Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 18:45   #2641
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Nie ja to biorę pod uwagę, bo mam leżące i juz jedną kontrolę za sobą
a to co innego, to trzeba się z nimi zakolegować
powiedz im następnym razem że pieczesz wyśmienite ciasta i jakby chciały wpaść to niech dadzą dzień wcześniej znać ,jak łakome to może na to pójdą

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:48   #2642
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do krwi pepowinowej, Blance pobieralismy juz wtedy wiedzialam ze generalnie jak cos ona sie dla niej nie nada, a z drugiej strony, co chwila cos sie zmienia w tej kwesti wiec jak byla mozliwosc pobrania to pobralam. Amelce nie bedziemy pobierac, bo ci co wczesniej za tym byli teraz sa przeciw lacznie z moim mezem a ja teraz z drugiej strony mysle ze wlasnie warto bylo by pobrac, bo w razie w tfu tfu blankowa krew dla Amelki a amelkowa dla Blanki przy dobrych wiatrach oczywiscie. moja rodzina mnie parla na pobranie bo moj brat zachorowal na ostra bialaczke limfoblastyczna.
Ehh a dlaczego Twój TŻ jest teraz przeciw.??

właśnie trzeba brać pod uwagę to że tak krew temu dziecku nie pomoże..
może pomóc nam rodzicom 50% do 50% albo rodzeństwu
ja bym miała dylemat jakbym jednemu dziecku pobrała a drugiemu nie...

eh sieczka z głowy
Stary 2013-08-20, 18:51   #2643
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tez z poczatku chcialam makarony, ale teraz chce jakas krotka byle tylko do ozdoby bo i tak rolety beda.
ja mam krótkie-do parapetu prawie, a rolety też są

na moją zgagę już nawet rennie nie działa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:58   #2644
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

eh sieczka z głowy
no wlasnie ja mam wyrzuty sumienia, bo chcialabym je rowno traktowac.

a tz jest przeciw wlasnie dlatego ze mozliwosci wykorzystania sa marne.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:58   #2645
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam krótkie-do parapetu prawie, a rolety też są

http://www.styl.pl/zdrowie/porady/ne...age,nId,290954 moze cos jest co jeszcze nie probowałas

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-20, 19:01   #2646
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dzieki za artykuł. My też się zastanawiamy, bo to już high time, jeśli mamy podpisać umowę. Ja mam mieszane uczucia, czy faktycznie w razie potrzeby będzie można te komórki wykorzystać...osobiście, nie słyszałam o żadnym przypadku, ale też niewiele rodziców z tego korzysta (koszty jednak nie są małe). Poza tym, dotyczy to chorób o bardzo niskim ryzyku zachorowania, ale tez z drugiej strony - ciężko uleczalnych. Tak jeszcze z innej perspektywy - czy nie lepiej np.taką roczną opłatę przeznaczać na profilaktykę? Mam na myśli szczepienia, niestandardowe badania, screening zdrowia etc. Mój mąż jest bardzo na "tak", a ja mam właśnie wątpliwości...
no wlasnie te mieszane uczucia
ja mam wysokie ryzyko tych chorób poniewaz wszyscy ze strony mojej rodziny umarli na nowotwory - i od taty i od mamy; dziadkowie, pradziadkowie i rodzenstwo dziadków
w takiej sytuacji w moim przypadku ryzyko chyba jest duze
ale tez mam mase watpliwosci

Cytat:

eh sieczka z głowy
dlaczego dylemat
teoretycznie wystarczy jednemu dziecku pobrac i w razie W moze wykorzystac to jedno i drugie dziecko
pytałam o to w banku bo zastanawialismy sie czy teraz nie przeczekac i nie pobrac od drugiego dziecka...
jedyne na co zwrocila uwage konsultanta to to, że lepiej pobrac od dwoch bo wiecej krwi, albo lepiej od pierwszego bo jak sie cos nie daj boże nie uda (tzn pobrac, zmagazynowac czy cos) to jest szansa pobrac od drugiego

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:01   #2647
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hejka.

