Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 23:24   #751
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć w nowym wątku - straszne z Was gaduły

Coś o mnie i o narzeczonym - mamy po 27 lat. Poznaliśmy się dwa lata temu roku - on zamieścił ogłoszenie na drzewkowym portalu, że poszukuje partnerki na kurs tańca (tanga). A ja poszukiwałam partnera i tak zaczęliśmy od wspólnego tańczenia i przyjaźni. Przez ten czas zaczęło iskrzyć i po roku zostaliśmy parą, a w sierpniu oficjalnie się zaręczyliśmy.
Moja głęboka życiowa mądrość mówi, że z mężczyzną trzeba zatańczyć, żeby zobaczyć, czy się nadaje do związku

Motywem przewodnim wesela chyba będzie tango. A jak jeszcze połączyć z klimatami lat '20, będzie super Któraś z Was widziała może "Wielkiego Gatsby'ego"? Zakochałam się w tych kreacjach i cieszy mnie, że kolekcje na 2014 mają więcej sukienek w klimatach retro.

W kwestii przygotowań - zaczęłam wysyłać wstępne oferty do lokali z zapytaniem o terminy. Potem łatwiej będzie dopasowywać.

Pytanie do Was - siedzę przy ofertach na stronach www i głupieję przy menu. Ile Waszym zdaniem powinno być gorących dań? Niektóre lokale oferują 2-3 gorące posiłki (razem z daniem głównym), boję się czy to nie za mało.

Co dziwniejsze, byłam na większej ilości wesel z DJ-em i zdecydowanie bardziej mi odpowiadały niż zespoly ( ciężko o dobry zespół, niestety). Najfajniej, jak DJ ma wprawę w byciu wodzirejem, wymyśli fajną zabawę - wtedy starsze ciocie też mają frajdę

A dobranie drugiego koloru? Zajrzyj tutaj:

Dużo świetnych inspiracji kolorystycznych
oglądałam ostatnio Gatsbiego cudny film
i powiem CI ze mierzyłam suknie w Cambeline 100% ten klimat lat 20! i byla z wyprzedazy za 1500zł

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:37   #752
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Witamy ponownie!
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Cześć w nowym wątku - straszne z Was gaduły

Coś o mnie i o narzeczonym - mamy po 27 lat. Poznaliśmy się dwa lata temu roku - on zamieścił ogłoszenie na drzewkowym portalu, że poszukuje partnerki na kurs tańca (tanga). A ja poszukiwałam partnera i tak zaczęliśmy od wspólnego tańczenia i przyjaźni. Przez ten czas zaczęło iskrzyć i po roku zostaliśmy parą, a w sierpniu oficjalnie się zaręczyliśmy.
Moja głęboka życiowa mądrość mówi, że z mężczyzną trzeba zatańczyć, żeby zobaczyć, czy się nadaje do związku

Motywem przewodnim wesela chyba będzie tango. A jak jeszcze połączyć z klimatami lat '20, będzie super Któraś z Was widziała może "Wielkiego Gatsby'ego"? Zakochałam się w tych kreacjach i cieszy mnie, że kolekcje na 2014 mają więcej sukienek w klimatach retro.

W kwestii przygotowań - zaczęłam wysyłać wstępne oferty do lokali z zapytaniem o terminy. Potem łatwiej będzie dopasowywać.

Pytanie do Was - siedzę przy ofertach na stronach www i głupieję przy menu. Ile Waszym zdaniem powinno być gorących dań? Niektóre lokale oferują 2-3 gorące posiłki (razem z daniem głównym), boję się czy to nie za mało.

Co dziwniejsze, byłam na większej ilości wesel z DJ-em i zdecydowanie bardziej mi odpowiadały niż zespoly ( ciężko o dobry zespół, niestety). Najfajniej, jak DJ ma wprawę w byciu wodzirejem, wymyśli fajną zabawę - wtedy starsze ciocie też mają frajdę

A dobranie drugiego koloru? Zajrzyj tutaj:

