|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Z tymi sklepami to też zależy, np w CCC jak chcesz coś zareklamować to wytkną Ci, że krzywo chodzisz. W Deichmanie i Badurze wszystko dobrze i szybko przebiega. W Kazarze mojej mamie kiedyś buta zszyli tak, że miała szew od wewnątrz, w szpilce
![]() Ja mam najgorsze doświadczenia ze sklepami eko. Jak nie wyglądasz jak eko wariatka albo bogata karierowiczka to patrzą jak na śmiecia. U mnie w mieście pzynajmniej tak jest. Poszłam ja, biedna studentka zostałam olana i opryskliwie potraktowana, poszła moja mama, która jest mniej zorientowana w temacie to nawet poznała historię rodzinną właścicieli. Za to ja znam wszystkie babcie na targu, ile razy mi porad kulinarnych udzielały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2404 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
Jeszcze rozwalił mnie argument mojej mamy: - A może oni nawet pieniędzy nie mają, by się zabezpieczyć? Ta, tabletki anty po 10-20 zł nie zmieszczą się w ich budżecie, w którym króluje wóda i papierosy.
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2406 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Mnie dziwi, ze dalyscie rade to przeczytac.
I dziwi mnie, ze snila mi sie wizazanka, z ktora nie kontaktuje sie w zaden inny sposob niz udzielanie sie w tych samych tematach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Naczelny Hipster
|
O geee, jak mnie to wkurza.
Gumki wyjdą taniej niż utrzymanie dzieciaka. Jak nie stać na dzieciaka to niech się nie rozmnażają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
A ja znam rodzinę co to mają 5 córek. Dla mnie trochę patologia bo facet nie chce się zabezpieczać z powodu religii. Ale pod względem kasy, pracy, wychowania jest normalnie. Z kasą to nawet dobrze choć wiadomo na 7 osób to się inaczej rozchodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
KOTerator
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Tabletki jeszcze taniej, bo to 20 zł na cały miesiąc, a gumki drożeją. Ale nieeee, po co. Trzepmy dzieci Rozumiem, jakby miało się za co je utrzymać, to bardzo proszę, ale nie patologia...
#2412 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Nic nie wiedzialam, poza tym, ze wiedzialam, ze to ona xD Wiem, jak ta dziewczyna ma na imie, ale gdy komus o niej mowilam, to uzywalam nicku. Ogolnie pamietam niewiele, ale bylo to dziwne i smieszne.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-21 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Konto usunięte
|
Dziwi (czy nawet lekko szokuje) mnie zachowanie dziewczyny znajomego mojej siostry, która wpada by poszukać pracy i liczy na darmowy nocleg, życie przez 2-3 tygodnie u mojej siostry. Pomijając kwestię, że myśli o znalezieniu pracy łażąc po mieście (w ogóle stwierdziła, że ona musi mieć samochód, bo po "tej Warszawy to ona nie zna i nie będzie wiedziała, w jaki wsiąść autobus"). Cyrk na kółkach. Dodam tylko, że otworzenie pliku w rozszerzeniu .pdf to dla niej problem, przez to biedna nie może wysłać CV (tak, CV pisał jej też jakiś znajomy).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w tematach weselnych, to spotkałam 2 przypadki, kiedy znajoma robiła tylko cywilny z garstką najbliższych osob (rodzice, świadkowie, dziadków nie było) oraz kolega też tylko cywilny też z garstką najbliższych i przyjachał do swoich dziadków pochwalić się ślubem z domową szarlotką (oby zbytnio się nie wykosztować na tort). dziadkowie honorowi, więc dali mu kilka tysięcy na nowy samochód ![]() Dziwi mnie otwieranie okien w autobusach z kliamatyzacją i wielkie dziwinie się, że kierowca ochrzania. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, dziadkowie fajni. Choć ja osobiście zaprosiłabym ich na ślub, a nie tylko z ciachem po fakcie ![]() Albo dziwi mnie jak ludzie komentują moją postawę - nie chcę robić wesela, to jestem głupia hipokrytka, bo na cudzych weselach to się pewnie bawię, objadam i opijam w najlepsze, a dla kogoś to nie chcę tego zrobić, cwane chamidło jedne! ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-08-21 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Robisz - źle, pewnie tylko dla kasy! I w ogóle zła sala, złe jedzenie, zła orkiestra! Nie robisz - o ty chamidło, skąpiradło, cotynieto! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Oj tak kiedyś powiedziałam w towarzystwie, ze my wesela nie chcemy. Żal nam kasy, nienawidzimy takich imprez, źle byśmy się czuli. No po co w takim razie. To oburzenie, że JAK przecież każdy musi robić. Nie wiedziałam :-(
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
rodziny wielodzietne w Gdańsku od 3 dzieci już nie tylko mogą podróżować za darmo miejską komunikacją. Karta rodzinna umożliwia też spore zniżki, takie jak darmowe wejścia do zoo, 20 proc. zniżki do Teatru Miniatura, bezpłatne wejście na Lodowisko Miejskie na Placu Zebrań Ludowych, bezpłatne lub ulgowe wejścia na wystawy, do Muzeum Archeologicznego, oddziałów Muzeum Narodowego, zniżki na spektakle w Państwowej Operze Bałtyckiej, zniżki na kursy językowe.
rodziny wielodzietne w Gdyn od 4 dzieci. Wszyscy członkowie rodziny mogą jeździć za darmo komunikacją miejską w mieście. Kartę Rodzinną Gdynia może mieć też każda rodzina bez względu na liczbę dzieci - Dzięki karcie będzie można korzystać ze zniżek w muzeach, teatrach, tańsze będą też np. wejścia na mecze. W planach jest zaangażowanie w program restauracji, klubów dziecięcych itp. rodziny wielodzietne na terenie Sopotu od 3 dzieci. Wszyscy członkowie rodziny będą mogli dzięki niej korzystać z darmowych przejazdów komunikacją miejską na terenie Sopotu. Będzie można również zwiedzać za darmo Muzeum Miasta Sopotu oraz Państwową Galerię Sztuki w Sopocie. Z kartą wstęp na kryty miejski basen i lodowisko na molo będzie o połowę tańszy. Takie podejście władz tylko zachęca ludzi nieodpowiedzialnych do powiększania rodzin czy ich zakładania w imię przekonań "a czym się będziemy przejmować, państwo nam pomoże" ![]()
#2420 |
Zakorzenienie
|
Darmowe zoo? I te inne rzeczy, szok. Przesada, grubą. Niby czemu ktoś to ma mieć, bo ma 3 dzieci. To sprawia, że jakiś lepszy? No w zasadzie nowi podatnicy, im więcej tym lepiej.
Co za swinskie zasady Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Copyraptor
|
E, mnie to jakoś nie dziwi. Jednak przyrost naturalny w Polsce jest tragiczny, coraz mniej osób ma dzieci, a ktoś w tym chorym systemie musi zarabiać na przyszłe pokolenia.
Bardziej jestem skłonna przychylnie popatrzeć na takie zniżki, niż na kolejne super-duper ustawy dające przywileje matkom/kobietom w ciąży w prawie pracy, które powodują, że tym mniej chętnie kobiety są zatrudniane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Konto usunięte
|
O kurde, jeszcze do tego zasiłek i nic tylko dzieci robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
U mnie w mieście na basenie są zniżki dla rodzin 2+2, czyli musi być para rodziców i para dzieci. Jak ktoś samotnie wychowuje już na to szans nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Konto usunięte
|
Kretka, no, proponuję wydanie na świat drużyny piłkarskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Zamiast zniżek to kraj poprawilby sytuację tak aby to nie było potrzebne. Ja nie urodze temu systemowi kolejnego niewolnika, niech mnie cmokna :-D
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem, czy nie bardziej się opłaca być samotną matką, trzeba byłoby to policzyć ![]()
![]() |
#2428 |
Konto usunięte
|
Najbardziej sie oplaca machnac dzieciaki z robotnym (na czarno) facetem i nie brac slubu. Mieszka sie z nim bokiem, dochodu oficjalnie zadnego no i samotne macierzynstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko niech kto inny mi te dzieci urodzi i będzie idealnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.