Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 09:54   #841
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię d

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4236442 5]10 g ??? A to nie jest łyżka stolowa*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Chodziło zapewne o 10dag.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:56   #842
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Myha mam pytanie. Chciałabym zrobić taką dekorację na stół PM.
Wysokie, szklane wazony zalane wodą a w nich utopione kwiaty i na powierzchni wody świeczki. Coś jak w załączniku.

Powiedz czy jeżeli "utopię" kwiaty to nic im się nie stanie, w końcu sporo godzin będą pod wodą? Masz jakiś pomysł na przyklejenie je do dnia? Jeszcze nie wiem jakie miałyby być to kwiaty, ale coś kolorowego co ma duży kwiat.
Na weselu u kuzynki mojego K. były takie dekoracje z kaliami. Spokojnie wytrzymały całą noc. Znalazłam podobne zdjęcie, ale u niej były kalie pomarańczowe, miała też z nich bukiet.
accent-0111.jpg

Mysia880 sukienka jest przepiękna i wygląda jak na Ciebie szyta - powinni dać Twoje zdjęcie do katalogu, na modelce nie wygląda ani połowę tak dobrze zazdroszczę, nie dość masz piękne włosy, to jeszcze figurę
Stary 2013-08-21, 09:57   #843
201605100
Konto usunięte

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o to dziedziczenie to z tego co mi sie wydaje ( a kiedys byla o tym mowa) to Tż bedzie chcial zeby babcia za swojego zycia przepisala nam piętro domu w prezencie slubnym. W tym sensie ze dla nas obojga jako malżonków. A kiedys o tym wspomniala ze po slubie da nam góre, tylko wydaje mi sie ze nie mowila tego w sensie prawnym, tylko tak na slowo :P
Ale jeśli babcia przepisze górę na TŻta, to on jako jej właściciel będzie mógł dopisać Ciebie jako współwłaściciela, prawda Velika?

Po tym co piszesz wydaje mi się, że babcia za życia na słowo będzie chciała tą górę dać, nie zazdroszczę sytuacji

Cytat:
.

Mam do was pytanie, nasza kucharka zaproponowała nam zrobienie tortu, bez wątpienia mielibysmy gwarancje ze bedzie to tort prosty i przepysznie smaczny, ale na pewno nie mialby takich dekoracji jak ten z cukierni. Co najwyzzej moglibysmy go przystroic owocami itp. Kiedys kolega zrobil Tżtowi taki na urodziny i mi sie bardzo podobał.

Czy to bylby dobry pomysł? Zawsze to tez osczednosc prawie 400 zł... bo na skladniki 600 nie damy tylko gora z 200
z mojego doświadczenia jako zjadacza tortu te bez cudów-niewidów smakują lepiej , mimo, że gorzej wyglądają, ja bym brała

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ciężko was nadrobić
Jak będę miała chwilkę czasu, to opiszę wam tu, jak wygląda
1. spadkobranie
2. podział majątku
3. ustroje majątkowe małżeńskie
I generalnie zasady kto, po, kim, dlaczego itd. Wiem, że żadna z nas nie zakłada rozstania, ale statystycznie 1/3 małżeństw się rozpada... Więc lepiej zadbać o swój interes, a nie potem płakać jak nic się nie da zrobić i toczyć batalie ;]
Wiedza w narodzie na ten temat jest generalnie niska, a niedawno robiłam podział majątku pewnej parze, która się rozwiodła po 30 latach... I pani na tym zbyt dobrze nie wyszła, a mogła wyjść tragicznie, gdyby nie jakieś resztki poczucia sprawiedliwości u męża ;]
super robota!