Witam się po paru intensywnych dniach. Na początek melduję że wesele było rewelacyjne. Bawiłam się lepiej niż bym przypuszczała. Praktycznie cały czas na parkiecie. Niestety pół godziny po północy musiałam jechać do domu ale to z racji tego iż szwagier jechał do pracy do Niemiec i ja pilnowałam dzieci aby siostra mogła go odwieźć tam skąd jechał przewoźnik. Ale ogólnie to wszyscy stwierdzili że jeżeli nie urodziłam na weselu to nic mi nie zaszkodzi.

Ladan, Motyl doczytałam że jesteście w szpitalu. Współczuję.

Agusia tobie również zdrówka życzę.

Makrela trzymam kciuki za czwartek

Próbuję nadrobić i dziś intensywnie czytam. Współczuję wszystkich dolegliwości i aż mi głupio bo ostatnio (tfu tfu) wszystko co złe mnie omija.

Diorisha gratuluję udanej wizyty

Cóż nadrabiam dalej. Syna młodszego wysłałam do babci więc w końcu mam trochę czasu dla siebie.
Fotki z wesela jutro rano

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:02   #2648
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
http://www.styl.pl/zdrowie/porady/ne...age,nId,290954 moze cos jest co jeszcze nie probowałas
dzięki spróbuję meliskę albo siemie

Stary 2013-08-20, 19:02   #2649
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
polecam gaviscon
cudów nei czyni ale daje mi żyć
Stary 2013-08-20, 19:03   #2650
tassia
Zakorzenienie

ah doczytałam ze to chodzilo o post bajki..
a czmeu nie mozna wykorzystac Blanki krwi dla niej?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:14   #2651
Aaamelkaa
Zakorzenienie

nam na ostatnim wykładzie facet z banku krwi mówił że krem pępowinowa jest dla rodziców lub rodzeństwa ,nie dla osoby od której jest pobierana

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Katarzyna2811 czekamy na fotki z wesela, jak tam kolor włosów ? rodzina Cie poznała ?

07-04-2015 Kamiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 19:16   #2652
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Madziuchna, lacibios femina jak najbardziej kup, ale dopiero jak zużyjesz ten lek na grzybka,bo wcześniej nie ma to sensu, ale po jak najbardziej, nawet jest wskazane, zwłaszcza jak będziesz brać antybiotyki jeszcze. Osłonowe na żołądek to zupełnie coś innego
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ten Lacibios Femina jest nawet rekomendowany w ciąży. Ja już szaleju dostawałam od tego, że dosłownie non stop właziła na mnie jakaś infekcja. W końcu kupiłam sobie ten Lacibios Femina, piję szklankę kefiru dziennie i przeszło jak ręką odjął. Mam rekordowy czas spokoju od infekcji w ciąży
Dzięki dziewczynki
Jutro kupię LF i ten kefir też zacznę pić Myślałam, że to jakaś ściema...

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
skończyła mi się mustela na rozstępy ,mam w planach większe zamówienie w aptece internetowej,czekam tylko na jutrzejsze zajęcia z SR i od piątku smaruje się oliwką z roska i wiecie co?! jest duża poprawa w wyglądzie moich rozstępów , jak na razie nie wracam do musteli,nie wiem,może moja skóra już się do niej przyzwyczaiła, nie spodziewałam się że olejek z roska będzie tak ładnie wybielał istniejące rozstępy , on jest chyba przeciw a nie na , także w szoku jestem ,mega pozytywne zaskoczenie za grosze w porównaniu do ceny musteli
Ja smarowałam się od 4. miesiąca oliwką J&J, no, ale 2 tygodnie temu pojawiły mi się rozstępiska na podbrzuszu i od razu zaatakowałam je mustellą na rozstępy. Czekam na efekty

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
poukładałam w szafie
poukładasz i mi?
U mnie taki rozpiernicz, że głowa mała Muszę się w końcu za to zabrać.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:19   #2653
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
tż nie ma, a ja czytam i wzbogacam wiedze
własnie miałam podpisywac umowe o krew pepowinowa, ale cos mnie wstrzymało:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...dy_i_mity.html
troche w tym jest racji i musze to powaznie przemyslec...co o tym sadzicie??

poza tym dowiedziałam się o fajnej opcji w Niemczech...wiec maharet i... yyy??? kto tam jeszcze mieszka w szkoplandii może warto sprawdzic czy tak jest i czy tak mozna bo jak dla mnie opcja bomba

otóż w Niemczech podobno istnieje możliwość oddania krwi pepowinowej za darmo komuś... przed porodem wypelnia sie papiery i byc moze taka krew uratuje komus życie...
w zamian za to jezeli kiedyś Twojemu dziecku będzie potrzebny przeszczep... trafia sie na poczatek listy oczekujacych i jest szansa dostac w miare szybko krew pepowinowa innego dzieciaczka

żałuje ze w PL jestesmy jeszcze niedorozwinięci w tym względzie

a drugi moj temat dzisiaj w zgłebianiu wiedzy to oczywiście szczepionki
pisalam już ze jestem troche przeciwna tym szczepieniom a z drugiej strony zbyt strachliwa zeby nie szczepic i podjełam decyzje ze jestem gotowa nawet z zagranicy sciagnac szczepionki byleby były bezpieczne...
jeszcze nie doczytałam wszystkiego, ale to czym moge sie podzielić...
moze jak kogos to interesuje to matal wrzuciłaby na pierwsza strone

1. opinia w sprawie stosowania timerosalu (rtęć) wraz z listą nazw szczepionek ktore posiadaja ten zwiazek i szczepionek ktore nie mają go w składzie:

http://www.stopnop.pl/images/PDF/zdrowie/opinia.pdf

2. moze sie przydac: lista obowiązkowych szczepień i na tej samej stronie jest kalendarz szczepień, a nawet kalkulator kosztów szczepienia

http://www.szczepienia.pl/Szczepieni...o_dziecka.aspx

3. kalendarz szczepien w bardziej przystepnej formie (przynajmniej dla mnie)

http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php

4. artykuł tej wielkiej przeciwniczki timerosalu i szczepien (jako ciekawostka... ja najpierw byłam tym podjarana, ale teraz ochłonełam i każdą ze stron opinii w kwestii szczepien traktuje z dystansem - tak czy siak warto przeczytać)

http://dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/

5. nieetyczne szczepionki - tez ciekawy temat, mnie nie rusza, ale może kogoś zainteresuje

http://www.dobreszczepionki.pl/opis_szczepionek.html

ok szukam dalej jak cos znajde to sie podziele
o dziekuje, bardzo przydatne info, dobrze by było by pojawilo sie na 1 stronie jak da rade
co do krwi to gdyby mnie bylo stac to bym pobrala, mozliwosci na razie sa marne ale zawsze moze byc tfu tfu te kilka % ze jednak bedzie potrzebna i sie przyda

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
To się okaże czy koniec. Plus tego, że remont robi ekipa remontowa jest taki, że oni się tylko tym zajmują, bo to ich praca. Gdyby mąż miał to robić sam po pracy, to zajęłoby mu to co najmniej 3 miesiące. Nie mówiąc już o tym, że na większości spraw się nie zna i nie wiedziałby jak robić. A tak... ekipa się wszystkim zajmuje. Nawet sami robią zakupy materiałów, a nam pokazują tylko fakturki do rozliczenia. Płacę za robociznę po skończonej robocie, a nie w jakichś tygodniowych ratach. Minus za to jest taki, że nie kosztuje to 1000 zł a duużooo więcej... W sumie to sama jeszcze nie wiem ile mnie ta robocizna wyniesie, bo na wstępnej wycenie nie było wielu rzeczy na które zdecydowaliśmy się w międzyczasie. No ale nic. Będę miała zrobione szybko i dobrze. I to z gwarancją.

A ja sobie spokojnie siedzę w domku i tylko czasem z mężem zajeżdżamy, żeby sprawdzić postępy prac. Cały zeszły tydzień lataliśmy i motaliśmy sprzęty do łazienki i wc. Zamawialiśmy panele, drzwi, narożnik i stół do jadalni. Wcześniej zamawialiśmy meble do kuchni. Zostanie nam już tylko zamówienie szafy wnękowej i szafek do łazienki i wc. A potem tylko trzeba będzie szykować kasę, żeby za to wszystko zapłacić.

Prawdę mówiąc już bym chciała się wprowadzać. Po prostu nie mogę się tego doczekać. No ale myślę, że 2 tydzień września to już taki realny termin, kiedy będziemy mogli się wprowadzać. A póki co trwają spory z mężem o kolory w pokojach. A w zasadzie o jeden pokój chodzi... salon. On chce żywy kolor... ja stonowany. Ehhh zobaczymy kto wygra tą batalię.
eh no tak koszty...
ale chociaz bedziecie szybciej u siebie a teraz towazne
u mnie niestety plany bardzo sie zmienily i musze zostac w dokmu rodzinnym..............
ja wogole podziwiam kobiety w ciazy co ogarniaja swoje remonty
u mnie bylo tylko kupowanie kilku mebli i malowanie scian i to bylo duzo;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:19   #2654
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
o dziekuje, bardzo przydatne info, dobrze by było by pojawilo sie na 1 stronie jak da rade
co do krwi to gdyby mnie bylo stac to bym pobrala, mozliwosci na razie sa marne ale zawsze moze byc tfu tfu te kilka % ze jednak bedzie potrzebna i sie przyda
no, dawać to na I stronę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:20   #2655
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ah doczytałam ze to chodzilo o post bajki..
a czmeu nie mozna wykorzystac Blanki krwi dla niej?
bo np jak by niedaj boze zachorowala na jakas chorobe to jest ryzyko ze w jej krwi pepowinowej rowniez wystepuja komorki chorobotworcze ktore na nia mialy by wplyw.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-20, 19:20   #2656
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zaczyna mi się wieczór z panem pawiem

Aleksander
Stary 2013-08-20, 19:20   #2657
kaska87
Zakorzenienie

a ja szukam jakiegoś filmu na kinomaniaku tam trzeba się logować?

Stary 2013-08-20, 19:29   #2658
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
a Maja jest glówką do góry czy do dołu teraz??

do SN nie jest, do cc dobrze mieć chociaż jakiś kwit od specjalisty typu okulisty, kardiologa itd, no chyba że mała jest główką do góry to on Ci coś wypisze tak na zaś
Mała cały czas głową do góry Uparcie wbija mi się głową pod prawą pierś

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:35   #2659
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

nie nadrobię, nie mam do tego głowy...

wczoraj wieczorem w mojego tż koleś wjechał jak tż skręcał w lewo... mamy samochód od strony kierowcy rozwalony, dwoje drzwi, nadkola, koło z prawej strony pęknięte i szyba przednia pękła jak odłamki plastikowe leciały... przyjechała policja i poszło ma winę 50/50,chciał koleś z ruchu do sądu sprawę kierować bo nie dało się ustalić wersji zdarzeń, ale w końcu wyszło jak wyszło, mandat po 200 zł dla każdego kierowcy i z ubezpieczenia OC coś będzie, tamten koleś jechał z matką i koleżankami i tamte pipy zaczęły sie drzeć jak przekupki że mój tż nie wrzucił kierunkowskazu, a ten jechał sam i mówi że na 100000% kierunek wrzucił... no cóż samochód rzecz nabyta, ważne ze jemu nic, jak zadzwonił to nogi jak z waty miałam jak do sąsiadów poszłam z prośba o podwózkę i opiekę nad młodym... ile razy spojrzę na ten samochód to mi się płakać chce i się cieszę że mój tż cały...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 19:38   #2660
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

wczoraj wieczorem w mojego tż koleś wjechał jak tż skręcał w lewo... mamy samochód od strony kierowcy rozwalony, dwoje drzwi, nadkola, koło z prawej strony pęknięte i szyba przednia pękła jak odłamki plastikowe leciały... przyjechała policja i poszło ma winę 50/50,chciał koleś z ruchu do sądu sprawę kierować bo nie dało się ustalić wersji zdarzeń, ale w końcu wyszło jak wyszło, mandat po 200 zł dla każdego kierowcy i z ubezpieczenia OC coś będzie, tamten koleś jechał z matką i koleżankami i tamte pipy zaczęły sie drzeć jak przekupki że mój tż nie wrzucił kierunkowskazu, a ten jechał sam i mówi że na 100000% kierunek wrzucił... no cóż samochód rzecz nabyta, ważne ze jemu nic, jak zadzwonił to nogi jak z waty miałam jak do sąsiadów poszłam z prośba o podwózkę i opiekę nad młodym... ile razy spojrzę na ten samochód to mi się płakać chce i się cieszę że mój tż cały...
o mamo najwazniejsze ze tz caly i zdrowy! ale domyslam sie co przezywalas
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-20, 19:41   #2661
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
eh no tak koszty...
ale chociaz bedziecie szybciej u siebie a teraz towazne
u mnie niestety plany bardzo sie zmienily i musze zostac w dokmu rodzinnym..............
ja wogole podziwiam kobiety w ciazy co ogarniaja swoje remonty
u mnie bylo tylko kupowanie kilku mebli i malowanie scian i to bylo duzo;p

Ja sama jestem w szoku, że daję radę to ogarnąć. W sumie w zeszłym tygodniu mąż miał urlop i lataliśmy razem. Prawdę mówiąc on był bardziej zmęczony niż ja. Ja chyba tylko w poniedziałek jak 2,5 godziny lataliśmy po Leroy Merlin to później już nie miałam siły na zakupy spożywcze i do marketu poszedł już mąż. Ja zostałam w aucie bo nie miałam siły łazić. Ale w pozostałe dni dawałam radę. I tylko męża poganiałam.
Na ale dzięki temu ten tydzień jest już spoko. Teraz tylko czekać na efekty pracy ekipy.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:50   #2662
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ojeju to stres na maxa...
najwazniejsze, że TZowi nic nie jest
ale napewno swoje przeżywasz

ja 2 tyg temu mialam stłuczke jak jechalam z sis, wjechalysmy w dupe facetowi co wjechal przed nami i ostro zahamowal
do tej pory mi zle jak o tym pomysle a co dopiero powazny wypadek...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja sama jestem w szoku, że daję radę to ogarnąć. W sumie w zeszłym tygodniu mąż miał urlop i lataliśmy razem. Prawdę mówiąc on był bardziej zmęczony niż ja. Ja chyba tylko w poniedziałek jak 2,5 godziny lataliśmy po Leroy Merlin to później już nie miałam siły na zakupy spożywcze i do marketu poszedł już mąż. Ja zostałam w aucie bo nie miałam siły łazić. Ale w pozostałe dni dawałam radę. I tylko męża poganiałam.
Na ale dzięki temu ten tydzień jest już spoko. Teraz tylko czekać na efekty pracy ekipy.
mam nadzieje, że się pochwalisz
to musi być super ekscytacja tak czekać i wiedzieć, że niedługo będziecie w nowym przytulnym mieszkanku

Aleksander
Stary 2013-08-20, 19:50   #2663
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
hej

O MATKO!!! Najważniejsze, że tż cały. Auto rzecz nabyta. Zawsze można zmienić. Zdrowia nie wymienisz na nowe.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-08-20, 19:52   #2664
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ale w szpitalu? tak publicznie?
Cytat:

mam nadzieję, że sami jesteście na sali

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

niketórzy to wstydu nie mają
Zboki, skąd ja wiedziałam,że tak to skojarzycie:P

Masaż mi robił krzyża, do tego trzeba spodnie opuścić

Cytat:
na wymiar okna
Plus jeszcze trochę na pliski

Cytat:
ja mam jednorazowe J&J, i jeszcze te co dostałam z laktatorem TT.

a czasem i tak podobno tak leci, że lepiej wkładać coś jeszcze np. pieluchę tetrową.
Też mam J&J ale pewnie wypróbuję też TT.

Cytat:
hejho
tż nie ma, a ja czytam i wzbogacam wiedze
własnie miałam podpisywac umowe o krew pepowinowa, ale cos mnie wstrzymało:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...dy_i_mity.html
troche w tym jest racji i musze to powaznie przemyslec...co o tym sadzicie??

poza tym dowiedziałam się o fajnej opcji w Niemczech...wiec maharet i... yyy??? kto tam jeszcze mieszka w szkoplandii może warto sprawdzic czy tak jest i czy tak mozna bo jak dla mnie opcja bomba

otóż w Niemczech podobno istnieje możliwość oddania krwi pepowinowej za darmo komuś... przed porodem wypelnia sie papiery i byc moze taka krew uratuje komus życie...
w zamian za to jezeli kiedyś Twojemu dziecku będzie potrzebny przeszczep... trafia sie na poczatek listy oczekujacych i jest szansa dostac w miare szybko krew pepowinowa innego dzieciaczka

żałuje ze w PL jestesmy jeszcze niedorozwinięci w tym względzie

a drugi moj temat dzisiaj w zgłebianiu wiedzy to oczywiście szczepionki
pisalam już ze jestem troche przeciwna tym szczepieniom a z drugiej strony zbyt strachliwa zeby nie szczepic i podjełam decyzje ze jestem gotowa nawet z zagranicy sciagnac szczepionki byleby były bezpieczne...
jeszcze nie doczytałam wszystkiego, ale to czym moge sie podzielić...
moze jak kogos to interesuje to matal wrzuciłaby na pierwsza strone

1. opinia w sprawie stosowania timerosalu (rtęć) wraz z listą nazw szczepionek ktore posiadaja ten zwiazek i szczepionek ktore nie mają go w składzie:

http://www.stopnop.pl/images/PDF/zdrowie/opinia.pdf

2. moze sie przydac: lista obowiązkowych szczepień i na tej samej stronie jest kalendarz szczepień, a nawet kalkulator kosztów szczepienia

http://www.szczepienia.pl/Szczepieni...o_dziecka.aspx

3. kalendarz szczepien w bardziej przystepnej formie (przynajmniej dla mnie)

http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php

4. artykuł tej wielkiej przeciwniczki timerosalu i szczepien (jako ciekawostka... ja najpierw byłam tym podjarana, ale teraz ochłonełam i każdą ze stron opinii w kwestii szczepien traktuje z dystansem - tak czy siak warto przeczytać)

http://dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/

5. nieetyczne szczepionki - tez ciekawy temat, mnie nie rusza, ale może kogoś zainteresuje

http://www.dobreszczepionki.pl/opis_szczepionek.html

ok szukam dalej jak cos znajde to sie podziele
Matal czy mogę prosić o wrzucenie na 1 stronę?Na pewno większości się przyda, a ja poczytam na spokojnie w domku

Cytat:
a ja szukam jakiegoś filmu na kinomaniaku tam trzeba się logować?
Do wiekszości filmów nie trzeba

Cytat:
hej

Ojć współczuję i rozumiem, bo też mi było szkoda jak skasowałam auto męża...tzn. nie ja, bo to baba na mnie wymusiła pierwszeństwo, a jeszcze jakiś gościu co potem dojechał z jej rodziny potem próbował nam wmówić,że to nasza wina...
Ważne,że TŻ cały

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:54   #2665
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
mam nadzieje, że się pochwalisz
to musi być super ekscytacja tak czekać i wiedzieć, że niedługo będziecie w nowym przytulnym mieszkanku
Pewnie że się pochwalę.
Boję się jednak trochę tego, że w związku z goniącym nas czasem, potem będę żałowała, że coś zrobiłam tak a nie inaczej. Hmmm no ale mam nadzieję, że tak nie będzie. Ale wiadomo, zawsze jakieś ryzyko jest.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-08-20, 19:55   #2666
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
poukładasz i mi?
U mnie taki rozpiernicz, że głowa mała Muszę się w końcu za to zabrać.
jutro jak skończę rzygać ok ?
Cytat:
hej

dobrze, że TŻ cały i zdrów

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:58   #2667
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mhmm... No właśnie ja nie wiem o czym on do mnie mówił... Skierowanie do porodu SN jest konieczne? Czy on o CC mówił?
a ty nie miałaś dziś być u prywatnego gin?
Cytat:
robie ostatnie zakupy na allegro i mam pytanie..
kupiłam wcześniej te majtki jednorazowe ale są z fizelinowe czy tak jakoś a nie siateczkowe jak miały być i pytanie czy siateczkowe to też jednorazowe są czy tylko wielorazowe??
znalazłam takie http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...463499520.html ale wolałabym jednorazowe siateczkowe
ja tam wole siateczkowe sa wielorazowe, można prać

Cytat:
hej

ojoj..dobrze ze tż cały, współczuję bardzo stresu, zamieszania i straconego auta bądź już spokojna
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:01   #2668
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wy macie dwa pokoje? jakos caly czas rozumialam ze jeden gigantyczny
czyli edzik bedzie w swoim a wy z elena w swoim? jak to rozwiazujecie przy dwojce babli?
Mamy mały pokój (sypialnię) i duży salon.
Mamy łóżko w salonie (kanapa z IKEA, słynne Beddinge), ale śpimy w małym pokoju i tam planujemy zostać, bo Edi nadal się budzi w nocy, a mieszkanie mamy w literę S i już próbowałam spać w drugim pokoju i po 3 nocach byłam tak poobijana od biegania do niego, że podziękowałam.

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
mam pytanko

kupujecie wkładki laktacyjne wielorazowe, czy jednorazowe???
nie wiem które zamówic..
A są wielorazowe?
Jednorazowe J&J i ŻADNE inne, bo wszystkie przeciekają

Cytat:
ja niczym nie smaruję

co on tam wyprawia patrzę na brzuch z góry i wygląda jak harmonijka tak się rusza, a picza mnie przy tym aż boli
O, dziś mogę przybić Ci żółwika w tym względzie. Nie wiem, co ona tam robi.

Cytat:
robie ostatnie zakupy na allegro i mam pytanie..
kupiłam wcześniej te majtki jednorazowe ale są z fizelinowe czy tak jakoś a nie siateczkowe jak miały być i pytanie czy siateczkowe to też jednorazowe są czy tylko wielorazowe??
znalazłam takie http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...463499520.html ale wolałabym jednorazowe siateczkowe
Tylko nie fizelinowe!
Ja mam 4 sztuki wielorazowych siateczkowych i je będę prać po prostu

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
no, dawać to na I stronę
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal czy mogę prosić o wrzucenie na 1 stronę?Na pewno większości się przyda, a ja poczytam na spokojnie w domku
Się robi, nawet sama na to wpadłam
Ale mam wielką prośbę, jakby Wam na czymś bardzo zależało, żeby było na I stronie, to piszcie PW, bo ja często z telefonu nadrabiam i tam tego nie zrobię

Mam info od ladan: cały czas jest na kroplówce, jutro ma mieć wyniki badań i decyzję co dalej. Nie miała siły wejść na wizaż, więc pisze, żebyśmy się o nią nie martwiły.

A co do mnie, to nawet nie chce mi się pisać. Tż mnie tak wkurzył, że zaliczyłam serię skurczy, bo ledwo mogłam oddychać z nerwów. Nie wiem, jak on nawet ze szpitala potrafi mnie z równowagi wyprowadzić. Poza tym znów dziś przegięłam, ale tym razem przez niego Generalnie ma jak wróci z tego szpitala.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:07   #2669
shure
Zadomowienie

Matal a czemu landan w szpitalu? kurde nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci wizazowych :sciana:

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:11   #2670
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Matal a czemu landan w szpitalu? kurde nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci wizazowych :sciana:
Miała bolesne skurcze i u gina na ktg się rysowały, więc skierował ją do szpitala.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości