|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Motyl a Ty pisałaś jak tam po wczorajszym obchodzie?
Miałaś pisać a nie kojarzę żebym czytała.
|
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
na stronie zdrowie info jest ze dla.ciezarowek.norma.do.1 0
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
w sytuacji gdy skreca sie w lewo trzeba zachowac szczegolna ostroznosci patrzec w lusterko czy nikt cie nie wyprzedza malo osob o tym pamieta na skrzyzowaniu to troche inaczej dlatego wspolwina ale na normalnej drodze jest to wina skrecajacego badalam paru sprawcow wlasnie takich wypadkow i w tej kwestii jednoznacznie prawo o ruchu drogowym glosi a oni najczesciej w ogole sobie z tego sprawy nie zdawali
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że żadna nie rodzi Jest ktoś z terminem na połowę września i ma torbę nie zapakowaną i ubranka nie prasowane i nie prane wszystkie?
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
jestescie niezastapione!!!
dziekuje. ogolnie gin mowil, zeby sie tym bardzo nie martwic, podamy antybiotyk, jutro powtorzymy crp i bedziemy to monitorowac. ale jutro prawdopodobnie wyjde zeby nie siedziec w szpitalu - powiedzial zebym podomykala sobie wszystkie sprawy bo zapewne nie wyjde na dlugo
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
a nawet lozeczka nie mam.i ciuszkow kupionych spoko loko ja wyxodze.z zalozenia ze wczesniej nie urodze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
w takiej sytuacji o podrozy do tarnowa niech twoja mama zapomni bo to niebezpieczne dla ciebie szkoda tylko ze trzeba zewnetrznymi argumentami sie.podpierac a masz w tym rozgardiaszu remontowym gdzie spokojnie wypoczywac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
u mnie nic nadal ehhhhhhhhhhhhhhhhha co tam u was? u mnie sie ochlodzilo nie wiem czy nie bedzie padac. ide zaraz sobie zrobie kawke mrozona i jakas kanapke
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Widzę, że piszecie o składkach laktacyjnych- szlagierka mocno poleciała wkładki firmy lancinoh i zamówiłam, chociaż są droższa, podobno nie ma opcji żeby przeciekły, a można w nich chodzić całą dobę bez zmiany. A to ważne, bo pamiętam, jak nieraz mi przeciekły i wstyd byl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez.sie ochlodzilo czekam az zmierze cukier i bede mogla przystapic do sniadania i kawki ![]() jiz chcialabys zeby bylo cos? wszystko macie gotowe na dzidzie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
Cytat:
materac juz idzie zamowilam lateksowy tz musi tylko lozeczko rozlozyc i poprac przescieradla ale to jak bede w szpitalu. ..juz mogloby cos byc.;D
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Dziewczyny z Wawy, gdzie rodzicie? Ja urodziłam wcześniej w Bielańskim i nie jestem zbyt zadowolona, ani z porodu, ani z późniejszej opieki, więc teraz biorę polozna i rodze na inflanckiej, mam nadzieję, że tym razem pójdzie szybko, łatwo i bezproblemowo. Zamówiłam Art higieniczne przedwczoraj już i nie mogę się doczekać, jeszcze tylko spirycik i tantum rosa i chyba wsio. Mamy tu jakąś listę, żebym sprawdziła?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
przyszłąm wczoraj zadowolona od fryzjerki, siedziałam u niej prawie 5 h, bo jeszcze cisnęłyśmy głupoty, żaliła się na mężą, dzieci i co ino. Ale mimo wszystko obie zadowolone, ona się wygadała a ja pobyłam trochę poza domem a no i włosy też sspoko![]() walę prywatę i wylewam smutki jak się komuś nie chce to można nie czytać No ale byłoby zbyt pięknie... wczoraj w nocy tżta coś brało chyba, wyprzytulał mnie i nawet powiedział do mnie kruszynko i ogólnie akcja zaczynała się toczyć no ale mamy tego frajerskiego kuzyna za ścianą no i nic z tego. Ale nic tam, humor cały dzień dopisywał ![]() A dzisiaj rano wstaję i myśałam, że się przewrócę to co oni mi w kuchni zostawili... No i oczywiście ja już wkurzona a ten lamerski kuzyn stwierdził, że czepiam się jednego talerzyka... No bez jaj... stoi wór ze śmieciami naszykowany już do wyjścia, beczka po ICH piwie do umycia (od niedzieli) i tym podobne ale ten mały gnój stwierdził, że ja się jednego talerzyka czepiam... No myślałam że mu w W przyszłym roku na wiosne znów będzie dzwonił i żebrał żeby mu pracę na wakacje załatwić a ja mu wtedy powiem ugryź się... w ogóle się okazało że taki z niego pracownik, że nie dość że tż nic nie zarobi na tej pracy co teraz robią, to dobrze będzie jak nie dołoży do interesu bo wszystko trzeba po nim poprawiać... A ten jeszcze łazi naburmuszony bo myślał, że więcej zarobi, bo w zeszłym roku było lepiej... no kurde, nie licz pieniędzy których nie masz! ciekawe gdzie w Pl studenci zarabiają tyle w wakacyjnej pracy co on tutaj... Co za kretyn... ostatni raz! mieliśmy zmieniać mieszkanie na większe w przyszłym roku ale jestem skłonna zostać tutaj i nie mieć miejsca na gości którzy przyjeżdżają na dłużej niż tydzień... Dobrze, że leci do domu w niedzielę. I tak przyjedzie do PL i będzie gadał na mnie jaka to ja jestem nie dobra i się czepiam... przepraszam zaa taki wywód ale jest jeszcze wcześnie i nie mam do kogo zadzwonić a musiałam se ulżyć ![]() A dzisiaj wizażuję z wami i mam w nosie obiad sprzątanie i tego fleta
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
nie Kochana, crp to wyznacznik stanu zapalnego.
Mam nadzieję, że po antybiotyku spadnie i pójdziesz jutro do domku odpocząć. wstałam o 8, i jadę na targ, noga mnie boli jak cholera. Ledwo się ruszam. A to wszystko przez ten głupi skurcz wczoraj.
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X
Cytat:
ja zwatpilam juz i zrobilam szalenstwo bo kupilam gondole od quinny dreami i bede ja montowac na murze tylko dalej przesylki nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
nena bo wiesz, że z rodziną to najlepiej na zdjęciu.... się wychodzi. A kuzyn jakiś buc. Nic bym już koło niego nie zrobiła.
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
witam w skonczonym 37 tc
Bartek jest juz donoszony i moze przybywac na swiat ![]() tylko zeby nie bylo mi za dobrze to ta wysypka o ktorej wam wczoraj pisalam to chyba liszaj... normalnie to bym probowala przeczekac ale jak poczytalam u wujka googla jakie to moze miec skutki to od razu mi slabo i chyba musze jechac znow do lekarza ehhhh na wiecej dzieci sie nie decyduje... |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
nena to moze pierwsza napisz do polski jaki z niego bumelant zanim on zacznoe nagadywac
co sie przejmujesz niech wiedza! wkurzaja mnie ludzie tacy, pewnie nie oczekujesz bog wie jakiej wdziecznosci ale kurde kolo siebie moglby ogarnac i nie wchodzic w droge! kij z nim, wizazuj i odpoczywaj, ja zaraz musze zagescic ruchy i isc do roboty ale ta ciaza mnie rozleniwila tak ze masakra jakas az wstyd mi normalnie ze siedze tyle w domu ostatnio pracuje tylko po ok 20h w tyg i jeszcze narzekam ze duzo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mam
Cytat:
za 320 zl. widzialam na all wczoraj chyba szara tez ladna na poczatku ja chcialam ale nie moglam znalesc za 350 chyba ja tez patrzylam za innymi ale nie wiedzialam czy na adaptery bedzie mi pasowac.P.S polecam cukierki strzelajace z biedry na wage xD
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Matal mysli nad inflancka i brodnowskim. Tassia a LADAN do konca sierpnia ma swoje wynajete czyste.mieszkanko pozniej moze isc do tesciow nie musi byc w tym balaganie remontowym
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak ostatnio mialam ze po skurczu nie chcialo puscic ale po dobie wpieprzania magnezu odpuscilo i rozmasowywalam to miejsce chyba co dwie godziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w sumie przeleżałam bez sensu,jedynie mi te badania zrobili. No i z moczem lepiej niż w niedzielę, bo w niedzielę miałam leukocyty w ilości 60-62, a teraz coś koło 30.Dzisiaj jeszcze idę na ktg i usg o 10 i lekarz zadecyduje.
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak mam niskie ciśnienie. moze coś w tym jest w każdym razie już niebawem bedziemy wolne od tego ![]() kochanie, norma CRP bynajmniej u mnie była 5, jak miałam infekcje wynik - 73 CRP< także nie masz się czym martwić może coś Cię łapie. A powiedz mi.. miałaś robiony wymaz na GBS? jak nie mialas to moze powiedz zeby w szpitalu odrazu zrobiliCytat:
nie martw sięnena ale po co ty po nich sprzątasz? ja miałam taką sytuację z tż jak zaczęliśmy ze sobą mieszkać. Oni wiedzą, że ty po nich zrobisz wszystko, ze im ugotujesz, ze upierzesz itd. Wystarczy pokazac ze nie robisz
|
|||
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam. Może jak pochodzę to mi przejdzie.
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
i witam się w 33 tygodniu
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają
Cytat:
bralam udzial w za☠☠☠istej licytacji bo z adapterami a nie mialam ich w zestawie i jak sie konczyla bylam u dzina i dalam wujkowi do wygrania ale przekroczyla moje maksimum i nie zdecydowal sie ryzykowac nie swoja kasa a szkoda bo w sumie moglam troche podniesc cene ja zdesperowana pojechalam w piatek.do sklepu dzieciowego i wzielam sprzedawce ktory twierdzil ze te gondole nie pasuja i kazalam mu wszystkie pokolei przymierzac do wozka i facet mega zaskoczony i szczesliwy ze sie czegos nauczyl bo do mury pasuje gondola buzz, dreami i speedy w efekcie na allegro kupilam gondole za 80zl wyglada ekstra ale zobaczymy w realu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześc
![]() Ja wstaję cała poobijana, brzuch mam jak po jakiś torturach ![]() a dzisiaj wizyta Cytat:
![]() trzymam kciuki za to żebyś jeszcze na chwilkę do domu wyszła i zdążyła się przygotować Cytat:
pochwal się fryzurą!! 5 h to musiało powstać jakieś arcydzieło na twojej głowie ![]() co do kuzyna - bezczelny typ w żadnym przypadku nie sprzątaj za niego!
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze... pojawiło mi się pęknięcie w lewym kąciku ust,tzw. zajad... i tak czytam że może to być objaw niedoboru żelaza, z tym że mój gin powiedział że wyniki w normie i mam nic nie brać...
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż c
Cytat:
ja tez pytalam czy pasuje to jedni mowli ze tak drudzy, ze nie a do sklepu nie mialam jak z wozkiem pojechac, a ta na all mi sie trafila akurat za cene ktora chcialam bo chcialam kupic do 350
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Miałaś pisać a nie kojarzę żebym czytała.

[/RIGHT]

Jest ktoś z terminem na połowę września i ma torbę nie zapakowaną i ubranka nie prasowane i nie prane wszystkie?
dziekuje. ogolnie gin mowil, zeby sie tym bardzo nie martwic, podamy antybiotyk, jutro powtorzymy crp i bedziemy to monitorowac. ale jutro prawdopodobnie wyjde zeby nie siedziec w szpitalu - powiedzial zebym podomykala sobie wszystkie sprawy bo zapewne nie wyjde na dlugo 

ehhhhhhhhhhhhhhhhh

jak mam niskie ciśnienie. moze coś w tym jest
w każdym razie już niebawem bedziemy wolne od tego