|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 6,25% |
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
0 | 0% |
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
1 | 2,08% |
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
19 | 39,58% |
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
7 | 14,58% |
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
1 | 2,08% |
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
7 | 14,58% |
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
10 | 20,83% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
Eh ja wczoraj z mężem pokłóciłam się o sprzątanie właśnie. On ma tendencje do zostawiania kubków gdzie popadnie. W salonie albo sypialni... No i do tego jak nakruszy to często okruszków też nie zgarnie. A mnie potem ciśnienie skacze. I wczoraj znów zwróciłam mu uwagę. A on na mnie naskoczył, że teraz to on ma inne rzeczy na głowie (czytaj "remont") i np. rano przed wyjściem do pracy to wyniesienie kubka czy zgarnięcie okruchów to ostatnia rzecz o której myśli. Jakby to kuźwa zajmowało wieczność!!! Poza tym twierdzi, że na takie uwagi będzie czas jak już się do nowego mieszkanka wprowadzimy. A ja uważam, że tych złych nawyków powinien się pozbyć właśnie teraz, a nie na nowym mieszkaniu. Nie wyobrażam sobie, żebym na nowym mieszkaniu i do tego po porodzie musiała łazić i zbierać kubeczki po mieszkaniu jak będę chciała wstawić zmywarkę. W ramach wyjaśnienia dodam, że to nie tylko o te kubki i okruszki chodzi. Po prostu wczoraj przez jeden kubek mi pękła żyłka i wybuchnęłam. Nie uważam siebie za jakąś pedantkę. W domu często mam bałagan. Ale staram się z tym walczyć i jeśli ma być bałagan to niech już będzie w jednym miejscu np. kuchni, a nie w całym mieszkaniu po trochę. Oczywiście poszliśmy spać pokłóceni. (Swoją drogą jesteśmy chyba mistrzami w kłóceniu się tuż przed snem) Rano przed wyjściem do pracy przylazł dać mi buziaka i przeprosić. Jak wstałam to nie znalazłam żadnego kubka ani okruszków. Tylko pytanie na jak długo? To się wyżaliłam. ![]()
![]() |
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
łolaboga t_89 Ty już capki zimowe kupujesz
![]() ![]() ![]()
#2854 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ale dzisiaj pospałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2856 |
Wtajemniczenie
|
a co zlego o tej inflanckiej slyszalyscie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
Passion musiałam skasować Twój komentarz na fb
![]() ![]() ![]()
#2859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko też dopiero bedzie składane... jeszcze duzo rzeczy do porobienia, ale zaczynam od wrzesnia ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() wlasnie sie zastanawialam czy przed porodem pojsc do fryca.... co do kuzyna, juz bym go wiecej nie wziela do pracy bo ewidentnie nie widzi jaka ma szanse, duzo ludzi daloby wszystko by moc wyjechac do norwegii na zarobek, miec gdzi emieszkac dobra prace itd ale pociesze cie ze faceci to syfiarze, natomiast to jaki syf byl gdy mieszkalam z babami to wołał o pomste do nieba... faceci chociaz dokladnie po sobie sprzatali a baby? WIECZNY SYF i lewe rece do sprzatania/... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() crp to wyznacznik infekcji w ciazy ![]() ![]() witam sie z ranca. nocka nie byla tak dupowata jak poprzednia, nawet sie wyspalam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam w zasadzie już wszystko poprane i poprasowane. Łóżeczko też skręcone i się wietrzy. Cała wyprawka skompletowana jeszcze w lipcu łącznie z wózkiem i fotelikiem. Nawet torba spakowana już stoi od ponad tygodnia. No ale miałam ciśnienie, żeby jeszcze przed remontem przynajmniej sprawę wyprawki zamknąć, bo teraz to bym się chyba ze***ła jakbym miała latać i w sprawie remontu czy urządzania mieszkania i jeszcze wyprawki. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
ludzie, zarazki, ale przede wszystkim sztuczne oświetlenie plus klima/nawiewy
#2863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wadomo na jak długo ale przynajmniej jakieś chęci. Ja u mojego doceniam nawet od czasu do czasu jak coś ogarnie. znowu dzwonią po mnie... Ci ludzie mnie wykończą, ciekawe jak z Ninozaurem będę po budowach jeździć jak się urodzi ![]() ![]() nie pisać dużo, za trochę wracam
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Baja Ty do września chyba nie urodzisz -tak coś mi się wydaje
![]() a ja wczoraj przed snem się naoglądałam matka w ciąży, córka w ciąży i mi się śniło, że mam skurcz, obudziłam się i nie wiem czy mi się śniło, czy to było na prawdę ![]() ![]() ![]()
#2865 | |
Zakorzenienie
|
nena tak to niestety jest ,że z rodziną to się najlepiej wychodzi na zdjęciu. Niektórzy niestety nie umieją docenić okazanej im pomocy.
A tak w ogóle to zasadź kopa temu kuzynowi na rozpęd. Samba gratuluję skończonego 37tc ![]() Cytat:
![]() logoasia gratuluję 33tc ![]() passion biedna jsteś z tymi żyłami ![]() ![]() ![]() ![]() nena gratuluję 36tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ooo a jak cie krzyz bolal i brzuch to mozesz nie wytrwac tych 3 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mi sie nie spieszy bo nie rodze wczesniej niz 14 wrzesien;D i siedze w domu bez planow, tlyko odliczajac dni wiec mam czas;p
![]() |
#2868 | |||||
Zakorzenienie
|
Wystarczy je dotknąć i człowiek rozumie, czemu zakładanie ich na poharatane krocze to nienajlepszy pomysł
![]() Cytat:
I weź torbę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Już 2 lata temu myślałam o inflanckiej, bo miałam tam gina, ale że był remont, to się nie zdecydowałam. Teraz ponownie o niej myślę. Z tych, o których słyszałam: - karowa - o ile Cię przyjmą, to podobno jest ok, poza tym, że wszystko płatne, koleżanka 4 lata temu rodziła i polecała - bielański - przy CC polecała koleżanka, personel nie rzyga tęczą, ale poza tym ok (SN mówiła, że nie wie, bo ona miała skierowanie na CC i jej mąż tam pracował) - madalińskiego - podobnie jak karowa ![]() I chyba tyle, co słyszałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kosmetyki j&j to samo zuo ![]() Złego? Że personel niemiły ![]() Poza tym ma niższy stopień referencyjności niż inne szpitale. I nie mają specjalistycznego sprzętu do wcześniaków chyba, w takich sytuacjach przewożą do innego szpitala. Tak samo chyba z noworodkami w bardzo ciężkim stanie (nie pamiętam, czy sprzętu, czy specjalistów brakowało, ale to info sprzed ponad roku). Ja jak wspominałam bardzo o inflanckiej myślę... Wiem, że kilka lat temu miała bardzo złe opinie, ale teraz nowe komentarze jak się czyta, to wszyscy zadowoleni (poza niemiłymi pielęgniarkami i złym kolorem ścian, bo takie komentarze też są ![]() Podobno do końca próbują SN, jeśli nie ma skierowania na CC i nawet po 18-20 h dziewczyny rodzą i nie ma litości. Ale ja wolę SN, więc mi to nie przeszkadza. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- ladan jeśli chodzi o CRP, to tż przy zaostrzeniach miał po kilkadziesiąt, a nawet grubo ponad 100 i żyje, więc 7 to niedużo (w skali, ile można mieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
ale Ty chyba nie liczysz skończonych, nie?
![]() bo ja w piątek wkraczam w 33tc, termin mam na 11 Cytat:
![]() żąrcik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam mix uczuc i emocji w związku z jutrem- od "ratunku, chciałabym cofnąc czas i zabierzcie mnie stad i nie dam rady i chyba umre ze strachu" - po "juz się nie mogę doczekac porodu i zobaczenia Małej" Najlepiej jakby juz była sobota i po wszystkim i ok z Małą i ze mną... Dziś sie relaksuje (choc spac ze stresu nie mogłam)- porobię sobie rózne menikjury i pedikjury, golenie, strzyzenie, moze henne..
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
mój chłop bardziej dba o porządek niż ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Wtajemniczenie
|
Jutro mam, tj. w czwartek
![]() Ona jest bardzo drobnej postury, może dlatego. Będę wiedzieć więcej jak mi odpisze na wiadomość ![]() Ladan, Samba, Logoasia, Nena, Papalinka gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Aaa nie mówiłam Wam - gin z NFZ jak byłam wczoraj na kontroli po szpitalu u niego, patrzy w moją kartę ciąży i stwierdza "No wszystkie badania już mamy" ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie wiem czy mi się śniło, że mnie boli czy to już na jawie było
![]() ![]() ![]()
#2875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do personelu, to ja slyszalam same pozytywy, wiec nie wiem juz sama, ale tak jak pisalam, biore polozna, wiec mam nadzieje, ze bedzie mila... chociaz troche szkoda mi kasy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Rozeznanie
|
hehe zazdroszczę chłopa ![]() no chyba że w sensie że ty nic nie dbasz a on troszkę... ![]() ale to i tak lepszy taki niż w ogóle nie dbający ![]()
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak by napisała, że PO tygodniu ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o personel, to wszędzie zależy na jaką zmianę się trafi i jaki humor pracowników... Ja położnej nie biorę, wolę tą kasę na coś innego wydać. Mili dla mnie być nie muszą, mają się mną profesjonalnie zająć. Miły to dla mnie ma być tż, jak mnie za rękę będzie trzymał (aczkolwiek ja go chyba kopnę kilka razy w d... przed porodem, bo ostatnio ma takie fochy, że niech spróbuje mi z czymś takim na porodówce wyskoczyć ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- W ogóle to wstaję od tego kompa, bo na 11:30 mam pediatrę Edzika i żebym znów nie zapomniała ![]() A, ladanku jeszcze raz się kajam za dręczenie Cię w nocy smsami do teżeta ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Rozeznanie
|
A teraz pytanie z innej beczki:
Czy któraś z Was ma w domu parawan nawannowy? Chcę sobie zamontować na wannie ale totalnie nie wiem jakiej firmy. No a nie chcę też wydawać na niego 1,5 tys. zł i więcej bo i takie są. Zastanawiam się nad Aquaform Modern 3 http://www.mizar.pl/Aquaform/40616 lub Ravak VS3 http://megastore.pl/90494,Ravak-Para...e&rel=comparer Może któraś z Was ma jeden z nich i podzieli się opinią.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.