ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 16:05   #661
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Napisze co u nas bo i tak dziś nie nadrobię
No więc kuzynka przyjechała z młodym o dwa miesiące starszym niż mój (miałyśmy ten sam termin...), wszystko fajnie, chociaż jej sposób wychowania a szczególnie higiena a raczej jej brak zaczyna mnie mocno denerwować..
Mamy duże problemy z chrzcinamy, próbuje to wszystko ogarnąć żeby zrobić 1 września ale same kłody pod nogami... Wczoraj usłyszałam od siostry że robie chrzciny w "spelunie" także jak widzicie jest mega sympatycznie.
wogóle powoli zastanawiam się czy nie odciąć się od siostry raz na zawsze... bo to co między nami teraz jest, a raczej jej stosunek do mnie to jedynie zawiść.
ale co się będę żalić... Kamilek jest super, ciągnie do siadania, ciągle się przewraca i jest bardzo bardzo grzeczny!
niestety od wczoraj przeszkadzają mu zęby i marudzi od rana do wieczora, nie może usnąć itp. no ale co poradzić
W południe dostaje butle a rano i wieczorem, czasami jeszcze w ciągu dnia dostaje cyca, chociaz różnie to mi starcza. Laktacja mi pada już całkiem, a młodego nie moge przystawiać co chwile bo już jest za mądry i jak nie jest głodny to nie ssa a znów jak głodny to za mało mu leci i płacze

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mialo byc rurki.. to wlasnie rurka do odgazowania..
Nam na początku czasami pomagały ale nie używaliśmy jednorazowo tylko wyparzałam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Zdjęcia brzuszka:
piękny!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A co Ci lekarz mówi? Bo mi cały czas mówił, że duży, a na usg z fundacji szczęśliwe macierzyństwo obcy lekarz powiedział mi, że będzie wysoki, bo ma długą kość udową. Sraty pierdaty - myślałam sobie. No i urodził się 60-centymetrowiec. Skutek jest taki, że młody skończył 6 tygodni i ledwo włazi do gondoli. Ale to chyba taki ewenement.
U mnie mówili że na USG zawsze wychodzi większy itd a w rzeczywistości rodzą się maluszki, żeby nie zwracać na to uwagi i co? 62 cm
a w gondoli wyglądał tak samo, tylko my mamy jedną z najdłuższych bo 80cm

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość

a tak właściwie to kiedy już może tak gdybać o wadze przy porodzie? teraz jest 28 tc, kolejna wizyta w 30 tc to chyba już będzie mógł coś powiedzieć?
u mnie w 32tc wyszło 2,5kg i wiedziałam że będzie duży, mimo gadania że niekoniecznie myślę że w 30tc już można szacować

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W koncu wypuscili nas ze szpitala w poniedzialek. Mam zakaz przytulanek i musze prowadzic oszczedny tryb zycia. Do tego od teraz do konca ciazy raz w tygodniu bede miala wizyty w poradni patologii ciazy bo moj doktorek ma teraz urlop. W sumie dobrze sie zlozylo bo wizyty beda na fundusz a tak bym musiala placic po 140zl za kazda
Pszczoua teraz widzę że masz termin na 22 wrzesień! Przecież to już prawie! jestem w szoku

Santom muszę nadrobić bo nie wiem czy gratulować czy nie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:16   #662
misia332
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Hej.

jestem wypompowana, nawet nie wiedziałam, że ciąża tak męczy człowieka.

Pytałyście o mieszkanie, tak wynajmujemy. Ale może w nastęonym roku kupimy coś tutaj. Trzeba podjąć jakieś decyzje.

kwitka mam nadziję, że będzie dobrze.

magbes trzymam kciuki za szybki poród.

Luna

color Tymek śliczny

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:27   #663
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

A tu coś dla ciotek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość

to pewnie wina paluszkow rybnych. tego typu dania do generalnie złooo... im bardziej przetworzone tym wiekszy IG i bardzie podnosi cukier...a jezszce panierka.... w takich sytuacjach lepiej zjesc ziemniory z mizeria sama
Na pewno to ich wina bo dzień wcześniej jadłam taki sam zestaw z kotletem przygotowanym w domu i cukier był super.

