|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam melduje się po wizycie
Wszystko w jak najlepszym porządku maleństwo 9t1d ma 2,38 cm odwrócone plecami chciałam wrzucić zdjęcie ale coś mi skaner nie chodzi seduszko pieknie biło następna wizyta16 września a wszyscy już wiedzą mama się ucieszyła chcociaż była zawiedziona że mnie nie wyczuła teściowa nie dowierzała był brat tż-ta to powiedział że idzie się brać za robotę a reszta się cieszy właśnie porównywałam zdjęcia usg z Adasia to jego było robione 9t3d i miał 2,54 cm
Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-08-19 o 22:19 |
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)generaln ie leże, patzre na niego i jak co to podlatuje , jak muszę go podnieść, to robie to powoli i ostroznie i bardzo rzadko, przewijam go na podłodze...no i nie schodze z mieszkania, tż chodzi z nim na spacery bo mieszkamy na 4tym pietrze bez windy---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-08-19 o 21:55 |
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki leniuch z niego.
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej. Duzo sie dzieje... I smutnego i wesolego u Was kochane. Rak, czy inaczej przesylam Wam mic pozytywnych mysli.
U mnie kolejne samodzielne USG- male ma od czubka glowy do pupy juz 6,4 cm- rosnie jak na drozdzach. Widac nozki, raczki, nisek, kredoslup i chyba cos dynda miedzy nogami. Trzynasty tydzien leci. U mnie na stojaco, bez ubrania powoli zaczyna byc widac brzuszek. Pracy w pracy tak duzo, ze nie wyrabiam. Chyba skonczy sie na zwolnieniu... Szef nie widzi problemu. Lece spac, bo 6 pobudka i potem 9 godzin biegania. Buziaki
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem taką panikarą, że co tydzień bym chodziła na usg, aż mój gin się ze mnie śmieje
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięn dobry
Czy mogę się przyłączyć? Termin porodu wyznaczony przez program na razie mam na 27 kwietnia, więc chyba się łapię do tego wątku 14.08 zrobiłam test i wyszła bardzo blada druga kreska, ale była 15.08 również taka sama sytuacja 16.08 - beta 151,35 19.08 - beta 464,38 Dziś na pamiątkę zrobiłam test - dwie grube krechy To był nasz 2 cykl starań. W maju odstawiłam tabletki ![]() Pierwszą wizytę planuję za dwa tygodnie, kiedy już to na USG będzie widać serduszko
|
|
|
|
#2318 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mały rośnie jak na drożdżach Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę |
||||
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Wczorajsza wizyta była mega Wiek ciąży zgadza się z @ i z usg, 5t6d. Nie wiem jak ja to wcześniej liczyłam że tydzień później mi się wydawało ![]() Widziałam pulsujący punkcik! Prawie się popłakałam! Progesteronu mam nie brać (zalecenie poprzedniego gin) bo wszystko jest w normie. Mam zrobić podstawowe badania i pokazać się na wizycie za 3 tygodnie, wtedy założymy kartę ciąży. Mąż trochę zawiedziony że to nie bliźniaki, no ale jemu nigdy nie dogodzisz O terminie nie rozmawialiśmy, pewnie na następnej wizycie się dowiem.
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się po wizycie od gina
z maleństwem wszystko w porządku. 6tc4d. nie mam specjalnych zaleceń oprócz kwasu foliowego, zakazu fikołków, skakania, sauny itp. wczoraj siedziałam taka rozanielona cały wieczór następna wizyta za tydzień, wtedy jak wszystko będzie dobrze to bd miała zlecone badania. choć trochę się dziwię, że tak co tydzień teraz data porodu jeszcze nie określona.l4 nie dostałam. nawet o nie nie pytałam. ale TŻ stwierdził w pracy, że nie wracam dopóki nie będzie dla mnie odpowiedniego stanowiska i koniec. także zobaczymy co będzie dalej
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Michiru czyli ty krótko przede mną będziesz miała termin! Ale czad.
A jak dziewczyny kwietniowe się czujecie?To dopiero początki i łudzę się że później będzie lepiej bo na razie jest kiepsko... Mdłości i senność mnie wykańczają... Mąż twierdzi że jestem mega nerwowa, ale ja tego jakoś nie zauważyłam
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie i gratuluje kreseczek
Stare mamusie tez witam U mnie po staremu,jakos leci..Jesli nie jezdze autem,to czuje sie nawet dobrze...Pare dni temu zaliczylam drugi i to w dodatku na cudzy zywoplot nie dolecialam do trawnika Mam nadzieje,ze nikt tego nie widzial Tz stara sie jak moze ale mi to nic nie pomaga...Milego dnia dziewczyny |
|
|
|
#2324 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę. Czy chodzisz prywatnie czy na fundusz, bo wizyty co tydzień to rzeczywiście szaleństwo jak dla mnie![]() Cytat:
mnie dopadają nie tyle nastroje depresyjne co takie nerwy, że mąż ledwo ze mną juz wytrzymujeEdytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:42 |
|||
|
|
|
#2325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisujcie się dziewczyny na listę, bo ja co jakiś czas sobie zerkam co która i kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Gratulacje dla wszystkich z dobrymi wieściami z wczorajszych wizyt ![]() Michiru dlaczego kolejna za tydzień? Juliette25 witaj
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przywitanie.
Moja beta wzrosła przez 72 h o 200% Nie mogę się doczekać tej pierwszej wizyty - bardzo jesteśmy z mężulkiem podekscytowani. Jakie miałyście pierwsze objawy zanim zobaczyłyście dwie kreski?
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pierwszym objawem były bóle jajnika, po owulacji w dodatku, aż się zastanawiałam czy mi się przesunęła, potem w 20 dc plamienie implantacyjne, ból piersi i odczucie, że są takie delikatniejsze.To w zasadzie wszystko, następne objawy ujawniły się już po teście
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy i jedyny objaw to ból piersi
po kąpieli jak zaczęłam się wycierać ręcznikiem to mnie zabolały i tak zostało. Gdyby nie to bym nie podejrzewała, bo okres jeszcze mi się nie spóźniał. Ból jak do @ więc myślałam, że po prostu zmieniły mi się objawy okresu. W dniu spodziewanej @ zrobiłam test i był baaardzo pozytywny, na drugi dzień beta ponad 1000 i już wiedziałam
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie zwróciłam zupełnie uwagi na żadne objawy. Ten cykl był akurat cyklem w którym odpuściłam starań. Pojechaliśmy z mężem na wczasy i byłam taka zaaferowana tym co się dzieje że zupełnie to pominęłam. Jak nie dostałam @ w normalnym terminie to wiedziałam o co chodzi. Test zrobiłam po tygodniu, chociaż wtedy zaczęły mnie już pobolewać piersi i zaczęłam się robić bardziej senna. Ale to chyba wszystko.
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Ja zanim sie jeszcze dowiedzialam,ze jestem w ciazy,to juz bylam bardzo senna i zle znosilam slonce...Wszystko wizalam z choroba (zapalenie pecherza moczowego),bo jak inaczej
Przeciez bylam w Egipcie,gdzie temp. wzrastala do 50st. a ja w polskim sloncu wysidziec nie moglam a przyjaciolce na wizytach w kawiarni przysypialam |
|
|
|
#2333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta u mnie za tydzień, żeby dokładnie określić tp ![]() Cytat:
A rada mojego lekarza - jeść mało, często i zimne, ale na mnie zimne nie działa Cytat:
|
|
|
#2334 |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Zadnych objawow, co wiecej miesiaczki miewalam malo regularnie wiec nic nie podejrzewalam...
Prowadzilam pierwszy wykres na ovufriend i z niego wynikalo ze powinnam miec juz okres wiec tylko dlatego test zrobilam - ale wtedy myslalam ze to z wykresem jest cos nie tak. A tu niespodzianka ![]() Gratuluje samych dobrych wiesci z wizyt ![]() Ja pojutrze... Nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
ja też już po drugiej wizycie. Maleństwo ma 3,4cm 10 tydzień ciąży, widziałam rączki, nóżki, rączkami tak pięknie dotykało buzi a tak się wierciło że lekarz nie mógł uchycić pozy do zdjęcia
3 września zapisałam się na badania prenatalne usg genetyczne i ten test podwójny niby nie muszę bo jestem młoda ale lekarz powiedział że warto nie martwic się tyle tygodni jeszcze i się uspokoić jeśli ma się pieniążki na to. Mdłości mi przeszły w zasadzie tylko na zapachy jakieś brzydkie mnie zbiera na wymioty i smażone mięso odpada. Brzuszek jeszcze ani drgnął. wysyp pryszczy na twarzy i plecach i 2 miesieczny już post od słodyczy ciekawe ile to jeszcze potrwa
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2013-08-20 o 10:53 |
|
|
|
#2336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba będziemy Wielkanoc spędzały na porodówce...
|
|
|
#2338 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tż ma rację, muszą dla Ciebie stworzyć stanowisko pracyCytat:
|
||||||
|
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
Ja w zasadzie nie brałam pod uwagę ciąży, bo miałam typowe objawy przed okresem. Byłam mega nerwowa i bolały mnie piersi i miałam ciągłe poczucie, że zaraz dostanę okres. Ale on nie nadszedł
![]() Jestem lekko podłamana. Nie mogę w ogóle spać. Biorę urosept na bakterie w moczu i przez to w nocy chodzę siusiać nawet 10 razy. Nie zdążę usnąć, a już mi się siusiu chce. I tak w kółko. Aż dzis w nocy prawie sie popłakałam, bo nic a nic nie mogę wypocząć. Potem budzą mnie mdłości około 6 rano i nie mogę już usnąć. W konsekwencji padan na twarz od 2otej. |
|
|
|
#2340 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najchętniej poszłabym już na zwolnienie, no ale z jakiego powodu? Że mi się spać chce? Muszę się jeszcze trochę pomęczyć, chociaż chęci osiągnęły 0...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

taki leniuch z niego.
Ja jestem taką panikarą, że co tydzień bym chodziła na usg, aż mój gin się ze mnie śmieje 

i to w dodatku na cudzy zywoplot
nie dolecialam do trawnika
Tz stara sie jak moze ale mi to nic nie pomaga...
Przeciez bylam w Egipcie,gdzie temp. wzrastala do 50st. a ja w polskim sloncu wysidziec nie moglam a przyjaciolce na wizytach w kawiarni przysypialam
Chyba będziemy Wielkanoc spędzały na porodówce...
Perfect Housewife