|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dobra póki Zuzia śpi idę pościerać kurze i umyć podłogę w sypialni.
|
#1502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
wiecie, co jestem teraz z małym u mojej mamy i oprócz nas jest 3 mojego nastoletniego kuzynostwa, bo ich rodzice wyjechali na tydzień do Holandii no i ja nie wiem, czy tylko oni tacy są, czy teraz nastolatkowie. Cały dzień tylko przed kompem, na jedzenie trzeba prosić, na dwór nie wyjdą. Strasznie apatyczni, przeraża mnie, że kiedyś Antek może być taki. Cytat:
mam nadzieje, ze dzisiaj jeszcze lepiejCytat:
Cytat:
![]() i spoznione zyczenia dla Kamila Cytat:
Cytat:
u nas dokładnie tak samo
|
|
#1503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Tak, Alan piszczy odkąd sie tego nauczył, ale rzadziej niż kiedyś. Ze 4x dziennie odpowiednio głośno piszczy ![]() Masz racje że dzieci robią to co dorośli, ja lubie miec czysto i sprzątam jak tylko tż popilnuje młodego bo inaczej nic nie zrobie. Jak mały śpi to ja czasem wole odpocząć niż latać ze ścierą teraz np. odpoczywam ![]() No a tż to raczej bałaganiarz ![]() Cytat:
u nas idento ![]() Mówie nie wolno a ten ryknie i i tak zaraz robi to co chce. Potem go zabieram - musze go oduczyć że jak nie wolno to nie wolno bo potem jak bedzie starszy to mi w sklepie bedzie sie darł bo on chce. Cytat:
![]() O własnie, musze moją wystawić !!! A ona u rodziców wisi już 6 lat ![]() I zdrówka życzę Cytat:
![]() Tydzien sie z tą pipą męczyłam na wardze, na szczęscie wielka nie urosła ![]() Smarowałam tormentiolem. Cytat:
a ja w tym czasie zamiast odpocząć to obiad grzeje albo za porządki sie zabieram
|
|||||
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Już po odpoczywaniu
![]() Dziecko wstało
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
moja też wisiała 6 lat ![]()
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
rano przyjechałyśmy z Zuzią od moich rodziców. Biedni się dzisiaj nie wyspali bo o 2 Zuzia zaczęła tak płakać, że ciężko było ją uspokoić i tak przez ponad godzinę z przerwami. Znów w nocy zrobiła kupkę a potem chyba była głodna bo w końcu wytrąbiła mleko i zasnęła. Mam nadzieję, że niedługo wróci wszystko do normy i znów będę mieć grzecznie śpiące w nocy dziecko No i też mam wielkiego stresa bo w przyszłym tygodniu wracam już do pracy i nachodzą mnie ogromne wątpliwości i wyrzuty, że posyłam dziecko do żłobka Chyba spróbuję jeszcze poszukać jakiejś opiekunki... Odwiedził mnie dzisiaj też znajomy z pracy i zapowiada się ciężka harówka w tym roku, także nie wiem jak ja to wszystko ogarnę łącznie z przeprowadzką i budową domu angel biedna Jagódka ale tak jak dziewczyny już pisały, w taki okres wchodzą nasze maluszki, że nie raz się jeszcze uderzą i guza nabiją, chociaż nie dziwie się, że się zdenerwowałaś bo też bym się zdenerwowała widząc jak leci krew mojemu dziecku ![]() marta trzymam kciuki, aby suknia się sprzedała moja wisi od trzech lat a od roku wystawiona i muszę jakiś lepszy opis zrobić albo może do komisu wstawić ![]() Iwoncia dziwię się, że Ty swojej jeszcze nie sprzedałaś ![]() ![]() Bafi&Home ale masz grzeczne i usłuchane córy ![]() Zuzia śpi więc zmykam przygotować obiad i muszę podłogę umyć bo Zuzia dorwała moją szklankę z kawą i wylała |
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
U nas kilka dni temu było podobnie ale trwało ro z 30min. I to na pewno przez sen a nie że go coś bolało. Co do sukni slubnej to ja o niej zapomniałam ![]() A tak moje dziecko sie lubi bawić pod stołem
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas noc kiepska, bo Antek budził się od 1 do 4 co chwilkę płacząc. Nawet w naszym łóżku wybudzał się i płakał. Zupełnie nie wiem o co chodziło, bo od rana wszystko dobrze. Cytat:
Zmieniło się u jednego w wieku 16 lat, gdy zaczął interesować się dziewczynami, a u drugiego ok. 17 lat, gdy zaczął grać w koszykówkę. Świetne półśpiochy.
|
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() meldujemy, że W KOŃCU mamy pierwszego ząbka ![]() Cytat:
![]() tak, Maja też z 2 tyg. temu piszczała bardzo głośno przez tydzień
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już chyba nie ma bezzębnych maluchów na naszym wątku czy jeszcze ktoś został? ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- No nie??? ![]() Aż taki długi w nich mi sie wydaje
|
|
|
|
|
#1512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=angel166;42363925
U nas noc straszna, 12pobudek...co pół godziny. W dodatku poklocilam sie z mężem, potem przyszła mama Jagoda sie wywrocila i uderzyla buzia o podłogę tak, ze krew jej leciała przez chyba 15min nakrzyczqlam na mame,choć to nie jej wina była ale jestem już takim skrzepkiem nerwów, ze mam dość. Szkoda gadać...[/QUOTE]Cytat:
Jakie eleganckie spodnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobity!
Cytat:
![]() Misiek nie piszczy na szczęście M_moni brawa za pierwszego ząbka
|
|
|
|
|
#1514 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Jagódka ![]() Cytat:
Jak się robi mase solną? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1515 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzia padła i śpi ![]() Mam zamiar to wykorzystać i odpocząć i może jakiś film obejrzę żeby się trochę zrelaksować o ile też nie padnę ze zmęczenia
|
||
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Hej hej,
Mamy drugiego zęba ![]() Cytat:
Też tak mam z tym sprzątaniem, ale przy tych dwóch bałaganiarzach czytaj córcia i mąż to choćbym nie wiem ile sprzątała to nie nadążam. No ale jakbym nie sprzątała pewnie byłoby jeszcze gorzej. Mąż chociaż lubi jak jest w kuchni czysto więc na tym terenie sporo pomaga. |
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Lena już po wizycie u kardiologa,ekg w porządku żadnych szmerów, czyściutko ![]() następna wizyta jak skończy 3 lata i wtedy echo serca. Lena dziś pobija samą siebie, jest tak nieznośna, że mam chęć zostawić ją ryczącą w pokoju i wyjść jak najdalej ![]() albo odreagowuje wizytę albo zęby albo jakaś infekcja się kluje ![]() coś musi być bo wątpię by dziecko tak się zachowywało bez większego powodu. tylko o co chodzi
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek też mnie dziś denerwował, a ja się na niego unosiłam, teraz mi głupio, bidulek mój. Ale oczywiście nie chciał jeść obiadu z kawałkami i potem zmiksowanego też nie ale był głodny i jęczał no. |
|
|
|
|
#1520 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dzisiaj oszalało
zjadła dzisiaj tyle co chyba nigdy jeszcze w swoim życiu aż się zaczęłam martwić ![]() Cytat:
A co do nastolatków to niestety chyba taki standard w dzisiejszych czasach No rzeczywiście długaśny się wydaje w tych śpiochch ![]() Cytat:
ogarniesz wszystko Cytat:
ile razy się już uderzyła pod tym stołem ale dalej leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
M_moni - gratulacje - to chyba nasze dzieci sie zgadaly - bo Sonii tez dzisiaj przebila sie dolna jedynka
a druga juz sie kluje.Juz tłumacze kwiaty mam w doniczkach zawieszone na hakach pod dachem wiec to jedyne co trzeba podlać. nawet gdy deszcz popada.No moja dopiero zasypia coś jej dzisiaj nie po drodze wypila standardowo 210 mm ale chyba mało dorobiłam 60ml i teraz widac ze chyba w końcu zaśnie.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-08-22 o 08:05 |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu, cały dzień zastanawiam się co tu tak cicho a mi się subskrypcja wyłączyła
Nie mam sił nadrabiać. Noc była koszmarna, dzień do zniesienia, truteń dopiero padł, a Krop jeszcze w pracy. Zabieram się za ćwiczenia. |
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jakiś dziwny wieczór starszą coś wzięło ze chce ze mną spac takze właśnie leżę w jej łóżku młodsza spi przytulona do butelki gdzie ona pomiesciła tyle mleka
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Antek też w dzień odespał, bo miał 2 drzemki aż po 1,5h, a normalnie sypia tylko po 30 minut. Oby dzisiaj już było dobrze. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Oby to były zęby. Wiem o czym piszesz, ja też czasami już nie mam pomysłu na wyjaśnienie niektórych zachowań Antka.
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuba zasnął UWAGA! o 19-stej.Coś ostatnio mu się poprzestawiało i chodzi wcześniej spać.I chyba ma coś ala wysypka zobaczym y jutroPoćwiczyłabym,ale coś mnie w brzuchu kłuje auć.Dobranoc
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanko: czy któraś z Was stosowała się do tych zasad blw podczas wprowadzania stałych pokarmów? Pamiętam że przewinął się ten temat, ale ja wtedy nie byłam na tym etapie. Dziś przyjaciółka przyniosła mi o tym książkę i zaczęłam sobie czytać, ciekawe czy to się sprawdza... Z Miśkiem chyba byłoby ciężko, bo on nie lubi brać do ręki jedzenia, a może potrzeba jak zwykle dłużej popróbować? |
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za ząbki!
U Nas nic ciekawego cały dzień w domku,chłopcy śpią,mąż na nocce a ja się nudze
|
|
|
|
#1528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od tej pory tak waśnie serwuje mu owoce i warzywa nabijam na widelec a on sam wkłada sobie do buzi plus ja tez mam widelczyk i również mu podaje(to dlatego aby było szybciej) przy okazji bawi się jedzeniem i widzę ze już lepiej mu idzie jedzenie raczkami chociaż woli sztućcami AAaaa i na początek proponuje dojrzale awokado
Edytowane przez jjb Czas edycji: 2013-08-21 o 22:47 |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-08-22 o 08:09 |
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate juz daje ci przepisy ![]() Przepis na wykonanie podstawowego przepisu na masę solną:
Jest jeszcze kilka przepisow w zaleznosci co chcesz robic. Jak chcesz uzyskac kolorowa mase solna, mozesz dodac troche cynamonu, kako, curry, papryki ![]() Przepis na masę solną przeznaczoną do wyrobu małych modeli:
Cytat:
wyglada to przeslodko. Jesli dobrze koajrze to chodzi o tzw wybor, co dziecko samo wybierze i co bardziej posmakuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

no i ja nie wiem, czy tylko oni tacy są, czy teraz nastolatkowie. Cały dzień tylko przed kompem, na jedzenie trzeba prosić, na dwór nie wyjdą. Strasznie apatyczni, przeraża mnie, że kiedyś Antek może być taki. 
mam nadzieje, ze dzisiaj jeszcze lepiej
teraz troszke sie uspokoilo ale sie zdarza jeszcze.

i nachodzą mnie ogromne wątpliwości i wyrzuty, że posyłam dziecko do żłobka
muszę jakiś lepszy opis zrobić albo może do komisu wstawić