Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 13:40   #1561
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość

Ja rozumiem, że można chcieć, żeby było jeszcze lepiej, ale nie trzeba przed pokazaniem ładnych włosów przez 5 poprzedzających postów narzekać jakie są brzydkie
Kojarzy mi się to z osobami które nigdy nic nie umieją przed egzaminem, a później zawsze dostają 5
Co racja to racja, ale w sumie nie do końca: moje w ogóle nei wyglądają ok tak jak bym chciała, ale w dniu zdjęcia byłam nawet z nich zadowolona
Żałuję, że w dniu rozpoczęcia szaleństwa nie zrobiłam zdjęcia

Amalia1989 ja też nie lubię przeczekiwać, myję wtedy kiedy widzę, że tego potrzebują i między bajki odkładam gadanie o wpływie częstości mycia na ich stan - to raczej środki użyte mają wpływ tak myślę.

Wczoraj po południu użyłam oliwki BD, potem mycie Ziai masłem kokosowym szampon, na to odżywka Garniera awokado karite i jedwab na końcówki - ten zestaw jest ok, a i olejowanie popołudniowe jest w porządku.
Dzisiaj mam problem, jedziemy z córką na jazdę konną, wiadomo kask zrobi swoje, jutro też mamy jazdę, ale za to jutro od 5.300 do 22.30 ma nie być ciepłej wody. I nie wiem myć dzisiaj jak wrócimy i potem w czwartek rano czy dzisiaj odpuścić znowu mam ciężki orzech do zgryzienia )
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:06   #1562
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
mało się udzielam bo od 15 siedzę na działce z rodziną, wróciłam tylko na dziś i jutro znów, stan moich włosów znów jest opłakany, niestety nie mam na działce ciepłej wody no i zostaje mi samo mycie i odżywka b/s, omo nie da rady, wczoraj jak wróciłam wieczorem myślałam, że się za nie wezmę a tu nici, nie mam wody do piątku;/ o zgrozo, to już wolę siedzieć w ukryciu z takimi włosami na działce....

a z tymi włosami to tak jak z figurą, zawsze chce się mieć lepszą hehe i włosy jak z reklamy
ja to nie wiem, jest u mnie w bloku dziewczyna, będzie miała z 20 lat, ma długie włosy i już długooo farbuje się na rudo, rudo-czerwono, widuję ją często i zawsze ma piękny kolor, zero odrostów, zero wypłowienia (tak jakby regularnie odświeżała kolor) a włosy śliczne jak z reklamy, błyszczące, gładkie.
Chyba ją kiedyś zaczepie jak ona to robi
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:44   #1563
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka
mało się udzielam bo od 15 siedzę na działce z rodziną, wróciłam tylko na dziś i jutro znów, stan moich włosów znów jest opłakany, niestety nie mam na działce ciepłej wody no i zostaje mi samo mycie i odżywka b/s, omo nie da rady, wczoraj jak wróciłam wieczorem myślałam, że się za nie wezmę a tu nici, nie mam wody do piątku;/ o zgrozo, to już wolę siedzieć w ukryciu z takimi włosami na działce....

a z tymi włosami to tak jak z figurą, zawsze chce się mieć lepszą hehe i włosy jak z reklamy
ja to nie wiem, jest u mnie w bloku dziewczyna, będzie miała z 20 lat, ma długie włosy i już długooo farbuje się na rudo, rudo-czerwono, widuję ją często i zawsze ma piękny kolor, zero odrostów, zero wypłowienia (tak jakby regularnie odświeżała kolor) a włosy śliczne jak z reklamy, błyszczące, gładkie.
Może nosi peruki?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:03   #1564
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ale wiecie dlaczego każda tak źle myśli o swoich wlosach? bo wiecznie w necie gazetach widzimy dziewczyny z tak pięknymi włosami przerobionymi w photoshopie mnie przynajmniej takie zdjęcia mega dobijają i się zastanawiam czy naprawde takie piekne zadbane zdrowe włosy istnieją? poza tym każdy jest wobec siebie zazwyczaj bardzo krytyczny
Ja jestem wobec siebie bardzo krytyczna, a jednak umiem realnie spojrzec na sprawe. Takie narzekanie na swoje wlosy, a potem pokazanie ladnych sugeruje, ze wlascicielka jest niedowartosciowana i dopomina sie o komplementy. Moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Nie wiem, może w niektórych przypadkach dziewczyny naprawdę sądzą, że ich włosy są brzydkie, ale chcą np. skonfrontować swoje wrażenie z opinią innych ^^? Ja bym zrobiła inaczej, tj. wrzuciła zdjęcie bez komentarza sugerującego cokolwiek . Na zasadzie "takie tam, z moimi włosami" .
Jasne, tak moze byc, ale po cholere tak narzekac?

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Co racja to racja, ale w sumie nie do końca: moje w ogóle nei wyglądają ok tak jak bym chciała, ale w dniu zdjęcia byłam nawet z nich zadowolona
Żałuję, że w dniu rozpoczęcia szaleństwa nie zrobiłam zdjęcia

Amalia1989 ja też nie lubię przeczekiwać, myję wtedy kiedy widzę, że tego potrzebują i między bajki odkładam gadanie o wpływie częstości mycia na ich stan - to raczej środki użyte mają wpływ tak myślę.
To mnie do furii doprowadza. Pisze: wlosy przetluszczaja mi sie bardzo szybko, MUSZE myc je codziennie. Odp.: sprobuj myc je co drugi dzien.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:11   #1565
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze do tyłka Ci nie sięgają mają potencjał a może jesteś jednak kręconowłosa?

hehe fajny wujek
od poczatku pisze ze mam krecone wlosy.
Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Piękna głęboka czerń Włosy śliczne, zadbane, ale widzę, że podobny miałam efekt po kallosie na samym początku... w ogóle ich "naprostować" się nie da, nie? Męczyłam się tak z dwa tygodnie chyba.
Ale chyba zle mnie kazdy zrozumial. Wlosy mi sie nie podobają poniewaz PRZESTALY SIE KRECIC ja nie mam prostych wlosow.
Ja rozumiem, że można chcieć, żeby było jeszcze lepiej, ale nie trzeba przed pokazaniem ładnych włosów przez 5 poprzedzających postów narzekać jakie są brzydkie
Kojarzy mi się to z osobami które nigdy nic nie umieją przed egzaminem, a później zawsze dostają 5 [/QUOTE]
ja nie wiem co tak naprawde Was obudzyło
pisałam wczoraj ze blyszczą. Ze sciecie spowodowalo ze wygladaja zdrowiej. Moj problem to to ze przestaly sie krecic.

A chcesz wiedziec dlaczeg narzekam ? DLatego ze moje wlosy wygladaja tak (albo i lepiej bo tu sa bez pielegnacji)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_002180.jpg (44,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002171.jpg (31,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03975.jpg (93,2 KB, 23 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:20   #1566
mandarynka882
Rozeznanie

prince-polo- WOW ale burza loków!!! myślę, że na podforum dla zakręconych dziewczyny obyte w kwestii reanimowania loków na bank by Ci doradziły co robić by loki się ładnie prezentowały i układały
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:30   #1567
gracieux
Zakorzenienie

można jeszcze dołączyć?

~I'm a hopeless romantic with a dirty mind~

90/2015
15/2016

gracieux jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 16:33   #1568
barylka666
Zadomowienie

gracieux pewnie, że tak

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:36   #1569
gracieux
Zakorzenienie

dziękiiii

potrzebuję motywacji w dbaniu o włosy, bo olejowanie u mnie leży i kwiczy
coś o moich włosach: farbowane na "mroźny kasztan", naturalnie "mysi" blond, długość do łopatek i zapuszczam, ostatnio podcinałam jakoś na wiosnę, a świadomie o nie dbam od końcówki zeszłego roku

~I'm a hopeless romantic with a dirty mind~

90/2015
15/2016

gracieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 16:38   #1570
barylka666
Zadomowienie

Napisz coś o nich, czego używasz, jakie one są

Stary 2013-08-20, 16:39   #1571
prince_polo
Zakorzenienie

robiłam kąpiel rozjasniającą by zejsc z czerni.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 16:58   #1572
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
robiłam kąpiel rozjasniającą by zejsc z czerni.....
I jakie efekty?

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 17:09   #1573
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
I jakie efekty?

jeszcze za bardzo nie widze bo od razu olejuje ale wydaje mi sie ze nic nie ruszylo nawet odrostów robiłam jak w przepisie, rozjasniacz garniera. Hmm. jak nie ruszy to ja nie wiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-20, 18:15   #1574
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o wybacz musiałam to przeoczyć
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:24   #1575
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
o wybacz musiałam to przeoczyć

zel lniany sie gotuje, jutro bede ugniatac zobaczymy czy odzyskam skret

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-20, 18:53   #1576
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka

Może jest włosomaniaczką?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:19   #1577
Aysell
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczyny, mogę dołączyć?

Potrzebuję motywacji, bo po niemal trzech latach dbania o włosy trochę mi jej brakuje... Zwłaszcza olejowanie marnie mi idzie. Trzy lata temu mocno wycieniowałam włosy [największy błąd...] i teraz próbuję z tego wyjść nie ścinając ich drastycznie od razu, tylko po kawałku, co pół roku. Za miesiąc miało być cięcie wyrównujące, ale włosy nie zdążyły odrosnąć i poczekam sobie do marca. Chociaż i tak mam dylemat, czy nie ściąć teraz dużo i tak dalej. W każdym razie chciałabym znowu o nie z zapałem dbać

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:40   #1578
siiesta
Rozeznanie

Cytat:

zel lniany sie gotuje, jutro bede ugniatac zobaczymy czy odzyskam skret

A ja już miesiąc nie robiłam! Dzięki że przypomniałaś, jutro zrobię.

Myślę, że siemię pomoże na skręt, ja zawsze po nim miałam prawie sprężynki ;-)

Szkoda,że to tyle zachodu z nim. Następnym razem jak będę robiła zamówienie z ZSK kupię konserwant co by mi się żel po 4 dniach nie popsuł jak zawsze ;-)
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:44   #1579
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość

A ja już miesiąc nie robiłam! Dzięki że przypomniałaś, jutro zrobię.

Myślę, że siemię pomoże na skręt, ja zawsze po nim miałam prawie sprężynki ;-)

Szkoda,że to tyle zachodu z nim. Następnym razem jak będę robiła zamówienie z ZSK kupię konserwant co by mi się żel po 4 dniach nie popsuł jak zawsze ;-)

Oo ja także zapomniałam o "glutku", jutro albo pojutrze zrobię go

Stary 2013-08-20, 21:08   #1580
_ruDzik
Raczkowanie

O tak dziewczyny, wujek jest świetny A tym komplementem to mnie na prawdę podbudował

Cytat:
Nie obraźcie się dziewczyny, ale śmiać mi się chce, gdy połowa z nas mówi jakie to ma okropne, zniszczone włosy, a później wstawiacie zdjęcie ślicznych, błyszczących włosów, których można pozazdrościć.
Mi też Ja swoje włosy uwielbiam, mimo że nie są idealne. Staram się o nie dbać najlepiej jak potrafię i to daje spore efekty

prince_polo, jestem zakochana w Twoich włosach! Zawsze chciałam mieć mocno kręcone, a robią mi się tylko lekkie falki
Za to są bardzo podatne na układanie. Chcę żeby były proste - rozczesuję po myciu i są proste, chcę skręt - wypaćkam je jedwabiem, serum arganowym lub pianką, zwinę w koka i po minimum godzinie się kręcą.

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:52   #1581
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

moje włosy chyba lubią proteiny, w końcu poskromilam mój puch maseczka z żółtka, ktora trochę zmodyfikowalam

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 06:44   #1582
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny, mogę dołączyć?

Potrzebuję motywacji, bo po niemal trzech latach dbania o włosy trochę mi jej brakuje... Zwłaszcza olejowanie marnie mi idzie. Trzy lata temu mocno wycieniowałam włosy [największy błąd...] i teraz próbuję z tego wyjść nie ścinając ich drastycznie od razu, tylko po kawałku, co pół roku. Za miesiąc miało być cięcie wyrównujące, ale włosy nie zdążyły odrosnąć i poczekam sobie do marca. Chociaż i tak mam dylemat, czy nie ściąć teraz dużo i tak dalej. W każdym razie chciałabym znowu o nie z zapałem dbać
Też kilka lat temu schodziłam z cieniowania. Droga przez mękę.. Obecnie mam prościutkie włosy

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Oo ja także zapomniałam o "glutku", jutro albo pojutrze zrobię go
Ja dzisiaj nakładam
Stary 2013-08-21, 06:58   #1583
siiesta
Rozeznanie

Poszłam ostatnio do sklepiku kosmetycznego kupić coś do włosów. Zapytałam się o Ziaja Plantica a sprzedawczyni mówię, że jest, WOW, więc biorę ale opakowanie było inne. Ona mi na to, że już dawno zmienili opakowanie itd... GŁUPIA nie doczytałam nic na opakowaniu !!! W domu szukam tego wyglądu i wiecie co? Kobieta TĘ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja-jojoba.html mi sprzedała!

Więcej tam nie pójdę- ufałam jej ale widocznie niepotrzebnie, a za tę cenę mogłam mieć Glorię
Likwidujemy naczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 07:30   #1584
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj nakładam
Ja raczej też dziś, sama jestem w domu do popołudnia i przynajmniej nie będą się ze mnie śmiać jak będę robić glutka

Stary 2013-08-21, 07:32   #1585
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Poszłam ostatnio do sklepiku kosmetycznego kupić coś do włosów. Zapytałam się o Ziaja Plantica a sprzedawczyni mówię, że jest, WOW, więc biorę ale opakowanie było inne. Ona mi na to, że już dawno zmienili opakowanie itd... GŁUPIA nie doczytałam nic na opakowaniu !!! W domu szukam tego wyglądu i wiecie co? Kobieta TĘ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja-jojoba.html mi sprzedała!

Więcej tam nie pójdę- ufałam jej ale widocznie niepotrzebnie, a za tę cenę mogłam mieć Glorię
Sprzedawczynie to tak zawsze... Ostatnio pytałam o szczoteczkę do oczyszczania twarzy,można ją w Rossmannie dostać a ona twierdzi,że nie ma takiego czegoś w ogóle,bo jej się pewnie poszukać nie chciało
Stary 2013-08-21, 07:40   #1586
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Sprzedawczynie to tak zawsze... Ostatnio pytałam o szczoteczkę do oczyszczania twarzy,można ją w Rossmannie dostać a ona twierdzi,że nie ma takiego czegoś w ogóle,bo jej się pewnie poszukać nie chciało
No nawet ja mam tę szczoteczkę i służy mi kuupę lat! Jest naprawdę niezastąpiona.

Nie no dawno nie kupiłam bubla, ale ta odżywka jedyne co narazie robi to naprawdę ładnie pachnie- gruszkami dla mnie.
Likwidujemy naczynka
Stary 2013-08-21, 07:46   #1587
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja jestem wobec siebie bardzo krytyczna, a jednak umiem realnie spojrzec na sprawe. Takie narzekanie na swoje wlosy, a potem pokazanie ladnych sugeruje, ze wlascicielka jest niedowartosciowana i dopomina sie o komplementy. Moim zdaniem.

Jasne, tak moze byc, ale po cholere tak narzekac?

Cytat:

Ale chyba zle mnie kazdy zrozumial. Wlosy mi sie nie podobają poniewaz PRZESTALY SIE KRECIC ja nie mam prostych wlosow.
Kojarzy mi się to z osobami które nigdy nic nie umieją przed egzaminem, a później zawsze dostają 5
ja nie wiem co tak naprawde Was obudzyło
pisałam wczoraj ze blyszczą. Ze sciecie spowodowalo ze wygladaja zdrowiej. Moj problem to to ze przestaly sie krecic.

A chcesz wiedziec dlaczeg narzekam ? DLatego ze moje wlosy wygladaja tak (albo i lepiej bo tu sa bez pielegnacji)[/QUOTE]

Rozumiem cię, ale pisałaś, że włosy są ogólnie do doopy, więc się spodziewałam gorszych. Zresztą nie chodzi tylko o ciebie, ale także o inne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
O tak dziewczyny, wujek jest świetny A tym komplementem to mnie na prawdę podbudował

Mi też Ja swoje włosy uwielbiam, mimo że nie są idealne. Staram się o nie dbać najlepiej jak potrafię i to daje spore efekty

prince_polo, jestem zakochana w Twoich włosach! Zawsze chciałam mieć mocno kręcone, a robią mi się tylko lekkie falki
Za to są bardzo podatne na układanie. Chcę żeby były proste - rozczesuję po myciu i są proste, chcę skręt - wypaćkam je jedwabiem, serum arganowym lub pianką, zwinę w koka i po minimum godzinie się kręcą.
No i właśnie to jest dobre podejście
Mi się moje włosy nie podobają, mam z nimi dużo problemów, uważam, że nie są moją ozdobą i zazdroszcze dziewczynom, które mogą cokolwiek zrobić z włosami, fajnie obciąć czy spiąć. Cieszę się jednak, że w końcu się zaczęły odwdzięczać za poświęcony im czas

Zrobiłam fotę swoim włosom. Jak się zbiorę w sobie to wam pokażę.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:02   #1588
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem cię, ale pisałaś, że włosy są ogólnie do doopy, więc się spodziewałam gorszych. Zresztą nie chodzi tylko o ciebie, ale także o inne dziewczyny
no bo dla mnie sa do dupy. Miekkie owszem, blyszczą. Ale grzywka odstaje a raczej nie grzywka tylko to co odroslo po wyłysieniu. Ni jak przez to nie moge ich ulozyc.nCala fryzura czy prosta czy pokrecona czy taka nijaka wyglada zle.

ide zaraz myc glowe spalam z olejem z pestek winogron i maską z keratyną. I zobaczymy. Zel czeka tak więc mam nadzieje ze sie skręcą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-21, 08:30   #1589
Ephee
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cześć dziewczyny, można dołączyć? Od wczoraj odstawiłam prostownicę i jestem po pierwszym olejowaniu alterrą. Potrzebuję motywacji do dalszej walki o swoje włosy, bo jestem po rozjaśnianiu, chociaż teraz mam już swój naturalny kolor, średni blond.

Stary 2013-08-21, 08:30   #1590
CrystalNatasha
Rozeznanie

A ja jestem po umyciu włosów i muszę powiedzieć,że wypadanie się nasila... Nie wiem co może być tego przyczyną. Czekam na wizytę u lekarza,niech mi to żelazo przepisze. Piję siemię lniane,pokrzywę,skrzyp i teraz zaczęłam kurację z kozieradką a te cholery lecą... Może jestem przewrażliwiona,ale odkąd zaczęłam wcierać kozieradkę to mam wrażenie,że leci ich coraz więcej. Spotkała się któraś z Was z takim czymś?

A może to po prostu moje włosy reagują tak na koniec lata? Linieją czy coś? xD

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości