|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
nie bierzcie Ibuporofenu, ja brałam wcześniej co @ ale doczytałam, że utrudnia zajście w ciążę, tu też o tym piszą: http://www.lekiotc24.pl/bole,ibuprofen.html
![]() |
#4562 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomnij który dc będziesz mieć w czwartek? Cytat:
Cytat:
Pewnie ze bezczelny ten lekarz. To nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie mogę poprosić o rejestracje na wizytę gdziekolwiek albo podać konkretnego lekarza Cytat:
A siostra ma już stabilna sytuacje z partnerem czy po prostu chce dziecko? Ja tam bym ja nie odwodziła jeśli wszystko ma poukładane ale nie zdziwiłabym się gdyby sama postanowiła przełożyć starania jak sobaczy u Ciebie co to znaczy być w ciąży i mieć niemowlaka. Pochwal się nam pokojem maleństwa ![]() Cytat:
Mi ostatnio pierwszy lekarz powiedział że udowodniono że codzienny stosunek osłabia plemniki i powinno się przytulać co 2-3 dni Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4564 |
Raczkowanie
|
koziemleko no musisz siostrze wybic z główki bo lepiej jak by jakas prace i wyksztalcenie bedzie miec może zrozumie ,ze pieniadze tez sa potrzebne na maluszka. Napewno na wizycie bedzie dobrze
![]() Pradipnapewno sie dobrze wybawicie ja na kolejne wesele bedziemy szli dopiero za 2 lata bo kuzyn nie dawno sie oświadczyl i tak planuja. A w czwartek bede miec 11 dc
#4565 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłam po krótkiej nieobecności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wyników badań to wydaje mi się, że troszkę szukasz dziury w całym... tak jak pisały dziewczyny, niestety wszelkiego rodzaju badania nie przyśpieszą zajścia w ciążę, a większość już i tak chyba zrobiłaś? typu hormony, czy pomyliłam osoby? monitoring jest pewnie dobrym pomysłem, żeby ewentualnie zobaczyć co z owu, ale może wprowadź też badanie temp. i zobaczysz jak to ci się będzie pokrywało ze śluzem itp ...jednak na magiczne pchnięcie plemników pałeczką bym nie liczyła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() na migrenowe bóle głowy to przeważnie widzę u lekarzy wzruszenie ramionami z bezradności ... u mnie hormony OK, ciśnienie raczej niskie, mierzone miałam ciśnienie oka - też spoko a migreny nadal nawiedzają. Jak przez dłuższy okres piłam zieloną herbatę to miałam je rzadziej więc Gegee - może tego spróbuj |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Justii - zmusiłam się jakoś 1 czy dwa ale mi nie smakuje tak jak dawniej.... teraz tylko czarną earl grey, gdy wcześniej taka herbata mogła dla mnie nie istnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Tą co wymieniłaś 2. Że właśnie wskazane jest codzienne współżycie ponieważ wtedy plemniki są zawsze świeże i młode, a nie stare "dziady" ![]() Jeżeli to komuś pomoże to nam się udało po kilku dniach abstynencji ![]() Cytat:
![]() Też mam czasem kilkudniowe bóle głowy, ale leki zawsze pomagają. Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Ograniczyłam luteinę z 3 na 2 dziennie, dziś jest trzeci dzień jak tak biorę i mam nadzieję, że będę się lepiej czuć lada dzień. Siostra ma partnera od kilku lat (może 3?), mieszkają razem więc to na plus. Ale oni mieszkają razem z nami w dwupokojowym mieszkaniu mojej mamy. Z tym, że my zajmujemy duży pokój, a oni z dzieckiem chcieliby się pomieścić w 12 m2 pokoju. My mamy dwa razy większy i uważam, że będzie nam ciasno we 3 z maleństwem. W ogóle mieszkamy tak, bo ceny wynajmu kawalerki są masakryczne, a tu możemy mieszkać ile chcemy ![]() Cytat:
![]() W dodatku siostra przyznała mi, że dogadała się ze swoim Tż, że on pracuje a ona ma siedzieć w domu. Nie wiem jak jej wytłumaczyć, że za kilka lat będzie żałować, że w życiu nic nie osiągnęła poza mistrzowskim klejeniem pierogów ![]() Cytat:
![]() A ja jutro idę w końcu do gina i zobaczę moje maleństwo ![]() Będę miała okazję zapytać o tą toksoplazmozę (oby ten lekarz miał jakąś wiedzę ![]() Nie mogę się doczekać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
koziemleko nie dziwię Ci się że nie możesz się doczekać podglądania maluszka, to są emocje.
U mnie niby dni płodne ale mąż zaganiany bo ma malowanie u teściowej i pewnie nic z tego cyklu nie będzie, no cóż, czasami tak bywa. Dziś idę na 10tą do gina do kliniki, pierwsza wizyta, trochę się boję, ciekawa jestem co mi powie...Meliska już się parzy bo troszkę nerwy są.
#4572 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() i deszczowy jak mi się w domu nudzi...nie dla mnie siedzenie na l4. Siedzę sama TŻ w pracy... mój samochód w naprawie, nawet nie mam jak się ruszyć z domu ![]() telewizory szwankują jak chcą to działają-ach złośliwość rzeczy martwych ![]() Miłego dnia Wam życzę Koziemleko trzymam kciuki za wizytę-daj znać jak tam maluszek i koniecznie poprosimy o zdjęcie ![]() Malinka1984 za Ciebie również trzymam kciuki ![]()
#4573 |
Rozeznanie
|
dziewczyny widzę że pojawił się temat zielonej herbaty , niestety w ciąży jest niewskazana bo powoduje skurcze, także ostrożnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Gawa - jeśli chodzi o zieloną herbatę to jeszcze nigdzie o skurczach nie słyszałam, ale nadmierne jej picie blokuje wchłanianie kwasu foliowego ...
Kozie mleko - jak się maleństwo urodzi to podrzucisz siostrze na kilka nocy i mam nadzieję, że troszkę zmądrzeje... mnie osobiście przerażają dziewczyny, które w tym wieku chcą zachodzić w ciążę, bo dla mnie to same prawie jak dzieci ![]() Co do ich decyzji w sprawie auta itp to widzę, że oni jeszcze troszkę muszą dorosnąć... Trzymam kciuki za wizytę! Malinka - i dla ciebie też kciuki za wizytę! Justii - to mamy nowy objaw ciążowy - picie zwykłej herbaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |||
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
![]() Dzisiaj jest już lepiej, chociaż jeszcze czuję, że mnie głowa ćmi. Niestety to typowe bóle migrenowe, więc nawet ciężko coś na nie poradzić. Tak jak Malgos napisała, lekarze rozkładają ręce i nie są w stanie pomóc. Opcją są sterydy, ale teraz jak się staramy, to i tak odpadają ![]() W każdym razie te ostatnie dni to typowy objaw na zmianę pogodę. No i widać sprawdziło się - dzisiaj od rana szaro buro i ponuro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Rozeznanie
|
Co to skutków po zielonej herbacie to info mam pewne od mojej przyjaciółki która sama jest aktualnie w ciąży i też jest ginekologiem i dopiero niedawno się dowiedziała o tym z jakiś najnowszych badań czy też nowinek medycznych. A miałyśmy obie w zwyczaju picie dużych ilości zielonej przy plotkowaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielona herbata w ciąży dla pobudzenia Jeśli pijesz kawę po to, żeby odgonić zmęczenie, przerzuć się na zieloną herbatę. Działa łagodniej niż kawa i czarna herbata (ta ostatnia mocno pobudza system nerwowy, a zawarte w niej garbniki podrażniają śluzówkę żołądka i działają zapierająco!). Zielona herbata ożywia umysł i poprawia koncentrację. Zawarta w niej teina działa wolniej niż kofeina z kawy, ale jej pobudzające działanie utrzymuje się dłużej. Zielona herbata może także koić skołatane nerwy; pierwsze parzenie daje wprawdzie napar o właściwościach pobudzających, ale jeśli te same listki zaparzysz drugi raz, napar podziała uspokajająco. Zielona herbata jest źródłem cennych mikroelementów: cynku, fluoru i żelaza, a przy tym nie podrażnia żołądka. Ponieważ zawiera ona jednak substancję pobudzającą, nie powinno się pić jej więcej niż 3 - 4 szklanki dziennie. Tak naprawdę to jak by teraz patrzył co można, a czego nie można to okazało by się, że zostaje Nam tylko woda mineralna. Nie można popadać w paranoje. Filiżanka zielonej herbaty nie zaszkodzi, co innego jak by się ją piło litrami. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy wybieracie się nad morze ? ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- My od lutego zaczniemy pisać nowy poradnik ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, no to na chorobę nie ma innej rady jak porządnie ją wyleżeć. Swoje musi przejść i tyle. Oby z każdym dniem było lepiej ![]() A jedziemy za tydzień w piątek i zostajemy do poniedziałku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Malinka - jak tam po wizycie? nie każ dłużej czekać, bom ciekawa niezmiernie co Ci lekarz powiedział ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
witam sie w 9dc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malinka ja tez czekam na relacje !!!
#4581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- EDIT: teraz dopatrzyłam się, że i owszem też jedziecie, ale miesiąc później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ciasnawo będziecie mieli w 2 pokojach z 2 maluszków a pomysł z samochodem sorry ale ![]() Jak wizyta? Cytat:
![]() Co Ci gin powiedział? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to niech się dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Justii zdrówka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() A najlepsze jest to, że już od paru dni chodzą za mną też góry. Ale takie zimowe z nartami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydmy popzredstawiamy ;d sie zdizwicie ;d plazy nie bedzie w tzresaczu i sciana ksociola runie :P :PPP
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-21 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Hejka, hejka, przepraszam ze tak dlugo musialyscie czekac ale mialam sporo pracy i duzo sie dzis dzialo.
Pani dr. bardzo sympatyczna, ogólnie nie miała za dużo do powiedzenia w Naszym przypadku bo wyniki mówią same za siebie - czyli wszystko w jak najlepszym porządku, kazała się starać i stwierdziła że można spróbować z CLO oczywiście pod kontrolą USG. Dla męża zaleciła jeszcze badania: Test swim-up Test HBA ( wiązanie z kwasem hialuronowym) No i kazała pomyśleć o IUI jeśli dalsze starania nie przyniosą efektów a te wyniki męża będą ok. Zrobiła mi też USG i co...cyt" nic tu nie widać" była zdziwiona trochę i stwierdziła że albo owu była już albo to cykl bezowulacyjny a może się takowy zdarzyć no i to tyle. Jest jeszcze zakończenie z dreszczykiem bo na światłach na skrzyżowaniu na czerwonym świetle w tył auta wiechał mi młody koleś który się zagapił na mapę Spisaliśmy oświadczenie, wszystko poszło w miarę gładko, uszkodzenia na szczęście niewielkie ale ciśnienie mi podniósł i to wysoko. Ogólnie mąż stwierdził że szkoda było kasy na tę wizytę bo wyszło na to że jak chce nam się czekać to mamy się starać a jak jesteśmy niecierpliwi to IUI a to już sami wiedzieliśmy...no ale ja się chociaż dowiedziałam że ten cykl to taki marny... Dziewczeta prawda lito jestem spokojniejsza.Decyzja pozostaje taka jak wczesniej czyli jesli IUI to w grudniu najwczesniej, teraz sprobuje z CLO+monitoring ale to juz na NFZ bo moja ginka w Gamecie tez sie udziela a przyjmuje panstwowo w Medicover wiec wykorzystam to zeby nie placic za USG, mam nadzieje przejdzie taka opcja. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- wpaula z ta obserwacja cyklu to jest roznie, mi wczoraj wyszly dwie kreski na tescie owu, niby testowa mocniejsza ale jak byk dwie, a dzis na USG nic nie bylo widac, troche zdziwilam sie tym wynikiem.Lepiej kochac sie dluzej niz liczyc na testy bo testy sobie, organizm sobie. Gegee my mamy w planach wypad w gory, zeby sie w koncu nauczyc jezdzic na nartach bo tak juz od dluzszego czasu sie zbieramy ale jakos sie am schodzi.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-21 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale żeś nas na próbę cierpliwości wystawiła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ewentualnym bezowulacyjnym cyklem się nie przejmuj ![]() ![]() Co do nart - koniecznie się wybierzcie, bo to super frajda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie wiem ze roznie , zostaly mi tylko 3 testy i wiecej juz nie ebde kupowac bo u mnie mija sie to z celem dokladnie wiem w ktorym dniu test bedzie pozytywny i nigdy sie nie pomylilam , poprostu pokrywa sie z objawami w organizmie , no wlasnie w tym cyklu nie bede sie sugerowac i dluzej bedziemy dzialac ![]() Dziewczyny a jak to ejst z ta inseminacja po ilu meisiacach staran mozna ja zrobic ? I czy za to sie placi jesli tak to ile? bo na nfz pewnie nie mozna ? To jest jakies ryzykowne dla zdrowia?
![]() |
#4589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie ja o tym staram się w ogóle nie myśleć. Uda nam się i bez tego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak patrzylam na liste tych co w ciazy i kiedy ![]() ![]() ![]() dziewczyny jak nam sie uda w tym cyklu to bedziemy Majowymi Mamusiami ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-21 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.