Dużo świetnych inspiracji kolorystycznych
uwielbiam Wielkiego Gatsbiego, świetny film!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:46   #753
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Dobranoc wszystkim i do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-20, 23:47   #754
Kate Noir
Zakorzenienie

kulbens - boskie dekoracje

Odkryłam, że mam w pracy gilotynę i była by pomocna w robieniu zaproszeń. Tż też podobno ma i chyba może pożyczyć do domu Może spróbuję zrobić z 5 takich zaproszeń.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:47   #755
201605100
Konto usunięte

ostatni raz wtrącę swoje trzy grosze

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale to w takim razie mój tż też może stwierdzic, ze sie nie bedzie pchał do mnie. bo bedziemy mieszkac u mnie, narazie dom nie jest na mnie przepisany i nie chce zeby byl w najblizszym czasie, moze za jakies pare lat. wiec jesli bedziemy rremontowac, a chcemy zaczac na zime, to tez mozna by rzec ze idzie w błoto, bo dom mój nie jest ani mojego tż. ale nie obawiamy sie o to, ze nas wyrzucą, czy coś jesli mi dom przepisza za pare lat, wtedy w razie gdyby nam cos nie pykło, będe musiała zwracać tż, bo wszystko co nabyje po slubie bedzie nasze, a nie moje, wiec dom bedzie nasz . ale mój tż nie boi sie ani nawet nie słyszałam sprzeciwu z jego strony, ze nie bedzie ladowal kasy w to póki nie bedzie moje, czy nasze. tylko Ty masz inna sytuacje, idziesz do Tz. Ja gdybym szla do tz swojego tez bym sie nie obawiała, ale ja mam stosunki z jego rodzina pozytywne, a to diametralnie zmienia postac rzeczy
Tylko w razie ewentualnego rozwodu, odpókać oczywiście, rodzina TŻta, z którą masz dobre stosunki, raczej nie będzie się chciała z Tobą dzielić domem. Między miłością a nienawiścią jest cieńka nić. Wątpię, że w momencie rozwodu ktoś myśli o oddawaniu drugiej stronie czegoś, co wg prawa jej się nie należy

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
no wiesz, tego to bym nie chciala chybabym sie zaplakała na smierc i dołączyla do niego.
na myśli miałam starszy wiek, w końcu każdy kiedyś umrze, a mężczyźni statystycznie żyją krócej. Ja mojemu już powiedziałam, że ja umieram pierwsza i niech nie waży się mnie uprzedzić

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
chyba, ze np babci albo mamie TZta odbije palma i przepiszą dom na sąsiadke/koscioł/biblioteke miejską itepe, to oboje zostaną z niczym. Nie ma co dzielic skóry na niedźwiedziu...

Moi dziadkowie mieli mieszkanie i dwóch synów - mojego tate i mojego chrzestnego, zawsze dziadkowie mówili, ze mieszkanie po nich dostanę ja, ale tata liczył chyba ze on dostanie na pół z bratem, logiczne. Jak przyszło co do czego wujek dostał całość, ojciec nawet złotówki. Babcia przespisała mieszkanie w tajemnicy po smierci dziadka

druga babcia miała swoje mieszkanie w kamienicy, ale mieszkała w mieszkaniu jej męża w innej czesci miasta, tamto stało puste. Mama bardzo chciała to mieszkanie dostac, bo to był taki dom rodowy, tam mieszkała jeszcze moja prababcia i wszystkie ciotki. Nawet kiedy zaproponowała babci, ze od niej to mieszanie odkupi na raty. Babcia sie nie zgodziła i co? Sprzedala je za grosze obcym ludziom

u TZta w rodzinie tez juz kilka podobnych historii słyszałam... kochajmy sie jak bracia, a liczmy sie jak Żydzi
nawet w przypadku testamentu należy się zachówek chyba, że ktoś został wydziedziczony, ale to nie jest taka łatwa sprawa

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Widzę trudne tematy ja powiedziałam TŻtowi, że jak po ślubie będzie chciał odejść ode mnie, zdradzi mnie itp to Go oskubie do ostatniej złotówki

dobre

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Mi mój TŻ powiedział, że jeślibyśmy sie rozstali, to chyba jestem głupia, jeśli mysle, że on by chciał odemnie zwrotu kasy czy czegoś tam.. ale My się nie rozstaniemy, więc nie mysle o tym
nigdy nie mów nigdy

oczywiście zakładam, że wszystkie będziemy szczęśliwymi mężatkami po kres naszych dni. Ale ja uważam, że człowiek jest tylko człowiekiem i o swoje interesy trzeba zadbać bo nigdy nie wiadomo co nas czeka.

Życzę wszystkim kolorowych snów
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:52   #756
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ostatni raz wtrącę swoje trzy grosze

nawet w przypadku testamentu należy się zachówek chyba, że ktoś został wydziedziczony, ale to nie jest taka łatwa sprawa

:
niby tak, ale tata zmarł, ja i rodzenstwo to juz 3 os do podziału, a babcia mieszka z tym wujkiem, który nie stroni od alko, babcia jest schorowana, nie bede się z nią sądziła o takie rezczy, a wujek z czego nam zapłaci? niewykonalne według mnie, takie spadkowe sprawy są fatalne niestety.

Stary 2013-08-21, 00:06   #757
ane3kaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
niby tak, ale tata zmarł, ja i rodzenstwo to juz 3 os do podziału, a babcia mieszka z tym wujkiem, który nie stroni od alko, babcia jest schorowana, nie bede się z nią sądziła o takie rezczy, a wujek z czego nam zapłaci? niewykonalne według mnie, takie spadkowe sprawy są fatalne niestety.
Jeżeli daruje mieszkanie czy dom w zamian za dożywotnią opiekę nie należy sie z tego zachowek

ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:09   #758
hihihi
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Nie moge bez was wytrzymac , mimo, ze caly czas jest mi troche przykro ...

Ktoras z was szukala spinki, grzebienia do wlosow bez ozdob, wpadlo mi cos takiego na pinterescie http://www.etsy.com/listing/15800677...op_home_active
Ja! Piękna
Dobrze, że wróciłaś

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:22   #759
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

chyba chce takie obrączki: http://www.wenc.pl/wz260z,3875,1.html
tylko 4 mm i gładkie błyszczące

w ogóle sie skapłam, ze jest w krakowie WĘC i WENC a co ja sie naszukałam wzorów i napsioczyłam, ze nie ma tego czego szukam

Stary 2013-08-21, 04:48   #760
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Witam sie z rana Ale mi sie spać chce... Zazdroszczę tym, które jeszcze mogą sobie pospać.

My chyba będziemy szukać obraczek na targach ślubnych w styczniu (wzoru), a potem pójdziemy do zlotnika i poprosimy żeby nam takie same zrobił.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 05:30   #761
tinyheart
Rozeznanie

I ja witam sie z rana

O obraczkach na razie nie myslimy, mnie bardzo podobaja sie klasyczne ale z takim paskiem z cyrkoni dla kobiety. Ale slyszalam, ze nie da sie ich pozniej poszerzyc... Ogolnie wlasnie podobaja mi sie klasyczne z jakims bajerem malym a tu wydaje sie, ze bajer odpada bo jej pozniej nie powieksze

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 05:53   #762
ana909
Erudycja

I ja sie witam z pracy nam sie podobaja klsyczne polokrągle z kanalikami i matowieniem
Stary 2013-08-21, 05:53   #763
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Jako elf powiadam-taka se. ..
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 06:10   #764
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nam sie podobają takie między półokrągłymi a płaskimi (chyba to jest kształt soczewkowy), mieszane złoto - białe w środku, żółte na zewnątrz. Bez żadnych rowków (bo tam sie najczęściej zbiera brud), matowień (chcemy całe błyszczące) i kamieni.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-21, 07:00   #765
Ad rem
Zadomowienie

My chcemy takie obrączki, tylko nie z Apartu (to zdjęcie akurat pochodzi z ich strony) bo cena jest powalająca jak dla nas Mamy złoto i już pytałam u złotnika - nie będzie problemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod140_0_m.jpg (9,4 KB, 11 załadowań)

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:02   #766
poznanianka1990
Zakorzenienie

Niestety zdjęć na telefonie nie widzę. Możesz podać link do strony? Chętnie obejrze. Ja swoje upatrzone pokaże Wam wieczorem, bo teraz jestem w pracy.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-21, 07:05   #767
tinyheart
Rozeznanie

Dziewczyny a orientuje sie moze ktoras jak to wlasnie z jakoscia w sieciowkach? Bo ceny po obnizkach w Aparcie sa ciekawe. Ale kolezanka juz mezatka wspominala cos o gwarancji. Zastanawiam sie tylko ile taka gwarancja daje... czyszczenie, poszerzanie?

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-21, 07:05   #768
ana909
Erudycja

Jesli chodzi o to dziedziczenie to z tego co mi sie wydaje ( a kiedys byla o tym mowa) to Tż bedzie chcial zeby babcia za swojego zycia przepisala nam piętro domu w prezencie slubnym. W tym sensie ze dla nas obojga jako malżonków. A kiedys o tym wspomniala ze po slubie da nam góre, tylko wydaje mi sie ze nie mowila tego w sensie prawnym, tylko tak na slowo :P
Stary 2013-08-21, 07:05   #769
Ad rem
Zadomowienie

Mogę opisać - nie ma sprawy Żółte złoto, nie zaokrąglone, tylko płaskie (gdzieś wyczytałam, ze to się też nazywa "proste") - bez kamieni, bez rowków, szerokość około 5mm (ja) tż chce 6mm

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-21, 07:07   #770
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientuje sie moze ktoras jak to wlasnie z jakoscia w sieciowkach? Bo ceny po obnizkach w Aparcie sa ciekawe. Ale kolezanka juz mezatka wspominala cos o gwarancji. Zastanawiam sie tylko ile taka gwarancja daje... czyszczenie, poszerzanie?
pamietam ze w red rubin dawali nam dożywotnio odnawianie matowienia. A co wiecej to nie wiem. Kolezanka z apartu miala zawieszke i kilkukrotnie ją naprawiala na gwarancji ale wydaje mi sie ze to byly krotkie odstepy czasu wiec nie wiem czy tez dozywotnio... moj lancuszek zerwał sie po roku z kawalkiem i nie szlam reklamowac.
Stary 2013-08-21, 07:14   #771
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Jesli chodzi o to dziedziczenie to z tego co mi sie wydaje ( a kiedys byla o tym mowa) to Tż bedzie chcial zeby babcia za swojego zycia przepisala nam piętro domu w prezencie slubnym. W tym sensie ze dla nas obojga jako malżonków. A kiedys o tym wspomniala ze po slubie da nam góre, tylko wydaje mi sie ze nie mowila tego w sensie prawnym, tylko tak na slowo :P
Moze warto babcie dopytac. Bo gdyby przepisala na Was to by bylo super byloby Wasze Babcie czasami naprawde chca dobrze i napewno zyczy dobrze swojemu wnukowi wiec moze chetnie prawnie przepisze to na Was dla Waszego komfortu.

Cytat:
pamietam ze w red rubin dawali nam dożywotnio odnawianie matowienia. A co wiecej to nie wiem. Kolezanka z apartu miala zawieszke i kilkukrotnie ją naprawiala na gwarancji ale wydaje mi sie ze to byly krotkie odstepy czasu wiec nie wiem czy tez dozywotnio... moj lancuszek zerwał sie po roku z kawalkiem i nie szlam reklamowac.
Dzieki, Red Rubin ja dyskfalifikuje dlatego, ze znam babke ktora cos tam dla nich produkuje i wiem, ze jakosc nie zawsze najlepsza

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-21, 07:14   #772
ana909
Erudycja

http://www.e-obraczki.pl/images//thu...ic-631-5-s.jpg
to narazie nasz wybor, chociaz te na zdjeciach są zaokrąglone tylko na brzegach, my mierzylismy polokrągle wiec nie wiem... bedziemy jeszcze porównywac ale to dopiero jakos marzec-kwiecien. Tak szczerze mowiac to do lutego-marca nic nie musimy juz robic ;/ troche tak nudno... a potem bedzie trzeba wszystko zalatwiac na ostatnią chwile.

Mam do was pytanie, nasza kucharka zaproponowała nam zrobienie tortu, bez wątpienia mielibysmy gwarancje ze bedzie to tort prosty i przepysznie smaczny, ale na pewno nie mialby takich dekoracji jak ten z cukierni. Co najwyzzej moglibysmy go przystroic owocami itp. Kiedys kolega zrobil Tżtowi taki na urodziny i mi sie bardzo podobał.

Czy to bylby dobry pomysł? Zawsze to tez osczednosc prawie 400 zł... bo na skladniki 600 nie damy tylko gora z 200
Stary 2013-08-21, 07:15   #773
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Apart na bizu srebrną dają jakąś krótsza gwarancje (chyba że masz kartę stałego klienta to wtedy dożywotnio) złota i brylanty dożywotnio.
My byśmy chcieli od zewnątrz klasyczne z białego złota a od strony wewnętrznej wypełnione emalia: jedna obraczka pomaranczowa druga niebieską
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:16   #774
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ad rem, czyli takie klasyczne Dzięki za opisanie

My chcemy 4mm. Już takie przymierzaliśmy i to jest idealna szerokość dla nas 5mm dziwnie wyglądają na naszych palcach, są za szerokie.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-21, 07:17   #775
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Moze warto babcie dopytac. Bo gdyby przepisala na Was to by bylo super byloby Wasze Babcie czasami naprawde chca dobrze i napewno zyczy dobrze swojemu wnukowi wiec moze chetnie prawnie przepisze to na Was dla Waszego komfortu.

Dzieki, Red Rubin ja dyskfalifikuje dlatego, ze znam babke ktora cos tam dla nich produkuje i wiem, ze jakosc nie zawsze najlepsza
na szczescie moj pierscionek dobrze sie trzyma alae ma dopiero niecale 4 miesiace

babcia dla niego chce dobrze ale niekoniecznie dla mnie :P on i tak bedzie mial dom, ale ona nie cierpi obcych ludzi, swoja byla synowa do tej pory miesza z blotem. A mysl ze moglaby 1/4 domu oddac obcej kobiecie... i tak uwaza ze nie jestem odpowiedia dla niego, bo mu np. nie robie kanapeczek rano do pracy. Kurna ma rece! Ja jeszcze rozumiem jak on idzie do pracy a ja nie i kiedy pracuje kilka dni z rzedu. Ale kiedy oboje mamy wolne to moze sobie sam zrobic, a kiedy i ja ide to sorry, sobie nie robie tylko kupuje gotowe a jemu mam szykowac...
Stary 2013-08-21, 07:19   #776
velika
Winter is coming

ciężko was nadrobić
Jak będę miała chwilkę czasu, to opiszę wam tu, jak wygląda
1. spadkobranie
2. podział majątku
3. ustroje majątkowe małżeńskie
I generalnie zasady kto, po, kim, dlaczego itd. Wiem, że żadna z nas nie zakłada rozstania, ale statystycznie 1/3 małżeństw się rozpada... Więc lepiej zadbać o swój interes, a nie potem płakać jak nic się nie da zrobić i toczyć batalie ;]
Wiedza w narodzie na ten temat jest generalnie niska, a niedawno robiłam podział majątku pewnej parze, która się rozwiodła po 30 latach... I pani na tym zbyt dobrze nie wyszła, a mogła wyjść tragicznie, gdyby nie jakieś resztki poczucia sprawiedliwości u męża ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:22   #777
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

My chcemy 4mm. Już takie przymierzaliśmy i to jest idealna szerokość dla nas 5mm dziwnie wyglądają na naszych palcach, są za szerokie.

ja tez z pewnoscią bede miala 4mm, a Tż sie nad tym zastanawia. Jak na faceta z profesją kucharza jest dosc szczuply a wysoki i ma "drobne" palce bo rozmiar okolo 19. Ale jeszcze nie sprawszalismy dokladnie, bo kazdy meski rozmiar obrączki w sklepach byl na niego za duzy :P

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ciężko was nadrobić
1. spadkobranie
2. podział majątku
I generalnie zasady kto, po, kim, dlaczego itd. Wiem, że żadna z nas nie zakłada rozstania, ale statystycznie 1/3 małżeństw się rozpada... Więc lepiej zadbać o swój interes, a nie potem płakać jak nic się nie da zrobić i toczyć batalie ;]
Wiedza w narodzie na ten temat jest generalnie niska, a niedawno robiłam podział majątku pewnej parze, która się rozwiodła po 30 latach... I pani na tym zbyt dobrze nie wyszła, a mogła wyjść tragicznie, gdyby nie jakieś resztki poczucia sprawiedliwości u męża ;]
a juz myslalam ze ogolnie wychodze na s*uke ze tak sie staram zadbac o wlasne cztery litery
Stary 2013-08-21, 07:25   #778
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Mam do was pytanie, nasza kucharka zaproponowała nam zrobienie tortu, bez wątpienia mielibysmy gwarancje ze bedzie to tort prosty i przepysznie smaczny, ale na pewno nie mialby takich dekoracji jak ten z cukierni. Co najwyzzej moglibysmy go przystroic owocami itp. Kiedys kolega zrobil Tżtowi taki na urodziny i mi sie bardzo podobał.

Czy to bylby dobry pomysł? Zawsze to tez osczednosc prawie 400 zł... bo na skladniki 600 nie damy tylko gora z 200
Rany..ja bym brała bez zastanowienia.. sami mamy problem gdzie zamówić tort, mieszkamy w małym mieście, wybór niewielki a kazdy z cuekirników ma jakies mankamenty :/

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

My aktualnie nosimy 4mm srebrne, 5mm mierzyłam i jest całkiem fajnie a tż to już w ogóle jedzie po całości i chce większą

Cytat:
ja tez z pewnoscią bede miala 4mm, a Tż sie nad tym zastanawia. Jak na faceta z profesją kucharza jest dosc szczuply a wysoki i ma "drobne" palce bo rozmiar okolo 19. Ale jeszcze nie sprawszalismy dokladnie, bo kazdy meski rozmiar obrączki w sklepach byl na niego za duzy :P

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

a juz myslalam ze ogolnie wychodze na s*uke ze tak sie staram zadbac o wlasne cztery litery
No proszę Cię...skoro sytuacja wygląda jak wygląda to musisz zadbać o swoją przyszłość, na wypadek gdyby coś poszło nie tak

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-21, 07:27   #779
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
http://www.e-obraczki.pl/images//thu...ic-631-5-s.jpg
to narazie nasz wybor, chociaz te na zdjeciach są zaokrąglone tylko na brzegach, my mierzylismy polokrągle wiec nie wiem... bedziemy jeszcze porównywac ale to dopiero jakos marzec-kwiecien. Tak szczerze mowiac to do lutego-marca nic nie musimy juz robic ;/ troche tak nudno... a potem bedzie trzeba wszystko zalatwiac na ostatnią chwile.

Mozna tez ozdobic kwiatami i pieknie to wyglada. Moim zdaniem to dobry sposob na zaoszczedzenie paru groszy

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4236290 8]Apart na bizu srebrną dają jakąś krótsza gwarancje (chyba że masz kartę stałego klienta to wtedy dożywotnio) złota i brylanty dożywotnio.
My byśmy chcieli od zewnątrz klasyczne z białego złota a od strony wewnętrznej wypełnione emalia: jedna obraczka pomaranczowa druga niebieską
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

O dzieki, zadnej karty nie mamy... Ale obejrzymy napewno tam, bo jest duzy wybor

Cytat:
na szczescie moj pierscionek dobrze sie trzyma alae ma dopiero niecale 4 miesiace

babcia dla niego chce dobrze ale niekoniecznie dla mnie :P on i tak bedzie mial dom, ale ona nie cierpi obcych ludzi, swoja byla synowa do tej pory miesza z blotem. A mysl ze moglaby 1/4 domu oddac obcej kobiecie... i tak uwaza ze nie jestem odpowiedia dla niego, bo mu np. nie robie kanapeczek rano do pracy. Kurna ma rece! Ja jeszcze rozumiem jak on idzie do pracy a ja nie i kiedy pracuje kilka dni z rzedu. Ale kiedy oboje mamy wolne to moze sobie sam zrobic, a kiedy i ja ide to sorry, sobie nie robie tylko kupuje gotowe a jemu mam szykowac...
No tak. Babcie chcialyby, zeby ich wnuczkowie mieli wszystko. Moja kolezanka miala podobna sytuacje ale z rodzicami jej meza.

Cytat:
ciężko was nadrobić
1. spadkobranie
2. podział majątku
Super! Ja nie mam o tym zielonego pojecia Chetnie dowiem sie wiecej

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Rany..ja bym brała bez zastanowienia.. sami mamy problem gdzie zamówić tort, mieszkamy w małym mieście, wybór niewielki a kazdy z cuekirników ma jakies mankamenty :/

A nie macie w poblizu jakiegos blogera kulinarnego. Na fb sa grupy blogerow warto poszukac i sie dopytac

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-21, 07:27   #780
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
ciężko was nadrobić
1. spadkobranie
2. podział majątku
Mogę Cię zdybac trochę? Jeśli mamy małżeństwo bez podpisanej intercyzy to jeśli jeden że współmałżonków w trakcie małżeństwa dostanie coś o dużej wartości np dom to czy w przypadku rozwodu to należy tylko do niego czy też jest dzielone?

Edytowane przez e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Czas edycji: 2013-08-21 o 07:29
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości