Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-08-20, 20:13   #331
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 186
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ

£adnie, chocia¿ brakuje mi pieczywa do kolacji. Ale to tylko z mi³o¶ci do chleba.

My little P:
(Dzisiejsza pogoda nie sprzyja jedzeniu... ja wam to mówiê...)
¦niadanie:
* owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych + 2 ³y¿ki kaszy manny + ok. 250 ml mleka 3.2% + kiwi + gar¶æ rodzynek + trochê migda³ów + kilka ³y¿eczek miodu)
* nutridrink truskawkowy
II ¶niadanie:
* oscypek ma¶lany sztuk jedna (jak ja dawno ich nie jad³am... )
* kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* Inka na wodzie + odrobina miodu
Obiad (spo¿ywany poza domem):
* chilli con carne z ry¿em
* sa³atka grecka
* pomidorowa z ry¿em
* kompot
Przyznajê, niewiele zjad³am... ale dobre by³o, tyle wam powiem!
Podwieczorek:
* kajzerka (jakie¶ 50 g) + twaro¿ek czekoladowy
* ok. 200 ml (ma³y kubeczek) gor±cego mleka 3.2% + ³y¿eczka kakao
Kolacja:
* kromka chleba ko³odziej + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* sa³atka: 3 ma³e li¶cie sa³aty + 3 pomidorki koktajlowe + ogórek kwaszony + trochê tartego sera + sporo pestek dyni + oliwa
* nutridrink truskawkowy
dziêkujê staram siê unikaæ pieczywa, jak i wêglowodanów do kolacji z tego co zauwa¿y³am to najbardziej sprzyja mojemu chudniêciu.

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U bêdzie takie:

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 3 ma³e kromki razowca z serem camembert / serkiem cebulowym; pomidor malinowy, sa³ata
Pump It Up! The Ultimate Dance Workout
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk
IV 2 kostki ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym; brzoskwinia
V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z rzodkiewkami i estragonem

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.
ta czekolada brzmi przepysznie... jak skoñczê moje 100dniowe wyzwanie antys³odyczowe to bêdê musia³a spróbowaæ! A jakiej jest firmy?
Twój dzisiejszy jad³ospis mog³abym przygarn±æ na R

mój dzisiejszy R (i ten i kolejne bêd± pod patronatem Lidla )

I: zjedzone w po¶piechu dwa pszenne nale¶niki
- z bia³ym serem rozrobionym z jogurtem greckim, miód, d¿em brzoskwiniowy (wiem, ¿e ¶rednio redukcyjny posi³ek, ale mam nadziejê, ¿e sobie odbi³am na rowerze )
II: dwie kromki razowca
- serek zio³owy z szynk± wieprzow± i pomidorem
- serek zio³owy z ¿ó³tym serem salami i pomidorem
III: grillowana miruna, wiêkszy kawa³ek grillowanej cukinii z oliw± z oliwek, ma³a g³ówka kalafiora, dwa ziemniaki
~ 15 km na rowerze (w po³owie pó³godzinna przerwa i podjadane maliny prosto z krzaka)
IV: 100 g wêdzonego ³ososia z cytryn± i pomidorem, twaróg ze szczypiorkiem i trochê serka zio³owego

do picia: woda, ja¶minowa earl grey, czarna herbata, zielona
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:13   #332
paula684
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 137

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U:

I: kasza jaglana z brzoskwiniami, cynamonem, migda³ami i owsiank±;
II: kromka razowca z d¿emem dyniowym w³asnej roboty;
III: zupa koperkowa z ry¿em; na drugie kasza gryczana zapiekana z kurkami, cebul±, pestkami s³onecznika i mozarell±; pomidory ze ¶wie¿ym oregano;
IV: kilka brzoskwiñ, jogurt naturalny z daktylami, kawa z mlekiem;
V: kromka chlebka jaglanego w³asnego wypieku z past± cebulow± i pomidorem; smoothie z buraczka i pomarañczy z ³y¿k± siemienia lnianego.
Cytat:
Napisane przez hanna_banana Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U w wy¶mienitym humorze
I Kajzerka na pó³ z mas³em, 1 po³owa z serem ¿ó³tym, 2 z polêdwic± sopock±. kostka twarogu ma¶lankowego z miodem
II Pomidorowa z ry¿em i kurczakiem
III Gulasz wo³owy z makaronem (¶widerki), mizeria ze ¶mietan± 18%
w tym momencie dosta³am @!!!!!!!!!!!!! tak siê cieszê od paru dni mia³am typowe objawy przedmiesi±czkowe ale nie chcia³am zapeszaæ. ale siê uda³o!l
Sernik na zimno z galaretk± owocow± i borówkami
IV bu³ka z ziarenkami z lidla przekrojona na 3 czê¶ci, wszystkie z mas³em, 1 z wêdlin±, 1 z serkiem kanapkowym, 1 z nutell±.
w ci±gu dnia wpad³ s³onecznik
do picia tylko woda- ostatnio nie mam na nic ochoty do picia
oprócz tego suplementy- wiesio³ek, ¿elazo, belissa sun
pozdrawiam
Jak dla mnie oba jadlospisy sa bardzo fajne I gratuluje @
paula684 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:48   #333
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

U jak uratowaæ metabolizm, organizm i odzyskaæ @.

10 ¶niadanie:owsianka z 4 ³zyek p³atków owsianych górskich, ³y¿ki otr±b ¿ytnich, ma³ej garsci orzechów w³oskich, z plastrem twarogu pó³t³ustego, na szklance mleka 2%. ; po³owa grapefruita, zielona herbata.
14. obiad: 125g piersi z indyka na parze, po³owa woreczka kaszy gryczanej, pomidor, porcja parowanego broku³a - ca³osc polana ³y¿k± oliwy.
18 podwieczorek:maly jogurt naturalny zott (normalny, 3proc t³uszczu, nie zaden light z mala garscia migdalów i wkrojon± nekatrynk±; kawa.
rower rekreacyjnie pol h.
21.kolacja: 2 kromki razowca, 2 jajka na twardo, 5 rzodkiewek, ogórek, sa³ata, szczypiorek i sporo soli ale mia³am ochotê :P

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
I Kajzerka na pó³ z mas³em, 1 po³owa z serem ¿ó³tym, 2 z polêdwic± sopock±. kostka twarogu ma¶lankowego z miodem
w tym momencie dosta³am @!!!!!!!!!!!!! tak siê cieszê od paru dni mia³am typowe objawy przedmiesi±czkowe ale nie chcia³am zapeszaæ. ale siê uda³o!
IV bu³ka z ziarenkami z lidla przekrojona na 3 czê¶ci, wszystkie z mas³em, 1 z wêdlin±, 1 z serkiem kanapkowym, 1 z nutell±.
pozdrawiam
bardzo zazdroszczê i gratulujê @ !!!

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze P:

¦. 2 kromki chleba z ziarnami z Nutell±, pomarañczka
II¦. Bu³ka (100g) z mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, pomidorem i ogórkiem, Kubu¶ malinowy
O. Woreczek kaszy jêczmiennej, gulasz wieprzowy, surówka z cukinii
deser: Paula waniliowa, pasek czekolady mlecznej, cappucino
P. Bu³ka z ziarnami (100g), jogurt Jogobella ze zbo¿ami
K. Porcja sa³atki jarzynowej z majonezem, 2 kromki chleba z ziarnami z mas³em
A teraz zjad³am Laysy zielona cebulka, ehh...

I jak?
- malo konkretne 1 sniadanie, dodalabym bia³ko jakie¶
- II ju¿ ³adniejsze
- obiad ¶wietny, chyba zrobie tez surówke z cukinii bo w ogordzie mam jej nadmiar
- do podwieczorku doda³abym NNKT

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Dzisiejsze U:

III: zupa koperkowa z ry¿em; na drugie kasza gryczana zapiekana z kurkami, cebul±, pestkami s³onecznika i mozarell±; pomidory ze ¶wie¿ym oregano;
V: kromka chlebka jaglanego w³asnego wypieku z past± cebulow± i pomidorem; smoothie z buraczka i pomarañczy z ³y¿k± siemienia lnianego.
bardzo mi sie podoba

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Dzisiejsze U bêdzie takie:

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 3 ma³e kromki razowca z serem camembert / serkiem cebulowym; pomidor malinowy, sa³ata
Pump It Up! The Ultimate Dance Workout
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk
IV 2 kostki ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym; brzoskwinia
V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z rzodkiewkami i estragonem

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.
jak zawsze super, tylko podwieczorek jakis maly Ci wyszedl dzisiaj
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:14   #334
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

U/P. Zrobi³am sobie dzieñ dziecka od wciskania kalorii na si³ê - dzi¶ jad³am tak, jakbym jad³a normalnie.
Oceni kto¶? Nadaje siê to do utrzymania?

¦niadanie:
* 200 g serka wiejskiego + 50g ³ososia wêdzonego + 3 pomidorki koktajlowe + trochê papryki + pieprz
* kromka chleba ko³odziej + pasta pomidorowa
* nutridrink truskawkowy
II ¶niadanie:
* jogurt naturalny 180 g
* ³y¿ka przek±ski b³onnikowej
* ³y¿ka musli orzechowego
* ³y¿eczka orzechów laskowych
Obiad:
* 1/2 woreczka kaszy
* 3 du¿e ró¿yczki broku³a gotowanego na parze
* sznycel drobiowy sma¿ony na t³uszczu (ale bez ¿adnej paniery, czy co¶)
* sok 100% z ananasa, 250 ml
Podwieczorek:
* 200 g kefiru truskawkowego
* 1/2 mango (trochê zblenderowa³am, trochê pokroi³am na kr±¿ki i zostawi³am do podgryzania )
* ³y¿eczka ziaren s³onecznika
* ³y¿eczka otrêbów pszennych
Kolacja:
* sa³atka (3 pomidorki koktajlowe, kilka li¶ci sa³aty, 50 g ³ososia wêdzonego, szczypta otrêbów pszennych, ³y¿eczka ziaren dyni)
* 2x kromka chleba orkisz + serek do smarowania
* nutridrink czekoladowy

Jutro wracam do rasowego P.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:25   #335
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Mog³abym o sobie napisaæ s³owo w s³owo to samo Kocham jedzenie, niestety dopiero teraz uczê siê m±drze z niego korzystaæ

Dzisiejsze R chyba raczej jak U - wysz³o trochê lu¼niej ni¿ chcia³am, ale za to jakie pyszno¶ci by³y I ciê¿ki dzieñ, musia³am sobie zrekompensowaæ...

1. Placek owsiany z makiem, siemieniem lnianym, ³y¿eczk± miodu, serkiem homo (pyyyycha! na pewno bêdê robiæ czê¶ciej); 3 ¶liwki, brzoskwinia
2. pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem greckim z p³atkami migda³ów i wiórkami kokosowymi (znowu: pyyyycha! kocham wiórki kokosowe i dosypujê do wszystkiego :P), brzoskwinia. To ten twaro¿ek z wczoraj, bo wczoraj po Waszych komentarzach zjad³am jajka z pomidorem na kolacjê.
3. Sa³atka: kurczak w sezamie z wczorajszego obiadu, sa³ata, pomidor, odrobina ry¿u br±zowego (ze dwa lub trzy widelce, tyle co synek zostawi³ wczoraj z obiadu), czosnek, jogurt grecki
4. Nale¶niki: jeden z ³ososiem i mozzarell± (znów: jakie to by³o dobre! jutro na drugie ¶niadanie te¿ sobie takiego zrobiê, bo wszystko mi jeszcze zosta³o :P), drugi z serkiem homo, borówk± amerykañsk± i kokosem (i ten te¿ by³ pyszny ) i jeszcze pó³ dojad³am po synku z serem ¿ó³tym i ³ososiem
I po obiedzie jeszcze dwie kostki czekolady mlecznej (to ta rekompensata)
5. pó³ du¿ego jogurtu greckiego, grillowana ¿ó³ta cukinia

Za du¿o, prawda? I wiem, ¿e warzyw ma³o, pewnie lepiej by by³o do twaro¿ku z 2 warzywo zamiast tej brzoskwini, ale ona tak pasowa³a...
Ja te¿ musia³am siê tego nauczyæ.

Bo ja wiem, czy tak du¿o . Fajny, kolorowy jad³ospis. Jogurt i sery czêsto siê przewijaj±, ale rozumiem, ¿e to nie ca³e opakowania na jeden posi³ek . Rzeczywi¶cie przyda³oby siê wiêcej warzyw, ale i tak jest spoko .

Cytat:
Dzisiejsze U:

Ju¿ taki zalatuj±cy jesieni± jad³ospis, kurczê... Ale bardzo ³adny! Kaaasza jaglana! A ta zapiekana gryczana brzmi rewelacyjnie...

Cytat:
w tym momencie dosta³am @!!!!!!!!!!!!! tak siê cieszê od paru dni mia³am typowe objawy przedmiesi±czkowe ale nie chcia³am zapeszaæ. ale siê uda³o!
pozdrawiam
Gratulacje!Oby to nie by³o jednorazowe.

Brakuje mi warzyw do ¶niadania i kolacji, a poza tym bardzo przyjemnie!

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka¿ wiadomo¶æ
ta czekolada brzmi przepysznie... jak skoñczê moje 100dniowe wyzwanie antys³odyczowe to bêdê musia³a spróbowaæ! A jakiej jest firmy?
Twój dzisiejszy jad³ospis mog³abym przygarn±æ na R

mój dzisiejszy R (i ten i kolejne bêd± pod patronatem Lidla )

I: zjedzone w po¶piechu dwa pszenne nale¶niki
- z bia³ym serem rozrobionym z jogurtem greckim, miód, d¿em brzoskwiniowy (wiem, ¿e ¶rednio redukcyjny posi³ek, ale mam nadziejê, ¿e sobie odbi³am na rowerze )
II: dwie kromki razowca
- serek zio³owy z szynk± wieprzow± i pomidorem
- serek zio³owy z ¿ó³tym serem salami i pomidorem
III: grillowana miruna, wiêkszy kawa³ek grillowanej cukinii z oliw± z oliwek, ma³a g³ówka kalafiora, dwa ziemniaki
~ 15 km na rowerze (w po³owie pó³godzinna przerwa i podjadane maliny prosto z krzaka)
IV: 100 g wêdzonego ³ososia z cytryn± i pomidorem, twaróg ze szczypiorkiem i trochê serka zio³owego

do picia: woda, ja¶minowa earl grey, czarna herbata, zielona
Muszê Ciê zasmuciæ - czekolada jest duñskiej firmy Toms i przyjació³ka przywioz³a j± dla mnie z Danii... Nie s±dzê, ¿eby by³a dostêpna w Polsce... A by³a naprawdê pyszna!

Twoje menu jak najbardziej na plus!Takie ¶niadanie to nie grzech, choæ wiadomo, ¿e lepsze by by³o pe³noziarniste nale¶niki i ¶wie¿e owoce zamiast d¿emu. Fajnie, ¿e nie boisz siê szynki, salami i ¿ó³tego sera pomimo redukcji - te produkty broñ bo¿e nie nale¿± wed³ug mnie do zakazanych na diecie redukcyjnej, choæ pewnie wiele osób tak twierdzi...

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
U jak uratowaæ metabolizm, organizm i odzyskaæ @.

10 ¶niadanie:owsianka z 4 ³zyek p³atków owsianych górskich, ³y¿ki otr±b ¿ytnich, ma³ej garsci orzechów w³oskich, z plastrem twarogu pó³t³ustego, na szklance mleka 2%. ; po³owa grapefruita, zielona herbata.
14. obiad: 125g piersi z indyka na parze, po³owa woreczka kaszy gryczanej, pomidor, porcja parowanego broku³a - ca³osc polana ³y¿k± oliwy.
18 podwieczorek:maly jogurt naturalny zott (normalny, 3proc t³uszczu, nie zaden light z mala garscia migdalów i wkrojon± nekatrynk±; kawa.
rower rekreacyjnie pol h.
21.kolacja: 2 kromki razowca, 2 jajka na twardo, 5 rzodkiewek, ogórek, sa³ata, szczypiorek i sporo soli ale mia³am ochotê :P
o o 21:46 ----------

jak zawsze super, tylko podwieczorek jakis maly Ci wyszedl dzisiaj
No! Fajne menu! Zmieni³abym parê detali np. zast±pi³a grejpfruta owocami sezonowymi, b±d¼ po prostu zjad³a ca³ego, a nie pó³. A chlebu¶ w kolacji posmarowa³abym mas³em. Ale i tak czy siak jest elegancko, oby tak dalej!

Czasem w ogóle nie jadam podwieczorków.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:31   #336
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Cytat:

Gratulacje!Oby to nie by³o jednorazowe.

Brakuje mi warzyw do ¶niadania i kolacji, a poza tym bardzo przyjemnie!

upssss zapomnia³am dopisaæ , na kolacjê by³y pomidory, a jeszcze godzine temu zjad³am serek wiejski bo mia³am straszn± ochotê, poza tym pewnie pó¼no po³o¿ê siê spaæ wiêc ¿eby nie by³o k³adzenia siê na g³odniaka
dziêkujê wszystkim za gratulacje jeju, tak bym chcia³a ¿eby to nie by³o jednorazowe! jeszcze dla pewno¶ci pójdê do lekarza na wizytê zamówion± wcze¶niej
hanna_banana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:05   #337
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
- malo konkretne 1 sniadanie, dodalabym bia³ko jakie¶
- II ju¿ ³adniejsze
- obiad ¶wietny, chyba zrobie tez surówke z cukinii bo w ogordzie mam jej nadmiar
- do podwieczorku doda³abym NNKT

Dziêkujê za ocenkê 1 ¶niadanie zawsze mam ma³o konkretne bo je wpycham na si³e, potem idzie ju¿ g³adko. Surówka z cukinii pycha Jeszcze lepsza jest do zrobienia do s³oika z zalew± i zjedzona zim± przy cieplutkim obiadku (dobra alternatywa dla wykorzystania nadmiaru cukinii w ogrodzie, polecam). Hmm a co do NNKT to nie przepadam zbytnio za orzechami itp. ale postaram siê gdzie¶ wepchn±æ

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 07:58   #338
annaona
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Cytat:
Napisane przez annaona Poka¿ wiadomo¶æ
Mam ma³y problem otó¿ ostatnio chodzê ci±gle g³odna wcze¶niej na takim jedzonku nie by³am g³odna a tera jad³abym co 2 godziny

MOJE R w str U
na czczo -³y¿eczka oliwy z oliwek z bazyli± i kilkoma kroplami cytryny;
I; OWSIANKA- 40 gram p³atków owsianych gotowanych na wodzie plus 2 lyzkach mleka,gruby plaster twarogu pó³t³ustego,2 ly¿ki jogurtu greckiego,ly¿ka otrêbów ¿ytnich,cynamon,pó³ jab³ka; kawa parzona z mlekiem bez cukruczasami wpadnie kratka czeko b±d¼ herbatnik owsiany, kapsulka cla z zielon± herbat±;
II;tuñczyk w sosie wlasnym z cebulk± i pomidorem,druga polowa jab³ka;
III;warzywa na patelnie po w³osku ok 450 gram +piers z kurczaka gotowana tak ok 100 g;
IV; zazwyczaj serek wiejski i warzywa dowolne plus ly¿eczka slonecznika;;

pieczywo jem razowe-pe³noziarniste na drugie ¶niadanie tak ok 3 -4 razy w tygodni z warzywami i wêdlin± b±d¼ serami, obiady nie zawsze takie same np wczoraj jad³am barszcz bia³y+pó³tora jaja na twardo i 2 ma³e ziemniaczki; Ruchu mam nie wiele ostatnio..hm zastanawia mnie ci±g³a chêæ na jedzenie..a mo¿e to s± konsekwencje tego,i¿ przez 2 tyg jad³am ma³o bo bylam na wyje¼dzie w górach i ca³e dnie by³am na wycieczkach ichodzi³am i chodzi³am i teraz organizm próbuje to nadrobiæ??? Ale jak zjadam wiecej w ciagu dnia tak aby nie czuc g³odu ale zdrowo to brzuch mi wywala jak pi³eczke.. boje sie trochê ze teraz przybiore na wadze :9 mo¿e mi ktos doradzi ?? proszê:pros i:

zerknie kto¶?

a to nastêpne R/U
-ly¿eczka oliwy z oliwek z cytryn±
I ;OWSIANKA- (40 g p³.owsiane,plaster twarogu,ly¿ka wie¶niaka,Ly¿ka danio,³y¿ka serka homo naturalnego,pó³ jab³ka,cynamon,ly¿eczka otrêbów ¿ytnich;kawa parzona z mlekiem, kapsu³ka cla;
II; jajo na twardo,pó³ grahamki z polêdwic± drobiow±,ogórek zielony z cebulk±,pó³ kalarepy;
III;warzywa na patelniê, filet z mintaja pieczony w piekarniku polany sosem z jogurtu greckiego i czosnku;
IV;po³owa jab³ka ze ¶niadania z cynamonem, gar¶æ s³onecznika;
IV; sa³atka z pomidora,oliwek zielonych,cebulki i wie¶niaka;
-lampka wina czerwonego wytrawnego;'

ruch; 1,5 godziny koszenia trawy

Edytowane przez annaona
Czas edycji: 2013-08-21 o 11:25
annaona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:06   #339
anpapi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 173

Poa alpina - Ciebie a¿ mi³o siê czyta, a Twoje jad³ospisy s± wielk± inspiracj± dobrze, ¿e jest tu kto¶, kto ma spor± wiedzê i dzieli siê ni± z innymi, czêsto sprowadzaj±c na lepsze tory ¿ywieniowe
dawno nie wstawia³am, ale pokuszê siê o wczorajsze U, mo¿e lekkie R (docelowo chcia³abym -3/4kg w ci±gu 2 miesiêcy):
¦: kasza bulgur z p³atkami owsianymi gotowana na waniliowym mleku sojowym z serkiem wiejskim, malinami, jogurtem karmelowym, kisielem i kilkoma rodzynkami w czekoladzie
wpad³o du¿o takich ma³ych gruszek ulêga³ek i maliny
II¦: serek capri z jogurtem greckim z klaps±, borówkami, mieszank± p³atków i cynamonem, kromka chleba ¿ytniego z kremem z kakao, banana i awokado
O: zupa gulaszowa makaron z domowym sosem pomidorowym, piersi± kurczaka, cukini±, cebulk±, fasolk± szparagow±, kalafiorem i papryk±
D: dro¿d¿owa bu³ka ze ¶liwkami i cynamonow± kruszonk±
K: sa³atka (rukola, pomidory malinowe, szynka, s³onecznik, fasola czerwona, feta, grzanki), maca z domowym wegetariañskim paprykarzem
du¿o wody, kilka herbat (zielone i czerwone)
mo¿e siê wydawac sporo, ale mam sporo ruchu, dopiero co odzyska³am @ i nie zamierzam na nowo jej utracic
Stary 2013-08-21, 08:23   #340
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:
Dzisiejsze U:

mogê prosiæ o przepis na d¿em dyniowy ?
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:29   #341
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anpapi Poka¿ wiadomo¶æ
dawno nie wstawia³am, ale pokuszê siê o wczorajsze U, mo¿e lekkie R (docelowo chcia³abym -3/4kg w ci±gu 2 miesiêcy):
¦: kasza bulgur z p³atkami owsianymi gotowana na waniliowym mleku sojowym z serkiem wiejskim, malinami, jogurtem karmelowym, kisielem i kilkoma rodzynkami w czekoladzie
II¦: serek capri z jogurtem greckim z klaps±, borówkami, mieszank± p³atków i cynamonem, kromka chleba ¿ytniego z kremem z kakao, banana i awokado
O: zupa gulaszowa makaron z domowym sosem pomidorowym, piersi± kurczaka, cukini±, cebulk±, fasolk± szparagow±, kalafiorem i papryk±
K: sa³atka (rukola, pomidory malinowe, szynka, s³onecznik, fasola czerwona, feta, grzanki), maca z domowym wegetariañskim paprykarzem
mo¿e siê wydawac sporo, ale mam sporo ruchu, dopiero co odzyska³am @ i nie zamierzam na nowo jej utracic
Super! Mi siê bardzo podoba, bardzo smacznie i na luzie
Stary 2013-08-21, 14:31   #342
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
upssss zapomnia³am dopisaæ , na kolacjê by³y pomidory, a jeszcze godzine temu zjad³am serek wiejski bo mia³am straszn± ochotê, poza tym pewnie pó¼no po³o¿ê siê spaæ wiêc ¿eby nie by³o k³adzenia siê na g³odniaka
dziêkujê wszystkim za gratulacje jeju, tak bym chcia³a ¿eby to nie by³o jednorazowe! jeszcze dla pewno¶ci pójdê do lekarza na wizytê zamówion± wcze¶niej
Id¼ koniecznie. Kontrolowaæ siê trzeba i tak czy siak!

Cytat:
Napisane przez annaona Poka¿ wiadomo¶æ
zerknie kto¶?

a to nastêpne R/U
-ly¿eczka oliwy z oliwek z cytryn±
I ;OWSIANKA- (40 g p³.owsiane,plaster twarogu,ly¿ka wie¶niaka,Ly¿ka danio,³y¿ka serka homo naturalnego,pó³ jab³ka,cynamon,ly¿eczka otrêbów ¿ytnich;kawa parzona z mlekiem, kapsu³ka cla;
II; jajo na twardo,pó³ grahamki z polêdwic± drobiow±,ogórek zielony z cebulk±,pó³ kalarepy;
III;warzywa na patelniê, filet z mintaja pieczony w piekarniku polany sosem z jogurtu greckiego i czosnku;
IV;po³owa jab³ka ze ¶niadania z cynamonem, gar¶æ s³onecznika;
IV; sa³atka z pomidora,oliwek zielonych,cebulki i wie¶niaka;
-lampka wina czerwonego wytrawnego;'

ruch; 1,5 godziny koszenia trawy
Moim zdaniem to jest R i to nawet taka do¶æ restrykcyjna - ale na pewno warto¶ciowa. Zjad³abym jednak ca³± grahamkê - od rana wêgle z³o¿one siê przydadz±, zw³aszcza, ¿e potem ju¿ nie masz ich w swoim menu. Jab³ko by³o a¿ tak ogromne, ¿e dzieli³a¶ je na 2 porcje?

Cytat:
Napisane przez anpapi Poka¿ wiadomo¶æ
Poa alpina - Ciebie a¿ mi³o siê czyta, a Twoje jad³ospisy s± wielk± inspiracj± dobrze, ¿e jest tu kto¶, kto ma spor± wiedzê i dzieli siê ni± z innymi, czêsto sprowadzaj±c na lepsze tory ¿ywieniowe
Dziêkujê! Zdobycie jakiej¶ tam podstawowej wiedzy by³o dla mnie konieczne, bo o ma³o co nie popad³am w totalne ¿ywieniowe bagno i w odpowiednim momencie odbi³am siê od dna. Jestem ¶wiadoma, jak wiele krzywdy mo¿na sobie zrobiæ jedz±c ¼le - dlatego nie omieszkam siê byæ szczera, choæ pewnie te¿ nie zawsze moje rady s± w 100% s³uszne...

Dopiero co odzyska³a¶ miesi±czkê i ju¿ chcesz zrzucaæ kilogramy? Ja bym siê ba³a tak ryzykowaæ... Mo¿e zamiast próbowaæ obcinaæ jedzonko poæwicz sobie - wymodelujesz siê, a te 4kg "rozejd± siê" na budowê miê¶ni .

Menu jednak masz naprawdê solidne, rewelacja! Zdrowe, urozmaicone i bardzo smakowite. To Ty mo¿esz byæ inspiracj±, a nie ja . Tyle ró¿norodnych sk³adników w ciekawych po³±czeniach!

I jak ja kocham gruszki ulêga³ki! Mam strasznie pozytywne wspomnienia z nimi zwi±zane... Rok temu gdy by³am na praktykach, upatrzy³am sobie podczas d³ugich spacerów po pracy w³a¶nie tak± poln± gruszê... Ile ja siê tego najad³am!

Wrzucê jeszcze dzisiejsze U . D³ugi i intensywny dzieñ, a nocka znów w pubie . Tym razem premiera 2 ciekawych piw, trzeba spróbowaæ.

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: malinami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 3 ma³e kromki razowca z jajem na twardo, serkiem cebulowym, rzodkiewkami, sa³at± i ketchupem; brzoskwinia
1 godz. 30 min. æwiczeñ -> http://www.youtube.com/watch?v=I5COzZlxaI4
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, pó³ woreczka kaszy gryczanej, ogórki ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
IV 4 ma³e kromki chleba graham z serami: emmentaler, rolada ustrzycka, orzechowy brie, lazur srebrzysty; pomidor malinowy, sa³ata

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa, owocowa.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-21 o 17:07
Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:16   #343
bimbamboom
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

Rrr:

I: placki owsiane (4³y¿ki p³atków+otrêby+jajko) z serkiem homo naturalnym i brzoskwini±
II: kotlet z piersi kurczaka na teflonie+kalafior z odrobina mas³a
III: jogurt kremowy kokosowo-migda³owy 250g (wiem, ¿e tona cukru itd. ale @ mi siê zbli¿a i ta chcica na s³odkie i parcie na jedzenie uhh! )
IV: tost z bu³ki ¿ytniej (bu³ka ¿ytnia, odrobina mas³a, pl. ¿ó³tego sera, wêdlina i keczup) + 2 rzodkiewki
V: kubek (ok. 300ml) mleka 2% z ³y¿eczk± naturalnego kakao o obni¿onej zawarto¶ci t³uszczu- tym razem bez s³odzika

proszê o ocenkê

Edytowane przez bimbamboom
Czas edycji: 2013-08-21 o 18:17
bimbamboom jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:49   #344
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

U*
I(7.45): nale¶nik (z paczki, sama w ¿yciu nie umia³abym zrobiæ – ale ma a¿ 98 kcal, wiêc chyba to dobra opcja?), do tego jogurt naturalny 0% 180g, 100g malin i pó³ nektarynki
II(11.30): dro¿d¿ówka z wi¶ni±, kawa z mlekiem
III(14.00): marchewka, ¾ jab³ka
IV(15.00): jogurt owocowy 0% (400g)
V(18.00): jogurt naturalny z ³y¿eczk± kakao
VI(19.00): kromka razowca z twaro¿kiem, kromka razowca z rzodkiewk±, 150g broku³ów
Duuu¿o wody, herbaty etc (ale uda³o mi siê nie ulec pokusie i pomimo ochoty na s³odkie nie kupi³am mojej ulubionej pepsi light )

*ca³y czas siê trochê waham czy i¶æ za sugestiami siostry i próbowaæ tyæ, bo jedzenie i tak jest dla mnie problemem. Dzisiaj zaczê³am dzieñ pe³na dobrych chêci, ale potem brak czasu, stres i wybieranie sprawdzonych, ³atwych i przyjemnych rozwi±zañ wziê³y górê

mam pytanie do osób, które bior± lunch do pracy w ¶niadaniówce - co prostego mo¿na przygotowaæ, najlepiej poprzedniego dnia wieczorem?
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:54   #345
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 186

Cytat:
J
Muszê Ciê zasmuciæ - czekolada jest duñskiej firmy Toms i przyjació³ka przywioz³a j± dla mnie z Danii... Nie s±dzê, ¿eby by³a dostêpna w Polsce... A by³a naprawdê pyszna!

Twoje menu jak najbardziej na plus!Takie ¶niadanie to nie grzech, choæ wiadomo, ¿e lepsze by by³o pe³noziarniste nale¶niki i ¶wie¿e owoce zamiast d¿emu. Fajnie, ¿e nie boisz siê szynki, salami i ¿ó³tego sera pomimo redukcji - te produkty broñ bo¿e nie nale¿± wed³ug mnie do zakazanych na diecie redukcyjnej, choæ pewnie wiele osób tak twierdzi...
ojeej ale na pewno znajdê co¶ smacznego na to miejsce
uwielbiam sery wiêc nie chcê z nich rezygnowaæ

moje dzisiejsze R, miêdzy 1 a 2 posi³kiem nie mia³am czasu nic zje¶æ i tak zrobi³y mi siê tylko 3 posi³ki jeszcze przed snem wpadnie pewnie co¶, mo¿e twaróg.

I: owsianka na mleku ry¿owym, z 5 ³y¿ek, 5 ¶liwek; 3 gotowane z owsiank± i 2 pokrojone na wierzch
~kawa latte bez cukru
II: papardelle jajeczne z duszonym bak³a¿anem, ¶wie¿ym pomidorem i pesto
III: miruna z grilla, gotowane na parze; marchewka i sporo kalafiora.

do picia: woda
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:03   #346
g2807
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

P:

I: owsianka: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka 1,5%, kawa³ek banana, ³y¿eczka p³aska cukru, ³y¿eczka mase³ka czekoladowego, kilka p³atków migda³owych, trochê pestek s³onecznika i orzechów ziemnych, herbatnik

II: banan, kubek kakaa: 4 ³y¿ki mleka w proszku (zosta³o mi jeszcze i muszê je skoñczyæ), woda, 2 ³y¿eczki kakaa rozpuszczalnego

III: miska zupy pieczarkowej z kawa³kiem kajzerki, 4 ³y¿ki ziemniaki, 2 kawa³ki mortadeli z serem w panierce, kalafior w bu³ce tartej sma¿ony na ma¶le, szklanka soku o smaku ananas pomarañcza

IV: longer i ma³e frytki w kfc

V: nale¶nik ze ¶liwkami, cappucino orzechowe

po:
jogurt waniliowy z dodatkiem pestek s³onecznika i orzechów ziemnych, pasek czekolady nadziewanej micha³ki zamkowe
Stary 2013-08-21, 19:21   #347
paula684
Wtajemniczenie

P

¦. 2 parówki drobiowe z serem, majonez, grahamka z mas³em
II¦. Ca³y budyñ ¶mietankowy na 0,5l mleka 3,2%, biszkopty wroclawskie (10szt.), jab³ko
O. Spaghetti z miêsem mielonym i sosem pomidorowym
deser: 3 kostki gorzkiej czekolady, banan, cappucino
P. Grahamka z mas³em i serem ¿ó³tym, pomidor
K. 2 kromki chleba razowego z mas³em, serem bia³ym, pomidorem i ogorkiem
Teraz jem jogurt czekoladowy Serduszko
Stary 2013-08-21, 19:24   #348
g2807
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka¿ wiadomo¶æ
Teraz jem jogurt czekoladowy Serduszko
a ja waniliowy tylko doda³am sobie orzechy i pestki s³onecznika
Stary 2013-08-21, 20:07   #349
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

CÓ¦ NIE TYJE

p

¦NIADANIE

- 4 KANAPKI ( 2 duze ze srodka wiejskiego i 2 razowca )

- wiejki z delma duzo bo mama smaruje sa³ata 2 plastry szynki duzo pomidorka i szczypiorki

- wiejki z delma by mama z sa³ata z 2 plastrami szynki i ogórek swiezy

- razowiec z delma by mama z gruba warstwa twaozku na to ogórki z sa³atki szwedzkiej

-razoweic z delma by mama z sa³ata 2 plastrami szynki z pomidorem i ogórkiem i szczypiorkiem

- JAJKO NA MIEKKO

po : troche gorzkiej czekolady

2 ¶niadanie

- 2 nalesniki cynamonowe z dzemem morelowym s³odziutkim by babcia

OBIAD

-pe³ny talerz zupy grzybowej na rosole zabielanej smietana do tego ponad 2 garscie mkaronu i ca³e udko z zupy duze

PODWIECZOREK

-5 pierogów ze szpinakiem i serem polane mas³em ,ale nie za duzo

KOLACJA

- 3 kromki razowca

- razowiec z delma by mama czyli duzo (fuu) z sa³ata 2 plastry szynki i pomidorek i szczypiorek

- razowiec z delma z gruba warstwa twarozku na to ogóraki z sa³atki szwedzkiej

- razowiec z delma i sa³ata 2 plastry szynki i ofórek swiezy )))))))

JUtro otworze kolejna tabliczke czekolady )) dosta³am 9 tabliczek ritterów i 1 toblerone )))))))
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 20:11   #350
Mahaszi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 520

Wróci³am po wyje¼dzie z nadprogramowymi kilogramami, wiêc przechodzê na lekk± redukcjê, ciekawe ile wytrzymam

R

I. owsianka na mleku z 4 ³y¿ek p³atków z nektarynk± i borówkami
II. razowa kanapka sk³adana z serkiem homo, sa³at± i szynk±, pomidor
III. pó³ woreczka ry¿u br±zowego, pier¶ z kurczaka pieczona z przyprawami, marchewka z groszkiem
- jab³ko jako przek±ska
IV. dwie kromki razowca z po³ow± makreli wêdzonej i papryk±, kilka s³upków ogórka
Stary 2013-08-21, 20:36   #351
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

U. w zasadzie bezruchowe oprocz cwiczen rano.

9.30 ¦niadanie: Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, otreby zytnie, mala garsc orzechow w³oskie, na mleku 2% z plastrem twarogu poltlustego, pol grapefruita, zielona herbata
12.30 Skalpel Ewa Chodawkowska, Mel B 10 min posladki, 15 min rozciaganie
14.30 Obiad. 150g dorsza pieczonego, mniej niz polowa woreczka ryzu brazowego surówka z pekinki, pomidora i kopru z ³yzk± oliwy;
deser: 20g gorzkiej czekolady prawdziwej , zielona herabta
17.30 Podwieczorek. maly jogurt naturalny 3%tluszczu z 10g orzechów laskowych, wkrojona wielka brzoskwinia; kawa.
kolacja. o 21 chodze spac przed 1 - grahamko-orkiszowa bulka 76g z spora iloscia wedliny prawdziwej z kurczaka, 3 plastrami twarogu poltlustego, giga pomidorem z ogrodu i spora iloscia rukola skropionej octem balsamicznym, zielona herabata.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg w,360.jpg (15,8 KB, 15 za³adowañ)

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:41
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:48   #352
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
U*
I(7.45): nale¶nik (z paczki, sama w ¿yciu nie umia³abym zrobiæ – ale ma a¿ 98 kcal, wiêc chyba to dobra opcja?), do tego jogurt naturalny 0% 180g, 100g malin i pó³ nektarynki
VI(19.00): kromka razowca z twaro¿kiem, kromka razowca z rzodkiewk±, 150g broku³ów
Duuu¿o wody, herbaty etc (ale uda³o mi siê nie ulec pokusie i pomimo ochoty na s³odkie nie kupi³am mojej ulubionej pepsi light )

*ca³y czas siê trochê waham czy i¶æ za sugestiami siostry i próbowaæ tyæ, bo jedzenie i tak jest dla mnie problemem. Dzisiaj zaczê³am dzieñ pe³na dobrych chêci, ale potem brak czasu, stres i wybieranie sprawdzonych, ³atwych i przyjemnych rozwi±zañ wziê³y górê

mam pytanie do osób, które bior± lunch do pracy w ¶niadaniówce - co prostego mo¿na przygotowaæ, najlepiej poprzedniego dnia wieczorem?
moim zdaniem niezbyt ³adny jad³ospis . ma³o warto¶ciowo, 3 razy pojawia siê jogurt, i to 0% a wiêc wysoko przetworzony, bez ¿adnych warto¶ci od¿ywczych. III, IV, V to nie posi³ki.... brak jakiegokolwiek warto¶ciowego bia³ka (jajka, miêso, ryby), t³uszczy (orzechy, oliwa, mas³o, miêso, jakie¶ nasiona....). Na razie nie skupiaj siê na tyciu, czy chudniêciu, ale na przede wszystkim zdrowym od¿ywianiu . Do pracy mo¿na wzi±æ wiele pysznych, zdrowych i prostych w przygotowaniu przek±sek . Jedn± z ³atwiejszych potraw jest sa³atka. Mo¿esz kupiæ gotowe miksy sa³at, ju¿ pokrojone i nawet umyte, dodaæ do tego np. kie³ki s³onecznika, jakie¶ warzywka- pomidorki cherry pokroiæ na po³ówki, paprykê, ogórka, kukurydzê, cokolwiek lubisz i na co masz ochotê, do tego usma¿yæ lub ugotowaæ na parze kurczaka albo inne miêsko, mo¿e ³oso¶? polaæ oliw± z oliwek i po¿ywny, zdrowy lunch gotowy . Oprócz tego polecam kanapki, s± bardzo ³atwe w przygotowaniu- z mas³em, wêdlin±, serem ¿ó³tym i ulubionymi warzywami. S± pyszne i syc±ce A na przek±ski pomiêdzy posi³kami do podjadania w pracy polecam orzechy- ja uwielbiam nerkowca- lub nasiona- s³onecznik, dynia
hanna_banana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:04   #353
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Ja drugie ¶niadanie zawsze jem w piaskownicy i dla chc±cego nic trudnego, mo¿na zapakowaæ prawie wszystko najczê¶ciej sa³atka lub twaro¿ek z dodatkami (orzechy, wiórki kokosowe, mak itp) plus owoc, jeszcze prostsza opcja to opakowanie wie¶niaka i warzywo do gar¶ci albo kulki mozzarelli z pomidorkami, zero roboty, ale miewa³am te¿ kanapki czy kawa³ki miêsa z poprzedniego obiadu plus warzywa... ma³o czego nie mo¿na spakowaæ, nawet nale¶nika mo¿esz sobie dzieñ wcze¶niej usma¿yæ

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:11   #354
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 319

Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ
mogê prosiæ o przepis na d¿em dyniowy ?
Przepis jest prosty i "na oko": ¶wie¿± dyniê (najlepsza jest pi¿mowa, zielona z wierzchu, morelowa w ¶rodku) krojê w malutkie kawa³ki, lekko s³odzê i zostawiam na kila godzin, a¿ pu¶ci sok. Potem wrzucam do rondla razem z tym sokiem i podsma¿am do miêkko¶ci. Dodajê przy tym cukier (do smaku - u mnie niewiele), sok z cytryny i ¶wie¿y imbir starty na tarce. Czasem wrzucam kilka go¼dzików, które po zakoñczeniu gotowania wy³awiam. Taki d¿em mo¿na sma¿yæ tak d³ugo, jak siê chce - ja akurat lubiê mieæ kawa³eczki dyni, ale je¶li kto¶ woli g³adk± masê, mo¿na przed³u¿yæ sma¿enie, a¿ dynia ca³kiem siê rozpadnie, b±d¼ te¿ ca³o¶æ zblendowaæ. Wk³adam do s³oików, pasteryzujê w piekarniku (wolê to zrobiæ, bo moje d¿emy s± ma³o s³odkie) i zajadam siê tym ca³± zimê. W tym roku mam zamiar pos³odziæ mój d¿em nie cukrem, a daktylami
Stary 2013-08-21, 22:11   #355
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Heej takie tam moje

sniadanie
3 wiejskie jaja na twardo
tost z dwoch grubych kromek razowca,serem,cebula

II
500ml mleka+3lyzki manny+nektaryna+garsc kokosu

obiad
woreczek ryzu+lyzla smietany+4 jablka starte+orzechy mielone i to zapieczone

podwieczorek
222g twarogu poltlustego taka kupna kuleczka

kolacja
250 g wiesniaka
pol makreli wedzonej+kroma razowca
kromka razowca z serem 2plastrami szynki pomidor
kromka razowca z serkiem smietankowym jakies 2lyzki+ogorek i rzodkiew

wieczorem zjadlam kolejne jablko gigant 355 g + maslanka

w ciagu dnia wyszlam tylko na zakupy,lenie siê
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-22, 02:27   #356
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
U*

Do pracy mo¿esz zabraæ praktycznie wszystko, kanapki, owsiankê, zupê, kawa³ek tarty, pasztecik, sa³atkê, nale¶niki/krokiety, go³±bki, kawa³ek miêska z obiadu, jaki¶ makaronik z fajnymi dodatkami (mo¿na potem nawet na zimno zje¶æ, jako sa³atka makaronowa), do tego owoce ¶wie¿e lub suszone, sok, jogurt, wodê, mleko, orzechy, pestki, warzywa pokrojone w plasterki/s³upki do chrupania, dos³ownie co tylko chcesz ograniczeniem jest tylko Twoja wyobra¼nia. Wszystko da siê zapakowaæ w pojemnik/foliê/papier/pude³ko/puszkê/s³oik A im bardziej sobie urozmaicisz te posi³ki zjadane poza domem tym lepiej. Mnie samego ju¿ chyba ze wszystkim w pracy widzieli

Co do menu to bardzo ubogie, same lekkie przek±ski, ¿adnych tre¶ciwych posi³ków, znikoma ilo¶æ bia³ka, zero dobrych t³uszczy, trochê wêgli w dodatku nie tych co trzeba i parktyczie ca³y dzieñ na jogurtach/nabiale. Nie lubisz je¶æ czy usilnie wspierasz polski przemys³ mleczarski?

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
CÓ¦ NIE TYJE
A ja co¶ nie chudnê :
ale doskonale wiem dlaczego

Dlatego wkrótce do Was wracam i lecimy z tym koksem

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:11   #357
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
CÓ¦ NIE TYJE

p

¦NIADANIE

- wiejki z delma duzo bo mama smaruje sa³ata 2 plastry szynki duzo pomidorka i szczypiorki

- razowiec z delma by mama z gruba warstwa twaozku na to ogórki z sa³atki szwedzkiej

-razoweic z delma by mama z sa³ata 2 plastrami szynki z pomidorem i ogórkiem i szczypiorkiem

- JAJKO NA MIEKKO

2 ¶niadanie

OBIAD

-pe³ny talerz zupy grzybowej na rosole zabielanej smietana do tego ponad 2 garscie mkaronu i ca³e udko z zupy duze

PODWIECZOREK

KOLACJA

- 3 kromki razowca

- razowiec z delma by mama czyli duzo (fuu) z sa³ata 2 plastry szynki i pomidorek i szczypiorek

JUtro otworze kolejna tabliczke czekolady )) dosta³am 9 tabliczek ritterów i 1 toblerone )))))))
Jak dla mnie ok. Jesz 5 konkretnych posi³ków, fajnie Tylko delmê zamieni³a bym na lepszej jako¶ci mas³o w kostce. Chcocia¿ brakuje mi tu jakich¶ orzeszków
Stary 2013-08-22, 07:33   #358
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:
CÓ¦ NIE TYJE

p

¦NIADANIE

- JAJKO NA MIEKKO

2 ¶niadanie

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

- 3 kromki razowca

spokojnie...na razie wszystko idzie na odzywienie organizmu ale za jaki¶ czas waga powinna poszybowaæ do góry i zamieñ koniecznie t± delme na mas³o

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Przepis jest prosty i "na oko": ¶wie¿± dyniê (najlepsza jest pi¿mowa, zielona z wierzchu, morelowa w ¶rodku) krojê w malutkie kawa³ki, lekko s³odzê i zostawiam na kila godzin, a¿ pu¶ci sok. Potem wrzucam do rondla razem z tym sokiem i podsma¿am do miêkko¶ci. Dodajê przy tym cukier (do smaku - u mnie niewiele), sok z cytryny i ¶wie¿y imbir starty na tarce. Czasem wrzucam kilka go¼dzików, które po zakoñczeniu gotowania wy³awiam. Taki d¿em mo¿na sma¿yæ tak d³ugo, jak siê chce - ja akurat lubiê mieæ kawa³eczki dyni, ale je¶li kto¶ woli g³adk± masê, mo¿na przed³u¿yæ sma¿enie, a¿ dynia ca³kiem siê rozpadnie, b±d¼ te¿ ca³o¶æ zblendowaæ. Wk³adam do s³oików, pasteryzujê w piekarniku (wolê to zrobiæ, bo moje d¿emy s± ma³o s³odkie) i zajadam siê tym ca³± zimê. W tym roku mam zamiar pos³odziæ mój d¿em nie cukrem, a daktylami

dziêkuje bardzo a co do daktyli to po prostu je zblendujesz i dodasz do dyni?

Edytowane przez olik187
Czas edycji: 2013-08-22 o 07:36
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-22, 07:47   #359
anpapi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 173

Cytat:
U. w zasadzie bezruchowe oprocz cwiczen rano.

9.30 ¦niadanie: Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, otreby zytnie, mala garsc orzechow w³oskie, na mleku 2% z plastrem twarogu poltlustego, pol grapefruita, zielona herbata
12.30 Skalpel Ewa Chodawkowska, Mel B 10 min posladki, 15 min rozciaganie
14.30 Obiad. 150g dorsza pieczonego, mniej niz polowa woreczka ryzu brazowego surówka z pekinki, pomidora i kopru z ³yzk± oliwy;
deser: 20g gorzkiej czekolady prawdziwej , zielona herabta
17.30 Podwieczorek. maly jogurt naturalny 3%tluszczu z 10g orzechów laskowych, wkrojona wielka brzoskwinia; kawa.
kolacja. o 21 chodze spac przed 1 - grahamko-orkiszowa bulka 76g z spora iloscia wedliny prawdziwej z kurczaka, 3 plastrami twarogu poltlustego, giga pomidorem z ogrodu i spora iloscia rukola skropionej octem balsamicznym, zielona herabata.
podoba mi siê bardzo i wprosi³abym siê na ka¿dy posi³ek

Cytat:

Dziêkujê! Zdobycie jakiej¶ tam podstawowej wiedzy by³o dla mnie konieczne, bo o ma³o co nie popad³am w totalne ¿ywieniowe bagno i w odpowiednim momencie odbi³am siê od dna. Jestem ¶wiadoma, jak wiele krzywdy mo¿na sobie zrobiæ jedz±c ¼le - dlatego nie omieszkam siê byæ szczera, choæ pewnie te¿ nie zawsze moje rady s± w 100% s³uszne...

Dopiero co odzyska³a¶ miesi±czkê i ju¿ chcesz zrzucaæ kilogramy? Ja bym siê ba³a tak ryzykowaæ... Mo¿e zamiast próbowaæ obcinaæ jedzonko poæwicz sobie - wymodelujesz siê, a te 4kg "rozejd± siê" na budowê miê¶ni .

Menu jednak masz naprawdê solidne, rewelacja! Zdrowe, urozmaicone i bardzo smakowite. To Ty mo¿esz byæ inspiracj±, a nie ja . Tyle ró¿norodnych sk³adników w ciekawych po³±czeniach!

I jak ja kocham gruszki ulêga³ki! Mam strasznie pozytywne wspomnienia z nimi zwi±zane... Rok temu gdy by³am na praktykach, upatrzy³am sobie podczas d³ugich spacerów po pracy w³a¶nie tak± poln± gruszê... Ile ja siê tego najad³am!

Wrzucê jeszcze dzisiejsze U . D³ugi i intensywny dzieñ, a nocka znów w pubie . Tym razem premiera 2 ciekawych piw, trzeba spróbowaæ.

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: malinami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 3 ma³e kromki razowca z jajem na twardo, serkiem cebulowym, rzodkiewkami, sa³at± i ketchupem; brzoskwinia
1 godz. 30 min. æwiczeñ -> http://www.youtube.com/watch?v=I5COzZlxaI4
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, pó³ woreczka kaszy gryczanej, ogórki ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
IV 4 ma³e kromki chleba graham z serami: emmentaler, rolada ustrzycka, orzechowy brie, lazur srebrzysty; pomidor malinowy, sa³ata

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa, owocowa.
Ale jednak w wiêkszo¶ci s± s³uszne i niektórym pomog± pewnie trochê przejrzeæ na oczy, bo czerpiesz je ze swojego do¶wiadczenia, a taka rada daje wiêcej ni¿ te wszystkie czerpane z internetu czy telewizji, gdzie jest tego nadmiar i jedna przeczy drugiej, tak ¿e cz³owiek mo¿e zwariowaæ
Gruszki z takiego polnego drzewa s± najlepsze, najchêtniej to bym siê rozsiad³a pod takim, jad³a i jad³a
Jedzenia wbrew pozorom staram siê jeszcze dodawaæ, ¿eby przy æwiczeniach rozkrêca³ mi siê metabolizm i nie mam parcia na wielkie odchudzanie, chcia³abym w³a¶nie trochê wymodelowaæ cia³o, a przede wszystkim te k³opotliwe partie
Twój jad³ospis jak zwykle bardzo mi siê podoba, a szczególnie kolacja i ró¿norodno¶æ serów a jakie piwa by³y?? Bo ja do niedawna bardzo zniechêcona do piw, zaczê³am smakowaæ regionalnych i coraz bardziej podbijaj± moje serce...

I jeszcze moje U:
¦: wypiek gryczano-owsiany z truskawkami i brzoskwini± podany z serkiem wiejskim, domowymi powid³ami ¶liwkowymi, domowym d¿emem aroniowo-gruszkowym, malinami i borówkami
wpad³a gar¶æ borówek, kilka ¶liwek i brzoskwiñ
II¦: jednoporcjowe ciasto cukiniowo-cynamonowe, jogurt z mieszank± p³atków, klaps± i borówkami
O: zupa fasolowa, kotlet mielony z ziemniakami i leczem z cukinii
D: gar¶æ daktyli, brzoskwinia
K: sa³atka taka jak wczoraj, roladki z pieczonej cielêciny nadziewane serkiem pomidor-bazylia i papryk±, kromka ¿ytniego z guacamole
do picia du¿o wody i herbaty (zielone, czerwone i rooibos)
Stary 2013-08-22, 08:06   #360
asia093
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Moje wczorajsze R

¦niadanie - jajecznica z cebuk± (cebulka "podsma¿ona" na wodzie i do tego wlane 2 jajka) + kromka chleba domowego razowego
II ¦nadanie - talerz zupy ogórkowej z jajkiem
Obiad - 200 g miêsa mielonego z drobiu uformowanego w kotleciki i ugotowanego w sosie z miksowanych pomidorów, cukinii i papryki + 300 g kalafiora
Kolacja - Kawa³ek (ok 50g) bia³êj kie³basy gotowanej + 1/2 kromki chleba domowego razowego

Zaczynamy odchudzanie!!!

Wzrost : 175
Cel: Pozbyæ siê 10 kg. NA ZAWSZE
70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Zapuszczam w³osy
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
asia093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.