|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe ile moje już ma Jutro wizyta, a w sobotę zaczynam 13t 1d czy to już będzie II trymestr? Bo nie wiem czy dobrze sprawdzam takie to nie realne ![]() Cytat:
![]() Tej samej płci łatwiej wychować, bo ma się już ciuszki, zabawki i wiadomo jak rozwiązać niektóre problemy. (uczenie korzystania z toalety, pierwsza miesiączka, dojrzewanie) Cytat:
Czyli nawet nie potwierdziła ciąży ![]() Dziewczyny czy wy już byłyście na USG z Tż? Ja bym bardzo chciała zabrać swojego ale chyba na USG dopochwowe nie można? Jak to jest
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-08-21 o 09:35 |
||||
|
|
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja dzis znowu nocka zarwana przez wstawanie siusiu. Stwierdziłam z zalem ze juz nigdy sie nie wyspie :-(
Wczoraj kuzynka z gór zaprosiła mnie na wesele 28 wrzesnia. W pierwszej chwili sie zapaliłam ale mama szybko mnie ostudzila. Ze to 400 km, ze i tak nie moge tanczyc i bede tylko siedziec i poza tym teraz mam ważniejsze wydatki. Smutno mi sie zrobilo. No ale cos za cos. Ma racje. No wiec dalsza rodzina sie dowie wczesniej niz to bylo w planach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie było tak, że TŻ pojechał ze mną bo ja się bardzo stresowałam sama i czekał w poczekalni a jak ginka pokazała mi wszystko na ekranie i puściła dźwięk bijącego serduszka i ja się popłakałam zapytała "wołamy męża?" no i zawołała, ja też bym wolała żeby to akurat nie było takie usg ale cóż, on twierdzi, że "tam" nie patrzył bo był przejęty swoim dzieckiem
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Koziemleko mój Tz chodzi ze mna na każdą wizytę do ginekologa i był przy wszystkich trzech Usg (dopochwowych), nie wyobrażam sobie, żeby w trzecim miesiącu ciąży nie widział jeszcze swojego maluszka i nie słyszał serduszka. Poza tym on ma tyle pytań, że ciężko by było go nie zabrać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2435 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Byłam wczoraj na wizycie, i nareszcie widziałam serduszko ![]() SPUCHŁY MI USZY! Serio! I od razu skojarzyłam, ze w poprzedniej ciąży mogłam nosić tylko złoto, bo na inne metale reagowałam alergicznie. Teraz jest identycznie, mam tylko jedną parę złotych kolczyków i tylko od nich nie puchną mi uszy ![]() Cytat:
. Mdli od rana do wieczora a nawet w nocy. Dostałam wczoraj receptę na metoclopramidum od gina na te moje mdłosci, wypróbuję i się podzielę recenzją ![]() Cytat:
" Cytat:
![]() Mona, proszę dopisz i mnie: Tequillla (Małgosia, 33 lata) - OM 7.07, TP 14.04 [2 dziecko] Cytat:
. To z odjeciem od kieszonkowego to łatwo napisać, trudniej przeprowadzić w praktyce, bo 2 letnie dziecko nie zna sie na nominałach i dopóki nie "zwróci" to nie wiadomo ile potrącić Cytat:
. Ja mam córkę i chciałabym drugą taką do kompletu ale wszyscy mi życzą chłopca ![]() Cytat:
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-08-21 o 10:25 |
||||||
|
|
|
#2436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Także jeśli masz ochotę to jedź, po porodzie to dopiero będą ograniczenia
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo zrozumiałam o surówce i kurczaku wrzuconym do rosołu
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A że ktoś sobie może myślał przez te lata, że nam nie wychodzi, albo, że mamy problemy z płodnością to już nie mój problem. Cytat:
lekarka sama o męża spytała, nie miała żadnych problemów, ba ona na pierwszej wizycie już o męża pytała, bo chciała go na usg zaprosić. Także wszystko zależy od lekarza |
|||
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę dziś na pierwsza konkretna wizytę z usg, malz idzie ze mną i wchodzi do gabinetu od razu. Nasz lekarz sam zaprasza tatusiów. W poprzedniej ciąży malz opuścił tylko jedna wizytę, bo musiał wtedy być w pracy. Wiedząc z wyprzedzeniem, zazwyczaj tak ustala grafik, żeby w dniu wizyty nie mieć dyżuru.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-08-21 o 10:51 |
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
też chyba wezmę męża na usg za tydzień - to będzie poczatek 8tc i mam nadzieję usłyszeć serducho
zapomniałam zapytać o to gina ostanio :P znaczy czy mogę męża zabrać na kolejne usg, ale w sumie, co mam się pytać :P wezmę i już :P żeby się nie nudził czekaniem (czasami 1.5h muszę czekać), to posiedzi w autku :P i puszczę mu syg :P jako że to poranny śpioch, to pewnie wykorzysta ten czas na drzemkę jeszcze :P
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała wziąć TŻ na wizytę, ale jak był ze mną to mialam USG dopochwowe i wstydziłam sie zapytać Pani doktor czy go wpuści. Teraz jak pojadę, zapytam kiedy mój TŻ będzie mógł zobaczyć dzidzię.
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Ja na ostatniej wizycie byłam przekonana że nic na usg nie będzie widać, a poza tym mąż miał czekać w samochodzie. Dopiero po wyjściu okazało się że czekał w poczekalni. Trochę mi się głupio zrobiło bo mogłam go zawołać, ale serio nie wiedziałam że jest tak blisko. Miałam wyrzuty sumienia że "coś mu odebrałam" i pewnie było mu przykro ale nadrobimy to następnym razem.
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, a mój jeszcze ze mną nie był na USG
![]() Jutro będę na wizycie więc zapytam czy Tż może wejść i na następną wizytę umówię się tak, żeby Tż nie był w pracy
|
|
|
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie ponownie!
Prawie miesiąc nie podczytywałam watku a teraz 50 (!) stron do nadrobienia... Ale urlop, praca i brak czasu... Teraz mam nadzieję być na bierząco...W zwiazku z tym Mona, proszę dopisz na pierwszą stronę: Cambria (Ania, 27 lata) - OM 31.05, TP 07.03 [2 dziecko] Ktoś już był na USG genetycznym ? Ja wybieram się 26.08 W końcu zobaczę fasolkę Bo gin wyznaczył mi drugą wiztytę dopiero na 30 sierpnia.Co do presji płci drugiego dziecka to muszę przyznać że odczuwam ![]() Wszyscy spodziewają się dziewczynki, bo mamy już chłopca. Mnie nawet tak nie zależy bo dla starszego fajny byłby też braciszek ![]() Aha, jeszcze miałam spytać jakie bierzecie ciążowe witaminy? Odkąd skończyłam kwas foliowy nic biorę, a chciałam coś wybrać. Wybaczcie jeśli pytania się powtarzają, ale nie jeszcze zdążyłam nic nadrobić
Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:43 |
|
|
|
#2448 | |||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tez mam taki zamiar zeby najpierw zapytac czy bedzie mogl wejsc i wtedy bedziemy kombinowac. |
|||
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój małż chodził ze mną na wizyty i usg było za każdym razem, na początku oczywiście dowcipne, ale nie było to krępujące, bo były dwa pomieszczenia, w pierwszym biurko i krzesła, w drugim samolot i leżanka z usg, więc jak już byłam "gotowa" to wtedy tata wchodził do tego drugiego pomieszczenia podziwiać potomka
ale teraz gin się przeniósł do innego lokum, ma jeden pokój, najpierw robi usg które jest przy samym wejściu, a samolot stoi za przepierzeniem kilka metrów dalej i mi samej nawet tak głupio latać bez majtek po tym pokoju a przecież dla tych kilku metrów nie będę ich zakładać i znów ściągać ![]() Teraz wizytę będę miała w pierwszy dzień 7 tygodnia - będzie słychać serduszko? |
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Wlasnie wypijam 1wsza szklanke plynu 250ml. :P Ciekawe jak mi pojdzie dzis Co do obecnosci partnera przy usg,to moj nie byl ani razu a mialam juz 5x Dobra pije ten sok-mam zamiar dzisiaj dojsc do 1,5l.
|
|
|
|
#2451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
witajcie, przepadłam na kilka dni pochłonięta organizają pierwszych urodzin córeczki
![]() Cytat:
Cytat:
Już lepiej? wiadomo coś konkret Cytat:
Cytat:
z tym, że nie zgodzę się, że tylko prywatnie można na dobrego lekarza trafić. ja mam szczęście do najlepszego gina i to na nfz. co do badań, na pierwszej stronie masz wykaz, na jakie powinnaś dostać skierowanie. mój gin mi wczoraj wypisał skierowanie do endokrynologa. jeszcze na to mam znaleźć czas. no ale jak trzeba, to trzeba Cytat:
|
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Mona dopiszesz mnie? Monika 24 lata OM 11.06 TP 01.04
Maggie123 dzisiaj sie swietnie czuje, wyszlo mi cos nie tak z moczem ale nie powiedzieli mi co tylko faszeruja mnie urinalem. Jutro mam dostac wypis jak badanie USG bedzie ok. Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2013-08-21 o 12:26 |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was dostała od lekarza nystatynę na infekcje?
Byłam w pn u swojego gina a że powiedziałam mu o tym, że mnie piecze podczas przytulania z TZ to mi ja przepisał, no a ja się martwię o fasolkę.. Zastanawia mnie jeszcze to, czy to pieczenie podczas przytulania może być naturalną reakcją podczas ciąży?? Bo się ociera?? Ogólnie dzidzia pięknie rośnie, ma już 3 cm a jej wiek to dokładnie 8tyg 1dByłam teraz na wakacjach a raczej na nieuanych wakacjach bo mieliśmy jechać nad morze ale lekarz odradził i siedzieliśmy u rodziców w domu a ja się przez ten czas męczyłam z mdłościami teraz jest chłodniej i jakoś mi lepiej na szczęście no i przytylam już 2 kg!!! :/
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takie teksty są 'super' ![]() Cytat:
Cytat:
jego żona tez całą ciążę brała witaminy a dzieciaki około 3kg
|
|||
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dostałam nystatynę dopochwowo na grzyby, które mi wyszły jak pobierała mi na czystość.... dobrze, że jeszcze tylko 2 tabl (z 10), jakoś nie lubię ich:/
|
#2456 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teQiba na co dzień jest w porządku, czasem tylko mnie jeszcze coś zapiecze jak sikam ale to rzadziej niż co 2 dzień sie zdarza. co do upławów to leci więcej niż to było przed ciążą i czasem mam coś w rodzaju "spustu" tzn nic nie ma a nagle poleci raz dużo i majtki ufajdane takim mlecznym okropnie gęstym śluzem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-08-21 o 13:08 |
|
|
|
|
#2458 |
|
Moderator
|
To powiem szczerze ze mi to na grzybiczne zakazenie nie wyglada... Nie wiem czy ta nystatyna w samym pieczeniu pomoze no ale moze sprobowac warto...
A sluzu ja tez mam dosyc duzo, wyglada ze w ciazy to chyba normalne
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez dostalam nystatyne ale na uplawy no i pomogla. A sluzu to tez mam strasznie duzo a dodatkowo biore teraz luteine to juz wg cieknie ze mnie
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem w 6 tygodniu ciąży (OM 12 lipiec) Masz świętą rację, presja otoczenia jest nie do zniesienia! :/ mamy już córcię, cała rodzina wręcz żąda małego Kuby... W rodzinie panuje plaga rodzących się dziewczynek, może dlatego wszyscy chcą abyśmy przełamali tą regułę... Dla nas nie ma znaczenia co bocian przyniesie, najważniejsze aby było zdrowe i posiadało wszystkie kochane malutkie kończyny Cokolwiek się trafi "wychowamy jak swoje" a towarzystwo wokół, skoro takie mądre, niech sami płodzą co chcą, ja natomiast lubię niespodzianki!![]() Pozdrawiam!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Jutro wizyta, a w sobotę zaczynam 13t 1d czy to już będzie II trymestr? 

Serio! 
. Mdli od rana do wieczora a nawet w nocy. Dostałam wczoraj receptę na metoclopramidum od gina na te moje mdłosci, wypróbuję i się podzielę recenzją 
"
brawa dla t(asi)

II kreski 30.07.2013

no takie teksty są 'super'