Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 15:08   #3211
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

nena patrz jak się jarałam brzuchem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.03.2013 9tc+3 d (2).jpg (54,4 KB, 31 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:10   #3212
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Czarna - super, że macie już zaklepany ten dom

Niebede - gratki za wizytę.

Passion - przykro mi, że musisz nadal być w szpitalu

Bajka - czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji

Tancerka - gratuluję rocznicy

Matall - to niewiarygodne, jak traktują TZ w tym szpitalu

KArolson - czyli jednak cholestaza? czytałam, że właśnie przez to mogą chcieć wcześniej poród wywołać, trzymaj się

Nena - no faktycznie, jakby bun urósł

Ladan - nie martw się, wytrwasz do 38 tc

Inwersja - daj znać, co u Ciebie - chyba miałaś mieć wizytę...?
Stary 2013-08-21, 15:11   #3213
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Mówi mama do malucha "Wyłaź wreszcie z mego brzucha"
jestem za .
Moje dziecie pierwszy raz ma czkawke stwierdzam ze jest to dziwne uczucie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:12   #3214
papalinka83
Zakorzenienie

Sophia, Karolson - powodzenia w szpitalu

Cytat:
A mi nic nie cieknie Próbowałam ruszyć laktatorem i doopa

Martwić mnie to zaczyna.
Ale to chyba po porodzie ma lecieć, a nie teraz? Mi też jeszcze zupełnie nic nie leci
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się sama nauczyłam

Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić?
Super tytuł
A co tż i szpitala, to szczerze ci życzę, żeby się wreszcie Wam los odmienił

Strasznie mi niedobrze jakoś i słabo A muszę robić sałatkę i sprzątać, bo niedługo mam gości zostających do jutra, a jeszcze przyjdzie koleżanka przymierzać sukienki na wesele a ja się chcę położyć, bo mnie mdli

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:13   #3215
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ale duuupny a minę pewnie do zdjęcia zrobiłaś ja steven seagal, pełna duma i powaga Ja to miałam taką jakbym miała conajmniej ze 100 w pasie kurde muszę sobie wysłać jak tż wróci
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:13   #3216
ladanseuse14
Zakorzenienie

to moj ogromny brzuch z 11 tc pamietam wszystkim rozsylalam jaka to juz ciaza widoczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11 tydzien ciazy.jpg (136,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-08-21, 15:15   #3217
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
motyl u mnie na wymazie teraz wyszła ureaplasma, grzybek i coś tam jeszcze, paciora nie wyhodowano. przyjmowałam dwa antybiotyki, jeden doustny, a jeden dowciapnie.
jak bylam z anką w 37tc wymaz nie wykazał żadnej bakterii, po porodzie okazało się ze jednak jest, długa historia. Rodzilam z gorączką, podano mi antybiotyk profilaktycznie, wszyscy byli przekonani ze bakterii nie ma na podstawie wyniku. Od tamtej pory nie leczyłam w ogóle tej bakterii, i teraz w wymazie jej nie wykazało, wiec albo jest w jakiejś fazie uśpienia, albo tak jak pisała kiedyś matal, antybiotyk przy porodzie zadziałał na tyle ze pacior zniknął u mnie
Hmmm czyli właściwie faktem jest to,co mówił mi dzisiaj gin.
Że te paciory raz się szybko pojawiają, a potem też nieraz szybko znikają. i że najlepiej robic wymaz jak najpóźniej, bo w sumie zrobię w 36tc, nic nie wyjdzie, a przez te 3-4 tygodne do porodu się wyhoduje...Ech...

Cytat:
Edi był szczepiony Euvaxem i żyje.
A mówi się, że Euvax zły, bo ma więcej rtęci, bo koreański (a oni są żółci, więc podobno mniej skuteczny ). I w sumie tyle.
Engerix to w sumie to samo, ale jest dłużej na rynku, ma mniej rtęci i produkuje go glaxosmithkline.

Większość dzieci jest szczepiona Euvaxem i żyje

żebyście wytrwały jeszcze trochę

karolson ma cholestazę i być może będą wywoływać poród, bo to niebezpieczne dla Fifiego.

No niby, ale to chyba też ostateczne, co?