Cytat:

a juz myslalam ze ogolnie wychodze na s*uke ze tak sie staram zadbac o wlasne cztery litery
bardzo dobrze robisz i trzymam kciuki za korzystne rozwiązanie problemu dla Was obojga

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
uwaga !!!

chwalę się suknia!!!!!
O Boże, o Boże, jaka cudna PMka i te włosy śłicznie wyglądasz! I suknia prezentuje sięlepiej niż z tym pasem z katalogu

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
wpadłam się tylko przywitać i zmykam dalej do roboty, bo tyle tego mam, że chyba dziś nie wyjdę przed 18

bardzo fajnie ci to wyszło

myślę, że warto podpiąć to pod pierwszy post co wy na to?
koniecznie!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:01   #844
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Velika dobra robota

Ja po ślubie od razu jak będę załatwiać wszystkie formalności ze zmianą nazwiska, to mam w planach:
- uposażyć TŻ do mojego ubezpieczenia na życie. Teraz tata jest uposażony w 100%, planuję zrobić tatę i TŻ po 50%, na wypadek gdybyśmy np. zginęli oboje z TŻ (tfu tfu tfu!!!) to żeby chociaż ktoś coś dostał.
- formalności z dziedziczeniem mieszkania, to o czym pisała Velika. Jednak nie chciałabym w przyszłości żeby współwłaścicielem został brat TŻ...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Świetny pomysł! Nie trz4eba będzie szukać w przyszłości.

jesli dobrze zrozumialam to rodzenstwo zmarlego malzonka lub jego rodzice dziedzicza tylko w przypadku malzenstwa bezdzietnego, tak? a Jak jest z zachowkiem? Tez tylko w takim wypadku czy jesli sa dzieci to tez zachowek sie nalezy?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Oj brak pożądnego cyca to i mi spędza sen z powiek... Mam w domu taki silikonowy biustonosz ale ja go używam jako wkładek do normalnego push upa, ale na ślub trochę głupio ze sztucznym biustem...
ja mam sukienke z gorsetem imitujacym biust moge byc bez stanika i byc plaska jak deska a i tak bedzie sie wydawalo ze go mam :P

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ale jeśli babcia przepisze górę na TŻta, to on jako jej właściciel będzie mógł dopisać Ciebie jako współwłaściciela, prawda Velika?

Po tym co piszesz wydaje mi się, że babcia za życia na słowo będzie chciała tą górę dać, nie zazdroszczę sytuacji

z mojego doświadczenia jako zjadacza tortu te bez cudów-niewidów smakują lepiej , mimo, że gorzej wyglądają, ja bym brała

super robota!

bardzo dobrze robisz i trzymam kciuki za korzystne rozwiązanie problemu dla Was obojga

O Boże, o Boże, jaka cudna PMka i te włosy śłicznie wyglądasz! I suknia prezentuje sięlepiej niż z tym pasem z katalogu

koniecznie!

miejmy nadzieje

ok to powiem Tżtowi ze jestem za tym tortem myslelismy o zwyklym biszkopcie z masa śmietankową lub bita smietana i do tego jeszcze fruzelina wiśniowa z dodatkiem alkoholu do smaku
Stary 2013-08-21, 10:04   #845
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli dobrze zrozumialam to rodzenstwo zmarlego malzonka lub jego rodzice dziedzicza tylko w przypadku malzenstwa bezdzietnego, tak? a Jak jest z zachowkiem? Tez tylko w takim wypadku czy jesli sa dzieci to tez zachowek sie nalezy
My mamy mieszkanie, dzieci brak. Jeśli któreś z nas umrze to wątpię żeby nasi rodzice robili problemy, ale po co kłopot ze zrzekaniem się majątku itp. skoro można zrobić odpowiedni zapis.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:07   #846
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Na weselu u kuzynki mojego K. były takie dekoracje z kaliami. Spokojnie wytrzymały całą noc. Znalazłam podobne zdjęcie, ale u niej były kalie pomarańczowe, miała też z nich bukiet.
Załącznik 5371304
O właśnie o coś takiego mi chodzi Tylko chciałabym aby te wazony były szersze i wyższe, ale ogólnie coś takiego. Widzę, że kwiaty są przyłożone kamykami w tym przypadku, fajny pomysł. Ja kombinowałam, zęby mozę je przykleić taśmą
Stary 2013-08-21, 10:07   #847
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi co do jedzenia

Impreza pewnie całonocna (chyba, że zdecydujemy się na wersję oszczędną, czyli obiad dla rodziny). Siostra uważa, że jedzenia powinno być dużo, bo wtedy alkohol mniej upija. Na weselu kuzynki jedzenia było naprawdę sporo, aż ciocia z wujkiem zaganiali gości do zimnej płyty. Cięzko było przejeść, żal jedzenia, które mogło się zmarnować; aczkolwiek nie chciałabym imprezy, gdzie tego jedzenia jest malutko i goście z niecierpliwością czekają na coś do przegryzienia.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
witaj!
A macie już wybraną datę?
My będziemy mieć 4 gorące posiłki, jeśli dobrze pamiętam (nie chce mi się dogrzebywać do umowy)
Datę wybieramy Najbardziej by nam odpowiadał 26.07 lub 15.08. Próbuję wybrac datę pod dostępność sali, które są najbliżej mnie. Póki co czekam na odpowiedzi od managerów.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Dziękuję za inspirację Będę kombinować! Może ostatecznie połączę dwie wersje (zastanawiam się jeszcze nad czerwienią z ecru) i zrobię fiolet z ecru?
Obie wersje są fajne. Bardzo eleganckie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
oglądałam ostatnio Gatsbiego cudny film
i powiem CI ze mierzyłam suknie w Cambeline 100% ten klimat lat 20! i byla z wyprzedazy za 1500zł
O, dziękuję za namiary Co prawda nie wiem, czy zdecyduję się na nową suknię, czy na uzywkę - muszę sprawdzić, jak te fasony leżą na mnie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Nie wiem jeszcze na co się zdecydujemy, podoba mi się opcja w Niepołomicach na ogrodzie pod zamkiem ale chcę to najpierw zobaczyć na własne oczy, jak nie to willa pewnie.
Ten ogród jest dość uroczy, ale mały - ot, kilka alejek, krzewy, brak drzew. Jest też park przed zamkiem - taki standardowy,ale tak dużo lokalnych upojonych alkoholem. Ale sam zamek jest bardzo klimatyczny - ma przepiękny dziedziniec (przypomina Wawel). Jak dla mnie ten dziedziniec jest bardzo odpowiedni na ślub

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientuje sie moze ktoras jak to wlasnie z jakoscia w sieciowkach? Bo ceny po obnizkach w Aparcie sa ciekawe. Ale kolezanka juz mezatka wspominala cos o gwarancji. Zastanawiam sie tylko ile taka gwarancja daje... czyszczenie, poszerzanie?
Słyszałam, że w Kobe są duże obniżki (albo likwidują salon w Krakowie, albo całkiem sieć). Jubitom też w reklamie radiowej kusił zniżkami

Cytat:

Mam do was pytanie, nasza kucharka zaproponowała nam zrobienie tortu, bez wątpienia mielibysmy gwarancje ze bedzie to tort prosty i przepysznie smaczny, ale na pewno nie mialby takich dekoracji jak ten z cukierni. Co najwyzzej moglibysmy go przystroic owocami itp. Kiedys kolega zrobil Tżtowi taki na urodziny i mi sie bardzo podobał.

Czy to bylby dobry pomysł? Zawsze to tez osczednosc prawie 400 zł... bo na skladniki 600 nie damy tylko gora z 200
Są sklepy z dekoracjami cukierniczymi - tam można dokupić kwiatki czy figurki. Niektóre cukiernie też mają w asortymencie takie ozdobniki. Na pewno wyjdzie taniej niż bardzo bogato zdobiony tort.

Cytat:
uwaga !!!

chwalę się suknia!!!!!
Piękna, masz idealną figurę i niesamowite włosy. W dniu ślubu zrobisz furorę
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:08   #848
velika
Winter is coming

Cytat:
Tak, tak jak napisałam - umową majątkową małżeńską.
Rozwieję jeszcze jeden mit, nie da się przepisać piętra domu czy konkretnych pokoi ;] Można darować co najwyżej udział w nieruchomości (całej) i zrobić między sobą umowny podział do użytkowania. Ale współwłaścicielem się jest w całości ;]
No chyba, że ustanowić odrębne własności lokali w domu, ale to już zależy od tego, jaki to dom, nie wszędzie się da. A w zasadzie to rzadko się da.

Cytat:
jesli dobrze zrozumialam to rodzenstwo zmarlego malzonka lub jego rodzice dziedzicza tylko w przypadku malzenstwa bezdzietnego, tak? a Jak jest z zachowkiem? Tez tylko w takim wypadku czy jesli sa dzieci to tez zachowek sie nalezy?
Dokładnie. Jak nie ma dzieci, wtedy w zbiegu z małżonkiem dziedziczą w pierwszej kolejności rodzice zmarłego, a jak któryś rodzic nie żyje w to miejsce wchodzi rodzeństwo.
Zachowek jest tylko wtedy, w przypadku dzieci nie ma innych spadkobierców ustawowych.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:09   #849
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ostatni raz wtrącę swoje trzy grosze

Tylko w razie ewentualnego rozwodu, odpókać oczywiście, rodzina TŻta, z którą masz dobre stosunki, raczej nie będzie się chciała z Tobą dzielić domem. Między miłością a nienawiścią jest cieńka nić. Wątpię, że w momencie rozwodu ktoś myśli o oddawaniu drugiej stronie czegoś, co wg prawa jej się nie należy

na myśli miałam starszy wiek, w końcu każdy kiedyś umrze, a mężczyźni statystycznie żyją krócej. Ja mojemu już powiedziałam, że ja umieram pierwsza i niech nie waży się mnie uprzedzić

nawet w przypadku testamentu należy się zachówek chyba, że ktoś został wydziedziczony, ale to nie jest taka łatwa sprawa

dobre

nigdy nie mów nigdy

oczywiście zakładam, że wszystkie będziemy szczęśliwymi mężatkami po kres naszych dni. Ale ja uważam, że człowiek jest tylko człowiekiem i o swoje interesy trzeba zadbać bo nigdy nie wiadomo co nas czeka.

Życzę wszystkim kolorowych snów
ale czemu rodzina tż ma sie nie chcieć dzielić ze mną MOIM domem ? do mojego domu rodzina tż to bedzie miała akurat najmniej do powiedzenia. może mieć TŻ, bo tylko on bedzie w niego ładować pieniądze, a nie jego rodzina.

i mówię " nigdy"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-21, 10:12   #850
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dopiero zaczynamy przygotowania weselne Mamy jeszcze rok
Misia wyglądasz cudnie!
Cześć

Opowiadaj o Was, kiedy ślub, co już macie, no wszystko wszystko

EDIT:
CZeko odnosiłam się do sytuacji Any, u Ciebie jest akurat nie odwrót. W przypadku rozwodu Twoi rodzice raczej nie będą się chcieli dzielić domem z nim (jeśli to oni są właścicielami, nie TY)

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:17
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:20   #851
niulka_1985
Zadomowienie

ale mam problem.................. . Nie wiem, co robić...
17 sierpnia powinnam dostać @, a tu NIC! Brzuch mnie cały czas boli, jakby miała za chwilę nadejść.... Dwa testy zrobione w odstępie czasowym - negatywne. Dziś muszę zadzwonić do gin. i umówić się na wizytę, ale podobno jest na urlopie.... Masakra!!!!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:21   #852
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
17 sierpnia powinnam dostać @, a tu NIC! Brzuch mnie cały czas boli, jakby miała za chwilę nadejść.... Dwa testy zrobione w odstępie czasowym - negatywne. Dziś muszę zadzwonić do gin. i umówić się na wizytę, ale podobno jest na urlopie.... Masakra!!!!
spokojnie, 17 był dopiero 4 dni temu. Moze stres czy cos.
Mi sie kiedys 2 tyg spoznil
spokojnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:24   #853
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Opowiadaj o Was, kiedy ślub, co już macie, no wszystko wszystko

EDIT:
CZeko odnosiłam się do sytuacji Any, u Ciebie jest akurat nie odwrót. W przypadku rozwodu Twoi rodzice raczej nie będą się chcieli dzielić domem z nim (jeśli to oni są właścicielami, nie TY)
Nie wiem jakby było w takiej sytuacji na sto procent, ale wątpie jesliby mój TŻ wyremontował dom i razem byśmy ładowali w niego pieniądze a potem poszłoby coś nie tak, to że moi rodzice by go zostawili z " gołą d*pą". Sa wyrozumiali, i zdaja sobie sprawe z tego że inwestował w niego swoje pieniądze, więc zostawienie go z niczym byłoby nie na miejscu. Przeważnie z tego co sie orientuję, to sie spłaca połowe wartości. Tylko skąd ja bym wzięła tyle kasy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-21, 10:26   #854
say-hello
Zakorzenienie

czekolada podepniesz te posty Veliki do pierwszego postu ?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:26   #855
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mi jak sie spoznia 4 dni to nawet uwagi nie zwracam nieraz mi się spóźnia 2,3 tygodnie jesli Cię brzuch boli, to nadejdzie na dniach już. Może rozregulowało Ci się przez te upały

🤍

Stary 2013-08-21, 10:28   #856
niulka_1985
Zadomowienie

TZ MÓWI, ŻE TO OD CHODAKOWSKIEJ
Stary 2013-08-21, 10:29   #857
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
czekolada podepniesz te posty Veliki do pierwszego postu ?
jak to podpisac? porady prawne?

🤍

Stary 2013-08-21, 10:30   #858
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tak, tak jak napisałam - umową majątkową małżeńską.
Rozwieję jeszcze jeden mit, nie da się przepisać piętra domu czy konkretnych pokoi ;] Można darować co najwyżej udział w nieruchomości (całej) i zrobić między sobą umowny podział do użytkowania. Ale współwłaścicielem się jest w całości ;]
No chyba, że ustanowić odrębne własności lokali w domu, ale to już zależy od tego, jaki to dom, nie wszędzie się da. A w zasadzie to rzadko się da.

Dokładnie. Jak nie ma dzieci, wtedy w zbiegu z małżonkiem dziedziczą w pierwszej kolejności rodzice zmarłego, a jak któryś rodzic nie żyje w to miejsce wchodzi rodzeństwo.
Zachowek jest tylko wtedy, w przypadku dzieci nie ma innych spadkobierców ustawowych.
jesli my bedziemy mieli osobne wejscie to czy to wystarczy aby ubiegac się o wyodrebnienie lokali? Chociaz liczniki itp pozostaną wspolne? Wątpie ze babcia zgodzi sie na udzial w calej neiruchomosci czyli w 1/4. A podworko nie liczy sie do tej czesci domu?
Stary 2013-08-21, 10:31   #859
misia880
Zakorzenienie

Dziekuje Wam bardzo bardzo za miłe słowa o sukni i o mojej figurze itp do wartościowałyscie mnie jak nie wiem co ::

To moze mi jeszcze doradzicie co do koloru przewodniego ??
(nie chce zielonego tylko)
oto moja sala :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6000252.jpg (112,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000253.jpg (124,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000254.jpg (100,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000258.jpg (113,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000256.jpg (65,3 KB, 8 załadowań)

Stary 2013-08-21, 10:31   #860
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
uwaga !!!

chwalę się suknia!!!!!
Slicznie wygladasz!!!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Jakbyś kupiła w Aparcie coś za 500zł w ciągu roku to dostaniesz kartę, w ramach tej karty masz 5% zniżki na zakupy, czyszczenie przez kilka lat za free. Poszerzanie jest za darmo tylko z Platinum Card (żeby ją mieć to chyba z 1000zł trzeba wydać, nie pamiętam). A gwarancję oczywiście się też ma, gdyby się coś nie z Twojej winy zepsuło...
Dzieki

Tez uwazam, ze rady veliki powinny byc podpiete do pierwszego postu

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:39   #861
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje Wam bardzo bardzo za miłe słowa o sukni i o mojej figurze itp do wartościowałyscie mnie jak nie wiem co ::

oto moja sala :
Ja dorzuciłabym chyba coś jasnego, żeby nieco tę salę rozświetlić - wygląda dość ciemno, co prawda nie ma zapalonych lamp, ale krzesła, stoły i belki są z ciemnego drewna. Może biel, beż - te chyba pasują do każdej sali i mocno kojarzą się ze ślubem. Albo delikatny róż? Albo coś zupełnie szalonego, żółć i pomarańcz?
Wydaje mi się, że sala jest na tyle neutralna, że możesz szaleć z każdym kolorem
Stary 2013-08-21, 10:40   #862
KasiaK_080290
Zadomowienie

niulka na pewno wszystko ok i niebawem dostaniesz

moje 3 ostatnie cykle trwały kolejno 29, 46 i 34 dni a miałam wcześniej dosyć regularne, gin twierdzi, że wszystko ok, miałam robione badania też to niby od stresu, podróży, pogody

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:41   #863
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

oto moja sala :
Misia, śliczna sukienka! To jednak kupujesz, a nie szyjesz?
Przepraszam, nie czytałam zaległych stron, bo przez ten stres nie mam na nic ochoty....
Stary 2013-08-21, 10:43   #864
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja dorzuciłabym chyba coś jasnego, żeby nieco tę salę rozświetlić - wygląda dość ciemno, co prawda nie ma zapalonych lamp, ale krzesła, stoły i belki są z ciemnego drewna. Może biel, beż - te chyba pasują do każdej sali i mocno kojarzą się ze ślubem. Albo delikatny róż? Albo coś zupełnie szalonego, żółć i pomarańcz?
Wydaje mi się, że sala jest na tyle neutralna, że możesz szaleć z każdym kolorem
ja bym chyba własnie szła w beze ecru ale chcialabym to jeszcze jakims kolorem przełamać - nadać wyrazistosc

na poczatku chcialam czerwien ale nie wiem czy czerwien bedzie tutaj odpowiednia

Stary 2013-08-21, 10:43   #865
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
niulka na pewno wszystko ok i niebawem dostaniesz

moje 3 ostatnie cykle trwały kolejno 29, 46 i 34 dni a miałam wcześniej dosyć regularne, gin twierdzi, że wszystko ok, miałam robione badania też to niby od stresu, podróży, pogody
Jak nie dostanę do niedzieli, to dzwonię do gin.
Stary 2013-08-21, 10:43   #866
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Misia, śliczna sukienka! To jednak kupujesz, a nie szyjesz?
Przepraszam, nie czytałam zaległych stron, bo przez ten stres nie mam na nic ochoty....
zrezygnowałam z szycia. Bo w salonie znalazlam TĄ no i sie zakochałam a z menekina ja biore wiec zapłace za nia mniej niz u tej krawcowej co bym miała szyc

Stary 2013-08-21, 10:45   #867
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jak to podpisac? porady prawne?
zalinkuj to w poście nr 3 w "przydatnych linkach" i podpisz Porady prawne Vel
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:46   #868
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
ja bym chyba własnie szła w beze ecru ale chcialabym to jeszcze jakims kolorem przełamać - nadać wyrazistosc

na poczatku chcialam czerwien ale nie wiem czy czerwien bedzie tutaj odpowiednia
Moja sala jest w podobnych kolorkach:
http://www.nadgoplem.pl/galeria/category/1
https://www.facebook.com/pages/Go%C5...=photos_stream
Stary 2013-08-21, 10:46   #869
velika
Winter is coming

Cytat:
jesli my bedziemy mieli osobne wejscie to czy to wystarczy aby ubiegac się o wyodrebnienie lokali? Chociaz liczniki itp pozostaną wspolne? Wątpie ze babcia zgodzi sie na udzial w calej neiruchomosci czyli w 1/4. A podworko nie liczy sie do tej czesci domu?
No liczy się liczy, wszystko się liczy co jest wyodrębnione jako jedna działka geodezyjna. We wszystkim co się na niej znajduje i w gruncie byście mieli udział.
Czy odrębne wejście wystarczy to nie wiem, nie zajmuję się tym pod tym względem, do mnie już przychodzą ludzie z gotowymi zgodami ;] Trzeba by pytać w starostwie.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:47   #870
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
zrezygnowałam z szycia. Bo w salonie znalazlam TĄ no i sie zakochałam a z menekina ja biore wiec zapłace za nia mniej niz u tej krawcowej co bym miała szyc
No i w sumie lepiej, bo nie wiadomo jaki by był efekt końcowy pracy tej krawcowej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości