|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
u mnie też czasem słychać
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miałam usg, wód mnie
|
|||||
|
|
|
#2222 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
A z małym dzieckiem to spontan nie wchodzi w grę, wszystko musi być zaplanowane Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-20 o 10:58 |
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
co do płci dziecka to ja myślę, że jak już wiadomo co będzie to każdy się jara
mój mimo, że chciał chłopca to teraz też by się pewnie z córki cieszył jakby była ![]() a ja dla odmiany mam myśli, że jednak chyba jedno dziecko bym chciała mieć- sama już nie wiem się zobaczy może teraz tak mówię, bo się zsapałam tą ciążą
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia to ja jestem Twoim zupełnym przeciwieństwie, w moim wydaniu spontan prawie nie istnieje.
Nawet jak gdzieś jadę na wycieczkę (nie z biura podróży tylko sama organizuję) to muszę mieć zarezerwowane, w dodatku wiem wszystko jak dojechać, co i gdzie można zobaczyć, czym gdzie dojechać itp. Mapy też mam przestudiowane. I podziwiam Cię z tą wyprawką, bo ja trzęsę portami,że nie dotrwam do terminu cc I cieszę się,że mam wszystko bo siedzę teraz w tym szpitalu i nie mam pojęcia jak długo, a w dodatku nawet jak mnie wypuszczą to mogę tu wrócić...
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyjazdami mam tak samo, nie lubię jak za mnie coś organizują, wolę namiot, bo można go rozbić wszędzie, uwielbiam spontan ![]() Ale z wyprawka bym tak nie umiała, muszę mieć wszystko przygotowane miesiąc przed tp Jeszcze 8 dni, ale ostatnie pranie właśnie się pierze (moje tetry i flanelki, które zamawiałam ostatnio u rodzyneczek), w sobotę pakuję torbę (brakuje mi klapków pod prysznic tylko), a w przyszłym tygodniu pomyję butelki po Edziku, smoczki powyparzam itd. Pewnie i tak jeszcze przed użyciem raz pomyję, ale jak 2 lata leżały, to przyda się je odświeżyć Może potem jeszcze materiały z kołyski i wózka popiorę, bo w sumie 3 miesiące leżą i się kurzą.
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013,
Cytat:
nie mialam jeszcze sytuacji zebym nie miala gdzie umyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Eh pobrali mi dzis krew na te proby watrobowe bilurbine itd pod katem choleostazy bo mnie wszystko swedzi ale tak do zniesienia jeszcze a wyniki beda do 5 dni.. slyszal ktos cos o tym ?? Czy to tylko jak ktos sie drapie tak do ran czy moze tez lagodniej sie objawiac??
|
|
#2228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Mala nie kopie ale sie wypycha wypchenla noge ;D
|
#2231 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najchętniej bym pobyła w ciąży do 31 sierpnia i ani dnia dłużej Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-20 o 11:02 |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze niedawno szla taka lachona z brzuszkiem z kroplowka na strzala w krzyz a wlasnie wiezli dzidzie i szedl tatus...
|
#2233 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie zawsze tak jest, czasem ktoś się nie cieszy na daną płeć -przykład to ten mój kolega, któremu urodziła się córa... No i mam koleżankę, ma tp na listopad i bardzo chciała córę, ma mieć synka i jakoś od dwóch miesięcy nie może się z tego otrząsnąć. Oczywiście jak maleństwo się urodzi to nie będzie mogła sobie wyobrazić, jak mogła się nie cieszyć, ale póki co dołuje... Mój też na początku tak niezbyt... niby mówił,że fajnie,ale ja tego nie widziałam. A teraz widzę,że baaaaaardzo się cieszy. Zaczął się strasznie przyglądać dziewczynkom, nawet częściej bawi się z siostrzenicą niż z siostrzeńcem i ciągle się zachwyca,że będzie miał córeczkę
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Passion a u Ciebie jak z wyprawką?
Ja czekam na obchód i wyniki, zobaczymy co tam wyjdzie...
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spontan może być i z dzieckiem
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
wiec w normalnych okolicznosciach bym.juz wszystko miala ale w takich spontan mi nie.przeszkadza wiem ze.dostane karuzelke do wozka i lozeczka, laktator, butelki tylko musze smoczki dokupic, ubranka w ilosci duzej bo podobno nie starczylo 12workow prozniowych, wozek spacerowke, lozeczko turystyczne, podgrzewacz do butelek, jakies ochraniacze.na materac itp rzrczy ale nie wiem w jakim.to stanie jest i jak to wyglada wiec moze.sie.okazac ze i tak czekaja mnie wielkie zakupy poniekad to.troche odebralo mi radosc z zakupow ale za zaoszczedzona kase bankujemy krew pepowinowa i inwestujemy w szczepienia poza tym jak bede lachonem.juz to moze.sobie.kupie cos szalowego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2239 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
Dla mnie to jest duzy problem grzanie baniaków, żeby umyć tyłek i żeby umyć głowę.nie lubię też załatwiania sie po krzakach.Po prostu to nie dla mnie, byłam parę razy na takich wyjazdach, jeszcze jak jest pole namiotowe z łazienką to ok, ale tak na dziko to masakra, nigdy więcej.
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ladan trzymam kciuki żemy Malutka posiedziała jeszcze w brzuszku ![]() Co do wenflonu to miałam 2 razy w życiu. Pierwszy raz jak miałam to w ogóle nie czułam A jak ostatnio byłam w szpitalu to myślałam że umre z bólu, tak mnie bolało. A pielęgniarka na to jak jej powiedziałam że boli odpowiedziała że teraz dziewczyny są taakie delikatne i oczywiście nie przekuła mi w inne miejsce.Diorisha, Logoasia super, ze wizyty udane t_89 może jak nie czujesz ruchów jedź na ip, na ktg i będziesz spokojniejsza ![]() Matal normalnie masakra z tym szpitalem |
|
|
|
#2242 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja sie zbieram od miesiaca do zrobienia henny |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a ten kolega dalej świruje, że ma córkę?
a ja się zastanawiam czy sobie szmponem nie zafarbować włosów? bo one są chyba bez amoniaku, taki żeby po kilku mycia zszedł jakiś cimny blond/jasny brąz bym zrobiła to bym chociaż odrostów nie miała- sama nie wiem boję się sama farbować włosy
|
#2244 | |||
|
Zakorzenienie
|
ing, kwoty mam dośc wysokie, ale np nie mam za urodzenie dziecka
mąż ma ![]() Cytat:
![]() poproś położne, powinny Ci coś dać Cytat:
![]() patrzyliśmy na taki porządniejszy, większy namiot z męże, dla nas nie problem spać pod namiotem, ma to swój klimat, choć na kanarach all ecslusive też mi się podobało chciałam być miła Cytat:
![]() i Susanny ![]() w sumie to Ja-iki też nei ma ![]() ooo, a Katarzyna?! sporo Ich
|
|||
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie na dziko, musi być pole namiotowe z normalnym kibelkiem i dostępem do prądu ![]() Ale ja akurat pod namiotami to byłam tylko na południu-Włochy, Chorwacja. Jak jeździliśmy na wakacje gdzieś dalej to po drodze często kimaliśmy noc na jakimś polu namiotowym, ale wtedy to w jakichś domkach, bungalowach. Pamiętam jak miałam jakieś 10 lat, jechaliśmy do Hiszpanii i po drodze spaliśmy w Austrii w takim autobusie przerobionym na domek (nic innego już wolnego nie było)-stoliki tam były, łóżka piętrowe. Takie to było hipisowskie, ale przygoda
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-20 o 11:13 |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
hehe fajnie ze tyle osob i kazdy jest taki inny
ja mam nadzieje ze spontan bedzie z dzieckiem, a ze ty majac dziecko twierdzisz ze sie da to mysle ze.moja objazdowka samochodem po toskani w ciemno sie uda ![]() i oczywisice.kajak juz znalazlam taki model.ze.dziecko ma.siedzisko miedzy nogami rodzica, mam nadzieje ze.11miesieczny malec sobie.da.rade.z.siedzenie mznajomi byli z miesieczna corka tydzien na kajakach i dalo rade oczywisice kapali sie.w.rzece i spali pod namiotem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2248 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kiedyś trafiłam na post laski co żałowała, że nie poroniła jak się dowiedziała, że chłopak i twierdziła, że go nie pokocha.Dziecko umarło w 22 tc Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-20 o 11:16 |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Passion na wszystko mam, chodzi tylko o to, ze lozeczko jest nie rozlozone i nie sa pozabierane ode mnie rzeczy, Ale mam wszystko wyprane itp ( tylko nie przescieradla do wozka i lozeczka tz wypierze jak bede w szpitalu) musze tylko do szafek poukladac a tak to chyba juz mam wszystko z tego co sprawdzalam na liscie ekgm
torba spakowana do szpitala to najwazniejsze
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy ten sam termin porodu a ja daleko w lesie ![]() zaczyna mnie to stresować
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

a wczoraj rowno ze mna przyjeli kobiete do porodu i dzis rano widzialam jak wiezli ja na wozku za nia dziecko i dumny radosny tatus
a pamiętałam że niektóre z was później odstawiają

mój mimo, że chciał chłopca to teraz też by się pewnie z córki cieszył jakby była 

[/RIGHT]

Kurcze wypuszczą Cię w ogóle do domu przed porodem ?