Nie przejmą się specjalnie, poprzednio byłam 3 tygodnie przed terminem, a potem z noworodkiem i nikogo to nie ruszało
Niop, z tego co widzę to w większości szpitali jest Euvax i na pewno większości dzieci nic po nim nie jest.
Ale ja ogarnięta ogólną paniką i zachęcona słowami ciotki kupię tego Engerixa. W ogóle to ona się zdziwiła,bo kiedyś szczepili u nas Engerixem, ale jak dodała- oszczędności...

Cytat:
Motyl nie zabijaj, daję to na pierwszą stronę
Może lepiej nie, bo pomyślą,że jestem/jesteśmy pomylone?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja biore
jakbym nie brala to bym.chyba unarla.od.skurczy w nogach
poza tym jak.juz ktos.pisal magnez.nie.wyciszy skurczy jak zacznie.sie.porod

i polecasz ja?
ja bede pozyczac od kolezanki elastyczna i wlasnie chcialabym sobie kupic tez tkana
wydaje mi sie lepsza, poza tym znalazlam fajna aukcje z taka chusta profilowana i sie nad nia zastanawiam

ja ide na warsztat chustonoszenia
w krk kosztuje 50zl
polozna doradzila mi, zeby pojsc juz z maluszkiem a nie wczesniej bo.sie.najlepeoj naucze.wszystkiego

a mnie wszyscy wkurzaja
polowie znajomych sie Maciej nie podoba
w nosie ich mam, ale najgorsze ze ja tez mam mieszane uczucia co do tego imienia
a innych kandydatow nie mam

przyjechal kurier z gondola hurrey
wrzucilam wszystko do pralki i czekam jeszce na adaptery i bede miala gotowy dyliżans dla mlodego na zime
a fajny jest bo w srodku ma.takiego misia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też kupię tkaną, Nati Baby. Chyba,że jednak nosidło. Ale Mei Taia, to coś pomiędzy

Nie przejmuj się, to nie im ma się podobać a Tobie. Niektórym moim znajomym też nie podoba się zdrobnienie Tusia,ale co mnie to obchodzi?Każdy ma prawo mówić do swojego dziecka jak mu pasuje, ja im się w to nie wpierniczam

Cytat:
ahh i wazne pytanie strategiczne

ile czekalyscie na wyniki paciora? mnie powiedzieli ze tydzien mam czekac i w sumie wydaje mi sie to dlugo troche

dzwonilam do szpitala gdzie bede rodzic i maja i euvax i ten drugi i mozna wybrac sobie co sie chce

Ja miałam wymaz w piątek, we wtorek to badali,a w środę już był wynik do odbioru.

Fajnie masz z tą możliwością wyboru.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
przy was to ja się czuję jakbym w 5 miesiącu ciąży była a nie na końcówce nic mnie nie kłuje, nie mam żadnych skurczy ani przepowiadaczy trenujących macicę, nic w pipie nie czuję żadnego napierania itp... czyżbym miała zostać pierwszą wątkową matulą która w ciąży będzie chodzić do Bożego Narodzenia
tzw. słonicą

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
"Porody się zbliżają więc mamuśki okna obmywają"
albo KAPY obmywają idąc tokiem rozumowania poprzedniczek

Cytat:
Nie mam porównania, bo tylko tej jednej używałam, ale wg mnie jest ok
Masz foto zachustowanego Edzika

Ja tak z nim do sklepu chodziłam, czasem po domu, jak musiałam coś zrobić, a on płakał. Dziecko ma fajnie, bo się do mamy przytula, a mama ma ręce wolne

No i super opcja na wycieczki w góry i inne nierówne tereny, gdzie wózek nie da rady
Ale kochany maluszek

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 15:17   #3218
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kaska mi sie podoba Julia Juleczka Julcia Julka itp ale Jula niezbyt
gdzieś słyszałam jak ktoś na swoją córcię Julię wołał Dżulik albo Żulik

haha ale giga brzuchy z początków ciąży ja tak samo na początku jarałam się giga brzuchem który raptem może na 2cm odstawał ale wg mnie to już widoczna ciąża była
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:17   #3219
Madziuchna27
Zakorzenienie

Jestem jestem!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
czarna co do imienia to my też czekamy do porodu ...typy mamy Sebastian i Dominik (Adi ciągle je powtarza bo ja to na nic nie moge się zdecydować) z przewaga na Dominik. Oczywiście każdy pyta Adiego jak braciszek bedzie miał na imię a ten przez długi zcas mówił Dominik i jak już rodzinka zaczyna mi do brzucha mówić Dominik to mnie to odpycha bo czuję się jakby za mnie decydowali i się wkurzam
Dominik mi się podoba

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa wlasnie mi maz napisal ze dzisiaj poznym wieczorem bedzie w domu w pracy jest do 17-18 a pozniej wyjezdza i kazal mi poczekac zarabista wiadomosc

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Chciałam Mamie zamówić bilet na 13 września (w piątek :p) ale ta mi fochami strzela,że nie poleci,bo jest przesądna...

Kurde nooo,ja też jestem,ale teraz bilety sa tak masakrycznie drogie,że tylko ten dzień w chodzi w grę...
Planowo mój syn ma przyjść na świat w piątek 13-stego

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To tak jak mój I czego się dowiedziałaś?

Ja się dowiedziałam,że te paciorki lubią sobie znikać i wracać. I tak naprawdę nigdy nie wiesz kiedy zaatakuje, więc w sumie najlepiej jak najpóźniej robić wymaz. A skoro my już mamy info,że go mamy to już się nie mamy o co martwić-antybiotyk i po sprawie.

Aaaa i u mnie nie dają antybiotyku wcześniej, tylko przed porodem dożylnie. Nie wiem czy to dobrze?

I przy cc w sumie nie ma to strasznego znaczenia.

A ty miałaś jakieś problemy z trawieniem lub pęcherzem?Bo podobno od tego też mogą się pojawić (czyli jednak infekcja pęcherza i moje rozwolnienia też mogły mieć na to wpływ).
I ile Ci wyszło na badaniu?Bo u mnie pojedyncze kolonie (zarąbiście to brzmi)
Ja nic się nie dowiedziałam od gina, bo nie omawiał ze mną wyników, tylko przekazał receptę i uspokoił, że do porodu się przeleczymy.
Ale Twoje info bardzo przydatne
U mnie rzeczywiście infekcje pęcherza to standard - kilka razy w roku Więc może rzeczywiście jest to jakieś uzasadnienie....
Co do ilości, to ja mam podane w liczbach (skala wzrostu od 1+ do 4+) i w piczy mam 2+ a w pupie 1+

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ciekawe naprawdę jak różnie lekarze podchodzą. Przecież jak masz calkiem skróconą szyjkę, to co by szkodziło ci podać ten zastrzyk... Mam nadzieję, że faktycznie lekarz wie, co robi i spokojnie doczekasz do 37tc

Mi się zaczął 36 tc a nie mam torby ( w sensie w co się spakować), koszuli, szlafroka, kapci i jeszcze paru rzeczy. Koszulę chyba dzisiaj w końcu zamówię, a resztę next week po wypłacie. A te staniki do karmienia mam też teraz kupować?
Ja też muszę pakować torbę, a jeszcze tego nie rozbiłam
Ja mam na razie dwa staniki z Allesa: jeden zupełnie bez fiszbin, drugi z jakąś żyłką zamiast fiszbin.

Cytat:
powiedzcie mi pierzecie koszule nocne i szlafrok do szpitala w proszku dzidziusiowym? koszule uprałam ale szlafroka chyba nie będę prać no chyba że wy prałyście to i ja wrzucam mój do pralki
Ja uprałam U nas w SR położne mówiły, żeby w dzidziusiowym uprać swoją pościel, a nawet t-shirty TŻ - podzielić na te, które będzie nosił poza domem i te domowe, żeby nie było sytuacji, że prosto z pracy łapie się za dziecko i tuli do koszuli, w której biegał cały dzień nie wiadomo gdzie.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Macie Foczki na ostatniej stronie do wydrukowania 20% zniżkę w H&M na zakupy z działu dziecięcego (na cały paragon).
http://internal.catalogs.hm.com/4103...lbacktoschool/
aj, a ja właśnie zrobiłam zakupy!

Cytat:
ahh i wazne pytanie strategiczne

ile czekalyscie na wyniki paciora? mnie powiedzieli ze tydzien mam czekac i w sumie wydaje mi sie to dlugo troche
tydzień

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:18   #3220
shure
Zadomowienie

zbudyniale wszystkie matki modla sie o porod glatki

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:19   #3221
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ale duuupny a minę pewnie do zdjęcia zrobiłaś ja steven seagal, pełna duma i powaga Ja to miałam taką jakbym miała conajmniej ze 100 w pasie kurde muszę sobie wysłać jak tż wróci
pewnie, dumna jak paw byłam, że mam taki wielki buń : )

brzuch wygląda po prostu jakbym się troche lepiej najadła.

Stary 2013-08-21, 15:20   #3222
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się jarałam, że mam brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3241.jpg (26,5 KB, 54 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:22   #3223
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak matki to mają rozkminy.

ja obecnie mam 106 cm, jutro się obfoce.

Stary 2013-08-21, 15:22   #3224
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, no i chciałam się pochwalić,że znaleźliśmy domek i właśnie dzisiaj rano dowiedzieliśmy się,że jest 'nasz'

Cieszę się bardzo,ale mam też jakieś mieszane uczucia. Ogólnie dom całkowicie odnowiony- jeszcze czuć w środkou farbą. Dywany wymieniane w zeszłym tygodniu,kuchnia nowiutka,łazienka i pokoje również. Ładny ogródek,choć nie za duży, no i przestrzenny salon,którym jestem zachwycona. Wszystko jest nieumeblowane,także czeka nas teraz spory wydatek... Muszę jechać na dniach pomierzyć okna,bo trzeba kupić rolety,zasłony,itp. Nie mówie już o kupnie łóżka,kanapy,stolika z krzesłami i innych pierdołek
Popłyniemy teraz z kasą...nie ma co

No i będziemy teraz mieszkać w obcym miejscu,bo to miasto obok. Całe szczescie blisko centrum,parku,placu zabaw i sklepów
Jedyne co mi przeszkadza to brak tzw. kamerlików,gdzie mogłabym powrzucać jakieś niepotrzebne rzeczy. Jest jeden mały na piętrze,w którym ledwo co mi się zmieści ;/
Garaż stoi koło domu,ale właścicielka ponoć go nie udostępniła... ;/ Musimy z nią o tym porozmawiać,bo przydałoby się takie dodatkowe pomieszczenie...
super!

Cytat:
No właśnie nazwisko krótkie mamy
Cholinder jasny... już mam mętlik w głowie. Z Mają nie miałam takich problemów,a teraz na końcówce znowu dopada mnie niepewność
mojej psiapsiółki koleżanka całą ciążę mówiła o nienarodzonym synku Gabriel, ale jak się urodził i oboje z TŻ spojrzeli na niego, to wiedzieli, że musi być Alan

Stary 2013-08-21, 15:23   #3225
Diorisha
Zakorzenienie

niebede super

tancerka gratuluję rocznicy

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
antybiotyk będę dostawać ok 5 dni, więc, ten, za szybko stąd nei wyjdę.
Doszło do mnie, że możemy już wrócić w trójkę
kurde, już ani jednej nocy tylko z mężem? przeraziło mnie to
powiedziała, że na dotrwanie do terminu nie mam co liczyć bo mała dupką mocno naciska na szyjkę
w przyszłym tyg chyba wraca moja gin prywatnie, zobaczy jeszcze co ona powie

wiem wiem, pewnie macie już dośc mojego biadolenia
Oj Ty biduszku

matall odnośnie tego szpitala to nawet nie wiem jak to skomentować. Brak słów

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
A ja witam się 36tc
Jestem po wizycie, jutro mam się zgłosić do szpitala. Lekarz powiedział, że ciśnienie go niepokoi i bez tego się nie obędzie. Pewnie poleżę przez weekend
No nic, trzeba to trzeba....
Nie będę miała niestety internetu
Gratuluję 36tc Szpitala już nie. Ale głowa do góry- będziecie tam pod stałą opieką

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a mniesuty bola
Mnie też od jakiegoś tygodnia. I to dosyć solidnie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol witam sie ze szpitala zostaje na patologi ciazy.
Dali mi esentiale i cos na u na watrobe. Bylam wczesniej w medicoverze na wizycie i Pani mi powiedziala ze powinni mi porod wywolywac.. zobaczymy, bo dla Fifiego moze to byc grozne, dla mnie nie jest. Zobaczymy. Narazie zarzucilam dresik i lece Was nadrabiac.
Ogromne kciuki I dawaj regularnie znać co tam u Was

Cytat:
Było to mniej-więcej tak:

blablabla.

blablabla?

blablabla!

I jeszcze takie były :cmo k:
To mnie totalnie rozwaliło

tancerka a ja Ci powiem,że mi odpowiada,że nie będzie odwiedzających na położnictwie. Fakt mężom by mogli pozwolić ale trudno wolę całkowity zakaz niż tabuny. Z Natalką leżałam 10dni na Lubartowskiej - do dziewczyny z sąsiedniego łóżka dzień w dzień schodziły się pielgrzymki Takie po kilka osób a i przesiadywali całymi dniami. O prywatności i intymności można było jedynie pomarzyć. Tu Ci każe położna wietrzyć krocze ale przecież przy obcych nie będziesz rozkładać nóg. Z cycków Ci się leje-trzeba zmienić te wkładki ale jak, karmisz malucha a ciągle ktoś się na Ciebie lampi. Porażka.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:23   #3226
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Matall, ja większy brzuszek mam bez ciąży

Stary 2013-08-21, 15:23   #3227
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się sama nauczyłam

Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić?

Cytat:
To tytuł wątku? Jeśli nie to może by go na takowy nominować?

A ja mam

Mówi mama do malucha "Wyłaź wreszcie z mego brzucha"
Dziewczyny super tytuły,ciężko będzie wybrać

Cytat:

Eeeej bez kitu, dzisiaj przeglądałam fotki tak dla porównania i też mi się śmiać chciało jak się jarałam tym w 17t5d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120352.jpg (86,0 KB, 41 załadowań)

Stary 2013-08-21, 15:24   #3228
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie wiem brzydzą się mi tam pogrzebać czy co? tacy delikatni?
Może się wstydzą
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:24   #3229
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
nawet mi nie mów... też czuję take machanie rączką teraz weszłam do apteki to aż sobie syknęłam... a teraz tak mnie naparza po wzgórku. też mam wrażenie, że nie dotrwam do końca.
gratuluję chatki

wiesz... mi się nie podoba, ale niektórzy takie lubią... tylko, że trzeba mieć też nazwisko odpowiednie, bo potem takie kwiatki są jak Dolores Miednica

wróciłam i coś mnie drzemka bierze... a muszę lekcje odrobić do szkoły
nie pisałam wam ostatnio że fajnie w szkole było, spotkałam dziewczynę która kiedyś ze mną pracowała i mówiła, że się zaczęli starać teraz z mężem,fajnie
a gdzie mieszkasz w NO?
moja kolezanka tez wlasnie zaczela nowy kurs w no i pomyslalam ze a.noz widelec w tym.samym miejscu
w koncu norwegia to populacyjnie maly kraj

Cytat:
a ten Euvax to naprawdę taka tragedia i zuooo???
bo mnie ogólnie wkurza płacenie za coś co mogę mieć za darmo więc nie wiem czy serio iść po jakąś inną szczepionkę czy nie świrować?

czeeeeść!!! jak samopoczucie Olusi i Julusi?
wczoraj pisalam wielkiego posta o szczepionkach z linkami
jest na pierwszej stronie
ja nie planuje szczepic tym
ale uwazam ze najlepeij samemu poczytac i wyrobic sobie swoje zdanie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 15:24   #3230
rusałka_1
Zakorzenienie

ale miałam pyszny obiad, najadłam się jak dzika świnka
teraz leże zamiast sie ogarniać przed wizytą a o 17 wychodzę.

