|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ryba na pierwszej stronie brakuje linka do poprzedniej, szóstej części
![]() Maz cos namawia na pizze : brzydal: |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
[QUOTE=niunia32;42353600] Kurde , gdzie ja mam takich znajomych ?
Cytat:
A ja trochę nie w temacie , ale mi się przypomniało przy okazji INNYCH dzieci ; widziałyście kiedyś tego małego ? Pali 40 fajek dziennie http://www.youtube.com/watch?v=k_Ba_CVRGc4
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Zapraszam na lody ![]() (wiem może mało apetycznie wyglądają ale smakują wyśmienicie) |
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
a sówka mojego projektu
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Trele_Morele;423547 81]
Cytat:
On nie pali tylko jaraaaaa jak stary |
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
kurcze ja jestem tyłu znów
pisałam w starym wątku lecicie z koksem dziewczyny
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś mi miał link do stronki allegro zaserwować
![]() Chyba że coś przeoczyłam
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
trele- nie sa tak ladne jak twoje.
Ale mialam juz od 3 lat jedna literke D i musialam podobne zamowic ![]() Mnie wykonczy ta koncowka ciazy.A tak bylo dobrze.A teraz oprocz skurczy, rwy kulszowej, dopada mnie jakas deprecha ![]() Taka lampke nocna kupilam, oprocz lampki solnej ktora juz tam stoi. Wylacza sie samoczynnie po 30 minutach.Mam tez lampke na czujnik ciemnosci. Musial byc slonik, bo Daniel tez ma, ale z wyswietlaczem gwiazdek na suficie i nie chcialam zeby byl zazdrosny, ze drugi synek ma cos innego.
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3496739zobaczcie jaki fajny: http://allegro.pl/carter-s-bawelnian...459362437.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No rób mi większy apetytCytat:
Duzy chłopczyk.Pięknie prezentuje się kącik dla Bruna ![]() Cytat:
A ja ruszam do sklepu, może upichce jakieś ciacho
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#402 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i L4, czekamy na wieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, że wszystko dobrze u Was Kącik maluszka śliczny ![]() Cytat:
![]() Super cena ![]() U nas dalej galimatias z wózkiem Tak się zastanawiamy czy jak byśmy kupili u nich, to w razie reklamacji oni są w stanie naprawić, czy i tak by do Polski odsyłali?? A cenowo to z Polski mnie tyle samo Grander wyniesie ![]() Małż mówi, że skoro mamy zamawiać z Pl to może jednak X-landera Mimo, że ze 200euro drożej wszystko wyniesie... chyba musimy coś wkoncu zamówić, bo inaczek będziemy się srać z tym wózkiem do rozwiązania Cytat:
![]() zeby się dało usg wywalczyć za gotowość Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Mało mi było,jeszcze rożka wsunęłam
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz teraz dzielić sprawiedliwie między synków prezenty ![]() Cytat:
![]() Dzięki,pooglądam sobie. Już zjedzone
|
||
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez szukam jakiejś lampki do pokoiku , takiej żeby gdzies tam sobie była , dawała lekkie swiatełko ale nie rozbudzała dziecka jak normalne swiatło . No i nie wiem co mam kupić .. Ten słonik jest jak duzy ?
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula popatrzyłam na pierwszą stronę i tam jest wpisane że mam wizytę 09.09 a wtedy nie mam napewno, więc jakiś błąd się wkradł
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to mam wiecznie problemy
|
|
|
|
#409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Grunt to wiedzieć czego się chce Kurcze fajny ten beżowy Xa szkoda tylko że nie ma przekładanego siedziska.Podobają mi się w nim bardziej koła niż w x move. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-20 o 18:42 |
|||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
ja już byłam zdecydowana a tu ten Euro Cart mi się w oczy rzucił... a kosztuje on ok 1200 zł za 3w1
![]() ja mam ze wszytskim problem z wyborem... a tu tyle decyzji do podjęcia w najbliższym czasie mnie czeka
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie koleżanka pyta czy mam załatwiony transport do szpitala w razie W ?
Pisze jej że nie , będziemy dzwonic na taksowke . A ona mi na to ; żebym się nie zdziwiła , i już teraz szukała taksówki która póxniej mnie zawiezie . Ona rodzila 7 tygodni temu i zanim znalazła kogos kto się zgodzil ją zawieść do szpitala minęła prawie godzina , bo podobno jak słyszeli że rodzaca do szpitala to mówili że nie maja takiego serwisu , i trzask słuchawką . Nie pomyślałabym chyba jutro poświęcę na dzwonienie po korporacjach .. Tu taka cisza a 20 podglądających ?
|
#412 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam brata Ryśka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłąm pyszne krówki i nie mogę przestać ich jeść
![]() Chcecie?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetne te pierwsze literki, takie inne niż widziałam do tej pory Lampa super ![]() Też bym chciała jakąś lampkę wiszącą na ścianę, ale tych Ikeowych u mnie nie ma i wogóle jakoś tu kiepski wybór, są takie stojące nocne albo żyrandole
|
||||||
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
trele-miesci sie na dloni.W sumie maly.Swiatlo daje takie (LED) ze wystarczy do karmienia piersia.Do przewijania bede pewnie zapalac solna, daje cieple, delikatne swiatlo. A w kontakcie jest tez lampka z czujnikiem swiatla,zeby w pokoju nie bylo zupelnie cieplo i zebym sie nie zabila w nocy probujac doleciec do lozeczka
Przeczytalam, ze pomiedzy 28 a 32 tygodniem nastepuje skok rozwojowy i dziecko podwaja wage.Stad te uczucie ciasnosci w brzuchu i ze nie ma miejsca.Tak jakby brzuch nie nadazal za dzieckiem.Bo mam wrazenie,ze on nie rosnie a dziecko chce mi wylezc przez skore. Ale mam dola.Normalnie dobija mnie ze jestem taki len i nie mam na nic sily i motywacji. Nie mam ochoty bawic sie z malym, no nic kompletnie. A on mi juz po scianach chodzi.Bylam z nim jedynie na rowerku i juz to bylo ponad moje sily. Co wstane, to od razu ciagniecie w dol. Mam nadzieje,ze po 32 tygodniu bedzie lepiej..Myd.eza wyslalam po zakupy, bo tez nie mialam sily.Az mi wstyd Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-20 o 18:48 |
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek ja na lody chętna mimo że u nas pada
![]() Cytat:
Kto ma wizytę 9.09. Widzę, że znowu temat wózków na tapecie, u nas w dalszym ciągu nma pierwszym miejscu x-lander move i nadal nie wiem czy używany czy nowy bo ludzie na allegro używane z gondolą wystawiają po 1600-1700 a znalazłam taki 2w1 nowy za 1800 niecałe. Myśleliśmy na początku, żeby nie kupować gondoli, ale tak czytałam i zalecają, żeby z maluszkiem do 6-7 miesiąca jeździć w gondoli a to już maj- czerwiec i spacer na pewno będą. |
|
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
Hej
W tak zwanym międzyczasie wrzucam kilka zdjęć które obiecałam z amerykańskiego szopingu Pierwsze zdjęcie to łowy z lumpka a reszta z szopingu. Resztę zdjęć wrzucę później bo co chwila Tż potrzebuje asystentki do remontu więc rozumiecie....
Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-08-20 o 18:49 |
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oglądałam bodajże wczoraj wiadomości i mówili co jeśli kobieta urodzi np. w samolocie, jedna podobno dla dziecka dostała stypendium na studia jakieś tam związane z lataniem, kobueta urodziła w restauracji to dostała dożywotni bon na obiady... To może się opłacić
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zwykle kupa podglądaczy a mało pisaczy
|
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby już masz konkretny upatrzony a coś się nagle pojawia i już zagwózdka Cytat:
nie wiedziałam, że to problem a daleko masz ten szpital od siebie??Nie mogą Was znajomi zawieźć?? |
||
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

KCIUKI DLA ANI 
Kawał chłopa CI rośnie . Zaraz sprawdze ile CI zostało do końca ale chyba nie wiele więcej niż mi .. 
Ślub 25.08.2012 

No rób mi większy apetyt

)
Już zjedzone
chyba jutro poświęcę na dzwonienie po korporacjach ..