Tż już dostał ochrzan że ma takich rzeczy nie kupować.
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Napisze co u nas bo i tak dziś nie nadrobię
No więc kuzynka przyjechała z młodym o dwa miesiące starszym niż mój (miałyśmy ten sam termin...), wszystko fajnie, chociaż jej sposób wychowania a szczególnie higiena a raczej jej brak zaczyna mnie mocno denerwować..
Mamy duże problemy z chrzcinamy, próbuje to wszystko ogarnąć żeby zrobić 1 września ale same kłody pod nogami... Wczoraj usłyszałam od siostry że robie chrzciny w "spelunie" także jak widzicie jest mega sympatycznie.
wogóle powoli zastanawiam się czy nie odciąć się od siostry raz na zawsze... bo to co między nami teraz jest, a raczej jej stosunek do mnie to jedynie zawiść.
ale co się będę żalić... Kamilek jest super, ciągnie do siadania, ciągle się przewraca i jest bardzo bardzo grzeczny!
niestety od wczoraj przeszkadzają mu zęby i marudzi od rana do wieczora, nie może usnąć itp. no ale co poradzić
W południe dostaje butle a rano i wieczorem, czasami jeszcze w ciągu dnia dostaje cyca, chociaz różnie to mi starcza. Laktacja mi pada już całkiem, a młodego nie moge przystawiać co chwile bo już jest za mądry i jak nie jest głodny to nie ssa a znów jak głodny to za mało mu leci i płacze
Luna moim zdaniem decyzja o odcięciu się od siostry jest bardzo słuszna.Od dłuższego czasu jak piszesz co ona robi to widać że jest to bardzo toksyczna osoba i zle na ciebie wpływa.

Pokaż Kamilka

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-08-21 o 16:28
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:39   #664
colorblue
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Tymek dziękuje wszystkim cioteczkom:-*

Lunka ja wiem,że to Twoja siostra ale jak widać kontakt z nią Ci nie służy:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:42   #665
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Luna jak wesele i jak Kamilek dal rade? A moze powinnam pytac jak dali rade Rodzice?? Pierwsze razy sa najgorsze,wiec pewnie nie raz dzwonilas do Mamy,albo sie zamierzalas
Wesele super! Kamilek był bardzo grzeczny, jadł butlę, może niezbyt dużo ale był najedzony. O 19 poszłam go umyć i nakarmić i wróciliśmy sie bawić do 3 wyspaliśmy sie w domu i poszliśmy po małego a później z nim na poprawiny do 21

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą to zęby małej rosną już od 2 miesięcy a tu ni widu ni słychu. Ale się nadal ślini i gryzie wszystko co jej w ręce wpadnie. Boję się jak będzie ze spaniem u niej w nowym miejscu, bo jak będzie tak jak ostatnio, to nic tylko se w łeb strzelić. A potem wstać i iść do małej.
u mnie to samo... już mi go żal, miota się i zasnąć nie może, tylko wargi gryzie albo ręcę idą idą a wcale nie wychodzą

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej laski

teraz nie wiem czy moja glowa zaczela dzialac czy jest cos na rzeczy, ale definitywnie bola mnie sutki
no i wczoraj nie wytrzymalam i trzasnelam drugi test, ale byl strumieniowy a ja mialam za malo szczoiszkow w kazdym razie w polu "ciazowym" znow wyszka kreska, tylko do testowej szczoszki nie dotarly
no i zbydynienie chyba mnie dopada
Czyli jednak Gratulacje Santom bardzo się cieszę!!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Wczoraj zaczęliśmy 30 tydzień!
Trzymajcie mnie bo zmedleje! Jaki 30tc przecież zaszłaś dopiero co..

Cytat:

Luna tez cos chyba nas porzucila mam nadzieje,ze u Niej wszystko ok
po prostu nabrałam dystansu do tego wątku.

wklejam łobuza jak robi brzuszki
i reszte nadrobie jutro bo marudzi mi ciągle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brz.jpg (42,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oz.jpg (22,9 KB, 34 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-21, 17:13   #666
kandulska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Cierpliwości kochana! Tylko spokój Cię uratuje
masz racje!! tylko ja sie doczekac juz nie moge..
chociaz jak czytam o objawach dziewczyn to ja nic takiego nie czuje..jedynie piersi mnie booolą ale bardzo czesto przed @ mnie bolą...

Przyjmiemy, jasne. Kciuki co by @ nie przylazła.

Miłego również dla Ciebie. Wtopa w bycie może i wtopa w ciąży???

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Hej, trzymam kciuki za powodzenie.

A tu coś dla ciotek

śliczny bąbelek !!

Edytowane przez kandulska
Czas edycji: 2013-08-21 o 17:15
kandulska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:14   #667
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kochany

Stary 2013-08-21, 17:17   #668
kandulska
Raczkowanie

jesuuuuuuuuuu zamotałam się coś z tym cytowaniem..
jeszcze słabo mi to idzie...
to z tą wtopą to nie wiem skad sie tam wzięło ,

dzis taki straszny dzień,pogoda smętna..nic mi się nie chce!!!! od godziny już się zbieram żeby pralkę wstawic..... dzień na spanie dziś..
Stary 2013-08-21, 17:59   #669
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dzieki luna a co do siostry: masz racje, ja tez bym dluzej tego nie ciagnela. szkoda tylko, ze siostra zamiast byc wsparciem pograza jeszcze bardziej ale beda na Twoim miejscu zdecydowalabym dokladnie tak samo
a kamilek slodziak!!! jakie on ma juz dlugasne nogi ehh... przystojniacha bedzie rwal
no i super, ze wesele sie Wam udalo

sophia alez jak to? 36?
niesamowite , napisze to po raz setny jak czyjes ciaze leca ja od kad zrobilam test to czas ciagnie mi sie jak flaki z olejem

color ale czupurek!!! dobrze, ze Ty, luna i kocurek nie mieszkacie w jednym miescie, bo by sie chlopaki bili o dziewczyny

kandulska wiecej pisac musisz, to i wprawy w cytowaniu zalapiesz

cycki mi sie ze stanika wylewaja

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:24   #670
kandulska
Raczkowanie

santom masz racje, ale najpierw musze sie tu do Was troche wkrecic zeby wiecej pisać

jejku juz nie moge sie doczekac 25!!!
dziewczyny po ilu dniach mozna bete robic zeby juz cos bylo wiadomo??
pamietam ze w pierwszej ciazy tez robilam jednak nie pamietam juz po jakim czasie

Cierpie dziś na kompletny brak mocy...
Stary 2013-08-21, 18:36   #671
Kejthx
Zadomowienie

Luncia synek słodziak, jest bardzo podobny do meża, ale jednak ma w sobie coś z Twojej chrześnicy (starsza córa siostry, to chrześnica twoja, tak?, mam nadzieje, ze nie pomieszałam ) Co do siostry, spróbuj delikatnie, stopniowo "ukrócić" z nią kontakt, bo tak nagle, to mogą wyjść jakieś nieprzyjemności w rodzinie, a pewnie nie chiałabyś tego, prawda? Dla spokoju ducha radzę systematycznie ją zbywać

Jestem w domu, zjadłam i leże bykiem, mam lenia na maksa....
Stary 2013-08-21, 18:44   #672
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Tymek wita się;-) mamy 2,5 miesiąca. Wsadziłam go do bujaczko-huśtawki do zdjęcia bo na używanie jej musi poczekać

cudny blondynek

Cytat:
A macie na dobranoc. Mój tluscioch :p
piękny!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
po naruszeniu ciągłości ścian brzucha często są takie dolegliwości
Ja po wyrostku miałam przez 3 tygodnie brzuch jak w 7 mc ciąży.

śliczny.

taaaa tłuścioch. sliczny buniek

witamy się w 31 tc.
ale fajniusi...

Cytat:
taaak kinder suprise.
Czy ja wiem, czy fajny ?? Chodzić ciężko, schylić się ciężko. Majtki nawet ciężko ściągać

6.09 mam usg to może poznam płeć uparciucha.
jak ja za tym tęsknie piękny czas... ja jeszcze sadomaso uwielbiałam jak brzuch mi w czyms przeszkadzał, stawał się wtedy taki namacalny

Cytat:
macie Ciotki
cudo!!!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-21, 18:50   #673
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
wrrrrrrrrr co może jeszcze gorszego człowieka spotkać poza laparo? GRZYBICA *&^%$
nienawidzę francy obyś się jej szybko pozbyła

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
przepraszam, że się nie odnoszę - nie mam już sił...
U mnie zapowiada się kolejna sromotna porażka - od wczoraj znów plamię. Poprzednim razem było tak samo. KUR%$#WA!!!!!!

Cytat:
G

Wogóle zauważyłam że ostatnio zbudynienie mózgu w ciąży mi się nasila.Musze mocno się skupić żeby zrozumieć co ktoś do mnie mówi i mam problem z zapamiętaniem czegoś.Czasem tż napisze mi smsa a ja się pół godziny zastanawiam o co mu chodzi
Ja wyliczyłam klientowi polisę za 1.200 zł (ważna szycha ) szefowa dzwoni do niego dzisiaj, każe wystawiać, a mnie za nic nie chce tyle wyjść... i nawet wiem, gdzie się pomyliłam
ostatnio też zamiast 4.500 zł policzyłam 3.200 chyba... dobrze, że nie sprzedałam takiej, bo bym musiała wypłate oddać na dopłatę

Cytat:

Witam się w 36tc.

Jestem po wizycie i jutro kładę się do szpitala. Lekarz powiedział, że ciśnienie go niepokoi i trzeba to skontrolować. Tylko, że jak sama mierzyłam to było w miarę, a jak oni mi zmierzyli to było znowu 150/110 Ja na nich tak reaguję, jak nic!
No ale jak trzeba to trzeba, tylko szkoda, że na weekend na pewno zostanę
No i nie będę miała internetu
Ja pier***ę! przepraszam Ty mas już 36 tyg?? Test robiłaś chyba z tydzień temu po mojemu
Dobrze, że będziesz w szpitalu będziesz wszystko pod kontrolą.

Cytat:
S

A tu coś dla ciotek

.
Ale potarganiec a to czarno-białe zdjęcie

Cytat:

Kaloryfer na klacie się robi
Co do siostry - ja bym zrobiła jak mowi Kejthx - stopniowo ograniczała kontalty do minimum, zeby nie wywołac burzy
Cytat:

color ale czupurek!!! dobrze, ze Ty, luna i kocurek nie mieszkacie w jednym miescie, bo by sie chlopaki bili o dziewczyny
Albo dziewczyny o nich

Znowu mnie kłuje pod lewym żebrem... chyba jak się najem obiadu po pracy to mi tam dzieć ucieka sie schować

A w ogóle mój mąż jutro będzie w domu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:06   #674
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bajka moga przyjechac.. ;-)

Siostry porod odbieralam, swoj mam za soba...

To i moge przywitac na swiecie synowa :-P
hahaha

Cytat:
A ja Dziewczyny drapie sie po glowie... 7 sierpnia zaczal mi sie okres.Zwykle wyglada tak,ze mam 2 dni mocniejsze,trzeci to juz lekkie plamienia.A czwarty juz czysto.Piatego dnia bylo bara bara
I teraz w piatek czyli 10 dc pobolewalo mnie podbrzusze,a w sobote mialam uplaw z krwia.Mialam tez mega kaca.I dzis znow mialam uplaw z krwia.Wszystko wyglada tak jak przy pierwszym zajsciu...Tylko zastanawiam sie jakby bylo to mozliwe wiem,ze sie zdarza miec czasem 2 razy w miesiacu te dni,hmm.. i co w takim razie z metoda kalendarzykowa?
ja bede przeszczesliwa jesli to jest to no ale chyba juz zwatpie we wlasne cialo.W czwartek mam wizyte u gina,wiec zobaczy sie
Ja w pierwszej ciąży miałam plamienie implantacyjne pare dni przed @ który dostałam, więc różne cuda się zdarzają... a metoda kalendarzykowa jest do D.py

Widziałam że temat TŻ przy porodach. No więc u nas od początku było wiadomo że TŻ będzie. On się mnie nie wstydzi w żadnej sytuacji, ja przy nim np sikam, ale już tego drugiego czy wymiotować bym nie chciała (przy porodzie musiałam bo mi trzymał kroplówkę). Ogólnie ja mam pewne granice.
Rzecz w tym że te kobiety które nie rodziły, nie są w stanie sobie wyobrazić co to jest poród, czy nawet tego słynnego bólu porodowego. W tej sytuacji jest milion ważniejszych rzeczy niż wstyd. Mój poród skutecznie mnie wstydu pozbył... np. musiałam leżeć goła z 20 minut a wokoło krzątali się ludzie, nawet nie wiem kto, lekarze, stażyści... nic nie wiem bo nic mnie to wtedy nie obchodziło...
TŻ pomógł mi niesamowicie...nie poradziłabym sobie bez niego. Ale było pare rzeczy których się wstydzę do dziś

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-21, 19:27   #675
cebulova
Zadomowienie

Lunka, jestem na telefonie wiec fotek nie widze, ale po opisach sadze, ze to te co widzialam na fb.
Co do siostry to odcinaj sie, bo pamietam jak wiele razy na nia narzekalas. Po co masz sie denerwowac.

No i nie pocytowalam i zapomnialam co komu mialam napisac. Jednak ciąża nie służy moim szarym komorkom. :p
Byliśmy u mamy po pracy na obiadku. Byl pyszny kurczaczek w sosie kurkowym. Mama to jednak wie jak dogodzic. Sosik kurkowy chodzil za mna od jakichs 2 tygodni
Jutro rano chce skoczyc do Lidla po spodnie ciążowe. No i zobacze co tam jeszcze ciekawego dają.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:54   #676
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Albo dziewczyny o nich

Znowu mnie kłuje pod lewym żebrem... chyba jak się najem obiadu po pracy to mi tam dzieć ucieka sie schować

A w ogóle mój mąż jutro będzie w domu
znaczy sie... yyy... czy to byl slynny kalafior?

Cytat:
hahaha

Ja w pierwszej ciąży miałam plamienie implantacyjne pare dni przed @ który dostałam, więc różne cuda się zdarzają... a metoda kalendarzykowa jest do D.py

Widziałam że temat TŻ przy porodach. No więc u nas od początku było wiadomo że TŻ będzie. On się mnie nie wstydzi w żadnej sytuacji, ja przy nim np sikam, ale już tego drugiego czy wymiotować bym nie chciała (przy porodzie musiałam bo mi trzymał kroplówkę). Ogólnie ja mam pewne granice.
Rzecz w tym że te kobiety które nie rodziły, nie są w stanie sobie wyobrazić co to jest poród, czy nawet tego słynnego bólu porodowego. W tej sytuacji jest milion ważniejszych rzeczy niż wstyd. Mój poród skutecznie mnie wstydu pozbył... np. musiałam leżeć goła z 20 minut a wokoło krzątali się ludzie, nawet nie wiem kto, lekarze, stażyści... nic nie wiem bo nic mnie to wtedy nie obchodziło...
TŻ pomógł mi niesamowicie...nie poradziłabym sobie bez niego. Ale było pare rzeczy których się wstydzę do dziś
ja sobie nie wyobrazam jak boli porod, co prawda przy # tez boli, ale to na pewno nic z porownaniem do porodu, a i tak nie wyobrazam sobie, zeby Tz nie bylo z nami. boje sie tylko tego, ze to on nie da rady, bo strasznie wrazliwy na krew i bol jest. oby nie poplynal mi facet

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-21, 19:59   #677
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro rano chce skoczyc do Lidla po spodnie ciążowe. No i zobacze co tam jeszcze ciekawego dają.
Tez się jutro z samego rana wybieram do Lidla po kilka rzeczy

Stary 2013-08-21, 20:05   #678
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
znaczy sie... yyy... czy to byl slynny kalafior?
Ale że co?

Chodziło mi o to, że jakby Luna, Kocur i Colr mieszkały w jednym mieście to laski by się biły o ich synów bo co jeden to ładniejszy. A Tobie o co się rozchodzi?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:41
Stary 2013-08-21, 20:15   #679
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że co?

Chodziło mi o to, że jakby Luna, Kocur i Colr mieszkały w jednym mieście to laska by się biły o ich synów bo co jeden to ładniejszy. A Tobie o co się rozchodzi?
no cos w tym stylu tylko, ze kalafior daje oznaki i wzielam temat od dupy strony

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-21, 20:30   #680
IsiaG
Zadomowienie

Baja - urodziłaś już???

Cytat:

najbardziej to boje sie, ze nie rozpoznam skurczybykow :/ chcialabym zeby mi jednak najpierw odeszly porzadnie wody zebym wiedziala ze to TO :P ale to poprosze dopiero za minimum tydzien
Uwierz mi, rozpoznasz...tego nie da się przeoczyć...

Cytat:
nie mamy wybranego do konca imienia.... wahamy sie miedzy Oliwia, Maja, Karolina albo Dominiką... z przewaga na Dominike )
Mi się podoba Dominika, ewentualnie Karolina. Majek teraz pełno.

Cytat:

Witam się w 36tc.

Jestem po wizycie i jutro kładę się do szpitala. Lekarz powiedział, że ciśnienie go niepokoi i trzeba to skontrolować. Tylko, że jak sama mierzyłam to było w miarę, a jak oni mi zmierzyli to było znowu 150/110 Ja na nich tak reaguję, jak nic!
Będziemy z Tobą, duchowo. Lepiej dmuchać na zimne. Będzie dobrze kochana

Cytat:

A tu coś dla ciotek
Ale fryzura, i ta mina - bezcenna. Wygląda jakby se popił i dopiero co się obudził z kacem.
Śliczny synuś Ci rośnie.

A co u Twojej mamy?

Cytat:

u mnie to samo... już mi go żal, miota się i zasnąć nie może, tylko wargi gryzie albo ręcę idą idą a wcale nie wychodzą

To widzę, że mamy to samo. Ząbki. Tyle, że u Lidki lekarka mi powiedziała, że do zębów to jeszcze daleko.

Zdjęcia super, kaloryfer już ma, przystojniacha!

I dobrze, że się odezwałaś

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Ale że co?

Chodziło mi o to, że jakby Luna, Kocur i Colr mieszkały w jednym mieście to laska by się biły o ich synów bo co jeden to ładniejszy. A Tobie o co się rozchodzi?
Oj ciężarówki, to żeście se pogadały, obie

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:42   #681
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
no cos w tym stylu tylko, ze kalafior daje oznaki i wzielam temat od dupy strony
Po części w temacie
Cytat:

Oj ciężarówki, to żeście se pogadały, obie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-08-21, 21:19   #682
...Skierka...
Zakorzenienie

wiiitam
znów musze nadrabiać troche
urlop sie skonczył niestety i czas było do pracy wrócić... ciężka sprawa

a Maluszek właśnie robi pobojowisko z mojego brzucha

Cytat:
witamy się w 31 tc.
jaki masz zgrabniutki brzuszek
Cytat:
macie Ciotki
klask i: santom gratuluję

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:36   #683
cebulova
Zadomowienie

O hej Skierka! Wlasnie dzis o Tobie myslalam, ze cos dawno Cie nie bylo.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 22:02   #684
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:

Już po wizycie.Wszystko jest okKomory bez zmian nawet się zmiejszyłyMały jest ułożony główką w dół i waży 260 gram.Co do cukrów to gin powiedział że musze bardzo tego pilnowaćNastępna wizyta za 2 tygodnie.
i super, wagą się nie martw.Ja też zawsze pytam gina czy waży dużo czy mało to zawsze mi mówi, że każde dziecko ma swoją wagę, i na tym etapie nie można już tak książkowo porównywać ich ze sobą

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No to mój chyba ważył najwięcej
W 22t2d miał ok 550g
to mój Szkrabek w tym samym czasie (22t2d ) tc ważył 490g a już mi sie wydawało że to strasznie dużo. Ale to nie ma znaczenia bo każdy ma swoje tempo wzrostu. Na wizycie w 26 tc ważył już dokładnie wg norm, no a teraz kolejna wizyta w przyszlym tyg (30 tc) i znów może być inaczej. Ale ja sie tam juz tym nie martwie. Jeśli coś by zwróciło uwagę lekarza - napewno by o tym powiedział
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
przepraszam, że się nie odnoszę - nie mam już sił...
U mnie zapowiada się kolejna sromotna porażka - od wczoraj znów plamię. Poprzednim razem było tak samo. KUR%$#WA!!!!!!
Kwicia...:p rosi:
Cytat:

Witam się w 36tc.

gratuluję 36 tc
a ciśnienie nie dziwne że Ci sie przy nich podnosi jakCię tak straszą
ale nie ma złegoco by na dobre nie wyszło - będziesz pod stałą kontrolą

Cytat:

A tu coś dla ciotek
ależ słodziak!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

cebulova

na urlopie w tym krakowie byliśmy a pozniej w toruniu i wypoczywałam sobie...tak fajnie sie leniuchowało

lunka jaki silny ten Twój Kamilek a na tymdrugim zdjęciu mam wrażenie że jest podobny do Ciebie

a co do TZ przy porodach, to kiedyś zawsze mój mąż mówił że on nie będzie przy porodzie. Ja twierdziłam że doskonale go rozumiem -bo sama też bym wolała żeby mnie przy tym nie było... i twierdziłam że chciałabym żeby był ze mną, ale że nigdy gonie będę namawiać. w końcu ma prawo mieć wybór.
A od kiedy jestem w ciąży nie poruszałam tego tematu, aż siostra TZ zapytała go ostatnio czy bedzie przy porodzie (sama aż nadstawiłam ucha ale nie komentowałam ) a on bez wahania stwierdził- że oczywiście! aż sama byłam zaskoczona bo on bardziej nie martwił by sie samym widokiem czy sytuacją a tym, że ze mną by się coś działo a on nie mógłby pomóc. Ale widać teraz mu sie to zmieniło. I wlasnie siostra tz też mówiła że obecność męża jej bardzo pomogła a on sam był dzielny - mało do sufitu nie urósł od razu z dumy

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-08-21 o 22:14
Stary 2013-08-21, 23:04   #685
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Baja - urodziłaś już???
jeszcze nie, ale juz cos sie swieci. dzisiaj caly dzien brzuch okresowo bolal, wielkie kawaly rozowego czopu odchodzily, wiec moze wychodzilam sobie juz ten brakujacy centymetr rozwarcia tz dzis przyjechal zamiast jutro wiec jak cos mam czas na rodzenie do niedzieli ale mysle ze jesli samo sie nic nie zacznie, to w piatek jak pojade na ktg i badanko to mnie wezma na porodowke i oxy podlacza. tyle ze warunkiem musi byc 4 cm rozwarcia, a ze szpitala wychodzilam z 3 jeszcze jutro tz zbalamuce, bo dzis sily juz nie mam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 23:38   #686
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jeszcze nie, ale juz cos sie swieci. dzisiaj caly dzien brzuch okresowo bolal, wielkie kawaly rozowego czopu odchodzily, wiec moze wychodzilam sobie juz ten brakujacy centymetr rozwarcia tz dzis przyjechal zamiast jutro wiec jak cos mam czas na rodzenie do niedzieli ale mysle ze jesli samo sie nic nie zacznie, to w piatek jak pojade na ktg i badanko to mnie wezma na porodowke i oxy podlacza. tyle ze warunkiem musi byc 4 cm rozwarcia, a ze szpitala wychodzilam z 3 jeszcze jutro tz zbalamuce, bo dzis sily juz nie mam
Kochana to powodzenia życzę i szybkiego rozwiązania!

Stary 2013-08-22, 00:22   #687
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

hej

kandulska - ja mam dostać 27 więc jeszcze troche nie testuje bo jak sie bede nakręcać zabardzo to nic z tego nie wyjdzie. A ma wyjść i to duże, silne i zdrowe! poza tym to mój pierwszy cykl starań, wcześniej było pare razy w miesiącu 'na spontana' ale bez liczenia i mierzenia, więc tego nie liczę, toteż na spokojnie @ przyjmę bez większych rozczarowań póki co...

magbes - Oliwia jest pieknie

lilith - moj Tż ma Daniel i to porządny facet jest Daniele są fajne!

santom - też chce wylewające sie cycki! a nie liliputy... :P

bajka - tydzień nogi zaciskałaś, teraz chodź okrakiem! hihi :P jak sie czujesz przed zakończeniem?? jeszcze pare dni i masz dzidziusia w ramionach!! )) jak fajnie...

Pogoda jest dobijająca, cały dzień bym spała a jak nadeszła wkońcu upragniona noc, to siedzę na wizażu po północy i czytam i czytam i mylą mi się jeszcze Wasze nicki i kto kiedy i w którym jest i który cykl sie stara kto czeka kto testuje... Ale studiuję wizaż wciąga!

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"

Edytowane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Czas edycji: 2013-08-22 o 00:40
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 00:33   #688
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
)

linka no masz Ci los a to skad sie przyplatalo?oj tak, denerwowac i zawracac mi glowy nie mozna, bo do mnie i tak nic nie dociera:P
w szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie..ja po każdym antybiotyku,basenie,spa i jacuzzi mam grzybka tyle ze nigdy męza nie zaraziłam a teraz odrazu po wyjsciu ze szpitala ten teges majonez no i tak jakoś głupio wyszło

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

elunka - wytrzymałaś jak chciałaś zaciskałaś nogi, teraz musisz chodzić okrakiem! oby się udało do niedzieli... Dziś już środa! jak się czujesz przed zbliżającym się zakończeniem? )
nie elunkę a bajkę masz na myśli staraj się cytować a nie pamietac co komu masz odpisać to bedzie Ci łatwiej i bedą Cię czytać te co chcesz

Ja dziś byłam w szpitalu , odebrałam wypis , sciągnełam szwy i odwiedzilam lekarza. Dostałam Pimafucin dopochwowo + maść , mąż lek na 3 dni + maść i pojechałm do niemiec do rodziców. I co ? i szwy sciągniete pokazały ze się nie zrosłam..po drodze w aucie musiało mi się rozejść..nie bede opisywać jak to wygląda..mało się nie porzygałam..
jeśli do weekendu sie to nie pogoi bede musiła jechać po jakąś pomoc..papra się , rozłazi a ja czuje sie jakbym miałą zywą dziure w pępku...
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 01:24   #689
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

nie elunkę a bajkę masz na myśli staraj się cytować a nie pamietac co komu masz odpisać to bedzie Ci łatwiej i bedą Cię czytać te co chcesz

Ja dziś byłam w szpitalu , odebrałam wypis , sciągnełam szwy i odwiedzilam lekarza. Dostałam Pimafucin dopochwowo + maść , mąż lek na 3 dni + maść i pojechałm do niemiec do rodziców. I co ? i szwy sciągniete pokazały ze się nie zrosłam..po drodze w aucie musiało mi się rozejść..nie bede opisywać jak to wygląda..mało się nie porzygałam..
jeśli do weekendu sie to nie pogoi bede musiła jechać po jakąś pomoc..papra się , rozłazi a ja czuje sie jakbym miałą zywą dziure w pępku...
ciiiiiiiiiiiii.... czytałam post elunki temu mi się wbiła w pamięć, ale zmieniłam to po dodaniu posta zanim zauważyłam Twoją odpowiedź bo wiedziałam że miałam do Bajki pisać

To jak mogli ściągnąć szwy, nie widzieli że rana zbyt świeża? :/ ja bym nie czekała tylko jutro od razu jechała zapytać czy nie mają czasem czegoś z tym zrobić, żeby Ci sie żadna infekcja nie wdała! :/ nie ma żartów, jeśli jest tak jak piszesz to lepiej reagować od razu. I wszystko sie zagoi do końca i będzie dobrze

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 02:30   #690
santom
Zakorzenienie

Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Dobra laski, potrzebuje uspakajacza. Rano cyce bolaly jak skurczybyk, a wieczorem ledwo ledwo. Jak to jest z tymi cycami? bo ja zaczynam sobie wkrecac, ehhh...

NA ZAWSZE W SERCU...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości