|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Ja dostałam tydzień po złożeniu.....zależy kiedy złożyłaś..bo u nas pytałam to wypłaty robią zawsze 10 każdego miesiąca..tylko poczta albo banki się wleką |
|
|
|
|
#1952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
dla Nelusi za wagę, widać lubi mamie dawkować przyjemności i broni się przed 6kg do ostatniej chwili ![]() Cytat:
Teraz TŻ ją usypia ale ciągle do niej gada więc kiepsko to idzie (z resztą wkurzył mnie na maksa, bo jak byłam pod prysznicem to wsadził ją płaczącą do łóżeczka i czekał co się stanie )Marchewka, ja na Niekłańskiej nic nie płaciłam. Myślałam, ze w Warszawie jeden standard... Cytat:
Witaj! Gratuluję dorodnego synka. Powiedz nam coś więcej o Was ![]() Cytat:
![]() dla Karolci za jej umiejętności, super!
|
||||
|
|
|
#1953 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
a u nas dziś był super dzień. miałam dużo do zrobienia, posprzątanie całego domu po wyjeździe do mamy, pranie, prasowanie, obiad, zakupy ... a Przemuś był niesamowicie grzeczny, siedział w leżaczku jak gotowałam i bawił się z motylkiem lamaze, gadaliśmy sobie i 40 min wytrzymał
a ostatnio po minucie już marudził, może minął ten czas marudzenia i odzyskam grzecznego synka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja i mój smok ![]() cudo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja czasem pozwalam usiąść na moment ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też muszę kiedyś podsumować ![]() nie podaje nic poza wit D Przemek też stracił wałeczki, zostały mu tylko umięśnione ramionka ![]() pytałaś o jedzenie. jabłuszko zblendowane wcina ładnie, dziś kończyliśmy zupkę jarzynową (ziemniaki i marchewka) ze słoiczka - wczoraj dałam mu pół naraz bo piszczał o jeszcze i buzię otwierał ale wszystko zależy od humoru, jak ma apetyt to zje, jak nie jest głodny to pluje chciałabym mu jeden posiłek zastępować owockami czy warzywami. dziś jadł o 6 190 ml mm, potem o 10 też 190 ml, potem o 14,30 pół słoiczka dostał, o 17 zjadł odrobinę mm a po kąpieli 200 ml i 30 ml dokładki, piskał o jeszcze ale już mi nie dałam ale apetyt mu wrócił co mnie bardzo cieszy ![]() my ostatnio jemy obiady koło 18 jak mąż wraca z pracy NoBoTak ja dostałam kasę zanim przyszło pismo z decyzją
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-21 o 21:08 |
||||||
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widać, że interesują ją zabaweczki![]() co do chusty to generalnie jest ok, jedyne co to kolanka ma za nisko w stosunku do pupki... |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() eee.czy to znaczy że Ty to te z procentami przy kp pijesz? ![]() Cytat:
a z chustą nie pomogę bo się nie znam..
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NoBoTak ale masz kruszynkę vil wydaje mi się że już Ci się nie opłaca kupować leżaczka, niby są do jakiegoś tam wieku/wagi ale przeważnie rezygnuje się z nich wcześniej jak malec sięga po zabawki bo się może przeważyć kociak mamy wiele wspólnego, też mam Karolcię, też mm i też przez pielęgniarki i termin też podobny bo my 06.05![]() banka u nas Karolcia główkę i już ładnie trzyma, czasami jej opada. Ale jak np trzymam ją pleckami do mojej klatki piersiowej to strasznie ciągnie głowę w dół. |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dałeś mamusi ogarnąc chatkę a to takie ważne dla dobrego humoru mamy... ![]() tak..vil na pewno będzie już coraz lepiej..uśmiechnięte i bawiące się dziecko= uśmiechnięta mama..... a tak na marginesie to ładnie Twój synuś zjada... ![]() dobrze że ma apetyt..tym samym siłę na cwiczenia |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no te z najprawdziwszymi procentami ![]() spoko po 1 lampce nic się nie stanie, alko przenika do krwi już po pół godz ,wiec po karmieniu spokojnie można wypić lampkę, a do następnego karmienia praktycznie nic już z tego alko nie będzie ![]() no a jak wypijesz wieczorem jak juz dziecko śpi i do nastepnego karmienia kupa czasu to już w ogóle można szaleć heehe;p nie myślcie tylko ,ze jestem jakąś pijaczką :P |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
anoxe ja wiem że Karolcia się jeszcze nie poznaje w lustrze. TŻ się śmieje że widzi tam jędze i dlatego "marudzi".
szprotka za sprawną wizytę położnejVeronic za nockękociak Karolcia jest śliczna Mysia podziwiam Cię z tym karmieniem. Ja bym chyba nie dała rady psychicznie, teraz może może ale wcześniej przy mojej huśtawce hormonów wątpię. Nie wiem czy Cię to pocieszy ale mojej siostry synek też jadał co 1-2 godz i to przez 45 min i tak chyba do pół roku (aż zaczęła wprowadzać pokarmy). |
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Karolci.Odnośnie witaminy D to zaczęłyście ją podawać od nast.dnia po osiągnięciu 3 miesięcy? Pytam, bo my póki co dajemy k+d bo jeszcze nie mamy 3 mc, ale zastanawiam się czy 13.09 mam już podawać samo D? Ja się nie chwalę umiejętnościami bo Daruś przede wszystkim to umie się drzeć w niebogłosy i popadać w sekundę w histerię jak mu coś nie pasuje. Serio. On się po 3 sekundach potrafi zanosić, taki jest mały histeryk, więc czasami nie zdąży człowiek zareagować. Poza tym w sumie to namiętnie ssie ostatnio ręce i tak się kończy układanie go na brzuchu, kiedyś podnosił główkę, a obecnie woli opaść na ręce i je ssać, ale za do lubi dość długo leżeć na brzuszku. Obracał się z brzuszka na plecy, a obecnie robi to jak mu się przypomni raz na kilka dni, za to z pleców na brzuszek póki co nie wykazuje inicjatywy. Śmieje się głównie z rana, później już w ciągu dnia coraz mniej, gada raz na jakiś czas mimo, że my do niego dużo mówimy więc się zastanawiam czy może nie pozwalamy mu dojść do słowa czy co....
|
|
#1961 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wino w piotrze i pawle za 12 zl Chardonay ![]() Cytat:
Cytat:
super umijetnosci ma , ja musze sie skupic nad mojego umiejetnosciami heheh i zsumowac je martwie sie glowa , on ma ja taka duza i tez dlatego cieze mu ja utrzymac ![]() Cytat:
Cytat:
M. dzisij mial ze 3 drzemki po 20 min , pozniej na spacerku spal 2,5 godziny i 3 h zabawy , o 20,30 padl w minut oby dziisj lepiej pospal i dluuzej bo do 6 stanowczo za krotko sprawdzalam miejsce w zlobku nic sie nie zmienilo 254 na liscie wlasnie na grilu zrobilam sobie kielbaske i ja wciagam heheh
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
xal nie można podnosić dziecka za rączki jakby do siadania (lekarze tak sprawdzają czy dziecko trzyma główkę). Dzięki za radę co do ciemieniuchy ale chyba jednak kupimy olejuszkę. gosiulka trzymam kciuki za bioderka ada dla Wiktorka, ucałuj go od ciotek marchewka za osiągnięcia Wojtusia
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiec tego 13 wrzesnia mozesz już zacząć podawać samą vit D ![]() spokojnie każdy dzieciaczek jest inny i rozwija się w swoim własnym tempie ![]() aa i mój też ostatnio zapomniał jak się obraca z brzuszka na plecki, odwrotnie oczywiscie tez jeszcze nigdy się nie obrócił ![]() ja już się nie przejmuje tym czego W nie potrafi, widocznie później zdobędzie te umiejętności nasz ortopeda twierdzi: "Dziecko samo dobrze wie co robić i mamy mu w niczym nie pomagać, tylko kłaść na brzuszek " i tyle![]() === hmmm zmęczona jestem chyba idę spać
|
|
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu widać, że dziewczynka Ciekawe kiedy moja przestanie wyglądać jak chłopak ![]() ![]() ![]() Cytat:
Taki sam jak mój i nie zostało mi nic innego jak zaakceptować to
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Zlozylam na początku sierpnia. W takim razie z nadzieją czekam ze beda wcześniej ;-) |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o tym niby wiem ..ale wiesz "naukowe dochodzenia" ..kiedyś to i lekarz mi zalecił(17 lat temu) jak w ciąży byłam żeby raz w tygodniu lampke wina wypic..a teraz broń boze itd.ale powiem szczerze że teraz jeszcze procentów nie obaliłam ..no raz łyka piwa od tżta..i to jak nie widział
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
U mojej "nie" było już słyszalne zaraz po urodzeniu. Ma to po tatusiu
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
mijam się już tydzień z rodzicami z maleństwem w wózku i dziś na zachodzie byli obok mnie i pytam się ile młoda ma, a oni, że 4,5 msc a mi szczena opadła bo była duuuuużo oj bardzoooo dużo mniejsza (myślałam, że ma 2 msc, ale podejrxzane było, że tak ładnie głowę trzymała w pionie )a też na mm i normalnie przeżyłam szok i musiałam zbierać szczenę z podłogi...
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
helooo
melduję, że żyjemy ale zupeeeełnie nie mam czasu dla Was ![]() wszystko u nas gra, mam nadzieję, że u Was też |
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
Ja też daje Emilowi palce i on się podciąga do siadania.. I czasem go sobie sadzam na brzuszku on to uwielbia ja teraz dostałam taki kwestionariusz na 4mc i tak były pytania np czy jak bierzesz dziecko w pozycji siedzącej czy chwyta zabawki z stołu wiec chyba można tak sadzać na kolanach.
|
|
|
|
#1973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas dokładnie tak samo z tymi rączkami i brzuszkiem Cytat:
jesteś boooska ![]() dzięki Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero od niedawna mówi nawet jak nikt inny nie mówi.Sharp dopiero jak dziewczyny Cię pocytowały to zobaczyłam zdjęcia - post mi umnął Karolinka jaka zdolniacha! Bawi się zabawkami jak "dorosłe" dziecko Ślicznotka z niej prawdziwa.Co do chusty to nóżki i pupka musza tworzyć literkę M, czyli kolanka powyżej bioderek. Jak ściągasz materiał pod pupkę to podnoś wyżej kolankao potem jak przekładasz te poły chusty pod udami to pupka ma tak jakby zwisać. Nie wiem czy to dobrze wyjaśniam. Może reszta dziewczyn lepiej wyjaśni. |
|
|
|
|
#1975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NoBOTak daj znać jak tam u gina. Trzymam kciuki żeby było ok. Cytat:
![]() Wis witaj vil oby Przemusiowi już tak zostało ![]() Veronic dzięki za komentarz do chusty vil jak to jest przez pierwszy dzień łyżeczka czy ileś tam... a kiedy zaczął zjadać cały słoiczek. Po jakim czasie dziecko je sam obiadek i nie trzeba dawać już wtedy mleczka?Magiusia ja karmię mm a wtedy podaje się tylko witaminę D. K nie można ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() Ashy dobrze wyjaśniłaś, dzięki. A Karolcia pewniej trzyma zabawki w łapkach dopiero od paru dni to chwytać zaczęła już 3 tyg temu. U nas długo nie było żadnych umiejętnośći (podnoszenie główki itd). Zrobiła to w 2 dni i teraz dalej cisza
|
|||||
|
|
|
#1976 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam Was zapytac i ciągle nie ma kiedy...
jak u Was z kąpielami wygląda..?? czy codziennie kąpiecie?? w czym..mydełka ..płyny ..w wanienkach..słynnych wiaderkach??czy dzieci spokojne..zadowolone czy jednak płaczliwe..?? Gabrielek przez pierwsze dwa tygodnie trochę płakał..okazywał strach mimo mojego delikatnego zachowania ..mówiłam delikatnie do niego polewałam wodą brzuszek no i kładłam mu pieluchę na brzuszek bo niestety miał odruchy ..bał się...ale stopniowo polubił tak bardzo że teraz jest problem jak go wyciągam z wody ![]() ..tak lubi kąpac się.. uśmiecha sie ciągle i kopie nóżkami ..macha łapkami i wylewa mi wode na podłogę.. ![]() mamy wanienkę i kąpiemy się jeszcze w sypialni przy łóżeczku i tym samym przewijaku...przez pierwszy miesiąc kapałam codziennie i wte upały ..teraz co drugi dzień..zdrowiej..(buźkę i szyjkę wacikami kilka razy w dzień)..no a pupa to przy każdej zmianie pampersa) mydełko bambino na przemian z płynem hippa..zależnie od mojego widzi misie
|
|
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba dzisiaj jest dobry dzień na comming out Im więcej nas, tym lepiej. Skoro poród koszmarny, to witaj w klubie ![]() Pijaczkaaaaaa ![]() noooooo....masakra, 28 zeta wyrzucone w błoto. Gdybym nie przewijała na zmianę z tetrą, to wykończyłabym całą paczkę w dwa dni ![]() Co do chusty - musisz dociągnąć, nogi w górę, ale nie Twoje ![]() Co do zdjęć - wow, ale rozumna królewna, pięknie chwyta, a sukienka ![]() Veronic, Banka, no to zazdroszczę, w takim razie mam mega sikacza, bo zanim zaśnie, to mu ze 3 razy zmieniam pieluchę. Ash, ale Sofia dała CI czadu na basenie. Oby następnym razem zachowała się jak Otylia i biła rekordy w pływaniu (szkoda tej wydanej kasy ).Marchewka no to czekamy na zęby u Wojtusia i zdjęcia z różą ![]() ![]() Idę spaaaać
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

przytulam, nosze, a ona uśmiecha się przez lzy slyszac swoje ulubione piosenki
tak mi jej szkoda...teraz zasnela pewnie za chwile znow się przebudzi, wiec pojdziemy na spacer.
lekarz niby kazal się nie przejmować, bo bardzo możliwe ze to przez upaly...zobaczymy. ewidentnie ciagnie ja na dlugosc, fałdeczki znikają, chyba wziela sobie do serca te Wasze plany modelingowe
lekarz obejrzał ja z wszystkich stron, nie ma kreczu! (co nas bardzo cieszy! jeśli ktoras zastanawia się jak to stwierdzić, otoz miesien na szyi musi być zgrubialy, czuc to pod palcami i nie da się go naciagnac), glowa ladnie pracuje, dźwiganie opanowane, glowke często trzyma na boczki zamiast na wprost, bo taka ma budowę czachy, ze jej ciężko inaczej hehe. za dlugi tyl 
czasem mi z glowki przylozy jakby chciała koniecznie uszkodzic matce uzębienie
dla Nelusi za wagę, widać lubi mamie dawkować przyjemności i broni się przed 6kg do ostatniej chwili
Teraz TŻ ją usypia ale ciągle do niej gada więc kiepsko to idzie (z resztą wkurzył mnie na maksa, bo jak byłam pod prysznicem to wsadził ją płaczącą do łóżeczka i czekał co się stanie 

07.07.2012
z karmieniem o 22 też tak było