|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() a poza tym teraz ja mam pytania ![]() czy kołdrę będziecie wkładac do łóżeczka i na nią np. kłaść malucha żeby było mu wygodniej? ![]() no i czy któraś będzie kupowała poduszkę typu klin bo się już różnych opinii naczytałam. a no i jak będę karmić na przemian piersią i MM (ze względu na to że będę na uczelni) to podawać wtedy tą wit. K? Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-08-21 o 12:54 |
|
|
|
|
#692 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Także Młody też ma coś do powiedzenia w tej kwestii ![]() Cytat:
cudownie |
||
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻet wlasnie coś o tym słyszał i nie pozwala mi leżeć na prawym cały czas pilnuje Ale lepiej nie bede wspominać że na plecach też nie bardzo można bo mnie jeszcze przywiąże do snu na lewym boku !
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM!
nADRABIAM OD WCZORAJ ale nie miałam siły pisać bo mam małe zawirowania, wiec odpisze tylko to co pamiętam. Dzidzia- moja szwagierka nawet po siuśkach smaruje linomagiem. Ja planuje wodą po siusiach a po kupce chusteczkami, a potem dopiero jak cos bedzie sie działo to kremikiem Maomami- mam tą koszule.. mąż mi kupił jak trafiłam do szpitala a podpatrzył ją u ciężarnej.. z tego co widziałam wiekszość u mmnie je miała. Jak dla mnie fajne, te guziki nawet jka wszystkich nie rozepniesz to i tak cycek Ci wyskoczy przynajmniej w moim przypadku w sensie takim że ja nie zauważylam żeby był problem z karmieniem ( choć nie karmiłam, ale sprawdzałam ). i są z bawełny i bardzo fajnie sie je nosi. ![]() Domii- odpoczywaj, niech JAŚKO jeszcze zostanie w środku ale dziwne ze Ci tak w sumie nic nie powiedział Wklejacie piękne rzeczy, Magalska piękny kącik a BRUNO już taki duży ![]() A ja byłam na zakupach wczoraj i tak: Od mojej siostry dostałam pościel ( niebieska z misiem, ale nie rozkładałam jej) 2x pajace( zielone i pomarańczowe), buciczki, czapeczka, pieluchy tetrowe. Od babci czapeczke niedrapki termometr i komplet na wyjście ze szpitala ( ten biały) i resztę ciuszków z załączników. a ja kupiłam sobie : majty poporodowe mega podaski i te podklady co niunia wrzuciła Na koniec wrzuciłam fotke ile mam prania, Jestem w 32 tyg i nie mam nic przygotowane, a wY MI TU PISZECIE ZE PRASOWANIE TYLE ZAJMUJE. dziś małż naprawia pralkę i od jutra jadę z koksem musze sie w końcu wyrobić. bo mnie październik zastanie tylko duże sie wydają . Sorki za ogólny bałagan Aaaaaaaaaaa i do końca tygodnia mam mieć normalnego neta już !!!
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-21 o 12:57 |
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...43551&size=100 patrzcie jak ten dzieciak słodko wygląda!
Śliczna jest ta kolekcja ciuszków, rozpływam się.
|
#696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
znalażłam
![]() http://allegro.pl/podkowa-poduszka-c...484359267.html z sowami i jeszcze mnie kusi: http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...484346975.html ale nie wiem czy warto tak jak pisałam nati rożek średnio tolerowała. Używałam go potem jako kocyk na ziemie i jest zniszczony, ale bratowa mi dała po MArtynce rożek ale ten sówkowy no kuuuuuusi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny widok z okna ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wieczorem tak...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olenka mi też Twoja sypialnia skojarzyła się z góralską.I tak się zastanawiam czy mieszkasz gdzieś w tych okolicach? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.hm.com/pl/product/10905?article=10905-A ostatnio kupiłam identyczną czapeczkę
|
#704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak robiłam i w sumie niewiele dokarmiałam mm ![]() jeżeli chodzi o tą wit. K to dziś akurat na sr o tym było - podobno jeśli dziecko w ciągu doby wypija mniej niż 120 ml pokarmu matki wtedy daje się wit. K. jeśli wypije więcej to bez tej witaminy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p1268-Para...t_50_mg_10_szt Chyba zakupię ta poduszkę,ale dziewczyny pisały że można podłożyć pod materac koc,segregator,książkę... . |
|
|
|
|
#706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast klina mam zamiar podłożyć coś pod materacyk. A nie wolisz odciągac pokarmu i trzymac w lodówce lub zamrażać zamiast dawać MM? O ile oczywiście będziesz miała tyle pokarmu. Jak będziesz karmić mieszanie to musisz ustalić z pediatrą jak z witaminami. Cytat:
Widziałam wczoraj w HM taki śliczny zestawik szmatka-przytulanka z głową zajączka i do tego miękka grzechotka z sówką! Ale nie mogę znaleźć żeby wam pokazać... no i ta cena 40 zł
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś Puchatek ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jejuniu tylko jak będzie normalnie przy piersi to skąd ja będę wiedzieć że zjadł te 120ml
|
|||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w kołysce natalka miała podłożoną pod materacem poduszke do łożeczka zwinięta w pół a potem w łóżeczku to już na płasko leżała
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
narobiłaś mi smaka na tosty
to zakłdaj szybko ! ![]() Cytat:
i mam taki sam termometr z żyrafką ![]() Cytat:
ale i rogal i rożek fajny ![]() i pewnie znowu przez teściową? ile jeszcze będzieci z nimi przebywać?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z czopkami też już wiem jak zrobić, dziękuję ![]() mam jeszcze pytanie co do termometru do wody uważacie że jest zbędny czy lepiej kupić? |
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
O tak wygląda bo mi znowu link wyczyściło
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki płyn kupiłaś do płukania?? No powiem Ci niech mąż naprawia pralkę i zabieraj się za te ciuszki bo mi wczoraj prasowanie zajęło cały dzień, nie da się stać przy desce non stop, no chyba że umiesz prasować na siedząco, no ale ileż też można siedzieć. A to była tylko część, no ale chciałam żeby były wyprasowane dokładnie, śmiałam się do męża że pierwszy i ostatni raz Zuza będzie miała tak dokładnie wyprasowane ciuchy
|
|
#717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tańszy, miękki za 39 zł ![]() 3 miesiące może być w zamrażalniku. Mrozi się w jednorazowych woreczkach (ale drogo wychodzą) ale w pojemnikach takich plastikowych i wtedy je się tylko wyparza i znów można użyć
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
w pepco widzialam te czapy.
nawet upiłam, ale bez tych uszek, bo z uszkami były welurowe ale z rózem, a gdzie mi Kacper w różu będzie chodził heheh ja też nie mam położnej, u mnie podobno po porodzie sama sie wybiera i potem przychodzi kilka razy do domu niespodziewanie spradzić jak mieszkasz, czy jest czysto czy dziecko nie chodzi brudne i głodne i czy rany Ci sie dobrze goją itd.. Mam nadzieje ze bede miała miłośniczkę kotów bo przecież moich nie zamknę w szafie jak przyjdzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

Ciężko uchwycić ten pokój w całości.
Zazwyczaj kłade się na lewej jak ide spać, ale budze się różnie 

Super że tak się opiekują.
jestem ciekawa czy moja krótka macica nie staje się jeszcze krótszą..
heheh