|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: aparaty cyfrowe
Czesc,chce kupic aparat cyfrowy do 500zl ,tylko ze nie mam zielonego pojecia o funkcjach.Myślałam nad Samsungiem S630 akurat jest za 445zl.
Ale moim problemem jest rowniez to ze nie znam sie na funkcjach: np. do czego sluży matryca,zoom optyczny i cyfrowy. Na co powinno sie zwracac uwage przy zakupie???????????Poradzc ie mi. Kodak easy share C613.Canon A530 ,Samsung S630??? Edytowane przez majorka:) Czas edycji: 2007-04-29 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
![]()
Czesc pewnie sie niektorzy wkurza ze zakładam nowy watek i to na temat cyfrówek za co z gory przepraszam.
Chciałabym kupic aparat do 500zl ,mam na oku Samsunga S630,tylko nie wiem czy to dobry wybór. Nie mam zielonego pojecia na temat funkcji ![]() Np. do czego słuzy matryca,zoom optyczny i cyfrowy???Na jakie funkcje powinno sie zwracac uwage przy zakupie?? A moze polecilibyscie jakis fajny apaarat do 500zl do robienia zdjec amatorskich i nagrywania filmikow ale zeby byly dobrej jakosci ,bo jesliby juz cos kupic to pozadnego ![]() Prosze piszcie i doradzcie mii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat cyfrowy
Jest już wątek o aparatach cyfrowych. Przejrzyj sobie, na pewno znajdziesz odpowiedzi na te pytania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
A moze Kodak East share C613????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Było kilka wątków o aparatach cyfrowych, tam na pewno znajdziesz co potrzebujesz.
Od siebie napisze tutaj tyle, że w tej kwocie do 500 PLN kupisz aparat CANON Power Shot A450. Aparat prosty w obsłudze, dla typowych amatorów a jednak bardzo dobry. Menu w j. polskim co usprawnia jego obsługę. Napewno powinnaś zwrócić uwagę na piksele im więcej tym lepiej. Wejdź sobie na stronę www.skapiec.pl tam możesz porównać parametry towarów. Ogólnie polecam aparaty canon'a.
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po to jest wyszukiwarka, żeby nie mnożyć wątków na ten sam temat. Nie zaszkodzi, jeśli z niej skorzystasz ![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
ale chcesz aparat do 500 zl z akcesoriami (akumulatorkami, karta pamieci, pokrowcem) czy bez?
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Ja od mojej strony mogę tylko tyle powiedzieć, że nie polecam aparatu canona A 620. Tyle zachwalających opini sie naczytałam a tu taki klops. Okazało się, że mają jakąś wadę fabryczną tak powiedzieli mi w serwisie co odbijało sie na zdjęciach .... czekałam, wydzwaniałam w końcu po przeszło trzech mies oddali kasę.
Najlepiej powertuj po necie jest wiele ciekawych artkułow na takie tematy: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3708&p=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
jak juz dziewczyny wspominaly - przejrzyj watek o aparatach, ktory juz istenieje...
jak juz ewentualnie cie zainteresuje zerknij tu : http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...7177ab032cb13c ah i do 500 zl cos porzadnego? rok temu za 90 funtow kupilam olympus fe-110 (czyli wyszloby akurat tak 500 zeta) i dla amatora jest ok. Fajne makro ( za makro go uwielbiam - nieiwlekie rozmary ale jesli chodzi o czas reakcji od nacisniecia 'guzika' do utrwalenia obrazu to mnie szlag chce trafic - ale to tylko dlategoz ze mam teraz porownanie z nikonem d50) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
czy wy tez uwarzacie ze Samsungi sie nie nadawaja ????Nacztlama sie opini ze sa badziewne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiec wbudowana? na pare zdjec? owszem. karta konieczna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Mam zamiar kupić aparat i juz od około miesiąca w tym siedze, czytam na forach, szukam info i ofert. juz kupiłabym canona powershot a530 ale nie mieli na stanie w magazynie, poki co nadal bardzo trudno go dostać, co jest sporym problemem i to głównie dlatego nadal nie mam aparatu i piszę ten post
![]() przyjrzałam sie ostatnio dokładniej lumixowi lz5, nie wiem jak wcześniej mogłam go przeoczyć, i teraz zaczełąm się wahać. piszę z nadzieją, że pomożecie mi rozwiązać problem. jest jeszcze ejden aparat który rozważam - powershot a550, ale czytałam że w stosunku do a530 jest gorszy, nie ma manuala, ale za to więcej pixeli. może miałyście doczynienia z tymi gagatkami i możecie je porównać? w każdym jest coś co mnie przkonuje lub nie ![]() dodam, że ich funkcje już dogłębnie przejrzałam, ale jestem laikiem jeśli chodzi o fotografie więc nie zawsze wszystko jest dla mnie oczywiste ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
my jedak kupiliśmy Canona A710is z kartą 1G, łądowarką 4 akumulatorkami i pokrowcem daliśmy 1240zł jestem zadowolona bo aparacik naprawdę extra
![]() dziewczyny a powiedzcie mi ile tak naprawdę się miesci zdjęc na karcie 1G |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Rozeznanie
|
No własnie ja tez sie podlanczam do pytnia ile zdjec zmiesci sie na 1GB a ile 16MB????
Jesli juz mielibyscie kupic aparat to jakiej firmy Canon,Kodak,Samsung,Nikon ??? Ma moze ktos z was Samsunga S630?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
ma może ktoś FUJI 6500??? chciałabym sie dowiedzieć jak sie ten aparacik sprawuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zdjec najwiekszych, najlepszej jakosci na 1 gb miesci sie kolo 400, a na 16 mb 5-8 fot.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
majorka polecam ci forum Cyberfoto. Są tam ludzie którzy się na tym naprawdę znają,na pewno dobrze ci doradzą.
Po za tym do ceny aparatu musisz doliczyć koszt akumulatorków,bo baterie starczają na kilkanaście minut pracy aparatu oraz koszt karty pamięci bo jak pisał ktoś wyżej na karcie,która jest w zestawie (16 MB) zmieści ci się-w zależności od rozdzielczości-góra 10 zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Mogłybyście mi polecić jakiś dobry aparat( chciałabym się zamknąć w kwocie około 1000 zł razem z akumulatorkami i kartą pamięci)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
to zalezy czy chcesz hybryde czy kompakt?
![]() Czy ma to być aparat na wypady w góry, na imprezy czy tez do focenia bardziej 'głębszego" ![]()
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Już po raz nie wiem który się tutaj pojawiam
![]() ![]() A może polecicie mi jeszcze coś innego z tej półki cenowej? Chciałabym się zmieścić w 1200 zł. Marka obojętna. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
panasonic lumix dmc-lz3. i goraco go polecam
![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie (pewnie głupie, ale ja na prawdę tego nie wiem
![]() ![]() Chyba już się zdecydowałam, wybiorę Sony H2, ale jeszcze myślę nad H5 bo większy ekran ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.