angel dzięki za info

Cytat:
Mogę znów ponarzekać? Jak coś, to można ominąć post szerokim łukiem

Rozmawiałam z tż, oczywiście musiałam mu wygarnąć, więc skończyło się na tym, że się dwa razy poryczałam A on mnie jeszcze dobił, że do jutra na pewno zostaje w szpitalu, sprzęt nadal nie działa, ale...
Po pierwsze to zepsuł się zastępczy i drugiego nie dostaną, więc NIE WIADOMO, kiedy będzie działał.
Po drugie obiecali mu jakieś badanie, czy on w ogóle potrzebuje tego zabiegu. PO 2 TYGODNIACH PRAWIE!! Bo nie można było wcześniej sprawdzić, nie? Więc może się okazać, że ten zabieg w ogóle nie potrzebny i trzeba szukać gdzie indziej
Po trzecie tż obiecał w poniedziałek być w pracy i jeśli nie pójdzie, to zwyczajnie go zwolnią (umowa firma-firma, więc mogą) i zostaniemy w ogóle bez pieniędzy
Po czwarte w innych szpitalach czeka się po pół roku na ten zabieg (o ile będzie potrzebny), więc LIPA. A jak teraz wyjdzie, to za 2-3 tygodnie najprawdopodobniej trafi znów

Niech mnie ktoś dobije
Dobić to ja mam ochotę pracowników tego szpitala

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
A ja witam się 36tc
Jestem po wizycie, jutro mam się zgłosić do szpitala. Lekarz powiedział, że ciśnienie go niepokoi i bez tego się nie obędzie. Pewnie poleżę przez weekend
No nic, trzeba to trzeba....
Nie będę miała niestety internetu

i kciuki za szpital!

Cytat:
No tak, pytanie tylko-czemu nie zrobili tego badania wcześniej Śmiech na sali z tą naszą służbą zdrowia...
raczej horror z ta naszą służbą!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol witam sie ze szpitala zostaje na patologi ciazy.
Dali mi esentiale i cos na u na watrobe. Bylam wczesniej w medicoverze na wizycie i Pani mi powiedziala ze powinni mi porod wywolywac.. zobaczymy, bo dla Fifiego moze to byc grozne, dla mnie nie jest. Zobaczymy. Narazie zarzucilam dresik i lece Was nadrabiac.

Matal - brak slow.. oddzial oddzialem ale na Boga !!
kciuki!

Cytat:
z lewej zdjęcie sprzed tygodnia, z prawej dzisiejsze. Ninozaur chyba trochę przykoksił
pięknie rośnie

mi też nastrój spadł mimo że wizyta za chwilę
Właśnie się dowiedziałam że moja siostrzenica ma poważne problemy zdrowotne
a mi się tylko zbiera na płacz jak pomyślę jak ona cierpi...
poproszę o kciuki w tej sprawie też

ok lecę, do zobaczenia wieczorem

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:25   #3231
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

aha powiem Wam, że mój TŻ jedzie właśnie na przymusowy urlop bo z praca kiepsko i jutro rano będzie
z jednej strony bardzo się ciesze, bo tęskniłam okropnie, z drugiej nie bo przez te 3 tyg miało być wielkie odkładanie kasior
y

także lepiej byc nie może...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:25   #3232
Diorisha
Zakorzenienie

nena i matall już mocno pokaźne te Wasze buńki
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:27   #3233
butterfly20
Zakorzenienie

Madziuchna to może dlatego masz już teraz ten antybiotyk,że masz więcej tych paciorów?Bo ja mam pojedyncze i nie oznaczone plusikami. Mi właśnie gin powiedział,że mam pojedyncze i mam się nie martwić, ale z drugiej strony jakby tak poród zaczął się sam wcześniej, to może lepiej wziąć ten antybiotyk,zeby dzidzi się nic nie stało?
Ech ciekawe,czy jutro będzie moja gin, muszę z nią pogadać...

Stary 2013-08-21, 15:27   #3234
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Było to mniej-więcej tak:

blablabla.

blablabla?

blablabla!

I jeszcze takie były :cmo k:
posikałam się

Cytat:
matall troche mi niedobrze ale to pewnie ten antybiotyk... kluje mnie pipka i spojenie lonowe - bylam u poloznej i mowila, ze to ze dziecko mi sie wstawia w kanal i szyjka sie skraca... i ogolnie brzuch mi sie stawia przedporodowo... jeszcze zebym z tydzien wytrwala do 38 i bedzie git
do żyły dostajesz?
ja też, boli tym razem mam wenflon w dłoni bo na żyle mam już zrosty i jestem problem

kurde, w tym tc jest sens żeby Cię tak męczyli tymi prochami
Stary 2013-08-21, 15:28   #3235
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
tancerka a ja Ci powiem,że mi odpowiada,że nie będzie odwiedzających na położnictwie. Fakt mężom by mogli pozwolić ale trudno wolę całkowity zakaz niż tabuny. Z Natalką leżałam 10dni na Lubartowskiej - do dziewczyny z sąsiedniego łóżka dzień w dzień schodziły się pielgrzymki Takie po kilka osób a i przesiadywali całymi dniami. O prywatności i intymności można było jedynie pomarzyć. Tu Ci każe położna wietrzyć krocze ale przecież przy obcych nie będziesz rozkładać nóg. Z cycków Ci się leje-trzeba zmienić te wkładki ale jak, karmisz malucha a ciągle ktoś się na Ciebie lampi. Porażka.
ogólnie to w sumie dobrze że nie ma odwiedzin na salach... zastanawiam się tylko jak pierwszego dnia po porodzie człowiek ma się tym maleństwem zajmować jak nawet z łóżka nie może się podnieść... a tu karmić trzeba i przewijać od samego początku... chyba żeby wcale dziecka nie odkładać do tego wózeczka tylko cały czas je tulić przy sobie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:28   #3236
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
to moj ogromny brzuch z 11 tc pamietam wszystkim rozsylalam jaka to juz ciaza widoczna
Pamiętam to zdjęcie!

Cytat:
Niop, z tego co widzę to w większości szpitali jest Euvax i na pewno większości dzieci nic po nim nie jest.
Ale ja ogarnięta ogólną paniką i zachęcona słowami ciotki kupię tego Engerixa. W ogóle to ona się zdziwiła,bo kiedyś szczepili u nas Engerixem, ale jak dodała- oszczędności...

Może lepiej nie, bo pomyślą,że jestem/jesteśmy pomylone?
Ja już sama nie wiem

Za późno

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
zbudyniale wszystkie matki modla sie o porod glatki
Mój faworyt!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:29   #3237
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aha powiem Wam, że mój TŻ jedzie właśnie na przymusowy urlop bo z praca kiepsko i jutro rano będzie
z jednej strony bardzo się ciesze, bo tęskniłam okropnie, z drugiej nie bo przez te 3 tyg miało być wielkie odkładanie kasior
y

to później nie przyjdzie ?

Stary 2013-08-21, 15:30   #3238
butterfly20
Zakorzenienie

Rusałko to trzymam kciuki za wizytę i wyzdrowienie siostrzenicy!!

Cytat:
y

Oj rozumiem Cię, bo bywało,że miałam te same zmartwienia. Mój mąż prowadzi firmę i były takie dni,że miał wolne, bo nie miał pracy...na szczęście wszystko się rozkręciło, ale to takie beznadziejne- z jednej strony cieszysz się,że jest z Tobą, a z drugiej zamartwiasz, no bo kasa

Stary 2013-08-21, 15:30   #3239
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeej bez kitu, dzisiaj przeglądałam fotki tak dla porównania i też mi się śmiać chciało jak się jarałam tym w 17t5d
no fest buń to ja mam z 25tc a teraz buń mam jak ta lala

Cytat:
y

kochana nie wiem co napisać, bo z jednej strony mega radość, ale w Waszej sytuacji $ by się przydała- może znajdzie coś tutaj na budowie, czy coś dorywczo nawet na czarno byle kasa była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tc25.jpg (26,0 KB, 30 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:32   #3240
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
posikałam się

do żyły dostajesz?
ja też, boli tym razem mam wenflon w dłoni bo na żyle mam już zrosty i jestem problem

kurde, w tym tc jest sens żeby Cię tak męczyli tymi prochami
Nie zsikuj się ,bo Ci cewnik założą i co?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no fest buń to ja mam z 25tc a teraz buń mam jak ta lala

kochana nie wiem co napisać, bo z jednej strony mega radość, ale w Waszej sytuacji $ by się przydała- może znajdzie coś tutaj na budowie, czy coś dorywczo nawet na czarno byle kasa była

Sorry,ale ty tu też fest bunia nie masz:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości