|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
Cytat:
Jakiś grupowy![]() Zupełnie nie, choć wiem, że nie lubię takich montaży przeróżnych piosenek, niby niespodzianek
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to aby nie jest za wcześnie z tym wszystkim? Zapraszanie gości w sierpniu na wesele które będzie za 4 miesiące?
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego część gości mieszka 300 km od miejsca wesela, mają gospodarstwa, których nie mogą sobie zostawić z dnia na dzień od tak, muszą pomyśleć nad zastępstwami, oboje mamy pracę tutaj, więc tam rozdajemy zaproszenia jak tylko jesteśmy na miejscu, czyli raz w miesiącu. Nikomu przecież nie każę zapraszać w tym terminie, nie uważam go za jedynego słusznego stąd nie bardzo rozumiem Twojego posta Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-08-07 o 22:34 Powód: dopisek :) + zepsułam cytat |
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdążysz wszystko zrobić na spokojnie, jeżeli na tą chwile wszystko pokolei będziecie realizować ![]() My np. wstrzymujemy się z kupnem obrączek do września, października bo i tak czeka się tylko miesiąc na odbiór, garnitur dla TŻ też poźniej kupujemy bo teraz nie ma sensu, budowa ciałą może się zmienić ![]() Jeszcze pozostał nam wybór alkoholi a tak pozatym na obecną chwile już wszystko mamy, suknia zakupiona, zaproszenia się drukują, sala jest, fotograf i kamerzysta też, w kościele wstępnie załatwione, chyba o niczym nie zapomniałam ![]() Na wszystko jest czas tylko trzeba mieć zaplanowane co pokolei i realizować ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- [QUOTE=sugarfreeee;4215833 8] Cytat:
|
||
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
sugarfreeee nie chciałam Cię urazić, jeśli tak to odebrałaś to przepraszam. Sama już nie wiem za co się brać po prostu :/ Z jednej strony już bym chciała działać - kupować obrączki, zaproszenia itd, z drugiej TŻ cały czas mówi, że to za wcześnie, po co mają kilka miesięcy leżeć. I tak wychodzi, że potem mi się śni, że budzę się w dniu ślubu i mnie olśniewa, że nie umówiłam sobie fryzjera albo innym razem makijażystki
ehhh czasami chciałabym już mieć to wszystko za sobą
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do większości lokali jak dzwonię mówią, że terminy mają wolne, na obrączki czeka się miesiąc....w kościele wystarczą 3 miesiące wcześniej na pozałatwianie spraw...
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
O! Ja też znalazłam sukienkę w długi weekend!
Właśnie jak dzwoniłam do kościoła to ksiądz mi powiedział, że to dużo za wcześnie i żebym się odezwała w październiku Ale zastanawiam się czy mimo, że do niego mam się dopiero wtedy odezwać to czy nie powinnam już teraz rozejrzeć się za kursem przedmałżeńskim? Jak to jest u Was dziewczyny - macie to już załatwione?
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja akurat mam
Bo się okazało, że miałam w liceum, ale TŻ w sumie nie wiemy, trzeba poszukać. Może zadzwoń do kościoła i spytaj jak to z kursami jest i czy zdążycie. Żeby faktycznie nie okazało się, że późno. Chcesz brać ślub w tym konkretnym kościele? |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej
Dołączam do Was, bo wczoraj ostatecznie ustaliliśmy w kościele datę naszego ślubu - 28 grudnia ![]() U nas będzie bezweselna impreza Pewnie jakiś obiad/kolacja w knajpie, plus tort i wino dla ok. 25 osób (najbliższa rodzina). A impreza dla znajomych w "zaprzyjaźnionym" pubie, z tańcami i dużą ilością napojów wyskokowych Ale to raczej innego dnia. Zamykamy pub tylko dla nas, nasza muzyka i zabawa do rana.Jeszcze nie mam nic, ale spoko, przy braku wesela (zespół, sala w rozsądnej cenie, kamerzysta itd),zdążę wszystko ogarnąć
|
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że dołączasz
Grudzień fajny jest :PA mnie pan młody uciekł do Londynu! Pojechał z pracy skubaniec, a teraz mi oznajmia, ze raczej nie wróci w sobotę tylko zostanie jeszcze 1 tydzień...mam nadziję, że ten tydzień się już przedłużać nie będzie. Mieliśmy zacząć już załatwiać, a tu go nie ma.... znowu będę się stresować! |
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Pochwalcie się dziewczyny sukienkami?
Czy macie już coś do sukienek? ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Myślę, że październik to troche późno na ustalanie daty i godziny, bo jednak zaproszenia trzeba rozdać torszke wcześniej około 3 miesiące przed śłubem, chyba że już macie to ustalone a kwestię kursu i innych spraw to na spokojnie zdążycie załatwić. |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się pochwalę
Sukienka będzie miała ścięte to ochydne ramiączko, gorset będzie prosty. Gorset jest plisowany, ukośnie odcina biodra (lekko obiżony stan) i bardzo ładnie modeluje tułów. Jedynie to odcięcie gorsetu ma lekką srebrną aplikację, więc sukienka piękna w swej prostocie - nie ma praktycznie ozdób. Teraz się ciągle zastanawiam co ja mam założyć na nią....bo te misie pluszowe odpadają! A zakrywac ją płaszczem też niezbyt mam ochotę... |
|
|
|
|
#104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, a i tak tydzień przed weselem mamy wycięty z życiorysu, bo są Święta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do zapisów na dany termin, to myśmy się zaklepywali w grudniu zeszłego roku i tak naprawdę to był problem, bo to jest okres, kiedy księża chodzą po kolędzie, więc najpóźniej na którą mogliśmy się umówić to 13. Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-08-23 o 08:43 |
|||
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
CoffeeMonster, piękna suknia!
Sugarfreeee, ooo, fajnie Nam ksiądz powiedział, że "Teraz Kościół wychodzi do młodych i oni się dostosują do nas" Ale fakt, że parafia malutka, pewnie na starówce chociażby, jest zupełnie inaczej... Także ślub o godzinie 16-tej.Ja będę miała prawdopodobnie sukienkę taką http://allegro.pl/suknia-retro-chic-...472584524.html plus wielowarstwowa biała halka (a'la pin up), czerwone szpilki, czerwone różyczki. Też mam problem, co założyć na to, ale myślę, że skoro stylizacja "mało ślubna" to może jednak jakieś białe, futrzane bolerko(?).Ja mam zaświadczenie o odbyciu nauk jeszcze z liceum, mój tż nie ma, więc w przyszłym tygodniu ma iść do proboszcza ustalić co i jak. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
początkowo chciałam podobną z koronką u góry dół prosty ale po przymiarkach stwierdziłam, że to nie to i wybrałam oczywiście z koronką u góry ale dół z ciętego tiulu wielowarstowy, przymiezyłam z ciekawości, nie biorąc wcześniej takiej sukienki pod uwagę i to był strzał w 10 moja wymarzona suknia ![]() też nie wyobrażam sobie takiego futrka dlatego szyje na swój wzór okrycie wierzchnie, żeby przy rozłożystym dole nie wyglądac za ciężko |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam kupić używaną kieckę lub wypożyczyć, ale dostałam nową w podobnej cenie, może mi się ją uda sprzedać za jakieś 500 zl to i tak wyjdę na plus A co myślicie o tych okryciach? http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...yny-p-414.html http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...isa-p-402.html ok |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to będziemy miały super sukienki ![]() Troszke nie skumałam to masz taką jak na zdjęciu? A prawie odkupiłaś taką jak ja mam tylko co stanęło na przeszkodzie? ![]() Ile wyszło Cie za nową? Ja od początku chciałam kupić nową z myślą o odsprzedaniu i po zakupie nie pstrykałam żadnych fotek ani nic, żeby potem nie oglądać i nie wymyślać, bo jestem strasznie drobiazgowa i czepiam się szczegółów ze wszystkim ![]() W każdym salonie jakim byłam i ogólnie sukienki posiadają halki, przeważnie są to halki z połyskiem a ja nie nawidze materiałów które są śliskie, nabłyszczane i kazałam sobie zrobić halkę całkowicie matową, dlatego też chcę kurteczkę uszyć, bo w sklepach albo futrzane albo satynowe i aksamitne czego nie lubie więc widac jaka to jestem drobiazgowa hehe A co do okryć z tych co podałaś to etola bardziej mi się widzi
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-08-23 o 22:52 |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie mierzyłam podobną kieckę do Twojej z ogłoszenia, ale stwierdziłam, że nie będę kupować od razu, tylko jeszcze się dla porównania przejdę po salonach w weekend i upewnię, że na 100 % taka. No i peche nie pech znalazłam moją wymarzoną
Z okazji długiego weekendu w salonie była promocja, wszsytko za 50 % więc sukienka kosztuje mnie 1200 zl, halka jest niepotrzebna Za używaną miałam dać 1000 zl, no wiadomo, że jakieś tam gratisy były np. welon (którego nie chcę) czy bolerko (ale i tak musze kupić coś na zimę).Nawet nie miałam aparatu na tych przymiarkach, bo nie spodziwałam się, że coś kupię! Dzięki za opinie co do etoli, generalnie każdemu się podoba bardziej, więc chyba taki będzie wybór
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to trafiła Ci się okazja cenowa naprawde, ja za moja nówkę dawałam duuuużo więcej U mnie halka jest już odrazu z suknią, teraz większość sukni tak ma w każdym salonie co byłam to taki standard czy to sukienka za 6 tys czy 3 tys to miały już wszyste halki w sukni, ja dodatkowo poproszę aby koło na dole wyciągnąć, żeby nie była tak bardzo szeroka na dole, babka w salonie mi radziła aby zostawić bo koło jest tylko po to na dole aby wygodnie się chodziło, tańczyło i kiecka wtedy nie plącze się pod nogami. Mam dylemat co do tego koła? U Ciebie będzie jakieś koło? Etola to dobry wybór, tylko ciekawe czy ciepło w niej będzie, bo w sumie całych rąk nie zakrywa, ale w taki dzień to nawet obeszłoby się bez okrycia, gorąco z emocji będzie
Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-08-24 o 22:08 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie powiem Ci, że ja chciałam po prostu się rozejrzeć najpierw po takich mniejszych salonikach niefirmowych (we Wrocławiu jest jedna ulica, na ktorej tych saloników jest koło 10 i w większości nie trzeba się umawiać....a nawet jak pani nie ma czasu, to się idzie obok). Stwierdziłam, pójdę, poprzymierzam zobaczę w jakim kroju mi dobrze i poszukam czegoś fajnego na ogłoszeniach. A jeśli nic bym nie trafiła używanego to chciałam wypożyczyć. Planujemy z moim przyszłym mężem 4 tygodniową podróż na Kubę (lub Dominikanę) i dlatego im więcej zaoszczędzimy, tym więcej zostanie na wakacje
Ale przyjęlam, że póki się nie zakocham w sukience to nie kupię, niech nawet mnie kosztuje 4 tysiące..a tu się trafia piękna i w okazyjnej cenie, a że nie "markowa" to mi to dynda szczerze mówiąc. Nikt mnie w kościele po metkach macać nie będzie, a chyba liczy się jak ja w niej wyglądam, a nie jaka firma ![]() Co do okrycia to ja myślałam kupić sobie jakiś fajny płaszczyk kolorowy (dobrać pod kolor butów i bukietu (najprawdopodobniej czerwień) i dać komuś na przechowanie " na wszelki wypadek". Także w kościele byłabym w samej etoli (emocje, wiadomo gorąco) a pod kościołem już zarzucę płaszczyk, żeby rozmawiać z gośćmi ![]() Ta moja jest tak uszyta, że nie ma ani halki, ani koła a jest pięknie rozłożysta, jeszcze zobaczę przy przymiarce, bo pani powiedziała, że można troche zmiejszyć tą rozłożystość sukienki (może jakies koło jest wszyte??? ) ale to będe musiala ocenić, bo teraz ją mierzyłam i miała zamek, a będzie sznurowanie robione i wiadomo, że sznurowane troche lepiej się dopasowują do sylwetki. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-08-25 o 13:24 |
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W mojej było sznurowanie a ja chce odwrotnie zamek, bo mi się sznurowania nie podobają, wiem że zamek jest mniej wygodny ale będe miała ja dopasowywaną 4 dni przed ślubem to raczej już nie schudnę ani nie przytyję Może wymyślę żeby sznurowanie było pod spodem zamka, żeby coś pokombinować w razie czego, moja suknia już będzie w październiku/listopadzie na magazynie na mnie czekać to pojadę ją przymierzyć i wymyśle jeszcze jakieś modyfikacje Zresztą muszę jechać i tak, żeby uszyli mi okrycie wierzchnie. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak Wam się podoba takie zestawienie? Dodaję, że płaszczyk jest wersją "hardcore" jak będzie naprawdę ziiiiimno! Ale prawdopodobnie posłuży przy sesji zdjęciowej
Nadal do koscioła zamierzam mieć etolę Płaczyk w pobliżu jakbym marzła
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Myśle, że fajny zestaw, tylko czy płaszczyk nie zasłoni zbytni sukni?Nawet na sesji...
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie umysliłam tak, że podjadę w płąszczyku, a przed samym wejściem do kościoła zdejmę (założe etolkę futrzaną) na ceremonię, świadkowa odda go mamie. Także będę mieć zdjęcia bez. A już pod kościołem założę jakby ktoś podjechał i się uparł na życzenia. Znaleźliśmy fajną restaurację ze starymi bibelotami (Retro się nazywa) i tam też porobimy pare zdjęć i będzie kiecke widać. A przy sesji to chce mieć i takie i takie. I w płaszczu i bez. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dałaś mi do myślenia, to okrycie, które sobie wymyśliłam chciałam bez zbędnego ocieplenia hm... musze nad tym pomyśleć. Mam nadzieje, że z emocji nie zmarzne ;p |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW aktualnie zbieram szczękę z podłogi, bo ze względu na to, że bierzemy ślub w okołoświątecznym okresie zaczęłam dopytywać o ciasta, bo potem możemy obudzić się z ręką w nocniku. Zapytałam, ile kosztuje wykonanie tortu - powiedzieli mi kwotę, uwaga 800zł |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o ciasta akurat się martwić nie muszę, bo sąsiadka mojego TŻta (w zasadzie jego rodziców) robi właśnie takie wypieki na zamówienie oraz do lokalnych cukierni. Miałam przyjemność próbować pare razy jej wypieki i są pierwsza klasa. Płacimy tylko za składniki, bo wziąść od nas nie chce nic ![]() Wiem, że z emocji można nie czuć zimna...ja zamierzma zdjąć płaszcz w kościele, ale wiadomo nie każdy jest dobrze ogrzewany. Lepiej się przygotować na i taką ewentualność. A co do płaszcza zakrywającego sukienkę, wczoraj oglądałam zdjęcia zimowe i dziewczyna miała niebieski płaszczyk, wyglądało to cudnie !!! Postaram się odnaleźć i wrzucę Wam! |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Grudniowe PM :)
Koniecznie wrzucić zdjęcia, uwielbiam oglądać te zimowe z sesji. Dziewczyny swoja droga to fajna porą mamy śluby
![]() Myslicie całkiem ściągnąć okrycie w kościele? W sumie to też nie chciałabym mieć okrycia i być na gołych ramionach ale boje się że zmarzne i kościół nie będzie wystarczająco ogrzany. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Grudniowe PM :)
Cytat:
ale były boskie! Z racji kolorowego płaszcza się odznaczała dziewczyna od całej bieli A pochwalę się, że mam już: - buty upatrzone (jutro idę kupić ) - czerwone botki Gabor 4,5 cm obcasik (idealnie dla mojego niewysokiego TŻta)- kolczyki które poprzednio wklejałam - płaszcz czerwony - bieliznę - sweterek została: - etola - jakieś rękawiczki (może takie wełniane? może babcie poprosze to mi udzierga na szydełku do łokcia :P) - opaska - rajtki Ja nie wyobrażam sobie w gołych ramionach w grudniu. Oj nie... Macie już fotografa? Ja właśnie szukam i już się poumawiałam na spotkania
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Jakiś grupowy

13.12.13 

Nie chcę załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, a i tak tydzień przed weselem mamy wycięty z życiorysu, bo są Święta
Ja o ciasta akurat się martwić nie muszę, bo sąsiadka mojego TŻta (w zasadzie jego rodziców) robi właśnie takie wypieki na zamówienie oraz do lokalnych cukierni. Miałam przyjemność próbować pare razy jej wypieki i są pierwsza klasa. Płacimy tylko za składniki, bo wziąść od nas nie chce nic