|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() za umiejetnosci ![]() no i spryciula z tym fotelikiem ![]() Cytat:
) a jakby bylo jak na zdjeciu to bym musiala polowe obciac ![]() no i wspolczuje kochana ''marudzenia'' ale moze z wiekiem mu przejdzie Cytat:
Cytat:
![]() moze wy pomorzecie .... (pomysly w zalaczniku - oczywiscie jako napis Bedzie Emilian no i wrocilam - jak wyszlam po 11 to wrocilam o 17.30 haha. no ale bylam u Lekarza - 30 zeta za wizyte haha - bo Milus nie ma ''pesela'' - Diagnoza - Uczulenie ... mam nie podawac nic z owocow - tylko MM i ew Kaszka - przez 3 dni - potem sprobwac po 1-2 lyzcze dziennie - uuuuuuuuuuuffffffffffffff ff no i u fryzjera - babeczki zachwycone Milusiem - akurat spal jak szlam sie zapytac - i bylo wole - wiec hop-siup na fotel - obudzil sie okolo 10min przed koncem tniecia - ale zajol sie Mietoszeniem Zenona - przy czym gugal - plu hahateraz jest z babia Ania na spacerze ![]() |
||||
|
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie się podoba drugie serduszko ![]() i fajne włoski
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę mieć 3 Cytat:
a mi się najbardziej podoba 3
|
|
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu taka różnica w dole? (tak z ciekawosci pytam- bo ja jak tyje to mi idzie w dupe i uda i o ile w pasie zapnę 36 to ciężko się zmiescić dupskiem i udami i musi byc 38) czym masz włosy zrobione? (farba) Cytat:
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
a jesli mogę wiedzieć - ile taka "przyjemność" kosztuje
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
ja za mojego - baranko-motylka rok temu zaplacilam az 130 zlotych
![]() teraz okolo 200-250 bedzie jesli zdecyduje sie ana ''kolorowy'' - wszytsko zalezy od wielkosci w sumie mi sie podoba 3 ale nie wiem dok gdzie bym chciala je miec - choc 2 bym chciala np plecach - po drugiej stronie ''starego'' dziecko mi padlo - wypil az 20 ml !!!! no ale ja sie nie dziwie spal mi 2razy po 30min i cala godzine miedzy 16a17 a tak to caly dzien - pobudka o 6.30 ''na nogach'' ![]() |
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie przezyłam wieczór i poranek dzień pierwszy
Bylismy na placCH ZABAW, przy fontannie i w fikolandzie jutro Zalew i park linowy w lanach Nie jest zle, dzieci posluszne raczej i spokojne Nawet mi na reke, bo moge spokojnie cos np. ugotowac, a oni zabwiaja Kacpra![]() I dziekuje za odp o spaniu i karmieniu po powrocie do pracy. Dzis bylismy tez u mojej mamy i sami rowiesnicy Kacpra Pod rodzicami mieszka chlopiec 1 dzien starszy, w bloku obok 3 dni mlodzy, a dzis poznalam dziewczyne z drugiego bloku obok z córeczka tydzien mlodsza same marcowe dzieci będzie sie miał z kim KAcpuś bawić![]() ide pod prysznic paaa Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-08-19 o 21:08 |
|
|
|
|
#4148 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Kuba zabawia Ninkę i Roszka, albo Kuba i Ninka zabawiają Roszka.
|
||
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
hej, wieki mnie tu nie bylo.. brak czasu.. moze cos nadrobie hmmm
|
|
#4150 |
|
Kniaginia
|
Hehe, ostatnio niewiele jest do nadrabiania...
Przemogłam się dzisiaj i przetransformowałam wózek na spacerówkę na płasko. Róża i tak była zainteresowana głównie zabawką albo spaniem. |
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamietam czasy pedalowy - moja mama szla zapisywac az 5 dzieckow razem ze mna - ja lukasz i potrek z 1kaltni i ola z karolina po klatach obok - i nie bylo problemu z porzyeniem zeszyty hahaha
|
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm pewnie facebook ![]() kurcze ciekawe czy nasza spacerowke mozna klask na plasko, bo moj synio juz sie w wozku prawie nie miesci.. smiesznie to chyba bedzie wygladalo ![]() nasz synek skonczyl 4 miesiace i posmakowal troszke marchewki, czas leci jak szalony.. budowa idzie do przodu, ale ciagle cos.. mysle o zakupach dla malego, jesienne porzadki sie u mnie wczesnie zaczna, aby przed powrotem do pracy bylo wszystko na glansss
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kiedy do pracy wracasz?
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-08-19 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - sa - i odwiedzaj nas czesciej ![]() ide spac - choc cisnienie mam milion na trylion ![]()
|
|
|
|
|
|
#4155 |
|
MBZ♥
|
hej
Oliwka, mam pytanie do Ciebie, czy w Twojej moodsowej gondoli też budka się tak na wybojach wypina?-te zatrzaski białe co mają ją blokować trzymają dobrze? bo u nas byle podjazd i budka odblokowana ![]() Maria, za wizytę lekarską, i za spacerówkę![]() Lunka, ja bym wróciła uwagę kuzynce nie z fochem czy naganą ale z troską![]() kmagg, przestraszyłam się Twojego wpisu odnośnie monitora, mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() za skończone miesiące, wagę, wzrost, szczepienia, umiejętności![]() Monika_kag ![]() Nyaa, mam nadzieję, że to chwilowy kryys i wyjdziecie na prostą szybko ![]() Agateczka, baty się należą Twojemu TŻ ![]() Nestelle brawa dla Twoich Pociech ![]() Strippi współczuję kłopotów z ręką ![]() Moderna, ciekawe podejście tam u Was i wielkie dzięki za polecenie bobyKasiu pięknie wyglądasz ![]() Wszystko nadrobiłam ale, że mi zeżarło całego posta to :/Roszpunka to urodzona Wczasowiczka na plaży na widok morza zaśmiewała się do lez jeden dzień był marudny ale to przez ząbek-bo mamy już 2
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Dziewczyny ja też nie mam czasu na pisanie, bo zajmuję się ślubem i przeprowadzką, jaka nas czeka. Masa roboty z tym ![]() Ale podczytuję Jak się ogarniemy (a pewnie nieprędko ) to powrócę do pisania z Wami. Strippi, jesteś dla mnie WIELKA! Podziwiam za samozaparcie, dyscyplinę i wytrwałość! Ja nie mogę 10 kg schudnąć bo zwyczajnie motywacji i chęci brak, dlatego jesteś dla mnie mistrz! ![]() Choć już postanowiłam, że jak tylko dojde do siebie zdrowotnie będę ćwiczyć z Ewą i się lepiej odżywiać. Buziaki! |
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ehh tęsknie za nocami, kiedy mi dziec zasypiał o 20, budził się o 5 i potem spał ze mną do 10... Ciekawe z tym okresem... Cytat:
![]() Mój się zaśmiał jak mówiłam do niego "ty łobuzie, dlaczego nie chcesz spać?" - nasze dzieci chyba lubią takie "pieszczotliwe" zwroty ![]() Cytat:
za ząbek!Kasia - rudy?
|
|
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się u Was dzieje?? Cytat:
Cytat:
ciamkanie cyca i odwracanie się z zaciskami też znam. kiedyś zrobił sobie zabawę, zasysał cycka i ciągnął aż usłyszał pyk!... musiałam mieć refleks i w porę reagować. albo ciągnął cycka, odchylał główkę a rączkami odpychał od siebie zdarzyło mu się też złapać cycka, zacisnąć i szarpać na różne strony jak pies kość... wyjątkowo kreatywny był przy cycu.. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
MODERNA mój z cyckiem robi tak samo. Nie wiem czy tak na koniec karmienia zaciska te dziąsełka czy jak ale tak samo mnie boli jak nie powiem co!!!
Ja mam monitor oddechu ale nie sprzedaję bo sama używam od czasu do czasu jak mały wyjątkowo śpi u siebie. Kupiliśmy go 8 lat temu jak urodziła się córa bo ona w szpitalu jeszcze miała dwa bezdechy niby. Jest tylko jeden szkopuł....że trzeba wiedzieć co zrobić jak ten monitor się włączy. Mnie dopiero ratownik medyczny uświadomił, że rodzice nie wiedzą co zrobić jak dziecko przestanie oddychać. Byłam nawet na kursie z pierwszej pomocy... Dziewczyny ja Was podziwiam, mi się za bardzo ćwiczyć nie chce a 10kg powinnam jeszcze zrzucić przed kolejną ciążą.
|
|
#4160 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Pierwsza? Co to się dzieje... Cytat:
Ale to pogrubione - rzeczywiście kreatywny |
|
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
fryzurka śliczna Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny ząbek i za udane wczasy, u nas Karol patrząc na morze usypiał
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nie no zaraz się pchlastam dwa razy pisałam i odświeżyłam po 1 razie i znowu pojawił mi się komunikat Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania. Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji. nie mam już czasu pisać trzeci raz BYou nie nam się budka nie otwiera, porządnie trzyma i te zatrzaski nie puszczają. później postaram się jeszcze raz odpisać bo zmykam niedługo do fryzjera. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Maria moja Anielka tak jak Róża robi tyle że główki nie podonosi ale buja się sama w foteliku ![]() BYou za drugi ząbek dla Roszpunki ![]() Alliw Jasio śliczniutki słodziaczek Strippi ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Pisała jeszcze o nie spaniu małej i karmieniu i zastanawiam się czy jej na noc nie zacząć podawać mm ale ten temat później rozwinę bo sama nie wiem od dwóch tygodni nie żyję pobudki nocne mnie wykańczają zależy od nocy co 1-1,5 lub co 2 lub co 3 godziny i tak na przemian każda noc inaczej. |
|
|
|
|
#4163 |
|
Kniaginia
|
Laski, podpowiedzcie, co zabrać w podroż jeśli chodzi o dziecko oczywiście.
Jedziemy na tydzień do głuszy. Mamy zamiar kupić nosidło (mimo, że nie można nosić tyłem do siebie, może na plecach się da, a może nawet z przodu tak, żeby Róża się nie odginała). No i jakieś specyfiki typu syrop przeciwgorączkowy, coś na komary. Co jeszcze? |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
4ta !!!!
Lejem kazdej po Coli - bo moj Milus konczy dzis 5 miesiecy ![]() Cytat:
za 2 zeby - no i Gratulacje za udane wakacje - odpoczywajcie ile wlezie ![]() - moze tak - moze nie :P hehehe. Milus wstal o 1.15 po tym jak padl nic nie wypijajac prawie do snu - potem o 4 i o 6.30 no ale udalo nam sie do 7.50 jeszcze dac - oczom odpoczac :P podczas snu hihi. ide cos zjesc - bom glodna
|
|
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4167 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Hehe, wiadomo. Choć cały czas myślę nad wózkiem i łóżeczkiem. Wózkiem nie będzie tam gdzie jeździć z powodu braku chodników, musiałby być terenowy, a to rzęch. Łóżeczko turystyczne z jednej strony by się przydało, bo Róża coraz bardziej bryka w nocy. Ale wózek plus łóżeczko i już więcej bagaży nie wejdzie do samochodu Jeszcze wanienka by się przydała.Właśnie, wyczytałam, że w 5 miesiącu warto obniżyć poziom łóżeczka. Obniżałyście? http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html |
|
|
|
|
|
#4168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
piękny tatuaż!!!!! no i Ty jaka L A S K A!!!!!
![]() Cytat:
Espiro lekki - znoszę go wraz z siedzącą Miśką ze schodów fajny jest, kółka skrętne i blokowano, szybko się składa, zajmuje mało miejsca no i jest ładny ![]() Brawo dla Różyczki!!! a z tym fotelikiem to sobie wymyśliła haha dobre! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka - mój mały praktycznie od zawsze wstaje co 1-2 godziny w nocy, ale moze u Ciebie to minie, skoro wcześniej było lepiej, wytrwałości
My wczoraj się szczepiliśmy, nawet nie było wielkiego ryku, maly dobija do 10kg, a położna mi każe mu zupki gotować, ja sie pytam po co?
|
|
|
|
|
#4170 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Bujający się fotelik przemieszcza sie po podłodze. Raz ją zostawiłam na środku pokoju, a przychodzę po jakimś czasie - fotelik stoi po łóżeczkiem.

by zęby wyszły już 

) to powrócę do pisania z Wami.
czasmi uda mi się cos podczytać Was ale z odpisaniem to już kiepsko.
05.07.2008