochodu sarna przytarła ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
Moja mama też wczoraj jak była z nami na IP, a potem na oddziale ginekologicznym, to aż łezki w oczach miała jak widziała te ciężarne kobitki i dzidziusie
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że są nieregularne! Damy radę ![]() Cytat:
|
|
|
#2090 |
|
BAN stały
|
Mdli mnie...
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- http://bebzol.com/pl/--Kochanie-dlac...zm.123373.html heheheheheeh he |
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:38 |
|
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze śmieszna sprawa, ja byłam taka "omdlała", że nawet nie miałam siły głowy trzymać w pionie, jak mnie wzięły na zakładanie wenflonu, to TŻ się pyta czy może wejść do mnie, a one do niego "NIE!!!"
Prawie go zakrzyczały... Głupio mi było, że ktoś tak traktuje mojego męża... A potem do mnie z tekstem, czy się boję igieł, ja je mówię, że owszem i, że ostatnio jak tu byliśmy to pozwolono TŻ trzymać mnie za rękę w czasie zakładania wenflonu... To ona do mnie z tekstem "A kto za panią urodzi?! Mama czy mąż?!" To ja jej, że mąż I już był spokój. Ogólnie wiecie czemu mnie nie zostawili? Bo nie mają wolnych miejsc Gin do mnie z tekstem, że chyba widzę, że pacjentki leżą już na korytarzu... Dobrze, że nie będę tam rodzić...
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia - a nie możesz pojechać do innego szpitala?
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TP to jak plan. Plan należy mieć, żeby móc go zmieniać
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie agusia czemu nie pojechalas do innego szpitala?
inwersjo zapomnialam Ci podziekowac za wczorajsze slowa!!!
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
urodzila ktoras?
![]() a tak serio pisalyscie cos o planach porodu. ja sobie w zeszlej ciazy zrobilam planik ze fiufiu! i okazalo sie ze niepotrzebnie bo u nas maja ankiete. polozna albo daje do czytania albo sama czyta i odznacza tak/nie (zalezy jak idzie porod, ja bym nie dala rady juz czytac...), potem podpis i po krzyku. wenflon wkladaja. na moje pytanie po co odpowiedziala ze jak kroplowka potrzebna lub oxy podczas porodu to szybciej wbic sie w wenflon niz szukac zyły u wierzgajacych pacjentek czy meczonych bolesnymi skurczami. wiem tez ze tna na skurczu krocze ale to tylko 30% przypadkow, reszcie wystarczy ochrona krocza. oczywiscie - na zyczenie tną tak samo golenie i lewatywa - nie sa standardowa procedura.niestety ze wzgledu na starosc mojego szpitala nie moze tu byc wanny do porodu (prysznic jest - nie korzystalam, nie zdazylam, ale kolezanka mowi ze daje ulge), bo potrzebny jakis specjalny szybki spust zeby wrecz w sekunde wode wypompowac jak cos jest nie tak. chyba miewam juz przepowiadacze. maz sie stresuje
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka w niedzielę miała cesarkę, 14 dni po TP, bo mała nie chciała wychodzić nawet po wywoływaniu, to był już skończony 42 tc...
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
![]() cześć Wam, tyle mnie nie było, że wstyd się nawet odzywać ![]() niech pomyślę u nas wszystko dobrze, mała na ostatnim usg wyszła dwa tygodnie większa niż wynika z OM w lipcu było troche strachów że sie za szybko wybiera do rozpakowania wiem dostałyśmy luteinę i się oszczędzałyśmy, a teraz jak by się chciało już rozpakowywać to robi zmyłki przepowiadaczami tym bardziej że chciałabym uniknąć cc, a w terminie OM może dobić do powyżej 4 kg, a to już podobno wskazanie do cesarkiczekamy
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
oooo jaaaa... weszlam na chwile i widze ze ciezka noc i popoludnie za nami
trzymajcie sie dzielnie szpitalowiczki.... kurcze nie czytam innych watkow ale zastanawiam sie czy tylko nasz taki obfity w przypadki czy to normalne....ja tez nie lubie wenflonow..... a juz najbardziej jak mi wbija i nie wiadomo po co... teraz ostatnio mialam wenflon prawie 3 tyg...chyba w 4 roznych miejscach bo co raz zaczynal przeciekac ehhhh.... u mnie poki co dolegliwosci brak tfu tfu...wczoraj tz praktycznie dokonczyl kuchnie (tzn jeszcze trzeba nakleic cos na sciane, poprzybijac listwy itd ale to pozniej, na spokojnie), ja posprzatalam duzy pokoj, porozkladalam ciuchy bartka w komodzie - pachnie mi w domu dzieciem ![]() tylko wkurzaja mnie z dostawa lodowki... zamowilam 7 sierpnia i pisalo ze towar dostepny od reki ale z uwagi ze musi ja przywiezc 2 chlopow to dostawa trwa od 7 do 14 dni...wczoraj juz sie wkurzylam i dzwonie do sklepu co z ta lodowka, to mi mowia ze od 15.08 jest na magazynie hermesa niedaleko nas... a dzis dostaje maila z mozliwoscia sledzenia przesylki i znow pisze ze moze to potrwac 7-10 dni...nie wiem czy to wina sklepu czy przewoznika ale jeszcze wyjdzie na to ze wprowadzimy sie bez lodowki... tfu tfu... |
|
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepiej się nawet poczułam po tych kroplówkach. Dziś jestem taka zmęczona, bo w sumie wczoraj zjadłam kanapkę z serkiem, którą zwróciłam... Potem już tylko herbatą i wodą wymiotowałam. Mam ogólnie jakąś niechęć do jedzenia
Chyba się boję, że znów zwymiotuje. W razie czego mam jeść tylko sucharki. Gdyby coś się zaczęło znów dziać, to oczywiście jedziemy na IP, tyle, że już wytrzymam i wtedy pojedziemy do Pyskowic tam gdzie będę rodzić - to 3/4 drogi więcej ode mnie niż do Starych Tarnowic, dlatego tam pojechaliśmy. Te wstrząsy w samochodzie podczas jazdy były nieznośne, torebka w ręce i rzygańsko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Oczywiście kosztów więcej.Nie wiem po cholerę ciągaja ludzi którzy nic nie zarabiają,Poza tym mąż nawet już nie ma licencji.
Dostałam nifuroksazyd 200 hasco, węgiel w tabletkach i nospę. Z dzidzią ok, ale coraz uparciej degraduje prawą nerkę

Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze... 

.
) bo On nie widzi absolutnie żadnych powodów do niepokoju
za wizyte 

Ale jak widać dzieciaczki i tak wyjdą kiedy chcą
Prawie go zakrzyczały... Głupio mi było, że ktoś tak traktuje mojego męża... A potem do mnie z tekstem, czy się boję igieł, ja je mówię, że owszem i, że ostatnio jak tu byliśmy to pozwolono TŻ trzymać mnie za rękę w czasie zakładania wenflonu... To ona do mnie z tekstem "A kto za panią urodzi?! Mama czy mąż?!" To ja jej, że mąż